-
Και που να δείτε μισθούς σε τράπεζες... Ο ένας είναι με 780euro το μήνα και στο παραδίπλα γραφείο, στην ίδια θέση εργασίας ο άλλος είναι με 3000euro το μήνα.
Για ψάξτε λίγο κάποιους οργανισμούς εποπτευόμενους από την Τράπεζα της Ελλάδας τι μισθούς παίρνουν εκεί μέσα. Να πω παραδείγματα; Τειρεσίας ΑΕ. ΔΙΑΣ ΑΕ. Για να μην αναφερθώ σε θυγατρικές διαφόρων τραπεζών.
Και για προνόμια, επιτόκια στεγαστικών δανείων, διευκολύνσεις; Ας μην γράψω κάτι παραπάνω.
Άλλωστε λεφτά υπάρχουν...
https://www.sofokleousin.gr/sto-elliniko-tha-metakomisei-i-tr-peiraios-agorazei-grafeia-40000
https://www.sofokleousin.gr/pos-i-tr-peiraios-tha-aksiopoiisei-akinita-1-dis -
Γατε το προβλημα με τις ΔΕΚΟ ειναι πως το ελληνικο δαιμονιο βρηκε τροπο να τις μαμησει. Απο τους εκαστοτε πολιτικους προϊσταμενους μεχρι τον χαμηλοτερο φεροντα υπογραφή βρηκαν τροπους να τα μασανε στην υγεια των κορόιδων. Δε συζηταμε για το ποσα χρηματα σχεδον χαρισθηκαν με υπογραφη ως να ταν η ΔΕΗ ΜΚΟ. Ολα αυτα γιατι κανεις δε τη σεβασθηκε πραγμτικα. Απο φορεας κοινωνικου αγαθου κατεστη εφορας. Γιατι μονο μεσω ΔΕΗ βρηκαν τον ευκολο τροπο οι παντες να κοτσαρουν φορους, τελη και πρασινα αλογα. Εξου και το... Για την ΔΕΗ πληρωνετε... Μετα αρχιζουν τα ερτ νδ πσκ σρζ καπελα και οι κοινωνικες πολιτικες. Παρτην κατω...Το κερασακι στην υουρτα οι καθε λογης Φωτοπουλοι, υπαλληλοι του λαου που εγιναν κομμισαριοι για να επιτρεψουν με τη συνενοχη τους να σφαχτει η γελαδα που τους ταιζε. Αντι να υπερασπιζονται τα δικαια του φορεα, το πηγαιναν μονόπατα ανάλογα ποιος τους κυβερνουσε. Σημερα απουσιασα εκ της εργασιας μου. Πρεπει να βαλω ειτε κανονική ή γιατρου. Με ειδαν κατι δημοσιοι γειτονες, που γυρνουν σπιτιαπο τις 2 και με ρωτησαν αν ολα καλα στη δουλεια... Βλεπεις στις 2 ή σε αδεια ή απολυμενος εισαι στον ΙΤ. Στο Δημοσιο ο μηνας εχει 9....
-
Αυτό που λέει ο storm. Ο όρος ΔΕΚΟτζης στο δεξιό newspeak ουσιαστικά είναι αυτός που παίρνει παραπάνω για την ίδια δουλειά, την ίδια στιγμή που δουλεύει πιο λίγο από τον συνάδελφο του νέο. Ο "νέος" εν τω μεταξύ όχι ηλικιακά, αλλά από σύμβαση.
Έτσι έχουμε ταχύτητες σε εταιρείες, τράπεζες κτλ και προκύπτουν ΔΕΚΟτζηδες και στον ΙΤ. Αλλά έχουμε τα κολλήματα μας εμείς και μας ενοχλανε μόνο οι της ΔΕΗ.
Δε βλέπουμε το μίσος του άλλου που μπορεί να παίρνει σχεδον τα μισά από μας αλλά απολύθηκε και ήρθε σαν νέος για δουλειά (τ@ν@ μετενεργεια)
ή είναι μικροτερος σε ηλικία οπότε φρέσκο κρεατακι για ξεπατωμα. Κάπως έτσι έχει κατρακυλήσει η χώρα στο περιβόητο για μένα τουλάχιστον gdp ppp per capita και τρώμε ξύλο αβερτα. Οι πολλοί ψίχουλα αλλά κάποιοι καλύτερα και εντός ΙΤ. Πάντα στην εργασιακή πυραμίδα θα βρίσκονται "ΔΕΚΟτζηδες" λοιπον με μισθολογικές ανισοτητες... -
Οχι δεν ειναι ετσι. Στην εργασιακη μισθολογικη πυραμιδα βρισκονται οι ΙΥ. Για να τους φτασουν οι ΔΕΚΟτζιδες ζητουν τα δωρακια τους.
-
Κάτι καλό έκανα με τους δείκτες που πετούσα σε παλαιότερες συζητήσεις μας. Αξιος ο Γιόχαν.
Χωρίς δείκτες και μια βάση συζήτησης ο καθένας θα λέει τα δικά του. Αυτό γίνεται και τώρα στις συζητήσεις μας. -
Δε μου φαίνεται αλλά είμαι φιλομαθής Γυρε. Φιλόλογος άνθρωπος και μόνο μοτέρ δεν ανοίγω...
Εν τω μεταξύ παίζω με τον δείκτη αυτό στο worldbank.org συγκρίνοντας μας με διάφορες άλλες χώρες και νευριάζω χειρότερα απ'οταν φλαντζαριζε ο Άγγλος. (Out queer from the hut)
-
Χέχε, έτσι διάβαζε, σε λίγο θα γίνεις ειδικός. Διάβαζε και τις ερμηνείες κάθε δείκτη δεν ξέρω αν εξηγούν τον λόγο για τα ποσοστά αυτά αλλά και παλι εξπερτ θα γίνεις. Έφαγες την καμήλα στην queue θα κολλήσεις.
-
Δες και gni δείκτη. Όλοι οι αριστερόστροφοι αυτόν χρησιμοποιούν.
Γιόχαν φιανεται ότι είσαι φιλομαθής. Έχω παρατηρήσει ότι μια κουβέντα πετάει κάποιος στις συζητήσεις και σε μια εβδομάδα το έχεις ψάξει το έχεις μάθει, το κάνεις κτήμα σου και το χρησιμοποιείς ως εργαλείο επιχειρημάτων.
Οπότε μπορεί να συμφωνούμε σε πολλά και σε άλλα να διαφωνούμε αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είσαι τετραπέρατος και δεν τα πιάνεις όλα στον αέρα. -
Σ'ευχαριστω αγαπητέ Γυρε αλλά τον ορίτζιναλ αριστερόστροφο δεν τον καίνε αυτά. Καμία συνταγή για τσίπουρο παίζει;
Πραγματικό σκηνικό: Στο κόκκινο παίζει εκπομπή το βράδυ με παρεμβάσεις ακροατων για την επικαιρότητα κιετς. Λιιιιγο πριν το ραδιόφωνο χαιρετίσει για να δώσει τη θέση του σε κάνα έξτρα κουμπάκι (πάντα πχ θελω ένα διακόπτη για μόνιμα ανοικτό βεντιλατερ, Ελλάδα είμαστε αφου) πετάει ένας τη μαγική λέξη (Τσίπουρο). "Ωχ, την (...)", σκέφτομαι. Πρέπει να πήραν καπακι άλλοι 3 μπαρμπαδες μόνο γι'αυτό. Πάλι καλά που δεν άκουγα ούτε τα μισά από το θόρυβο. Τι gni, ξέρεις από γλυκάνισο;
(Αναμένω καίρια παρέμβαση Πηλίου 2,4ns αφού διαβάσει το ποστ)
-
χμμ, αυτόν τον σταθμό παίζει να τον διέγραψα απ' τις μνήμες της εφαρμογής που άκουγα ραδιόφωνο στην Αραπιά, απ' το δημοψήφισμα και μετά...
τσίπουρο με γλυκάνισο, έτσι τη πατάμε όλοι όταν είμαστε μικροί και δεν ξέρουμε, μέχρι να μάθουμε να πίνουμε το σωστό!... -
6:35 οι βουλευτες μου που ηδη είχαν αγοραστει?οι βουλευτές μου περασανε ολοι στο συριζα
-
Δεν είπε μόνο αυτό , είπε πολλά ενδιαφέροντα.
-
Ότι και να είπε (που βασικά δεν πάτησα καθόλου το play) ελπίζω να μην σκέφτεται να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.
Αν ωστόσο το σκέφτεται, μπορεί να γυρίσει όποτε το επιθυμεί στην οικογένειά του...
-
Εγώ τον άκουσα το πρωί.
Οχι δεν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική , εκτός αν υπάρξει μεγάλο εθνικό θέμα.Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι που κάλεσε τον Τσίπρα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς .
Ο Τσίπρας σαν άτομο έχει ηγετικές ικανότητες . Αλλά ο Ηγέτης ξέρει με ποιους να πάει και ποιους να αφήσει.
Η Κεντροαριστερά , όπως και η Κεντροδεξιά , δεν μπορούν να έχουν στις τάξεις τους ακραίους και ολοκληρωτικούς .
Το είπε και για την κυβέρνηση , ότι δεν θα έπρεπε να έχει ακραίους , έστω και αν σαν υπουργοί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.
Ακόμα είπε ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να πάρει μαζί του το πατριωτικό τμήμα του πασοκ και κακώς η κυβέρνηση στράφηκε στο σημιτικό τμήμα του πασοκ.
Προφανώς το πασοκ ως μεγάλο κόμμα της μεταπολίτευσης , έχει κόσμο ο οποίος έχει μοιραστεί και θα μπορούσε να ενταχθεί στα διάφορα κόμματα.
Για μένα βέβαια θα πρέπει αυτός ο κόσμος να έχει κάνει την αυτοκριτική του , ως προς την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα ο ιδρυτής του πασοκ , αλλά στις συζητήσεις που κάνω με πρώην πασόκους , η απάντηση είναι ότι έκανε ότι έκανε αλλά ο λαός έφαγε ψωμί.
Τελικά τα μνημόνια τα ξεχάσαμε εύκολα μου φαίνεται.
Αν και αυτούς με τους οποίους μιλάω δεν τους πείραξαν τόσο.
Ξύστες , τραπεζικοί , ένστολοι κλπ , δεν πέρασαν το σφίξιμο των μνημονίων , να μείνουν χωρίς περίθαλψη για παράδειγμα , που έκανε ο πιτσαδόρος με τον μπένι και ευτυχώς αποκατέστησε ο Τσίπρας. -
Κάθισες και άκουσες αυτόν τον τύπο;
Μου κάνει εντύπωση. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου κάνει εντύπωση.Πεστα βρε Στορμυ. Αντι να τους περνουμε στο κυνηγι για τις ...τους τους χρήζουν τα τσοντοκαναλα εγκυρους σχολιαστες. Στη Γαλλια ο Σαρκοζυ μπαινοβγαινει στα δικαστηρια κρατητήρια και εγκλεισμο κι εδω τους δινουμε βημα. Ταχα μου για να μην εχουμε εθνικο διχασμο. Μηπως ειπε ποτε θα παρουμε τα αεροπλανα ναυτικης συνεργασιας? Τον ρωτησαν γιατι ηθελαν να σπρωξουν στους αραβες τα 300000 βληματα πυροβολικου? Οχι, μονο για κουτσομπολιο, ανέξοδο...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν είπε μόνο αυτό , είπε πολλά ενδιαφέροντα.
ο καμενος?
οκ
για μένα ενδιαφερον εχουν μόνο τα βρωμικα που βγαζει στη φορα και για αυτό μόνο αυτό ανεφερα
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου κάνει εντύπωση.Πεστα βρε Στορμυ. Αντι να τους περνουμε στο κυνηγι για τις ...τους τους χρήζουν τα τσοντοκαναλα εγκυρους σχολιαστες. Στη Γαλλια ο Σαρκοζυ μπαινοβγαινει στα δικαστηρια κρατητήρια και εγκλεισμο κι εδω τους δινουμε βημα. Ταχα μου για να μην εχουμε εθνικο διχασμο. Μηπως ειπε ποτε θα παρουμε τα αεροπλανα ναυτικης συνεργασιας? Τον ρωτησαν γιατι ηθελαν να σπρωξουν στους αραβες τα 300000 βληματα πυροβολικου? Οχι, μονο για κουτσομπολιο, ανέξοδο...
Ειδικά αυτός ο κύριος δεν χρειάζεται να πει τίποτα.
Ότι ήταν να πει και να κάνει, τα ξεφούρνισε την εποχή 2015-2019.
Πλέον μπορεί ελεύθερα να μπει στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.Όχι άλλο κάρβουνο!!!!!!!
-
αυτόν τον τύπο;
Μου κάνει εντύπωση.Ο Καμμένος ήταν πολύ τίμιος πολιτικός γιατί δεν προσπάθησε ποτέ να ξεγελάσει κόσμο.
Είπε από την αρχή για ψεκασμούς κτλ. οπότε ήξερες από την αρχή ότι μιλάμε για σούργελο. Τώρα το ότι τον ψηφίσαν οι Ελληνες τόσο πολύ ας ανυσυχεί τους ίδιους (δεν νομίζω).
Εχουμε ψηφίσει τόσα χρόνια και χειρότερα σουργελα από δαύτον. οπότε σιγά τα αυγα.
Εδω βγάλαμε Χρυσή αυγή και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό για τον Καμμένο θα ντραπούμε? Αυτό ήταν πολύ πιο σοβαρό γιατι δεν ήταν ακόμα ένα σουργελο...................... (ευτυχως τους ξεφορτωθήκαμε έστω και προσωρινά γιατι τέτοια μορφώματα κάνουν κύκλους και γυρίζουν)
-
Αν ο παραπάνω θεωρείται μέηνστρημ σχετικά επιτυχημένος Υπουργός/Βουλευτής, τότε αυτοί σαν τον Καμένο μπορούν άνετα να θεωρηθούν ογκολιθοι της Ελληνικής Πολιτικής ιστορίας.
Κυριολεκτικά και μεταφορικά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2