-
Δεν το ήξερα...ήμουν παιδάκι.
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/365978Οπότε οι ζαιοι ήταν μια παρένθεση στην πώληση της ΔΕΗ. Ένα διάλειμμα κεντροαριστερών και όχι αριστερών ορίτζιναλ διαφημησεων.
@spi_duster Νομίζω ο κκ ο ορίτζιναλ.
Για αυτό και είπα ότι κανένας δεξιός παλιός δεν θα χαίρεται με αυτό που έγινε. Εγώ να σου πω σε πολλά συμφωνούσα με τον κκστην οικονομική του πολιτική. Δεν ζούσα φυσικα τότε αλλά έχω κάνει εργασίες στη σχολή μου που δεν την λέω στον γάτο και μια χαρά τον εβρισκα ως πολιτικο
Edit, Λάθος τα θυμόμουν....το σωστό είναι πως τα μεγάλα έργα της ΔΕΗ που προσέφεραν φθηνό ρευμα έγιναν επί Καραμανλή υπουργού με σκοπό το τότε νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας με έμφαση στην παραγωγή. Το 1950 ιδρύθηκε η ΔΕΗ -
Λαπ ενα πραγμα εχω συνειδητοποιησει και ειναι αλληλενδετο με τον τροπο που κρινω τα πραγματα. Ειτε σε ατομικο ή σε εθνικο επιπεδο δεν ειναι τοσο σημαντικο να λες που θα ηθελες να πας αλλα να ξερεις που βρισκεσαι.
Καποιοι ηθελημενα αγνοουν το οτι η χωρα ειναι βουτηγμενη στα σκατα και καμωνονται πως μπορουν με τσιτατα να την βγαλουν στον αφρο. Με κλανιες ομως δε βαφονται αβγα οπως και οι αγορες δε χορευουν με νταουλια. -
-
@spi_duster Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες. Ο ρεαλισμός είναι βασικός. Αλλά το μέλλον δεν το κερδίζεις μόνο με τον ρεαλισμό. Το μέλλον κερδίζεται και μετατρέπεται σε ρεαλισμό λόγω του ρομαντισμού του παρόντος.
Οκ εντάξει, ας αφήσω τις θεωρίες. Ας προσγειωθούμε.
Στην παρούσα φάση έχουμε το πρόβλημα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Εγώ φοβάμαι μη γίνει στην χώρα μου αυτό που έγινε σε άλλες χώρες και υπήρξε πρόβλημα στην παραγωγή με το κόστος ενέργειας. Δεν με πολυνοιαζει ποιος είναι πίσω από τις μετοχές του υπόλοιπου 49%. Με νοιάζει η ΔΕΗ να εξυπηρετεί μοχανα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και όχι και τα συμφέροντα ξένων κεφαλαίων.
Είμαι υπέρ των επενδύσεων και υπέρ των funds. Ας ιδρύσουμε έξυπνες και με προοπτικές εταιρίες και ας πλακώσουν όλα τα funds όλου του πλανήτη. Κόκκινα χαλιά θα έστρωνα. Γνωρίζω πόσο σημαντικά είναι τα funds στην γρήγορη ανάπτυξη.
Εδώ όμως μιλάμε για στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας. -
Γιατί βρε Γυρε λες τον κυνισμό ρεαλισμό;
Αν τα τσιτατα είναι κλανιές, το βουτηγμα της χώρας στα σκατα το έκαναν οι "ρεαλιστές/εχθροί του λαϊκισμού" και λοιπά υπεύθυνα με τα οποία αυτοπροσδιορίζονται και βαυκαλιζονται.
Τουλάχιστον λύθηκε το μυστήριο με τις αυτοπυρπολησεις στη Βουλγαρία ρε παιΔΓια. Τόσοι κλανανε μαζεμένοι, τιγκαρανε στο μεθάνιο και όποιος άναψε τσιγάρο λαμπαδιασε...
-
Αυτό είναι το βασικότερο όλων.
Πως αυτοί που πλασάρονται ως ΑΡΙΣΤΟΙ, ακούν τη φωνή της λογικής κουλουπου, αυτοί με τους οποίους είναι ερωτευμένοι οι "δεν είμαι ΝΔ, αλλά..." είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που έχουν οδηγήσει την κατάσταση της Ελλάδας εδώ που είναι σήμερα.
Φταίει ο Αντρέας, φταίνε οι Τούρκοι, φταίει ο Αλκιβιάδης, φταίει κι ο Αδαμ με την Εύα, αλλά είναι μια 20ετία που τα ίδια πολιτικά πρόσωπα είναι εν ενεργεία και διαγωνίζονται για την ψήφο και ενεργούν ανάλογα κάθε φορά που την κερδίζουν.Που σημαίνει πως πάρα πολλοί, κι από μας εδώ που συζητάμε, πραγματικά πιστεύουν πως αυτοί οι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο & διεύθυνση, θα βγάλουν τη χώρα απ' την θέση στην οποία την βάζουν για 20 χρόνια τώρα, παράλληλα με τα ρουσφετάκια που τους κάνουν...
-
Πήλιου γιατί μας ανεβάζεις αυτά τα βίντεο ?
Νομίζεις ότι πρόκειται κανείς να κάτσει να ακούσει για μισή και πλέον ώρα τι λέει ο καθένας ?
Στο κάτω κάτω όλοι μας και ηλικία έχουμε και εμπειρία έχουμε και δεν χρειαζόμαστε κανένα να μας κάνει αναλύσεις .
Είναι σίγουρο ότι μόνοι μας κάνουμε πολύ καλύτερες.Στο μόνο θέμα που ακούς είναι σε θέματα που η πληροφόρηση σου είναι μειωμένη , όπως διεθνής διπλωματία , διάφορα οικονομικά γεγονότα , αλλά αυτά είναι κυρίως ειδήσεις και όχι σχολιασμός.
Ακούω κλασσική μουσική και διαβάζω το φόρουμ , ή άλλα σάιτ.
Με ποια λογική θα ανοίξω ήχο να ακούσω τον κάθε πικραμένο ?Το ξέρω ότι η Σουδική Αραβία , αλλά και το Ιραν και αλλού έχουν τέτοιες πρακτικές.
Το ξέρω ότι το Αφγανιστάν έχει λίθιο .
Αλλά ξέρω ότι το Κοράνι μιλάει αλλιώς για τον κόσμο . Δεν λέει αυτά που λέει το πολιτικό Ισλάμ. Το οποίο ξεσηκώνει τον κόσμο και πυροδοτεί τρομοκρατία και πολέμους.Αρα λοιπόν το σωστό θα ήταν να καταδικαστεί το πολιτικό Ισλάμ.
Δυστυχώς οι τρέχουσες ηγεσίες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα που διαμορφώθηκε από τους υπαλλήλους τα τελευταία 30 χρόνια , ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα..
Βρέθηκε και στην Ευρώπη η Μέρκελ , που σωστά της τα είπε ο πιτσαδόρος, μια από τις σπάνιες φορές που συμφωνώ μαζί του , αλλά και τώρα που έχουμε κάτι πελάτες ελληνογερμανούς , οι οποίοι θεωρούν ότι η Μέρκελ έθαψε τον κόσμο.
Είναι αλήθεια δεν έχει σχέση με τους οραματιστές προκατόχους της και είχε την τύχη αυτή και την ατυχία η Ευρώπη να μην έχει σοβαρούς ηγέτες τα τελευταία 20 χρόνια και η Γαλλία .
Αλλά και οι άλλες μεγάλες χώρες είχαν διαχειριστές της πλάκας.Αρα αυτό που έχει σημασία είναι να επιβληθούν από τον κόσμο , μέσω των εκλογών κάποια πράγματα , όπως οι κανόνες στην μετανάστευση , η καταδίκη του πολιτικού ισλάμ , η παραδειγματική τιμωρία όποιων κηρύττουν την βία , από όπου και αν προέρχονται .
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι το βασικότερο όλων.
Πως αυτοί που πλασάρονται ως ΑΡΙΣΤΟΙ, ακούν τη φωνή της λογικής κουλουπου, αυτοί με τους οποίους είναι ερωτευμένοι οι "δεν είμαι ΝΔ, αλλά..." είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που έχουν οδηγήσει την κατάσταση της Ελλάδας εδώ που είναι σήμερα.
Φταίει ο Αντρέας, φταίνε οι Τούρκοι, φταίει ο Αλκιβιάδης, φταίει κι ο Αδαμ με την Εύα, αλλά είναι μια 20ετία που τα ίδια πολιτικά πρόσωπα είναι εν ενεργεία και διαγωνίζονται για την ψήφο και ενεργούν ανάλογα κάθε φορά που την κερδίζουν.Που σημαίνει πως πάρα πολλοί, κι από μας εδώ που συζητάμε, πραγματικά πιστεύουν πως αυτοί οι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο & διεύθυνση, θα βγάλουν τη χώρα απ' την θέση στην οποία την βάζουν για 20 χρόνια τώρα, παράλληλα με τα ρουσφετάκια που τους κάνουν...
Κάτσε να κάνω κι ένα έντιτ να γράψω "Τσίπρα Γ@μιέσαι" γιατί τον ξέχασα πριν και φταίει κι αυτός. Μόνο οι Κυβερνώντες δεν φταίνε...
(έκανα ριπλάη αλλά δεν πειράζει...)
-
Το βουτηγμα στα σκατα το εκαμαν οι προοδευτικες δυναμεις του κ...ου με ηγετες επισης του κ...ου. Οταν τα ανδραγαθηματα τους ξεβρακωθηκαν οι βολεμενοι πολιτες του συστηματος μπηκαν στη μπανιερα του σιλοαμ (Λεγε με Συριζα) για να βγαλουν απο πανω τους τα πρασινα. Εκει μεσα με μπολικο απορρυπαντικο εγιναν ροζ. Ομως καποιες οσμες δε φευγουν με τπτ. Οι πραγματικοι ιδεολογοι αγωνιστες τους βλεπουν και γελουν. Ρεμπεσκεδες τους λενε στα πηγαδακια.
Δε γεμισαν οι δεξιοι με αστοιχειωτους πεινασμενους τις ΔΕΚΟ για να τους κανουν συμμετοχους στο μεγαλο φαγοποτι. Δε γεμισαν οι δεξιοι την ΟΑ με υπαλληλους που δεν ειχαν βγαλει ουτε το Δημοτικο. Ασε τα ξερουμε μεγαλε. Αυτα στα παιδακια που δεν γεννηθηκαν οταν τους κωλοχρεωναν οι προοδευτικοι της πιο πριν πρωτης αριστερας. -
Δηλαδή Σπύρο οι μπλε δεν έκαναν αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο;;; αυτό θες να πεις;;; δεν έχω καταλάβει; Ότι δεν χρησιμοποίησαν και αυτοί τις δεκο για προσλήψεις;
Ίσως δεν κατάλαβα καλά.
Εγώ που έχω επαφή με ΔΕΚΟ πολύ συχνά οι μισοί και παραπάνω είναι μπλε εκεί μέσα. Μιλάω για το παρόν, σήμερα.
Αχ και να έβλεπες πόσους άσχετους μπλε έχω δει σε ΔΕΚΟ πέρα από πρασινους. Δεν χρειάζεται να πω παραπάνω σε δημόσιο φόρουμ. Αλλά αυτό που λες έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που βιώνω. -
Πωπω νεύρα...λαρωσε κυριακάτικα. Άλλωστε και στις υπεύθυνες χώρες που δεν είναι σαν και εμάς τους απατριδες/ανωριμους/κλανιαρηδες τα ίδια γίνονται. Πού να ερχόταν καμία κανονική Αριστερά δλδ:
(Εννοείται πως αδιαφορω πλήρως και ακόμα και αν κερδίσει το SPD δε θα ποσταρω "ιδού το παγκόσμιο μήνυμα για τη Δεγκζια")
Σωωωπα βρε Γυρε, έχουν Δεχτσους οι ΔΕΚΟ;
Εν τω μεταξύ όσοι είναι μέσα στην ηλικία μας (40+) μπουκαρησαν το '04 και την επόμενη χρονιά κιόλας είδαν ένα +30% στους μισθούς τους. Έχω παραδείγματα από το σόϊ της συζύγου Πυργιώτικα, αλλά ο Τζαβάρας τώρα κάνει τον διαπρυσιο πολέμιο της αδικίας... -
Εντάξει έχετε την πλάκα σας οι δύο.
Ψηφίζετε ο ένας τον άλλον , καλά κάνετε , δεν μας πέφτει λόγος, αλλά τα παραμυθάκια δεν τα χάφτουμε.Ναι έχουν ευθύνη όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 20 χρόνια .
Αλλά αυτό δεν ξεπλένει όσους έχουν το 95 % της ευθύνης.Περάσαμε όλοι την κρίση και είδαμε πόσο εύκολα μπορούμε να βρεθούμε σε άσχημη οικονομική θέση , αν μείνουμε άνεργοι , ή πέσουν τα έσοδα μας σε μεγάλο βαθμό .
Ταυτόχρονα είδαμε πόσο μπορεί να μας ζορίσει η ταυτόχρονη με τα παραπάνω , τεράστια αύξηση των φόρων .
Είδαμε όμως και πόσο ζόρι θα μας φέρει ένα απλό καταναλωτικό και τα χρέη 1-2-3 καρτών , αν πέσουν τα έσοδα μας.Αυτό αντίστροφα μας δείχνει με νούμερα πλέον , πως αν είχαμε έσοδα 100 , δανεισμό 25 , φόρους 25 , μας μένει το 50 % του εισοδήματος μας για να ζήσουμε .
Αν με την κρίση το εισόδημα πήγε στο 60 , ο δανεισμός έμεινε στο 25, οι φόροι πήγαν στο 35, τότε δεν έχουμε τίποτα για να ζήσουμε .
Ετσι αρχίσαμε να μην πληρώνουμε δάνεια και φόρους , για να ζήσουμε , αυτά άρχισαν να αυξάνονται και ακόμα και μετά από κάποια χρόνια το εισόδημα μας πήγε στο 80 , ο δανεισμός με πανωτόκια και ρυθμίσεις , πήγε στο 35 και οι φόροι στο 45 .
Αρα πάλι δεν μένει να ζήσεις , πάλι δεν θα πληρώνεις , πάλι θα ρυθμίζεις .Ας δεχτούμε ότι σε 5 χρόνια θα γυρίσουμε σε εισόδημα 100 . Δυστυχώς ο δανεισμός τόσων χρόνων με τα πανωτόκια θα έχει πάει 45 και οι οι φόροι στο 55.
Δηλαδή ακόμα και αν ξαναγυρίσουμε στο προ κρίσης εισόδημα μας , τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί δεν θα μας αφήσουν να έχουμε διαθέσιμο εισόδημα.
Αν τώρα αυτό το βάλουμε στο κράτος , δηλαδή να είναι το κράτος στην θέση του πολίτη και ο συνδυασμός φόρων και δανεισμού να είναι δανεισμός , θα δούμε ότι η αύξηση του δανεισμού , ενώ το εισόδημα σου δεν αυξάνεται , δεν πρόκειται να σε αφήσει να ανασάνεις , γιατί το χρέος θα αυξάνεται ταχύτερα .
Αρα αφήστε τον Αλκιβιάδη και τον Αδάμ και ότι και να λέτε , το πρόβλημα και η καταστροφή της Ελλάδας , έχει ονοματεπώνυμο : ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Στο μέλλον θα πάρει από τους ιστορικούς την θέση που του αξίζει. Ενας αποτυχημένος λαϊκιστής που δίχασε την χώρα του , την κατέστρεψε οικονομικά , που εκμαύλισε τον λαό του και βέβαια είχε και ίδιο όφελος , αφού θεοποίησε την διαφθορά στον δημόσιο τομέα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή Σπύρο οι μπλε δεν έκαναν αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο;;; αυτό θες να πεις;;; δεν έχω καταλάβει; Ότι δεν χρησιμοποίησαν και αυτοί τις δεκο για προσλήψεις;
Ίσως δεν κατάλαβα καλά.
Εγώ που έχω επαφή με ΔΕΚΟ πολύ συχνά οι μισοί και παραπάνω είναι μπλε εκεί μέσα. Μιλάω για το παρόν, σήμερα.Λαπ άσε το σήμερα. Εμένα οι μισοί και περισσότεροι φίλοι μου ήταν πασοκάρες του κερατά . Απλά μετά το 2011 , όταν ζορίστηκε το θέμα με τις τράπεζες και τα λεφτά τους , αγάπησαν τον Σαμαρά και μου βγαίνουν από δεξιά .
Είναι το μισό πασοκ αυτό . Το άλλο μισό ξέβαψε και έγινε ροζ που λέει και ο Σπύρος.
-
Δεν μπορώ να πω περισσότερα δημόσια γιατί όπως είπα γνωρίζω καταστάσεις σε ΔΕΚΟ έχω και συνεργάτες που τους ξέρουν όλους εδώ και δεκαετίες.
Μιλάω για μπλε, βαθύ μπλε..... Από τη δεκαετία του 90.Υπάρχουν και οι "φλωροι" που αλλάζουν στρατόπεδα ανάλογα την εξουσία. Αλλά πολλοί είναι στο βαθύ μπλε. Πάρα πολλοί. Δεν λέω περισσότερα.
-
Στο πώς περιγράφεις την κατάσταση criu στο ζόρι που τραβάμε μαζί σου με τα 1000. Τώρα λοιπόν που θα πάω σε ένα μνημοσυνο θα ανάψω και ένα κεράκι για την λαϊκή δεξιά τη Ραφηνιωτικη που δε φταιει καθοοοοολου για τη χρεοκοπία.
-
Λαπ οι δυο επιμαχες δεκαετιες του 80 κ 90 χαρακτηριστικαν απο την κυβερνηση ΠαΣοΚ με την ΝΔ να εχει μολις 2-2,5 χρονια την λαικη εντολη. Εσυ βλεπεις εκει πολυ μπλε? Μαϊστα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πήλιου γιατί μας ανεβάζεις αυτά τα βίντεο ?
Νομίζεις ότι πρόκειται κανείς να κάτσει να ακούσει για μισή και πλέον ώρα τι λέει ο καθένας ?
Στο κάτω κάτω όλοι μας και ηλικία έχουμε και εμπειρία έχουμε και δεν χρειαζόμαστε κανένα να μας κάνει αναλύσεις .
Είναι σίγουρο ότι μόνοι μας κάνουμε πολύ καλύτερες.Στο μόνο θέμα που ακούς είναι σε θέματα που η πληροφόρηση σου είναι μειωμένη , όπως διεθνής διπλωματία , διάφορα οικονομικά γεγονότα , αλλά αυτά είναι κυρίως ειδήσεις και όχι σχολιασμός.
Ακούω κλασσική μουσική και διαβάζω το φόρουμ , ή άλλα σάιτ.
Με ποια λογική θα ανοίξω ήχο να ακούσω τον κάθε πικραμένο ?Το ξέρω ότι η Σουδική Αραβία , αλλά και το Ιραν και αλλού έχουν τέτοιες πρακτικές.
Το ξέρω ότι το Αφγανιστάν έχει λίθιο .
Αλλά ξέρω ότι το Κοράνι μιλάει αλλιώς για τον κόσμο . Δεν λέει αυτά που λέει το πολιτικό Ισλάμ. Το οποίο ξεσηκώνει τον κόσμο και πυροδοτεί τρομοκρατία και πολέμους.Αρα λοιπόν το σωστό θα ήταν να καταδικαστεί το πολιτικό Ισλάμ.
Δυστυχώς οι τρέχουσες ηγεσίες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα που διαμορφώθηκε από τους υπαλλήλους τα τελευταία 30 χρόνια , ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα..
Βρέθηκε και στην Ευρώπη η Μέρκελ , που σωστά της τα είπε ο πιτσαδόρος, μια από τις σπάνιες φορές που συμφωνώ μαζί του , αλλά και τώρα που έχουμε κάτι πελάτες ελληνογερμανούς , οι οποίοι θεωρούν ότι η Μέρκελ έθαψε τον κόσμο.
Είναι αλήθεια δεν έχει σχέση με τους οραματιστές προκατόχους της και είχε την τύχη αυτή και την ατυχία η Ευρώπη να μην έχει σοβαρούς ηγέτες τα τελευταία 20 χρόνια και η Γαλλία .
Αλλά και οι άλλες μεγάλες χώρες είχαν διαχειριστές της πλάκας.Αρα αυτό που έχει σημασία είναι να επιβληθούν από τον κόσμο , μέσω των εκλογών κάποια πράγματα , όπως οι κανόνες στην μετανάστευση , η καταδίκη του πολιτικού ισλάμ , η παραδειγματική τιμωρία όποιων κηρύττουν την βία , από όπου και αν προέρχονται .
Αν το έβλεπες έστω τμηματικά, θα έβλεπες π.χ. πως αυτά που γίνονται στην όπως συνήθως καθυστερημένη Ελλάδα σήμερα, έχουν ήδη ξεπεραστεί αλλού σε πιο καλά και νεοφιλελεύθερα σπίτια...
Αυτά που επιχειρεί άγαρμπα με το στανιό να επιβάλει η παρέα του Μητσοτάκη, έχουν ήδη αποτύχει στις πιο μεγάλες και πιο δεξιές οικονομίες του πλανήτη.
Το μοντέλο εργασίας "τύπου Uber" που προσπαθεί να διαδώσει ο καραφλός σούπερμαν σε όλους τους κλάδους, απέτυχε στο UK, οπου δυο Πακιστανοί οδηγοί έφτασαν την υπόθεση σε ανώτατο βαθμό και μετά από 7 χρόνια αποφασίστηκε πως οι οδηγοί της Uber ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΙ ΟΧΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ" ή Ελεύθεροι Επαγγελματίες.Στο άλλο θέμα του Ισλαμ, έγραψες πολύ σωστά και συμφωνώ:
**Μήπως τελικά πρέπει απλά η διεθνής κοινότητα να εφαρμόσει αποκλεισμό σε τέτοια καθεστώτα, δηλαδή αφού σας αρέσει μπορείτε να καθίσετε εκεί μόνοι σας .Δυστυχώς όμως τα διεθνή συμφέροντα , θα δεχτούν να συνομιλούν με τέτοιους τύπους και αυτοί θα βρίσκουν μιμητές στον μουσουλμανικό και άλλο κόσμο .**
Ακριβώς πως λες, επειδή τα διεθνή συμφέροντα δέχονται όχι μόνο να συνομιλούν αλλά κάνουν για σχεδόν αιώνα τρελές μπίζνες με τέτοιους τύπους (βλέπε Σαουδάραβες και λοιπούς "πετρελαιάδες" του Ισλάμ), εμφανίζονται οι μιμητές τους.
Οι Ταλιμπαν που ανέλαβαν τώρα το Αφγανιστάν, θέλουν να κάνουν αυτό ακριβώς, να μιμηθούν τους Σαουδάραβες κι υπόλοιπους φονταμενταλιστές του σκληρού Ισλάμ που η Δύση τους κάνει τεμενάδες και τους έχει στα ώπα ώπα...
Θα σκέφτονται οι Ταλιμπανέζοι:
"ό,τι κάνουν αυτοί (οι Σαουδάραβες και λοιποί) κάνουμε κι εμείς, να μας ξηγηθούν όπως στον Σαντάμ απέτυχαν, άρα αυτό που μένει είναι να συντρίψουμε οποιονδήποτε διαφωνούντα (βλέπε Σ.Α.) και να παρουσιάσουμε ένα λίιιγο πιο ελαφρύ πρόσωπο του Ισλάμ στους έξω, κρατώντας σφιχτά τα λουριά στους μέσα." #opos Saudi Arabia!Μάλιστα το asset των Σαουδαράβων γίνεται όλο και λιγότερο ποθητό, ενώ αυτό των Ταλιμπανών όλο και περισσότερο αναγκαίο. Και μάλιστα κυριαρχούν με 2 asset στην παγκόσμια αγορά και ΔΕΝ εξαρτώνται μόνο απ' τους Αμερικάνους, το επόμενο Μεγάλο Αφεντικό είναι δίπλα τους κυριολεκτικά και ήδη τους χτυπάει φιλικά στη πλάτη...
Μια χαρά μιμητές του "επιτυχημένου" παραδείγματος της Σαουδαραβίας γίνονται όλοι αυτοί.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ οι δυο επιμαχες δεκαετιες του 80 κ 90 χαρακτηριστικαν απο την κυβερνηση ΠαΣοΚ με την ΝΔ να εχει μολις 2-2,5 χρονια την λαικη εντολη. Εσυ βλεπεις εκει πολυ μπλε? Μαϊστα...
Εμ δεν μπορώ να πω περισσότερα. Και όχι μόνο εγώ γνωρίζω τέτοιες καταστάσεις αλλα και άνθρωποι με 40 έτη στην πλάτη τους που τους έχω ως συνεργάτες. Κάποιοι από τους δεκοτζηδες βγήκαν στην σύνταξη και δεν τους βλέπω πλεον. Κάποιοι επί πράσινων τους υποβάθμισαν και τους έστελναν σε άλλες υπηρεσίες και αντίστοιχα μετά γύρισαν και έφευγαν στα ίδια πόστα οι πράσινοι, έχει γέλιο η υπόθεση.... και αυτό το γνωρίζω και ποιοι ήταν. Έφτασα σε σημείο να πιάνω τέτοιες συζητήσεις μαζί τους επειδή με ξέρουν χρόνια. Αλλά επειδή δεν είναι ηθικό να μεταφέρω καταστάσεις και ιστορίες άλλων ανθρώπων που δεν μου έδωσαν την άδεια να το κάνω και με εμπιστεύτηκαν, μένω σε αυτά που ειπα. Και πολλά είπα δηλαδη. Αν δεν θες μη το πιστεύεις, δικαίωμα σου.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτο που δεν αντιλαμβανονται κυριως οι Ζαιοι ειναι πως στην εποχη του ιντερνετ δε χρειαζεται να ψαχνεις πολυ για να καταλαβεις τι αξια εχει ο καθεις και ο λογος του.
Οι Δεξιοι ειναι αυτοι που ειναι σταθεροι στο τι θελουν χρονια τωρα. Το ΚΚΕ μιλα αοριστα για την παλη των λαων διχως λυσεις ουσιας αφου ολες επικεντρωνονται στο πως θα γινουν οι πλουσιοι φτωχοι και οχι οι φτωχοι ευρωστοι... Επειτα ειναι τα πραγματικα λαμογια που ιδεολογικα και πρακτικα με καιροσκοπικη διαθεση καταστρεφουν τα παντα αρκει να ειναι παντα μεσα στο σκατοπαιχνιδι. Αυτοι ειναι ΟΦΑ. Οπου φυσαει ο ανεμος. Για αυτο τους σιχαθηκε ο κοσμος. Γιατι εφαρμοζωντας καθεστωτικες πρακτικες εντελει γινονται οι καλυτεροι υποστηρικτες των κεφαλαιων. Εννιοτε καποιος απο αυτους βγαζει στη φορα τα απλυτα του συναφιου τους. Πχ Βαρουφακης που εχει πει για τον τιμονιερη μαζι με την αλλη την αντρογυναικα οσα δεν εχει πει κανεις Δεξιος. Το ζητημα λοιπον δεν εχει να κανει με ιδεολογιες μα με πολιτικες πρακτικες και οποιος καταλαβε. Ερωτηξις. Η ΔΕΗ απο ποιους ιδρυθηκε? Ειλικρινα δε θυμαμαι.χμμμ... μάλλον δεν έχεις καταλάβει. Το πρόβλημα δεν είναι η ΔΕΗ. Ξέρεις που έχουν γραμμένη τη ΔΕΗ οι αντιπολιτευόμενοι; Στα παπάρια τους. Απλά τα πράγματα.
Το πρόβλημα είναι ο Μητσοτάκης, η ΝΔ και η κυβέρνηση. Αν η πώληση γινόταν με αλέξι όλα θα ήταν μια χαρά, γιατί το αλέξι ξέρει να διαπραγματεύεται. Άλλωστε το απέδειξε πολλάκις.
Θυμάσαι το σύνθημα; "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!!" Αυτό είναι το μέγα θέμα. Ότι και αν γίνει στη χώρα είναι αφορμή για αντιπολίτευση. Ακόμη και λεφτόδεντρα να φυτέψει ο Μητσοτάκης, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα.
Τους έπιασε ο πόνος για την ΔΕΗ. Ποιους; Τους αριστερούς. Σόρυ, αλλά αυτά είναι αστειότητες.
-
Τελικά βλέπω πως οι δεχτσιοί εθνικιστές ΔΕΝ ζορίστηκαν καθόλου που η παραγωγή ενέργειας στη χώρα είναι ιδιωτική υπόθεση πλέον.
Να κόψουμε συντάξεις (άλλωστε οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι πρωην Πασοκτζήδες) να αγοράσουμε περισσότερα ραφάλ κι εφ 35 να υπερασπιστούμε τα ιδιωτικά εργοστάσια μή μας τα βομβαρδίσουν οι Τούρκοι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2