-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τη μία χλευάζετε τον καπιταλισμό που δίνει 17 επιλογές γλυκών και 30 επιλογές μπύρας και την άλλη δεν θέλετε το κράτος να σας περιορίζει σε επιλογές διατροφής ή άλλων καταναλωτικών προϊόντων.
Εμ!!!!!! Αυτό λέω!!! Όλα τουρλού
-
Απλά τα πράγματα, θέλω κράτος πρόνοιας το οποίο θρέφεται από τους φόρους μας (που δε θα πάνε σε κολλητάρια δεξιών γαλανόψυχων ή πρασινορόζ, σε γκόμενες και τριτοξάδερφα) και υπάρχει για να υπηρετεί τον κόσμο.
Αυτό το κράτος πρόνοιας λοιπόν θα φροντίζει όποιον πολίτη το έχει ανάγκη για οποιοδήποτε λόγο, από καρκίνο, έμφραγμα έως και εθισμό. Επίσης από τα 18 και πάνω δε θεωρώ λογικό να υπάρχουν απαγορεύσεις των ναρκωτικών, όποιος έχει εθιστεί, έχει οποιοδήποτε πρόβλημα κτλ, να τον φροντίσει το κράτος, για αυτό το πληρώνουμε, όχι για να κάνει εξυπηρετήσεις και να βολεύει κοσμάκη ο κάθε ανθυποβουλευτάκος ώστε να τον ψηφίσει το στρουγκοχώρι του.
Ενας άνθρωπος που κρίνεται από το κράτος οτι είναι ώριμος αρκετά να ψηφίζει, είναι ώριμος να διαχειριστεί μόνος του τι θα κάνει στο σώμα του. Απαγορεύσεις και αντικίνητρα είναι ενάντια στην ιδεολογία μου, και σε θέματα διατροφής, ναρκωτικών, τσιγάρων και σαφέστατα και αυτοκίνησης.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενας άνθρωπος που κρίνεται από το κράτος οτι είναι ώριμος αρκετά να ψηφίζει, είναι ώριμος να διαχειριστεί μόνος του τι θα κάνει στο σώμα του. Απαγορεύσεις και αντικίνητρα είναι ενάντια στην ιδεολογία μου, και σε θέματα διατροφής, ναρκωτικών, τσιγάρων και σαφέστατα και αυτοκίνησης.
Τα έχεις όλα τόσο μπερδεμένα.
Και να στα πω δεν έχει νόημα.
Στα υπόλοιπα που λες πιο πάνω για την καθολική υγεία και περίθαλψη δεν έχεις και άδικο.
-
Δεν έχω καταλάβει τι θέλετε ακριβώς μερικοί.
Τη μία χλευάζετε τον καπιταλισμό που δίνει 17 επιλογές γλυκών και 30 επιλογές μπύρας και την άλλη δεν θέλετε το κράτος να σας περιορίζει σε επιλογές διατροφής ή άλλων καταναλωτικών προϊόντων.
Και ειδικά στο θέμα της υγείας,θα συμφωνήσω εν μέρει με τον lap. To κράτος δεν πρέπει να απαγορεύει,αλλά έχει ένα δίκιο να σε αποτρέπει να αγοράσεις ανθυγειινά πρόϊόντα,όπως προσπαθεί - ή πρέπει να προσπαθεί- να μειώνει/αποτρέπει και τα τροχαία.Νοσηλείες και αποκαταστάσεις που έχουν κόστος για τη δημόσια υγεία και τα λεφτά δεν είναι άπειρα...
Γιατρέ, αν αφαιρέσουμε την κερδοφορία, το κόστος της υγείας είναι πολλές φορές υποπολλαπλάσιο του σημερινού στον καπιταλισμό.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχω καταλάβει τι θέλετε ακριβώς μερικοί.
Και ειδικά στο θέμα της υγείας,θα συμφωνήσω εν μέρει με τον lap. To κράτος δεν πρέπει να απαγορεύει,αλλά έχει ένα δίκιο να σε αποτρέπει να αγοράσεις ανθυγειινά πρόϊόντα,όπως προσπαθεί - ή πρέπει να προσπαθεί- να μειώνει/αποτρέπει και τα τροχαία.Νοσηλείες και αποκαταστάσεις που έχουν κόστος για τη δημόσια υγεία και τα λεφτά δεν είναι άπειρα...
Γιατρέ, αν αφαιρέσουμε την κερδοφορία, το κόστος της υγείας είναι πολλές φορές υποπολλαπλάσιο του σημερινού στον καπιταλισμό.
για εξηγα γεροντα, γατος δεν το καταλαβεν
-
Παράδειγμα:
https://msf.gr/magazine/diavitis-treis-epikindynoi-mythoi-poy-plittoyn-toys-astheneis
Πριν από εκατό χρόνια, το 1921, έγινε μια ιστορική ιατρική ανακάλυψη, αυτή της ινσουλίνης, που μεταμόρφωσε τη ζωή όσων ζουν με διαβήτη σε όλο τον κόσμο.
Ο Καναδός επιστήμονας που ηγήθηκε της ανακάλυψης, Frederick Banting, τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και τελικά πούλησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το φάρμακο στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο με μόλις $ 1, δηλώνοντας: «Η ινσουλίνη δεν ανήκει σε μένα, ανήκει στον κόσμο».
Σήμερα, εκτιμάται ότι 463 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με διαβήτη παγκοσμίως. Ωστόσο, παρά τον έναν αιώνα ιατρικής προόδου, περίπου οι μισοί από αυτούς που χρειάζονται ινσουλίνη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε αυτήν.Όπως με πολλά παγκόσμια ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί που ζουν εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων δεν είναι ανυπέρβλητα. Στην πραγματικότητα, συχνά αυτά καθορίζονται από πολιτικές που έχουν στόχο μόνο το κέρδος και που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θεραπεία.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη βελτίωση της πρόσβασης στην ινσουλίνη είναι ότι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ακριβό φάρμακο για την παραγωγή.
Εκτός κι αν δεν είναι.
Μόνο τρεις εταιρείες «Big Pharma» - η Novo Nordisk, η Eli Lilly και η Sanofi - ελέγχουν το 99% της συνολικής αγοράς ινσουλίνης. Με ένα τέτοιο μονοπώλιο, τα αθέμιτα συστήματα τιμολόγησης που τέθηκαν από αυτές τις μεγάλες εταιρείες επηρεάζουν εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το κόστος παραγωγής ινσουλίνης μπορεί να είναι έως και 102 £ ανά ασθενή ετησίως.
Ωστόσο, η τιμή της ινσουλίνης που διατίθεται σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κυμαίνεται από 220£ έως 900 £ ανά ασθενή, ανάλογα με τη συσκευή ένεσης και τον τύπο της ινσουλίνης που πρέπει να παρέχουμε στον ασθενή.Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που εργάζονται για να βελτιώσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά και να παράγουν γενική ινσουλίνη χωρίς επωνυμία. Αυτό θα μείωνε σημαντικά το κόστος για ασθενείς και οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν αυστηρούς κανονισμούς για την έγκριση της ινσουλίνης τους.
-
Δε μπορώ να μη συμφωνήσω εδώ με τον Πήλιο. Απλά η υγεία που είναι ανελαστικο έξοδο για όποιον αγαπά τη ζωή, ταυτόχρονα είναι και ακριβό σπορ.
-
Τελευταία δόση αριστείας που κυκλοφόρησε στα μίντια, είναι ότι έδωσαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν ομοίωμα καμπίνας αεροπλάνου στη Λάρισα, προς εκπαίδευση της αστυνομίας, αντί να πάρουν τζάμπα ένα από αυτά που δεν έχουν τι να τα κάνουν οι εταιρείες όταν τα αποσύρουν...
Μου φαινόταν υπερβολικό, μέχρι να δω ότι είχε κάνει βίντεο ο Σαρημπαλίδης:
-
Το δέχομαι. Αλλά γιατί πρέπει να τον πληρώσω εγώ? Αυτό κανείς δεν μου έχει απαντήσει ικανοποιητικά. Εφόσον είναι υπέυθυνος για την ζωή του (και την καταστροφή της), ας υποστεί και τις συνέπειες. Όχι να κάνει ό,τι θέλει, αλλά μετά να θυμάται ότι ζει σε κοινωνία και να ζητάει βοήθεια από εμένα. Εαν θέλει την βοήθειά μου, θα ακολουθήσει και τους κανόνες, αλλιώς μόνος του. Απλά πράγματα, κοινή λογική.
-
Γιατί αυτό συμβαίνει σε μια κοινωνία, πληρώνεις φόρους για να έχουν περίθαλψη, παιδεία, δρόμους, πυροσβεστική και ασφάλεια όλοι. Αν δε σου αρέσει δεκτό και μπορείς κάλλιστα μπορείς να μετακομίσεις σε ενα ερημονήσι σε αλλη χώρα και να μην επιβαρύνεσαι με κανένα φόρο του ελληνικού κράτους εφόσον δε θες να τον πληρώνεις. Διαλέγεις και παίρνεις. Αυτή είναι η κοινή λογική, για να μη μπερδεύεσαι.
-
Γιατί αυτό συμβαίνει σε μια κοινωνία, πληρώνεις φόρους για να έχουν περίθαλψη, παιδεία, δρόμους, πυροσβεστική και ασφάλεια όλοι. Αν δε σου αρέσει δεκτό και μπορείς κάλλιστα μπορείς να μετακομίσεις σε ενα ερημονήσι σε αλλη χώρα και να μην επιβαρύνεσαι με κανένα φόρο του ελληνικού κράτους εφόσον δε θες να τον πληρώνεις. Διαλέγεις και παίρνεις. Αυτή είναι η κοινή λογική, για να μη μπερδεύεσαι.
Εσύ μπερδεύεσαι. Σωστά όλα όσα λεσ, εφόσον όλοι ακολουθούν τους νόμους και κανόνες. Εαν κάποιος θέλει να σκοτωθεί με ναρκωτικά, τσιγάρα κλπ. τότε ας επιβαρυνθεί ο ίδιος και όχι οι υπόλοιποι. Σιγά μην πληρώνω εγώ τον ναρκομανή. Ας κάνει ό,τι θέλει, αλλά να μην ζητάει τα ρέστα από εμένα. Στην κοινωνία έχουμε και υποχρεώσεις εκτός από δικαιώματα, και εσύ μιλάς συνέχεια (όπως τα παιδιά) για δικαιώματα και ξεχνάς τις υποχρεώσεις που δεν σου αρέσουν ή δεν σε βολεύουν...καιρός να ωριμάσεις!
-
Φυσικά θα τον πληρώσεις, αν δε θες είναι σεβαστό και έχεις την επιλογή να φύγεις από τη χώρα. Δε σε κρατάει κανένας με το ζόρι εδώ δεμένο. Είναι τόσο απλό που και παιδί δημοτικού θα το καταλάβαινε.
Και εγώ προσωπικά δε γουστάρω να πληρώνω μπάτσους για να "στηλώνεται" το εθνικό "φρόνημα" του κάθε δεξιού φοβικού κυρ Παντελή, αλλά εφόσον θέλω να μένω στη χώρα το δέχομαι και πληρώνω κανονικά και με το νόμο για να έχουμε τους πιο πολλούς μπάτσους ανα 1000 κατοίκους στην Ευρώπη. Χρήματα που δεν πάνε σε νοσοκομεία και παιδεία είναι αυτά. Οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες τελειώνουν στο να πληρώνουμε τους φόρους μας, να μη σκοτώνουμε, βιάζουμε, απαγάγουμε κτλ. Δεν έχουμε άλλες, το αν τρώμε σπληνάντερα, πηδάμε ακάποτα και καπνίζουμε 5 πακέτα τη μέρα γούστο μας και καπέλο μας.Θα έλεγα οτι ένας άνθρωπος 45+ χρονών θα έπρεπε να έχει τις στοιχειώδεις αυτές γνώσεις, ειλικρινά απορώ που συζητάμε αυτονόητα πράγματα που αν όχι παιδί δημοτικού, τουλάχιστον Γυμνασίου τα καταλαβαίνει. Εσύ θα έπρεπε να ωριμάσεις και να ανοίξεις κανένα βιβλίο γιατί αυτά που λες απλά δε στέκουν.
-
το αν τρώμε σπληνάντερα, πηδάμε ακάποτα και καπνίζουμε 5 πακέτα τη μέρα γούστο μας και καπέλο μας.
Φυσικά! Αλλά μετά μην ζητάς τα ρέστα από το κράτος. Εαν θες να ζείς ανεύθυνα και χωρίς να σέβεσαι τους συμπολίτες σου, ελέυθερα. Αλλά θα πληρώσεις την επιλογή σου, μην ζητάς από εμένα να σε σώσω επείδή κάνεις μ@λακίες (όχι εσύ, το γράφω έτσι στον λόγο, δεν τα λέω σε εσένα προσωπικά). Θέλει κάποιος να κάνει ναρκωτικά? ελέυθερα, αλλά να ξέρει ότι θα πεθάνει, τόσο απλό. Ο καθένας υπέυθυνος των επιλογών του, όχι να κάνω ότι θέλω αλλά να ζητάω ευθύνες από τους άλλους!! Αυτά τα λέει ο γιός μου που είναι 9 ετών, ένας ενήλικας πειμένω να μην σκέφτεται σαν παιδάκι και δη κακομαθημένο.
-
Δεν καταλαβαίνεις βασικά πράγματα, το κράτος πρόνοιας πρέπει να φροντίζει για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως του εισοδήματος, της ηλικίας, του τρόπου ζωής κτλ. Λεφτά από ό,τι φαίνεται έχουμε πολλά εφόσον κάνουμε απευθείας αναθέσεις συνέχεια, χαρίζουμε εκατομμύρια σε κανάλια, διορίζουμε γκόμενες και κολλητάρια, αγοράζουμε μανιωδώς φρεγάτες και οπλικά για να εξοπλιστούμε εναντίον ΝΑΤΟικών συμμάχων, στέλνουμε στη Θεολογική σχολή στην Αμερική κτλ. Οπότε κάνουμε μερικές περικοπές από αυτές τις σπατάλες και βουαλά! Να το budget για περίλαθψη όλων χωρίς φασιστικούς διαχωρισμούς περι διατροφής, κατανάλωσης ποτών, ναρκωτικών κτλ.
Δε θα έλεγα οτι εγώ σκέφτομαι ως κακομαθημένο, εσύ όμως σκέφτεσαι σίγουρα ως Παντελής δεξιός με τη νοοτροπία "έγω είμαι μια χαρά φροντίζοντας την οικογένειά μου, οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους και να μην περιμένουν κράτος πρόνοιας γιατί στοιχίζει πολύ". Περιμένω να κάνεις μια κάποια αυτοκριτική για αυτά που γράφεις, δεν κρατάω και μεγάλο καλάθι βέβαια.
Η φορολογία σου αρέσει δε σου αρέσει υπάρχει για να χτίζει υποδομές και να προσφέρει υπηρεσίες σε ΟΛΟΥΣ, όχι αυτούς που αποφασίζει οποιοσδήποτε οτι πρέπει να έχουν πρόσβαση ή όχι.
-
Εντωμεταξυ έχει ξεφύγει η κατάσταση στις συζητήσεις μας
Υπάρχει φόρος στον καπνό για κοινωνικούς και υγειονομικούς λόγους. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει όχι μονάχα σε όλη την Ευρώπη αλλά σχεδόν σε όλον τον πλανήτη. Ο Φάνης στην συγκεκριμένη συζήτηση το αναφέρει όπως επίσης και πως συμφωνεί.
Και ο Diego του προτείνει να φύγει από τη χώρα αν δεν του αρέσει ένα φανταστικό σενάριο που έχει ο ίδιος στο μυαλό του, το οποίο δεν περιλαμβάνει αυτόν τον υπέρμετρο φόρο στον καπνό. Δηλαδή το φανταστικό σενάριο μετατρέπεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα!
Δηλαδή, ο ένας λέει πως συμφωνεί με την σημερινή πραγματικότητα και κατάσταση όπως έχει στη χώρα και στην Ευρώπη και αναφέρει τα επιχειρήματα του (ανεξαρτήτως του ποια είναι αυτά) και ο άλλος του λέει να φύγει από τη χώρα και την Ευρώπη αν θέλει να συμβεί αυτό που ήδη συμβαίνει...στη χώρα και την Ευρώπη!
-
Δεν καταλαβαίνεις βασικά πράγματα,
Δε θα έλεγα οτι εγώ σκέφτομαι ως κακομαθημένο, εσύ όμως σκέφτεσαι σίγουρα ως Παντελής δεξιός με τη νοοτροπία "έγω είμαι μια χαρά φροντίζοντας την οικογένειά μου, οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους και να μην περιμένουν κράτος πρόνοιας γιατί στοιχίζει πολύ".Η φορολογία σου αρέσει δε σου αρέσει υπάρχει για να χτίζει υποδομές και να προσφέρει υπηρεσίες σε ΟΛΟΥΣ, όχι αυτούς που αποφασίζει οποιοσδήποτε οτι πρέπει να έχουν πρόσβαση ή όχι.
Εσύ δεν καταλαβαίνεις βασικά πράγματα!! Δεν μπορείς να περιμένεις να σε φροντίσει κάποιος άλλος όταν εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για τον εαυτό σου!! Φυσικά και να υπάρχει κράτος πρόνοιας, αλλά "Συν Αθηνά και χείρα κίνει", δηλαδή όχι εγώ έχω αυτοκτονικές τάσεις και θα έρθει ο "πατερούλης" να με σώσει. Ανάποδα είναι: προσφέρω στην κοινωνία και έχω ανταπόδοση, όχι δεν προσφέρω τίποτα και αναμένω ανταπόδοση - αυτό μόνο κακομαθημένα το σκέφτονται!
Οπότε, λάθος καταλαβαίνεις, προφανώς και είμαι υπέρ του κράτους πρόνοιας. Αλλά στους νομοταγείς πολίτες και σε όσους θέλουν να ζήσουν, όχι άκριτα γιατί έτσι.
-
Νομίζω πως αλλάξαμε θέμα συζήτησης. Για τον καπνό δεν λέγαμε;;;;
-
Έχει δίκιο σε ένα σημείο ο diego ως προς την καθολική περίθαλψη και υγεία όλων.
Αυτό είναι η θεωρία και η φιλοσοφικη πρόταση.
Το θέμα όμως φτάνει και σε ένα πρακτικό επίπεδο. Τα χρήματα για την υγεία είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι άπειρα. Πως μπορεί λοιπόν να υπάρξει βέλτιστη χρήση τους;;
Πως μπορεί στην πράξη να εφαρμοστεί και προστατευτεί η θεωρία;;;Ένας από τους πολλους τρόπους είναι να οδηγήσεις στη μείωση των παραγόντων που οδηγούν τους ανθρώπους σε βαριά νοσήματα.
Το κάπνισμα αποδεδειγμένα οδηγεί τους ανθρώπους σε σοβαρές ασθένειες.
Θα έπρεπε το κράτος να μείνει απαθές σε αυτήν την πραγματικότητα; -
-
Εμ κάνατε κοπάνα την ώρα των μαθηματικών. Πλερω τώρα!
Υ.γ Ποτε θα μας ενημερώνουν για αυτά τα ΤΕΑ, να κάνουμε συναρτήσεις;;;;
Υ.γ.1 Τι ζούμε;;;;;
Υ.γ.2 Γυναικααααα, για δες αν η ΤΕΑ είναι υψηλότερη από την μεταβλητή L_U. Να ανάψω τον θερμοσίφωνα ή να βρωμαω;;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2