-
σαρανταενα ποντους η παντελοπουτσα
και ουχι περσεντ, ωμα, βασανιστικα τεσσαρακοντα και ενα
σας βγηκε ο κουλις μπιμπισι
αυτο πουγραφε ο γυρος, θα ταβανιασουν ενφια με αποσυνδεση αντικειμενικων και γονικες παροχες
και ακαπωτη αυξηση σε εφκα -
Το αφορολογητο θεσπίζεται με σκοπό την δημιουργία μιας μεγένθυσης.
Εφόσον σκέφτονται κατάργηση κάποιων, άραγε ποιών, σημαίνει ότι η οικονομία πάρα τις φοροαπαλλαγές δεν μπορεί να πάει μπροστά και τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλά για τις πάγιες (και σπατάλες) ανάγκες
Οπότε το πρόβλημα της οικονομίας είναι πιο δομικό. Υπάρχει κάτι που την πιέζει προς τα κάτω.
Μήπως, λέω μήπως να σκεφτούν πρωτίστως την ενέργεια. Μήπως, λέω μήπως αυτή οδηγεί σε μειωμένα φορολογικά έσοδα μιας και συμπιέζει την οικονομία προς τα κάτω με το υπέρογκο κόστος της;
-
Οι τιμες αυξήθηκαν τόσο όσο, να φέρουν περισσότερα έσοδα έστω με λιγότερους πελάτες.
Πλέον αυτό αντιστρέφεται, οι τιμές ταβανιασαν, οι τζίροι πέφτουν, τα έσοδα από έμμεσους φόρους από το πληθωριστικό φοροπαρτυ πέφτουν, οπότε αφού ξεχειλωνουν αντί να μαζέψουν τα κρατικά έξοδα, κοιτάνε να @@@ξουν όποιον βρουν.
Θα πεις έλα μωρέ και τι έγινε, τα ίδια κάνουν πάντα...
Έλα όμως που το φοροξεσκισμα θα έρθει σε μια κρίσιμη φάση, που τρέχει η δεύτερη μεγάλη φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό (η πρώτη ήταν όταν έπεσαν τα εισοδήματα, αυτή τώρα είναι λόγω αύξησης κόστους διαβίωσης με σταθερά εισοδήματα). Βλέπει ο νέος μηχανικός, δικηγόρος, γιατρός κοκ τη φάκα που του στήνει η κρατικοδιαιτη σαπιλα, και όπου φύγει φύγει ... -
This post is deleted! -
Ετοιμάζεται και άλλη μάσα στην ενέργεια, εξαγωγές λέγεται...
"Επειδή γίνεται και διάλογος για τις εξαγωγές, πρέπει να πούμε το εξής. Οι εξαγωγές συνήθως γίνονται όταν οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές, έως και μηδενικές. Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα. Για το εξαγόμενο ρεύμα -αν καταφέρουμε και το στέλνουμε στην Ευρώπη ή στα Βαλκάνια- ποιος θα πληρώνει τη διαφορά μεταξύ της τιμής που εξάγεται και αυτής που αποζημιώνεται ο παραγωγός. Δηλαδή, αν εμείς εξάγουμε το ρεύμα με 10, 5 ή 0 ευρώ τη μεγαβατώρα, την τιμή των 50-60 ευρώ που θα πρέπει να πάρει ο παραγωγός ποιος θα την πληρώσει; Ο Έλληνας καταναλωτής; Άρα η Ελλάδα θα επιδοτεί το ρεύμα που θα εξάγεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, και πόσο βιώσιμο είναι αυτό;»
-
Απο την άλλη αν αρχίσουν να κυνηγούν τους οφειλέτες ΕΦΚΑ όπως της εφορίας τον ήπιαμε...
Εκέι ελπίζω σε ψηφοθηρικές ρυθμίσεις που θα πληρώνεις το μισό απο τα χρέη , θα βάζεις και να τραβάνε τα υπόλοιπα και απο την συνταξούλα που θα βγεί σε δόσεις και ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους.Νομίζω πρόσφατα υπήρξε διαγραφή για αυτά τα χρέη.
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απο την άλλη αν αρχίσουν να κυνηγούν τους οφειλέτες ΕΦΚΑ όπως της εφορίας τον ήπιαμε...
Εκέι ελπίζω σε ψηφοθηρικές ρυθμίσεις που θα πληρώνεις το μισό απο τα χρέη , θα βάζεις και να τραβάνε τα υπόλοιπα και απο την συνταξούλα που θα βγεί σε δόσεις και ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους.Νομίζω πρόσφατα υπήρξε διαγραφή για αυτά τα χρέη.
οχι ακριβως
μονο για καποια πολυ παλια
και τα οποια προφανως δεν μετρανε μετα στα ασφαλιστικα
χαμενος ειναι ο ασφαλισμενος καθως ηταν απαιτητα εποχες που δεν ειχε χωρις δυνατοτητα πραγματικου διακανονισμου ενω ταυτοχρονα ειχαν απαραδεκτα υψηλα επιτοκια καθυστερησης -
αυτο για τον κριου, τον υπασπιστη της οικογενειας γενάρχου-μάι-ας, χοντρου, ανηψιου και σια
ναι ,μετα τα τεμπη - να σας τα θυμισω μια και χαθηκαν απο καθε αναφορα - ακομη ετσι ειναι οι διαδικασιες στον οσε -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι ακριβως
μονο για καποια πολυ παλια
και τα οποια προφανως δεν μετρανε μετα στα ασφαλιστικα
χαμενος ειναι ο ασφαλισμενος καθως ηταν απαιτητα εποχες που δεν ειχε χωρις δυνατοτητα πραγματικου διακανονισμου ενω ταυτοχρονα ειχαν απαραδεκτα υψηλα επιτοκια καθυστερησηςΔεν γνώριζα λεπτομέρειες για αυτό δεν ανέφερα τίποτα περισσότερο.
-
Σχετικά με τα παιδιά, δεν αναφέρθηκε καθόλου αν θέλουν οι άντρες περισσότερα παιδιά.
Τα παιδιά στις μέρες μας θέλουν πολύ χρόνο. Όλη μέρα κάθε μέρα.
Εγώ συνέχεια στην αλάνα ήμουν,μόνος , ενώ ο γιος μου στο πάρκο πάει μόνο με εμένα.Έχουν αλλάξει και τα γούστα των φύλλων, έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του... Μικρό αλλά επηρεάζει.
-
Πολλά θέματα θίξατε ξαφνικά, αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω.
Αργότερα.
Απλά για τον Γάτο και τον ΟΣΕ Πάτρας, αφού ο βλαχοδήμαρχος του κκε εκεί έχει μπλοκάρει επί 10 χρόνια το έργο, οι αντίστοιχοι ξύστες του οσε δεν δίνουν φράγκα, έχουν σαπίσει οι στρωτήρες και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Βάζουν μία βραδυπορία και καθάρισαν.
Οπως στην Εύβοια. Αφού δεν φτιάχνουν δρόμο, βάζουν 50 χαω όριο στις λίγες ευθείες εκεί που έχει διακεκομμένη γραμμή για να προσπεράσεις και σου λέει εμείς δεν έχουμε ευθύνη.
Για τα γεννητούρια, απλά θέλει άλλη νοοτροπία.
Να ξεφύγουμε από την αριστερίλα. Αυτή που σου επιτρέπει λέει να είσαι ανυπάκουος. Και να ρίχνεις μολότωφ στο λεωφορείο, ενώ αν σου ρίξουν μετά καμία σφαίρα, τότε γίνεσαι πάλι το κακόμοιρο το παιδάκι.
Τι να πει κανείς. Αρκεί να βλέπει τις ειδήσεις. Την 16χρονη που χάθηκε, τον Σύριο που θα μας γμσει όλες, αλλά δεν τον ακουμπάμε γιατί είναι λέει πρόσφυγας και διάφορα άλλα.
Ευτυχώς στον υπόλοιπο κόσμο, οι εκλογές βαίνουν καλώς.
Αντί και στα δικά μας.
Ξεμπερδέψαμε με το πράσινο πασοκ. Ξεμπερδεύουμε τώρα με το ροζ πασοκ, άντε να ξεμπερδέψουμε και με το γαλάζιο πασοκ...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολλά θέματα θίξατε ξαφνικά, αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω.
Αργότερα.
Απλά για τον Γάτο και τον ΟΣΕ Πάτρας, αφού ο βλαχοδήμαρχος του κκε εκεί έχει μπλοκάρει επί 10 χρόνια το έργο, οι αντίστοιχοι ξύστες του οσε δεν δίνουν φράγκα, έχουν σαπίσει οι στρωτήρες και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Βάζουν μία βραδυπορία και καθάρισαν.
Οπως στην Εύβοια. Αφού δεν φτιάχνουν δρόμο, βάζουν 50 χαω όριο στις λίγες ευθείες εκεί που έχει διακεκομμένη γραμμή για να προσπεράσεις και σου λέει εμείς δεν έχουμε ευθύνη.
Για τα γεννητούρια, απλά θέλει άλλη νοοτροπία.
Να ξεφύγουμε από την αριστερίλα. Αυτή που σου επιτρέπει λέει να είσαι ανυπάκουος. Και να ρίχνεις μολότωφ στο λεωφορείο, ενώ αν σου ρίξουν μετά καμία σφαίρα, τότε γίνεσαι πάλι το κακόμοιρο το παιδάκι.
Τι να πει κανείς. Αρκεί να βλέπει τις ειδήσεις. Την 16χρονη που χάθηκε, τον Σύριο που θα μας γμσει όλες, αλλά δεν τον ακουμπάμε γιατί είναι λέει πρόσφυγας και διάφορα άλλα.
Ευτυχώς στον υπόλοιπο κόσμο, οι εκλογές βαίνουν καλώς.
Αντί και στα δικά μας.
Ξεμπερδέψαμε με το πράσινο πασοκ. Ξεμπερδεύουμε τώρα με το ροζ πασοκ, άντε να ξεμπερδέψουμε και με το γαλάζιο πασοκ...
παλι κωλυμπηθρα?
ξερω για το ωμεγα -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν συμφωνώ με την πολιτική σου ανάλυση, διότι τα διάφορα ΠΑΣΟΚ είναι άνω του 60-70% του εκλογικού σώματος. Το ότι είναι διασπασμένο σε μικρότερα κόμματα δεν σημαίνει πως αλλάζει η ιδεολογική ταυτότητα του εκλογικού σώματος.
Αλλάζει ως προς κάποια θέματα όπως η αθρόα μετανάστευση και κάποια αλλα θέματα, αλλά σε γενικές γραμμές παραμένουν στο σύνολο τους σταθερές.
Δεν αλλάζουν ιδεολγικο αφήγημα, τουλάχιστον όχι ακόμα.
Γενικότερα η οικονομκη κρίση οδηγεί τους ανθρώπους σε αντίδραση και αυτή εκφράζεται μεσω διαφόρων νέων κομμάτων.
Για αυτό και η αριστερά ψηφίζει υπέρ της αναλογικής, ακριβώς για να μη συμβεί να κυβερνά κάποιος με 40% ενώ το υπόλοιπο 60% του λαού διαφωνεί τελείως. Αλλά οι πολιτικοί της χώρας είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
-
@super-t said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Old but gold.
Το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η προθεσμιακή αγορά και ότι το σύνολο της αναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας διακινείται στη spot αγορά, έχει ως αποτέλεσμα να μετακυλίονται πλήρως (100%) στη λιανική οι εξωφρενικές τιμές χονδρικής που διαμορφώνονται στη spot -ενδεχομένως με εναρμονισμένες πρακτικές. Αυτό δεν συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου μέσω της spot διακινούνται πολύ μικρότερα ποσοτά ημερήσιας κατανάλωσης ...
Δεν πειράζει, υπάρχουν και τα επιδόματα.
Έχεις δίκιο.
Αλλά ρε συ super@t είναι το φετίχ σου. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δώσε μια πηγή για να διαβάσουμε περισσότερα
Μπαίνεις στον κόπο, να κόβεις και να φτιάχνεις φωτογραφίες, δηλαδή ασχολείσαι για τη δημοσίευση σου και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ σου είναι δύσκολο να κάνεις ένα ctr+c ctr+v
-
@super-t said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Old but gold.
Το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η προθεσμιακή αγορά και ότι το σύνολο της αναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας διακινείται στη spot αγορά, έχει ως αποτέλεσμα να μετακυλίονται πλήρως (100%) στη λιανική οι εξωφρενικές τιμές χονδρικής που διαμορφώνονται στη spot -ενδεχομένως με εναρμονισμένες πρακτικές. Αυτό δεν συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου μέσω της spot διακινούνται πολύ μικρότερα ποσοτά ημερήσιας κατανάλωσης ...
Δεν πειράζει, υπάρχουν και τα επιδόματα.
Εγώ, και άλλοι εδώ μέσα, πληρώνω όσο όσο για να μη πηγαίνει τζάμπα διακοπές ο Φωτόπουλος και οι ΣυνδικαλΗστές.
Ευτυχώς να λέμε που ιδιωτικοποιήθηκε τζάμπα η ΔΕΗ που είχε χρέος 1 δισεκατομμύριο, μη μασάτε το σανο των Συριζαίων του 0.60€, ζήτω ο Κυργιάκος μας που προσπαθεί αλλά έπεσε θύμα των συγκυριων, τι άλλο να κάνει κι αυτός, πόσα να μας δώσει;
-
-
Λαϊκισμός, μπούρδες και αμορφωσια.
Δεν πάει πίσω και το άλλο άκρο πολλές φορές. Αλλά τώρα μιλάμε για αυτό.
Εσύ να τα βλέπεις το πως οι εύκολες κατηγορίες και χαρακτηρισμοί διαφόρων πολιτικών προτάσεων φαίνονται έως και γελοίες για τους υπολοίπους.
-
αυτο πουγραφε ο γυρος, θα ταβανιασουν ενφια με αποσυνδεση αντικειμενικων και γονικες παροχες
και ακαπωτη αυξηση σε εφκαΔίαβαζα χθές το πρωί με τον καφέ μου την αναλυτική αυτή έκθεση , τον...τόμο 484 σελίδων που έφτιαξαν κάποια γαλάζια παιδιά και χτύπαγα το κεφάλι μου στο πληκτρολόγιο.
Αν κάποιος το αποκωδικοποιήσει πρόχειρα:
3,9 δις είναι απο το αφορολόγητο των μισθωτών
1,3 δις περίπου υπολογίζουν τον φόρο απο τα απαλλασόμενα -επιδοτήσεις αγροτων , covid κλπ)
600 εκατομύρια περίπου λένε οι απαλλαγες απο μερίσματα ΝΠ;; (θυμάστε στις εκλογές που έβγαλαν στα κάγκελα το Πασόκ που είπε πως θα βρεί κάποια ποσά απο τα μερίσματα; )
260 εκατομύρια περίπου λόγω covid απο ΝΠΚαι ...5,3 δις λένε απο τον... ΕΦΑ!!!!!!!!!! Εσύ γάτε μάλλον θα ξέρεις τι έιναι ο ΕΦΑ.
Είναι ο φόρος ακινήτων 15% !!!!!!!!!! επι της αντικειμενικής αξίας ακινήτων που ανήκουν σε εταιρείες και που δεν εφαρμόστηκε ποτέ ούτε ήταν δυνατόν ποτέ να εφαρμοστεί σε ακίνητα που είτε ιδιοχρησιμοποιούνται απο τις επιχειρήσεις για την δραστηριότητα τους , είτε αποφέρουν εισόδημα και άρα φορολογούνται για αυτό , ενώ εξαιρούνται ανεξαρτήτως χρήσης των ακινήτων όλες οι εισηγμένες , οι ναυτιλιακές , τα ιδρύματα , Εκκλησία , Δημόσιοι οργανισμοί , ΑΕ με ονομαστικές μετοχές κλπ , δηλαδή όλοι σχεδόν και πως θα γινόταν διαφορετικά αφού το 15% είναι υπέρογκο ποσό και για τα ακίνητα αυτά πληρώνεται ΕΝΦΙΑ κανονικά (αν και ο Μητσοτάκης έκανε τεράστιες μειώσεις φυσικά στα πολύ ακριβά που πλήρωναν συμπληρωματικό φόρο , και εγώ το ίδιο θα έκανα αν εγώ και οι φίλοι μου είχαν απο κανα 500αριά ακίνητα)Απο τα υπόλοιπα 5 δίς ίσως άξιο αναφοράς είναι μόνο ο ΕΦΚ (περίπου μισό δις) που γλιτώνουν οι Dieselοκίνητοι που φωνάζει ο Lap ,και άλλο μισό δίς η απαλλαγή στις Α ύλες αλκοολούχων;;;;;;!!!!!!! (ψεμμά-μπούρδες δηλαδή) όλα τα άλλα είναι κατακερματισμένες εκατοντάδες ασήμαντες απαλλαγές όπως πχ αυτές των τρίτεκνων-πολίτεκνων στο τέλος ταξινόμησης κλπ.
Επίσης εκεί μέσα έχουν οι αθεόφοβοι συμπεριλάβει και περίπου ένα δις τις απαλλαγές ΦΠΑ για...τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και για τα νησιά του αιγαίου , ασφάλειες , τράπεζες , λοιπά τέλη και χαρτόσημα.
(βάλτε ΦΠΑ και σε αυτά που δεν είχαν πότε ΦΠΑ ρε παιδιά τότε!!! )Η ουσία πάντως είναι τι αφήγημα ετοιμάζουν τώρα να πουλήσουν στο πόπολο και για ποιό λόγο , τι βλέπουν που δεν βλέπουμε; **
**
Μάλλον οι συστάσεις του ΔΝΤ ήταν πιο σκληρές απο αυτές που βγήκαν στην δημοσιότητα καθώς πίσω απο τον deflator και της απομακρυνσμένες πληρωμές των δανείων των μνημονίων κρύβεται το τεράστιο kavli του δημοσίου χρέους που σε πραγματικές τιμές είναι το μεγαλύτερο του γαλαξία μας.Για αρχή το μάρμαρο θα το πληρώσει η πλέμπα των μικροεπαγγελματιών αλλά μάλλον τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Εχει πολύ ψωμάκι αυτή η λίστα για να παίζουν με τα excellάκια τους οι γαλάζιοι μετακλητοί με τους παχυλούς μισθούς , για αρχή φέρνω στο μυαλό μου κάποιους ναυτικού με 70 εως 100κ το χρόνο που πίνουν νερό στο όνομα του Μητσοτάκη με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλα και το γεγονός πως φορολογούνται με 15% και όχι με την κλίμακα.
Μετά θέλω τους μισθωτούς όλους που έχουν το προνόμιο του αφορολόγητου , και στην συνέχεια θέλω όλα τα χωραφάκια της χώρας να εμφανίσουν τις αντικειμενικές αξίες τους στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ !
Και όλα αυτά για ορεκτικό έτσι;
Μετά ΦΠΑ στα φροντιστήρια , τραπεζικές προμήθειες , και ασφάλειες αυτοκινήτων για σαλατούλα. -
Δεν ξέρω, δείχνουν μια εικόνα πανικού. Μέσα σε ένα μηνα γίνεται ένας απίστευτος φορολογικός ανασχηματισμός και κυρίως για τους μικρούς.
Υπήρχε φοροδιαφυγη σε ατομικές επιχειρήσεις, μην αρχίσουμε παλι τα ίδια, τα βλέπω καθημερινά.
Αλλά, εδώ υπάρχει κάτι άλλο.....
Βακτε όλα αυτά συν τις αντικειμενικές.... Μιλάμε σκουπίζουν ότι υπάρχει. Γιατί;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και ακαπωτη αυξηση σε εφκαΔίαβαζα χθές το πρωί με τον καφέ μου την αναλυτική αυτή έκθεση , τον...τόμο 484 σελίδων που έφτιαξαν κάποια γαλάζια παιδιά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2