-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.
Οχι ρε συ , εντάξει αν είσαι στα ντουζένια σου στα 23-24 άνετα τα ξεκινάς , το ACCA έχει μια δυσκολία με τα Αγγλικά μόνο , η ΣΟΛ είναι θέμα διαβάσματος.
Έχω φίλο που αφού έκανε μεταπτυχιακό έξω μετά απο οικονομική σχολή και έφαγε κάποια χρόνια σε άσχετες δουλειές , έβγαλε ΣΟΛ και μετά ACCA μετά τα 30 και σε δέκα χρόνια μέσα έγινε κορυφαίο στέλεχος.
Εγώ στα 23 μου το 2003 με κορυφαίο βαθμό στο GMAT ζήτησα συμβουλή απο οικογενειακό φίλο ορκωτό λογιστή απο τους 2-3 καλύτερους της Ελλάδας σε ποιό μεταπτυχιακό να πάω απο 1-2 έξω και το ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ που με είχαν δεχθεί και μου πρότεινε το ...ACCA , τιν τούτο λέω εγώ ,2η η 3η χρονιά από τότε που είχε έρθει στην Ελλάδα...
Εξεταστικά κέντρα με απομακρυνσμένες εξετάσεις κλπ , έλα μωρέ τι είναι αυτά σεμινάρια είπα ...θα ήμουν τώρα στην κορυφαία ομάδα ορκωτών της χώρας.
Πήγα στο ΜΒΑ να γίνω στελεχάρα μαζί με τις ψωνάρες αποφοίτους του μάρκετινγκ της ΑΣΟΕΕ...Και τώρα 11 το βράδυ σας γράφω απο το γραφείο να προσπαθώ να στείλω τα ψηφιακά ωράρια του Χατζηδάκη για το τεράτωμα που λέγεται Ψηφιακή κάρτα εργασίας μαζί με το άλλο τεράτωμα των ηλεκτρονικών βιβλίων που μας έχει φάει την ψυχή , για τρείς και εξήντα.
(Τις τελευταίες ημέρες φεύγω μετά τη 1 το βράδυ , σήμερα θα φύγω κατα τις 11:30 , να ναι καλά ο πολυχρονεμένος που με την εκπνοή της προθεσμίας στις 7:30 το βράδυ έδωσε παράταση 20 μερών σε κάτι που είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ούτε σε 3 μήνες. Απολάυστε υπέυθυνα τα σχόλια κυρίως απο δεξιούς του συναφιού... https://www.taxheaven.gr/news/61792/parateinetai-ews-tis-20-dekembrioy-h-prooesmia-gia-thn-pshfiakh-apografh-toy-xronoy-ergasias-sto-ps-erganh-ii ) -
Όλοι στην ίδια παγίδα έπεσαν. Το τι παπατζα υπήρχε με το mba δεν λέγεται.
Και εντωμεταξυ όταν έρθεις από αντίστοιχη σχολή είναι άκυρο τελικά το mba. Απορεις με το πασαλλειμα που κάνουν, καμία σοβαρή γνώση.Όπως τα λες, στελέχη και κουραφεξελα με το mba και να χαμέ να λέγαμε. Άσε που πολλοί στα executives ήταν ήδη στελέχη και έλεγαν το μακρύ και το κοντό τους στα μαθήματα
Τι παίζει με την κάρτα αυτήν, πως θα λειτουργεί τελικά;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι παίζει με την κάρτα αυτήν, πως θα λειτουργεί τελικά;
Για τα ΜBA ακριβώς όπως τα λές.
Για την κάρτα , μιλάμε για την απόλυτη μπούρδα.
Προς το παρόν για να καταλάβεις αυτό που γίνεται είναι ...η ψηφιοποίηση των ωραρίων εργασίας.
Τι σημαίνει αυτό;
Απλά να μπούν σε κουτάκια ανα ημέρα της εβδομάδας , οι ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου.
Και σε μεταβαλλόμενα ωράρια με βάρδιες κλπ ανα ημερομηνία-ημέρα-ωρα έναρξης-ώρα λήξης -ημέρα ρεπό κλπ.ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ , αυτό κανουμε για τα εκατομύρια εργαζομένων της χώρας ...βάζουμε σε κουτάκια τα ωράρια για να μπορεί να δεχτεί τα δεδομένα το σύστημα της κάρτας όταν εφαρμοστεί!
ΗΛΙΘΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ.Μέχρι τώρα τα προγράμματα εργασίας ανέβαιναν κυρίως σε επισυναπτόμενα έντυπα που είχες δημιουργήσει απο excell , προγράμματα ωρομέτρησης , xml κλπ ή ακόμη και περιγραφικά σε πεδία της εφαρμογής του ΕΡΓΑΝΗ.
Μάλιστα μέχρι 31/10/2022 είχαμε στείλει με αυτό τον τρόπο τα προγράμματα εργασίας όλης της χώρας σε μια ετήσια υποβολή που κάνουμε κάθε χρόνο.
Απο 1/11/2022 μας ζήτησαν ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ!!!!! αλλά με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω , που σημαίνει νέους τρόπους υποβολών , έλεγχο απο την αρχή μην ξεφύγει κάτι και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ (ειδικά για τα μεταβαλλόμενα ανα ημέρα , εβδομάδα μήνα κλπ)
Μιλάμε για απίστευτη γραφειοκρατική πολυπλοκότητα σε σχεση με το προηγούμενο τρόπο , οτι διαφορετικό λένε είναι απόλυτο ψέμμα.ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Πάμε τώρα στην κάρτα που είναι και η ουσία ,
μια εφαρμογή που θα υπάρχει σε κάθε επιχείρηση και ο εργαζόμενος θα χτυπάει κατα την είσοδο με το κινητό του ή με φυσική κάρτα κλπ κατα την είσοδο και την έξοδο και θα διασταυρώνεται με τα κουτάκια που έχουν δηλώθεί στο ΕΡΓΑΝΗ. (Τρελλές δουλειές για τις εταιρείες πληροφορικής και τα ΙΤ boys τον έχουν βγάλει έξω και τον κοπανάνε)Ακούστε τώρα τα τρελλά της υπόθεσης:
Όταν θα ξεκινήσει - δεν καταλάβατε, νέες εκατομμύρια δηλώσεις ξανά με προθεσμία για να βάλουμε ΝΑΙ στο κουτάκι ότι ξεκίνησε- και το μαγικό Πεδίο ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ (ΛΕΠΤΑ) όπου θα μπορεί να συμπληρωθεί ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ !!!!!!!!
Θα έχω ωράριο δηλαδή 8 με 4 , θα πηγαίνω στις 8 αλλά θα χτυπάω στις 10 και θα φεύγω νόμιμα χτυπώντας ξανά στις 6 !!!! Χαχαχαχαχαχα!!!Και το πιο υπέροχο;
Αν η δουλειά μου αφορά εργασία με πήγαινε έλα σε πελάτες και εξωτερικές εργασίες τότε...δεν υποχρεούμαι να χτυπήσω κάρτα καθόλου!!!!
Αφού μόλις ξεκινάω το πρωί πηγαίνω κατευθείαν στον πελάτη , έρχομαι για λίγο στην έδρα και ξαναφεύγω στον πελάτη μέχρι το βράδυ που να χτυπήσω κάρτα;;;;;
Δωδεκάωρα πρίν , δωδεκάωρα και τώρα και δώσε κάτι παράπάνω αφεντικούλι σε παρακαλω...ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΙΑΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΤ BOYS που θα πρέπει τώρα να μοντάρουν τα cloud και τα services να κρατάνε 10 έτη!!!!!!! ιστορικό των χτυπημάτων στο καφενείο της γειτονιάς.
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
-
Πω πω, μια τρύπα στο νερό δηλαδή;
Καλά πες για τις εξωτερικες εργασίες υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία. Αυτό με το 2 ωρο ως περιθώριο είναι πολύ παράξενο γιατί το θεσπίζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω την πρακτική του.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απολάυστε υπέυθυνα τα σχόλια κυρίως απο δεξιούς του συναφιού... https://www.taxheaven.gr/news/61792/parateinetai-ews-tis-20-dekembrioy-h-prooesmia-gia-thn-pshfiakh-apografh-toy-xronoy-ergasias-sto-ps-erganh-ii )
Μωρέ αν κάποτε οι λογιστές το πάρουν απόφαση με όλα αυτά που τραβάνε και κλείσουν τα πισιά, το Κακομοιρατο θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες ώρες...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαβάζοντας αυτά που λέει ο @storm και ο @fiverg -αν θυμάμαι καλα- για cloud services, και Azure κλπ που δεν τα ...πολυκαταλαβαινω, ρωτάω ευγενικά, μήπως ζείτε στο δικό σας συννεφάκι σε ένα τομέα που έχει όντως κάποια άνθιση τα τελευταία χρόνια αλλά πληρώνει καλά μόνο πολύ εξειδικευμένες θέσεις;
Εγώ τουλάχιστον που από το 1995 εργάζομαι στον ίδιο τομέα δεν νομίζω να ζω σε κάποιο συννεφάκι. Η άνθιση στην τεχνολογία ήταν ευδιάκριτη από την δεκαετία 1980-1990. Φαινόταν από τότε τι ερχόταν (και) στην Ελλάδα.
Φυσικά δεν μπορώ να έχω άποψη για όλα τα επαγγέλματα και όλους τους μισθούς. Σίγουρα όμως αν κάποιος επιλέξει κάποιο επάγγελμα/ειδικότητα που είναι κορεσμένο ή έχει ελάχιστες θέσεις εργασίας τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να βρει εργασία ούτε με ένα απλό βασικό μισθό.
Και δυστυχώς πολλά επαγγέλματα είναι κάτι παραπάνω από κορεσμένα. Η αδελφή μου π.χ. έχει τελειώσει οικονομικό πανεπιστήμιο και που δουλεύει; Σε γραμματεία, 6ωρο μέσω ΟΑΕΔ με 6μηνιαίες συμβάσεις. Κανονικά θα έπρεπε στην ηλικία που είναι να ήταν στέλεχος σε κάποιο τμήμα οικονομικών κάποιας εταιρείας ή να είχε δικό της λογιστικό γραφείο.
Ο καθείς τις επιλογές του. Η ζωή είναι μία σκακιέρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα. -
Οι κάτω των 40 είναι στην πλειοψηφία τους Βουλγαροποιημενοι* και είπαμε δύο τα τινα για τον όρο: α) αστείες αμοιβές και β) λόγω των αμοιβών από δυσκολία μέχρι μη θέληση για οικογένεια. Βάλε και μπόλικο brain drain και έδεσε το γλυκό. Καταλαβαίνω ότι όποιος από τους πολύ λιγους μπόρεσε/έτυχε να περάσει με σχετικά μικρές απώλειες την περασμένη δεκαετία είτε δεν βλέπει λόγω του δικού του περίγυρου τι συμβαίνει είτε το αγνοεί αφού εκείνος "αντέχει", είτε ακομα γουστάρει αυτό που συμβαίνει εφόσον δεν τον αφορά (δεν αναφέρομαι σε εσένα για το τελευταίο).
Το θέμα είναι αυτό που είπε ο criu: Πόσοι και πόσο ζοριζονται. Θα αποδειχθεί σύντομα.
*https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/174715/neoi-30-44-eton-theloume-8oro-kai-symvasi
-
Εμένα άλλο με στεναχωρεί και μου ξεσκίζει την ψυχολογία, 25 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Αυτή είναι η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα.Είναι απίστευτο πόσες θέσεις εργασίας γκαβατζώνονται από άσχετους και ξεκάρφωτους με τα αντικείμενα, και ταυτόχρονα απόφοιτοι αυτών των ειδικοτήτων δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.
Ελάχιστα επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι πραγματικά κατοχυρωμένα και το κράτος δεν επιτρέπει να μπουκάρουν σε αυτά ξεκάρφωτοι.
Και τελικά καίγονται και οι νέοι, γιατί στην Ελλάδα μόνο με σπρώξιμο μπορεί κάποιος να ελπίζει. Χωρίς σπρώξιμο στην καλύτερη θα γίνει κωπηλάτης σε μία γαλέρα και θα βλέπει τους ξεκάρφωτους να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
Να έχεις εκπαιδευτεί, να είσαι καταρτισμένος, να τα δίνεις όλα και να είσαι μια ζωή στη "σφαλιάρα" από "προϊσταμένους" που στην καλύτερη έχουν τελειώσει ένα λύκειο ή ένα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Που σημαίνει ότι το παν δεν είναι τα φράγκα.
Εγώ προτιμώ να είμαι φαροφύλακας σε ένα ακρωτήριο με ένα βασικό μισθό ίσα-ίσα για να ζω και να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, παρά να παίρνω καλό μισθό και καθημερινά να βιώνω ψυχολογικό bullying και στρατιωτικό εκφοβισμό σαν να είμαι το δουλικό και το πουτανάκι ορισμένων στρατόκαυλων.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμένα άλλο με στεναχωρεί και μου ξεσκίζει την ψυχολογία, 25 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Αυτή είναι η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα.Είναι απίστευτο πόσες θέσεις εργασίας γκαβατζώνονται από άσχετους και ξεκάρφωτους με τα αντικείμενα, και ταυτόχρονα απόφοιτοι αυτών των ειδικοτήτων δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.
Ελάχιστα επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι πραγματικά κατοχυρωμένα και το κράτος δεν επιτρέπει να μπουκάρουν σε αυτά ξεκάρφωτοι.
Και τελικά καίγονται και οι νέοι, γιατί στην Ελλάδα μόνο με σπρώξιμο μπορεί κάποιος να ελπίζει. Χωρίς σπρώξιμο στην καλύτερη θα γίνει κωπηλάτης σε μία γαλέρα και θα βλέπει τους ξεκάρφωτους να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
Να έχεις εκπαιδευτεί, να είσαι καταρτισμένος, να τα δίνεις όλα και να είσαι μια ζωή στη "σφαλιάρα" από "προϊσταμένους" που στην καλύτερη έχουν τελειώσει ένα λύκειο ή ένα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Που σημαίνει ότι το παν δεν είναι τα φράγκα.
Εγώ προτιμώ να είμαι φαροφύλακας σε ένα ακρωτήριο με ένα βασικό μισθό ίσα-ίσα για να ζω και να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, παρά να παίρνω καλό μισθό και καθημερινά να βιώνω ψυχολογικό bullying και στρατιωτικό εκφοβισμό σαν να είμαι το δουλικό και το πουτανάκι ορισμένων στρατόκαυλων.
Ναι βρε , ειδικά σε Τράπεζες το φαινόμενο αυτό είναι απίστευτο!
Προιστάμενοι και καλές θέσεις καπαρωμένες σε καλά υποκαταστήματα ή εκτός λιανικής επαφής με το κοινό ή στα κεντρικά μόνο με πολιτικό μέσον και γνωριμίες απο ανθρώπους με τα ελάχιστα τυπικά προσόντα.
Ούτε μια μετάθεση δεν μπορείς να πάρεις για ουσιαστικούς οικογενειακούς λόγους σε άλλο κατάστημα της Αττικής χωρίς μέσον και ας δουλεύεις 30 χρόνια ως υπόδειγμα υπαλλήλου σε αξιολογήσεις και στόχους. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Ναι μια εξήγηση είναι το μαύρο χρήμα, η αύξηση του τουρισμού, και το γεγονός όπως αναφέρουμε πως εφόσον δεν νοικιάζουν οι νέοι να μείνουν μόνοι τους οκ τους περισσεύουν χρήματα από τον μισθό τους και επειδή είναι λίγα για αποταμίευση το ρίχνουν στις αγορές.
Ο δείκτης λιανικής είναι ένας μονάχα δείκτης που δεν μπορεί από μόνος του να μας περιγράψει την πραγματικότητα όσον αφορά την ευμάρεια της κοινωνίας.
Τι ευμάρεια υπάρχει όταν οι νέοι ζουν στο πατρικό μέχρι τα 35-40 έτη τους και ότι περισσεύει από τον μισθό τους το ρίχνουν σε λιανική και ξενοδοχεία τα τριήμερα μπας και βρεθούν για λίγο μόνοι τους με τον/την σύντροφό τους.
Φυσικά αν εξετάσουμε μονάχα αυτούς τους δείκτες θα δούμε αύξηση, χωρίς να βλέπουμε όμως το πραγματικό πρόβλημα.
Δεν είναι αυτό μια υγιής κοινωνία.Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Την ταπεινή μου άποψη την έχω πει. Μαζικές περιοχές ανοικοδόμησης κατοικιών με οικονομία κλίμακας, τυποποίηση της παραγωγής τους, ώστε να ξεφουσκώσει η αγορά ακινήτων. Δεν ξέρω υπό ποιο επενδυτικό σχήμα, δεν ξέρω αν θα τις πούμε λαϊκές, κοινωνικές, σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές, φοιτητικές, οικογενειακές κτλ αλλά ξέρω πως πρέπει να σηκωθούν νέες, οικολογικές, σύγχρονες κατοικίες. Φυσικά και πολύ ομορφότερες με ανθρώπινες γειτονιές, και όχι το χάλι των σημερινών. Η ανακαίνιση πολύ παλαιών κτιρίων και θα κοστίζει πολύ, αλλά και δεν θα είναι πρακτική για μια σύγχρονη οικογένεια διότι δεν θα έχουν ούτε θέση στάθμευσης, ούτε τις αντοχές των νεότερων οικοδομών.
Πρέπει να συγκροτηθεί υπουργείο μονάχα για αυτόν το σκοπό. Όπως τις εποχές της ενσωμάτωσης των Ελλήνων προσφύγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα και πρέπει να έχει πολιτική που να υπαγορεύει τους τρόπους, την οργάνωση, και τις χρηματοδοτήσεις αυτού του μεγάλου έργου που σίγουρα θα πάρει πάνω από μια δεκαετία. Και επειδή τα έτη περνούν πρέπει να γίνει το συντομότερο. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρήκα λοιπόν το "ξέσπασμα" του Δημάρχου Άργους Ορεστικού στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Επανέρχομαι στο θέμα.
Μάλλον για αυτό μιλάς: https://www.youtube.com/watch?v=YLsbmEjslRcΔεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό. Κάτι κρύβει ο Δήμαρχος...
H πήραν όρους σύνδεσης και δεν τήρησαν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου οπότε το έχασαν(την διασύνδεση) ή πήγαν και έφτιαξαν έργα χωρίς να έχουν όρους σύνδεσης.
100% Ευθύνη του Δήμου θα είναι και τώρα προσπαθούν να πιέσουν για πολιτική λύση... -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Εννοείς πως η κοινωνία ξοδεύει περισσότερα, άρα είναι πλουσιότερη, επειδή ένας τόνος πετρέλαιο θέρμανσης αντί για 800€ κοστίζει 1200 κι ένα σουβλάκι αντί για 2,80€ κοστίζει 3,60€ και αντί για 120 το δίμηνο πληρώνεις ρεύμα 300€, έτσι όπως το πάει η κοινωνία Μονακό σαν του Μπέου μας βλέπω, τί Βουλγαρία και Μπαγκλαντές λέτε...
-
Σου λέει είναι τιμές του 2015
-
-
Μέχρι και οι φιλοχορηγοι τους δεν αντέχουν άλλο την εμμονικη τους βλακεία με το ρευμα. Βέβαια αύριο έχουμε το κύκνειο άσμα τους με το νομοσχέδιο για την υγεία. Λίγο θα κρατήσει ομως η χαρά τους.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Εννοείς πως η κοινωνία ξοδεύει περισσότερα, άρα είναι πλουσιότερη, επειδή ένας τόνος πετρέλαιο θέρμανσης αντί για 800€ κοστίζει 1200 κι ένα σουβλάκι αντί για 2,80€ κοστίζει 3,60€ και αντί για 120 το δίμηνο πληρώνεις ρεύμα 300€, έτσι όπως το πάει η κοινωνία Μονακό σαν του Μπέου μας βλέπω, τί Βουλγαρία και Μπαγκλαντές λέτε...
εναρμονισμένος δείκτης με το 15 για όγκο συναλλαγών, όχι για το ύψος των συναλλαγών που θα δικαιολογούσε αύξηση λόγω πληθωρισμού.
Επίσης οι καταθέσεις αυξάνονται, κάπου +20δις νομίζω.Αυτα είναι τα παράδοξα της ελληνικής κοινωνίας.
-
Καθόλου παράδοξα δεν το βρίσκω.
Οι καταθέσεις αυξάνονται λόγω πληθωρισμου.Άλλο οι αγορες σε όγκο και άλλο οι καταθέσεις σε τρέχουσες τιμες
-
Lap, θα το πω παλι, στον καπιταλισμο οποτεδηποτε ειχσμε ενεργειακη κριση ειχαμε υφεση και μειωση ολων των δεικτων.
Οχι αυξηση.
Αμα ειναι ετσι να πουμε στον πουτιν να παει το βαρελι στα 500 δολλαρια να κανουμε ζωαρα. -
Οι καταθεσεις αυξανονται. Οι εκδρομες και οι εξοδοι σε τοπικες ταβερνες αυξανονται. Η αγορα αυτοκινητων ανεβαζει παλι ταχυτητα. Η ανεργια πεφτει και οι νεοι πτυχιουχοι αλλαζουν πιο ευκολα δουλειες ψαχνοντας για το καλυτερο. Ενα στα 3 νοικοκυρια προτιμα το καλαθι της νοικοκυρας. Καταραμενη αναπτυξη με μπολικη εκμεταλλευση. Δε μπορει θα σκασει καπου αυτο. Αλλωστε ερχονται και εκλογες. Ευκαιρια να γυρισουμε στο 19 που χαμε ολα τα καλα και απληστοι καθως ειμαστε δωσαμε κλοτσια στην καρδαρα. Ευχαριστω δε θα παρω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2