-
Εσύ αγαπητέ μου Στορμ θες robocop στα Παν/μια γιατί οι ΜΑΤ είναι γκαιηδες και δεν θα τα καταφέρουν. Εγώ βέβαια κάθε μέρα βλέπω κάτι παιδάκια με χεράκια σαν καλώδια στερεοφωνικών που δεν χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο για να τα διαλυσεις. Αυτό που λέω είναι ότι όταν πετάς ερντογανικου τύπου κορώνες προχωρα στο επόμενο βήμα, εκεί που όντως υπάρχει εγκληματική δράση. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπα; Γιατί; Γι' αυτά δεν τους έχουμε; Τι δλδ, η ζωή είναι μόνο βαράμε στο ψαχνό διαδηλωτές, κανουμε μαγκιές σε 20χρονα με αυτοκίνητα "που έχουν ζάντες" και αραγμα στα Everest και Bread Factory;
Αυτό που γράφει ο storm. Αν τυχόν και γίνει μανουρα και πυροβοληθει κάποιος, πρώτοι οι συριζαιοι και οι λοιποί δικαιωματιστες θα φωνάζουν για να πάρουν το κεφάλι του αστυνομικού. Για δες τις γράφονταν για το πέραμα... Προκαταβολικά ένοχοι οι "μπάτσοι".
Μαζί σου να βάλουμε και τανκς στις εισόδους καταυλισμών. Αλλά με ελεύθερο για πυρ κατά βούληση... Όχι με δικαιωματισμο και τριαντάφυλλα... -
Με 10% σταθερό
τυφωνααέρα στις δημοσκοπήσεις δε βλέπω κανένα πρόβλημα. Ίσα-ισα που θα πάει και καλύτερα το πράγμα, ε;Λοιπόν
ζομπι(δεν λέω εσάς, όποιος κατάλαβε κατάλαβε, Τεντογλου mode), καταλαβαίνουμε ότι πρέπει όλες οι μάρκες να πάνε σε ένα αριθμακι γιατί "μας αρέσει" αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι... -
Εσύ αγαπητέ μου Στορμ θες robocop στα Παν/μια γιατί οι ΜΑΤ είναι γκαιηδες και δεν θα τα καταφέρουν. Εγώ βέβαια κάθε μέρα βλέπω κάτι παιδάκια με χεράκια σαν καλώδια στερεοφωνικών που δεν χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο για να τα διαλυσεις. Αυτό που λέω είναι ότι όταν πετάς ερντογανικου τύπου κορώνες προχωρα στο επόμενο βήμα, εκεί που όντως υπάρχει εγκληματική δράση. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε...
Εγώ τολμώ και γράφω τι θέλω και πως το θέλω. Δεν μασάω τα γραπτά μου λόγια. Και ας χαρακτηριστώ με διάφορες ταμπέλες.
Μάλλον εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και με περίτεχνο τρόπο, απαντήσεις δεν δίνεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και αναφορές.
-
Αστυνομική παρουσία πρόληψης λοιπόν, μόνο όπου μας παίρνει και μαζεύει ψήφους!
- Γιατί οι γύφτοι είναι και πολύτεκνοι.
- Οι Αλβανοί και Γεωργιανοί έχουν καλάζνικοφ.
- Και τα παπόρια απ' τη Περσία ανήκουν σε στυλοβάτες του έθνους με Ομάδες, Τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα και μεγαλόσταυρους εκκλησιαστικών ταγμάτων...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ τολμώ και γράφω τι θέλω και πως το θέλω. Δεν μασάω τα γραπτά μου λόγια. Και ας χαρακτηριστώ με διάφορες ταμπέλες.
Μάλλον εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και με περίτεχνο τρόπο, απαντήσεις δεν δίνεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και αναφορές.
Μπράβο. Εγώ λοιπόν που ΔΕΝ έχω ακραίες θέσεις δε χρειάζεται να τα γράφω τσεκουρατα και πολλές φορές στα πλαίσια της ευγένειας δεν μπαίνω στον κόπο να συνετισω οποιον ξεφεύγει εκτός αν μου το πάει προσωπικά.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πολύ καλά κάνεις, όρεξη και χρόνο για χαβαλέ να έχεις να απαντάς σε αυτά που θα σου πουν. Άπειρο #glenti
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η αριστερή παραμύθα ότι κυβέρνησαν δωσίλογοι την Ελλάδα μετά τους Γερμανούς, δεν ξέρω ποιους εννοεί ...
Τον Γεώργιο Παπανδρέου ?
Τον Πλαστήρα ?
Τον Παπάγο ?
Τον Σοφοκλή Βενιζέλο ?
Τον Σοφούλη ?
Τον Τσαλδάρη ?Παραμύθα λοιπόν και αναφέρεις μέσα σε όλους τους κυβερνώντες και τον Πλαστήρα , τον οποίο Πλαστήρα τον απέπεμψαν οι δεξιοί, με πρωτοβουλία του Δαμασκηνού, κατηγορούμενο για τις περιβόητες επιστολές προς τους Γερμανούς και για το γεγονός ότι όλη την κατοχή την πέρασε στο κρατίδιο του Βισύ. Για να μην παρεξηγούμαι από όσους ανέφερες , προσωπικά μόνο τον Πλαστήρα δεν θα σκεφτόμουν να κατηγορήσω για συνεργάτη.
Από εκεί και πέρα τι να πιάσεις και τι να αφήσεις. Ο Σοφούλης ( κεντρώος τυπικά) συμμετείχε με το θεσμό του Πρωθυπουργού σε πολλές από τις "δίκες" δοσιλόγων , ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων π.χ.! Καλά στα κόμματα Παπάγου , όπως κατά καιρούς τα ονόμαζε συμμετείχε πλήθος εξ 'αυτών ως βουλευτές και έφθασαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Για στρατιωτικούς δεν έχει νόημα καν να γράψω. Ατελείωτη η λίστα.
Θα γράψω μία τυπική ιστορία , μείξης πολιτικής και στρατιωτικής καριέρας. Ο Μπουραντάς ( δε θυμάμαι το μικρό του), επί κατοχής διετέλεσε αρχηγός του μηχανοκίνητου τάγματος αστυνομίας πόλεως Αθηνών. Τι ήταν αυτό; Αυτό λοιπόν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν το σώμα το υπεύθυνο για τα μπλόκα της Αθήνας. Τα περιβόητα μπλόκα που εξετέλεσαν πλήθος αθώων Αθηναίων επί διετίας. Δικάστηκε επί Σοφούλη. Αθωώθηκε! όχι απλά αθωώθηκε αλλά το δικαστήριο του πρότεινε χρηματική αποζημίωση για συκοφαντία. Εθνικά σωστός ο τύπος δεν το δέχτηκε. Επί Παπάγου αναβαθμίζεται σε Δ/ντη Αστυνομίας Αθηνών, βαριέται εκεί και κατεβαίνει και στον εκλογικό στίβο και εκλέγεται ( δε θέλει και πολύ με ποια παράταξη πολιτεύεται). Προς το τέλος επανέρχεται με τη δεύτερη θητεία Παπάγου και διορίζεται Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτός ο άνθρωπος , άσκησε εξουσία με όποια μορφή μπορούσε και πέθανε νηφάλιος , πλήρης ημερών. Δεν παρείσφρησε σε κάποια γωνιά της Ελληνικής Επαρχίας.....
Έχω ξαναγράψει για τον Νόμο περί ακύρωσης των αγοραπωλησιών της Κατοχής και τα πενιχρά αποτελέσματα που έφερε αυτός επί κυβερνήσεων Παπάγου για τους αιτούντες την ακύρωση αυτών.
Δεν πρόκειται εγώ να γράψω ονόματα πολιτικών , απόγονοι των οποίων ακόμα κυβερνούν αυτό τον τόπο, όχι γιατί δε ξέρω, αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι οι αμαρτίες γονέων πρέπει να ακολουθούν τα τέκνα. Δεν είναι αντιπολιτευτική πολιτική κάτι τέτοιο. Έχω μάθει να αφήνω πίσω μου τα περιβόητα "πάθη" του εμφυλίου. Κατακριτέο είναι να ξεχνάς τα οφέλη που σου έδωσε η "συνεργασία" με τον κατακτητή και να εξαγνίζεις το όνομα της οικογένειάς σου στην κολυμβήθρα του εμφυλίου, διανθισμένο με κραυγές αντικομμουνισμού.
-
Γι' αυτό θέλει κάπου να τραβά κάποιος μια γραμμή στην ιστορία, για να μην διατηρεί τα πάθη/μιση αλλά και για να κατανοει που σταματά η πολιτική ευθύνη.
Εν έτει 2022 ακόμα σοβιετια κτλ. Γελάει ο κόσμος. Κρίθηκαν, έχασαν, τέλος. Κατακρίνεται ο ναζισμός (το άλλο άκρο) και επιχειρούνται προβολές του στην τωρινή ΝΔ με την ίδια ενταση (όχι ότι δεν γίνεται, την ποσότητα σχολιάζω και κυρίως από αρθρογράφους και ΜΜΕ, όχι οπαδούς) όπως ο κομμουνισμός στον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς μπορεί μια χώρα να πληρώνει τα λάθη 40 ετών πριν (γιου νοου χου). Πόσα χρόνια χρειάζονται δλδ για να σβήσει η διαχειριστική αμαρτία μιας και δε μιλάμε για στρατιωτικά τετελεσμένα; Ο ΚΚ Ι (μιας και είναι της μόδας το μονοφρυδο) γιατί "δε μας έχει καταδικάσει το ίδιο εσαεί με τις πράξεις του;" -
Προφανώς πρόκειται περί παραμύθας.
Αρχικά επειδή το πάτε όπου σας βολεύει, εγώ είπα ότι από το τέλος του 41 το ΕΑΜ αρχίζει τις επιθέσεις στις άλλες αντάρτικες ομάδες, με στόχο να μονοπωλήσει την αντίσταση, επειδή είχε κόσμο και λόγω των κομμουνιστών, έτοιμο παράνομο δίκτυο από την εποχή του Μεταξά.
Σε περιοχές που έλεγχε το ΕΑΜ, ακόμα και μέσα στην κατοχή, στοχοποίησε απλούς ανθρώπους, γιατί ήταν αστοί, γιατροί, δικηγόροι, αξιωματικοί, παπάδες, οι οποίοι απλά έμεναν με τις οικογένειες τους, χωρίς να έχουν κάποια δράση.
Προφανώς αυτούς που είχαν δράση , δεν μπορούσαν να τους πειράξουν γιατί είχαν και αυτοί όπλα και στρατό.
Γνωρίζω πολλές τέτοιες περιπτώσεις, γιά ανθρώπους που σκοτώθηκαν και περισσότερους που την γλύτωσαν τελευταία στιγμή, γιατί μέσα στα σταλίνια υπήρχαν και κάποιοι άνθρωποι που ήξεραν τι ήταν τελικά αυτοί που ήθελαν να τους σκοτώσουν.
Προφανώς βέβαια όταν γίνονται τέτοιες περιπτώσεις, δημιουργούνται αντιδράσεις και κάποιοι πάνε στους άλλους και εκεί γίνονται ίσως και χειρότεροι από τους πρώτους.
Οπότε το γεγονός ότι η αριστερά ξεκίνησε τον εμφύλιο στο τέλος του 41, είναι αναμφισβήτητο και έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό.
Τα ίδια είχαμε και στην μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη που χάθηκε πολύς κόσμος εντελώς άδικα, που απλά πήγαινε για μεροκάματο και δεν γύρισε ποτέ. Προφανώς αυτοί οι αδικοσκοτωμένοι ιδεολογικά θα ήταν σε όλους τους χώρους, απλά δεν ήθελαν να είναι κατσαπλιάδες, σε κάποια πλευρά.
Είναι επίσης αλήθεια ότι μετά την Βάρκιζα σε περιοχές που είχε κυριαρχία το ΕΑΜ, υπήρξαν φαινόμενα αντεκδικήσεων, κατακριτέα μεν, αλλά δυστυχώς αναμενόμενα, μετά από όσα είχαν συμβεί.
Αποτέλεσμα λοιπόν της αγριότητας του εμφυλίου, ήταν κάποιοι συνεργάτες των Γερμανών να κρυφτούν πίσω από την ταμπέλα του αντικομμουνιστή. Είναι όμως ελάχιστοι, γιατί τελικά ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ο απλός κόσμος είχε κρατήσει μία παθητική στάση.
Η Ελλάδα τότε ήταν ακόμα σε μικρά χωριά και οι πόλεις είχαν το 1/3 του σημερινού πληθυσμού τους, ίσως και ακόμα λιγότερο.
Στα χωριά η καθημερινή ζωή ήταν απομονωμένη και στην κατοχή, ενώ στις πόλεις η πείνα ήταν το μεγάλο πρόβλημα που έπρεπε να λύσει ο απλός κόσμος.
Το έδαφος όμως της χώρας , είναι ιδανικό για ανταρτοπόλεμο, οπότε και με μικρές δυνάμεις, μπορούσες να κάνεις κάποιες ζημιές.
Προσπάθειες εξαγνισμού έγιναν από πολλούς ενόχους.
Τυχαίνει λόγω ηλικίας να έχω προλάβει και να μιλήσω με πολύ κόσμο που τα έζησε αυτά από κοντά.
Εχω ακούσει πολλές προσωπικές ιστορίες και το βασικό ήταν ότι οι πολλοί ήταν τα θύματα των λίγων φανατικών.Το να δικαιώνουμε λοιπόν τους φανατικούς ως τάχα θύματα, απλά σκυλεύουμε τα πραγματικά θύματα.
Για τον Πλαστήρα, είναι γνωστό που έμενε, που κοιμόταν και τι περιουσία είχε, οπότε μάλλον θα πρέπει να δείχνουμε τον πρέποντα σεβασμό σε τέτοιους ανθρώπους.
Τώρα για την επιστολή του, ανεβάζω λίνκ..
https://www.istorikathemata.com/2010/03/1941.htmlΘα πρέπει να κρίνουμε τα πράγματα στην ιστορική τους στιγμή.
Ετσι έχουμε την ομιλία του Μεταξά στους εκδότες την 30/10/40 που εξηγεί γιατί έπρεπε να είμαστε με την Αγγλία.
Υπάρχει και η επιστολή Μεταξά του 1915 στον Βενιζέλο που εξηγεί στρατιωτικά γιατί δεν έπρεπε να πάμε στην Μικρά Ασία.
Ετσι και η επιστολή Πλαστήρα στην αρχή του 1941, είναι σωστή αφού αν υπήρχαν τέτοιες προτάσεις από τους Γερμανούς θα έπρεπε να γίνουν δεκτές, αφού μας έδιναν και εδαφικά κέρδη και να μείνουμε ουδέτεροι στον πόλεμο, με τον Μεταξά όμως ετοιμοθάνατο και χωρίς διάδοχο, η επιλογή του Γεωργίου του Β' που θεωρείτο βρεταννικότερος του Γεωργίου ΣΤ΄ της Αγγλίας, προφανώς θα ήταν να συνεχίσουμε τον πόλεμο, όπως και έγινε.Την Ιστορία πρέπει να την κρίνουμε με την λογική της Εποχής της και όχι σαν μετά Χριστόν προφήτες.
-
Μια για 40 χρόνια πριν με τον Ανδρέα, μια 80 χρόνια πριν στον εμφύλιο, οτιδήποτε εκτός απ το σήμερα και το τσίρκο...
-
ειπαμε, πουλαμε ακριβα το τετραγωνικο και φταιει το πασοκ
-
Είπαμε δεν έχετε επιχειρήματα , μπαλίτσα έξω από το γήπεδο...
Εγινε και η Αγιά Σοφιά και σας πόνεσε...
Πόνεσε και ο Δικέφαλος τους εικαστικούς του κώλου...
Και για να μην χαλάμε το θέμα των καυσίμων...
Ο ΚΚ ΙΙ έχει πονέσει πολλούς βλέπω...
Είτε πασόκους, είτε πασοκίζοντες, είτε που πουλάνε τρελίτσα...
-
Κριούζερ, μόνο εσένα βλέπω να σκας για τα ποδοσφαιρικά, κανέναν άλλον.
Για το πως ξεκίνησε ο Εμφύλιος, δες το λινκ που έβαλα. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
-
Δεν ξεκίνησε πάντως μετά την Βάρκιζα. Πολύ νωρίτερα.
-
καλα, την αγαπημενη σου δεξια δεν την ξεπλενει τιποτε. ο κκ ΙΙ ηταν για το γουδι. μαζι με το ps4. και με την πρασινη την κακομοιρα ομαδουλα, ουτε ασχολουμαστε
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
καλα, την αγαπημενη σου δεξια δεν την ξεπλενει τιποτε. ο κκ ΙΙ ηταν για το γουδι. μαζι με το ps4. και με την πρασινη την κακομοιρα ομαδουλα, ουτε ασχολουμαστε
Αν στήναμε όλους όσους ευθύνονται στον τοίχο, χρειαζόμαστε πολλά κασελάκια φυσίγγια κύριοι…
-
Προσωπικά δεν θέλω να χυθεί καθόλου αίμα. Η ιστορική αλήθεια όμως πρέπει να αναφερθεί.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν στήναμε όλους όσους ευθύνονται στον τοίχο, χρειαζόμαστε πολλά κασελάκια φυσίγγια κύριοι…
γιατι οχι? οταν εξαπατας μερικα εκατομμυρια για δικο σου οφελος πρεπει να εχει ποινη.
ξεχασε ο κκ ιι τους εργολαβους που ελεγε, ο κινεζος ποιος ηταν ο λαος του ευχαριστωντας τους γιουζα, ο αλεξης γιατι και ποιοι τον ψηφισαν. ο μονος που δεν ξεχασε την ο αγπ, αυτος επρεπε να ζωγραφιζει τα Χριστουγεννα καρτες για ενισχυση του ιδρυματος. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προσωπικά δεν θέλω να χυθεί καθόλου αίμα. Η ιστορική αλήθεια όμως πρέπει να αναφερθεί.
οκ, αντι για αιματηρο γουδι, καλυτερος ειναι ο εγκλεισμος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2