-
Ρε συ Φάνη πέρασε σχεδόν μισός αιώνας. Οι πασοκτσηδες τότε σήμερα είναι 80-90 ετών!!!!
Τα γκράφιτι τα κάνουν παιδιά 15 ετών. Τις φασαρίες 25 άρηδες χωρίς σεβας (που λένε και οι γηραιότεροι)Και εμείς μεγαλώσαμε στα απόνερα του ΠΑΣΟΚ και γιατί γίναμε άνθρωποι που δεν κάνουμε γκράφιτι και προσέχουμε σε ώρες κοινής ησυχίας τον γείτονά μας;
Εμείς είμαστε κάτι το ιδιαίτερο; Όχι...άρα κάπου αλλού είναι η αιτία.
Όσο για τα λεφτά δεν χάθηκαν όλα, μη λες υπερβολές έγιναν επενδύσεις.
Υπήρχαν και πολιτικές για σωστή διαχείριση των χρημάτων.
Για παράδειγμα ένας νόμος του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό εμπόδισε να δανείζει η κεντρική τράπεζα άλλες τράπεζες με αποθεματικά ταμείων ασφάλισης διάφορους επιχειρηματίες με επιτόκια πολύ χαμηλοτερα του πληθωρισμού. Επέτρεψε μόνο τα ομόλογα και τις επενδύσεις των ταμείων σε λογαριασμούς καταθέσεων και σε κρατικά ομόλογα.Μάλιστα δεν το έκανε άμεσα αλλά μετά μια δεκαετία, δηλαδή μοίρασε και λεφτουδακια δεξιά και αριστερά, να τα λέμε όλα...
Αλλά αυτό δεν ήταν μια σωστή πολιτική; Δεν συμφωνείς;Δηλαδή πριν το ΠΑΣΟΚ γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος σε θαλασσοδανεια επιχειρήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία; Αυτά δεν επηρέασαν την ζωή μας στο σήμερα;
Οι αγρότες είναι πονεμένη ιστορία και έχεις ένα δίκιο. Αλλά δεν τους λυπάμαι απόλυτα. Είναι η νοοτροπία που έλεγα στο νήμα για τον 30 Άρη και την επίδειξη πλουτισμού. Να μου πεις έπρεπε να γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο χρηματοδότησης. Μαζί σου, αλλά και αυτοί έχουν τεράστια ευθυνη ως πολίτες.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
Βεβαίως και δεν είναι γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το τόσο "μένος". ΔΥ και οι μεν, ΔΥ και οι δε. Που είναι η διαφορά; Ο μεν ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει το παιδί μου μέσα στο λεωφορείο, ο δε εκπαιδευτικός ελέγχει τα πιστοποιητικά του στο σχολείο. Καθόλου περίεργο δεν φαίνεται σε κανέναν ότι ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εμβολιασμένου παιδιού μου (με τα ανεμβολίαστα άραγε τι κάνει, ελέγχει ή "συμπάσχει κατανοώντας"); Μάλλον όχι γιατί ο ένας είναι απλά "μπάτσος". Και γενικώς επειδή υπάρχουν τέτοιες κουτοπόνηρες τοποθετήσεις από τα κόμματα, υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέρμα. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, είναι απλά θόρυβος. Αλλά τι να συζηταμε τώρα, εδώ η κυβέρνηση πάει να πάρει πίσω και το 100ρικο που θα πλήρωναν οι άνω των 65.
Υπάρχει τόσο μένος προς τους ενστόλους, όσο υπάρχει απ' την πλευρά σου προς τους δασκάλους. Δηλαδή καθόλου;
Μιλάμε σοβαρά τώρα;
Σε ποια χώρα του κόσμου είναι εθελοντικό το αν θα κάνει τα απαραίτητα απ' το νόμο εμβόλια ένας διαβιβαστής του Στρατού κι ένας γραμματέας Αστυνομικού Τμήματος, ένας Καταδρομέας Πεζοναύτης κι ένας Λιμενικός στη βάρκα, ένας Ανθυπασπιστής τεθωρακισμένων, ένας πιλότος ελικοπτέρου κι ένας οδηγός περιπολικού, ένας φαντάρος κι ένας συνοριοφύλακας, ένας Αντιναύαρχος κι ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας, αλλά θα είναι υποχρεωτικό για τη δασκάλα Ιστορίας, τον καθηγητή Θρησκευτικών και τον Διευθυντή Γυμνασίου που δεν έρχεται στο ρεπό του να ανάψει το καλοριφέρ κι έναν συνταξιούχο ταξιτζή που θρέφει μισίρια στο χωριό του;Μαντέψτε σε ποια...
Εκεί που η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστερής Ιντελιτζένσιας καταφέρεται με μένος κατά του εθνοσήμου...Θα τ'ακούν σε άλλε χώρες μάχιμες και θα τους φεύγουν τα τσίσα απ' τα γέλια.
Οι μόνες χώρες που προς το παρόν άκουσα για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενστόλων ήταν οι ΗΠΑ σε μεγάλες μονάδες και ούτε και για αυτό είμαι σίγουρος. Υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχω δει προς το παρόν πουθενά σε καμία χώρα. Ούτε σε ΕΔ ούτε σε σώματα ασφαλείας. Για έλα εσύ τώρα και βγάλε ένα φετφά "πιλότοι που δεν κάνουν εμβόλιο να μην αναχαιτίζουν, πάνε γραφείο" να σε δω μετά... Όλα εύκολα τα βλέπεις...
Αλλά κατά τα άλλα το να κάνει ανεμβολίαστος καθηγητής σε 6 διαφορετικές τάξεις κάθε μέρα (100-120 παιδιά) είναι φυσιολογικότατο. Και να κάνει και έλεγχο στους μαθητές για τα πιστοποιητικά τους. Αμ πως;Δηλαδή αν κάνει το εμβόλιο δεν θα μεταδίδει;
Γι αυτό κάνουμε τα εμβόλια;Δεν μας πειράζει όμως αν σε μια βάση F-16 ασθενήσουν από ιό ως ανεμβολίαστοι κάποιοι πιλότοι, ή αν σε όλα τα Αστυνομικά τμήματα/στρατώνες/υποβρύχια/μαγειρία ασθενεί, με τις επιπτώσεις των ανεμβολίαστων, ένα τμήμα ενστόλων;
Ξέρεις πως αν πας σε ένα αστυνομικό τμήμα ανεμβολίαστος δεν μπορείς να μπεις να ανανεώσεις το διαβατήριό σου; εκτός κι αν είσαι Αστυνομικός. Ή έχεις ένα φίλο ανεμβολίαστο Αστυνομικό να το πάρει αυτός μαζί του μέσα να στο φτιάξει...
-
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
Βεβαίως και δεν είναι γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το τόσο "μένος". ΔΥ και οι μεν, ΔΥ και οι δε. Που είναι η διαφορά; Ο μεν ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει το παιδί μου μέσα στο λεωφορείο, ο δε εκπαιδευτικός ελέγχει τα πιστοποιητικά του στο σχολείο. Καθόλου περίεργο δεν φαίνεται σε κανέναν ότι ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εμβολιασμένου παιδιού μου (με τα ανεμβολίαστα άραγε τι κάνει, ελέγχει ή "συμπάσχει κατανοώντας"); Μάλλον όχι γιατί ο ένας είναι απλά "μπάτσος". Και γενικώς επειδή υπάρχουν τέτοιες κουτοπόνηρες τοποθετήσεις από τα κόμματα, υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέρμα. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, είναι απλά θόρυβος. Αλλά τι να συζηταμε τώρα, εδώ η κυβέρνηση πάει να πάρει πίσω και το 100ρικο που θα πλήρωναν οι άνω των 65.
Υπάρχει τόσο μένος προς τους ενστόλους, όσο υπάρχει απ' την πλευρά σου προς τους δασκάλους. Δηλαδή καθόλου;
Μιλάμε σοβαρά τώρα;
Σε ποια χώρα του κόσμου είναι εθελοντικό το αν θα κάνει τα απαραίτητα απ' το νόμο εμβόλια ένας διαβιβαστής του Στρατού κι ένας γραμματέας Αστυνομικού Τμήματος, ένας Καταδρομέας Πεζοναύτης κι ένας Λιμενικός στη βάρκα, ένας Ανθυπασπιστής τεθωρακισμένων, ένας πιλότος ελικοπτέρου κι ένας οδηγός περιπολικού, ένας φαντάρος κι ένας συνοριοφύλακας, ένας Αντιναύαρχος κι ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας, αλλά θα είναι υποχρεωτικό για τη δασκάλα Ιστορίας, τον καθηγητή Θρησκευτικών και τον Διευθυντή Γυμνασίου που δεν έρχεται στο ρεπό του να ανάψει το καλοριφέρ κι έναν συνταξιούχο ταξιτζή που θρέφει μισίρια στο χωριό του;Μαντέψτε σε ποια...
Εκεί που η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστερής Ιντελιτζένσιας καταφέρεται με μένος κατά του εθνοσήμου...Θα τ'ακούν σε άλλε χώρες μάχιμες και θα τους φεύγουν τα τσίσα απ' τα γέλια.
Οι μόνες χώρες που προς το παρόν άκουσα για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενστόλων ήταν οι ΗΠΑ σε μεγάλες μονάδες και ούτε και για αυτό είμαι σίγουρος. Υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχω δει προς το παρόν πουθενά σε καμία χώρα. Ούτε σε ΕΔ ούτε σε σώματα ασφαλείας. Για έλα εσύ τώρα και βγάλε ένα φετφά "πιλότοι που δεν κάνουν εμβόλιο να μην αναχαιτίζουν, πάνε γραφείο" να σε δω μετά... Όλα εύκολα τα βλέπεις...
Αλλά κατά τα άλλα το να κάνει ανεμβολίαστος καθηγητής σε 6 διαφορετικές τάξεις κάθε μέρα (100-120 παιδιά) είναι φυσιολογικότατο. Και να κάνει και έλεγχο στους μαθητές για τα πιστοποιητικά τους. Αμ πως;Δηλαδή αν κάνει το εμβόλιο δεν θα μεταδίδει;
Γι αυτό κάνουμε τα εμβόλια;Δεν μας πειράζει όμως αν σε μια βάση F-16 ασθενήσουν από ιό ως ανεμβολίαστοι κάποιοι πιλότοι, ή αν σε όλα τα Αστυνομικά τμήματα/στρατώνες/υποβρύχια/μαγειρία ασθενεί, με τις επιπτώσεις των ανεμβολίαστων, ένα τμήμα ενστόλων;
Ξέρεις πως αν πας σε ένα αστυνομικό τμήμα ανεμβολίαστος δεν μπορείς να μπεις να ανανεώσεις το διαβατήριό σου; εκτός κι αν είσαι Αστυνομικός. Ή έχεις ένα φίλο ανεμβολίαστο Αστυνομικό να το πάρει αυτός μέσα να στο φτιάξει...
Βεβαίως και μας πειράζει, μόνο που αν δεν το έχεις καταλάβει απέχουμε πολύ από το να βρισκόμαστε σε κατάσταση ειρήνης. Πάει λίγος καιρός που γίνονταν της κακομοίρας από παραβιάσεις, πλοία στο αιγαίο πήγαιναν πάνω κάτω με τουρκικά, υποβρύχια και ελικόπτερα δικά μας κυνηγούσαν τουρκικά. Με την Τουρκία να βρίσκεται σε οικονομική στενότητα είναι εύκολη η επανάληψη του σεναρίου τους επόμενους μήνες. Και ναι μεν θα είναι τότε πλήγμα να έχεις π.χ. 30% πιλότων "off" λόγω covid για κάποιες μέρες αλλά για σκέψου να βγάλεις από μόνος σου και από πριν ένα ποσοστό χειριστών κρίσιμων συστημάτων και όπλων (πρακτικά αναντικατάστων) εκτός εκ των προτέρων και "επ αόριστον". Φοβερή κίνηση θα είναι αυτή... Το έχει κάνει και ο Ερντι με τους πιλότους του και τον ευγνωμονούμε, καιρός να του το ανταποδώσουμε...
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν μετράνε όλοι το ίδιο σε κάθε συγκυρία, άλλο ο "μπάτσος", άλλο ο νοσοκόμος, άλλο ο καραβανάς στο ΚΨΜ, άλλο ο χειριστής σόναρ σε ένα υποβρύχιο, κάποιος αντικαθίσταται πιο εύκολα από κάποιον άλλο αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μπει τέτοιο κριτήριο "σημαντικότητας". Κανένας στρατός (ειδικά απο τους μάχιμους) δεν είναι τόσο μουρλός και δεν έχει δώσει οδηγία υποχρεωτικότητας, ακριβώς για αυτό τον λόγο.
Όσο για το εμβόλιο, για τον εαυτό μας το κάνουμε αλλά από όσο έχω δει από το στενό μου περιβάλλον ένας εμβολιασμένος μεταδίδει λιγότερο. Συνεπως το να μας "πειράζει" ο "μπάτσος" που μπορεί να βολοδέρνει όλη μέρα σε ένα γραφείο και να μην μας πειράζει ο καθηγητής που θα δει σίγουρα καμιά 100στή παιδιά είναι απλή υποκρισία. Οπότε μην αρχίζουμε την κολοκυθιά "γιατί αυτός και όχι ο άλλος", υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέλος αλλά βέβαια σιγά να μην υπάρξει αριστερή παράταξη που θα προτείνει κάτι τέτοιο, ούτε εσύ νομίζω το θέλεις. -
Αυτό που δεν θέλω, και δεν έχει λογική, είναι να γίνει υποχρεωτικός για τις π.χ. δασκάλες ή τις σερβιτόρες, αλλά όχι για τις αστυνομικούς που θα πρέπει να τους επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα.
Είναι τόσο δύσκολα αντιληπτή η αντίφαση κι ο παραλογισμός;Το υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους είναι άλλη περίπτωση.
Που παραμένει φιλοσοφική άσκηση, όσο δεν είναι πρώτα εμβολιασμένοι υποχρεωτικά οι ένστολοι.Είναι απλή λογική και κακώς εμπλέκεις την ιδεολογική σκοπιά και τοποθέτηση.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε συ Φάνη πέρασε σχεδόν μισός αιώνας. Οι πασοκτσηδες τότε σήμερα είναι 80-90 ετών!!!!
Τα γκράφιτι τα κάνουν παιδιά 15 ετών. Τις φασαρίες 25 άρηδες χωρίς σεβας (που λένε και οι γηραιότεροι)Μην κάνεις τον χαζό, αυτοί που λες έχουνε παιδιά και εγγόνια. Άρα τα παιδιά και τα εγγόνια τι ανατροφή πιστεύεις ότι έχουν πάρει. Είναι αυτός ο δήθεν μάγκας ο σταρχιδισμος που έχει κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά. Δε με ενδιαφέρει τίποτα δε σέβομαι κάνεναν και τίποτα αρκεί να περνάω εγώ καλά και να βολεύομαι. Αυτή ήταν η κουλτούρα που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ κι ζει μέχρι και σήμερα και βασιλεύει. Φυσικά βρήκε πρόσφορο έδαφος για να την καλλιεργήσει δεν ήτανε παρθενογένεση.
-
Είχαμε ένα κοινό νόμισμα, το δυνατότερο του πλανήτη, με οικονομίες τελειως διαφορετικές μεταξύ τους που ζητούσαν διαφορετικά πράγματα από το νόμισμα τους αλλά και με έκθεση μεταξύ τους. Τι τέλεια κατάσταση να παίξουν οι αγορές με τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ευρώ πιέζοντας αδύναμες χώρες;;;
Ήταν σαν να το προκαλούμε...
Τελικά το κοινό νόμισμα ήταν το δυνατότερο ή όχι; Κάναμε καλά που μπήκαμε στο € ή όχι; Μήπως έπρεπε να μείνουμε στο εθνικό νόμισμα ή όχι;
Να σου πω τη δικιά μου άποψη πως πιστεύω ότι έγινε: Τη δραχμή,ως νόμισμα την είχαμε ξεφτιλίσει 20 χρόνια με την οικονομική διαχείριση σε επίπεδο κράτους (ανάπτυξη-παραγωγή) του κ@λου που είχαμε κάνει.Τα "σαΐνια" πολιτικοί μας γνωρίζοντας ότι αν μέναμε εκτός του € θα ζοριζόταν παρά πολύ η αγοραστική δυνατότητα του κόσμου (άρα γκρίνια και τεράστιο πολιτικό κόστος),προτίμησαν με πονηριά -ενώ η οικονομία μας ήταν ξεκάθαρα για τον δήμαρχο Βόλου- να μας βάλουν στο € για να μη σκάσει η βόμβα νωρίτερα στα χέρια τους κι όσο τραβήξει..Ετσι κι αλλιώς με δραχμή ή με € για τα ίδια σκ@τά είμασταν... Δε φτιάχνει το νόμισμα την οικονομία μιας χώρας.Όσον αφορά ότι όλοι καλοτρώγανε επί ΑΓΠ,υπάρχουν και παραδείγματα που κάποιοι έχασαν και τη δουλειά τους επί καθεστώτος ΑΓΠ του μεγαλοπρεπή.Το'χω ξαναπεί.Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου,ψηφοφόρος της "αλλαγής" το 81' (καθ'ότι προερχόνταν από οικογένεια ψηφοφόρων ένωσης κέντρου),πολ.μηχανικός μικρών δημ.εργων(Κ.Υ.,σχολεία,δεν μπορούσε να πάρει δρόμους,γέφυρες κ.τ.λ.),έχασε τη δουλειά του κι αχρηστεύθηκε στην ουσία το πτυχίο του περί του 1984-85 (στην παραγωγική ηλικία των 38 ετών),όταν οι πρασινοφρουροί εργολάβοι χτυπούσαν αθέμιτα δημοπρασίες σε κάθε δημ. έργο με δήθεν χαμηλότερη προσφορά και στην πορεία του έργου με ηλίθιες δικαιολογίες έβγαζαν έξοδα για να τα τσεπώνουν σε συνεργασία με νομάρχες,μηχανικούς νομαρχιών κ.ά. Ούτε δημόσια τουαλέτα ή περίπτερο δεν άφηναν να τους ξεφύγει.Ευτυχώς που τον βοήθησαν πεθερικά κι η γιαγιά μου(μάνα του),ν'ανοίξουν ένα μαγαζάκι μαζί με το θείο μου ηλ.υπολογιστών το 85-86 και μέχρι τη σύνταξη του (που δεν πρόλαβε να χαρεί,μόλις για 5έτη).
Οπότε όταν ακούω ή βλέπω ΑΓΠ,μόνο αναγούλα μπορεί να'μου έρθει.Υ.Γ. Οι αφορισμοί και οι ακραίες δηλώσεις γίνονται απ'όλες τις πλευρές ανεξαρτήτου ιδεολογίας.Αυτή είναι η θεματαλογία του 90% των πολιτικών topics.Λογικό κι ανθρώπινο εν μέρει.Όταν εμένα μ'έχει καταστρέψει ο ΑΓΠ,τον άλλο ο Μητσοτάκης,τον παραδίπλα ο Τσίπρας,τον άλλο ο Σημίτης,ο ΓΑΠ,ο Καραμανλής,ο Σαμαράς κ.λ.π. δεν μπορείς να το προσπεράσεις εύκολα.
-
Όλοι μας ξέρουμε πασοκους λαμόγια. Όλοι μας. Να είμαστε ειλικρινείς.
Αντίστοιχα και η ΝΔ είχε τα δικά της.
Όποιο κόμμα και αν ήταν θα είχε λαμόγια δίπλα του.
Τα λαμόγια δεν έχουν κόμματα και ιδεολογίες, κολλάνε στην εξουσία για να κάνουν δουλειές. Ούτε όμως και τα κόμματα δεν λένε όχι. Τους συμφέρει και αυτούς.
Το να βάζουμε όμως ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό μας με μια Ελλάδα χωρίς λαμόγια, με αγαθές προθέσεις όλων των πολιτών της, με ανάπτυξη 10 % κάθε έτος, με πολίτες που ψηφίζουν διαβάζοντας τα προγράμματα και μάλιστα να τα κατανοούν, με εργοαστασια και βιομηχανίες που ανταγωνίζονται μεγάλες δυνάμεις και αυτές να μη μας βάζουν κανένα εμπόδιο για την ανάπτυξη μας γιατί μας θαυμάζουν και υποκλίνονται στην επιχειρηματικότητα μας είναι στα όρια του σεναρίου επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα βάση αυτού να πορευόμαστε και ως πολιτικά όντα...
Να συγκρίνεις έναν ιδεατό κόσμο με την πραγματικότητα και να βγάζεις σκάρτη την πραγματικότητα το καταλαβαίνετε και εσεις πως δεν είναι σοβαρό σενάριο.
Φιλολογική ιστοριουλα είναι.Μπορεί να γίνει κριτική;;; Σαφέστατα!!!!
Να γίνουν αναλύσεις κόστους ευκαιρίας με πραγματικά δεδομένα της κάθε εποχής και να πούμε ποιες λάθος επιλογές είχαν γίνει. Αυτό ναι το δέχομαι και είναι υγιές. Αλλά πιστεύω καταλαβαίνετε το ακραιο της υπόθεσης πως η χώρα είναι χειρότερη από ότι το 1950-1970.
Αυτό που δεν έχουμε είναι ο σεβασμός. Αυτό μου λείπει εμένα. Βλέπεις παντού γκράφιτι σε ξένες περιουσίες, βρωμιά χωρίς να σέβονται το δημόσιο χώρο. Δεν υπάρχει αυτοέλεγχος και όρια στην συμπεριφορά των πολιτών. Φωνασκιες και φασαρίες σε ώρες κοινής ησυχίας, μη σεβασμός των γυναικών κτλ
Όλα αυτά με στεναχωρούν.Μέτρηση περί του προκείμενου
https://tradingeconomics.com/greece/corruption-index
(αλλά και https://www.transparency.org/en/cpi/2020/index/grc
για να δείτε άλλες χώρες).Δυστυχώς δεν έχει στοιχεία προ του 1995 να κάναμε μια σύγκριση π.χ. μεταξύ του 80 και του 90 αν και η διαίσθησή μου (και πολλών ημών) είναι συγκεκριμένη για το πιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι όταν είναι περισσότερα τα λεφτά, μεγαλώνουν και οι "ευκαιρίες" για διαφθορά.
Δες πως σκαρφαλώνει ο δείκτης επί σημιτικού πασοκ.
Μείωση δείκτη είχαμε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, δεν υπήρχαν λεφτα για φάγωμα και όπως λέει και ο criu οι ΔΥ φοβόντουσαν τον κόσμο. Μετά πάλι προς την δόξα τραβά (με αριστερά στο τιμόνι) και βέβαια "εδραίωση" σε συγκεκριμένη τιμή με "φιλελεύθερους-αντικρατιστές" πλέον. -
Βρε 100 φορές έχω ρωτήσει, αν ήταν κρατική η ΔΕΗ (δεν είναι;) με φουλ λιγνιτικά (τώρα δεν είναι φουλ;) ΣΗΜΕΡΑ θα είχε μικρότερο κόστος παραγωγής κιλοβατώρας; Πόθεν; Εν ολίγης πουλάει η ΔΕΗ σήμερα την κιλοβατώρα με κανένα τρελλό κέρδος;
Και εγώ άλλες τόσες περιμένω το όφελος για τον καταναλωτή από την πώληση της. Δεν πέρασε ούτε μήνας από την πουστικη ιδιωτικοποιηση της (για τον τροπο λέω) και το θέμα είναι ότι η αλματώδης αύξηση του κόστους ενέργειας μετακυληθηκε ταχύτατα-τα-τα-τα παντού.
-
Μάλιστα...
Φαντάσου λέει τώρα να είχαμε πραγματικά πόλεμο και αυτοί που έδωσαν τον ιερότερο όρκο γιατί το πιστεύουν πάνω από όλα και αγαπούν την πατρίδα τους πρωτίστως να αρνούνται να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να νοσούν βαριά ή να πεθαίνουν από τον ιό αντί να προσφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους και με την ζωή τους ακόμα στον σκοπό για τον οποίο αφιέρωσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους και η πατρίδα τόσο πολύτιμους πόρους για την εκπαίδευση τους και την μισθοδοσία τους.
Να τους βράσω τέτοιους ένστολους , σε στρατοδικείο άμεσα και απαγχονισμό σε καιρό πολέμου. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα γκράφιτι τα κάνουν παιδιά 15 ετών. Τις φασαρίες 25 άρηδες χωρίς σεβας (που λένε και οι γηραιότεροι)Μην κάνεις τον χαζό, αυτοί που λες έχουνε παιδιά και εγγόνια. Άρα τα παιδιά και τα εγγόνια τι ανατροφή πιστεύεις ότι έχουν πάρει. Είναι αυτός ο δήθεν μάγκας ο σταρχιδισμος που έχει κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά. Δε με ενδιαφέρει τίποτα δε σέβομαι κάνεναν και τίποτα αρκεί να περνάω εγώ καλά και να βολεύομαι. Αυτή ήταν η κουλτούρα που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ κι ζει μέχρι και σήμερα και βασιλεύει. Φυσικά βρήκε πρόσφορο έδαφος για να την καλλιεργήσει δεν ήτανε παρθενογένεση.
Τώρα το λες καλύτερα.
Διότι με την ίδια την λογική σου το ΠΑΣΟΚ ως μια "κακή συμπεριφορά" των πολιτών και γενικότερα το μεγάλο κακό του τόπου είναι αποτέλεσμα πολιτικών που οδήγησε τον κόσμο να το ψηφίσει διότι υπήρχε μια κουλτούρα που καλλιέργησε ο άλλος πολιτικός πόλος αλλά τελοςπαντων υπήρχε ένα πρόσφορο έδαφος. Άρα υπεύθυνος είναι ο άλλος πολιτικός πόλος, οχι το ΠΑΣΟΚ . Γιατί δεν εξετάζεις γιατί λοιπόν ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ από τον μισό λαό της χώρας κατά τις δύο πρώτες κυβέρνησεις του; Για κάνε αυτήν την ερώτηση και για δώσε μια απάντηση;;;
Γενική παρακρουση του λαού; Τι τον οδήγησε να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ σε πρώτη φάση; Δεν είχαν πως να περάσουν την ώρα τους;
Η χώρα δεν ξεκινά το 80 ούτε οι χαρακτήρες των ανθρώπων αυτών διαμορφώθηκαν το 80.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα...
Φαντάσου λέει τώρα να είχαμε πραγματικά πόλεμο και αυτοί που έδωσαν τον ιερότερο όρκο γιατί το πιστεύουν πάνω από όλα και αγαπούν την πατρίδα τους πρωτίστως να αρνούνται να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να νοσούν βαριά ή να πεθαίνουν από τον ιό αντί να προσφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους και με την ζωή τους ακόμα στον σκοπό για τον οποίο αφιέρωσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους και η πατρίδα τόσο πολύτιμους πόρους για την εκπαίδευση τους και την μισθοδοσία τους.
Να τους βράσω τέτοιους ένστολους , σε στρατοδικείο άμεσα και απαγχονισμό σε καιρό πολέμου.Εγώ απορώ πραγματικά, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο στράτευμα Πιλότοι, Πεζικάριοι, Ναυτικοί και Αστυνομικοί, μόνιμοι έμμισθοι, που είναι ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ !?
Κοίτα να δεις τελικά, όντως Φιλελεύθερη υπέρ το δεον, η αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΝΔ!
Η ιδεολογικη ηγεμονία της Αριστεράς, έχει διαβρώσει τα πάντα!Εν δυνάμει Απεργοί πιλότοι μαχητικών, επί ΝΔ!
-
Μάλιστα...
Να τους βράσω τέτοιους ένστολους , σε στρατοδικείο άμεσα και απαγχονισμό σε καιρό πολέμου.Μα είμαστε σε καθεστώς "υβριδικού" πολέμου. Όταν έχει υπέρπτηση πάνω από κατοικημένο νησί αυτό τι είναι; Όταν σου στέλνει μερικά πλοία τριγυρω από ένα νησί τι είναι; Ξέρεις τις προθέσεις του άλλου; Τον προ-προηγούμενο Σεπτέμβρη τι είχαμε; Ειρήνη;
Πολύ σωστα το βλέπεις όπως το βλέπεις. Αλλά το ερώτημα μου είναι πως εφαρμόζεις πρακτικά εδώ την υποχρεωτικότητα. Απόταξη; Τους στέλνεις σπίτι τους μέχρι νεωτέρας; Είναι αυτό εφικτό χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε ένα σωρό κατηγορίες; Πιλότοι; Χειριστές κρίσιμων συστημάτων (ραντάρ, σόναρ) και όπλων (αντιαεροπορικά, τεθωρακισμένα...). Καταδρομείς; Αν ναι, μαζί σας. Αλλά δεν υπάρχει στρατός που να το έχει κάνει, για προφανείς λόγους. -
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2](/post/11000019757):
Μάλιστα...
Να τους βράσω τέτοιους ένστολους , σε στρατοδικείο άμεσα και απαγχονισμό σε καιρό πολέμου.Μα είμαστε σε καθεστώς "υβριδικού" πολέμου. Όταν έχει υπέρπτηση πάνω από κατοικημένο νησί αυτό τι είναι; Όταν σου στέλνει μερικά πλοία τριγυρω από ένα νησί τι είναι; Ξέρεις τις προθέσεις του άλλου; Τον προ-προηγούμενο Σεπτέμβρη τι είχαμε; Ειρήνη;
Πολύ σωστα το βλέπεις όπως το βλέπεις. Αλλά το ερώτημα μου είναι πως εφαρμόζεις πρακτικά εδώ την υποχρεωτικότητα. Απόταξη; Τους στέλνεις σπίτι τους μέχρι νεωτέρας; Είναι αυτό εφικτό χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε ένα σωρό κατηγορίες; Πιλότοι; Χειριστές κρίσιμων συστημάτων (ραντάρ, σόναρ) και όπλων (αντιαεροπορικά, τεθωρακισμένα...). Καταδρομείς; Αν ναι, μαζί σας. Αλλά δεν υπάρχει στρατός που να το έχει κάνει, για προφανείς λόγους.Army announces implementation of mandatory vaccines for Soldiers
Πάντως πως έχουμε τόσους πολλούς Αντιρρησίες Συνειδήσεως στο Στράτευμα και τα Σώματα Ασφαλείας, που τους πάνε λάου λάου καιμε το μαλακό οι Δεξιοί πατριώτες, δεν το περίμενα!
Αλλά τί περιμένεις... κατευθείαν απόγονοι του Αχιλλέα, τηρούν τις παραδόσεις της φυλής, δεν μάχονται άμα τους τη σπάσεις...
-
Αυτό που δεν θέλω, και δεν έχει λογική, είναι να γίνει υποχρεωτικός για τις π.χ. δασκάλες ή τις σερβιτόρες, αλλά όχι για τις αστυνομικούς που θα πρέπει να τους επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα.
Είναι τόσο δύσκολα αντιληπτή η αντίφαση κι ο παραλογισμός;Το υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους είναι άλλη περίπτωση.
Που παραμένει φιλοσοφική άσκηση, όσο δεν είναι πρώτα εμβολιασμένοι υποχρεωτικά οι ένστολοι.Είναι απλή λογική και κακώς εμπλέκεις την ιδεολογική σκοπιά και τοποθέτηση.
Ποιος ακριβώς είναι ο αστυνομικός που "επιβάλλει την υποχρεωτικότητα" σε ένα σχολείο ή σε ένα νοσοκομείο; Στους υγειονομικούς πήγε κανείς αστυνομικός να τους επιβάλλει κάτι; Τον μισθό τους έκοψαν, δεν επέβαλαν αστυνομικοί την υποχρεωτικότητα... Απ όσο ξέρω, αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους για πιστοποιητικά μόνο σε ΜΜΜ ή σε καφετέριες. Προφανώς το να σε ελέγχει στο καφέ μη εμβολιασμένος αστυνομικός είναι παράλογο. Το ίδιο παράλογο είναι όμως και αυτό που σου γράφω ότι γίνεται στα σχολεία. Και γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αν λάβεις υπόψιν τα σχετικά νούμερα διδασκόντων και μαθητών.
-
-
Κανείς δεν θα πει ότι δεν σταναχωριεται με ότι περάσατε.
Η γενική εικόνα όμως ενός μέσου πολίτη που δεν είναι μηχανικός και απλά είναι ένας υπάλληλος και ε.ε κτλ είναι ότι έγιναν έργα. Τώρα ποιοι τα έκαναν στο τέλος της ημέρας δεν τον ενδιέφερε, τον ένοιαζε ότι έγιναν.
Εσείς ήσασταν στις κοινωνικές ομάδες με άμεση σχέση σε αυτόν τον τομέα για αυτό και το βλέπετε αλλιώς.
Αν με ρωτάς θυμώνω και εγώ με αυτα που λες. Αλλά δεν μπορεί να εξάγεται το συμπέρασμα ότι η χώρα δεν προχώρησε.
Προχώρησε με χίλια στραβά και λαμόγια, αλλά προχώρησε. Υπήρχε καλύτερη προοπτική ναι φυσικά. Αλλά με ποιον ; Με το αντίπαλο δέος αφού ο λαός δεν το ήθελε.
-
Μάλιστα...
Πολύ σωστα το βλέπεις όπως το βλέπεις. Αλλά το ερώτημα μου είναι πως εφαρμόζεις πρακτικά εδώ την υποχρεωτικότητα. Απόταξη; Τους στέλνεις σπίτι τους μέχρι νεωτέρας; Είναι αυτό εφικτό χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε ένα σωρό κατηγορίες; Πιλότοι; Χειριστές κρίσιμων συστημάτων (ραντάρ, σόναρ) και όπλων (αντιαεροπορικά, τεθωρακισμένα...). Καταδρομείς; Αν ναι, μαζί σας. Αλλά δεν υπάρχει στρατός που να το έχει κάνει, για προφανείς λόγους.Army announces implementation of mandatory vaccines for Soldiers
Πάντως πως έχουμε τόσους πολλούς Αντιρρησίες Συνειδήσεως στο Στράτευμα και τα Σώματα Ασφαλείας, που τους πάνε λάου λάου καιμε το μαλακό οι Δεξιοί πατριώτες, δεν το περίμενα!
Αλλά τί περιμένεις... κατευθείαν απόγονοι του Αχιλλέα, τηρούν τις παραδόσεις της φυλής, δεν μάχονται άμα τους τη σπάσεις...
ARMY. Γιατί AirForce και NAVY κάνουν τζιζ... Προς το παρόν δεν τα ακουμπάνε... Αν και λογικά με την νίλα που έπαθαν με το αεροπλανοφόρο στις αρχές της Covid λογικά δε θα αργήσουν. Νομίζω όμως ότι αρκετές κρίσιμες μονάδες τους λειτουργούν με διπλά πληρώματα έτσι κι αλλιώς για να βγαίνουν οι βάρδιες σε μακροχρόνιες αποστολές.
-
Κανείς δεν θα πει ότι δεν σταναχωριεται με ότι περάσατε.
Η γενική εικόνα όμως ενός μέσου πολίτη που δεν είναι μηχανικός και απλά είναι ένας υπάλληλος και ε.ε κτλ είναι ότι έγιναν έργα. Τώρα ποιοι τα έκαναν στο τέλος της ημέρας δεν τον ενδιέφερε, τον ένοιαζε ότι έγιναν.
Εσείς ήσασταν στις κοινωνικές ομάδες με άμεση σχέση σε αυτόν τον τομέα για αυτό και το βλέπετε αλλιώς.
Αν με ρωτάς θυμώνω και εγώ με αυτα που λες. Αλλά δεν μπορεί να εξάγεται το συμπέρασμα ότι η χώρα δεν προχώρησε.
Προχώρησε με χίλια στραβά και λαμόγια, αλλά προχώρησε. Υπήρχε καλύτερη προοπτική ναι φυσικά. Αλλά με ποιον ; Με το αντίπαλο δέος αφού ο λαός δεν το ήθελε.
Ναι,αλλά ο πατέρας μου αν ζούσε σήμερα θα ήταν 78 προς 79 ετών. Όποτε τα βρωμολαμόγια του τότε που τρώγανε από παντού σε κάθε δημ.έργο, είναι γύρω στα 70-80 και τώρα μπορεί να κλαίγονται για τη σύνταξη τους,για τα ομόλογα που έχασαν,για την περιουσία που τους κατασχέσαν κ.τ.λ.
Μην ζητάνε τώρα να δείξουμε οίκτο ή λύπηση..
-
Συμφωνώ!
Είναι στο ίδιο μήκος κύματος αυτό που λες με αυτό που είπα για τους αγρότες.
Το έχω πει και αλλού για γενιές ΠΑΣΟΚ και επίδειξη πλούτου κτλ
Αλλά δεν φταίνε όλοι οι πασοκτσηδες για την καταστροφή της χώρας ούτε γενικά η χώρα δεν βελτιώθηκε και ότι πάει για καταστροφή και άλλα τέτοια.
Αντίστοιχα θα λέει άλλος πασοκτσης για αποκλεισμό του από άλλες θέσεις εργασίας ή δύσκολες μεταθέσεις κτλ. Έχω ακούσει πολλά και εγώ προσωπικά ιδιαίτερα σε δημ υπαλλήλους που πλέον βγήκαν στη σύνταξη.
Ξέρω πααοκτση επιχειρηματία, πέθανε πλέον, που ήταν ΠΑΣΟΚ μέχρι το κόκκαλο και έχανε δουλειές με το αντίπαλο δέος. Έβριζε και αυτός.Έλεγε τα δικά του, αλλά εγώ απλά τον άκουγα δεν δεχομουν όμως τον αφορισμό που είχε για τους πάντες μη πασοκτσηδες.
Για αυτό και τότε αντιδρώ όταν βρίζει τους δεξιούς ως απάνθρωπους κτλ και με βλέπεις να υποστηρίζω δεξιούς. Διότι είναι μια προσωπική του εμπειρία και δεν μπορεί να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Στα άλλα που είπες περί ευρώ....δεν έχω απάντηση. Όσο και αν διαβάσω για το θέμα αυτό τόσο μπερδεύομαι. Και οι δύο απόψεις έχουν τα δικιά τους.
Πάντως άκουγα ραδιόφωνο στο αμάξι και έλεγε πως το 73% των Ελλήνων στο Ευρωβαρόμετρο είναι υπέρ του ευρώ. -
Μάλιστα...
ARMY. Γιατί AirForce και NAVY κάνουν τζιζ... Προς το παρόν δεν τα ακουμπάνε... Αν και λογικά με την νίλα που έπαθαν με το αεροπλανοφόρο στις αρχές της Covid λογικά δε θα αργήσουν. Νομίζω όμως ότι αρκετές κρίσιμες μονάδες τους λειτουργούν με διπλά πληρώματα έτσι κι αλλιώς για να βγαίνουν οι βάρδιες σε μακροχρόνιες αποστολές.
Το βάζω και δω αυτό που είχα στις γελοιογραφίες, με τους Αξιωματικούς Αντιρρησίες Συνειδήσεως, ταιριάζει καλύτερα! Εξαιρούνται οι Αστυνομικοί του φόρουμ, που όπως έγραψε κι ο Storm, θα έπρεπε να τους φοβόμαστε; δε ξέρω...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2