-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι έγινε? Για πες…
Βγηκαν λέει οι συνδικαλιστές των συνταξιούχων και διαμαρτύρονται για τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και πως πέρασε ένα νομοσχέδιο την πρωτοχρονιά.
Δεν ξέρω περισσότερα. -
Μετά τους σκέτους συνδικαλιστές, ΑΥΤΟΙ είναι οι χειρότεροι, ΚΑΙ συνδικαλιστές ΚΑΙ συνταξιούχοι, έχουν καταστρέψει τη χώρα...
-
Αν και σπαστικός και εκνευριστικος ως άπλυτος που και καλά κρύβεται πίσω από δημοκρατικές ευαισθησίες....ήταν πολύ πετυχημένο.
Με έκανες και γέλασα δυνατά βραδιάτικα.Η χειρότερη φάρα οι συνταξιούχοι συνδικαλιστές.
Χαχαχα
Να σαι καλά! -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχουμε συνηθησει τα τελευταια χρονια οι κυβερνησεις να κρατουν αρκετα λιγοτερο της 4ετιας. Τοσο χαλια δηλαδη που κανεις δεν αντεχει να βγαλει 4ετια απο τον φοβο μη τον παρουν με τις πετρες.
Όταν πραγματικά "λεφτά δεν υπάρχουν",όλοι οι πρωθυπουργοί απο μάγκες γίνονται δάγκες..
Κι ο ΑΓΠ σιγά μη κυβερνούσε δυο συνεχομενες 4ετιες,αν δεν υπήρχε το άφθονο, δανεικό χρήμα να ρέει ανεξέλεγκτο.. Τα ίδια καραγκιοζιλίκια θα πάθαινε και κανένας ιθαγενής δε θα τον εξυμνούσε και θα τον επαινούσε,κανένας πολιτικός δε θα ήθελε να του μοιάσει ως τον απόλυτο ηγέτη που δήθεν έφερε πρόοδο στη χώρα.
Κι ο Κινέζος ήταν το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ,κυβερνούσε 8 συναπτά έτη και μπορεί και περισσότερο, αν δεν έκανε τη φούσκα με το χρηματιστήριο. Το πρόβλημα στο να κυβερνήσεις,βγαίνει όταν no money-no honey για να "μπουκώσεις" το στομάχι και τη συνείδηση του περήφανου λαού.. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι έγινε με τις συντάξεις;
Κάτι άκουσα -με κάθε επιφύλαξη- ότι είναι μείωση γι αυτούς-ες που παίρνουν 2πλη σύνταξη και δική τους και χηρείας του/της συζύγου.Αντί για ολόκληρη της χηρείας μετά από κάποια έτη θα είναι μειωμένη και σ'αυτό είναι αντίθετοι.Επίσης, -άγνωστο αν αληθεύει- λένε πως ήταν νόμος Κατρουγκαλου που δεν είχε εφαρμοστεί ως τώρα.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτι άκουσα -με κάθε επιφύλαξη- ότι είναι μείωση γι αυτούς-ες που παίρνουν 2πλη σύνταξη και δική τους και χηρείας του/της συζύγου.Αντί για ολόκληρη της χηρείας μετά από κάποια έτη θα είναι μειωμένη και σ'αυτό είναι αντίθετοι.Επίσης, -άγνωστο αν αληθεύει- λένε πως ήταν νόμος Κατρουγκαλου που δεν είχε εφαρμοστεί ως τώρα.
Κάπως έτσι, από αυτά που κατάλαβα.
Ήταν ο νόμος κατρουγκαλου επί μνημονίου που θεσπίστηκε αλλα δεν εφαρμόστηκε!Νομίζω ότι απευθύνοταν σε συνταξιούχους με τη βασική σύνταξη (220 ευρω) συν της χηρείας. Διότι αν έχεις ολόκληρη σύνταξη επιλέγεις ή του αποθανόντος ή τη δική σου.
Ένα άλλο κομμάτι του νόμου λέει πως όσοι ειναι συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα έχουν πλέον καμία αύξηση..... ποτέ! Ωχ!!!!
Επίσης κάτι λένε για μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις.
Παιδιά οι χήρες και οι χήροι ζουν ένα δράμα. Δεν έχουν φωνή να ακουστούν. Πέρα από το ψυχικό πόνο απώλειας του ίδιου σου του εαυτου, διότι κακά τα ψέματα όταν ζεις μια ζωή με έναν άνθρωπο και δεν είσαι στα μαχαίρια μαζί του, ταυτίζεσαι μαζί του, γίνεστε δύο σώματα με μια ψυχή και όταν τον χάσεις καταρρέει όλο το σύμπαν γύρω σου. Η απώλεια και το αίσθημα του πένθους φέρνουν τον άνθρωπο σε ψυχική κατάρρευση αν δεν έχει παιδιά και εγγόνια για στήριγμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έξοδα φαρμάκων, ίσως δανείων, ενοικίων κτλ. Δεν φτάνει που μένουν πόσο καιρό χωρίς σύνταξη και ξαφνικά όταν δεησουν και την δωσουν ζουν με ελάχιστα δηλαδή καπου 500-700 ευρώ όλα μαζί. Τι να πρώτο κάνεις όταν τα 200-250 είναι φάρμακα; Για αυτό αγοραστε σπίτια όσο είστε νέοι. Εστω ένα μικρό και αφήστε τα st line και τα άλογα.
-
Πως δεν το είχαμε σκεφτεί ρε γμτ...
Αυτή είναι η λύση...
Βαρουφάκης...
Ασε που στις ουρές των ΑΤΜ για το 20άρικο, μπορείς να κάνεις και γνωριμίες.... -
Αυτό νομίζω ότι ίσχυε χρόνια τώρα. Ο πατέρας μου έπαιρνε ολόκληρη την σύνταξη της μητέρας μου για 3 χρόνια και μετά το 70%. Και αυτό πριν τον Κατρούγκαλο και συνεχίζει έτσι χρόνια τώρα.
Edit: τώρα παίρνει το 50% αλλά και η δίκη του σύνταξη δεν είναι και καμία υψηλή. Ίσως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. -
Αυτό νομίζω ότι ίσχυε χρόνια τώρα. Ο πατέρας μου έπαιρνε ολόκληρη την σύνταξη της μητέρας μου για 3 χρόνια και μετά το 70%. Και αυτό πριν τον Κατρούγκαλο και συνεχίζει έτσι χρόνια τώρα.
Edit: τώρα παίρνει το 50% αλλά και η δίκη του σύνταξη δεν είναι και καμία υψηλή. Ίσως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.χαχαχ
στη μανα μου που ειχε το ιδιο ταμειο με τον πατερα μου, που δεν προλαβε την συνταξη αν και ειχε 40+ χρονια, δινουν απο τη συνταξη του πατερα μου πλεον, μετα τον κατρουγκαλο, 5 ευρω το τριμηνο, πριν 330. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μεσα στο 2022 θα τελειωσει η χαλαροτητα στα δημοσιονομικα λογω κορωνοιου
οποτε θα δυσκολεψουν τα πραγματα
για να προλαβει το σφιξιμο ο κουλης θα κανει εκλογες
αυτο ηταν σχολιο δημοσιογραφου
έχει μια λογικη αφου οι πολιτικαντηδες μας ετσι σκεφτονταιΟ Κουλης δεν ειναι κοροιδο...
Εχει τοσο χρημα απο ταμεια ανακαμψης κτλπ για να μασησουν οι παντες, που δεν προκειται να κανει εκλογες πριν το τελος της 4ετιας αν δεν ειναι σιγουρος οτι θα τις κερδισει.
Αλλιως θα κατσει μεχρι τελους ωστε να μασησει οτι μπορει.
Απλα τα πραγματα.Εγώ περιμένω να ανακοινώσει πως χαρίζει τις επιστρεπτεες μέχρι 20.000€
Ή τον Ανδρουλάκη αν προλάβει να κάνει αντίστοιχη πρόταση.
Διαφορετικά θα ψηφίσω Μερα25 , δεν βλέπω άλλη λογική επιλογή αυτή τη στιγμή, ο Βαρουφάκης είναι ότι πιο αυθεντικό με ρεαλιστικές προτάσεις για την οικονομία μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικες σκοπιμότητες. Είναι ο μόνος που ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην Μητσοτάκης ΑΕ όπως αρέσκεται τελευταία να αποκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ.καλο...
να στο κλεψω? -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Edit: τώρα παίρνει το 50% αλλά και η δίκη του σύνταξη δεν είναι και καμία υψηλή. Ίσως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.χαχαχ
στη μανα μου που ειχε το ιδιο ταμειο με τον πατερα μου, που δεν προλαβε την συνταξη αν και ειχε 40+ χρονια, δινουν απο τη συνταξη του πατερα μου πλεον, μετα τον κατρουγκαλο, 5 ευρω το τριμηνο, πριν 330.Ο πατέρας μου πολύ πιτσιρικάς δούλεψε στη Γερμανία για 1μιση χρόνο.
Του στέλνουν 34€ τον μήνα σύνταξη.
Τα 4 τα κρατάει η τράπεζα για το έμβασμα. -
varoufakis?
-
Φανταστείτε μια χρονιά να μαζευτούν στο Σύνταγμα όλοι οι προπονητές, έφοροι, παράγοντες ομοσπονδιων, πρόεδροι σωματείων, σκηνοθέτες, τηλεοπτικοί αστέρες κλπ. τι έχει να γίνει, θα φρίξει ο Μπογδάνος...
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
varoufakis?
Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για τον Βαρουφάκη;
(Παρενέργειες της αναμνηστικής δόσης χθες; Δεν ξέρω ,σήμερα νιώθω καλύτερα, έβγαλα τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου)
-
Εγω γενικα για το βαρουφακη σαν καθηγητη θεωρω οτι ειναι πολυ καλος
αλλα για πολιτικος δεν κανει
δεν επρεπε να ασχοληθει με πολιτικη -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
στη μανα μου που ειχε το ιδιο ταμειο με τον πατερα μου, που δεν προλαβε την συνταξη αν και ειχε 40+ χρονια, δινουν απο τη συνταξη του πατερα μου πλεον, μετα τον κατρουγκαλο, 5 ευρω το τριμηνο, πριν 330.Ο πατέρας μου πολύ πιτσιρικάς δούλεψε στη Γερμανία για 1μιση χρόνο.
Του στέλνουν 34€ τον μήνα σύνταξη.
Τα 4 τα κρατάει η τράπεζα για το έμβασμα.το ταληρακι, ολογραφως πεντε ευρω, τα τριμηνο ερχεται απο εργασια του πατερα μου απο τα 9-29 σε βαρεα ανθυγειινα, ναι το 9 ειναι πραγματικο και με ενσημα στα λιπασματα πειραιως και στον ολπ, απο τα 29-35 σε ικα και απο τα 35 μεχρι τα 61 που χαθηκε στο δημοσιο. τα χρονια απο 9-16 δεν τα αναγνωρισαν καν, μαλλον για την ακριβεια αναγνωριζονται αλλα δεν ανταμοιβωνται σαν συνταξιμα ή σαν επιπλεον χρονος. τιποτε, στο κουβα.
-
Στο ΟPEN CHANNEL πριν λίγο η Τσαπανίδου, τελευταίο θέμα του δελτίου "μία ομάδα μεταναστών από μία κοινότητα που συγκεντρώθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα" και η "παράκληση του προέδρου της κοινότητας προς τον Υπουργό για επιεική μεταχείριση περί των προστίμων".
Μία αόριστη ομάδα μεταναστών, μία αόριστη κοινότητα και μία αναφορά στο θέμα για 30 δευτερόλεπτα.
Δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ για μετονομασία του Αθηνιστάν σε Ισλαμαμπάντ.
Προσοχή. Στις επόμενες εκλογές δαγκωτό κόμμα Αλληλεγγιστάν!!
Ωραία χώρα το Ελλαδιστάν και με ηλεκτροκινιστάν...
Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/740967-hiliades-pakistanoi-sto-syntagma-gia-tin-allagi-toy-hronoy -
Γειά σας και καλή χρονιά!
Προβληματίστηκα αν έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας μια ακόμα Εμπειρία! μου σε συνεργείο εδώ ή στο τόπικ με τα ανέκδοτα. Τι έκανα;
Ζήτησα να πληρώσω το σύνολο , ανταλλακτικά και εργασία (μερικές εκατοντάδες ευρώ) με κάρτα.
Έ ! έγινε χαμός. Μου προτάθηκε να γυρίσω στους προμηθευτές όλους και να τους πληρώσω έναν έναν. Όταν τους είπα δεν ανακατεύομαι , πήραν τηλέφωνο ακόμα και στο λογιστή να δουν, τι φόρμουλα θα βρούνε για το πώς θα δικαιολογήσουν -μοιράσουν το ποσό σε επιμέρους αποδείξεις κτλ.κτλ. Μπορεί όντως να τους συνέβαινε πρώτη φορά.Μπορεί να ήταν ένας τρόπος να καθυστερήσουν για να μη συμβεί το μοιραίο. Ήμουν όμως αποφασισμένος Μ.., ακόμα και να πληρώσω 50τόσο τα εκατό το ΦΠΑ στα ανταλλακτικά ,τουλάχιστον, όπως και το πλήρωσα. Τα γράφω αυτά για μην μαλώνουμε για πολιτικά. Γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί δεν είναι χειρότεροι από πολλούς από μας , είναι σαν πολλούς από μας. -
@renault_clio said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί δεν είναι χειρότεροι από πολλούς από μας , είναι σαν πολλούς από μας.
τοτε επιλεξαμε λαθος πολιτικους
υποτίθεται για πολιτικους επιλεγουμε αυτους που ξεχωριζουν που ξερουν κατι παραπανω απο μας
αλλιως την επομενη φορα θα ψηφισω εμένα -
Χα,χα καλό!!!
10 εκ υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Γαμάτο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2