-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΚΑΙ για αυτό τον λόγο δεν ασχολούμε καθόλου μα καθόλου με τα πολιτικά , δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να παίρνουν πολιτικό χρώμα , να πρέπει δηλαδή τους ανώμαλους ή δολοφόνους ή και ξέρω εγω τι να τους βάφουμε μπλε - πράσινους- κόκκινους μόνο και μόνο επειδή θα πούνε κάποιοι : να αυτός είναι παιδεραστής και αριστερός άρα όλοι οι αριστεροί είναι παιδεραστές ή πιάσανε τον Λιγνάδη που πήγαινε με αγόρια άρα όλοι οι δεξιοί είναι πισωγλέντηδες κουμπαράδες ....άλλο να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο και να εκμεταλλεύεται την ισχύ του όπως αυτός του ΣΤΕ και άλλο ο απλός πολίτης!
Μα δεν είναι το πρόβλημα οι σεξουαλικές προτιμήσεις και φυσικά ΔΕΝ χαρακτηρίζουν κάποιο πολιτικό χώρο!
Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΝΑΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
Θυμάστε κάτι καρότα που η ΝΔ τα χε κάνει προεκλογικά βούκινο;
Το αντίστοιχο πράγμα δηλαδή που έκανε ο γλίτσας αυτός του Αρβύλα, για να "εκδικηθεί" μια πρώην του, η ΝΔ το έκανε οργανωμένα σαν πολιτική παράταξη για να κερδίσει εκλογές...
Δεν κατακρίνουμε το πως διαθέτει το σώμα του ο κάθε άνθρωπος και πως τη βρίσκει... Κρίνουμε ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ που κάνουν παραβαίνοντας και τους ηθικούς και τους ποινικούς νόμους οι Νεοδημοκράτες.
Κι όποιος άλλος το κάνει. -
πανω στη ωρα ερχονται τα ζαιικα ζωα, ok και μπαοκτζηδικα θα ελεγε καποιος, να αγιοποιησουν τον κανακι-αιδοιακι
https://menshouse.gr/epikerotita/150290/stathis-panagiotopoylos-dystychos-einai-ikanos-kai-gia-ta-2και ωιμε, απο πισω κρυβεται ρωσος ολιγαρχης που εχει τα ζαιικα ζα και τα μπαοκτζηδικα εμπροσθοφυλακη. ιδια σαν του αλλου του καναλαρχη εργοδοτη πορδοσαλτε και βαζελακιων, του αλλου με τον κρατικο τον τζογο και κατι κουλες, του στιχουργου που εχει κανει τους γαυρογατους μαλακες.
χαραχτιζει πιλιε τη δεξα το προβλημα. μονο που ολοι ειναι δεξα, περιεργο το πραμα..... -
Και μετά με ρωτάνε για ποιο λόγο δεν γουστάρω την αριστερίλα.
Εργαζόμενοι στην “Αυγή”: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθελουσία στην εφημερίδα αλλά προσλαμβάνει διευθυντικά στελέχη με υψηλούς μισθούς
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, 12:32 μμ
ΑνακοίνωσηΗ συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ στις 13/12/2021 αποφάσισε τα εξής:
Εκφράζουμε εκ νέου την αγωνία και ανησυχία μας για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ, καθώς το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την επιβίωση του καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου και των θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή, παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία που συνόδευε τις δεύτερες μειώσεις μισθών το 2017, η οποία εγγυόταν από την πλευρά του βασικού μετόχου (ΣΥΡΙΖΑ) τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι η ΑΥΓΗ θα παραμείνει ανοιχτή!
Το γεγονός της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της πρότασης για εθελουσία, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουμε βάλει πλάτη για τη διάσωση της εφημερίδας, ενισχύει την ανασφάλεια ως προς τη διασφάλιση κυκλοφορίας του καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου και την προστασία των θέσεων εργασίας και των μισθών μας. Εξακολουθεί δε να προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως η Διοίκηση επικαλείται την επί σειρά ετών δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προκειμένου να δικαιολογήσει το πρόγραμμα της εθελουσίας, τη στιγμή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς. Επιπλέον, δεν έχει προβεί σε κανένα απολογισμό τι έχει επιτύχει ως προς τα έσοδα από διαφημίσεις, τις συνδρομές και τις ανείσπρακτες οφειλές πελατών προς την εφημερίδα, ενώ εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα και η κατάθεση ενός συνολικού δημοσιογραφικού και οικονομικού σχεδίου.
...
...
https://www.enimerosi24.gr/247446/εργαζόμενοι-στην-αυγή-ο-συριζα-ζητά-ε/ -
Δηλαδή δεν γουστάρεις όταν εφαρμόζεται το "καλύτερο" δυνατόν οικονομικό σύστημα και επιφέρει αδικίες, αλλά δεν γουστάρεις και τις συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες στις αδικίες αυτές!
-
Δεν γουστάρω το δούλεμα και να με θεωρούν μακάκα.
Και αυτό ισχύει και για εδώ μέσα και για εκεί έξω.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή δεν γουστάρεις όταν εφαρμόζεται το "καλύτερο" δυνατόν οικονομικό σύστημα και επιφέρει αδικίες, αλλά δεν γουστάρεις και τις συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες στις αδικίες αυτές!
To θέμα είναι ο οξύμωρο του πράγματος. Δεν μπορείς να λές ότι είσαι αριστερός και να εφαρμόζεις δεξιά φιλευλεύθερη διοίκηση....ή είσαι αριστερός ή δεν είσαι. Εαν είναι και βρίζεις τον καπιταλισμό και μετά τον ασπάζεσαι και τον εφαρμόζεις, κάτι δεν πάει καλά!!
Το έχω πει και άλλες φορές, η ΝΔ δεν λέει ψέματα (ως προς την ιδεολογία γιατί γενικά φυσικά και λέει!) δηλώνει δεξιό φιλελεύθερο κόμμα, δεν περιμένεις κοινωνική πολιτική. Το πρόβλημα είναι τα κεντρόα/αριστέρα κόμματα που δηλώνουν τέτοια και εφαρμόζουν πιο φιλελεύθερη πολιτική και από τη ΝΔ.
-
Το οξύμωρο π.χ. πατέρας να διαδηλώνει κατά της βίας και μετά γυρνά σπίτι και βαράει τα παιδιά του...
Αν και αυτό δεν το καταλαβαίνει κάποιος, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Παραιτούμαι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
To θέμα είναι ο οξύμωρο του πράγματος. Δεν μπορείς να λές ότι είσαι αριστερός και να εφαρμόζεις δεξιά φιλευλεύθερη διοίκηση....ή είσαι αριστερός ή δεν είσαι. Εαν είναι και βρίζεις τον καπιταλισμό και μετά τον ασπάζεσαι και τον εφαρμόζεις, κάτι δεν πάει καλά!!
Το έχω πει και άλλες φορές, η ΝΔ δεν λέει ψέματα (ως προς την ιδεολογία γιατί γενικά φυσικά και λέει!) δηλώνει δεξιό φιλελεύθερο κόμμα, δεν περιμένεις κοινωνική πολιτική. Το πρόβλημα είναι τα κεντρόα/αριστέρα κόμματα που δηλώνουν τέτοια και εφαρμόζουν πιο φιλελεύθερη πολιτική και από τη ΝΔ.
Μια υποσημείωση πως δεν είναι στην πολιτική όλα άσπρο μαύρο. Υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια, ανέφερα πιο πίσω ποιες παραδοχές κάνουν κάποια κόμματα σχετικά με τα φιλελεύθερα κομμάτια της οικονομίας και που έχουν προτάσεις παρεμβατισμού.
Άρα, δεν υπάρχει ασυνέπεια! Απλά δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Δεν έχει ψάχτει ή ενημερωθεί.
Σύμφωνω όμως πως όταν δεν έχεις αυτές τις παραδοχές ως βέλτιστη λύση ή μέρος αυτής και κανεις ότι προτάσει αυτή από στάση ζωής εκεί υπάρχει το οξύμωρο στοιχείο. -
Δηλαδή εγώ που είμαι αριστερός όπως με καταδικάζετε εδώ, αν αύριο ανοίξω μια επιχείρηση πρέπει να λειτουργεί με όρους κομμούνας κι όχι σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς στην οποία λειτουργεί, φορολογείται η επιχείρηση αυτή και οι αναταγωνιστές της!
Διαφορετικά είμαι ανακόλουθος, καταδικαστέος και έχω και ΦΕΒ...#diesel_mono
Εγώ θεωρώ την Αυγή μια Καπιταλιστική επιχείρηση που εμπορεύεται Αριστερίλα και το κύριο μέσο επιβίωσης και κερδοφορίας της είναι η πώληση διαφήμισης προϊόντων άλλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και έμμεσων υπηρεσιών σε αυτές.
Δεν τη θεωρώ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που αγωνίζεται για τον Σοσιαλισμό. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στον Άδωνι αναφέρομαι που δεν άντεξε να μην πετάξει την παρόλα του.
Και πολυ καλα εκανε!
-
Όχι, μη μένεις στα νομικά πλαίσια λειτουργίας.
Οταν έχεις πρόταγμα τον ανθρωπισμό και μάλιστα συγκεκριμένο ανθρωπισμό σε ένα περιβάλλον πεπερασμένων πόρων και άρα χρημάτων η σκέψη σου θα σε οδηγήσει να κάνεις μια διαχείριση που θα μοιράζεται τους πόρους αυτούς στο βέλτιστο σημείο που θα εξυπηρετεί και αυτόν και εσένα.
Γιατί; Γιατί είναι ο τρόπος σκέψης σου και κοσμοθεωρίας σου η οποία εκφράζεται και μέσα από τις οικονομικές θεωρίες. Δεν αρχίζει από την οικονομική θεωρία αλλά την διαπερνά.Οι περασμένοι πόροι σημαίνει πως δεν είναι εφικτό να έχει το ίδιο πράγμα ο διπλανός σου με εσένα και συνεπώς θα πρέπει να γίνει δίκαιη μοιρασιά σε ένα αποδεκτό όριο. Ειδάλλως όλα θα ήταν άφθονα και άπειρα. Η βέλτιστη διαχείριση των πόρων δηλαδή θα σε οδηγούσε σε άλλες επιλογές άσχετα αν δεν υπάρχει σε εφαρμογη (για εσένα) το οικονομικό σύστημα που θα το εξυπηρετεί.
Υποτίθεται πως είναι αρχή σου.Άρα ο ανθρωπισμός είναι μια έννοια που διαπερνά την οικονομία την κοινωνία τις ανθρώπινες σχέσεις, τους θεσμούς ενός κράτους κτλ.
Εάν σκεφτείς μονάχα το άτομο σου (λίγο πολύ όλοι το κάνουμε), βρίσκεσαι σε πλάνη και πολεμάς τύψεις ανακολουθίας και μας πριζεις και εμάς προβάλλοντας την θεραπεία που έχεις βρει με την αριστεριλα που κερνάς. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πολυ καλα εκανε!
Mεχρι το "καλος αριστερός/κακός δεξιός", βεβαίως. Μέχρι εκεί. Θα έλεγα μάλιστα ότι τον γλεντήσε υπεροχα.
Σε άλλα νέα, αυτός νόμιζε ότι έκανε κάτι σημαντικό, ότι "έσπασε άβατο":
Watch and learn καημένε:
Και μετά κλαίγονται οι φεμινίστριες
Βάλτε και τα της ΕΥΠ και η Ορμπανανία το πάει καλά το έργο. Ζαχαρίτσα στα Ραφαλ θα παίξει;
-
Δηλαδή εγώ που είμαι αριστερός όπως με καταδικάζετε εδώ, αν αύριο ανοίξω μια επιχείρηση πρέπει να λειτουργεί με όρους κομμούνας κι όχι σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς στην οποία λειτουργεί, φορολογείται η επιχείρηση αυτή και οι αναταγωνιστές της!
Διαφορετικά είμαι ανακόλουθος, καταδικαστέος και έχω και ΦΕΒ...- Κανείς δεν σε καταδικάζει!!
- Άλλο αριστερός (και εγώ αριστερός είμαι) και άλλο κομμουνιστής, τεράστια η διαφορά.
- Προφανώς εαν ασπάζεσαι μια ιδεολογία (κομμουνισμός) δεν είναι δυνατόν να επιχειρείς σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον....εαν το κάνεις τότε είσαι ανακόλουθος με τα πιστεύω σου και ψεύτης σε όσους σε ψηφίζουν (όπως δλδ το 95% του ΚΚΕ). Είναι σαν να πιστεύεις στον Χριστό αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχεις σε σατανιστικές τελετές επιεδή φέρνουν φράγκα...κάτι δεν κολλάει!
-
Διαφορετικά είμαι ανακόλουθος, καταδικαστέος και έχω και ΦΕΒ...- Προφανώς εαν ασπάζεσαι μια ιδεολογία (κομμουνισμός) δεν είναι δυνατόν να επιχειρείς σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον....εαν το κάνεις τότε είσαι ανακόλουθος με τα πιστεύω σου και ψεύτης σε όσους σε ψηφίζουν (όπως δλδ το 95% του ΚΚΕ). Είναι σαν να πιστεύεις στον Χριστό αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχεις σε σατανιστικές τελετές επιεδή φέρνουν φράγκα...κάτι δεν κολλάει!
αυτο ακριβως
-
Εγώ πιστεύω ότι σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον όλοι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και φυσικά και στην επιχειρηματικότητα.
Από εκεί και πέρα αν κάποιος δηλώνει αριστερός ή κομουνιστής και διατηρεί επιχείριση, για τα προσχήματα και μόνο θα πρέπει να εφαρμόζει και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα στην επιχείρησή του. Αν το κάνει όμως, επειδή το πιστεύει κιόλας ακόμη καλύτερα.
Ειδικά όμως όταν αφορά επιχείριση κόμματος που διαφημίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και το δικαίωμα στην εργασία, αυτά αποκτούν περισσότερη αξία.
Όταν όμως αυτό το κόμμα ασπάζεται την ποιο ανήθικη μορφή του καπιταλισμού δηλ. την υποκρισία (έμμεσες απολύσεις εργαζομένων και άμεσες προσλήψεις υψηλά αμειβομένων δ/ντικών στελεχών) τότε για μένα αυτό θα πρέπει να είναι κατακριτέο από όλους.
Όπως είναι και για όλους όσους υιοθετούν τέτοιες πρακτικές στους εργασιακούς χώρους.
-
"Προφανώς εαν ασπάζεσαι μια ιδεολογία (κομμουνισμός) δεν είναι δυνατόν να επιχειρείς σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον....εαν το κάνεις τότε είσαι ανακόλουθος με τα πιστεύω σου και ψεύτης σε όσους σε ψηφίζουν (όπως δλδ το 95% του ΚΚΕ). Είναι σαν να πιστεύεις στον Χριστό αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχεις σε σατανιστικές τελετές επιεδή φέρνουν φράγκα...κάτι δεν κολλάει!"
Φάνη, και συνακόλουθοι, είναι σαν να ασπάζεσαι τον Χριστιανισμό αλλά να μην δίνεις τον ένα απ' τους δύο χιτώνες σου.
Να μην αγαπάς τον πλησίον σου ως εαυτόν, αλλά να τον θεωρείς λαθροέποικο που ήρθε εδώ για να γεννήσει σαν κουνέλι και να σε εκτοπίσει. Να μην συγχωρείς όσους σε έχουν αδικήσει και να μην γυρνάς το άλλο μάγουλο όταν σε βαράνε!Αλλά κατά τα άλλα να ζεις σε μια χώρα με 95% Χριστιανούς, που βάζουν τα καλά τους και πάνε να ανάψουν κεράκι για να τους φυλάει η Παναγιά απ' τους αλλόθρησκους και τους κουμμουνιστάς.
-
οκ, δηλαδης να γινεις ηρωας και να κανεις εμπανασταση στο πουθενα με τους δικους σας ορους.... βολευει? ε?
-
Φάνη, και συνακόλουθοι, είναι σαν να ασπάζεσαι τον Χριστιανισμό αλλά να μην δίνεις τον ένα απ' τους δύο χιτώνες σου.
Να μην αγαπάς τον πλησίον σου ως εαυτόν, αλλά να τον θεωρείς λαθροέποικο που ήρθε εδώ για να γεννήσει σαν κουνέλι και να σε εκτοπίσει. Να μην συγχωρείς όσους σε έχουν αδικήσει και να μην γυρνάς το άλλο μάγουλο όταν σε βαράνε!Αλλά κατά τα άλλα να ζεις σε μια χώρα με 95% Χριστιανούς, που βάζουν τα καλά τους και πάνε να ανάψουν κεράκι για να τους φυλάει η Παναγιά απ' τους αλλόθρησκους και τους κουμμουνιστάς.
ΔΕΝ διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες. Αλλά πόσοι είναι πραγματικά Χριστιανοί? Ούτε το 1% από όσους λένε ότι είναι, για το θεαθήναι ΟΛΟΙ, ακόμα και οι ιερείς...μια μπίζνα είναι.
Γενικά η υποκρισία δεν μου αρέσει...προτιμώ αυτόν που θα μου πει θα σε μαμήσω και θα το κάνει παρά αυτόν που θα μου πει ότι θα με έχει στα όπα όπα και μετά θα με μαμήσει! Και στις 2 περιπτώσεις μαμημένο θα είμαι, αλλά τουλάχιστον στην 1η θα έχω προετοιμαστεί. Προφανώς προτιμώ να υπάρχει κάποιος που δεν θα με μαμήσει...αλλά μεγάλωσα πια και δεν πιστεύω σε νεράιδες και δράκους! -
Έτσι ακριβώς.
Ο ρεαλισμός, η αντίληψη της πραγματικότητας είναι βασικό προαπαιτούμενο για να μπορέσει να επιβιώσει σήμερα ένας άνθρωπος. Διαφορετικά ο δονκιχωτισμός καραδοκεί.
-
Κρίνετε αλλήλους.
Δηλαδή οι δεξιοί κρίνετε τους αριστερούς για την ανακολουθία όσων υποστηρίζουν κατά τη μετάβαση από το ειδικό στο γενικό.
Και οι αριστεροί κρίνετε τους δεξιούς για τα παράπονα από τις συνέπειες όσων υποστηρίζουν κατά την μετάβαση από το γενικό στο ειδικό.Οι μεν ευαγγελίζονται μια θεωρία που είναι λαθος αν την εφαρμόζουν ατομικά όταν τους δοθεί η ευκαιρία και περιμένουν να το εφαρμόσουν όλοι οι άλλοι σε ένα υποτιθέμενο σενάριο και οι δε νιώθουν αποπροστατευτοι στις συνέπειες αυτών που υποστηρίζουν αλλά δεν αποδέχονται τα όποια λάθη όσων υποστηρίζουν.
Βρείτε τα κάπου στη μέση. Αποδεχτείτε τα θετικά και τα αρνητικά των διαφορετικών κόσμων κάντε υποχωρήσεις ώστε να μπορούν να δένονται μεταξύ τους....και ηρεμήστε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2