-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μαλωμένοι με την αλήθεια είναι οι οπαδοί και οι συμπαθούντες την "καλή" βία...
Γιατί συμπαθούν ένα ανύπαρκτο πράγμα, αφού καλή βία δεν υπάρχει....
Πάντως πραγματικά έκαναν τόσα αίσχη και εγκλήματα, οι ρομά , μετά τον φόνο του δράστη από τους αστυνομικούς , που κάθε σοβαρός πολίτης , λέει απλά , εκπαιδεύστε τους αστυνομικούς , ώστε να μην έχουμε τέτοια περιστατικά , αλλά και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει στα σκουπίδια τον τύπο που είπε σταματήστε την καταδίωξη.
Αυτό όμως σημαίνει ότι τελικά θα πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την ενσωμάτωση των ρομά με χτύπημα της παραβατικότητας και σπάσιμο των γκέτο .
Ταυτόχρονα κάθε κόμμα που αντιστέκεται στην πολιτική ενσωμάτωσης , θα πρέπει να καταγγέλλεται στον λαό.
criu, όπως άκουσα από κάποιον. Οι αλβανοί ήρθαν εδώ περνώντας τα βουνά επί τριήμερο, χωρίς δεύτερο ρούχο, άντε να είχαν 50 δολλάρια στην τσέπη. Τους εκμεταλλευτήκαμε χοντρά παντοιοτρόπως. Αλλά άφτασαν μέσα σε 30 χρόνια και έγιναν νοικοκυραίοι, πήραν σπίτια εδώ και στην πατρίδα τους, τα παιδιά τους μπήκαν στα πανεπιστήμια (πολλά μιλάνε ελληνικά πιο καλά από τα δικά μας...), "πρόκοψαν" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί οι αριστερούληδες με τέτοιες λέξεις παθαίνουν αλλεργία).
Οι ρομά εδώ και 30+ χρόνια παίρνουν έναν σκασμό λεφτά από επιδόματα, κυρίως από ΕΕ. Επίδομα για το παιδί για να πάει σχολείο το παιδί, για να φτιάξουν σπίτι, για, για... Γνωστός μου δντής υποκαταστήματος τράπεζας στο Μενίδι που έλεγε ότι "έσκαγε" κάθε αρχλη του μήνα σε γυναίκα που έρχονταν ένα πεντοχίλιαρο. Παρ όλα αυτά δεν "ενσωματώνονται". Και ούτε πρόκειται. Δεν ξέρω τι φταίει και τι δεν φταίει αλλά μην περιμένεις και πολλά, χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση, όχι καλύτερη.Θα επαναξαναματαγράψω, πως ως μπαλαμοί δεν έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή έννοια για το τι κάνουν οι γύφτοι. Οι γύφτοι-αθίγγανοι-Ρομά ή όπως αλλιώς λέγονται, ΔΕΝ έχουν "ενσωματωθεί" σε καμία κοινωνία, σε καμία χώρα της Ευρώπης, τα τελευταία 2-3 χιλιάδες χρόνια, αν και με τον όρο ενσωμάτωση εννοούμε την αφομοίωση με τους τοπικούς πληθυσμούς στα "εθνικά καθαρά" Κράτη του τελευταίου αιώνα, που επιχειρήθηκε να γίνουν τέτοια μέσα από 2 παγκόσμιους πολέμους.
Συμβιώνουν όμως κατά εκατομμύρια οι Ρομά σε ΟΛΕΣ τις χώρες και κοινωνίες, επί χιλιάδες χρόνια.Έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έννοια για το τι κάνει και πως υπάρχει το έτος 2021, κι όχι 1950, η Ελληνική Αστυνομία.
Πρέπει να σταματήσει κάπου να γίνεται ανεκτό αυτό το συνεχές ρεσιτάλ συγκάλυψης, διαστρέβλωσης της Αλήθειας, και συνεργασίας παρανομούντων αστυνομικών-κυβερνητικών παραγόντων-μέσων ενημέρωσης με τις πλάτες πολλές φορές της Δικαιοσύνης.
Δε μιλάμε πια για διαφωνία στα οικονομικά συστήματα και τις πολιτικές μεταξύ μας, μιλάμε για θέματα Διάκρισης Εξουσιών και Δημοκρατική διακυβέρνηση, μιλάμε για Εκτροπή.Και να πω και κάτι ακόμη... θα το έλεγα έως και "ανθρώπινο" το λάθος του να πανικοβληθούν οι αστυνομικοί εν ώρα καταδίωξης, επειδή ένας απ' αυτούς έριξε με το όπλο, να νομίσουν πως βάλλονται κλπ. μπορεί να συμβεί. Εκεί θα μιλούσαμε με όρους ανθρώπινου λάθους. Θα μπορούσε να παραμείνει ως πρόβλημα η ελλειπής εκπαίδευση και το αν κάποιοι άνθρωποι είναι κατάλληλοι και αν ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στην ικανότητά τους να φέρουν και χρησιμοποιούν όπλα εν μέσω πολιτών.
Όταν όμως βλέπουμε σωρεία παραβάσεων και ανικανότητας, για τα οποία γίνεται οργανωμένη συγκάλυψη, πάει κατά διαόλου κάθε θεσμός και έννοια Αστικής Δημοκρατίας, και η ...φυσική ρατσιστική απέχθειά μας προς τους γύφτους, χρησιμοποιείται ως εργαλείο αθώωσης κι αποδοχής της Εκτροπής, δε ξέρω τί άλλο να πω...Ως προς την "αφομοίωση" ειλικρινά δεν ξέρω. Υπάρχει κόσμος από την φυλή αυτή με σπίτια, επιχειρήσεις κλπ. Αλλά όταν σου δίνουν χρήμα γιανα πάει το παιδί σχολείο κι εσύ έρχεσαι και τσαντιρώνεις κάτω από την γέφυρα του Κηφισού και το παιδιά βγάζει μεροκάμματο στο φανάρι, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει η πολιτεία.
Ως προς το περιστατικό τα έχουμε πει. "Ευτυχώς" που υπάρχει η μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου που λέει ότι ο οδηγός πήγε να τους σκοτώσει, αλλιώς το τι θα ακούγαμε δεν λέγεται... Τώρα ως προς την αντίδρασή τους προφανως και ελέγχεται και σιγά σιγά βγαίνουν στην φόρα όλα. Περί εκπαίδευσης, συντονισμού κλπ. Βέβαια το λογικό είναι η ΕΛΑΣ να αντιστοιχεί σε έναν μέσο δημόσιο οργανισμό και να δουλεύει ανάλογα. Προφανώς χρειάζεται αξιολόγηση και εκεί, μόνο που όταν πάει κάποιος να μιλήσει για αξιολόγηση στο δημόσιο πιάνει τα όσια και τα ιερά και ρίπτεται στην πυρά. Ειλικρινά, πόσο καλύτερα από την ΕΛΑΣ πιστεύεις ότι δουλεύει π.χ. η παιδεία;
Επίσης -γνώμη μου- οι από κείθε - απόψεις κάνουν ένα ωραίο τσουβάλιασμα, όλα "αστυνομία". Στα ίδια τα ΜΑΤ, στα ίδια και η ΔΙΑΣ και τα ΕΚΑΜ. Γνώμη μου (ξανατονίζω) άλλο οι ΜΑΤαζτήδες και ο ψόγος σε αυτούς, άλλο οι υπηρεσίες που "διαλέγονται" με το έγκλημα. Άμα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τους ίδιους κανόνες "εμπλοκής" παντού, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.Αναρωτιέμαι πώς θα είχε αντιδράσει μια οποιαδήποτε άλλη δυτική αστυνομία σε κάτι τέτοιο.
-
Πάντως πραγματικά έκαναν τόσα αίσχη και εγκλήματα, οι ρομά , μετά τον φόνο του δράστη από τους αστυνομικούς , που κάθε σοβαρός πολίτης , λέει απλά , εκπαιδεύστε τους αστυνομικούς , ώστε να μην έχουμε τέτοια περιστατικά , αλλά και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει στα σκουπίδια τον τύπο που είπε σταματήστε την καταδίωξη.
Αυτό όμως σημαίνει ότι τελικά θα πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την ενσωμάτωση των ρομά με χτύπημα της παραβατικότητας και σπάσιμο των γκέτο .
Ταυτόχρονα κάθε κόμμα που αντιστέκεται στην πολιτική ενσωμάτωσης , θα πρέπει να καταγγέλλεται στον λαό.
criu, όπως άκουσα από κάποιον. Οι αλβανοί ήρθαν εδώ περνώντας τα βουνά επί τριήμερο, χωρίς δεύτερο ρούχο, άντε να είχαν 50 δολλάρια στην τσέπη. Τους εκμεταλλευτήκαμε χοντρά παντοιοτρόπως. Αλλά άφτασαν μέσα σε 30 χρόνια και έγιναν νοικοκυραίοι, πήραν σπίτια εδώ και στην πατρίδα τους, τα παιδιά τους μπήκαν στα πανεπιστήμια (πολλά μιλάνε ελληνικά πιο καλά από τα δικά μας...), "πρόκοψαν" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί οι αριστερούληδες με τέτοιες λέξεις παθαίνουν αλλεργία).
Οι ρομά εδώ και 30+ χρόνια παίρνουν έναν σκασμό λεφτά από επιδόματα, κυρίως από ΕΕ. Επίδομα για το παιδί για να πάει σχολείο το παιδί, για να φτιάξουν σπίτι, για, για... Γνωστός μου δντής υποκαταστήματος τράπεζας στο Μενίδι που έλεγε ότι "έσκαγε" κάθε αρχλη του μήνα σε γυναίκα που έρχονταν ένα πεντοχίλιαρο. Παρ όλα αυτά δεν "ενσωματώνονται". Και ούτε πρόκειται. Δεν ξέρω τι φταίει και τι δεν φταίει αλλά μην περιμένεις και πολλά, χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση, όχι καλύτερη.Θα επαναξαναματαγράψω, πως ως μπαλαμοί δεν έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή έννοια για το τι κάνουν οι γύφτοι. Οι γύφτοι-αθίγγανοι-Ρομά ή όπως αλλιώς λέγονται, ΔΕΝ έχουν "ενσωματωθεί" σε καμία κοινωνία, σε καμία χώρα της Ευρώπης, τα τελευταία 2-3 χιλιάδες χρόνια, αν και με τον όρο ενσωμάτωση εννοούμε την αφομοίωση με τους τοπικούς πληθυσμούς στα "εθνικά καθαρά" Κράτη του τελευταίου αιώνα, που επιχειρήθηκε να γίνουν τέτοια μέσα από 2 παγκόσμιους πολέμους.
Συμβιώνουν όμως κατά εκατομμύρια οι Ρομά σε ΟΛΕΣ τις χώρες και κοινωνίες, επί χιλιάδες χρόνια.Έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έννοια για το τι κάνει και πως υπάρχει το έτος 2021, κι όχι 1950, η Ελληνική Αστυνομία.
Πρέπει να σταματήσει κάπου να γίνεται ανεκτό αυτό το συνεχές ρεσιτάλ συγκάλυψης, διαστρέβλωσης της Αλήθειας, και συνεργασίας παρανομούντων αστυνομικών-κυβερνητικών παραγόντων-μέσων ενημέρωσης με τις πλάτες πολλές φορές της Δικαιοσύνης.
Δε μιλάμε πια για διαφωνία στα οικονομικά συστήματα και τις πολιτικές μεταξύ μας, μιλάμε για θέματα Διάκρισης Εξουσιών και Δημοκρατική διακυβέρνηση, μιλάμε για Εκτροπή.Και να πω και κάτι ακόμη... θα το έλεγα έως και "ανθρώπινο" το λάθος του να πανικοβληθούν οι αστυνομικοί εν ώρα καταδίωξης, επειδή ένας απ' αυτούς έριξε με το όπλο, να νομίσουν πως βάλλονται κλπ. μπορεί να συμβεί. Εκεί θα μιλούσαμε με όρους ανθρώπινου λάθους. Θα μπορούσε να παραμείνει ως πρόβλημα η ελλειπής εκπαίδευση και το αν κάποιοι άνθρωποι είναι κατάλληλοι και αν ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στην ικανότητά τους να φέρουν και χρησιμοποιούν όπλα εν μέσω πολιτών.
Όταν όμως βλέπουμε σωρεία παραβάσεων και ανικανότητας, για τα οποία γίνεται οργανωμένη συγκάλυψη, πάει κατά διαόλου κάθε θεσμός και έννοια Αστικής Δημοκρατίας, και η ...φυσική ρατσιστική απέχθειά μας προς τους γύφτους, χρησιμοποιείται ως εργαλείο αθώωσης κι αποδοχής της Εκτροπής, δε ξέρω τί άλλο να πω...Ως προς την "αφομοίωση" ειλικρινά δεν ξέρω. Υπάρχει κόσμος από την φυλή αυτή με σπίτια, επιχειρήσεις κλπ. Αλλά όταν σου δίνουν χρήμα γιανα πάει το παιδί σχολείο κι εσύ έρχεσαι και τσαντιρώνεις κάτω από την γέφυρα του Κηφισού και το παιδιά βγάζει μεροκάμματο στο φανάρι, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει η πολιτεία.
Ως προς το περιστατικό τα έχουμε πει. "Ευτυχώς" που υπάρχει η μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου που λέει ότι ο οδηγός πήγε να τους σκοτώσει, αλλιώς το τι θα ακούγαμε δεν λέγεται... Τώρα ως προς την αντίδρασή τους προφανως και ελέγχεται και σιγά σιγά βγαίνουν στην φόρα όλα. Περί εκπαίδευσης, συντονισμού κλπ. Βέβαια το λογικό είναι η ΕΛΑΣ να αντιστοιχεί σε έναν μέσο δημόσιο οργανισμό και να δουλεύει ανάλογα. Προφανώς χρειάζεται αξιολόγηση και εκεί, μόνο που όταν πάει κάποιος να μιλήσει για αξιολόγηση στο δημόσιο πιάνει τα όσια και τα ιερά και ρίπτεται στην πυρά. Ειλικρινά, πόσο καλύτερα από την ΕΛΑΣ πιστεύεις ότι δουλεύει π.χ. η παιδεία;
Επίσης -γνώμη μου- οι από κείθε - απόψεις κάνουν ένα ωραίο τσουβάλιασμα, όλα "αστυνομία". Στα ίδια τα ΜΑΤ, στα ίδια και η ΔΙΑΣ και τα ΕΚΑΜ. Γνώμη μου (ξανατονίζω) άλλο οι ΜΑΤαζτήδες και ο ψόγος σε αυτούς, άλλο οι υπηρεσίες που "διαλέγονται" με το έγκλημα. Άμα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τους ίδιους κανόνες "εμπλοκής" παντού, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.Αναρωτιέμαι πώς θα είχε αντιδράσει μια οποιαδήποτε άλλη δυτική αστυνομία σε κάτι τέτοιο.
Δηλαδή η δική μας είναι όπως οποιαδήποτε δυτική αστυνομία;
-
Δηλαδή η δική μας είναι όπως οποιαδήποτε δυτική αστυνομία;
Πάντως σαν ρωσική, κολομβιανικη, νοτιοαφρικανική, αμερικανικη κλπ δεν νομίζω να αντιδρά. Αν ήταν έτσι, δεν θα προλαβαίναμε να μετράμε νεκρούς κάθε μέρα. Όσοι έχουμε πάει μια βόλτα παραεξω γνωρίζουμε τι θα πει "αστυνομία". Δεν είναι τέτοια η ελληνική, όσο και αν είναι αγαπημένο αριστερό αφήγημα. Να δεις έφιππους στο πολιτισμένο Βέλγιο εναντίον διαδηλωτών. Σφαγή. Εδώ θεωρείται χοντρό περιστατικό που έσπασε ο παρανοϊκός την βιτρίνα... Καμία σχέση...
-
H Αστυνομία μας είναι παιδική χαρά για τους παρανόμους....οι σοβαρές αστυνομίες δεν ανέχονται τέτοια περιστατικά (και πολλά άλλα)....εμάς είναι τραγέλαφος δυστυχώς, όχι λόγω των αστυνομικών αλλά λόγω των πολιτικών εντολών. Εγώ θα ήθελα αστυνομία εκπαιδευμένη και να μπορεί (να την αφήνουν) να κάνει σωστά την δουλειά της.
-
Για εμενα ειναι οι ιδιοι ανθρωποι ανεξαρτητα ποιος κυβερνα. Πρεπει λογω φυσης δουλειας να εχουν διαρκη εκπαιδευση, υποστηριξη και σταθεροτητα στον τροπο αντιμετωπισης των συμβαντων, που θα διεπεται μονο απο τους νομους και οχι τις διαθεσεις των πολιτικων προισταμενων. Να εχει δηλαδη ανεξαρτησια στην τηρηση των καθηκοντων και να υποκειται σε ελεγκτικους μηχανισμους ωστε να μην ξεπερνα τα ορια της.
Στην περιπτωση του Περαματος δεν επρεπε επουδενι να εγκαταλειψουν την καταδιωξη. Μπροστα στο εγκλημα δεν πρεπει να υποχωρουν μα αν χρειαστει να ζητουν και να λαμβανουν ενισχυσεις.
Αστυνομικοι επιασαν και τον Ρουπακια να θυμισω και λοιπους εγκληματιες. Ας κοιταξει το πολιτικο προσωπικο να θεσπισει νομους που δεν θα επιτρεπουν να βγαινουν τοσο ευκολα εξω αυτοι που καλως συλλαμβανονται για βαρυτατα αδικηματα απο αστυνομικους.
Να πιανουν και λιγο τοπο οι προσπαθειες τους. Αστυνομικοι καταφεραν να πιασουν και την ψυχοπαθη με το βιτριολι. Σε 2,5 χρονια θα κυκλοφορει παλι εξω αμετανοητη. -
https://www.zougla.gr/politiki/article/anekrousan-primnan
Μμμμπα;
"Ωραία" (λέμε τώρα). Προφανώς το πολιτικό κόστος δεν το φοβουνται μουντζα-χεντιν τύπου Κωθτηθ και παπαδιά (εφεξής η μις περιοδοβρακο 1950). Εκεί δεν υποχωρουνε τα παιδιά, ο ιδιώτης über alles.
Μιας και τουρλοκωλιασατε όμως στους ανεμβολιαστους και ταυτόχρονα αποφεύγετε (για όσο μπορείτε βέβαια) το λοκνταουν 3 δε φέρνετε πισω σιγουλια-σιγουλια 6000 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή για να αντιμετωπιστεί το μπαχαλο των επόμενων μηνών και να μη καταρρέει κόσμος από την κούραση; -
Και τι να κάνουν ρε συ Γιόχαν.
Καθόμαστε ως ενήλικοι άνθρωποι και απασχολείται όλη η χώρα να πείσει ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει πρόβλημα αντίληψης.
Τι μπορείς να κάνεις; Τους αφήνεις και όποιος επιβιώσει. Απάνθρωπη πολιτική. Τους επιβάλεις με το ζόρι να κάνουν εμβόλιο. Αντισυνταγματικό.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και τι να κάνουν ρε συ Γιόχαν.
Καθόμαστε ως ενήλικοι άνθρωποι και απασχολείται όλη η χώρα να πείσει ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει πρόβλημα αντίληψης.
Τι μπορείς να κάνεις; Τους αφήνεις και όποιος επιβιώσει. Απάνθρωπη πολιτική. Τους επιβάλεις με το ζόρι να κάνουν εμβόλιο. Αντισυνταγματικό.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καμαρώνουμε μια ακόμη μεγάλη κυβερνητική επιτυχία, την εκστρατεία προστασίας και ενημέρωσης για τον κωρονοϊό, με προϋπολογισμό αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Και την εμμονή να μην φυτεύουν περισσοτερα λεφτοδεντρα για ενίσχυση πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, γεννήσεις λεωφορείων και όλων αυτών που θα μας έφερναν τώρα σε διαφορετική θέση.
Άρα τί μένει; "Η Παναγιά κι όλοι οι άγιοι μαζί μας!" Ας τρέξουμε μαζικά όλοι στις εκκλησιές χωρίς περιορισμούς, να τους προσκυνήσουμε και παρακαλέσουμε να μας σώσουν απ το χτικιό... -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως η πρωτοβάθμια υγεία, που όντως έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια ώστε να χαλαρώσουν τα νοσοκομεία, θα πείσει τον ψεκ να κάνει το εμβόλιο, να πάμε στα 85-90% του πληθυσμού σε ανοσία και να προχωρήσει παρακατω η ιστορία.
Είμαστε στο 60-65%. Τίποτα δεν κάνουμε έτσι.
-
Γυρε μου το αργότερο έως τις 6/12 πρέπει να ξανακλεισουμε. Γιατί; Πρώτον έρχονται τα Χριστούγεννα και θα πάει κόσμος στην (πιο ανεμβολιαστη) επαρχία και δεύτερον το ίδιο διαστημα θα πιάσει το εμβόλιο όσους το κάνουν τώρα που ξανασφιγγει το πράγμα.
Μονο έτσι θα καμφουν τα σκληρά νούμερα (όχι τα κρούσματα) τα οποία είναι στο 5πλασιο από περσι. Καθε φορά ξεκινάμε από χειρότερο σημείο.
Στα σχολεία ειδικά γινεται χαμός. Το ποιος πείθεται και το ποιος όχι ας το αφήσουμε, έχει όντως κάνει τον κύκλο του και όσο το προσεγγίζουμε επιθετικα τοσο φανατιζουμε*. Το θέμα είναι να έχουμε ΕΣΥ που να λειτουργεί γιατί ο κόσμος έχει και άλλα θέματα υγείας. Αυτό θα τους αναγκάσει να ξανακλεισουν τη χώρα.Τα έχουν σκατώσει πολλαπλώς, το ενα πρωί λενε αλλα και μετά κάνουν άλλα οπότε οι ΜΕΘ ειναι που θα μας επιβάλλουν τη χειρότερη λύση (κλείσιμο) την οποία όμως εκαναν ο,τι μπορούσαν για να την ξαναφερουν ενώ τάχα μου την ξορκίζουν.
*Για μένα το ίδιο κορονοβλαμμενος είναι ο ψεκ με τον άνθρωπο που χωρίς να έχει σοβαρο νόσημα έχει εξαφανιστει από προσώπου γης (έχω περίπτωσεις) αφού η 100% προστασία 24/7 είναι απλά αδύνατη εκτός αν κλειστείς μόνος σου σε καταφύγιο.
-
Οκ υπάρχουν ευθύνες για την μη ανάπτυξη πρωτοβάθμιας.
Εγώ όμως μένω στο ότι οι επιστήμονες λένε πως εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι οι εισαγωγές στις μεθ θα ήταν σε επίπεδα κοντά με αυτα πριν την πανδημία.
Οπότε ρωτώ:
Τι μπορούμε να κανουμε; Πόσες μεθ να φτιάξουμε, πόσες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας αφού από την στιγμή που υποτροπιάσει ο ιός απαιτεί νοσηλεία σε ΜΕΘ;
Το 45% του πληθυσμού δεν έχει ανοσία!!!! 3-4. Εκατομμύρια πολίτες.
Φυσικά και δεν είναι λύση να μένεις μέσα. Αλλα πλέον υπάρχουν εμβόλια. Πέρσυ δεν υπήρχαν. Σήμερα υπάρχουν
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ υπάρχουν ευθύνες για την μη ανάπτυξη πρωτοβάθμιας.
Εγώ όμως μένω στο ότι οι επιστήμονες λένε πως εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι οι εισαγωγές στις μεθ θα ήταν σε επίπεδα κοντά με αυτα πριν την πανδημία.
Οπότε ρωτώ:
Τι μπορούμε να κανουμε; Πόσες μεθ να φτιάξουμε, πόσες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας αφού από την στιγμή που υποτροπιάσει ο ιός απαιτεί νοσηλεία σε ΜΕΘ;
Το 45% του πληθυσμού δεν έχει ανοσία!!!! 3-4. Εκατομμύρια πολίτες.
Φυσικά και δεν είναι λύση να μένεις μέσα. Αλλα πλέον υπάρχουν εμβόλια. Πέρσυ δεν υπήρχαν. Σήμερα υπάρχουν
Πέρισυ το "φτιάχτε ΜΕΘ" είχε νόημα. Φέτος θεωρητικά δεν έχει τόσο νόημα αφού όποιος θέλει κάνει το εμβόλιο.
ΑΛΛΑ
αρρωσταίνουν και οι εμβολιασμένοι. Σε μικρότερο ποσοστό μεν αλλά όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι ο ιός διασπείρεται περισσότερο, κολλάνε και αυτοί και ένα ποσοστό τους πάει σε ΜΕΘ. Κολλάνε και οι ανεμβολίαστοι και ένα μεγαλύτερο ποσοστό τους πάει σε ΜΕΘ. Άλλη λύση από περιορισμό των ανεμβολίαστων (πως;) και αυστηρά μέτρα για όλους τους υπόλοιπους (μάσκες, περιορισμός σε μέρη με συνωστισμό κλπ) δεν βλέπω. Αλλά αυτά βέβαια έχουν αντίκτυπο στην οικονομία και άλλα λεφτα δεν φαίνεται να βρίσκονται εύκολα. Δυστυχώς δεν είμαστε βορειοευρωπαίοι δανοί, είμαστε βαλκάνιοι ορθόδοξοι. Και θα το πληρώσουμε και πάλι αφού πλέον δεν εμβολιάζεται κανένας... -
Το πρόβλημα με τον ιό και πως φτάσαμε ως εδώ έχει και πολιτικές ευθύνες. Συμφωνώ πάντως , τι άλλο να κάνει για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί; Δωρεάν το παρέχει και πλέον με άμεση διαθεσιμότητα.
Αλλά μέχρι τώρα η αλλοπρόσαλλη πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει συντελέσει να διογκωθεί το πρόβλημα.
Τον πρώτο καιρό τον ανακήρυξαν σε Μωυσή, έταζε ότι όλα θα τελειώσουν , μετά έφταιγε ο λαός. Στην αρχή επειδή δεν είχε μάσκες μας έλεγαν ότι δε χρειάζονται μετά ο.κ. βάλτε παντού. Για να μη φανούν οι τεράστιες ελλείψεις στα μμμ και στα σχολεία πχ. υποβάθμιζε τεχνηέντως τη μεταδοτικότητα ( κόλλαγε όπου μας βόλευε ο ιός, στις πλατείες , στα περίπτερα αλλά όχι στην εργασία πχ.). Πάντα όμως έφταιγες εσύ !
Μετά ήρθε το εμβόλιο , τάιζαν τον κόσμο ότι είμαστε πρωτοπόροι , ότι το τείχος είναι κοντά ότι... Δε θέλει πολύ ο έστω και λίγο ψεκ. σου λέει το έκαναν τα "πρόβατα" , έλα όμως που ο στόχος ήταν πάντα μακριά.
Η Ε.Ε. δεν ακολούθησε στο πρόγραμμα εμβολιασμού κοινή γραμμή ( κάκιστα) , η χώρα έκανε τύπο εμβολίου σε ηλικίες στις οποίες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το απαγόρευαν. Θες η κάψα να προλάβουμε τον τουρισμό , θες ότι αυτό είχαμε τότε , θες γιατί δε ξέραμε, το κακό έγινε, απλώθηκε δυσπιστία στον κόσμο.
Τόσο καιρό , ενώ τα νούμερα πλέον είναι αποκαρδιωτικά, μας λένε το ΕΣΥ πάει μια χαρά και βάζει σε διαθεσιμότητα 6.000 υπαλλήλους ( δε ξέρω τι άλλο έπρεπε να κάνει εδώ αλήθεια). Τι να σκεφτεί ο λίγο ψεκ; Σιγά τη γριπούλα θα πει. Σε μπούκωνε η τηλεόραση με την Ιταλία , αλλά εδώ είναι όλα ρόδινα ( έχουμε πλέον πολλούς μήνες που έχουμε ξεπεράσει την Ιταλία). Σιγά μη χαλάσει το αφήγημα της επιτυχίας.
Πέφτει σήμα να κρυφτεί το θέμα εδώ και δύο μήνες πάνω που χρειάζονταν η μεγαλύτερη προσπάθεια και διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση άκουσε την κοινωνία και συμβαδίζει μαζί της στο θέμα , δηλαδή κυβερνάμε βάση γκάλοπ.
Κοινώς τη μία έτσι την άλλη αλλιώς. Πλασάρουμε ακόμα την εικόνα ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες μη τυχόν και χαθεί μια μονάδα στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση. Κάπου τον καταλαβαίνω και τον πολίτη που έχει ενδοιασμούς για το εμβόλιο. Δε θέλει και πολύ να μετατραπείς σε ψεκασμένο, ή θα πιστέψει ότι πάμε καλά ή ότι όλα αυτά είναι περίεργα και θέλουν το DNA μας.
Ειλικρινά όμως, ας βάλει όσα περισσότερα μέτρα μπορεί ενάντια στους ανεμβολίαστους, σε συνδυασμό με λογικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ των ΜΜΜ, των σχολείων και όλων των άλλων επίφοβων εστιών μόλυνσης. Δε μπορώ να φανταστώ άλλη λύση, η περιβόητη αγορά δε ξέρω πως θα αντέξει και επόμενο κλείσιμο. -
Κι όσο δεν εμβολιάζονται οι Ψεκασμένοι, τόσο δεν θα φτιάχνει την υγεία, την επάνδρωση και τις ΜΕΘ η κυβέρνηση.
Γινατι αυτοί, Γινατι κι "εμείς"!
Και μη ξεχνάμε, η δόξα για την υποστελέχωση και τις ανεπαρκείς κλίνες είναι του Αδώνιδος! Μη πεταχτεί κανένας άλλος μνηστηρας σφήνα και του πάρει τη δόξα... -
Ναι Γυρε μου αλλά δε φτάνει αυτό όπως βλέπουμε. Σαφώς ο εμβολιασμενος θα νοσήσει από καθόλου έως ήπια αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλος αριθμός ανεμβολιαστων + μετά το καλοκαίρι (τουριστικό αποτύπωμα) + κλείσιμο ματιού στα μέτρα -στρουμφ, εκκλησίες, εργαζόμενοι στην εστιαση, σχολεία κτλ- οπότε το σημείο εκκίνησης που λέγαμε.
Όμως αυτή τη φορα το τρεναρουμε το λοκνταουν επειδή μας κωλοσυμφερει. Ποιος μπαίνει σε ΜΜΜ; Ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι σουρτα φέρτα με τα ΙΧ μας και μας πιάνει το κωλι ο Κούλης με γάντι του baseball. Ο ΕΦΚ εκεί στο Θεό και η δουλίτσα γίνεται. Πρέπει να δείξουμε αναμπτυγκζη με κάθε κόστος.
-
@fiverg και πριν την πανδημία οι αδύναμοι οργανισμοί έκαναν εισαγωγή σε ΜΕΘ λόγω κοινού κρυολογήματος.
Σήμερα οι μεθ είναι κατά 90% με αρνητές και ανεμβολιαστους και κατά 10% με αδύναμους οργανισμους.
Τα χειρουργια σοβαρών ασθενειών έχουν πάει όλα πίσω, άνθρωποι με σοβαρές επιπλοκές σε αλλες ασθένειες έχουν δυσκολία να νοσηλευτουν.
@πιλιου δεν έχεις την ικανότητα των στεγανών. Όλα τα βάζεις στο ίδιο τσουβαλι σε μια θεωρία του χάους. Συγχωραμε αλλά αυτό δείχνει η αδυναμία σου να ταξινομήσεις διαφορετικές περιπτώσεις. Ξέρεις τι λένε για την αρχή της γενίκευσης.
Δεν είπα ότι δεν πρέπει να υπάρχει πρωτοβάθμια υγεία ούτε είπε κανείς για γινατι. Είπα ότι υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ευθύνες ΚΑΙ του πολίτη. Εφόσον ο πολίτης θέλει να είναι ελεύθερος έχει και υποχρεώσεις πέρα από δικαιωματα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Οι κυβερνήσεις αξιολογούνται στις εκλογές. Ο ανεύθυνος πολίτης; Από ποιον; -
Το πρόβλημα είναι πως έχουμε φτάσει σε ένα νομικό, κοινωνικό αδιέξοδο.
Από τη μια είτε πρέπει να παραβιάσεις αρχές του πολισμου μας είτε να υποστούμε μεγάλες απώλειες ως κοινωνία από έναν ιό.
Η μόνη ουσιαστική λύση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ποιος δυτικός μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση; Η μόνη περίπτωση είναι να κηρύξεις σε έκτακτη ανάγκη και συνθήκη τις δυτικές χώρες και μόνο τότε θα μπορέσεις να δικαιολογήθεις απέναντι στον ιστορικό του μέλλοντος που θα σε κρίνεις σύμφωνα με τις δυτικές σου αρχές.
-
O εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, απλά πράγματα...ολα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες. Όποιος δεν εμβολιάζεται, είναι υπέυθυνος για την επιλογή του και τα μέτρα χρειάζεται να είναι πολύ σκληρά για τους ανεμολίαστους.
Όσο για lockdown, εχει προγραμματιστεί (εαν δεν αλλάξει κάτι προς το πολύ χειρότερο) για 15/11 έως και 15/12. Να μην κοπεί το mid-season sale αλλά και να ανοίξουμε για τα Χριστούγεννα, αφού λεφτά πλέον (για αποζημιώσεις κλπ.) δεν υπάρχουν.
-
-
Ας τα αφήσουμε αυτά για να μονιάσουμε, και οι πατριδοκάπηλοι θεομπέχτες χωρίς ιερό και όσιο όπως ο Κωνσταντίνος και οι υπόλοιποι...
Ας πάμε σε ποιο βάτα θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η αναβάθμιση υπηρεσιών που φέρνουν στον Έλληνα πολίτη.
Τέρμα οι βρωμικες τουαλέτες, τα λερωμένα καθίσματα, τα τσιπς, και τα πανιασμένα σάντουιτς που αναγκαζόταν να αγοράζουν οι επιβάτες στα βαγόνια του δημοσίου ΟΣΕ... πλέον μόνο δωρεάν φρέσκα γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2