-
Υπάρχει κάποια διαφωνία σε αυτό που έγραψα περι αξιοπρεπούς αξιοπιστίας;
Δείτε και τις στατιστικές...
-
There are lies, big lies and statistics...
-
Ωραίο κι έξυπνο το τσιτάτο, το ξέρω κι εγώ, αλλά επί της ουσίας του θέματος που συζητάμε δεν προσφέρει τίποτα...
Επί της ουσίας, αν ένα μοντέλο στα 300.000 Km σε έστελνε μια φορά την εβδομάδα στο συνεργείο, δε νομίζω ότι κανείς ταξιτζής θα το έπαιρνε...
-
Για να μιλήσουμε σοβαρά, τα Skoda αγοράζονται γιατί είναι φτηνά και έχουν χώρους. Αν ρωτήσεις ταξιτζή, Mercedes είναι το όνειρό του!!! Έχω φίλο ταξιτζή με E-Class, δεν λέω λόγια του αέρα...
-
Μερικές φορές νομίζω ότι διαλέγομαι με τον αέρα! Νομίζω ότι είμαι σαφής στα γραπτά μου.
Είπα λοιπόν ότι για να επιλέγονται τα Skoda ως ταξί σίγουρα έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπή αξιοπιστία.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!Γιατί πολύ απλά, όλα τα εργαλεία δουλειάς πρέπει να είναι επαρκώς αξιόπιστα. Ξέρετε κανένα μάστορα που δεν αγοράζει σοβαρά εργαλεία, αλλά μόνο φθηνά;
Όλα τα άλλα που γράψατε είναι δικές σας (παρ)ερμηνείες των γραπτών μου...
-
Ο χρήστης dimsch έγραψε:
Αν ανέβεις σε τιμη πάνω από 25 26 Κ υπάρχουν κι άλλες λύσεις εξίσου ή και παραπάνω καλές πάντα βέβαια σε συνάρτηση του τι προτεραιοποει κάποιος (πχ σε χώρους το kodiaq δεν έχει αντίπαλο )
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες Σπύρο. Πες μου σε παρακαλώ 3-4 συγκεκριμένες από αυτές τις εξίσου ή και παραπάνω καλές λύσεις και σε τι πλεονεκτούν κατά την άποψη σου σε σχέση με το qq.
Cruiser, εννοείται ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Απλά όταν έχεις απογοητευτεί από το μοντέλο μιας εταιρείας, λογικό είναι να μην την ξαναπροτιμάς.
Από τα 25 με 26 Κ ξεκινούν οι εκδόσεις του 3008 και του C5 aircross τα οποία τα θεωρώ overall ένα κλικ ανώτερα από το qq. Επίσης όλα τα γνωστά μοντέλα της κατηγορίας έχουν εκδόσεις πλούσιες ακόμα και τετρακίνητες ή με αυτόματο σε αυτά και περισσότερα χρήματα
Ακόμα και το chr σε υβριδικο αν αποδεχθείς την ιδιαιτερότητα του πίσω χώρου είναι εξαιρετικό και οικονομικότατο
Το θέμα είναι τι σε καλύπτει και τι ποσό είσαι τελικά διατεθημένος να δώσεις βάσει των θέλω σου
Από αυτά που έχεις γράψει και προερχόμενος από τουοτα είσαι πιο κοντά στους Γιαπωνέζους ή τους Κορεάτες
Σπορτατζ , qq γυρω στα 22 με 23 και αν ανέβεις x trail 1.3 αυτόματο 160 ίππων ή υβριδικο chr για οικονομία και αξιοπιστία αλλά και πιο πλούσιες εκδόσεις των προαναφερόμενων
Και τέλος αν και ταλαιπωρημένος από BMW θα τολμούσα να σου προτείνω ελαφρώς μεταχειρισμένη Χ1 στα 26 με 28 (δες Σφακιανακη) που δείχνει ότι δεν έχει θέματα και είναι σαφώς πιο ποιοτική σε όλα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ξέρετε κανένα μάστορα που δεν αγοράζει σοβαρά εργαλεία, αλλά μόνο φθηνά;Ναι, πολλούς!!!
Δεν λέω ότι τα Skoda δεν είναι καλά αυτοκίνητα, απλά συμφέρει να τα αλλάζεις κάθε 5-6 χρόνια (15 χιλιάρικα κάνουν), παρά να πάρεις μια Μερκ των 50 χιλιάδων. -
Αυτοί δεν είναι μάστορες με @@, αλλά @@ μάστορες!
Κατά τ'άλλα η σύγκριση ενός αυτοκινήτου 20.000 με ένα των 50.000 με ξεπερνάει! Άσε που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε κι αν έχω πει. Αλλά είπαμε, μιλάω στον αέρα...
-
Ίσως και να μιλάς στον αέρα γιατί νομίζω ότι γράφεις και απαντάς στους άλλους χωρίς καν να διαβάσεις τι γράφουν αλλά καθόλου σημασία δεν έχει...
Δέχομαι ότι το στατιστικο σου 70% είναι Skoda με μια στοιχειώδη αξιοπιστία και το υπόλοιπο 30% που δεν το αναφερεις ... μάλλον είναι Hindustan!ΥΓ. Το 'ξαναειπωθηκε' έχει να κάνει ότι έχει συζητηθεί κάμποσες φορές εδώ και δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση. [emoji16]
Αν το πιστοποιεις ως δεδομένο εσύ η ο Πάπας, καλά κάνετε, καταγράφεται η άποψη σας και φυσικά γίνεται αποδεκτή. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρετε κανένα μάστορα που δεν αγοράζει σοβαρά εργαλεία, αλλά μόνο φθηνά;
Ναι, πολλούς!!!
Δεν λέω ότι τα Skoda δεν είναι καλά αυτοκίνητα, απλά συμφέρει να τα αλλάζεις κάθε 5-6 χρόνια (15 χιλιάρικα κάνουν), παρά να πάρεις μια Μερκ των 50 χιλιάδων.Σόρυ για την σφήνα, αλλά τουλάχιστον στα ταξί εγώ δεν βλέπω τα SKODA να τα αλλάζουν και πολύ τακτικά. Τουλάχιστον στην Αθήνα τα Octavia κυκλοφορούν όλες οι γενιές σε αφθονία...
Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για αντικαταστάσεις.
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για άλλα ταξί π.χ. κάτι Toyota που είναι αρχαία εντελώς...
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Ο κινητήρας αν και στο στρώσιμο δείχνει εξαιρετικός και σίγουρα πιο ζωντανός από τον ατμοσφαιρικο δίλιτρο που είχα στο προηγούμενο αμάξι μου ((BMW x3 e83)Με ποιο κινητήρα πήρες το Qashqai; Επίσης ο ατμοσφαιρικός 2λιτρος που είχες πριν ήταν με τους 150 ή 170 ίππους;
-
Για εξήγησε μου ρε cosneo τι έγραψες; Σχολίασες αυτά που έγραψα; Υπήρξες ευγενής ή μήπως ήσουν απαξιωτικός στην απάντηση σου;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ο κινητήρας αν και στο στρώσιμο δείχνει εξαιρετικός και σίγουρα πιο ζωντανός από τον ατμοσφαιρικο δίλιτρο που είχα στο προηγούμενο αμάξι μου ((BMW x3 e83)
Με ποιο κινητήρα πήρες το Qashqai; Επίσης ο ατμοσφαιρικός 2λιτρος που είχες πριν ήταν με τους 150 ή 170 ίππους;
Βενζίνη 140 ίππους
Το Χ3 ήταν με το δίλιτρο 150 ιππωνSent from my iPhone using Tapatalk
-
Thanks και καλοτάξιδο! Φαντάζομαι λίγο το turbo, λίγο το μικρότερο βάρος του Qashqai δεν είναι παράλογο να τον νιώθεις πιο σπιρτόζικο το νέο κινητήρα. Ένας καλός οιωνός
-
Και τέλος αν και ταλαιπωρημένος από BMW θα τολμούσα να σου προτείνω ελαφρώς μεταχειρισμένη Χ1 στα 26 με 28 (δες Σφακιανακη) που δείχνει ότι δεν έχει θέματα και είναι σαφώς πιο ποιοτική
Γενικά αν ανέβεις μέχρι τα 30 θα βρεις Χ1 με καλύτερο εξοπλισμό από τις σπαρτιατικες που δίνει ο Σφακ και δη από ιδιώτη.
Πάντως επειδή κάπου και τα suv έχουν αρχίσει να χαμηλώνουν εγώ θα κοίταζα και το νέο κορολλα. Χάζευα ένα υβριδικό προχθες στο δρόμο.
Ίσως, όπως μου φάνηκε σε διαστάσεις, να είναι αυτό το επόμενο που θα αλλάξει σύντομα Χ1 και 108 με τη μια (εννοείται μέσω leasing πια) -
Οι χώροι του Corolla είναι πολύ μέτριοι ιδίως πίσω
Καλύτερα το υβριδικο chrSent from my iPhone using Tapatalk
-
Οι χώροι του Corolla είναι πολύ μέτριοι ιδίως πίσω
Καλύτερα το υβριδικο chrSent from my iPhone using Tapatalk
Εγώ προσωπικά θέλω μικρες διαστάσεις λόγω κίνησης στην πόλη. Πίσω δεν μπαίνουν ενήλικες ποτε οποτε δεν με νοιάζει τόσο. Ούτε και το πορτμπαγκάζ.
Αλλά θα το δω πρώτα -
Από τα 25 με 26 Κ ξεκινούν οι εκδόσεις του 3008 και του C5 aircross τα οποία τα θεωρώ overall ένα κλικ ανώτερα από το qq. Επίσης όλα τα γνωστά μοντέλα της κατηγορίας έχουν εκδόσεις πλούσιες ακόμα και τετρακίνητες ή με αυτόματο σε αυτά και περισσότερα χρήματα
Ακόμα και το chr σε υβριδικο αν αποδεχθείς την ιδιαιτερότητα του πίσω χώρου είναι εξαιρετικό και οικονομικότατο
Το θέμα είναι τι σε καλύπτει και τι ποσό είσαι τελικά διατεθημένος να δώσεις βάσει των θέλω σου
Από αυτά που έχεις γράψει και προερχόμενος από τουοτα είσαι πιο κοντά στους Γιαπωνέζους ή τους Κορεάτες
Σπορτατζ , qq γυρω στα 22 με 23 και αν ανέβεις x trail 1.3 αυτόματο 160 ίππων ή υβριδικο chr για οικονομία και αξιοπιστία αλλά και πιο πλούσιες εκδόσεις των προαναφερόμενων
Και τέλος αν και ταλαιπωρημένος από BMW θα τολμούσα να σου προτείνω ελαφρώς μεταχειρισμένη Χ1 στα 26 με 28 (δες Σφακιανακη) που δείχνει ότι δεν έχει θέματα και είναι σαφώς πιο ποιοτική σε όλα.Σε ευχαριστώ Σπύρο για τις προτάσεις σου. Με την ευκαιρία, σου εύχομαι να το χαρείς το νέο σου αυτοκίνητο με υγεία. Δεν ξέρω αν έχεις δει καθόλου την έκδοση look (έστω και από περιέργεια) με την μη ανοιγόμενη ηλιοροφή. Ξέρεις αν 'κόβει' πολύ χώρο από τα κεφάλια και αν είναι κατά την άποψη σου αισθητικά όμορφη και γενικότερα καλή επιλογή; Όποιος φίλος έχει άποψη, θα βοηθήσει πολύ.
Όπως έχω ξαναπεί, το qq στα 25000-26000 περίπου μου δίνει όλα όσα θέλω. Δεν έχω καταλήξει αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσω 1-5 χιλιάρικα παραπάνω για να πάω π.χ. στο 3008 και να μην έχω κάμερα, αισθητήρες πίσω, εργοστασιακό navi και άλλα. Τα ίδια ισχύουν για τα περισσότερα άλλα αυτοκίνητα που βλέπω. Το x-trail είναι όντως πλήρης επιλογή, αλλά πάμε στο 30αρι. Μια άλλη πλήρης επιλογή που καλοβλέπω είναι το kuga st-line (28500). Φθηνό δεν το λες αλλά η ford δίνει επιτόκιο 1% που και εμένα (που δεν μου αρέσει η ιδέα των δόσεων) με διευκολύνει. Διφορούμενη η αξιοπιστία των ford... -
Στο qashqai δεν είναι ανοιγόμενη η οροφή. Μόνο τζαμι σαν θερμοκήπιο. Το xtrail έχει τη μισή ανοιγόμενη.
Επίσης τι συγκρίνεις μετά QQ και 3008;
Προφανώς θα πάρεις στα ίδια λεφτά λιγότερο εξοπλισμό γιατί η ποιότητα του 3008 είναι σαφως ανώτερη και ότι πληρώνεις παιρνεις.
Αν συνειδητά κανεις έκπτωση στην ποιότητα για εξοπλισμό οκ αλλά μην μπαίνεις στο χαζό τριπάκι πολλών κατόχων QQ ότι «έπιασαν τον παπα από τα αρχιδια» αγοράζοντας «αμαξάρα» καλύτερο ακριβότερων επειδή παίρνουν αρκετά κοκοψονια στο πακέτο.
Ένα αμάξι δεν είναι τα κοκοψονια. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στο qashqai δεν είναι ανοιγόμενη η οροφή. Μόνο τζαμι σαν θερμοκήπιο. Το xtrail έχει τη μισή ανοιγόμενη.
Επίσης τι συγκρίνεις μετά QQ και 3008;
Προφανώς θα πάρεις στα ίδια λεφτά λιγότερο εξοπλισμό γιατί η ποιότητα του 3008 είναι σαφως ανώτερη και ότι πληρώνεις παιρνεις.
Αν συνειδητά κανεις έκπτωση στην ποιότητα για εξοπλισμό οκ αλλά μην μπαίνεις στο χαζό τριπάκι πολλών κατόχων QQ ότι «έπιασαν τον παπα από τα αρχιδια» αγοράζοντας «αμαξάρα» καλύτερο ακριβότερων επειδή παίρνουν αρκετά κοκοψονια στο πακέτο.
Ένα αμάξι δεν είναι τα κοκοψονια.Έλα όμως που τα κοκοψώνια είναι πειρασμός. Και εγώ έχω μπει στον δίλημα να πάρω ένα Vitara σε μεσαία έκδοση αυτόματο και AWD στα 25000€ ή να βάλω κάτι παραπάνω και να πάρω τις φτωχές εκδόσεις xtrail ή Kodiaq?
Ένα ακόμα SUV στους δρόμους...