-
Επειδη ειμαι και εγω στην αναζητηση για suv η εμπειρία μου με το qashqai δεν ηταν και οτι καλυτερο. Μου φανηκε πολυ μετριο και σχεδον αδιάφορο σαν αυτοκινητο. Ισως να ειναι το γεγονός οτι το βλεπω συνεχεια μπροστα μου επειδη το εχουν ολοι ισως να ειναι γουστα αυτα θα μου πείτε, αλλα το kia sportage το θεωρω πολυ ανώτερο. Πάντως οπως και να εχει σε ολα αυτα τα suv της κατηγοριας αυτης αυτην την φθηνια και την φτωχια του μαύρου απλου πλαστικου γύρω γυρω στο κατω μερος του αυτοκινητου πρεπει να την καταργησουν.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης felekas6 έγραψε:
Πάντως οπως και να εχει σε ολα αυτα τα suv της κατηγοριας αυτης αυτην την φθηνια και την φτωχια του μαύρου απλου πλαστικου γύρω γυρω στο κατω μερος του αυτοκινητου πρεπει να την καταργησουν.Ένα χαρακτηριστικό γνωρισμα για αυτή την κατηγορία ακόμα και σαν εικόνα δεν καταργείται. Ακόμα και στα υπερυψωμενα sw τα βάζουν για να ξεχωρίζουν...
-
Κάποια στιγμή θα το διαβάζαμε και αυτό.
Σαν τον άλλο τον συνάδελφό μου που έχει ένα MX-5 και περιμένει πότε θα βγει το νέο MX-5 σε SUV/Crossover έκδοση να πάει να το πάρει, για να λέει ότι έχει SUV/Crossover ...
-
Να τους πούμε να το βγάλουν!
Και εγώ θα ήθελα κάτι τέτοιο [emoji16] -
Μια χαρά είναι τα μαύρα πλαστικά και μια χαρά ήταν οι μαύρες πλαστικές λωρίδες που υπήρχαν παλιότερα σε προφυλακτήρες και πόρτες. Τώρα με τα πάντα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος (ακόμη και οι προφυλακτήρες) κάνεις σημάδια με το παραμικρό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως οπως και να εχει σε ολα αυτα τα suv της κατηγοριας αυτης αυτην την φθηνια και την φτωχια του μαύρου απλου πλαστικου γύρω γυρω στο κατω μερος του αυτοκινητου πρεπει να την καταργησουν.
Ένα χαρακτηριστικό γνωρισμα για αυτή την κατηγορία ακόμα και σαν εικόνα δεν καταργείται. Ακόμα και στα υπερυψωμενα sw τα βάζουν για να ξεχωρίζουν...
Ενταξει πιστευω πως εχουν την τεχνογνωσία για να το κανουν διαφορετικα απλα πονταρουν στην οικονομια κατασκευης. Θα μπορουσε να ειναι εστω μαυρο γυαλιστερο η στο χρωμα του νικελ η να το βγαλουν τελείως τελος παντων
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μια χαρά είναι τα μαύρα πλαστικά και μια χαρά ήταν οι μαύρες πλαστικές λωρίδες που υπήρχαν παλιότερα σε προφυλακτήρες και πόρτες. Τώρα με τα πάντα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος (ακόμη και οι προφυλακτήρες) κάνεις σημάδια με το παραμικρό.Αν έχουν προφυλακτικά πλαστικά, πως θα βγάζουν φράγκα τα φανοποιεία;;;;
300euro χρεώνει καλός μου φίλος που έχει φανοποιείο στο Ηράκλειο Αττικής για βάψιμο μπρος-πίσω προφυλακτήρα. Παρόλο που είναι καλός μου φίλος, προσπαθώ να αποφύγω φαναρτζοδουλειές στο μαγαζί του.
Έχω δει στην πράξη πως δουλεύουν αυτές οι 'μαστοράτζες'... και δεν θέλω πολλά πάρε/δώσε με αυτές τις 'επιχειρήσεις'
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μια χαρά είναι τα μαύρα πλαστικά και μια χαρά ήταν οι μαύρες πλαστικές λωρίδες που υπήρχαν παλιότερα σε προφυλακτήρες και πόρτες. Τώρα με τα πάντα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος (ακόμη και οι προφυλακτήρες) κάνεις σημάδια με το παραμικρό.+1
Άλλωστε,για να λέμε την αλήθεια με τα suv/crossover υποτίθεται -ακόμη κι αν δεν έχουν τετρακίνηση- πως πας και σε λίγο πιο εξοχικούς,ανώμαλους δρόμους με χόρτα,πέτρες κ.τ.λ., οπότε λογικό να έχουν προστασία στα χαμηλά μέρη όπως προφυλακτήρες και πόρτες. -
ρε εγω τσαμπα εχωσα ενα σκασμο ευρα για να τα βαλω εξτρα?
τα εχω αλλαξει τα μισα ηδη, εσπασαν απο πετρες.
μακαρι να τα εβγαζαν και σιδερενια - αν και προστασιες μεντεμενιες εχω αλλαξει ηδη μια φορα... -
Κανονικά με τη ροή που έχουν τα πράγματα, θα τα βγάζουν με γυάλινη επιφάνεια παντού σαν τα κινητά, να μη σκάτε φράγκα για κεραμικές επιστρώσεις, και θα αγοράζουμε πολύχρωμες θήκες με bumbers... Ο μοντιέ, τί αλλό θα ακού-σουμέε...
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ρε εγω τσαμπα εχωσα ενα σκασμο ευρα για να τα βαλω εξτρα?
τα εχω αλλαξει τα μισα ηδη, εσπασαν απο πετρες.
μακαρι να τα εβγαζαν και σιδερενια - αν και προστασιες μεντεμενιες εχω αλλαξει ηδη μια φορα...Γάτε, είσαι καλά ή σε έχει κυριεύσει κάποιο πνεύμα; Ομιλείς για πρώτη φορά την ελληνική...
-
Πάντως οπως και να εχει σε ολα αυτα τα suv της κατηγοριας αυτης αυτην την φθηνια και την φτωχια του μαύρου απλου πλαστικου γύρω γυρω στο κατω μερος του αυτοκινητου πρεπει να την καταργησουν.
Ένα χαρακτηριστικό γνωρισμα για αυτή την κατηγορία ακόμα και σαν εικόνα δεν καταργείται. Ακόμα και στα υπερυψωμενα sw τα βάζουν για να ξεχωρίζουν...
Ενταξει πιστευω πως εχουν την τεχνογνωσία για να το κανουν διαφορετικα απλα πονταρουν στην οικονομια κατασκευης. Θα μπορουσε να ειναι εστω μαυρο γυαλιστερο η στο χρωμα του νικελ η να το βγαλουν τελείως τελος παντων
Θεωρητικά ο λόγος που υπάρχουν αυτά είναι για προστασία του αμαξώματος από κλαδιά-εδαφικές προεξοχές-πέτρες κλπ σε εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος βέβαια, σήμερα είναι και μόδα. Υπάρχουν όμως και σε πραγματικά off roaders κι εκεί επιτελούν τον σκοπό τους:
-
Dimsch καλησπέρα και από εμένα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί πρόσφατα είχα περάσει τα ίδια. Βέβαια δεν είναι άσχημη όλη αυτή η διαδικασία έρευνας καινούριου αυτοκινήτου, ισα-ισα, αλλά υπάρχει το αίσθημα του να πάρω κάτι όμορφο, οικονομικό όσον το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στα μέτρα μου μου ταυτόχρονα να μην με απογοήτευσει η αξιοπιστία του. Κοίταξα αρκετά suv, qasqhai, ch-r, kona, tuscon, 3008, c5, karoq,kodiak. Το budget μου ήταν μέχρι 25000. Αλλά τα έκοψα λόγω ομορφιάς ( αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό) , αλλά λόγω ποιότητας ( σε σχέση με κάποια άλλα) και αλλά λόγω χωρων. Για παράδειγμα το kona μου αρέσει πολύ, αλλά είναι 4,17. Παρόλα αυτά πήγα να το δω από κοντά γιατί θεωρώ την hyundai αρκετά αξιόπιστη. Οι χώροι πιο μικροί από το leon που έχω τώρα ( είμαστε 4 Μελής οικογένεια) , αλλά αυτό που με χάλασε ιδιαίτερα ήταν ότι ουσιαστικά η αντιπροσωπεία ήθελε να μου πλασάρει την έκδοση premium με καλύτερη χρηματοδότηση , από την exclusiveπου ήθελα. Συν ότι ήθελα δερμάτινο σαλόνι και αυτόματο φρενάρισμα. Η παραγγελία με έξτρα ήθελε πάνω από 3 μήνες και exclucive δεν υπάρχει,ουτε δεχόταν παραγγελία. Υποθέτω λόγω της άφιξης του πλήρως υβριδικού. Η έκδοση premium δεν είχε ούτε προβολής ομίχλης... Το tuscon πανέμορφο, χώροι απκςτοι, αλλά το 1.6 με τα 132, 405 ευρώ σήμα αν δεν κάνω λάθος και αυτό πριν την αλλαγή του κύκλου μέτρησης τον Σεπτέμβριο. Η kia δεν θα έλεγα ότι έχει και ανταγωνιστικό εξοπλισμό στο sportage, το karoq δεν με ξετρελανε και πολύ, το kodiaq ωραίο, αλλά η βασική έκδοση. Με τα πολλά κατέληξα μεταξύ C5 aircross, grandland x kai CH-R hyvrid. Το c5 στην inspire (1.2 βενζίνη 130 άλογα)είναι πραγματικά πολύ καλή περίπτωση, μεγάλο ( δεν ξέρω μόνο αν θα σέρνεται) μέσα έξω ωραίο, πολλά ηλεκτρονικά κόλπα, grip,αξιζει. Το Όπελ είναι vfm η βασική, αλλά με ξετρελανε το toyota, Ποιότητα υλικών, οδήγηση, με κάποια παραχώρηση στους χώρους σαφώς. Η αντιπροσωπεία στο Χαλάνδρι, αψογη. Τα σέρβις αν ισχύουν οι τιμές που λέει στο site πολύ φθηνότερα από της seat διότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια που το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο το 500 μια φορά το χρόνο πήγαινε σύννεφο. Βάλτα κάτω δες τι σε συμφέρει και με το καλό. Να σου ζήσει και η οικογένεια.
-
Dimsch καλησπέρα και από εμένα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί πρόσφατα είχα περάσει τα ίδια. Βέβαια δεν είναι άσχημη όλη αυτή η διαδικασία έρευνας καινούριου αυτοκινήτου, ισα-ισα, αλλά υπάρχει το αίσθημα του να πάρω κάτι όμορφο, οικονομικό όσον το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στα μέτρα μου μου ταυτόχρονα να μην με απογοήτευσει η αξιοπιστία του. Κοίταξα αρκετά suv, qasqhai, ch-r, kona, tuscon, 3008, c5, karoq,kodiak. Το budget μου ήταν μέχρι 25000. Αλλά τα έκοψα λόγω ομορφιάς ( αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό) , αλλά λόγω ποιότητας ( σε σχέση με κάποια άλλα) και αλλά λόγω χωρων. Για παράδειγμα το kona μου αρέσει πολύ, αλλά είναι 4,17. Παρόλα αυτά πήγα να το δω από κοντά γιατί θεωρώ την hyundai αρκετά αξιόπιστη. Οι χώροι πιο μικροί από το leon που έχω τώρα ( είμαστε 4 Μελής οικογένεια) , αλλά αυτό που με χάλασε ιδιαίτερα ήταν ότι ουσιαστικά η αντιπροσωπεία ήθελε να μου πλασάρει την έκδοση premium με καλύτερη χρηματοδότηση , από την exclusiveπου ήθελα. Συν ότι ήθελα δερμάτινο σαλόνι και αυτόματο φρενάρισμα. Η παραγγελία με έξτρα ήθελε πάνω από 3 μήνες και exclucive δεν υπάρχει,ουτε δεχόταν παραγγελία. Υποθέτω λόγω της άφιξης του πλήρως υβριδικού. Η έκδοση premium δεν είχε ούτε προβολής ομίχλης... Το tuscon πανέμορφο, χώροι απκςτοι, αλλά το 1.6 με τα 132, 405 ευρώ σήμα αν δεν κάνω λάθος και αυτό πριν την αλλαγή του κύκλου μέτρησης τον Σεπτέμβριο. Η kia δεν θα έλεγα ότι έχει και ανταγωνιστικό εξοπλισμό στο sportage, το karoq δεν με ξετρελανε και πολύ, το kodiaq ωραίο, αλλά η βασική έκδοση. Με τα πολλά κατέληξα μεταξύ C5 aircross, grandland x kai CH-R hyvrid. Το c5 στην inspire (1.2 βενζίνη 130 άλογα)είναι πραγματικά πολύ καλή περίπτωση, μεγάλο ( δεν ξέρω μόνο αν θα σέρνεται) μέσα έξω ωραίο, πολλά ηλεκτρονικά κόλπα, grip,αξιζει. Το Όπελ είναι vfm η βασική, αλλά με ξετρελανε το toyota, Ποιότητα υλικών, οδήγηση, με κάποια παραχώρηση στους χώρους σαφώς. Η αντιπροσωπεία στο Χαλάνδρι, αψογη. Τα σέρβις αν ισχύουν οι τιμές που λέει στο site πολύ φθηνότερα από της seat διότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια που το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο το 500 μια φορά το χρόνο πήγαινε σύννεφο. Βάλτα κάτω δες τι σε συμφέρει και με το καλό. Να σου ζήσει και η οικογένεια.
Όπως τα λες είναι φίλε matista. Απο την μια είναι αγχωτικό, ειδικά όταν σκοπεύεις να κρατήσεις το νεο σου αυτοκίνητο πολλά χρόνια. Απο την άλλη φυσικά και έχει και ενδιαφέρον και ομορφιά η διαδικασία. Φαντάζομαι για όλους μας ισχύει αυτό.
Συμφωνώ για το chr και την τογιότα γενικότερα. Με την κορόλα 16 χρόνια αισθάνομαι...υποχρεωμένος. Μου έδωσε περισσότερα απο όσα της έδωσα εγώ. Αν δεν με χαλούσε λιγάκι το πίσω μέρος του chr θα το είχα πάρει ήδη. Ακόμα το σκέφτομαι όμως.
Κατά τα άλλα, όσο ψάχνω, τόσο προβληματίζομαι. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο που να με ικανοποιεί στα ΠΑΝΤΑ. Θα υπάρχει πάντα έστω και ένα πραγματάκι να σε προβληματίζει και να σε χαλάει. Σε αυτή τη φάση προσπαθώ να κατανοήσω αν το 3008 αξίζει την οικονομική υπέρβαση. Αν αξίζει αντί να δώσεις 26000 για να πάρεις υπερπλήρες qq, να τα δώσεις για να σου λείπουν στο 3008 πολλά και διάφορα. Γιατί για να πας στην σχεδόν πλήρη(χωρίς κάμερα!) allure του 3008 πρέπει να δώσεις 32000. Είναι τέτοια η διαφορά των δυο αμαξιών; Θα φανεί σε 5-10 χρόνια πόσο premium είναι η peugeot. Γιατί καλαίσθητη είναι σίγουρα.
Μέχρι που σκέφτομαι να περιμένω το cx30 της mazda. Εκείνο όμως θα είναι δίλιτρο. Άλλη πίκρα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν βγάζω εύκολα άκρη!
Κατά τα άλλα, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και αντεύχομαι και σε σένα τα καλύτερα! -
Για το kia sportage γενικα τι γνωμες εχετε; Απο οσα αυτοκινητα ειδα αυτο μου εκανε ενα κλικ παραπανω αλλα ενας πωλητης nissan με φοβισε λιγο οσον αφορα τα ανταλλακτικά της kia. Οτι ειναι πιο δυσεύρετα και ισως πιο ακριβά. Σιγουρα αυτος ηθελε να μου πουλησει το δικο του και αναφερομαι για το qq αλλα του ξεκαθαρισα πως οκ ξερουμε τι εχει πουλησει η nissan και ειναι vfm αυτοκινητο αλλα σημασια εχει και να μας αρεσει και αυτο ειναι στο γουστο του καθενός. Μου αρεσε γενικα σαν αυτοκινητο το kia απο θεμα αισθητικής οικονομίας, γιατι με ενδιαφέρει η diesel εκδοση αλλα επισης εχει και πολυ ανετους χωρους. Τωρα απο αξιοπιστία ανταλλακτικά και σερβις δεν γνωριζω τιποτα.
-
Για το kia sportage γενικα τι γνωμες εχετε; Απο οσα αυτοκινητα ειδα αυτο μου εκανε ενα κλικ παραπανω αλλα ενας πωλητης nissan με φοβισε λιγο οσον αφορα τα ανταλλακτικά της kia. Οτι ειναι πιο δυσεύρετα και ισως πιο ακριβά. Σιγουρα αυτος ηθελε να μου πουλησει το δικο του και αναφερομαι για το qq αλλα του ξεκαθαρισα πως οκ ξερουμε τι εχει πουλησει η nissan και ειναι vfm αυτοκινητο αλλα σημασια εχει και να μας αρεσει και αυτο ειναι στο γουστο του καθενός. Μου αρεσε γενικα σαν αυτοκινητο το kia απο θεμα αισθητικής οικονομίας, γιατι με ενδιαφέρει η diesel εκδοση αλλα επισης εχει και πολυ ανετους χωρους. Τωρα απο αξιοπιστία ανταλλακτικά και σερβις δεν γνωριζω τιποτα.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κλικ κάνει σε όλους όσους ψάχνουν περίπου το ίδιο.
ΚΙΑ από αξιοπιστία είναι πλέον μακράν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη μετά από έρευνες (και στον υπόλοιπο κόσμο απολαμβάνει παρόμοιας φήμης). Στην Ελλάδα 7 χρόνια εγγύηση.
Επίσης για όσους θέλουμε ντίζελ, υπάρχει η επιλογή hybrid που δεν κοστίζει ιδιαίτερα (απώλεια η ρεζέρβα στο χώρο αποσκευών) και πιστεύω πως ακόμη κι αν επιστρέψει η νομοθεσία στις απαγορεύσεις, μάλλον αυτό το όχημα θα αντιμετωπιστεί όπως και τα υπόλοιπα hybrids.
Δεν είχα το χρόνο να κάνω τεστ ντραιβ, αλλιώς θα συνιστούσα την αγορά του (και μάλλον θα την είχα κάνει ήδη, καθώς φαίνεται το πιο πλήρες αυτοκίνητο).Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα, η ΚΙΑ από αξιοπιστία είναι νούμερο 1 σύμφωνα πάντα με έρευνες,όπως είπε ο φίλος παραπάνω. Απλά νομίζω ότι ο ηλεκτροκινητήρας δεν δουλεύει όπως στη Τοyota ή όπως στο Κοna που έρχεται, αλλά είναι mild-hybrid.
-
Ο χρήστης matista έγραψε:
Καλησπέρα, η ΚΙΑ από αξιοπιστία είναι νούμερο 1 σύμφωνα πάντα με έρευνες,όπως είπε ο φίλος παραπάνω. Απλά νομίζω ότι ο ηλεκτροκινητήρας δεν δουλεύει όπως στη Τοyota ή όπως στο Κοna που έρχεται, αλλά είναι mild-hybrid.Σωστά. Είναι mild hybrid.
Το κονα ποτε θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις; Έχουμε καμία πληροφορία;
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πριν 10 ημέρες που ρώτησα στην Hyundai στο δαχτυλίδι στη Κηφισίας, δεν γνώριζαν.Στο ίντερνετ αναφέρει για τέλος καλοκαιριού, Αύγουστο.
-
Ο χρήστης dimsch έγραψε:
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο που να με ικανοποιεί στα ΠΑΝΤΑ. Θα υπάρχει πάντα έστω και ένα πραγματάκι να σε προβληματίζει και να σε χαλάει.
Δυστυχως σε αυτα τα χρήματα ετσι ειναι! Πρεπει να ανεβεις αρκετα για να τα εχεις ολα.
Ένα ακόμα SUV στους δρόμους...