Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Tουρμπίνα και θερμοκρασίες λαδιού
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Tουρμπίνα και θερμοκρασίες λαδιού
    • 1 / 1
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    7
    17
    139
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 2
      21-quadra last edited by

      10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • 2
        21-quadra last edited by

        10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • 2
          21-quadra last edited by

          Ο κινέζος μετά από 5.000 χλμ ακόμα καλά κρατεί μετά την DIY εγχείριση, το μεγάλο όμως θέμα από πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν και είναι οι θερμοκρασίες του λαδιού, οι αιτίες αρκετές.

          1. Πολύ λεπτό ψυγείο νερού
          2. Μικρός εναλλάκτης νερού / λαδιού στην περιοχή του φίλτρου λαδιού.
          3. Το ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής για τα δικά μας κλίματα, 15/50, δοκίμασα 10/40 και οι θερμοκρασίες ήταν 10c κάτω αλλά είναι πολύ κοντά ένα πρόβλημα με τα κουζινέτα στο κυνηγητό και στην πίεση όταν οι θερμοκρασίες στο λάδι είναι κοντά στους 120c, εκεί το λάδι είναι σαν νερό.
          4. Δεν υπάρχει χώρος πουθενά, ούτε εμπρός εκτός και αν τρυπήσει κανείς τον προφυλακτήρα βάζοντας ένα πολύ μικρό, στενό και ρηχό ψυγείο λαδιού το οποίο εκτός από ανεπαρκές στο μέγεθος δεν θα αερίζεται σωστά γιατί από πίσω από τον προφυλακτήρα υπάρχει μια μεγάλη σε πλάτος τραβέρσα που δεν θα αφήνει τον άερα να φεύγει από το ψυγείο, άλλωστε ψυγείο λαδιού χωρίς θερμοστάτη και βεντιλατέρ έχει και αυτό τα θέματα του.
          5. Αν μπεί πίσω από τον προφυλακτήρα οι σωληνώσεις από το φίλτρο μέχρι το ψυγείο πλησιάζουν σε μέγεθος τα 60εκ, άρα θα έχουμε και μια σχετική πτώση της πίεσης οπωσδήποτε.
            Η λύση είναι παχύτερο ψυγείο νερού, το διπλάσιο σε μέγεθος από το εργοστασιακό, ευτυχώς υπάρχει χώρος, οπότε η επόμενη κίνηση είναι η αγορά ενός core και κατασκευή αλουμινένιων καπακιών και κόλλημα.
            Όμως πρίν από αυτό που είναι η λογική κίνηση το ανάποδο μυαλό μου σκέφτεται λίγο έως αρκετά ανατρεπτικά, και η περιέργεια σκότωσε την γάτα δεν λέμε ? οπότε σκεπτόμενος ότι το θερμότερο σημείο του λαδιού ενός τουρμπάτου αυτοκινήτου είναι η drain επιστροφή του από την τουρμπίνα.
            Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ώστε να ρίξουμε κάπως έως αρκετά την θερμοκρασία του λαδιού μετά την τουρμπίνα και πρίν μπεί στο κάρτερ ? Μα φτιάχνοντας ένα εναλλάκτη νερού λαδιού χρησιμοποιώντας τα νερά του ψυγείου πρίν την κυκλοφορία τους στον κινητήρα, πέρνωντας τα κρύα νερά που βγαίνουν από το ψυγείο και βάζοντας τα πάλι μέσα στο ψυγείο με τα νερά που επιστρέφουν από τον κινητήρα.
            Τα υλικά είναι μια κατασκευή εναλλάκτη που να χωράει στο σημείο που είναι η εργοστασιακή σωλήνα επιστροφής, χώρος πολύς δεν υπάρχει από την φύση της δουλειά που κάνει η σωλήνα επιστροφής η οποία πρέπει να έχει και την ίδια κλίση ώστε τα λάδια να επιστρέφουν στο κέρτερ με την βαρύτητα όπως γίνεται πάντα σε όλα τα αυτοκίνητα.
            Τα άλλα υλικά είναι ελαστικοί σωλήνες, σφικτήρες, και Τάυ σύνεσης των σωλήνων του νερού, όλα αυτά είναι φτηνά με την προϋπόθεση διαθέσιμου μηχανουργείου γιατί η εργασία είναι αρκετή και λεπτομερής, προ πάντων χρειάζεται τρέλα και όρεξη.
            Σήμερα έγινε και η δοκιμή γιατί είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά σαν ιδέα και κατασκευή οπότε τα αποτελέσματα θα μου έδειχναν αν πέτυχε η ιδέα για να πιάσει τόπο και ο κόπος.
            Το συμπέρασμα είναι ότι η ιδέα άξιζε με το παραπάνω ( άλλωστε αν δεν δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό δεν μαθαίνεις και κάτι παραπάνω ) γιατί είχα μια πτώση 10+c, κάτι που επιτυγχάνεται με ψυγείο λαδιού 7-10 σειρών, σύμφωνα με όσα μας λένε οι κατασκευαστές τους.
            Συγκεκριμένα σήμερα από Πειραιά με 35c ανέβηκα το ποτάμι με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ με το λάδι να είναι σταθερά στους 100c όταν πρίν πήγαινε εύκολα 110-120c, η επόμενη κίνηση θα είναι η αλλαγή του ψυγείου νερού, κάνω μια αλλαγή την φορά γιατί αν κάνεις 2-3 αλλαγές μαζί δεν ξέρεις τι έφτιαξες ή τι χάλασες.

          Μερικές φωτό εδώ

          where is the closest citibank

          fifth third branch near me

          chase locations near me

          1 Reply Last reply Reply Quote 6
          • L
            lap last edited by

            Σου βγαζω το καπελο.

            Να κανω μια ερωτηση στον εναλλακτη, δεν θα εχεις βαλβιδα επιστροφης με θερμοστατη ; η θα το αφησεις ελευθερο μιας και ειναι μονιμως πανω απο την επιτρεπόμενη θερμοκρασια το λαδι;

            Επισης η κλιση που θα εχει ο εναλλακτης ειναι τετοια που σε πλευρικες επιταχυνσεις, στροφιλικια, δεν θα κολλα το λαδι αρκετη ωρα σε ενα σημειο.

            ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

            1 Reply Last reply Reply Quote 6
            • 2
              21-quadra last edited by

              Η επιστροφή του λαδιού από την τουρμπίνα είναι απλό drain, η εργοστασιακή σωλήνα είναι μια άδεια σωλήνα χωρίς βαλβίδα και θερμοστάτη, έχει εσωτερική διάμετρο 17mm την ίδια διάμετρο κράτησα και εγώ, η κλίση είναι αυτή που έχει από το εργοστάσιο, μάλλον μπερδεύτηκες γιατί νομίζεις ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος εγκάρσια ενώ είναι διαμήκης η τοποθέτηση του, άρα δεν υπάρχουν πλευρικά φορτία που θα εμποδίζουν τη ροή του λαδιού, αν παρατηρήσεις την τελευταία φωτό φαίνεται καθαρά ότι ο κινητήρας είναι διαμήκης με την σωλήνα να έχει την ίδια διάταξη, στα γερό φρενάρισμα ίσως υπάρχει αυξημένη ροή και στην δυνατή εκκίνηση ίσως να μειώνεται, είναι όμως τόσο μεγάλη η διάμετρος της σωλήνας ώστε πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα, μην ξεχνάς άλλωστε ότι η Renault είναι βαθύς γνώστης των κινητήρων τούρμπο και δεν θα έφηνε τίποτα στην τύχη, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το λάδι.

              1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • P
                petros3110 last edited by

                Εγώ να κανω μια ερώτηση
                Ποια η επιτρεπτή θερμοκρασία του λαδιού και εφόσσον η ρενο γνώστης γιατί έπρεπε να μειωθει?

                1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • 2
                  21-quadra last edited by

                  Η θερμοκρασία του λαδιού δεν είναι θέμα της Renault ή κάθε κατασκευαστή να δώσει οδηγίες, είναι γνωστό ότι τα λάδια χάνουν την αποτελεσματικότητας τους γιατί καταστρέφονται τα πρόσθετα τους μετά από παρατεταμένη παραμονή σε θερμοκρασίες άνω των 125-130c, η ιδανική θερμοκρασία ενός λαδιού για την προστασία τους κινητήρα είναι ανάμεσα στους 80-100c, κάτω και πάνω από αυτές τις θερμοκρασίες είναι καλό να μην πιέζεται ο κινητήρας.

                  Όταν λοιπόν τα καυσαέρια της τουρμπίνας ενός βενζινοκινητήρα ( στους diesel είναι τουλάχιστον 100c χαμηλότερα ) είναι 800-900c ο άξονας της στα κουζινέτα έχει θερμοκρασία περίπου 500-600 c, το λάδι που λιπαίνει και ψύχει τα κουζινέτα και τον άξονα λόγω της ταχύτητας διέλευσης του απορροφώντας επαγωγικά την θερμοκρασία κυμαίνεται από 200-250c και αμέσως μετά την έξοδο του υπάρχει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας του κατά περίπου 80-100c, λόγω όμως της μικρής παραμομονής του σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν καταστρέφεται σύντομα.

                  Καταστρέφεται όμως τοπικά το λάδι που παραμένει στον άξονα της τουρμπίνας όταν σβύσουμε τον κινητήρα γιατί σταματάει και η κυκλοφορία του λαδιού, εκεί την ψύξη του αναλαμβάνει αυτόματα μετά το σβήσιμο ένας μικρός κυκλοφορητής που ανακυκλώνει στην τουρμπίνα τα νερά του κινητήρα για διάστημα 12-15΄ ρίχνοντας τοπικά της θερμοκρασία των κουζινέτων και του άξονα, παρόλα αυτά σταδιακά στο σημείο μαζεύονται καρβουνίδια τα οποία είναι πολύ σκληρά και καταστρέφουν τον άξονα και τα κουζινέτα, αυτά όσον αφορά τις υδρόψυκτες τουρμπίνες, ( Σημ: οι περισσότερες αν όχι όλες οι Κινέζικες τουρμπίνες δεν είναι υδρόψυκτες, θα ανεβάζω κάποια στιγμή τι είδα και έμαθα, και έπαθα αλλά το περίμενα και ήθελα να βεβαιωθώ, με την δική μου Κινέζικη τουρμπίνα )

                  Οι προδιαγραφές του λαδιού της Renault για την εποχή και το μοντέλο μου προτείνουν το λάδι να είναι ημισυνθετικό γιατί τα συσσωρευμένα καρβουνίδια είναι μαλακότερα από τα καρβουνίδια των πλήρως συνθετικών λαδιών, αυτά για την τότε εποχή - 1992 - σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στα λάδια και στα υλικά των τουρμπινών οπότε ακολουθούμε πιστά τις προστάσεις του κατασκευαστή που πάντα ξέρει περισσότερα από όλους.

                  Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε ρυθμούς κατά την επιστροφής για 5΄πρίν φθάσουμε στον προορισμό μας και όταν φτάσουμε να αφήσουμε τον κινητήρα να δουλέψει στο ρελαντί για 1-2΄δίνοντας την ευκαιρία στην τουρμπίνα να πέσουν οι θερμοκρασίες της, υπάρχουν και τα turbo timer για περισσότερη ασφάλεια και για να μην περιμένουμε.

                  Το δικό μου το σκεπτικό ήταν να ρίξω ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία του λαδιού αμέσως μετά την έξοδο του από την τουρμπίνα μειώνοντας έτσι τον χρόνο παραμονής του σε υψηλή θερμοκρασία και έτσι να επιστρέψει στο κάρτερ πιο δροσερό, τίποτα το ιδιαίτερο σαν εφαρμογή, ακόμα και 15-20c να πέσει η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή που το λάδι έχει ακόμα υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει την διαφορά όχι μόνο στην γενικότερη θερμοκρασία αλλά και στην διάρκεια της ζωής του λαδιού, απλά η σκέψη είναι out of the box και σωστή για όσους γνωρίζουν τα βασικά της μηχανολογίας του αυτοκινήτου, το γιατί δεν εφαρμόζεται γενικότερα από τους κατασκευαστές δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, ίσως να μην είναι σωστή η σκέψη μου, ίσως είναι θέμα κοστολογίου, ο καιρός θα δείξει σε long term test.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 7
                  • P
                    petros3110 last edited by

                    Αψογος!!!

                    1 Reply Last reply Reply Quote 7
                    • L
                      lap last edited by

                      Οντως αψογος. Με εβαλες σε σκεψεις, δεν ειμαι μηχανικος αλλα μ αρεσει να σκεφτομαι πως λειτουργει ενας κινητηρας, ηρεμει το μυαλο μου οταν σκεφτομαι να λειτουργει σωστα ενας κινητηρας . Μ αρεσουν τετοιες ιδεες, απλες αλλα πολυ πρακτικες.

                      ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                      1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • W
                        w202-amg last edited by

                        @Quadra21 κεραμικες βαφές για θερμομονωση εντος του τουρμπο γίνονται? Και αν ναι βοηθούν αρκετά?

                        1 Reply Last reply Reply Quote 7
                        • A
                          accentwizard last edited by

                          Δεν μπορεις να κανεις relocate το φιλτρο λαδιου,να το βαλεις πισω απο την γριλια του προφυλακτηρα για να ψυχεται;
                          Αν μπει το λαδι στην τουρμπινα πιο κρυο,στην ιδια θερμοκρασια με πριν θα φτασει;

                          1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • 2
                            21-quadra last edited by

                            Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
                            @Quadra21 κεραμικες βαφές για θερμομονωση εντος του τουρμπο γίνονται? Και αν ναι βοηθούν αρκετά?

                            Για εντός δεν ξέρω, εξωτερικά στο μαντέμι της γίνεται, νομίζω ότι κάνουν και στο exduser, ναι, βοηθάνε αρκετά αλλά δεν είναι φτηνή εργασία, η σωστή εφαρμογή των κεραμικών γίνεται με πλάσμα και όχι με βάψιμο που είναι μια ενδιάμεση κατάσταση με όχι πολύ καλά αποτελέσματα στις θερμοκρασίες του θερμού μέρους μιας τουρμπίνας.

                            1 Reply Last reply Reply Quote 6
                            • 2
                              21-quadra last edited by

                              Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
                              Δεν μπορεις να κανεις relocate το φιλτρο λαδιου,να το βαλεις πισω απο την γριλια του προφυλακτηρα για να ψυχεται;
                              Αν μπει το λαδι στην τουρμπινα πιο κρυο,στην ιδια θερμοκρασια με πριν θα φτασει;

                              Εκτός από την μεγάλη απόσταση του φίλτρου από τον κινητήρα που συνεπάγεται αρκετό μήκος σωλήνων και πτώση πίεσης, ο αέρας δεν είναι αποδοτικός όσο το νερό, ειδικά καλοκαίρι σε μποτιλιάρισμα δεν λειτουργεί, το λάδι με όποια θερμοκρασία και να μπεί στην τουρμπίνα θα ζεσταθεί το ίδιο και στον ίδιο χρόνο, δύο γερές γκαζιές πχ εκκίνηση ή προσπέρασμα με 4-5η και το λάδι σε πολύ σύντομο χρόνο, 1-2 λεπτά μόνο μπορεί να ανέβει και 20+ c.

                              Για να τοποθετήσεις σε κινητήρα ψυγείο λαδιού ή οτιδήποτε άλλο εξάρτημα ψύξης του αν δεν είναι υπολογισμένο από το εργοστάσιο ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί η αντλία του λαδιού στις νέες απαιτήσεις, πολλά αυτοκίνητα πχ κάποια μοντέλα της BMW έχουν έναν αρκετά μεγάλο εναλλάκτη νερού / λαδιού που ενδωματώνει και το φίλτρο, αυτό βοηθάει πολύ, το δικό μου έχει εναλλάκτη λαδιού / νερού στο φίλρτρο αλλά είναι μικρός σε χωρητικότητα και είναι ανεπαρκής, επίσης είναι τοποθετημένος με το ενσωματωμένο φίλτρο στο δεξί ράμφος 20εκ από τον κινητήρα και έχει 2 σωλήνες για το λάδι, παρόλα αυτά τυο λάδι βράζει ειδικά το καλοκαίρι δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τον κινητήρα ούτε στο 70% για αρκετή ώρα.

                              Επίσης πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στην πτώση της θερμοκρασίας του, τα ψυγεία λαδιού αέρος πρέπει να έχουν οπωσδήποτε θερμοστάτη που να παρακάμπτει το λάδι από το ψυγείο, φαντάσου χειμώνας σε ταξίδι στην εθνική ( τουρμπόκαιρος γαρ ) και το ψυγείο να έχει ρίξει τις θερμοκρασίες στους 50c, η προστασία του κινητήρα πάει περίπατο σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία λαδιού.

                              Θα δώ όλο το καλοκαίρι το αποτέλεσμα και αν δεν φτάσει το νέο ψυγείο του νερού θα προχωρήσω και σε ψυγείο λαδιού με θερμοστάτη και βεντιλατέρ, υπάρχει λίγος χώρος δεξιά αλλά για να φτάσει εκεί ο αέρας θα χρειαστεί κάποια οδήγηση με αγωγό, είδωμεν, έχει ενδιαφέρον το θέμα πάντως.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 7
                              • 2
                                21-quadra last edited by

                                Στην μάχη για την ψύξη του λαδιού ένα ισχυρό όπλο είναι και ένα κάρτερ από αλουμίνιο, αυτό ήταν όνειρο ετών και ήρθε η ώρα του να γίνει, θα τοποθετηθεί με την επόμενη αλλαγή λαδιών

                                unusual boy names

                                1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                • L
                                  lazarefa last edited by

                                  Ότι και να πω είναι λίγο. Μπράβο κι από μένα για τις γνώσεις/μεράκι/χρόνο και για το ότι μας μεταφέρεις με τόσο λεπτομερειακό κι εμπεριστατωμένο τρόπο τις κατασκευές/μετατροπές/γνώσεις/σκέψεις σου εδώ.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                  • 2
                                    21-quadra last edited by

                                    Nάσαι καλά ! Καλές βουτιές να έχεις.

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 6
                                    • fanis75
                                      fanis75 moderator last edited by

                                      Απίστευτη δουλειά και ανάλυση / παρουσίαση!!

                                      Μπράβο!!

                                      We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                      • L
                                        lazarefa last edited by

                                        Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
                                        Nάσαι καλά ! Καλές βουτιές να έχεις.

                                        Ευχαριστώ πολύ. Να μαστε καλά Παναγιώτη και να ανταλλάσουμε εδώ σε παρεΐστικο κλίμα απόψεις και συμβουλές γύρω από τα ενδιαφέροντά μας.

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 7
                                        • First post
                                          Last post
                                        • 1 / 1
                                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                          • ΕΛΛΑΔΑ
                                          • ΚΟΣΜΟΣ
                                          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                          • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                          • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                        • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                          • TEST
                                          • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                          • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                          • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                          • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                          • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                          • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                        • VIDEO
                                          • 4TTV
                                          • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                          • ΑΓΩΝΕΣ
                                          • CANDID CAMERA
                                        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                          • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                          • ΛΕΞΙΚΟ
                                        • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                          • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                          • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                        • ΑΓΩΝΕΣ
                                          • FORMULA 1
                                          • WRC
                                          • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                          • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                        • ΤΙΜΕΣ
                                        • 4T CLASSIC
                                          • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                          • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                          • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                          • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                          • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                        • ΑΓΟΡΑ
                                          • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                          • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                          • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                        • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                          • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                          • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                          • ΑΓΩΝΕΣ
                                          • CLASSIC
                                        • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                        • MENU
                                        • ΤΙΜΕΣ
                                        • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                        • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                        • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                        • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                        • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                        • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                        • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                        • ΚΟΚ

                                        logo footer

                                        coty











                                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                        • ΑΓΩΝΕΣ
                                        • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                        • CLASSIC
                                        • ΤΙΜΕΣ
                                        • VIDEO
                                        • FORUM
                                        4T FORUM
                                        4T LIBRARY
                                        • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                        • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                        • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                        • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                        Powered by nxcode.gr