-
Τι αλλο να σου πει δηλαδη;! Σου λεει οτι ειναι το καλύτερο στην κατηγορια του, και ειναι αυτο που θα αγοραζε!
Επειδη εχω ζησει πολλα χρονια μεγάλη Βρετανία, αυτο ειναι ενα υφσκι χαρακτηριστικό, σε φαση 'βαριεμαι, τι να πω, σπέρνει το όχημα'. Για να καταλαβεις θα μπορουσε να κανει drop mic, τοσο απλα..
Ok απλά το τελευταίο διάστημα έχω δει σχεδόν όλους τους reviewers και το carwow το θεωρώ πλέον πολύ 'λίγο' με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως πχ εκείνο το συγκριτικό με τα ηλεκτρικά. Περιμένω πολλά περισσότερα όπως μηχανολογικές λεπτομέρειες, οδηγικές εμπειρίες σε διάφορετικές περιστάσεις, εντοπισμό μειονεκτημάτων-ατελειών που μόνο ένας πολύ καλός γνώστης μπορεί να αντιληφθεί κτλ. Παράδειγμα θεωρώ πολύ σημαντικό την μέτρηση θορύβου πχ στα 130χλμ ή όπως έκανε ο σλοβάκος συμπεριφορά εκτός δρόμου ή επιδόσεις με 4 άτομα μεσα. Αυτά που είπε μπορεί οποιοσδήποτε εστω λίγο σχετικός να τα καταλάβει αν πάει να το δει από κοντά.
-
Όλοι αυτοί για τα μπάζα είναι.
Δείτε τι σημαίνει δοκιμή αυτοκινήτου, και πόσο καλή ενημέρωση έχεις ως υποψήφιος αγοραστής.
Μετά έχουμε τις σημερινές δοκιμές που αναφέρουν πως ... Είναι ομορφο, τραβάει κόσμο, στρίβει ωραια και άλλες υπερβολες που γράφουν γράφουν γράφουν χωρίς να λένε τίποτα ουσιαστικό.
-
@nico τον Matt τον βλεπουμε γιατι ειναι cool και γιατι παιρνεις μια γενικη εικονα.
Για παραπονα, εστω κ τραβηγμένα, βλεπεις Marek και για ωραια λεπτομερή Γερμανικη παρουσίαση τον Thomas στο Autogenful.
Το διακοπτακι δεν υπάρχει στην Active. Στην Allure εχει eco k normal κ στην GT εχει eco normal και sport. Αν πληρώσεις, βαζει κ το Advanced Grip Control (προσοχή, το διαχωρίζει απο τη προηγούμενη εκδοση που υπάρχει στα παλιότερα και στα Aircross που ειναι απλα Grip Control, τι διαφορες εχει και αν εχει, δεν εχω ιδεα).
Εγω το ηθελα το Grip control, κανει δουλίτσα και μαλιστα επιβεβαιωμένο απο γνωστούς μου δημοσιογραφους του χωρου και απο εμενα (αλλα σε περιορισμενη χρηση). 4Χ4 δεν ειναι, αλλα μια βελτιωση τη βλεπεις κ μπορει να ειναι ακριβως οση χρειάζεσαι.
Η αρχικη μου ιδεα ηταν να επαιρνα Active με Grip control, και με τη 16' κ το συγκεκριμενο λαστιχο παιζεις αρκετο χωματόδρομο. Τελικα το επαιξα ποιο κυριλε (ελέω συζύγου!) και δεν θελαμε να περιμενουμε παραγγελια.
Εχω ρωτησει κ την Peugeot κ τον αντιπρόσωπό μου εδω κ μηνα αν μπορει να μπει κατόπιν εορτης, αλλα οσο σας απαντησαν εσας αλλο τοσο απαντησαν σε εμενα..ουσιαστικα ενα πρόγραμματακι είναι..επρεπε να το δίναν στανταρ απο Allure κ πανω που εχει κ τα κουμπιά..
-
Όσον αφορά τους reviewers ευτυχως υπάρχει και το autogefuel αλλά και ο savagegeese. Οι Ισπανοί coches.net είναι καλοί αλλά δυστυχως δεν έχουν υπότιτλους.
Εγώ δεν το σκέφτηκα καν για το γκριπ κοντρολ, μου αρκεί να πηγαίνει ανετα σε βατους χωματόδρομους το καλοκαίρι κυρίως. Αν μπαίνει ως πρόσθετο λογισμικο αργοτερα το βλέπουμε. Πάντως οντως η active εκτος απο πολύ τίμια προταση δείχνει και λίγο πιο σκλητραχηλη με το ψηλό προφίλ ελαστικων και την απουσία νικελ και θα είχε νόημα να μπορείς να το προσθέσεις ως έξτρα. Το έχω οδηγήσει σε active και μετά από λίγο ούτε καν έδινα σημασία στο ότι το καντράν είναι αναλογικο και στα υπόλοιπα μπιχλιμπιδια των πιο πλούσιων εκδόσεων.
-
Όσον αφορά τους reviewers ευτυχως υπάρχει και το autogefuel αλλά και ο savagegeese. Οι Ισπανοί coches.net είναι καλοί αλλά δυστυχως δεν έχουν υπότιτλους.
Εγώ δεν το σκέφτηκα καν για το γκριπ κοντρολ, μου αρκεί να πηγαίνει ανετα σε βατους χωματόδρομους το καλοκαίρι κυρίως. Αν μπαίνει ως πρόσθετο λογισμικο αργοτερα το βλέπουμε. Πάντως οντως η active εκτος απο πολύ τίμια προταση δείχνει και λίγο πιο σκλητραχηλη με το ψηλό προφίλ ελαστικων και την απουσία νικελ και θα είχε νόημα να μπορείς να το προσθέσεις ως έξτρα. Το έχω οδηγήσει σε active και μετά από λίγο ούτε καν έδινα σημασία στο ότι το καντράν είναι αναλογικο και στα υπόλοιπα μπιχλιμπιδια των πιο πλούσιων εκδόσεων.
Ετσι ακριβως το σκεφτηκα και εγω! Κ μάλιστα στο ιδιο Gris Platinum που το πηρα κ σε Allure.
Με τα σκουρα πλαστικα κ μαυρες λεπτομερειες κ με το 16' εδειχνε πολυ ποιο 'κακο', το ειχα αναφερει κ τοτε στο φόρουμ.
Εν το μεταξύ το φαγανε ολοι οτι εχει χειροφρενο (οντως ειναι λιγο χαλια), αλλα για το Puma που δεν εχει καν ηλεκτρικό (ετσι νομιζω) σε καμια εκδοση δεν λεει κανεις τιποτα!
Ουσιαστικά παίρνεις τα βασικα του αυτοκινητου κ τα high lights κατα την γνωμη μου, που ειναι στησιμο/πλαισιο/βελτιωμενο συστημα ταχυτήτων/κινητήρες αξιόπιστους κ οικονομικούς. Τα υπολοιπα ζεις κ χωρις.
Βεβαια τωρα που εχω συνηθίσει το 3D πίνακα δεν τον χορταίνω - νομιζω με διαφορα, και το ανεφερε κ ο CarWow κ σε ολα τα review, ο καλυτερος αυτη τη στιγμη στην αγορά. Λιγο καλυτερο infotainment να είχαν κ καλυτερη πισω καμερα, αναλυση παλιας web cam..σε αυτα υπερτερει το VW group.
Εχω κανει λιγο off, μια χαρά, μαλιστα πατησα και χιονακι και μπηκα και λιγο λασπουλα, μη φανταστείς τιποτα τραγικα, παντως με τα αλλα αυτοκινητα μου θα κολλαγα να μπω. Το C3 Aircross νομιζω ειναι λιγο καλυτερο σε αυτο λογω υψηλότερης θεσης οδήγησης κ ισως ειναι κανα ποντο ψηλοτερο και λιγο ποιο ανετες αναρτησεις. Κ με Arona εχω κανει off αλλα ενω ειναι ποιο ψηλο απο C3 Aircross κοπαναγε πολύ κ παρακαλαγες να πιασεις ισωμα/ασφαλτο κατα προτίμηση. Βεβαια το C3 Aircross Shine με το στάνταρ Grip Control το θαβουν με τα λαστιχα που το δινουν.
Αυτο το Coaches, L'Argus και κατι τετοια Ισπανο-Γαλλο-Ιταλικά φαίνεται να κανουν πολυ καλη δουλειά κ ταιριάζουν πολυ περισσοτερο στην ιδιοσυγκρασια μας απο Γερμανο-Αγγλο-Σαξο-Πολωνο-Ελβετους που τελικα καταλήγουμε να βλέπουμε. Κριμα κ εχω πτυχια Γαλλικα - Ισπανικα κ πιανω 3 λεξεις στις 50!
-
Κάτοχοι των 100 ή των 130 αλόγων αν μπορείτε να μας πείτε λίγο τι καταναλώσεις έχετε μέχρι τώρα?
Σε μια ομάδα στο fb κάποιος αναφέρει πως ο κινητήρας των 100 αλόγων είναι 110 πραγματικά και γιαυτό πάει αρκετά καλά. Επίσης κάτοχος allure 100hp ανέφερε 7.5lt / 100χλμ για συνολικά 930λχμ περίπου. Δεν αναφέρει χρήση πόλη/εθνική.
Να αναφέρω πως σε δικό μου td με allure 100αλογα μου φάνηκε αρκετά καλό μέχρι τα 140 δεν το καταλάβαινες πως έφτανε. Ικανοποιητικό τράβηγμα στο βύθισμα του γκαζιού. Τώρα από 150 και επάνω δεν ξέρω πως θα πηγαίνει. Αλλά θέλω να σταθώ στο ότι ο πωλητής είχε μια κλίση προς το 100 για να το σκεφτώ και να μην φοβάμαι.
+3000 ευρώ για +30 άλογα ..
-
Αν είναι 3 χιλιάρικα η διαφορά τιμής με ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, δεν υπάρχει καν αμφιβολία: αγοράζεις το 100άρι!
Και οπότε θελήσεις κάνεις έναν επαναπρογραμματισμό με 4-5 κατοστάρικα και πηγαίνεις στα άλογα του 130 και παραπάνω. Θα μου πεις ότι έτσι θα χάσεις την εγγύηση, βέβαια. Ε, κάνε το μόλις τελειώσει. Ή κάνε το μόλις βαρεθείς τα 100 άλογα κι ας είσαι εντός εγγύησης. Να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να έχεις 2,5 χιλιάρικα ζημιά.
-
Καλησπέρα!εγω ειχα γραψει στο facebook.7,5 μεση καταναλωση χρηση πολη κ 2 ταξιδια.td με το 100 σε ποια αντιπροσωπεια εκανες;
-
Καλησπέρα!εγω ειχα γραψει στο facebook.7,5 μεση καταναλωση χρηση πολη κ 2 ταξιδια.td με το 100 σε ποια αντιπροσωπεια εκανες;
Στον Γιαννίρη στον Σκλαβενίτη εκεί δίπλα. Δεν είχε το 130άρι εύκαιρο και θα πήγαινα άλλη φορά αλλά μας 'κλείσανε'.
Μιας και σε βρήκαμε...(χεχε) γράψε αν μπορείς τις μέχρι τώρα εντυπώσεις για τον κινητήρα κυρίως. Με το τιμόνι βολευεσαι? Εγώ όσες φορές το προσπάθησα ... όλο κάτι κάθεται στραβά
-
Τραβαει πολυ καλα για τα αλογα που εχει.μεχρι τα 150 πολυ καλα απο κει κ μετα πιο σιγα.πιστευω οι περισσοτεροι δε θα χουν θεμα.με 1.75 που ειμαι δεν εχω κανενα προβλημα με το τιμονι.κ βλεπω το καντραν μια χαρα κ ουτε βρισκει στα ποδια
-
Καλησπέρα σε όλα τα παιδια και καλή καραντίνα!
Λίγες μέρες πριν την καραντίνα όπως σας είχα πει είχα κλείσει το peugeot 2008gt line σε λευκό πέρλα χρώμα, το θέμα μου είναι ότι δεν πρόλαβα να δώσω προκαταβολή διότι περιμέναμε να εγκριθεί ένα μικρό δάνειο τον 7 χιλιάδων για την συνέχεια της αγοράς του αυτοκινήτου, εδώ και 2 ευδομαδεσ δεν έχω πάρει καμία απάντηση από κανέναν (ούτε τράπεζα, ούτε αντιπροσωπεία) μήπως γνωρίζει κανείς τπτ
Ευχαριστώ
-
Λίγες μέρες πριν την καραντίνα όπως σας είχα πει είχα κλείσει το peugeot 2008gt line σε λευκό πέρλα χρώμα, το θέμα μου είναι ότι δεν πρόλαβα να δώσω προκαταβολή διότι περιμέναμε να εγκριθεί ένα μικρό δάνειο τον 7 χιλιάδων για την συνέχεια της αγοράς του αυτοκινήτου, εδώ και 2 ευδομαδεσ δεν έχω πάρει καμία απάντηση από κανέναν (ούτε τράπεζα, ούτε αντιπροσωπεία) μήπως γνωρίζει κανείς τπτ
Ευχαριστώ
Προφανώς αν το τρέχει η αντιπροσωπεία πρέπει να πάρεις αυτούς, αν το τρέχεις εσύ προσωπικά με τράπεζα, εσύ.
Πάρε ούτως ή άλλως τη Peugeot, γιατί χωρίς προκαταβολή δύσκολα να έγινε πραγματικά παραγγελία, και ανακοινώθηκε πριν μέρες ότι ο PSA θα ήταν από τους πρώτους που θα έκλεινε εργοστάσια. Σίγουρα θα υπάρξει καθυστέρηση, ή/και πολλές αλλαγές μέχρι να ξαναέρθουν αυτοκίνητα Ελλάδα. Λογικά κάποια κομμάτια που περίμενε κόσμος για τέλη Μάρτη, ίσως και κάποια ετοιμοπαράδοτα να υπάρχουν.
Αν μάθεις, ενημέρωσέ μας, και γενικά αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, και ποιές εκδόσεις και κινητήρες.
Καλή καραντίνα να έχουμε, και μακρυά τα Ευρωπαικά παραδείγματα από κοντά μας!
-
Ευχαριστώ
Εγώ έκλεισα ετοιμοπαράδοτο στην opel κάποιες μέρες πριν αρχίσουν οι περιορισμοί και το κλείσιμο καταστημάτων. Εγκρίθηκε δάνειο, έδωσα προκαταβολή, ήρθε το αμάξι στην αντιπροσωπεία και εκεί θα μείνει για αρκετές μέρες ακόμα. Η αντιπροσωπεία δεν έχει κανέναν υπάλληλο, πινακίδες δεν βγάζουν (μόνο με κανένα βύσμα αυτή την περίοδο). Γενικά υπομονή. Εννοείται πως έχουμε σοβαρότερα προβλήματα τώρα, αλλά έφτασα λίγο πριν το παραλάβω και τώρα απλά ξέρω πως είναι στην αντιπροσωπεία και με περιμένει. Μαζί με κάποια ακόμα...
Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις αν όχι με τον διευθυντή της αντιπροσωπείας, τουλάχιστον με τον πωλητή, για να έχεις μια γενική εικόνα της παραγγελίας σου.
-
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την προκαταβολή πίσω;Όμως υπάρχει πιθανότητα το αμάξι να είχε μπει στη γραμμή παραγωγής. Η χαρά που είχα πλέον έχει φύγει και στη θέση της έχουν μπει πολλές σκέψεις για το τι σκατά θα μας φέρει ο ιός στο μέλλον.
-
Αν έχει παραχθεί,πολύ δύσκολο....αν και με το κλείσιμο των εργοστασίων μπορεί και να την έχεις γλυτώσει.
-
Προσωπικά όσες φορές είχα ακυρώσει παραγγελία, είχα πάρε την προκαταβολή πίσω. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω ότι νομικά είναι υποχρεωμένοι να σου επιστρέψουν την προκαταβολή.
-
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω την προκαταβολή πίσω;Όμως υπάρχει πιθανότητα το αμάξι να είχε μπει στη γραμμή παραγωγής. Η χαρά που είχα πλέον έχει φύγει και στη θέση της έχουν μπει πολλές σκέψεις για το τι σκατά θα μας φέρει ο ιός στο μέλλον.
Αν δεν είναι ειδική παραγγελία με συγκεκριμένα εξτρα κτλ τότε πιθανώς ναι, δες αν το γράφει και στο έντυπο της παραγγελίας στους όρους. Επίσης κανονικά και η εταιρεία αν δεν μπορεί να σου παραδώσει το αυτοκίνητο εγκαίρως επίσης πρέπει να σου επιστρέφει την προκαταβολή (άτοκα) εκτός αν εσύ θέλεις να περιμένεις. Εγώ είμαι σε αναμονή να δω τις εξελίξεις και ίσως κάνω το ίδιο ίσως και όχι. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα εργοστάσια γενικότερα ή και συγκεκριμένα της PSA αν και πότε θα ανοίξουν;
-
Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα εργοστάσια γενικότερα ή και συγκεκριμένα της PSA αν και πότε θα ανοίξουν;
Της PSA είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 27 Μαρτίου, αλλά εαν έχω καταλάβει σωστά είναι ακόμα κλειστά.
https://media.groupe-psa.com/en/covid-19-groupe-psa-decides-close-its-plants-europe
Δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια πιο πρόσφατη ενημέρωση.
-
Νομίζω η αντιπροσωπεία θα γνωρίζει περισσότερα από εμάς.
Κάποια αυτοκίνητα από παραγγελίες Ιανουαρίου μάλλον θα είναι έτοιμα.
-
Πάντως καλό θα ήταν, εφόσον υπάρχει ρητή ανάγκη για καινούργιο αυτοκίνητο, να γίνει μια συζήτηση με την αντιπροσωπεία μήπως μπορεί να γίνει δεδομένων των συνθηκών κάποιος αρκετά καλύτερος διακανονισμός ή κάποια γενναία έκπτωση. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια σχετική αντίδραση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες προς τους υποψήφιους αγοραστές πχ μηδενικά επιτόκια, έναρξη πληρωμών μετά από μήνες κτλ ίσως και εδώ πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο, δεν είναι δυνατόν με όλα αυτά να έχουμε ακόμα εδώ επιτόκια 9%.
https://www.jdpower.com/cars/shopping-guides/automakers-create-coronavirus-car-payment-plans
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)