-
Το grandland είναι κυρίως για ψηλούς ή μεγαλοσωμους οδηγούς και συνοδηγους.
οι χώροι μπροστά συγκριτικά με το 2008 είναι κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα υπέρ του grandland Στους πίσω δεν έχουν διαφορες.
Σαν εικόνα φυσικά το 2008 σε εκδοση allure και πάνω είναι σαν μια γενιά νεότερο (που κάπως έτσι είναι στην ουσία, το grandland εχειςνκαποια χρονάκια).
οποτέ αν δεν είσαι πολύ ψηλός ή πολύ χοντρούλης, τότε το 2008 ειναι η λογική αγορά, αν όμως είσαι τότε πραγματικά θα δυσανσχετησεις με το 2008 λογω τιμονιου και φαρδιας κεντρικης κονσολα.
-
Το grandland είναι κυρίως για ψηλούς ή μεγαλοσωμους οδηγούς και συνοδηγους.
οι χώροι μπροστά συγκριτικά με το 2008 είναι κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα υπέρ του grandland Στους πίσω δεν έχουν διαφορες.
Σαν εικόνα φυσικά το 2008 σε εκδοση allure και πάνω είναι σαν μια γενιά νεότερο (που κάπως έτσι είναι στην ουσία, το grandland εχειςνκαποια χρονάκια).
οποτέ αν δεν είσαι πολύ ψηλός ή πολύ χοντρούλης, τότε το 2008 ειναι η λογική αγορά, αν όμως είσαι τότε πραγματικά θα δυσανσχετησεις με το 2008 λογω τιμονιου και φαρδιας κεντρικης κονσολα.
Υπάρχει διαφορα αλλά δεν θα έλεγα η μέρα με τη νύχτα, το έξτρα φάρδος του grandland (8cm περίπου) αναλώνεται κυριως στη φαρδύτερη κεντρική κονσόλα και υποβραχιονιο. Το 2008 έχει σαφώς στενότερη. Αν το 2008 είχε 4-5cm φάρδος περισσότερο, ειδικά πίσω θα ήταν το ιδανικό μέγεθος και θα εξέλειπε οποιαδήποτε επιθυμία αγοράς c suv για μενα. Επίσης το πίσω τούνελ είναι πολύ χαμηλό στο grandland και ο πέμπτος επιβάτης είναι αρκετα ανετος
Το εσωτερικό του grandland είναι αρκετά συντηρητικό ακόμα και για οπελ, για να μην αναφέρω τη πόρτα που νομίζεις ότι το χερούλι με όλο το εσωτερικό της πόρτας θα σου μείνουν στα χερια. Σε TD με καμμιά 10 χιλ. χλμ ετριζε όλη η πόρτα μεσα, έλεος ρε Όπελ αυτό είναι το πρώτο που πιάνει ο υποψήφιος αγοραστης. Από αυτό και μόνο το έβγαλα από τη λίστα, η διχρωμία στην οροφή μας μάρανε...κατά τα λοιπά τρομερό vfm.
-
Dublin wrote:
Αν δεν θες C suv γιατι πρεπει να πας καρφι για C suv?! Ασε που δεν εβαλες κατα τη γνωμη μου το ποιο value for money Citroen C5 στη λιστα. Πληροφοριακά στις 3 πολεις που 'μενω', σε καμία δεν θα χώραγε να παρκαρω ενα C suv εκει που παρκάρουμε. Ειδικα τωρα που μερικα B suv εχουν παρόμοιους ή καλυτερους χωρους/αποσκευες με καποια C suv.
Θα συμφωνήσω εν μερει και επίσης να προσθέσω ότι πχ το grandland που είναι στο ίδιο κόστος με το 2008 μπορεί να έχει λίγο πιο αερατη καμπίνα και πορτμπαγκάζ αλλά φαίνεται κάπως σαν φτωχός συγγενής μεσα-εξω (αν εξαιρέσουμε τις κορυφαίες εκδόσεις του).
Οπότε καποιος μπορεί να αρκείται στους καλούς έτσι και αλλιώς χώρους του 2008, και να θέλει να έχει μια αίσθηση ημι-πριμιουμ που του προσφέρει από allure και πανω. Γιατί καθαρα πριμιουμ δεν ειναι, ίσως η GT και gt-line μονο, αυτό φαίνεται εύκολα αν μπει κάποιος σε gla, X2 κτλ.
Για να επανέλθω στο θέμα του κινητήρα σε δοκιμή σε 2008 με 4000+ χλμ (πρεπει να το είχαν ταράξει στα TD) και με ζεστή μηχανη διαπίστωσα ότι άνοιγε σαφώς καλύτερα από αυτό που είχα δοκιμάσει πριν, το οποίο ειχε ελάχιστα χιλιόμετρα. Εμεινα ικανοποιημένος ειδικά στις ρεπριζ με 3η, 4η καθώς και με την σταθερότητά του στα 150-160
Ημι-premium νομιζω ειναι σωστος χαρακτηρισμός.
Πιστευω ηθελαν απλα να περασουν τη VW, και επειδη το επιπεδο της ειναι τοσο χαμηλο, τελικα εφτασαν - και ισως ξεπερασαν - και λιγο απο Audi! Βλεπω πολλα Q2 στο δρομο, και αν δεν κοιτας πολυ, μπορει να μην προσεχα καν τι αυτοκίνητο ειναι. Τωρα, τα αλλα που αναφερεις ξεφεύγουν και τιμολογιακα. Μετα βαζεις και DS στην εξίσωση.
Το αλλο πολυ σωστό ειναι αυτο με το φάρδος. Το 2008 εχει φοβερους χωρους για το μεγεθος του, ειδικα για πισω - εχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ εμπειρία, αλλα το αυτοκίνητο ειναι 2+2(+1 με το ζορι). Για ταξιδι, εγω δεν εβαζα 5ο άτομο μεσα, οπως και σε κανενα B suv βεβαια. Σιγουρα ενα C5 εκεί δειχνει την αξια του, καθως ειναι ενα όχημα για 5 επιβατες κ τις αποσκευες τους. Το 2008 ΕΠΡΕΠΕ να ειναι λιγο φαρδυτερο, για πολλους λόγους (καμπινας/αποσκευών/πατηματος).
Χαιρομαι που τελικα εμεινες ικανοποιημένος, να ξερεις οτι τα χιλιομετρα δεν ειναι απο τα td, αυτα τα αυτοκινητα τα κινούν οι υπάλληλοι, οποτε και τα στρώνουν λίγο ωστε να ανταποκρίνονται σε λογικες συνθήκες οταν δοκιμαζονται, και μετα να πωλούνται και σε λογικες τιμές. Αν ειχε 10.000χλμ μονο απο td τοτε μετα θα ηταν για μιση τιμη σχεδον!
Μάλιστα αυτο που δοκιμασες λογικα σε λιγο θα μπει προς πώληση. Καπου μετα τα 5-6000χλμ, αναλογα βεβαια, μπορει και να μπουν με 2-3.000 κατω (αναλογα την εκδοση). Ενα Sportage παραλιγο να παρω ετσι, με 3000€ κατω κ 4500χλμ (θα εβγαινε λιγο μετα τα 5000 μου ειχαν πει).
Οπως κ να εχει, αργοτερα μπορεις να εξερευνήσεις καποια ασφαλή μεθοδο αυξησης ιπποδύναμης, καθως τα 100 αλογα για αυτόν τον κινητήρα ειναι παρα πολυ λίγα. 20-30 αλογα για πλακα θα παιρνει, και με ασφάλεια.
-
Όχι επιμένω στο φάρδος μπροστά για τους επιβατες. Δεν ειναι μονο τα 8 εκατοστά αλλα ειναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Στο 2008 προσπάθησαν να του φτιάξουν μια πολύ φαρδιά κεντρική κονσόλα που όντως δείχνει εντυπωσιακή αλλά κλέβει αρκετα από τον χώρο για τα γόνατα των εμπροσθιων επιβατών.
Στο grandland x οχι μόνο έχει μικρή κεντρική κονσόλα αλλά έχει και μια κλίση ενω ειναι κάπως σκαφτή στην θέση του οδηγού ακριβώς στο σημείο των γονατων του με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τα 208 και τα 2008.
Δηλαδή συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που ισχυρίζεσαι.
Δεν υπερβάλλω, έχουν τεράστια διαφορά σε εκείνο το σημείο υπέρ του grandland x.
Επίσης, τα καθίσματα του grandland είναι πιο φαρδιά και άνετα. Η εικόνα του είναι παλιομοδίτικη μπροστά στο 2008 ενώ η ποιότητα του είναι πολύ καλή στο ταμπλό με χρηση παντου μαλακου πλαστικού με ραφές σαν δερμα ενώ έχει ακομα και στο ανω τμημα των θυρων πολύ αφρατο και μαλακό πλαστικο ενώ σε αλλά σημεία ειναι μέτρια έως κακή, οπως στις χειρολαβές. Αυτό το ασημένιο φιλέτο στις χειρολαβές τρίζει με το που πιάσεις την χειρολαβη (λύθηκε βέβαια με σπρέι σιλικονης)
Σε πάτημα στον δρόμο έχω την αίσθηση είναι καλύτερο και πάλι το OPEL διότι πολύ απλά είναι ένα 3008 με άλλο σημα, το οποίο είναι ανώτερο σε ποιότητα κύλισης από το 2008.
Δεν ειναι λοιπόν μονο τα 8 εκ οπως πιθανον να αναγραφεται στα χαρτιά αλλά στην πράξη είναι αρκετά παραπάνω.
Σε όλα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις στην ίδια τιμή αγοράς. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Επιλέξατε ομορφιά και σχεδίαση. Όντως είναι το ομορφότερο από όλα, σε κάποια άλλα όμως δεν κερδίζει και δεν φτάνει το επίπεδο κυρίως αυτό των c suv. Δεν έχει τεράστιες διαφορές αλλά δεν είναι γενικά το καλύτερο σε δύο κατηγορίες.
-
Για το πάτημα θα διαφωνήσω, πιο τρένο και σπορ και το 2008, πιο μαλακό και άνετο το grandland ενώ σου δίνει και την αίσθηση λεοφωρειου επειδή κάθεσαι ψηλοτερα. Το σημαντικό είναι ότι από το 2008 δεν ήθελα να βγω ενώ απο το grandland ούτε κρύο ούτε ζέστη. Οπότε θα θυσίαζα την άνεση του πέμπτου επιβατη, που στην περίπτωση μου δεν υπάρχει, προκειμένου να απολαμβάνω περισσότερο την οδήγηση. Μπροστά δεν ένιωσα καθόλου στενοτητα αλλά ειμαι κανονικός σε ύψος βάρος. Το μόνο που δεν μου άρεσε και στο 2008 και στο grandland είναι ότι τα πόδια του συνεπιβάτη δεν μπορούν να τεντώνουν τέρμα μπροστά γιατί έχει κάτι σαν επένδυση στο κάτω μέρος στο βάθος του ταμπλό.
Μήπως έχει κανείς άποψη για το αυτόματο eat8 γιατί άκουγα έναν ελαφρύ σφυριγμο όταν ήμουν σταθερά με 100;; Ένα από τα ατού του grandland είναι ότι μπορείς να το πάρεις αυτόματο στα ίδια σχεδόν λεφτά με το χειροκίνητο allure.
-
Καλησπέρα παιδιά είμαι και εγώ σε αναζήτηση suv αυτοκινήτου. Κατηγορία μεταξύ b suv και c suv. Η αλήθεια είναι ότι το peugeot το περιμέναμε ολοιόλοι πως και πως. από άποψη διαστάσεων σχεδιασμού είναι μια από τις πιο τίμιες λύσεις. Πάμε στα αρνητικά 25.000 για την allure έκδοση με 130 hp? πάτε καλά εκεί στην peugeot? Με 25000 περνεις c suv. Επόμενο αρνητικό. δεν έχω καταλάβει γιατί η peugeot αποφάσισε να καταργήσει τον προηγούμενο κινητήρα με τους 110 hp από το παλιό 2008.μηπως να σε αναγκάσει να πας στους 130?
Επίσης ο κινητήρας με 100hp σίγουρα θα σέρνετε με 4 άτομα μέσα οπότε οι λύσεις για αύξηση ιπποδύναμης που αναφέρατε με τσιπάκια δεν ξέρω αν ειναι σωστή. Επίσης όλες οι δοκιμές αναφέρουν υψηλες καταναλώσεις για τα 130 hp. Το puma το είδα άψογο σε όλα αλλά οι χώροι δεν είναι για οικογένεια. Kamiq ωραίο καλοί χώροι αλλα θα προτιμήσω να περιμένω το καινούριο qashqai. Peugeot μας απογοήτευσες τιμολογιακα...
-
Ναι ειναι ενα κλικ πιο σπορτιφ το 2008 ισχυει, και αυτο λογω αιαθησης του μικροτερου τιμονιου, σε θεμα αναρτησης εχω την αισθηση οτι ειναι πολυ κοντα μεταξύ τους, αλλα σε ηχομονωση και ποιοτητα κυλισης είναι υποδεέστερο το Peugeot διότι αφήνουν κενό μεταξύ του 3008 και 2008 σε αυτόν τον τομέα. Αυτό εννοώ.
-
Για το πάτημα θα διαφωνήσω, πιο τρένο και σπορ και το 2008, πιο μαλακό και άνετο το grandland ενώ σου δίνει και την αίσθηση λεοφωρειου επειδή κάθεσαι ψηλοτερα. Το σημαντικό είναι ότι από το 2008 δεν ήθελα να βγω ενώ απο το grandland ούτε κρύο ούτε ζέστη. Οπότε θα θυσίαζα την άνεση του πέμπτου επιβατη, που στην περίπτωση μου δεν υπάρχει, προκειμένου να απολαμβάνω περισσότερο την οδήγηση. Μπροστά δεν ένιωσα καθόλου στενοτητα αλλά ειμαι κανονικός σε ύψος βάρος. Το μόνο που δεν μου άρεσε και στο 2008 και στο grandland είναι ότι τα πόδια του συνεπιβάτη δεν μπορούν να τεντώνουν τέρμα μπροστά γιατί έχει κάτι σαν επένδυση στο κάτω μέρος στο βάθος του ταμπλό.
Μήπως έχει κανείς άποψη για το αυτόματο eat8 γιατί άκουγα έναν ελαφρύ σφυριγμο όταν ήμουν σταθερά με 100;; Ένα από τα ατού του grandland είναι ότι μπορείς να το πάρεις αυτόματο στα ίδια σχεδόν λεφτά με το χειροκίνητο allure.
Πολυ σωστες απόψεις. Εγω το έπραξα ηδη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Grandland κ C5 πλεουν πολυ περισσότερο.
-
το grandland δεν πλέει....το έχεις οδηγησει;;; μάλιστα λένε πως είναι αρκετά σφιχτό για c suv
το μόνο σημείο που όντως πλέει λογω μεγαλθτερων διαδρομων της αναρτηση είναι όταν πηγαίνεις με 150 χπμ/ώρα και πέσεις σε βαθουλωματα της ασφαλτου εκει ναι υπαρχει και δευτερο μικρο ριμπαουντ στον πισω αξονα κυριως..τοτε καταλαβαινεις οτι εισαι σε suv
-
Καλησπέρα παιδιά είμαι και εγώ σε αναζήτηση suv αυτοκινήτου. Κατηγορία μεταξύ b suv και c suv. Η αλήθεια είναι ότι το peugeot το περιμέναμε ολοιόλοι πως και πως. από άποψη διαστάσεων σχεδιασμού είναι μια από τις πιο τίμιες λύσεις. Πάμε στα αρνητικά 25.000 για την allure έκδοση με 130 hp? πάτε καλά εκεί στην peugeot? Με 25000 περνεις c suv. Επόμενο αρνητικό. δεν έχω καταλάβει γιατί η peugeot αποφάσισε να καταργήσει τον προηγούμενο κινητήρα με τους 110 hp από το παλιό 2008.μηπως να σε αναγκάσει να πας στους 130?
Επίσης ο κινητήρας με 100hp σίγουρα θα σέρνετε με 4 άτομα μέσα οπότε οι λύσεις για αύξηση ιπποδύναμης που αναφέρατε με τσιπάκια δεν ξέρω αν ειναι σωστή. Επίσης όλες οι δοκιμές αναφέρουν υψηλες καταναλώσεις για τα 130 hp. Το puma το είδα άψογο σε όλα αλλά οι χώροι δεν είναι για οικογένεια. Kamiq ωραίο καλοί χώροι αλλα θα προτιμήσω να περιμένω το καινούριο qashqai. Peugeot μας απογοήτευσες τιμολογιακα...
Αν θέσουμε ως κλασικό παράδειγμα c-suv το qq τότε το 3008, grandland, c5 aircross είναι c-suv PLUS ενώ το 2008 είναι c-suv **MINUS **και όχι b-suv. Ειδικά σε σχέση με το qq είναι σχεδόν το ίδιο.
Τον ίδιο προβληματισμό είχα και εγώ, από τη μια ωραία η άπλα και η υψηλή θέση οδήγησης των c-suv από την άλλη πολύς όγκος σε σχέση με τα οφέλη σε καμπίνα, πορτμπαγκαζ. Ειδικά για το πορτμπαγκαζ δεν νομίζω ότι αξίζει να αγχώνεται κανένας εκτός αν το θέλει καθημερινά για μεταφορές, για διακοπές η μπαγκαζιέρα είναι η καλύτερη λύση ενώ στην καθημερινότητα τα 400-450 λίτρα είναι υπεραρκετά. Τώρα εγώ αν ήταν να πάω σε μεγαλύτερο από το 2008 θα πήγαινα στο πολύ ωραίο x-trail που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και είναι σε τιμή-χώμα συγκριτικά. Αλλά εκεί δεν θα είχα την ίδια κατανάλωση εννοείται, τέλη κυκλοφορίας κτλ. Πάντως επειδή κάποια στιγμή άρχισα να δοκιμάζω μαζί με φίλο και class c χατσμπακ πχ a class, bmw 1 κτλ δεν είδα σημαντικη διαφορά σε χώρους με το 2008 αν εξαιρέσουμε το ύψος από το έδαφος.
Για τους 100 ίππους, για πετρέλαιο υπόψιν, που ήταν ο σημαντικότερος ενδοιασμός και για μένα, μου είπαν 3 μηχανικοί σε 3 διαφορετικές αντιπροσωπείες ότι είναι ακριβώς η ίδια μηχανή με τους 130 ίππους με μόνη εξαίρεση την χαρτογράφηση. Επίσης ότι με κόστος 300-400 ευρώ (με παράλληλο) πάει πολύ χαλαρά στους 130 χωρίς να χάσεις σε αξιοπιστία και κατανάλωση. Το ίδιο ισχύει και για τους βενζίνης. Τώρα θα πει κάποιος παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και σκέφτεσαι ήδη μοντίφες; ναι γιατί το αυτοκίνητο από τα 10 που θέλω έχει τα 9 ενώ άλλα έχουν μόνο τα 6 ή τα 7. Αν μπορώ το 1 που μου λείπει να το φτιάξω αν θέλω αργότερα γιατί όχι;
Και όπως πολύ σωστά λες θα έπρεπε η τιμολόγηση να ήταν τέτοια που με τα 25500 της allure να είχες εργοστασιακά 130 ίππους πετρέλαιο και αν ήθελες και αυτόματο να πήγαινε η τιμή στα 27500 και όχι στα 32000. Εδώ πληρώνεις το ημι-πριμιουμ που λέγαμε πριν. Το ίδιο ισχύει και για το xceed.
Παρεπιμπτόντως για το xceed που το εκθειάζουν οι πωλητές για τους πολλαπλούς πίσω εγώ το πήγα σε δρόμο με συνεχόμενα σαμαράκια και δεν είδα μεγάλη διαφορά από το δικό μου 15ετίας με ημιάκαμπτο. Τι να σου κάνουν οι πολλαπλοί με τις 18αρες και με χαμηλό προφίλ;
-
Σε καμία περίπτωση δεν παίζει παράλληλος τόσο στους puretech όσο και στους blueHDi. Απλό remapping παίζει σε κάθε περίπτωση και όντως και τα δύο μοτέρ στις εκδόσεις 100/130 είναι ολόιδια πλην της χαρτογράφησης. Διατηρώ μία επιφύλαξη για τη νέα έκδοση των 155hp που δε μας πολυαφορά κιόλας εμπορικά εδώ Ελλάδα.
Η απόδοση της βενζίνης με το remapping πάντως, πάει γύρω στα 145-150hp για όποιον τολμηρό θέλει να θυσιάσει την εγγύησή του.
https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/43-peugeot/4822-2008/10875-2020/10262-1-2-puretech-gpf/
https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/43-peugeot/4822-2008/10875-2020/10525-1-2-puretech-gpf/ -
Dublin wrote:
Αν δεν θες C suv γιατι πρεπει να πας καρφι για C suv?! Ασε που δεν εβαλες κατα τη γνωμη μου το ποιο value for money Citroen C5 στη λιστα. Πληροφοριακά στις 3 πολεις που 'μενω', σε καμία δεν θα χώραγε να παρκαρω ενα C suv εκει που παρκάρουμε. Ειδικα τωρα που μερικα B suv εχουν παρόμοιους ή καλυτερους χωρους/αποσκευες με καποια C suv.
Όπως έγραψα ολοκληρωμένα στην πρόταση ήδη 'αν δεν συνυπάρχουν άλλοι σημαντικοί λόγοι πας καρφί για C SUV'. Για να μην θες C SUV προφανώς έχεις κάποιους λόγους και δεν το θες, όπως πχ το παράδειγμά σου για το χώρο παρκαρίσματος. Το C 5 δεν το έβαλα γιατί αυτή είναι η δική μου λίστα σύμφωνα με το γούστο μου - το C5 δεν μου αρέσει καθόλου!! Η δική σου λίστα προφανώς θα είναι διαφορετική ανάλογα με το δικό σου γούστο και ο επόμενος συμφορουμίτης θα έχει άλλη λίστα... απλά ήθελα να θέσω την εξίσωση γούστο ανά budget ανά μέγεθος στην τελική απόφαση αγοράς.
-
Σε καμία περίπτωση δεν παίζει παράλληλος τόσο στους puretech όσο και στους blueHDi. Απλό remapping παίζει σε κάθε περίπτωση και όντως και τα δύο μοτέρ στις εκδόσεις 100/130 είναι ολόιδια πλην της χαρτογράφησης. Διατηρώ μία επιφύλαξη για τη νέα έκδοση των 155hp που δε μας πολυαφορά κιόλας εμπορικά εδώ Ελλάδα.
Η απόδοση της βενζίνης με το remapping πάντως, πάει γύρω στα 145-150hp για όποιον τολμηρό θέλει να θυσιάσει την εγγύησή του.
https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/43-peugeot/4822-2008/10875-2020/10262-1-2-puretech-gpf/
https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/43-peugeot/4822-2008/10875-2020/10525-1-2-puretech-gpf/Οκ μηχανικός δεν είμαι ίσως δεν κατάλαβα καλά. Εν πασει περιπτώσει εφόσον είναι οι ίδιες μηχανές δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί στο λινκ που εδωσες ο μεν 130 πάει στους 160 ενώ ο 100 πάει στους 140. Θα έπρεπε και ο 100 να πάει στα 160 αν το ήθελε κάποιος. Εκτός αν υπάρχει κάποια διαφορά σε μπεκ ή δεν θέλουν να επηρεάσουν τους ρύπους.
-
Επίσης ο κινητήρας με 100hp σίγουρα θα σέρνετε με 4 άτομα μέσα οπότε οι λύσεις για αύξηση ιπποδύναμης που αναφέρατε με τσιπάκια δεν ξέρω αν ειναι σωστή.
Νομίζω βιαστικά βγάζεις συμπέρασμα διότι αν σκεφτείς ότι το juke με 117hp δίνουν το 0-100 σε 10.4(χειροκίνητο) ενώ του chr με 116 hp σε 10.9.Τώρα το 2008 με 100hp δίνει 10.9. Από αυτά τα νούμερα εγώ νομίζω θα τραβάει.
Τώρα μπορείς να ρωτήσεις και τον Dublin για το πετρέλαιο με 100hp αν τραβάει όντως.Και αν μου πείτε για την παραπάνω ροπή μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο:
Αν δε βιάζεσαι για αγορά μπορείς να περιμένεις μέχρι τέλος Απρίλη που θα παραλάβω βενζίνη 100hp να σου πω εντυπώσεις.
-
Σορρύ εγώ δεν ήμουν ξεκάθαρος. Και ο 100αρης και ο 130αρης ΒΕΝΖΙΝΗΣ πάνε στα 150hp και 25Nm ροπής. Στα diesel δεν έχω ψάξει τι παίζει. Προφανώς υπάρχουν μικρές μηχανολογικές αλλαγές για να προκύπτει αυτή η διαφορά στη βελτιωσιμότητα.
-
Όχι επιμένω στο φάρδος μπροστά για τους επιβατες. Δεν ειναι μονο τα 8 εκατοστά αλλα ειναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Στο 2008 προσπάθησαν να του φτιάξουν μια πολύ φαρδιά κεντρική κονσόλα που όντως δείχνει εντυπωσιακή αλλά κλέβει αρκετα από τον χώρο για τα γόνατα των εμπροσθιων επιβατών.Στο grandland x οχι μόνο έχει μικρή κεντρική κονσόλα αλλά έχει και μια κλίση ενω ειναι κάπως σκαφτή στην θέση του οδηγού ακριβώς στο σημείο των γονατων του με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τα 208 και τα 2008.Δηλαδή συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που ισχυρίζεσαι. Δεν υπερβάλλω, έχουν τεράστια διαφορά σε εκείνο το σημείο υπέρ του grandland x.
Επίσης, τα καθίσματα του grandland είναι πιο φαρδιά και άνετα. Η εικόνα του είναι παλιομοδίτικη μπροστά στο 2008 ενώ η ποιότητα του είναι πολύ καλή στο ταμπλό με χρηση παντου μαλακου πλαστικού με ραφές σαν δερμα ενώ έχει ακομα και στο ανω τμημα των θυρων πολύ αφρατο και μαλακό πλαστικο ενώ σε αλλά σημεία ειναι μέτρια έως κακή, οπως στις χειρολαβές. Αυτό το ασημένιο φιλέτο στις χειρολαβές τρίζει με το που πιάσεις την χειρολαβη (λύθηκε βέβαια με σπρέι σιλικονης)Σε πάτημα στον δρόμο έχω την αίσθηση είναι καλύτερο και πάλι το OPEL διότι πολύ απλά είναι ένα 3008 με άλλο σημα, το οποίο είναι ανώτερο σε ποιότητα κύλισης από το 2008.Δεν ειναι λοιπόν μονο τα 8 εκ οπως πιθανον να αναγραφεται στα χαρτιά αλλά στην πράξη είναι αρκετά παραπάνω.
Σε όλα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις στην ίδια τιμή αγοράς. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Επιλέξατε ομορφιά και σχεδίαση. Όντως είναι το ομορφότερο από όλα, σε κάποια άλλα όμως δεν κερδίζει και δεν φτάνει το επίπεδο κυρίως αυτό των c suv. Δεν έχει τεράστιες διαφορές αλλά δεν είναι γενικά το καλύτερο σε δύο κατηγορίες.
Lap εγώ μαζί σου εδώ έχεις απόλυτο δίκιο το grandland είναι πιο άνετο φυσικά.Στο 2008 αναγκαστικά έπρεπε να έχω τα πόδια μου κλειστά λόγω των καθισμάτων και όντως χτυπούσε το γόνατο στην κονσόλα όσο ήμουν συνοδηγός.
-
Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουμε σώνει και καλά να βάλουμε το 2008 στην ίδια κατηγορία με τα C-suv. Το αμάξι έχει όντως αυξημένες διαστάσεις και γι' αυτό είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας (παρέα με το t-roc) κατ' εμέ αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση με το Grandland-x ή το C5. Παρεμπιπτόντως έκανα ταξίδι Γιάννενα - Αθήνα με το Grandlanx πετρελαίο το περασμένο καλοκαίρι με την αδερφή μου και τα 2 παιδάκια της και ήταν από τα πιο άνετα ταξίδια που έχω κάνει.
Προσωπικά αν είχα οικογένεια (που δεν έχω) με 2 παιδιά δεν θα το σκεφτόμουν καν. Μπορεί να είναι λίγο συντηρητικό το εσωτερικό του (όμορφο για μένα) αλλά σίγουρα όχι πιο άσχημο από της ford ας πουμε. Και η αίσθηση που σου δίνει με το ύψος του οχήματος και την ανεβασμένη θέση οδήγησης είναι πολύ καλή. Ειδικά με την τιμή που έχει τώρα νομίζω ότι είναι το απόλυτο vfm.
(βέβαια εγώ ή το 2008 ή το πούμα θα πάρω αλλά λέμε τώρα... )
ΥΓ: θα μπορούσε η πεζώ να κάνει αυτό που κάνει η φορντ ελλάδος όπου με κόστος γύρω στα 400 σου κάνει remapping το 125 puma στα 150 (η έκδοση με τα 155 έχει μεγαλύτερο τούρμπο γι' αυτό και δεν πάει παραπάνω) διατηρώντας την πλήρη εργοστασιακή εγγύηση. Θα πούλαγε ο blueHDI σαν ζεστή λαγάνα την καθαρά δευτέρα.
-
kirilas wrote:
Επίσης ο κινητήρας με 100hp σίγουρα θα σέρνετε με 4 άτομα μέσα οπότε οι λύσεις για αύξηση ιπποδύναμης που αναφέρατε με τσιπάκια δεν ξέρω αν ειναι σωστή.
Νομίζω βιαστικά βγάζεις συμπέρασμα διότι αν σκεφτείς ότι το juke με 117hp δίνουν το 0-100 σε 10.4(χειροκίνητο) ενώ του chr με 116 hp σε 10.9.Τώρα το 2008 με 100hp δίνει 10.9. Από αυτά τα νούμερα εγώ νομίζω θα τραβάει.
Τώρα μπορείς να ρωτήσεις και τον Dublin για το πετρέλαιο με 100hp αν τραβάει όντως.Και αν μου πείτε για την παραπάνω ροπή μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο:
Αν δε βιάζεσαι για αγορά μπορείς να περιμένεις μέχρι τέλος Απρίλη που θα παραλάβω βενζίνη 100hp να σου πω εντυπώσεις.
Οκ parikon περιμένουμε εντυπώσεις μόλις παραλάβεις το αυτοκινητο. Η' αν κάποιος το έχει σε βενζίνη 100hp ας μας πει γνώμες.
-
Εχει κανεις κανα re-mapping για diesel 100hp χωρις να σπαει η εγγύηση;
-
Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Remapping = απώλεια εγγύησης.
Προσοχή όμως, συνήθως ισχύει το εξής: η απώλεια δεν είναι γενική. Πχ εάν χαλάσει το ηχοσύστημα ή το iCockpit ή μία ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά δικαιούσαι κανονικά κάλυψη. Εάν χαλάσει κάποιο μηχανικό μέρος που σχετίζεται με το remapping (πχ turbo, μετάδοση, μπλοκ κτλ) τότε είναι εντελώς απίθανο να καλυφθεί πειραγμένο αμάξι.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)