-
Αυτό το αμάξι όταν το μάθαινες μετά από 2-3 μέρες ήταν ο ορισμός της εργονομίας . Βέβαια εκείνη την εποχή τα αντίστοιχα γκόλφ δεν είχαν τέτοια θέματα , αφού αν είχαν δεξιό καθρέπτη ήταν εκδόσεις L και αν είχαν και δεύτερο όργανο στο ταμπλό πέρα από το ταχύμετρο ήταν καρα τζι ελ....
Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις μπε εμ βε που είχαν το αλάρμ μπροστά από το χειρόφρενο , θεωρώντας βέβαια ότι σε περίπτωση κινδύνου , πρώτα φρενάρεις χωρίς να ειδοποιήσεις κανένα , μετά παρκάρεις και σηκώνεις το χειρόφρενο που το πιάνεις εύκολα και μετά κοιτάς χάμω για να βρείς το αλάρμ να ειδοποιήσεις ....
-
Αυτό το αμάξι όταν το μάθαινες μετά από 2-3 μέρες ήταν ο ορισμός της εργονομίας .
Αυτό πάει κατευθείαν στα ανέκδοτα!!!
-
Η ιδιοτροπία, για να το πω ευγενικά, δεν έχει ηλικία...
-
Το concept ηταν να ειναι τα παντα προσβασιμα απο τα ακροδάχτυλα χωρις να παιρνεις τα ματια σπυ απο το δρομο κ τα χερια σου απο το τιμονι. Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το αστειο. Αυτο που περιεγραφα παραπανω ειναι ουσιαστικα μια μετεξέλιξη αυτου.
Ειναι αυτο που ελεγα. Διαφορετικες σχολες. Λογικο εδω να μαζευομαστε Γαλλοφιλοι και να βρισκουμε ποιο λογικη τη Γαλλικη εργονομία. Ας μην χαρακτηρίζουμε, γιατι πολλοι γνώστες προτιμούν Γαλλικα από πριν γεννηθούμε οι περισσότεροι εδω.
Let it be.
-
Ενώ το κλειδί ανάμεσα στα καθίσματα δεν είναι ιδιοτροπία....
-
Ενώ το κλειδί ανάμεσα στα καθίσματα δεν είναι ιδιοτροπία....
Είναι, αλλά δεν ενοχλεί καθόλου γιατί το χρησιμοποιείς μόνον δύο φορές σε κάθε διαδρομή, όταν μπαίνεις μέσα και όταν βγαίνεις, και άρα σταματημένος. Δεν σε δυσκολεύει σε τίποτα. Το ίδιο και το κλειδί στα αριστερά της Porsche, παραξενιά, αλλά δεν ενοχλεί καθόλου.
-
Καλα, οτι να'ναι. Στη μια περιπτωση ειναι παραξενιά που ομως δεν ενοχλει, στην αλλη ειναι θανατηφόρο λαθος της κακιας Γαλλικης ιντελεξιας. Μιλαμε για εντελως μονοδιαστατο τροπο σκέψης. Next.
Μπορουμε να μεινουμε παρακαλω on topic. Υπαρχουν αλλα threads γιa Porsche.
-
Το κλειδί στα σκανδιναβικά δίπλα στο χειροφρενο, μπήκε διότι είχαν στόχο την προστασια των ποδιων του οδηγουν, μικραίνοντας την κολόνα του τιμονιού
Στην Porsche ήταν ξεκάθαρα θέμα marketing λόγω αγωνιστικής προελευσης στον παλιό στυλ που έτρεχαν οι οδηγοί για να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο και να βαλουν γρήγορα μπροστά.
-
Toyota Celica , Corolla KE25 -> 1970
Τιμόνι με 3 ακτίνες και 3 κόρνες, μία σε κάθε ακτίνα. Τιμόνι με δύο ακτίνες και δύο κόρνες, για το Corolla KE30. Πόσο μπροστά!
Για να μπορείς να κορνάρεις με όποια θέλεις, με τον αντίχειρα αν θέλεις, και με το τιμόνι ακόμη και σε στροφή, γιατί το εξωτερικό λεβιεδάκι μερικές φορές ήταν στην κολώνα και όχι στο στρεφόμενο μέρος του τιμονιού,άρα για να κορνάρεις σε στροφή έπρεπε το ένα χέρι να αφήσει το τιμόνι και να ψάχνει το λεβιέ.
-
Toyota Corolla KE25 -> 1970
Τιμόνι με 3 ακτίνες και 3 κόρνες, μία σε κάθε ακτίνα. Τιμόνι με δύο ακτίνες και δύο κόρνες, για το Corolla KE30. Πόσο μπροστά!
Που το θυμήθηκες!?!?! Σε αυτό το αυτοκίνητο έμαθα να οδηγώ!! Όντως πολύ βολικό το τιμόνι, ακριβώς ότι της Celica στην φωτογραφία.
Ακόμα την έχει την ΚΕ25 ο πατέρας μου, το 1ο του αυτοκίνητο....δεν την αποχωρίζεται με τίποτα!!
-
Καλα, οτι να'ναι. Στη μια περιπτωση ειναι παραξενιά που ομως δεν ενοχλει, στην αλλη ειναι θανατηφόρο λαθος της κακιας Γαλλικης ιντελεξιας. Μιλαμε για εντελως μονοδιαστατο τροπο σκέψης. Next.
Μπορουμε να μεινουμε παρακαλω on topic. Υπαρχουν αλλα threads γιa Porsche.
Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ των δύο, είναι όντως ό,τι να 'ναι...
-
Eίχαμε ΚΕ30 για 29 χρόνια.
-
Αυτο με την κορνα σε καθε ακτινα το ειχαν και μερικα Datsun
πχ
https://www.pakwheels.com/forums/t/datsun-120y-1979-restoration/41864
Οπως και διακοπτη μιζας στα αριστερα (αλα Πορσε) ειχε και η Πεζω
Ποιος αντεγραψε ποιον δεν το γνωριζω
-
Τα βόλβο παλιά είχαν μία νίκελ στεφάνη πάνω στο τιμόνι που ήταν όλη κόρνα , οπότε την πατούσες όποια κλίση και να είχε το τιμόνι .
Οσο για την αγάπη του Δία που είναι εργονομικοί οι Γερμανοί , είναι τόσο εργονομικοί όσο τα πέδιλα και οι κάλτσες που φοράνε το καλοκαίρι στην Ελλάδα....
-
Οσο για την αγάπη του Δία που είναι εργονομικοί οι Γερμανοί , είναι τόσο εργονομικοί όσο τα πέδιλα και οι κάλτσες που φοράνε το καλοκαίρι στην Ελλάδα....
Στα αυτοκίνητα οι πιο εργονομικοί είναι οι Ιάπωνες, δεν συμπαθώ τους Γερμανούς σε αυτόν τον τομέα (ούτε σε κανέναν άλλον τομέα). Κι επειδή σε πολύ πιο σοβαρά μηχανήματα (άρματα μάχης) έχω συγκρίνει ρωσικά, αμερικάνικα, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά μηχανήματα, ξέρω πως σκέφτεται η κάθε σχολή.
-
Ερώτηση για το αμάξι να ξεφύγουμε λίγο από το παρελθόν και τις κόρνες.Στο βίντεο που παραθέτω κάτω στο 3.40 και μετά δείχνει σε αργή κίνηση να μπαίνει σε στροφή παρατηρώ ότι σηκώνεται λίγο ο πίσω δεξιά τροχός και ένα ελαφρύ γλιστρημα του πίσω μέρους. Φταίει ο ημιακαμπτος γι αυτό ή μπήκε με παραπάνω χιλιόμετρα σε βρεγμένο οδόστρωμα;
-
Έχει να κάνει με την αντιστρεπτικη και το πάχος της σε συνάρτηση με τα σκληρά ελατήρια.
Με λίγα λόγια καλά κάνει και κάνει έτσι.
Και μιας και δεν κρατιέσαι να μάθεις για το 2008 και 38 σελίδες δεν σου έφτασαν και σε ενόχλησαν 10 posts για τις κόρνες...αφιερωμένο
-
Ερώτηση για το αμάξι να ξεφύγουμε λίγο από το παρελθόν και τις κόρνες.Στο βίντεο που παραθέτω κάτω στο 3.40 και μετά δείχνει σε αργή κίνηση να μπαίνει σε στροφή παρατηρώ ότι σηκώνεται λίγο ο πίσω δεξιά τροχός και ένα ελαφρύ γλιστρημα του πίσω μέρους. Φταίει ο ημιακαμπτος γι αυτό ή μπήκε με παραπάνω χιλιόμετρα σε βρεγμένο οδόστρωμα;
Εχω αυξησει λιγο τις τελικες μου πλεον (175 πριν λιγο ,για λιγο ομως), σημερα σε καποια ποιο κλειστα κομματια του αυτοκινητοδρομου Μορεας μπηκα (και βγηκα!) με 145-155 και σχετικα ανετα (αν δεν παταγαν τη γραμμη μου κατι Smart και κατι Qasqai!). Σε ορεινες διαδρομες σε γρηγορο ρυθμο παλι δεν παρατήρησα καμια απωλεια πρόσφυσης.
Επαναλαμβάνω οτι τα λαστιχα που φοραει ειναι ποιο touring, νομιζω οτι σε ορεινα κομμάτια ενα αλλο ποιο 'στριφτερο' λαστιχο θα βοηθούσε καλύτερα.
Παρομοια συμπεριφορα ειχα και με Arona σε B suv, αλλα με λιγοτερη τελικη και πολυ λιγοτερη άνεση (μετρας καθε ανωμαλια του οδοστρώματος και πολυ συχνα σε εγκαρσιες τομες το πισω μερος εφευγε τελείως).
Γενικα δεν το εχω παει ακομη ορια το αυτοκινητο και επισης το μαθαινω ακομη, αλλα βλεπω οτι το αδυναμο σημειο του σε στροφες ειναι τα ελαστικά μαλλον. Στους ρυθμους που θελω εγώ και θα πηγαίνουμε με τα παιδιά μεσα, με υπερκαλύπτει. Αλλωστε σημερα εβγαλα σχεδον ολη τη διαδρομη στα αριστερα!
Για ποιο σπορ οδηγηση και λιγοτερες οικογενειακές απαιτησεις, μαλλον Puma θα κοιταγα. Για ποιο ανεση και λιγο off C3 Aircross και ανεση μεσ'την πολη Crossland (ειδικα στις τιμες χωμα που εχουν τωρα).
Επισης ανοιξε λιγο ο κινητήρας μου φαίνεται μετα τα 2000χλμ, ή εγω παταω λιγο περισσοτερο γκαζι. Μπορει και τα 2 μαζι!
Παντως με αρκετη Αθηνα πλεον και ποιο γρηγορα ταξιδια, η καταναλωση ειναι στα 5,1λ/100χλμ
Το myPeugeot πολυ χρησιμο, και το TomTom traffic σου δειχνει ακριβως την κινηση αναλογα το κομματι που θες να δεις και με real time δεδομενα. Bonus!!
Android Auto as expected. Κανονικα δεν υποστηριζει Ελλαδα (πρεπει να το κατεβασεις σαν app ξεχωριστα και να το φορτώσεις, δεν μπαινει απο Google Play), οποτε εχει λιγο θεμα με τα Ελληνικα (στο Επαφες κυριως). Διαβαζεις τα μηνυματα απ'ευθειας στην οθονη του infotainment (και Ελληνικα, ολα ενταξει) αλλα δεν εχω βρει αμεσο τροπο να απαντας (κανεις reply με ετοιμα μηνυματα, αλλα μετα θελει παλι να βαλεις καποια επαφη, οποτε τρεχα γυρευε).
-
Τελικά ο road runner που είχε την κόρνα;
-
Χαχαχα .
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Είμαι πολύ αγαθός για τέτοιες σκέψεις.
Δες στο 2:07, και παλαιότερα αυτό ήταν χαρακτηριστικό των Peugeot, αλλά και των Ford.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)