-
Καλησπέρα σε όλους, ειμαι κάτοχος ενός mini Cooper s εδώ και 10 χρόνια, πριν ένα χρόνο γέννησε η γυναίκα μου και δεν χωράμε πια οπότε ήρθε η ώρα να αλλάξω αμάξι ήμουν ανάμεσα στο qashqai techna και το peugeot 2008gt line αλλά μετά από ένα τεστ drive και των δύο οχημάτων τείνω προς peugeot, δεν είχα ποτέ Γάλλο οπότε δεν γνωρίζω και πολλά άλλα είχα ακούσει ότι βγάζουν θέματα στα ηλεκτρικά και ότι τρίζουν τα πλαστικά τους επίσης σκέφτομαι για ηλιοροφη αλλα φοβαμε μην βγάλει κάποια βλάβη ή μπάζει νερά.
Περιμένω γνώμες,
ευχαριστώ και καλός σας βρήκα.
-
Προτιμώ τα χαμηλά αυτοκίνητα (έχω χαμηλωμενο -2.5 εκατοστα) αλλά το 'αφεντικό' έχει άλλη άποψη οπότε για αυτο πάμε προς suv/crossover. Το proceed 1.6 diesel GT line είναι αυτό που θα έπαιρνα καθαρά με τα δικά μου κριτήρια. Παντως σε οσα έχω δοκιμάσει έχω ξενερώσει με κάποια πράγματα που στο δικό μου παλιό δεκαπενταετίας υπάρχουν πχ υποβραχιονιο πίσω σχεδόν όλα δεν έχουν (στο 2008 GT line με ενοχλεί πολύ αυτο) ή έχουν extra. Πορτακι σκι επίσης δεν έχω δει σε κανένα πλην ateca. Το δικό μου μεταφέρει 4 άτομα και 2 σετ σκι μέσα. Στο χώρο μηχανής δεν βάζουν ένα αξιοπρεπες καπάκι μηχανής και βλέπεις όλο το σκορποχωρι μπροστά σου. Σκληρά πλαστικά στο επάνω μέρος των θυρών πισω είναι ο κανόνας ενώ τα πλαστικά στο κάτω μέρος του ταμπλό χαμηλής ποιοτητας. Ταπετσαρίες ίδιας ποιότητας με πριν 15 χρόνια. Γενικά δεν βλέπω αξιοσημείωτη πρόοδο σε βασικά σημεία παρά μόνο στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και στις οθόνες.
-
Προχθές ήμασταν έξω για φαγητό με τη γυναίκα και ανταλλάσσαμε απόψεις για το πιο είναι το καλύτερο πιάτο που έχουμε φάει στη ζωή μας.
Εγώ που μισώ τα θαλασσινά έβγαλα πρώτο την μακαρονάδα σουπιάς (τα μακαρόνια ήταν από σουπιά) που έφαγα σε γνωστό πολυβραβευμένο εστιατόριο μεγάλου σεφ πέρσι τέτοια εποχή. Τα υλικά ήταν απλά καθημερινά. Το αποτέλεσμα ήταν να φάω θαλασσινό μετά από μπορεί και 25 χρόνια...
Αρέσει δεν αρέσει η Peugeot πλέον έχει συνολικά πολύ καλή κύλιση όντας δυνατή σε όλους τους τομείς. Γι'αυτό και έχει τόσο ανταγωνιστικό αποτέλεσμα.
Οδήγησα πολλά suv τελευταίους 3 μήνες σε td. Το 2008 και το Xceed ξεχώρισαν όντας πιο κοντά στις επιθυμίες μου με βάση την τσέπη μου πάντα. Το 2008 δυστυχώς είναι στενό μπροστά για τα κυβικά μου. Κρίμα γιατί οδηγικά μου αρέσει πολύ.
Το Xceed από την άλλη αν πάρει μέχρι το καλοκαίρι τον νέο 1.5 Τ 160ps της Hyundai και τραβάει λίγο καλύτερα από χαμηλά, παράγει λίγο λιγότερο θόρυβο και τέλος παράγει λιγότερους ρύπους ώστε να μην είμαι 'αναγκασμένος να πάω σε DCT' για να κρατήσω χαμηλά τα Τ/Κ (θα ρίξω τα 2000€ του DCT στις εξοπλιστικές του ελλείψεις) θα γίνει αυτομάτως η νο1 επιλογή μου.
-
Ατσα απάντηση το drive για το 2008 !!! Τόλμησε να το συγκρίνει με Q2 και ... Ω θεοί με το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης Χ1 , ενώ ετοιμάζει και συγκριτικό με το countryman!!!!
Και σε στυλ οργισμένης απάντησης!
Βρε μήπως όντως είναι τοσο καλό; Εγώ προσωπικά προβληματίστηκα με τις εντυπώσεις του Sabbas Thess που ξεκάθαρα δηλώνει πως είναι καλύτερο ποιοτικά και σε ηχομόνωση και από C κατηγορίας όχημα όπως το XCeed ! Νομίζω και άλλο μέλος του φόρουμ (Stefan) είχε γράψει με έμφαση κάτι παρόμοιο ως προς την ποιότητα.
Πανέμορφο και ενδεχομένως και ποιοτικό το 2008 αλλά όταν συγκρίνεις κάτι και δη σε επίπεδα τιμών οφείλεις να συγκρίνεις όμοια πράγματα.
-
Καλησπέρα σε όλους, ειμαι κάτοχος ενός mini Cooper s εδώ και 10 χρόνια, πριν ένα χρόνο γέννησε η γυναίκα μου και δεν χωράμε πια οπότε ήρθε η ώρα να αλλάξω αμάξι ήμουν ανάμεσα στο qashqai techna και το peugeot 2008gt line αλλά μετά από ένα τεστ drive και των δύο οχημάτων τείνω προς peugeot, δεν είχα ποτέ Γάλλο οπότε δεν γνωρίζω και πολλά άλλα είχα ακούσει ότι βγάζουν θέματα στα ηλεκτρικά και ότι τρίζουν τα πλαστικά τους επίσης σκέφτομαι για ηλιοροφη αλλα φοβαμε μην βγάλει κάποια βλάβη ή μπάζει νερά.
Περιμένω γνώμες,
ευχαριστώ και καλός σας βρήκα.
με το καλό η οποία επιλογή.
δικαιοκογημενα για εμένα σκέφτεσαι για τα γαλλικά αλλά εδώ θα σου πουν ότι έχουν αλλάξει.
Πασο.
ωστοσο το δίλημμα στο οποιο είσαι δεν είναι δίλημμα γιατί και το κασκαι είναι Ρενώ με συναρμολόγηση Αγγλία.
Όμορφο μεν αλλά ποιοτικα πολύ χαμηλά. -
Λογικά έχεις to R56 (το είχα για 2 χρόνια αυτόματο), το οποίο έχει ουσιαστικά Γαλλικό κινητήρα οπότε δεν θα πρέπει να σε φοβίζει. Ναι κάποτε είχαν θέμα με τα ηλεκτρικά (πριν περίπου 20 χρόνια, όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν με canbus) αλλά από τότε έχουν αλλάξει και βελτιωθεί πολλά. Όπως βελτιώθηκαν και τα πλαστικά και πλέον μάλλον τρίζουν λιγότερο από τα νέα Μίνι! Επίσης, δεν πιστεύω ότι θα έχει θέμα με την ηλιοροφή...τα Μίνι ναι είχαν πολλά θέματα με ηλιοροφές (όπως και η παλιά A class) και ήταν ο λόγος που δεν έβαλα εγώ (αλλα είχε η γυναίκα μου σε Μίνι για 12 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα).
Γενικά, εκτός εαν πέσεις στην περίτπωση αστοχίας, τίποτα δεν δείχνει ότι το 2008 θα είναι λιγότερο αξιόπιστο ή θα τρίζει περισσότερο από ένα Μίνι. Ίσα ίσα που στατιστικά το ανάποδο συμβαίνει!
-
Παντως σε οσα έχω δοκιμάσει έχω ξενερώσει με κάποια πράγματα που στο δικό μου παλιό δεκαπενταετίας υπάρχουν πχ υποβραχιονιο πίσω σχεδόν όλα δεν έχουν (στο 2008 GT line με ενοχλεί πολύ αυτο) ή έχουν extra. Πορτακι σκι επίσης δεν έχω δει σε κανένα πλην ateca
Έχεις ένα δίκιο,αλλά το τωρινό αμάξι σου τη κατηγορία είναι; Στα B suv -που ανήκει και το 2008- δεν έχουν πίσω υποβραχιόνιο ή πορτάκι (με εξαίρεση C3 aircross και Kamiq,απ'όσο θυμάμαι).
-
Ατσα απάντηση το drive για το 2008 !!! Τόλμησε να το συγκρίνει με Q2 και ... Ω θεοί με το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης Χ1 , ενώ ετοιμάζει και συγκριτικό με το countryman!!!!
Και σε στυλ οργισμένης απάντησης!
Βρε μήπως όντως είναι τοσο καλό; Εγώ προσωπικά προβληματίστηκα με τις εντυπώσεις του Sabbas Thess που ξεκάθαρα δηλώνει πως είναι καλύτερο ποιοτικά και σε ηχομόνωση και από C κατηγορίας όχημα όπως το XCeed ! Νομίζω και άλλο μέλος του φόρουμ (Stefan) είχε γράψει με έμφαση κάτι παρόμοιο ως προς την ποιότητα.
Η x1 είναι συγκρίσιμη με το 3008 και το q3. Δεν υπάρχει καμία λογική να συγκριθεί με q2 και 2008 με τελικό πόρισμα ότι είναι πολύ ακριβότερη.
-
nico wrote:
Παντως σε οσα έχω δοκιμάσει έχω ξενερώσει με κάποια πράγματα που στο δικό μου παλιό δεκαπενταετίας υπάρχουν πχ υποβραχιονιο πίσω σχεδόν όλα δεν έχουν (στο 2008 GT line με ενοχλεί πολύ αυτο) ή έχουν extra. Πορτακι σκι επίσης δεν έχω δει σε κανένα πλην ateca
Έχεις ένα δίκιο,αλλά το τωρινό αμάξι σου τη κατηγορία είναι; Στα B suv -που ανήκει και το 2008- δεν έχουν πίσω υποβραχιόνιο ή πορτάκι (με εξαίρεση C3 aircross και Kamiq,απ'όσο θυμάμαι).
Υποβραχιονιο και πορτακι τα θεωρώ must have σε crossover, b suv και πάνω αφού το παίρνεις για υποτίθεται περισσότερες εξορμήσεις σε χιόνια, βουνά γενικώς όπου χρειάζεται να κουβαλάς εξοπλισμό πχ σκι, button και επιβατες ταυτόχρονα. Τέλος πάντων μπρος στα κάλλη μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτο.
-
Προτιμώ τα χαμηλά αυτοκίνητα (έχω χαμηλωμενο -2.5 εκατοστα) αλλά το 'αφεντικό' έχει άλλη άποψη οπότε για αυτο πάμε προς suv/crossover. Το proceed 1.6 diesel GT line είναι αυτό που θα έπαιρνα καθαρά με τα δικά μου κριτήρια. Παντως σε οσα έχω δοκιμάσει έχω ξενερώσει με κάποια πράγματα που στο δικό μου παλιό δεκαπενταετίας υπάρχουν πχ υποβραχιονιο πίσω σχεδόν όλα δεν έχουν (στο 2008 GT line με ενοχλεί πολύ αυτο) ή έχουν extra. Πορτακι σκι επίσης δεν έχω δει σε κανένα πλην ateca. Το δικό μου μεταφέρει 4 άτομα και 2 σετ σκι μέσα. Στο χώρο μηχανής δεν βάζουν ένα αξιοπρεπες καπάκι μηχανής και βλέπεις όλο το σκορποχωρι μπροστά σου. Σκληρά πλαστικά στο επάνω μέρος των θυρών πισω είναι ο κανόνας ενώ τα πλαστικά στο κάτω μέρος του ταμπλό χαμηλής ποιοτητας. Ταπετσαρίες ίδιας ποιότητας με πριν 15 χρόνια. Γενικά δεν βλέπω αξιοσημείωτη πρόοδο σε βασικά σημεία παρά μόνο στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και στις οθόνες.
προσοχή το gt line δεν έχει full led και κάποια ακόμα πραγματακια, keyless,καθίσματα κ.α. συμφωνώ για diesel αν και το συγκεκριμένο δείχνει τουμπανο στην gt εκδοση. λευκό η μπλε.
θα παλέψω μέχρι τέλους με το 'αφεντικό' για non suv και ότι βγει.
-
nico wrote:
προσοχή το gt line δεν έχει full led και κάποια ακόμα πραγματακια, keyless,καθίσματα κ.α. συμφωνώ για diesel αν και το συγκεκριμένο δείχνει τουμπανο στην gt εκδοση. λευκό η μπλε.
θα παλέψω μέχρι τέλους με το 'αφεντικό' για non suv και ότι βγει.
Προβολείς ‘PEUGEOT Full LED Technology’ με αυτόματη ρύθμιση του ύψους της δέσμης και φωτεινή υπογραφή PEUGEOT (“τρεις νυχιές”) που το ειδες οτι δεν εχει
-
αναφερομουν στο proceed. σορρυ για το offtopic.
-
Να ρωτήσω κάτι βασικό εγώ με την πλήρη ασχετοσύνη μου;
Ας πάρουμε το 1.2L, 130HP, εντάξει; Αυτό το αμάξι τώρα σε πάει άνετα σε μεγάλους δρόμους με μία μέση ταχύτητα 140 χαω; Πες για παράδειγμα ότι βγαίνεις στην Ιόνια οδό και το πας μέχρι Γιάννενα. Ή κάνεις το Αθήνα - Θεσσαλονίκη ρε αδερφέ. Σε πάει ευχάριστα και ξεκούραστα ή θα βγεις από μέσα πυροβολημένος;;;
-
@Mich παρτο td τουλάχιστον 2 φορές για να καταλάβεις. Από προσωπική εμπειρία ο αντίστοιχος κινητήρας σε 308 καινούργιο (ακόμα δεν είχε συμπληρώσει 1000χλμ). Ταξίδι, τέλος Γενάρη για να ανοίξει ο κινητήρας, τον γύρο της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) με εκκίνηση από Θεσσαλονίκη και πρώτη στάση Σταυρούπολη Ξάνθης (χωριό με σχετική ανάβαση από Ξάνθη). 4 ενήλικες 2 άντρες (εγώ πιάνομαι για 1,5 άτομο τουλάχιστον λόγο κιλών) 2 γυναίκες και λίγες αποσκευές για 3ημερο.
Χωρίς cc στην Εγνατία πιάστηκε το πόδι μου για να είμαι εντός ορίων ταχύτητας. Στην ανάβαση στο χωριό της Σταυρούπολης (3 φορές πάνω κάτω) δεν προλάβαινα να βγω από στροφή και με έστελνε στην 4η η ένδειξη. Δύο δύσκολες προσπεράσεις χρειάστηκε να κάνω (μια στην ανάβαση προς το χωριό και μία στις στροφές της Καβάλας στο γυρνά που είναι ελαφρώς ανηφόρα) και στο 'κατέβασμα' (συνήθεια ως προερχόμενος από ατμοσφαιρικά και diesel) κατάλαβα ότι με έπαιρνε και χωρις αυτό. Έκαψε 7L μο στο ταξίδι με normal οδήγηση παρά τα 3 ανέβα-κατεβα
Τέλος να σου πω ότι το 308 είναι 100 κιλά βαρύτερο (και όμως) από το 2008! Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα από τα td του 2008 την κλιμάκωση στο κιβώτιο του αλλά το 308 έχει σχετικά μακριές σχέσεις. Πέραν αυτών δες τα νούμερα που του μέτρησε το Drive gr (πολυ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τα εργοστασιακά) και τα συμπεράσματα δικά σου.
Τώρα εσύ αν προέρχεσαι από Honda S2000, Golf GTI ή E300 ξερωγω, ε δεν θα σου χύσει και τα μυαλά στο πάτωμα. Θα Ικανοποιήσει μέσο οικογενειάρχη με λίγες ανησυχίες και κάθε μέσο οδηγό για ηπειρωτικό ταξίδι εντός χώρας. Αν θες να βάλεις φωτιά στον δρόμο και να πατάς τα Civic καταρχας μην πάρεις SUV. Άλλωστε προσωπικά κανένα SUV απ' όσα οδήγησα δεν με ενέπνευσε για επιθετική οδήγηση. Είναι δημιουργίες με άλλα κριτήρια. Αν το θες για να πηγαίνεις πχ Αυστρία τότε όχι. Θες άλλα κυβικά, άλλο segment (τουλάχιστον 'C') και μάλλον diesel αυτόματο...
ΥΓ: Το κιβώτιο του 308 έχει ασάφεια από 2α-3η & από 5η-6η είτε ανέβασμα (κυρίως) είτε κατέβασμα. Προσωπικά ακόμα από 5η-6η βγαίνω πρώτα νεκρά. Πολύ μέτριο κιβώτιο και αν είχες πριν γερμανικό θα σε ενοχλεί πολύ και θα 'ψάχνεις' τις δύο αναφερόμενες αλλαγές...
-
Ετσι ακριβως ειναι, και επισης το 2008 στριβει κι'ολας, με τα 130 αλογα το ευχαριστιέσαι. Αυτος ο κινητηρας κινεί πολυ μεγαλυτερα και βαρυτερα συνολα. Αργοτερα με ενα ποιο επιθετικο λαστιχάκι απο το Pilot θα στριβει και λιγο καλυτερα πιστευω.
Σκεφτόμουν με τον 100αρι diesel αν σε 2-3-4 χρονια που τα παιδιά θα ειναι λιγο μεγαλύτερα αν θα μας έπαιρνε για κανα ταξιδακι Ευρώπη.
Θα το δω τοτε, αλλα ισως ειναι μεσα στα όρια ενα δεκαήμερο Βορεια Ιταλια ή Αυστρια που ανέφερες, απο αυτονομία, δυναμη σε αυτοκινητόδρομο, χωρο αποσκευών, μπορει να ειναι στο κατω οριο αλλα πιστευω γίνεται. Να ανοίξει και ο κινητηρας λιγο (οι diesel αργουν πολυ να ανοίξουν), τωρα παιρνω σχεδον 850χιλιομετρα αυτονομία, πιστευω θα πλησιάσει τα 1000 σε κανα χρονο-δυο.
-
@Mich παρτο td τουλάχιστον 2 φορές για να καταλάβεις. Από προσωπική εμπειρία ο αντίστοιχος κινητήρας σε 308 καινούργιο (ακόμα δεν είχε συμπληρώσει 1000χλμ). Ταξίδι, τέλος Γενάρη για να ανοίξει ο κινητήρας, τον γύρο της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) με εκκίνηση από Θεσσαλονίκη και πρώτη στάση Σταυρούπολη Ξάνθης (χωριό με σχετική ανάβαση από Ξάνθη). 4 ενήλικες 2 άντρες (εγώ πιάνομαι για 1,5 άτομο τουλάχιστον λόγο κιλών) 2 γυναίκες και λίγες αποσκευές για 3ημερο.
Χωρίς cc στην Εγνατία πιάστηκε το πόδι μου για να είμαι εντός ορίων ταχύτητας. Στην ανάβαση στο χωριό της Σταυρούπολης (3 φορές πάνω κάτω) δεν προλάβαινα να βγω από στροφή και με έστελνε στην 4η η ένδειξη. Δύο δύσκολες προσπεράσεις χρειάστηκε να κάνω (μια στην ανάβαση προς το χωριό και μία στις στροφές της Καβάλας στο γυρνά που είναι ελαφρώς ανηφόρα) και στο 'κατέβασμα' (συνήθεια ως προερχόμενος από ατμοσφαιρικά και diesel) κατάλαβα ότι με έπαιρνε και χωρις αυτό. Έκαψε 7L μο στο ταξίδι με normal οδήγηση παρά τα 3 ανέβα-κατεβα
Τέλος να σου πω ότι το 308 είναι 100 κιλά βαρύτερο (και όμως) από το 2008! Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα από τα td του 2008 την κλιμάκωση στο κιβώτιο του αλλά το 308 έχει σχετικά μακριές σχέσεις. Πέραν αυτών δες τα νούμερα που του μέτρησε το Drive gr (πολυ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τα εργοστασιακά) και τα συμπεράσματα δικά σου.
Τώρα εσύ αν προέρχεσαι από Honda S2000, Golf GTI ή E300 ξερωγω, ε δεν θα σου χύσει και τα μυαλά στο πάτωμα. Θα Ικανοποιήσει μέσο οικογενειάρχη με λίγες ανησυχίες και κάθε μέσο οδηγό για ηπειρωτικό ταξίδι εντός χώρας. Αν θες να βάλεις φωτιά στον δρόμο και να πατάς τα Civic καταρχας μην πάρεις SUV. Άλλωστε προσωπικά κανένα SUV απ' όσα οδήγησα δεν με ενέπνευσε για επιθετική οδήγηση. Είναι δημιουργίες με άλλα κριτήρια. Αν το θες για να πηγαίνεις πχ Αυστρία τότε όχι. Θες άλλα κυβικά, άλλο segment (τουλάχιστον 'C') και μάλλον diesel αυτόματο...
ΥΓ: Το κιβώτιο του 308 έχει ασάφεια από 2α-3η & από 5η-6η είτε ανέβασμα (κυρίως) είτε κατέβασμα. Προσωπικά ακόμα από 5η-6η βγαίνω πρώτα νεκρά. Πολύ μέτριο κιβώτιο και αν είχες πριν γερμανικό θα σε ενοχλεί πολύ και θα 'ψάχνεις' τις δύο αναφερόμενες αλλαγές...
OK, Xρήστο, fair enough. Θα το τεστάρω, λογικά και αυτό.
Τώρα που λες 308, ίσως πρέπει να περιμένω και το καινούργιο που αναμένεται μέσα στο '20. Αν αληθεύουν αυτό που διαβάζω, θα είναι ένα καλό σύνολο.
-
@Mich εγώ έγινα φαν της Peugeot και αυτό ακριβώς θα κάνω. Μόνο μια διόρθωση. Θα παρουσιαστεί τέλος του 2020 σε μεγάλη έκθεση. Δεν ξέρω ποια έχει τότε. Αρχές 2021 λένε ότι θα κυκλοφορήσει. Τα πολύ καλά νέα είναι ότι το Group κατάλαβε το μέγιστο σφάλμα του που έθαψε το παρόν μοντέλο. Το νέο θα κρατήσει σταθερό το πορτμπαγκάζ και θα έχει επιτέλους επαρκείς χώρους για τους πίσω. Σχεδιαστικά θαναι μεταξύ 208 & 508 ενώ θα υπάρχει (δεν ξέρει κανείς άμεσα ή μη) εκτός του hatchback και sw αλλά και crossover!
-
Πάντως από αυτά που λέει ο Saba, είναι αυτό που σας λέω πως βασικός εξοπλισμός πρέπει να ναι το adaptive cruise cotnrol
-
και τα θερμαινόμενα θα έλεγα. μπορεί να έχω συνηθίσει από το δικό μου αλλά ξενερώνω να πρέπει να δωσω καμία 300 πόσο κάνουν.
-
Μετρησα τον πισω προφυλακτήρα κ ειναι 9-12 εκατοστα.
Πραγματικα υπάρχει καποιος λογος για αυτο;
Μου φαίνονται κανα 30-40 λιτρα αποσκευων χαμένα..
Τελικα μαλλον δεν πρεπει να λεμε οτι ειναι το μακρυτερο B-SUV.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)