-
Το τιπο είναι μεγαλύτερο από το 2008 και μπροστά και πίσω , σε κεφάλι μπορεί όχι και σε απόσκευες έχουν διάφορα μην κοιταται τα νούμερα. Το δικό μου έχει 430 λτ και μου θύμισε το τιπο τα 434 αντίθετα του 2008 δεν με έπεισαν....
Επίσης τα πλαστικά του δε είναι τόσο καλά όσο περιγράφονται ενώ η οθόνη των 10 ιντσών με ασύρματη σύνδεση με κινητό δεν την βρίσκεις σε κάθε αμάξι.
-
Το τιπο είναι μεγαλύτερο από το 2008 και μπροστά και πίσω , σε κεφάλι μπορεί όχι και σε απόσκευες έχουν διάφορα μην κοιταται τα νούμερα. Το δικό μου έχει 430 λτ και μου θύμισε το τιπο τα 434 αντίθετα του 2008 δεν με έπεισαν....
Επίσης τα πλαστικά του δε είναι τόσο καλά όσο περιγράφονται ενώ η οθόνη των 10 ιντσών με ασύρματη σύνδεση με κινητό δεν την βρίσκεις σε κάθε αμάξι.
Τα πλαστικά του είναι από τις καλύτερες mainstream υλοποιήσεις, ειδικά τα διαφορετικά υλικά (π.χ το διαφορετικό μαλακό πλαστικό σε carbon look ενδιάμεσα και το πιο παραδοσιακό επάνω.
Επίσης η μεσαία κονσόλα στην Allure θυμίζει πραγματικά αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας (ή τιμής), δεν είναι βέβαια, του C5 είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά η αίσθηση και η εργονομία που σου προσφέρει είναι πραγματικά άξια λόγου.
Τα ντουλαπάκια μπροστά επίσης (το ένα με ασύρματη φόρτιση - έξτρα), είναι απίστευτα βολικά, ίσως η καλύτερη υλοποίηση που υπάρχει σε τέτοιο αυτοκίνητο, πραγματικά βολεύει για άπειρα πράγματα και τα χρησιμοποιούμε κατά κόρον. Ειδικά Allure που κλείνει, και ανοίγει σαν βάση για κινητό, αλλά και γενικά.
-
@Thin73 το 2008 έχει από τη βασική active μαλακά πλαστικά στο ταμπλο το γράφει και στο ιντερνετικο φυλλάδιο της peugeot που έχει αναλυτικά το τι περιλαμβάνει η κάθε έκδοση.. Γενικά σαν ποιότητα και χώρους δεν μπορεί να συγκριθεί το 2008 με τα υπόλοιπα b suv.. Ίσως μόνο λίγο με τα skoda kamiq και Renault captur. Όσο για το tipo cross όντως έχει καλές τιμές αλλά πιστεύω θα πουλήσει ελάχιστα
-
Νομίζω οι πόρτες στην GT είναι καλύτερες, και αλλάζουν λίγο τα καθίσματα - σταδιακά, μέχρι τα - να πω premium; - των GT version, όλα τα άλλα είναι ίδια.
Επίσης κάτι που ξεχνιέται συχνά είναι τα 1467λιτρα με αναδιπλωμενα τα πίσω καθίσματα, απίστευτα πρακτικό.
-
Αν η gt έκδοση του 2008 ειναι ίδια με του 208, που έχω μπει μέσα 4 με 5 φορες, έχει ίδια πλαστικα στις πόρτες αλλά δέρμα στα μπράτσα.
Οντως στην gt μαζί με τα καθισματα και τον κρυφό φωτισμό μοιάζει ακριβο αυτοκινητο..... Αλλα ουπς.... Ειναι οντως ακριβο
-
Αν η gt έκδοση του 2008 ειναι ίδια με του 208, που έχω μπει μέσα 4 με 5 φορες, έχει ίδια πλαστικα στις πόρτες αλλά δέρμα στα μπράτσα.
Οντως στην gt μαζί με τα καθισματα και τον κρυφό φωτισμό μοιάζει ακριβο αυτοκινητο..... Αλλα ουπς.... Ειναι οντως ακριβο
Χαχα! Είναι όντως πολύ ακριβό!
Νομίζω πολύ έξυπνα η Peugeot παίρνει πωλήσεις από τα φθηνά με την Active (μέχρι και 18.300 έχει φθάσει εισαγωγική τιμή, με χρώμα) και Active Plus, μετά μία αρκετά καλή Allure που πάει στα 22.000, και μετά Allure Plus με τον μοναδικό 3D panel, και ξεφεύγει με την GT που πραγματικά χτυπάει premium κατηγορία με αξιώσεις, κάνει δηλαδή και το 3008 στην από πάνω κατηγορία, μόνο που το 2008 κάτω από τα 19.000 είναι πραγματικά εφικτό από πολύ κόσμο, και οικογένειες.
Δεν είναι τυχαίες οι πωλήσεις, ένα πολύ ευρύ φάσμα αγοραστών το έχει τουλάχιστον στο τοπ 5 ή τοπ 3 των επιλογών του. Βοηθάει ότι είναι και από τα λίγα με diesel (περίπου 37% των πωλήσεων Ελλάδα) καθώς και των αρκετών πωλήσεων ηλεκτρικού.
Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, ανεβαίνει πολύ ψηλά σε πωλήσεις. Κάποιοι λίγοι θα πάρουν και GT Line με 155hp.
-
Αν η active plus είχε 20500. Θα ήταν πολύ καλό vfm. Βασικά σε κανα 2 ετη από σήμερα τόσο θα κάνει.
-
Lap wrote:
Οχι το tipo είναι τεράστιο μπροστά στο 2008 όχι απλά πιο μεγάλο. Είναι c κατηγορία και μαλιστα από τα ευρύχωρα.
Αλλα το νιώθεις αρκετά ψεύτικο.... Ακομα και τα κουμπάκια στο τιμονι είναι κούφια στο κλικ τους.
Μπορεί να είναι c κατηγορία αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις το 2008 έχει ελαφρώς καλύτερους χώρους μέσα.. Και σαν χώρο αποσκευών το tipo έχει μόλις 6 λιτρα παραπάνω 440 κ 434 με κιτ ελαστικού κ τα δύο.. Το 2008 405 λιτρα είναι με ρεζέρβα.. Αλλα για να έχουμε σωστή σύγκριση με κιτ ελαστικου η διαφορά τους είναι μόλις 6 λίτρα.. Οπότε πιο το νόημα που το tipo είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκους.. Σε χώρους δεν κερδίζει πάντως..
Ποιες μετρήσεις;
-
giocitroen91 wrote:
Lap wrote:
Οχι το tipo είναι τεράστιο μπροστά στο 2008 όχι απλά πιο μεγάλο. Είναι c κατηγορία και μαλιστα από τα ευρύχωρα.
Αλλα το νιώθεις αρκετά ψεύτικο.... Ακομα και τα κουμπάκια στο τιμονι είναι κούφια στο κλικ τους.
Μπορεί να είναι c κατηγορία αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις το 2008 έχει ελαφρώς καλύτερους χώρους μέσα.. Και σαν χώρο αποσκευών το tipo έχει μόλις 6 λιτρα παραπάνω 440 κ 434 με κιτ ελαστικού κ τα δύο.. Το 2008 405 λιτρα είναι με ρεζέρβα.. Αλλα για να έχουμε σωστή σύγκριση με κιτ ελαστικου η διαφορά τους είναι μόλις 6 λίτρα.. Οπότε πιο το νόημα που το tipo είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκους.. Σε χώρους δεν κερδίζει πάντως..
Ποιες μετρήσεις;
Του autotriti.. Στο ανέφερα στο παραπάνω σχόλιο που έκανα
-
Α! δεν το δα. Στο km77 εμφανίζουν μεγαλύτερο σε μετρήσεις το tipo κατι που με βρίσκει συμφωνώ καθώς τα είδα από κοντά.
-
Ένα άρθρο που τονίζει τα στοιχεία πρακτικότητας που σας έλεγα πριν μερικές ώρες. Τα 2 ντουλαπάκια μπροστά λαμβάνουν ιδιαίτερης μνείας όπως ακριβώς τα περιέγραψα χθες.
Επειδή μας άρεσε πάρα πολύ το C-HR (είχαμε και τα λεφτά του Auris για το επόμενο τότε, οπότε συνειρμικά πηγαίναμε και για Toyota) το είχαμε ψάξει, αλλά έχανε τόσους προφανεστατους πόντους σε θέματα πρακτικότητας που το αφαιρέσαμε σχετικά νωρίς από τη λίστα μας. Σίγουρα πανέμορφο αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι, ούτε καν ψευδο-, suv.
-
Ένα άρθρο που τονίζει τα στοιχεία πρακτικότητας που σας έλεγα πριν μερικές ώρες. Τα 2 ντουλαπάκια μπροστά λαμβάνουν ιδιαίτερης μνείας όπως ακριβώς τα περιέγραψα χθες.
Επειδή μας άρεσε πάρα πολύ το C-HR (είχαμε και τα λεφτά του Auris για το επόμενο τότε, οπότε συνειρμικά πηγαίναμε και για Toyota) το είχαμε ψάξει, αλλά έχανε τόσους προφανεστατους πόντους σε θέματα πρακτικότητας που το αφαιρέσαμε σχετικά νωρίς από τη λίστα μας. Σίγουρα πανέμορφο αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι, ούτε καν ψευδο-, suv.
Συμφωνώ σε όλα για τα θέματα πρακτικότητα και ροπής αλλά για να είμαστε δίκαιοι συγκρίνει ένα μοντέλο των 32χιλ ευρώ με ένα μοντέλο 26 Χιλ, Σύγκριση υβριδικο βενζινη με πετρέλαιο και όχι τον diesel με τα 110 άλογα αλλά με τα 130 οπότε θεωρώ θα έπρεπε να τον συγκρίνει με τον 2 λίτρο κινητήρα και ένα τελευταίο νομίζω είναι παλιό γιατί λέει για allure και 3d πίνακα. Κατά τα άλλα και γω όπως είπα συμφωνώ μαζί σου
-
Αν η active plus είχε 20500. Θα ήταν πολύ καλό vfm. Βασικά σε κανα 2 ετη από σήμερα τόσο θα κάνει.
19900 την πηρα εγω με τον 100 χειροκίνητο
-
Αυτό μάλιστα. Έτσι ναι είναι καλή αγορά για εμενα.
Πως και τόσο πιο φθηνα;
-
Πως και τόσο πιο φθηνα;
23900 έκλεισα εγώ με δώρο την επέκταση από 60000χιλ στα 100000χιλ χλμ. Έκλεισα ποτέ θα παραλάβω....αβυσσος η peugeot
-
Πως και τόσο πιο φθηνα;
Αυτές είναι οι τιμές αγοράς του αυτοκινήτου.
Έχει μόνιμη έκπτωση, ειδικά στις Active εκδόσεις, και δώρο το χρώμα, που ανάλογα είναι από 500-900€ το όφελος (δεν θυμάμαι ακριβώς τιμές, αλλά είναι σημαντικό κέρδος), επίσης έχει έξοδα προετοιμασίας/τέλη με 200-250€ το μέγιστο, οπότε και εκεί φθηνά (Hyundai/Kia μου είχαν πει μέχρι και 650€ για έξοδα, τεράστιο ποσό), και σε κάποιους τα κάνουν και δώρο.
All in all, όπως τα είπα και πριν, οι πρώτες εκδόσεις Active (από Plus κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξεκινάει) ξεκινάνε σε πολύ χαμηλή τιμή, και παίρνεις το τιμόνι/φρένα/στήσιμο (με την 16' είναι σούπερ άνετο) και πρακτικότητα του οχήματος, και τα looks βεβαίως βεβαίως,
Μετά πας στις ενδιάμεσες Allure που πάλι προσφέρουν πολλά πράγματα, αυξημένη πρακτικότητα (κυρίως με την κεντρική κονσόλα/ντουλαπάκι) και μισό επίπεδο πάνω σε ανέσεις και wow factor (ειδικά και με την 10' και 3D panel της Plus), και μετά στις 2 GT που πλέον, και δικαιολογημένα, παίζουν σε premium μονοπάτια, σοβαρό μείον εδώ η 18', που πραγματικά είναι υπερβολή σε οποιοδήποτε B suv, και ότι τα περισσότερα και σημαντικότερα τα έχεις πάρει ήδη από την Allure Plus.
Η έκπληξη είναι σίγουρα η άνεση των 16' των Active, και η 17' των Allure νομίζω είναι η χρυσή τομή για το αυτοκίνητο.
-
Σε καινούριο πεζο 2008 έρχονται και πατακια μέσα;
-
Σε καινούριο πεζο 2008 έρχονται και πατακια μέσα;
Να σου πω εγώ που το ρώτησα στην αντιπροσωπεία γέλασαν και μου είπανε εννοείτε. Υφασματινα
-
Πως και τόσο πιο φθηνα;
Ήταν στο black friday που είχαν τις εκπτώσεις. 19900+ έξοδα προετοιμασίας με δώρο συναγερμό
-
Δεν αρπαζομαι ουτε καν.η έκδοση που πηρα ειναι η active plus όχι η active.η συγκεκριμένη έκδοση ηρθε για να πωληθεί περισσότερο ως εταιρικη όπως το πηρε κι ο φίλος.το τι έχει περισσοτερο απο την active και τι λιγότερο από την allure έχει χιλιοειπωθει.
νομίζω όλοι θέλουμε περισσοτερα σε λιγότερα λεφτά αλλά περα απο αυτό, περα κι από την ομορφιά του εσωτερικού η του εξωτερικού, θέλουμε να μας ικανοποιεί κ λιγο το αυτοκίνητο οδηγικα.για να σε προλαβω το tipo cross δείχνει πολυ vfm αυτή την στιγμή αλλα εγώ το 2008 το παρηγγειλα 2μιση μήνες πριν έρθει για td.θα του έδινα την ευκαιρία,μάλιστα εδώ μέσα σε κάποιον είπα να πάει να το δει ως ξαναλέω vfm,αλλά καμιά φορά παιζει κ το ταιμινγκ ρόλο.
Από όσα αυτοκίνητα οδήγησα για να αποφασισω το 2008 μου κατσε καλυτερα.για να πω την πασα αληθεια καλυτερα μου κάτσε το xceed ειναι απίστευτο αυτοκινητο για μένα καλυπτει παρα πολλα από τα θέλω μου, οδηγικα κι εμφανισιακά,σε εξοπλισμο και σε χωρους,αλλά το diesel που προσωπικα επέλεξα για να καλυψει τις ανάγκες μου κάνει 4 χιλιάρικα περισσοτερο. Στο μόνο που δεν έδωσα προσοχή ήταν το Suzuki το s cross αλλά ακόμα και σ αυτό εμπιστευτηκα άποψη ενός γνωστου για τον diesel κινητήρα του.δεν σημαίνει ότι είχε δίκιο, εγώ τον εμπιστευτηκα, το τι και το πως δεν έχει σημασία.
Το 2008 το πηρα με δώρο τον τεμπέλη,κι ενώ επίσης με χαλουσε και μένα το χειρόφρενο, πλεον δεν δίνω καμιά σημασία, δεν μ ενοχλεί καν.τελος έχω μάθει να οδηγάω σε χειρότερες εργονομικα καμπινες
Το 308 μου το δωσαν στον γιαννιρη για td.ηταν το αυτοκίνητο που μου άρεσε και εμφανισιακά παρα πολυ απο το facelift και μετά, και οδηγικα ήταν το ανώτερο χατσμπακ που οδηγησα. Νομίζω τα λέει όλα η τελευταία προταση, τα χατσμπακ οδηγικα ειναι ανώτερα από όλα τα b suv, νομίζω δεν ανακαλυπτει κάποιος την Αμερική λεγοντας το. Δεν προχωρησα γιατί γίναμε 4μελης οικογένεια αλλα και γιατί η καμπίνα του ήταν ίδια σε μέγεθος με το Ibiza του 7 που είχα.ισως να μην έχει τόση σημασία τελικά το μέγεθος,ισως να τρώμε τον παπα με την ανάγκη για μεγαλυτερο και ψηλότερο αυτοκινήτο,αλλά αληθεια δεν μου κάτσε καλά ο στριμωγμένος χώρος πισω απο την θέση μου
Παραλίγο να έκλεινα το c3 aircross το καλοκαίρι στην έκδοση που το πηρε και ο piliouritis(γι αυτό είναι ωραίο το φόρουμ, μαθαίνεις πραγματα που δεν ήξερες,πχ εγώ έμαθα εδώ μέσα ότι έπαιζε τέτοια έκδοση)αλλά μόλις το οδήγησα δεν μου κανε το κλίκ που μου κανε το 2008.σαν έκδοση όμως εξοπλιστικά ήταν ανώτερη κατά πολυ του 2008, αυτόματο, περισσότερους ιππους και φθηνότερο. Και στην αντιπροσωπεία που αγόρασα και το 2008 μου κραταγαν και το παλιο(όπως έγινε και τώρα).να πω πως μετανιώνω λιγο για έναν λόγο και μόνο.το αυτοματο κιβώτιο
Τέλος η πρόταση του Slow που παρεθεσα πριν,εμπεριέχει αποδοκιμασία στα θέλω κάποιων άλλων ανθρώπων.δεν είναι ωραίο νομιζω. Ίσως προφορικα να το λεγε αλλιώς η να το εννοούσε αλλιώς.αυτα έχει ο γραπτός λόγος ομως
Καμία αποδοκιμασία δεν ειχα πρόθεση να εκφράσω κ συγνώμη αν το κατάλαβες ετσι . Απλα λογω του οτι οτι δεν μάτωσα κ δεν πόνεσα για να αγοράσω το αυτοκίνητο , απλα μου ήρθε ουρανοκατέβατο πιστεύω οτι εχω μια πιο αντικειμενική αποψη απο κάποιον που το πλήρωσε . Η αποψη μου λοιπόν ειναι οτιι βλέποντας το απέξω λες εδώ είμαστε . Ειχα μπει ηδη πριν το πάρω στην Allure plus στην έκθεση οταν πήγα για να διαλέξω το χρωμα . Ε μόλις μπήκα μεσα στην active plus ξενερώσα για τους λόγους που ανέφερα αν κ ήξερα οτι υπαρχουν οι συγκεκριμενες διαφορες . Οι πιο ακριβές εκδόσεις ειναι αλλα αυτοκίνητα μεσα . . Με τη μεγαλη οθόνη τους τον ωραίο τεμπέλη στο ενδιάμεσο το i - cockpit κτλ . Αυτο που βλέπεις απέξω ακολουθεί κ μεσα . Σαν να μπαίνεις σε ανώτερη κατηγορία . Ομως κ τη συγκεκριμενη που πηρα δεν τη λες φτηνή στα 22κ . Επίσης δεν εχω καταλαβει πως εχει καταφέρει η Peugeot σε ολα τα συγκριτικά να μιλάνε οι αρθρογράφοι για το εκπληκτικό εσωτερικό των ακριβών εκδόσεων χωρίς να αναφέρονται καθόλου στις βασικές εκδόσεις κ τις ελλείψεις της . Κ πως συγκρίνουν αυτοκίνητα των 24κ με αλλα των 20-22κ .
Επισης κατι υποκειμενικό που με κανει να είμαι λίγο άδικος ίσως με το αυτοκίνητο ειναι οτι πανω απο ολα μου αρέσει η χαρά της οδήγησης σε ένα αυτοκίνητο την οποία κ έχασα αφήνοντας εδώ κ δύο εβδομάδες το αγαπημένο 308 για το 2008 . Είμαι απο αυτους δλδ που ποτε δεν θα αγόραζαν οποιοδήποτε τζιποειδές εκτος κ αν χρειαζόταν να πάρω κανα 4χ4 για να κουβαλαω ενα σκάφος η για αγροτικές δουλειές .
Απο εκεί κ πέρα εύχομαι να είμαστε πανω απο ολα ασφαλείς κ να χαιρόμαστε τα αυτοκίνητα που οδηγαμε . Παω τωρα να νοικιάσω για αύριο ενα 308 να ξελαμπικάρω .
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)