-
Γενικά είναι προβληματική αυτή η λογική τιμολόγησης γιατί δεν ξεκαθαρίζεις τους ρόλους σε δύο εταιρίες που ακόμη δεν έχουν πετύχει να εδραιώσουν την επιθυμητή θέση τους στην αγορά. Δηλαδή ούτε η DS έχει ακόμη εδραιωθει στην αντίληψη του κόσμου ως premium κατασκευαστής (όπως π.χ. η Audi ή η Mercedes) ούτε η Peugeot ως ημι-premium (όπως π.χ. η VW ή η Alfa Romeo). Οπότε τελικά όντως δημιουργείται μια σύγχυση. Εκτός αν η PSA δεν πολυπιστεύει στην αναρρίχηση της DS στις premium μάρκες...
-
To Χceed όταν το είδα το απέκλεισα ακόμη κ στη σύγκριση με το Sportage. Ούτε καν test drive δεν το πήρα, και μάλλον οι πωλήσεις δείχνουν το ίδιο. Τώρα αν εσένα σου αρέσουν περισσότερο τα Crossover μπορείς να προχωρήσεις ελεύθερα στην αγορά και να μεταφέρεις τους προβληματισμούς σου στο αντίστοιχο νήμα.
Μια χαρά είναι τοποθετημένα τα DS με τα Peugeot, συγκρίνετε διαφορετικές εκδόσεις. Το DS3 Crossback είναι ποιο παλιό και μικρότερο μοντέλο από το 2008 ας πούμε. Πολύ μελετημένα όλα, σε πλατφόρμες, design, target group και όλα. Μόνο η Citroen θέλει ακόμη περισσότερο πρωτοτυπία για να επιπλευσει πιστεύω. Μια χαρά πωλήσεις κάνει η DS κ το βλέπεις στο νήμα του DS7, η εταιρία πουλάει πλέον, και όχι rebranded Citroen που ήταν.
Ένα 'τυχαίο' αρθράκι που διάβασα σήμερα.
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Perizhthto-to-neo-Peugeot-2008_206673.asp?a=6
19.773 πωλήσεις μόνο τον Ιούλιο..οχι μόνο δεν τα κοιτάνε, δεν προλαβαίνουν να τα βγάζουν.
Τον Ιανουάριο που κοίταγα για αγορά, μέσα σε 20 μέρες πουλήθηκαν όλα τα diesel Active/Allure που κοίταγα. Πήρα κυριολεκτικά το τελευταίο Allure (ενώ πήγαινα για Active lounch pack) και αυτό λόγω τύχης μάλλον.
10 εκατοστά είναι αλλαγή κατηγορίας, και το C5 είναι 10 εκατοστά 'μόνο' από το Xceed και το Kuga 10 εκατοστά 'μόνο' από το C5...
-
Κατ' αρχάς Δουβλινέζε, η δική σου γνώμη δεν μετράει! Για σένα ότι κάνει η PSA είναι όμορφα καμωμένο!
Στα υπόλοιπα που γράφεις, είσαι εκτός θέματος. Γιατί δε συζητάμε για τις πωλήσεις του 2008, αλλά για το αν χαντακώνονται οι πωλήσεις της DS.
Υ.Γ.: Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πάρω ως αποδεικτικό των καλών πωλήσεων την κίνηση στο thread του DS7. Πρέπει να δούμε ποιοι ήταν οι στόχοι πωλήσεων και ποιες τελικά ήταν οι πωλήσεις, για να πούμε ότι ήταν καλές ή κακές.
-
Τον Ιανουάριο που κοίταγα για αγορά, μέσα σε 20 μέρες πουλήθηκαν όλα τα diesel Active/Allure που κοίταγα. Πήρα κυριολεκτικά το τελευταίο Allure (ενώ πήγαινα για Active lounch pack) και αυτό λόγω τύχης μάλλον.
Φίλε Dublin επειδή το αναφέρεις σχεδόν σε κάθε ποστ που γράφεις ΔΕΝ πήρες το τελευταιο allure. Επειδή και έγω ήμουν στο παραπέντε να αγοράσω το ίδιο είχα προσφορά για ετοιμοπαράδοτο μέχρι και τα τέλη φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Το τι λέει κάθε πωλητής είναι άλλο πράγμα.
Το 'δεν προλαβαίνει να πουλάει' όταν για ένα τρίμηνο οι πωλήσεις ήταν -80% είναι πιο πολύ μάρκετινγκ παρά ουσία.
Εγώ πάντως μίλησα για την κουτοπονηριά των εισαγωγέων των περισσότερων εταιριών που βγάλαν τιμοκατάλογο 3 Αυγούστου με την αλλαγή των ΤΤ και 3 Σεπτεμβρίου νέους με την απορρόφηση.
Συγκεκριμένα για το δικό σου για παράδειγμα...25900 ξεκίνησε τον Ιανουάριο... 25100 πήγε...25900 ξαναγύρισε. Το κράτος εφαρμόζει έναν νόμο για να ενισχύσει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και οι εταιρίες 'τρέχουν' να καρπωθούν το όποιο βραχυπρόθεσμο όφελος από τις αυξημένες παραγγελίες (λόγω και του προηγούμενου λοκντάουν) αντί να περιμένουν αυτό να έρθει από την αύξηση των πωλήσεων λόγω της πτώσης των τιμών...
Τέλος η σύγκριση των τιμών με άλλες χώρες για να πούμε ότι έχουμε φτήνα αυτοκίνητα είναι εντελώς άστοχη. Σαφώς και είναι χαμηλότερες γιατί και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών λόγω των μισθών είναι τέτοια. Αν είχαμε τιμές και φόρους Ολλανδίας πχ θα είμασταν όλοι με ποδήλατο.
-
3 διαφορετικές αντιπροσωπείες σε 3 πόλεις δηλαδή μου ειπαν το ίδιο ψέμα..μαλιστα είχα πρόσβαση στο σύστημα και έβλεπα τι υπήρχε, κάθε εβδομάδα. Έφευγαν αέρας κάθε μέρα να ξέρεις. Σε 2 εβδομάδες είχαν μείνει κάποιες μονάδες diesel. Τι χρώμα είχε μείνει σε αυτό που είχες ετοιμοπαραδοτο; εν το μεταξύ και δημοσιευματα τότε το ανέφεραν οτι ξεπούλησε το 2008.
-80 με κλεισμένα εργοστάσια. Δεν πούλαγαν δεν παρήγαγαν..δεν δούλευαν. Δεν τα στοκαραν. 18.000 αυτοκίνητα σε ένα μήνα μέσα σε κρίση είναι καλό νούμερο.
Για την DS πιστεύω ότι πάει πολύ καλά, και από το χάλι των νικελομενων C3 φτιάχνει επιτέλους χαρακτήρα, branding και προσωπικότητα. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια μάρκα από το μηδέν και να χτυπήσεις Γερμανούς που παίζουν το παιχνίδι σχεδόν ένα αιώνα.
Εμένα προσωπικά κάποιες επιλογές (τα Διαμαντένια σχέδια, τα παράθυρα στο DS3 που είναι στην ενδιάμεση κονσόλα) τις βρίσκω υπερβολικές και με στόχο μόνο τη διαφορετικότητα, αλλά πραγματικά θαυμάζω ένα 7 όταν το βλέπω στο δρόμο. Πιστεύω στην επόμενη γενιά θα ξεφύγουν και αυτοί.
Όσο για τις επιλογές του ομίλου, δεν τις βρίσκω μόνο εγώ σωστές, ο Tavares έχει αποκτήσει απίστευτο κύρος με τις επιλογές του και ο όμιλος συνολικά έχει ανοδική πορεία, ενώ φαίνεται ότι επιτέλους και η Opel αποκτά όραμα και καλά μοντέλα. Πιστεύω το Mokka θα κάνει πολύ καλύτερη πορεία από το απερχόμενο, το Corsa θα πουλήσει σαν Corsa, και έχουμε να δούμε πολλά σημαντικά μοντέλα ακόμη.
Είμαι εντός θέματος, 1ον γιατί είμαστε στο νήμα του 2008, και επειδή αμφισβητήθηκε η στρατηγική του ομίλου και η τιμολογιακή πολιτική.
Νομίζω το 2008 χάνει στις εκδόσεις. Ενώ Renault και Toyota βγάζουν πάντα 1 πολύ φθηνή έκδοση για να ξεκινούν τις τιμές, η Peugeot πλέον στα περισσότερα μοντέλα το αποφεύγει αυτό (508,2008,3008), δηλαδή εκεί που θα πουλήσει 20.000 Captur με 17.000€, η Peugeot δεν έχει καν αυτοκίνητο. Προφανώς όμως έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Επίσης θα μπορούσε να βγάζει ΕΑΤ8 στα 100 άλογα ώστε να μπορείς να πάρεις αυτόματο φθηνότερα. Δεν συμφωνώ με όλες τις επιλογές φυσικά, σε γενικές γραμμές πάνε καλά, αλλά και η Renault βλέπω αντεπιτίθεται, πήρε κ κάποια στελέχη από Peugeot. Γενικά τα πάνε καλά οι Γάλλοι, και είναι και πολύ περισσότερο της φάσης μας από Γερμανούς και Ασιάτες.
Μεχρι και Rafale θα ψωνίσουμε!
-
3 διαφορετικές αντιπροσωπείες σε 3 πόλεις δηλαδή μου ειπαν το ίδιο ψέμα..μαλιστα είχα πρόσβαση στο σύστημα και έβλεπα τι υπήρχε, κάθε εβδομάδα. Έφευγαν αέρας κάθε μέρα να ξέρεις. Σε 2 εβδομάδες είχαν μείνει κάποιες μονάδες diesel. Τι χρώμα είχε μείνει σε αυτό που είχες ετοιμοπαραδοτο; εν το μεταξύ και δημοσιευματα τότε το ανέφεραν οτι ξεπούλησε το 2008.
ακριβώς το ίδιο με το δικό σου (έχουμε παρόμοια γούστα .. . δεν ξέρω τι σου έλεγαν, τι έβλεπες...μπορεί να έφερναν και άλλα κομμάτια, μπορεί να διέθεταν αυτά από τις εκθέσεις..πάντως υπήρχαν.
-
Dublin wrote:
ακριβώς το ίδιο με το δικό σου (έχουμε παρόμοια γούστα .. . δεν ξέρω τι σου έλεγαν, τι έβλεπες...μπορεί να έφερναν και άλλα κομμάτια, μπορεί να διέθεταν αυτά από τις εκθέσεις..πάντως υπήρχαν.
Καλά εννοείται! Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτούς ούτε και 100% σίγουρος να είμαι!
Και Peugeot παιδιά πρώτη φορά παίρνω, αν έπαιρνα άλλη κατηγορία θα επέλεγα άλλη μάρκα. Μην νομίζετε ότι έχω κάνα κόλλημα.
Αντικειμενικά πάντως αύξησαν πωλήσεις κ έχουν βγάλει ενδιαφέροντα μοντέλα μεταξύ VW και τα φθηνότερα Audi, κάπως έτσι. Εγώ προσπάθησα περισσότερο για Κορεατικο, αλλά δεν μου βγήκε..
-
εχει πλάκα να επιβεβαιωνομαι σε λιγότερο από 24 ώρες από τον ίδιο τον ανταγωνιστή της Peugeot. Αυτό γίνεται σε όλες τις αγορές και όλα τα προϊόντα, είναι μια τάση της εποχής μας. Πολύ φθηνά μαζικά προϊόντα, ή περισσότερο κέρδος από τεχνολογία αιχμής και design; από πλυντήρια πιάτων έως αεροσκάφη, είναι ένα trend που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και πιστεύω θα κορυφωθεί στα επόμενα.
Renault had already outlined plans to move away from the volume-driven strategy it had once prioritized under former boss Carlos Ghosn, with more of a focus on profitable models.
De Meo, who in a previous role at Fiat had relaunched the Italian carmaker's signature 500 model, said this week that the Renault brand in particular had to move away from small, cheaper passenger cars.
'The center of gravity of the Renault brand has to be more upmarket,' he was quoted as saying in an interview with France's Le Point magazine.
-
Φυσικά,οι δντες σύμβουλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών χαράζουν τη στρατηγική τους με βάση τα δεδομένα και τις καταναλωτικές απαιτήσεις και δυνατότητες της διεθνούς -ή έστω κι ευρωπαϊκής αγοράς-. Όταν λένε ότι πρέπει να πλασάρουν πιο premium προϊόντα (άρα κι επιπλέον αυξημένη τιμή αγοράς), εκεί αναφέρονται.
Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η αγοραστική δυνατότητα στην Ελλάδα,όχι να γίνει premium κάποια μάρκα για να την αγοράζουν οι βόρειοι ή αμερικάνοι ή οι κινέζοι... Και με βάση αυτή την στρατηγική των αυτοκινητοβιομηχανιών,εμείς θα στραφούμε λογικά στα suzuki (που 'σαι lap),dacia κ.τ.λ. Τα hyundai και kia (μια χαρά αμάξια) θα είναι τα premium για εδώ. Για τις ευρωπαϊκές μάρκες,απλά ξεχάστε το... Ίσως βλέπουμε και κανένα γιαπωνέζικο επιπλέον αν οι σχιστομάτηδες είναι λίγο πιο συγκρατημένοι...
-
Σκόρπιοι σχολιασμοί στα προηγούμενα σχόλια...
Αρχικά για την Ντι Ες οι Γάλλοι είχαν πει όταν την ξεκίνησαν ότι στόχευαν σε 15 χρόνια να έχει την αναγνώριση της Αούντι .
Αρα θέλουμε ακόμα αρκετά χρόνια .
Για τον όμιλο όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ , απλά και μόνο λόγω του μεγέθους του , που από του χρόνου με την ένωση με την Φίατ , θα είναι η 4η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στα αυτοκίνητα , οπότε εύκολα μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και να κάνει την Πεζώ πρίμιουμ .
Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ρενώ που επίσης έχει μέγεθος με τους συνεταίρους της , αλλά και πολλές πωλήσεις στην Ευρώπη και έχει και παρουσία σε άλλα μέρη του κόσμου .
Μιλώντας με φίλο που ζει στην Γερμανία , μου έλεγε πόσο αρχίζουν οι Γερμανοί και αγοράζουν Πεζό . Το 3008 ήταν καταλύτης .
Εμείς σαν αγορά , είμαστε απλά ανύπαρκτοι για τα ΔΣ των εταιρειών , οπότε απλά για τις φτωχές χώρες της Δύσης και αυτές της Ανατολής , θα κάνουν κάποιο σκόντο στις τιμές , οι οποίες έτσι και αλλιώς παραμένουν χαμηλότερες από αυτές των μεγάλων χωρών .
-
https://www.drive.gr/news/kosmos/h-peugeot-tha-allaxei-logotypo Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Αυτό που έχει τώρα μου αρέσει αρκετά. Για πείτε τις εντυπώσεις σας.
-
https://www.drive.gr/news/kosmos/h-peugeot-tha-allaxei-logotypo Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Αυτό που έχει τώρα μου αρέσει αρκετά. Για πείτε τις εντυπώσεις σας.
Όπως είπα και στο τόπικ της Peugeot, μου αρέσει το νέο. Είναι πιο κυριλέ και παραδοσιακό.
-
Καθόλου δεν μου αρέσει. Ρεαλιστική απεικόνιση ενός λιονταριού για logo? Είναι τραγική επιλογή, αντί να κάνουν κάτι ποιο αφαιρετικό και μοντέρνο κάνουν το αντίθετο κατά τη γνώμη μου.
-
Εμενα μ αρεσει, θυμιζει το παλιο του πεζω 404.
Εχει μεγαλυτερο κυρος για εμενα το νεο σημα
-
9000+ χλμ σήμερα.
Μου έχει βγάλει μήνυμα για Adblue, σήμερα μου έδωσε 1500χλμ ακόμη. Υπολόγιζα ότι θα με έφτανε γύρω στα 12.000 ή το ετήσιο service (ότι ερχόταν πρώτο) τέλη Ιανουαρίου περίπου.
Σε πρώτη φάση θα βάλω γύρω στα 10.000χλμ από εκεί που το πήρα, έτσι για να πούμε και καμιά κουβέντα από κοντά, μήπως κοιτάξει και τίποτα.
Νομίζω παίρνει 15-16λίτρα, και κάνει γύρω στα 20euro το 10λιτρο (ανάλογα αυτό).
Μάλλον τρώει ταλαιπωρία!
-
Προσπαθώ να κάνω update την οθόνη από το link που μου έβγαλε η εφαρμογή my peugeot. Καινούργιο usb stick 3.0 32gb, ακολουθώ τις οδηγίες αλλα μου βγάζει μνμ ότι το όχημα δεν υποστηρίζει το usb stick.
Καμια βοήθεια;
-
Προσπαθώ να κάνω update την οθόνη από το link που μου έβγαλε η εφαρμογή my peugeot. Καινούργιο usb stick 3.0 32gb, ακολουθώ τις οδηγίες αλλα μου βγάζει μνμ ότι το όχημα δεν υποστηρίζει το usb stick.
Καμια βοήθεια;
Είναι FAT32 το στικάκι σίγουρα;
-
Καμια βοήθεια;
Όπως σου είπανε, κάνε το στικάκι format σε υπολογιστή, κι επέλεξε fat32 διαμόρφωση. Έπειτα μετέφερε τα απαραίτητα αρχεία στο στικακι και κάνε τη διαδικασία.
(Όταν τελειώσεις κάνε πάλι format το στικακι με κανονική διαμόρφωση, για γενική χρήση, γιατί αλλιώς δεν θα παίρνει μεγάλα αρχεία πάνω από 4 γιγα)
-
Καμια βοήθεια; kai εμενα μου το ελεγε αυτο οτι δεν το υποστηρειζει αλλα μολις πηγα πισω και πατησα ενημερωσεις ξεκινησε το update
-
Παιδιά το έχω κάνει το format. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω
Εχω στείλει και mail στην τεχνική υποστήριξη.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)