-
Ok φιλε μου σεβαστο.αλλαξετα στα 30000...
-
Εγω αλλο δε μπορω να καταλαβω.πως μια εταιρια λεει 15 αλλη 20 αλλη 30 κ αλλη ανα 2 χρονια.η μια χρησιμοποιει λαδι λαδι τελευταιας τεχνολογιας κ η αλλη 50 χρονων;;;
-
Εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης, τις διαδρομές τις συνθήκες περιβάλλοντος και φυσικά την κατασκευαστική ποιότητα της μηχανής και του λαδιου. Πχ αν κάνεις πολλές συχνές μικρές διαδρομές τότε ναι ίσως προληπτικά να τα αλλάζεις νωρίτερα. Για μένα που κάνω 2000χλμ τον μήνα σε ανοικτό δρόμο και πάω χαλαρά, δεν το κυνηγάω κρύο και το αφήνω να δουλέψει λίγο πριν το σβησω σκοπεύω να τα αλλάζω ανά 20000. Αν δω ότι τα λάδια με αυτή τη χρηση δεν αντέχουν τόσο τότε έχουμε προβλημα...επίσης είναι και ο ιμαντας, το εργοστάσιο νομίζω λέει ανά 150 (ή 180), αν αρχίσουμε να ψαχνομαστε και για αυτό πιο νωρίς τότε τα κόστη ανεβαίνουν.
-
Το λαδι ειναι η ζωη του κινητηρα.ειναι οπως το νερο στους ανθρωπους..καλο βραδυ!
-
Παιδιά, Honda C90, το έχω από 15χρονών, του βάζω λάδι όποτε θυμάμαι, τις περισσότερες φορές έχει 5-6 σταγόνες μέσα ή καθόλου! Honda όλο προσόντα! Super Cab for ever!
-
Εγω αλλο δε μπορω να καταλαβω.πως μια εταιρια λεει 15 αλλη 20 αλλη 30 κ αλλη ανα 2 χρονια.η μια χρησιμοποιει λαδι λαδι τελευταιας τεχνολογιας κ η αλλη 50 χρονων;;;
Ίδιες απαιτήσεις έχουν από το ίδιο λάδι;
-
Nico 2008 εχεις;
-
Christos 7 wrote:
Προφανώς όχι, για αυτό κάθε κατασκευαστής έχει και τις δικές του προδιαγραφές λαδιών κλπ.
-
Super@T wrote:
Christos 7 wrote:
Προφανώς όχι, για αυτό κάθε κατασκευαστής έχει και τις δικές του προδιαγραφές λαδιών κλπ.
Συνήθως οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές.
-
Καλησπερα.σε μενα ετυχε αυτο.τα λαδια σε κρυο κινητηρα ηταν παραπανω απο το max περιπου 400 γρ.δε ξερω αν το γνωριζετε αλλα αυτι δημιουργει θεμα στις τσιμουχες κ σε αλλα μερη πιο μετα!.θα τα αφησει καποιος απο εδω εδω μεχρι τα 20000;;;;;
ΜΕγαλύτερη ποσότητα λαδιού αυξάνει την πίεση στο κύκλωμα και μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ζημιές, είναι πιο επικύνδυνο να έχει ο κινητήρας 500μλ περισσότερο λάδι από ότι 500μλ λιγότερο (εφόσον είναι εντός του ελάχιστου ορίου).
Προσωπικά σε όλες τις BMW (όσες είχα πάρει καινούργιες) άλλαζα τα πρώτα λάδια στις 6-7.000χλμ και μετά ανά 10-12.000χλμ. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους (σε ανάλυση που είχαμε κάνει διάφοροι στο bmw forum μέχρι 15.000 ήταν μια χαρά, ακόμα και σε Μ3) και επειδή δεν ήταν και ό,τι πιο αξιόπιστο σε μοτέρ! Στο Ford με τα 8 χρόνια εγγύηση και που το είχα ως 'εργαλείο' ούτε που ασχολήθηκα, ότι έλεγε ο κατασκευαστής, κάθε 20.000χλμ ή χρόνο, τα πρώτα λάδια άλλαξαν στις 16.000χλμ.
-
Nico 2008 εχεις;
Στην αναμονή είμαι...αν στο μεταξυ δεν καταστραφεί ο κόσμος παμε για φθινόπωρο...
-
Υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα πάντως. Αν μπορείτε να πάρετε καμία καλύτερη τιμή, do it.
Οσο για την μείωση του τέλους ταξινόμησης, πάνω από 120 CO2 έχει αύξηση, οπότε αυτό είναι και άμεσα συνυφασμένα με το αν και πότε θα τεθεί σε ισχύ το WLPT, καθώς όπως ξέρετε θα ανέβουν αρκετά οι ρύποι. Σε κάποια C suv μάλιστα απροσδόκητα πολύ, οπότε θα είναι περίπου μια ή άλλη.
Αν μειωθεί το τέλος, και το CO2 είναι με τις παλιές μετρησεις τότε θα δούμε μεγάλες μειώσεις, ειδικά σε diesel και B suv που παίζουν κοντά, ή ακόμη και κάτω από τα 100 CO2.
Βέβαια τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.
Ο κόσμος δεν καταστρέφεται, δεν καταστράφηκε το 18 που είχαν παγκοσμιο πολεμο και πανδημία μαζί, πάνω από 100.000.000 θύματα. Μάλιστα η Ελλάδα πολέμησε σχεδόν 20 συνεχόμενα χρόνια και έφτασε περίπου 33.33% μεγαλύτερη από όσο είναι τώρα μεχρι το 22. Πιστεύω οι νεο Έλληνες θα καταφέρουν τουλάχιστον να πάρουν ένα B suv, 100 χρόνια μετα!
Παρτε και λιγο λασπουλα εδω.
-
Υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα πάντως. Αν μπορείτε να πάρετε καμία καλύτερη τιμή, do it.
Οσο για την μείωση του τέλους ταξινόμησης, πάνω από 120 CO2 έχει αύξηση, οπότε αυτό είναι και άμεσα συνυφασμένα με το αν και πότε θα τεθεί σε ισχύ το WLPT, καθώς όπως ξέρετε θα ανέβουν αρκετά οι ρύποι. Σε κάποια C suv μάλιστα απροσδόκητα πολύ, οπότε θα είναι περίπου μια ή άλλη.
Αν μειωθεί το τέλος, και το CO2 είναι με τις παλιές μετρησεις τότε θα δούμε μεγάλες μειώσεις, ειδικά σε diesel και B suv που παίζουν κοντά, ή ακόμη και κάτω από τα 100 CO2.
Βέβαια τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.
Ο κόσμος δεν καταστρέφεται, δεν καταστράφηκε το 18 που είχαν παγκοσμιο πολεμο και πανδημία μαζί, πάνω από 100.000.000 θύματα. Μάλιστα η Ελλάδα πολέμησε σχεδόν 20 συνεχόμενα χρόνια και έφτασε περίπου 33.33% μεγαλύτερη από όσο είναι τώρα μεχρι το 22. Πιστεύω οι νεο Έλληνες θα καταφέρουν τουλάχιστον να πάρουν ένα B suv, 100 χρόνια μετα!
Παρτε και λιγο λασπουλα εδω.
Ομορφο πολυ και στο μαυρακι του! οι κατοχοι ας μας πουν λιγο σε συνθηκες ετσι ανωμαλου και λασπης(αν τα εχουν βαλει) πως συμπεριφερεται και αν τις σβηνει τις λακουβες η κοπαναει! παντως στο βιντεο οταν το ανεβασε στο γλιστερο δεν τα καταφερε ιδιαιτερα,αντιθετως ζοριστηκε!
-
παντως στο βιντεο οταν το ανεβασε στο γλιστερο δεν τα καταφερε ιδιαιτερα,αντιθετως ζοριστηκε!
Εεε λογικό είναι. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα το Grip Control και έχουν σημασία και τα ελαστικά. Εδώ και 4κίνητα ζορίζονται σε τέτιοα έδαφος εαν δεν έχουν σωστά ελαστικά.
-
Καλά και τόσο που πάει φτάνει, δεν νομίζω κανείς να έχει περισσότερες απαιτήσεις. Όχι βέβαια οτι θα μας χαλουσε να υπάρχει και δυνατότητα τετρακίνησης αλλά για ένα 5% που θα το προτιμούσε δεν θα άξιζε μάλλον ο κόπος για την πεζο.
Έτσι για να λιγουρευόμαστε λίγο ένα night pov video
-
Δεν νομίζω οτι το αυτοκίνητο του βίντεο είχε Advance Grip Control. Ποιό σημαντικό ειναι τα ελαστικά. Ένα Duster 2WD με λάστιχα με τακούνι θα πάει ποιο μακρυά από ένα Duster 4WD με ασφαλτινα.
Σούπερ ευχαριστημένος σε άσφαλτο και λίγο χώμα που πάτησα. Πέρασα και ένα κομμάτι με χαλαρή λασπουλα. Το αυτοκίνητο είναι all arounder. Αν θέλετε περισσότερο, η Active με τις 16' και ενα Advanced Grip Control θα είναι αρκετά καλή σε χωμάτινα μονοπάτια.
Αυτά που δείχνει στο βίντεο δεν νομίζω οτι τα κάνει κανείς με δικό του αυτοκίνητο. Ακόμη κ με παλιά 4WD που πηγαίναμε/πηγαίνουμε βουνά με φίλους δεν τα κοπανάνε στις λακκούβες με 40-50χιλιομετρα την ώρα χωρίς λόγο..
Για ποιο off καταστάσεις C3/C5 Aircross με Grip Control και λαστιχάκι 4season. Για ποιο σκληρά Duster 4X4, και ούτω καθ' εξής..
Για Ινδιάνικες καταστάσεις κάνα φτιαγμένο Jimny.
-
Δεν νομίζω οτι το αυτοκίνητο του βίντεο είχε Advance Grip Control. Ποιό σημαντικό ειναι τα ελαστικά. Ένα Duster 2WD με λάστιχα με τακούνι θα πάει ποιο μακρυά από ένα Duster 4WD με ασφαλτινα.Αυτά που δείχνει στο βίντεο δεν νομίζω οτι τα κάνει κανείς με δικό του αυτοκίνητο.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το off road λάστιχο παίζει σημαντικό ρόλο σε κάποια κομμάτια, (π.χ. λάσπη για να καθαρίζει το τακούνι), αλλά όχι σε άλλα (σε άμμο για παράδειγμα θέλεις φαρδύ-δρομίσιο πέλμα). Η τετρακίνηση πάντως είναι πολύ σημαντική κα ιδεν υποκαθίσταται από ένα λάστιχο. Και υπάρχει κόσμος που τα κάνει με δικό του αυτοκίνητο και αυτά.
-
Dublin wrote:
Δεν νομίζω οτι το αυτοκίνητο του βίντεο είχε Advance Grip Control. Ποιό σημαντικό ειναι τα ελαστικά. Ένα Duster 2WD με λάστιχα με τακούνι θα πάει ποιο μακρυά από ένα Duster 4WD με ασφαλτινα.Αυτά που δείχνει στο βίντεο δεν νομίζω οτι τα κάνει κανείς με δικό του αυτοκίνητο.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το off road λάστιχο παίζει σημαντικό ρόλο σε κάποια κομμάτια, (π.χ. λάσπη για να καθαρίζει το τακούνι), αλλά όχι σε άλλα (σε άμμο για παράδειγμα θέλεις φαρδύ-δρομίσιο πέλμα). Η τετρακίνηση πάντως είναι πολύ σημαντική κα ιδεν υποκαθίσταται από ένα λάστιχο. Και υπάρχει κόσμος που τα κάνει με δικό του αυτοκίνητο και αυτά.
Χα! Άμα καποιος μπορει να αλλάζει αμορτισερ κ λάστιχα καθε χρονο σιγουρα!
Για λασπη/βουνο μιλάω. Δεν εχω εμπειρία σε άμμο, γνήσιος ορεσειβιος!
Ένα τέτοιο crossover τι πιθανότητες έχει στην άμμο άλλωστε; γνωρίζω οτι σε βουνό το Grip βοηθάει όντως λιγο, σε άμμο μάλλον πάλι ίδια αντιμετώπιση θα είχα με τωρα, πολύ προσοχή!
Γενικά όποιος παίρνει αυτά τα αυτοκίνητα πρέπει να ξέρει ότι οι εκτός δρομους δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Είμαι υπέρ των οδηγικων προφιλ και Grip control, όντως έχουν κάποιο νόημα, αν πάρεις ένα κορυφαίο off roader όμως, όπως το Jimny, καταλαβαίνεις οτι τα πλεονεκτήματα του στο χώμα ειναι και τα μειονεκτήματά του σε όλα τα υπόλοιπα.
Λίγο ύψος να μην βρίσκει στα εύκολα, φρενακια και ανάρτηση να απορροφά τα πολλά. Έτσι το βλέπω σε αυτά τα αυτοκίνητα.
Έκανα πολυ σκέψη γι αυτό το θέμα. Εξέτασα και το Ecosport που εμένα προσωπικά μου αρέσει σαν σουλουπι, πολύ και το Duster, τελικά δεν μου έβγαινε για τη χρήση που το ήθελα να πάω σε 4Χ4. Αν αργότερα μείνω περισσότερο επαρχία θα πάρω κάτι εξειδικευμένο για δεύτερο σίγουρα.
Η άλλη σκέψη ήταν C5 Aircross με grip κ 4season ελαστικά κ 23εκατοστα απο το έδαφος. Με τέτοιες αναρτήσεις βοηθάει.
-
-
Για να μην 'μολύνουμε' άλλο το thread του 3008.
Active βενζίνη 18.500€. Εχει κ ενα με 18.200.
https://www.car.gr/28541837-peugeot-2008-summer-sales
Allure diesel 130hp EAT 28.800
https://www.car.gr/25638946-peugeot-2008-summers-sales-allure
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)