-
Εγώ πάντως πέρασα από Άρτα και την βρήκα ωραία.
Πήγα και στα jusk της Άρτας που δεν έχουν τίποτα μέσα. Έχεις δει κατάστημα jusk χωρίς έπιπλα. Στην Άρτα έχει ένα.
-
@a-d-p said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
@alex-mix said in Ford Puma 2019:
Εγω συμφωνω μονο με φιλο lap εκτος απο ενα.
Πως τα ηλεκτρικα εχουν μεταπωλητικη αξια.
Ελαχιστοι θα αγορασουν μτχ ηλεκτρικο.αυτό ισχύει ΤΩΡΑ που μιλάμε. Ειναι ολοι επιφυλακτικοί στα ηλεκτρικα γενικά. Κάθε καινούργιο αντιμετωπίζεται με καχυποψία. ποσο μάλλον που τα υπαρχοντα μεταχειρισμένα ηλεκτρικα είναι ως επιτο πλήστον με παλιες κακες μπαταρίες που έχουν χάσει την απόδοση τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και είχαν και μικρη αυτονομία εξ αρχής και χωρις να χασουν και ποσοστό
δεν θα ισχύουν ολα τα παραπάνω στο κοντινό μέλλον. Και οι ανθρωποι θα έχουν εγκλιματιστει και οι νεες μπαταριες στο μέλλον δεν θα έχουν χασει τοσο την απόδοση τους όπως τα πρώτης γενιας ηλεκτρικά.
Τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά θα πωλούνται όπως τώρα πωλούνται τα iPhone refurbished. Μια αλλαγή μπαταρίας και 2-3 πραγματακια και στη μισή τιμή από καινούριο ή στο 1/3 της αρχικής τιμής.
Μπαταρία δεν θα αλλαζουν. Το σε τι τιμη θα πουλιούνται θα το δείξει η αγορά. Η προσφορά και ζήτηση τα ρυθμίζει αυτά και φυσικά θα εξαρτάται οπως και στα κανόνικα με τα χρόνια, την κατάσταση και τα χιλιόμετρα
-
@lap said in Ford Puma 2019:
Πήγα και στα jusk της Άρτας που δεν έχουν τίποτα μέσα. Έχεις δει κατάστημα jusk χωρίς έπιπλα. Στην Άρτα έχει ένα.
Δοκίμασε να πας σε ένα Jysk!!Αυτα έχουν μέσα έπιπλα!
-
@nmsm2 said in Ford Puma 2019:
ΟΛΑ με καλή συντηρηση πλην κάποιων εξαιρεσαιων βγαζουν πολλα χλμ
Διαφωνώ, vag, psa και ακόμη και με εξαιρετική φροντίδα και συντήρηση για να το διατηρήσεις πάνω από 100.000χλμ πρέπει να πληρώνεις χιλιάρικα για επισκευές.
Kάποια αυτοκίνητα είχαν παροιμιώδη αντοχή, οπότε λογικά ήταν θέμα ποιότητας κατασκευής κινητήρα. Λ.χ. starlet 1.4 του 1999, το τελευταίο μοντέλο με aircondition, αερόσακους, abs, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, το είχε η σύζυγος και όταν το πούλησε είχε γράψει 400.000 χλμ. (το είχε λιώσει η οικογένεια της) χωρίς ποτέ να βγάλει βλάβη, πλην των αναλώσιμων. Δεν είχε κάψει ποτέ λάδι. Απο τα αυτοκίνητα παραγωγής 1999 πόσα ακόμη κυκλοφορούν στον δρόμο ή κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κανένα. Εννοείται ότι ρουφούσε βενζίνη, αλλά από άποψη αξιοπιστίας το είχαν τερματίσει με το starlet και δεν ήταν ζήτημα έλλειψης πολυπλοκότητας γιατί κανένα μοντέλο της εποχής δεν κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ή μέχρι πρόσφατα, αντιθέτως starlet θα δεις ακόμη.
To ίδιο ανθεκτικά και τα suzuki από άποψη αντοχήςΚαλό είναι να μιλάτε για τα δικά σας αμάξια.
Εγώ πάντως έχω 8 σιτροέν που πέρασαν τα 100000 χλμ με την τυπική συντήρηση χωρίς βλάβες.
Μάλιστα όταν πριν 3 χρόνια μπορούσαμε να δούμε αν είναι ασφαλισμένο και κυκλοφορεί το κάθε αμάξι, είδα τα δύο ΖΧ μου, αυτό του 1991 να έχει αποσυρθεί το 2019 και αυτό του 1997 να κυκλοφορεί ακόμα.
Οπως κυκλοφορεί και η ΧΑΝΤΙΑ μου του 1998 και το C4 του 2005, όπως και η C5 του 2009.
Προφανώς αμάξια σαν το στάρλετ που δεν είχε τίποτα να χαλάσει, δεν θα χάλαγε όπως δεν είχε χαλάσει το πόνυ του 1981 που είχα.
Ελεος με την γιαπωνεζίλα που εκείνη την εποχή το μόνο που έλεγε στις διαφημίσεις του 70, για να το πάρει κανένας άσχετος, ήταν ότι είχε στάνταρ ραδιόφωνο ΑΜ.
-
Για την μεταπώληση των ηλεκτρικών είχε ένα άρθρο το κάπιταλ πριν λίγες μέρες από αμερικάνικο μμε που έλεγε ότι η αξία τους σαν μεταχειρισμένα πέφτει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα θερμικά και αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο βγαίνουν καινούργια φτηνότερα και με μεγαλύτερη αυτονομία μοντέλα.
Για αυτό προς το παρόν μόνο λήζινγκ.
-
@criuser said in Ford Puma 2019:
Ελεος με την γιαπωνεζίλα που εκείνη την εποχή το μόνο που έλεγε στις διαφημίσεις του 70, για να το πάρει κανένας άσχετος, ήταν ότι είχε στάνταρ ραδιόφωνο ΑΜ.
Επίσης είχε μοτέρ που οι Γάλλοι δεν τα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους και κιβώτια για σεμινάριο, όταν στα γαλλικά δεν ήξερε καν τι ταχύτητα έχεις, στο περίπου. Εκεί που οι Γάλλοι έκαναν σεμινάρια (τότε, γιατί τώρα μηδέν) ήταν σε αναρτήσεις και τιμόνι.
-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
Επίσης είχε μοτέρ που οι Γάλλοι δεν τα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους και κιβώτια για σεμινάριο, όταν στα γαλλικά δεν ήξερε καν τι ταχύτητα έχεις, στο περίπου. Εκεί που οι Γάλλοι έκαναν σεμινάρια (τότε, γιατί τώρα μηδέν) ήταν σε αναρτήσεις και τιμόνι.
Φανη και φρενα καλα οι Γαλλοι, φωτα κορυφαια για την εποχη οταν οι σχιστοματηδες εβαζαν τοτε καντηλια.
-
@ilias-a said in Ford Puma 2019:
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
Φανη και φρενα καλα οι Γαλλοι, φωτα κορυφαια για την εποχη οταν οι σχιστοματηδες εβαζαν τοτε καντηλια.
Ο Φάνης είναι μικρός και τότε κοίταγε μόνο τις μπεμβέ...
Οταν οι γάλλοι είχαν δισκόφρενα, οι γιαπωνέζοι είχαν σακιά άμμου για φρένα...
Και σιγά τους κινητήρες.
Την δεκαετία του 70 το μόνο αμάξι που είχε ενδιαφέρον τότε ήταν το Τσέλικα και αργότερα το πρώτο σιβίκ.
Τίποτα άλλο.
-
Και σιγά τους κινητήρες.
Την δεκαετία του 70 το μόνο αμάξι που είχε ενδιαφέρον τότε ήταν το Τσέλικα και αργότερα το πρώτο σιβίκ.
Τίποτα άλλο.
Κατσε να πω 2 πραγματα για εκεινη την εποχη, ανακυκλωση αερα στο καλοριφερ και σε πολλα μοντελα εκκεντροφορο επι κεφαλης, διπλο καρμπυρλατερ, ηλεκτρονικη και οχι πλατινες σε πολλα μοντελα ειχε ο Ιαπωνας, η Ευρωπη ακολουθησε αρκετα χρονια μετα.
-
@antonmone said in Ford Puma 2019:
@lap said in Ford Puma 2019:
Δοκίμασε να πας σε ένα Jysk!!Αυτα έχουν μέσα έπιπλα!
Και το έλεγα πως οι χνουδωτές χειροπέδες είναι too much για διακοσμητικό σαλονιού
-
Για τον ταξιδευτη.
Youtube Video -
Στο κατάλληλο νήμα!
Ο Φανής σε φάση ..."Δεν γ@@@ται"
-
-
Φρένα ναι, έχεις δίκιο. Φώτα, δεν θα έλεγα καλύτερα από Γερμανών, δεν είχα δει κάτι φοβερό σε φώτα.
Και σιγά τους κινητήρες.
Καθόλου μικρός. Αλλά θυμάσαι επιλεκτικά. Δισκόφρενα μόνο η Σιτροέν, όχι όλοι οι Γάλλοι. Μια χαρά ταμπούραν είχαν και τότε και ακόμα και σήμερα (βλ. Ρενώ). Και οι Ιάπωνες τα ίδια είχαν, δίσκους εμπρός και ταμπούρα πίσω. Δισκόφενα παντού είχαν επίσης οι Μερτσέντες από το 1980 και πιο πριν και οι Ιταλοί.
Όσο για τα μοτέρα, όταν οι γάλλοι έβγαζαν 50-60 άλογα από 1.200 κυβικά, αερόψυκτα με μονό καρμπυρατές οι Ιάπωνες είχαν 2 διπλά και έβγαζαν 75 άλογα και στορφάριζαν στις 7.200σαλ χωρίς να κάνει κιχ το μοτέρ. Αλλά αυτά δεν τα ξέρεις ή απλά κάνεις ότι δεν τα ξέρεις. Μην μιλήσουμε για κάτι 2λιτρα εν σειρά 6κύλινδρα διαμάντια.
Οπότε μείνε στις Σιτροέν, που ναι είχαν τεχνολογία, δεν το αμφισβητεί κανείς!! Αλλά όχι όλοι οι Γάλλοι και σίγουρα οι Ιάπωνες δεν ήταν όπως νομίζεις.
-
Για τον ταξιδευτη.
Youtube VideoΠερασμένα μεγαλεία, τώρα όλα τα Citroen με ημιακαμπτο,σε 20 χρόνια μπορεί και με σούστες
-
Τα μεγαλεία υπήρχαν.
Ο κόσμος είναι πάντα ανόητος και αγοράζει ψέμματα του μάρκετινγκ.
Και τότε αγόραζε τα γερμανικά που βλέπετε στο βίντεο, αντί για την CX και η δική μου C5 ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο δεν πούλησε ιδιαίτερα και έτσι τελείωσε η πανάκριβη υδροπνευματική και τώρα ο κόσμος αγοράζει τα άσχημα, στενά γιαπωνέζικα και αύριο θα αγοράζει τα κινέζικα.
Από την άλλη μπορώ να πω ότι τα έζησα αυτά τα μεγαλεία, αλλά ακόμα και οι ημιάκμπτοι έχουν ένα ένδοξο παρελθόν, όχι ΑΜ ραδιόφωνα στον στάνταρ εξοπλισμό.
-
@realzeus said in Ford Puma 2019:
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
@groover1972 said in Ford Puma 2019:
@hountalas said in Ford Puma 2019:
Καλησπέρα στο forum! 46000 χλμ πλέον και έκλεισα 4ετια. Έκανα το σέρβις και οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν.
Κολώνα τιμονιού μου είπαν. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?
Φοβόμουν μην ήταν καμία κρεμαριερα αλλά λένε σίγουρα όχι.
Ασχέτως αν υπάρχει εγγύηση δεν μου ήταν ευχάριστο γιατί το ενδεχόμενο να αλλάχτει και σε 4-5 χρόνια να είμαι εκτός εγγύησης και να ξαναβγεί μιας και στην αντιπροσωπεία είπαν πώς είναι γνωστό θέμα και κοιτάνε συνέχεια πώς θα βελτιωθεί.Πολύ συχνό φαινόμενο αυτό με την κολώνα. Λογικά θα την γρασάρουν αν και σε κάποιους που το έκαναν, ξανά άρχισε τον θόρυβο ενώ σε άλλους όχι. Ότι σου πούνε τώρα και βλέπεις πως πάει
Εμένα μου ανέφεραν επί λέξη "είναι γνωστό θέμα και την βελτιώνουν συνέχεια, νέοι κωδικοί ανταλλακτικού και ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναβγάλει θέμα αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε μπορεί να εγγυηθεί για τις νέες κολώνες, σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείτε για την αντικατάσταση και το πόσο θα καλυφτεί εντός ή εκτός εγγύησης μιας και το κόστος της δεν είναι κάποιο υπέρογκο, περίπου 130€ κοστίζει (φαντάζομαι χωρίς εργατικά εννοούσαν).
Σίγουρα θα το δω πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Και αναλόγως θα κινηθώ.Ανδρέα, αφού σου έβγαλε μόνο αυτή τη ζημιά, πάλι καλά να λες.
Ναι αδελφέ δεν λέω ότι είναι κάτι τραγικό, δόξα Τω Θεώ,αλλά όσο να ναι επηρεάζει την ψυχολογία όταν καινούργιο αμάξι βγάζει το οτιδήποτε.
Με κόπο και ιδρώτα τα αγοράζουμε και είναι αμαξάκια ε? Όχι τίποτα λιμουζίνες...To έχω ζήσει το δράμα με ολοκαίνουριο Ford Cmax το 2005. Σε καταλαβαίνω πιο πολύ από ότι νομίζεις.
Δεν ξέρω αν συμφωνούν οι υπόλοιποι αλλά πρέπει να είσαι τυχερός πλέον και να πέσεις σε αυτοκίνητο που δεν βγάζει βλάβες και δεν τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι για προβλήματα. Εγώ δεν ήμουν με το συγκεκριμένο αλλά δεν είναι ο κανόνας, ήμουν στις εξαιρέσεις...Το ερώτημα μου είναι τι κάνω τώρα?
Στην 4ετια εμφάνισε κολώνα τιμονιού και εντάξει δεν είναι κάτι τρομερό θα πει κανείς.
Με το επόμενο, αν υπάρξει δηλαδή επόμενο θα μπω σε πολύ σοβαρή σκέψη για να το δώσω.
Με στεναχωρεί όμως η ιδέα γτ πραγματικά το puma ακόμα το γουστάρω.Δεν είναι κατι σοβαρο η κολώνα ρε συ.
Σιγα το πράγμα. Μπες σε αλλα club του facebook να δεις τι γίνεται σε αλλα αμάξια
και δεν ειναι οτι είναι ουτε και αυτά κακα ποιοτικα γιαυτο δεν αναφερω ποια.
Ειναι οτι τα συχρονα αυτοκίνητα δεν δινουν γενικα πολύ βαση στο να αντεξουν τα αυτοκινητα για 20-25 χρόνια οπως αντεχαν τα παλια
τωρα ΟΛΑ είναι να αντεξουν το πολύ 10-15 χρόνια και μετά να μην συμφερει να τα εχεις λογω ακριβης συντηρησης. Δεν είναι δηλαδη οτι αν τα προσέχεις δεν θα αντέξουν. Αλλα το κοστος συντηρησης τους θα είναι πιο μεγάλο από το αντιστοιχο που είχαν τα παλιοτερα αυτοκίνητα στην 15ετια.
Σου δινουν μεγαλη ασφαλεια, μικρες καταναλώσεις με συχρονους κινητηρες, αισθητηρες, ευκολίες, multimedia κτλ κτλ
αλλα σαν απτη ποιοτητα (οχι μαλακα πλαστικα και φρου φρου) ειναι χειρότερα. Λεπτες λαμαρινες, οικολογικές, βαφες, βερνικια, κολλες. Οικονομία όπου μπορουν . Γενικα κατασκευαζονται να συμφερει η κατοχή τους το πολύ 10ετια. Οτι και να λεμε αυτο ισχύει
Με ελαχιστες εξαιρέσεις των Ιαπώνων honda και mazda που και αυτοι εχουν χειροτερέψει αλλα λιγότερο
Δεν ισχύουν αυτέ οι γενικεύσεις. Τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο πολύπλοκα σήμερα και για αυτό μπορεί να υπάρξουν ακριβές βλάβες, αλλά δεν τα φτιάχνουν επίτηδες χειρότερα σε σχέση με παλιά. Αυτό με τις λαμαρίνες είχε γούστο.
Ένα led φανάρι πχ δεν έχει πολυπλοκότητα. Απλό είναι. Απλά είναι πανάκριβο.
Δεν είναι μόνο η πολυπλοκότητα που λες. που ισχύει φυσικά αλλά δεν είναι μόνο αυτή.
Εγώ πιστεύω ότι απλά όλοι οι κατασκευαστές ριξαν το βάρος στην ασφάλεια ( πως θα παραμορφώνεται το όχημα σε περίπτωση ατυχήματος ώστε να προστατεύσει επιβάτες και πλέον και πεζούς ). Τα υλικά πόσο θα φθάρουν στον χρόνο, οι ενώσεις ή οτιδήποτε άλλο δεν τους απασχολεί.
Είναι το ίδιο με παλιά ψυγεία και παλιές συσκευές που φτιαχνοντουσταν και μπορείς να τα έχεις μια ζωή απλά καταναλώνουν τον πάτο τους. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα θεωρώ
Φυσικά και τους απασχολούν οι ενώσεις, συγκολλήσεις κλπ. Αυτές είναι πολύ κάνουν τα αυτοκίνητα πολύ πιο άκαμπτα και ασφαλή σήμερα. Ας μην αναπαράγουμε ανυπόστατους μύθους.
ΥΓ: Φάνη συγγνώμη για το off-topic, δεν θα το συνεχίσω με νέα απάντηση.
-
@hountalas said in Ford Puma 2019:
Καλησπέρα στο forum! 46000 χλμ πλέον και έκλεισα 4ετια. Έκανα το σέρβις και οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν.
Κολώνα τιμονιού μου είπαν. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?
Φοβόμουν μην ήταν καμία κρεμαριερα αλλά λένε σίγουρα όχι.
Ασχέτως αν υπάρχει εγγύηση δεν μου ήταν ευχάριστο γιατί το ενδεχόμενο να αλλάχτει και σε 4-5 χρόνια να είμαι εκτός εγγύησης και να ξαναβγεί μιας και στην αντιπροσωπεία είπαν πώς είναι γνωστό θέμα και κοιτάνε συνέχεια πώς θα βελτιωθεί.Πολύ συχνό φαινόμενο αυτό με την κολώνα. Λογικά θα την γρασάρουν αν και σε κάποιους που το έκαναν, ξανά άρχισε τον θόρυβο ενώ σε άλλους όχι. Ότι σου πούνε τώρα και βλέπεις πως πάει
Εμένα μου ανέφεραν επί λέξη "είναι γνωστό θέμα και την βελτιώνουν συνέχεια, νέοι κωδικοί ανταλλακτικού και ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναβγάλει θέμα αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε μπορεί να εγγυηθεί για τις νέες κολώνες, σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείτε για την αντικατάσταση και το πόσο θα καλυφτεί εντός ή εκτός εγγύησης μιας και το κόστος της δεν είναι κάποιο υπέρογκο, περίπου 130€ κοστίζει (φαντάζομαι χωρίς εργατικά εννοούσαν).
Σίγουρα θα το δω πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Και αναλόγως θα κινηθώ.Ανδρέα, αφού σου έβγαλε μόνο αυτή τη ζημιά, πάλι καλά να λες.
Ναι αδελφέ δεν λέω ότι είναι κάτι τραγικό, δόξα Τω Θεώ,αλλά όσο να ναι επηρεάζει την ψυχολογία όταν καινούργιο αμάξι βγάζει το οτιδήποτε.
Με κόπο και ιδρώτα τα αγοράζουμε και είναι αμαξάκια ε? Όχι τίποτα λιμουζίνες...To έχω ζήσει το δράμα με ολοκαίνουριο Ford Cmax το 2005. Σε καταλαβαίνω πιο πολύ από ότι νομίζεις.
Δεν ξέρω αν συμφωνούν οι υπόλοιποι αλλά πρέπει να είσαι τυχερός πλέον και να πέσεις σε αυτοκίνητο που δεν βγάζει βλάβες και δεν τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι για προβλήματα. Εγώ δεν ήμουν με το συγκεκριμένο αλλά δεν είναι ο κανόνας, ήμουν στις εξαιρέσεις...Το ερώτημα μου είναι τι κάνω τώρα?
Στην 4ετια εμφάνισε κολώνα τιμονιού και εντάξει δεν είναι κάτι τρομερό θα πει κανείς.
Με το επόμενο, αν υπάρξει δηλαδή επόμενο θα μπω σε πολύ σοβαρή σκέψη για να το δώσω.
Με στεναχωρεί όμως η ιδέα γτ πραγματικά το puma ακόμα το γουστάρω.Δεν είναι κατι σοβαρο η κολώνα ρε συ.
Σιγα το πράγμα. Μπες σε αλλα club του facebook να δεις τι γίνεται σε αλλα αμάξια
και δεν ειναι οτι είναι ουτε και αυτά κακα ποιοτικα γιαυτο δεν αναφερω ποια.
Ειναι οτι τα συχρονα αυτοκίνητα δεν δινουν γενικα πολύ βαση στο να αντεξουν τα αυτοκινητα για 20-25 χρόνια οπως αντεχαν τα παλια
τωρα ΟΛΑ είναι να αντεξουν το πολύ 10-15 χρόνια και μετά να μην συμφερει να τα εχεις λογω ακριβης συντηρησης. Δεν είναι δηλαδη οτι αν τα προσέχεις δεν θα αντέξουν. Αλλα το κοστος συντηρησης τους θα είναι πιο μεγάλο από το αντιστοιχο που είχαν τα παλιοτερα αυτοκίνητα στην 15ετια.
Σου δινουν μεγαλη ασφαλεια, μικρες καταναλώσεις με συχρονους κινητηρες, αισθητηρες, ευκολίες, multimedia κτλ κτλ
αλλα σαν απτη ποιοτητα (οχι μαλακα πλαστικα και φρου φρου) ειναι χειρότερα. Λεπτες λαμαρινες, οικολογικές, βαφες, βερνικια, κολλες. Οικονομία όπου μπορουν . Γενικα κατασκευαζονται να συμφερει η κατοχή τους το πολύ 10ετια. Οτι και να λεμε αυτο ισχύει
Με ελαχιστες εξαιρέσεις των Ιαπώνων honda και mazda που και αυτοι εχουν χειροτερέψει αλλα λιγότερο
Δεν ισχύουν αυτέ οι γενικεύσεις. Τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο πολύπλοκα σήμερα και για αυτό μπορεί να υπάρξουν ακριβές βλάβες, αλλά δεν τα φτιάχνουν επίτηδες χειρότερα σε σχέση με παλιά. Αυτό με τις λαμαρίνες είχε γούστο.
Ένα led φανάρι πχ δεν έχει πολυπλοκότητα. Απλό είναι. Απλά είναι πανάκριβο.
Δεν είναι μόνο η πολυπλοκότητα που λες. που ισχύει φυσικά αλλά δεν είναι μόνο αυτή.
Εγώ πιστεύω ότι απλά όλοι οι κατασκευαστές ριξαν το βάρος στην ασφάλεια ( πως θα παραμορφώνεται το όχημα σε περίπτωση ατυχήματος ώστε να προστατεύσει επιβάτες και πλέον και πεζούς ). Τα υλικά πόσο θα φθάρουν στον χρόνο, οι ενώσεις ή οτιδήποτε άλλο δεν τους απασχολεί.
Είναι το ίδιο με παλιά ψυγεία και παλιές συσκευές που φτιαχνοντουσταν και μπορείς να τα έχεις μια ζωή απλά καταναλώνουν τον πάτο τους. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα θεωρώ
Φυσικά και τους απασχολούν οι ενώσεις, συγκολλήσεις κλπ. Αυτές είναι πολύ κάνουν τα αυτοκίνητα πολύ πιο άκαμπτα και ασφαλή σήμερα. Ας μην αναπαράγουμε ανυπόστατους μύθους.
ΥΓ: Φάνη συγγνώμη για το off-topic, δεν θα το συνεχίσω με νέα απάντηση.
Δεν εννοουσα ότι δεν είναι γερες και δεν μιλησα για ασφάλεια. Ειπα οτι σε βαθος χρόνου τα αυτοκινητα δεν αντέχουν οπως τα παλια. Τελος και απο μένα
-
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι μια χαρά αντέχουν; Κάτ αρχήν πλαίσια ,σασί έχουν γίνει πολύ πιο στιβαρά, καμία σχέση με τα τσιγαροχαρτα των 90s.
Από την άλλη και τα πλαστικά είναι εξίσου καλά. Ναι μεν η συναρμογή δεν είναι και η καλύτερη αλλά η αντοχή τους δεν απέχει και πολύ απο τα παλαιότερα.
Ford Puma 2019