-
Πωωω και έπεισα τον κουμπάρο μου να πάρει το puma έναντι του 2008.Σε λιγες ημέρες παραλαμβάνει αχ και να ειναι κανένα δεξιό φαναρι πιο ψηλά ή τίποτα άλλο περίεργο ποιος τον ακούει. Εν τω μεταξύ μου έλεγε για το fb club πριν το παραγγείλει ότι λένε τα καλύτερα για το αμάξι και εδώ μέσα δεν είχα ακόμη διαβάσει κάτι κακό.
**Οδηγάει και σαν κότα,οπότε και στριφτερο που είναι όπως λέτε δε θα τον πολυνοιαζει.**Αμα μαυρίζει και η οθόνη στα ταξίδια έχω να ακούσω πολύ γκρίνια.
Ένας από τους λόγους που δεν συμβουλεύω μη αυτοκινητόφιλους για αυτοκίνητα είναι αυτός. Επειδή γνωρίζουν ότι ασχολούμαι, με ρωτάνε τι να πάρουν, αλλά επειδή κι εγώ γνωρίζω ότι δεν το κατέχουν το σπορ, τους λέω να πάρουν όποιο τους αρέσει. Όταν μιλάς με ανθρώπους που νιώθουν από οδήγηση, έχει νόημα να πεις την άποψη σου, καθώς θα σε είστε στο ίδιο μήκος κύματος.
-
αν δεν οδηγείς big foot truck να πατάς και αυτοκίνητα σταματημένα στα φανάρια δε σου αξίζει να λέγεσαι άντρας.
Σιγά τις φλωριές. Δεν μιλάω καν με άνθρωπο που δεν έχει οδηγήσει άρμα μάχης...
Ντάξει, το σκίσαμε στο off topic, σταματάω εδώ.
-
Georgemit wrote:
αν δεν οδηγείς big foot truck να πατάς και αυτοκίνητα σταματημένα στα φανάρια δε σου αξίζει να λέγεσαι άντρας.
Χαχα!
-
Georgemit wrote:
Ακόμα και εκεί άτυχος, ξεπεσα στα αγωνιστικά ΤΟΜΠ Λεωνίδας ΙΙ
![]( anonymous photo upload)
-
REALZEUS wrote:
Georgemit wrote:
Ακόμα και εκεί άτυχος, ξεπεσα στα αγωνιστικά ΤΟΜΠ Λεωνίδας ΙΙ
![](a href=) anonymous photo upload' />
Εγώ BMP
-
Δια μου θύμισες σεε μία άσκηση που είχα πάθει πλάκα με το πόσο γρήγορα είχε καλύψει την απόσταση το leopard.Κοίταζα με ανοιχτό στόμα.
Αυτό να δείτε πως τα καταφέρνει στην αποφυγή ταρανδου.
-
Δια μου θύμισες σεε μία άσκηση που είχα πάθει πλάκα με το πόσο γρήγορα είχε καλύψει την απόσταση το leopard.Κοίταζα με ανοιχτό στόμα.
Αυτό να δείτε πως τα καταφέρνει στην αποφυγή ταρανδου.
Ketchup ο τάρανδος!
@gatoz : Αν σε κάποιον αρέσει το αυτοκίνητο σιγά μην κολλήσει αν έχει Ελληνικό infotainment, αργία και κακία κάνουμε να περνά η ώρα
-
Aς ξαναπάμε on-topic γιατί πολύ ξεσαλώσατε!!
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-puma-st-video
Ότι περιμέναμε: Εξαιρετικό, απίστευτο στον δρόμο (δείτε το βίντεο, σηκώνει πίσω εσωτερικό τροχό και σε 1-2 σημεία φάνηκε και υπεστροφή με ανάποδο!) και πολύ ακριβό. Άρα το πείραμα, οδηγικά και μηχανικά, πέτυχε...εμπορικά μάλλον θα αποτύχει.
-
Στην ίδια τιμή θα προτιμήσω τη δίλιτρη Guilia ή το Focus ST.
-
Στην ίδια τιμή θα προτιμήσω τη δίλιτρη Guilia ή το Focus ST.
Νομίζω όλοι θα τα προτιμούσαμε, οδηγικά τουλάχιστον, απλά το θέμα είναι αν μπορείς να 'σηκώσεις' όμως 2.0λτ+ κινητήρα φορολογικά στην Ελλάδα. Το Puma είναι 1.5lt. \
Θα είχε ενδιαφέρον ίσως να ανοίξουμε ένα Θέμα με ποια αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα με ~200 άλογα, χώρους για οικογένεια, έστω και μικρή, κάτω από 2000 κυβικά για να μην έχεις Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις όταν θέλεις. Κάτι για petrolhead οικογενειάρχες δηλαδή στην Ελλάδα του 2021..!
-
Θα είχε ενδιαφέρον ίσως να ανοίξουμε ένα Θέμα με ποια αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα με ~200 άλογα, χώρους για οικογένεια, έστω και μικρή, κάτω από 2000 κυβικά για να μην έχεις Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις όταν θέλεις. Κάτι για petrolhead οικογενειάρχες δηλαδή στην Ελλάδα του 2021..!
Ωραίο θέμα!! Νομίζω είναι ελάχιστα: Ford Focus 182ps, For Puma ST, Honda Civic 1.5, Hyundai Kona 198ps, Seat Leon PHEV 204ps.
-
kia ceed ,proceed ,xceed 1.6 204ps, megane RS 1.8 280ps.
-
BabisStinson wrote:
Ωραίο θέμα!! Νομίζω είναι ελάχιστα: Ford Focus 182ps, For Puma ST, Honda Civic 1.5, Hyundai Kona 198ps, Seat Leon PHEV 204ps.
Πολύ ωραίο θεματακι--Συγχαρητήρια!!!
1.Honda Civic 1.5 ΜΤ (Το πας τάπα και σε κοιτάει το Ford Focus 182ps να καταλάβει τι έγινε..)
2.Seat Leon 1.5 remap Abt
3.Puma ST( Πολύ καλό αλλά ακριβό--Το ίδιο ισχύει και για το Seat Leon PHEV 204ps)
4.Kia xceed 1.6 turbo (H merc του μεσαίου οικογενειάρχη)
Καλή Σαρακοστή σε όλους.
-
Το focus πιο αργό από το civic;;;;
Αν δεν ανάψει η λυχνία για τα λάδια ίσως.
-
Όντως αυτά είναι η πιο ενδιαφέρουσα αγορά.Μικρομεσαία κατηγορία με σχετικά ανεκτούς χώρους,χωρίς επιπλέον φόρο πολυτελείας,που έχουν διττό ρόλο:και αξιοπρεπή ταξίδια οικογενειακά κι όταν έχεις ευκαιρία να παίρνεις μια γεύση ευχάριστης οδηγικής συμπεριφοράς.
Θα προσέθετα και την Giulietta QV 1750cc με 235hp,αλλά οι Ιταλοί έτσι όπως τα κατάφεραν,σταμάτησαν από την κυκλοφορία ένα υπέροχο hatch.
-
Το γεγονός ότι ανοίγουμε θεμα μέσα στο θέμα είναι απίστευτο. Μπαίνει κάποιος να δει και να ενημερωθεί καλύτερα από κάποιους κατόχους του puma, ή έστω που το έχουν ψάξει λίγο καλύτερα και το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολίων είναι για άσχετα με το αντικείμενο θέματα. Το λέω με καλή προαίρεση και δε θίγω κανέναν επί προσωπικού.
-
Καλό review του Puma ST, που συμπεραίνει στο τέλος και το λόγο που κάποιος θα το προτιμήσει από Fiesta ST: αυτό που λέμε,νέος πατέρας με παιδιά,που σε μικρά διαλείμματα χωρίς την οικογένεια,μπορεί να χαρεί μια πιο ενδιαφέρουσα οδηγ. συμπεριφορά.
-
Έμαθα εχτές επίσημα (από την FMH) ότι τέλος Μαρτίου ανακοινώνονται οι τιμές του Puma mHEV με το αυτόματο. Στην Γερμανία έχουν ανακοινωθεί ήδη και είναι ίδιες ακριβώς με του αυτόματο χωρίς το mHEV, οπότε η λογική λέει ότι εδώ θα πρέπει να είναι μειωμένες λόγω 50% μείωσης του ΕΤΤ. Αλλά πάλι μπορεί και όχι.
Άλλη εντύπωση, το αυτόματο στο Puma - στην Γερμανία - το χρεώνουν €1.800 ενώ στο Φιέστα (ίδιο κινητήριο σύνολο) €1.100. Το λέω γιατί είναι ξεκάθαρο πόσο μεγαλύτερο είναι το περιθώριο κέρδους στα SUV επειδή το συζητάγαμε και λέγαμε τους λόγους που τα προτιμούν οι εταιρείες. Ίδιο αυτοκίνητο (σε κόστος) 30-40% υψηλότερη τιμή!
-
Καλό review του Puma ST, που συμπεραίνει στο τέλος και το λόγο που κάποιος θα το προτιμήσει από Fiesta ST: αυτό που λέμε,νέος πατέρας με παιδιά,που σε μικρά διαλείμματα χωρίς την οικογένεια,μπορεί να χαρεί μια πιο ενδιαφέρουσα οδηγ. συμπεριφορά.
Προφανώς όμως για άλλη χώρα το παραπάνω προφίλ αγοραστή. Στην Ελλάδα το ποσό που ζητά είναι πολύ υψηλό για να το διαθέσει οικογενειάρχης με lifestyle και οδηγικές ανησυχίες. Πιο φτηνό από ένα Countryman JWC αλλά πολύ ακριβό σε σχέση με τόσα άλλα. Τουλάχιστον οι λίγοι που θα το πάρουν θα μπορούν να απολάυσουν κάτι σπάνιο και μοναδικό.
-
Είσαι τρελός αλλά χαλάλι σου!
Σίγουρα θα είναι μοναδικό, να το χαρείς! Τι έξτρα του κούμπωσες και πήγε τόσο?
Ford Puma 2019