-
31.5 κάνει το υβριδικό Juke. Αν αυτόματη Tonale πετρέλαιο κόστιζε ΣΗΜΕΡΑ 30-32, απλώς δεν θα πουλούσε τίποτα άλλο. Μέχρι κι ο Λαπ κι ο Δίας θα αγόραζαν.
-
@georgemit said in Alfa Romeo Tonale:
Είδα σήμερα την tonale στο golden hall, μπήκα και μέσα.
Εξωτερικά δε θα εκφέρω γνώμη, μέσα μου άρεσε και σχεδιαστικά και ποιοτικά.
Μου φάνηκε βέβαια πολύ στενάχωρη και το πορτμπαγκάζ οριακό για οικογένεια.
1.6 diesel 130hp αυτόματο 52k με τίποτα όμως. Στα 30 βαριά 32 ίσως το συζητούσα.πόσο κάνει η αντίστοιχη Χ1??...τραγική τιμολόγηση
-
Απο 52 κανει η PLUG IN HYBRID με τα 280 αλογα
-
Η εικονιζόμενη 52 είχε, προφανώς με έξτρα εξοπλισμό.
Εξωτερικά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, από τις πρώτες εκδόσεις πρέπει να ήταν αν κρίνω από τις ζάντες.
Είχε πάντως ηλεκτρικό πορτ παγκαζ. -
@dimsabas said in Alfa Romeo Tonale:
31.5 κάνει το υβριδικό Juke. Αν αυτόματη Tonale πετρέλαιο κόστιζε ΣΗΜΕΡΑ 30-32, απλώς δεν θα πουλούσε τίποτα άλλο. Μέχρι κι ο Λαπ κι ο Δίας θα αγόραζαν.
Χαχα, Εγώ πως και έγινα μέτρο σύγκρισης των Alfa Romeo ;
-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Εσύ είσαι ο ορισμός του ψάχνω το πιο vfm!
-
@gtsartsal said in Alfa Romeo Tonale:
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
31.5 κάνει το υβριδικό Juke. Αν Tonale πετρέλαιο κόστιζε ΣΗΜΕΡΑ 30-32, απλώς δεν θα πουλούσε τίποτα άλλο. Μέχρι κι ο Λαπ κι ο Δίας θα αγόραζαν.
Εσύ είσαι ο ορισμός του ψάχνω το πιο vfm!
Αααα ναι...είμαι ο πιο φτωχός.
-
Τελικά η Ti ήταν, στο λευκό της έκθεσης, 1.6 diesel, αυτόματη, στα 52.2k για την ακρίβεια.
-
Ε ρε τρέλα!!!!
-
52k με τον κινητήρα τον 1.6 της φιατ που έχω στο σουζουκι, τον αναβάθμισαν από 120 σε 130... Και στην Χ1 σε αυτά τα λεφτά ξεκινούν τα 2.0 με 150 και πάνω άλογα... Τραγική τιμολόγηση έχουν χάσει την μπάλα
-
Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας με το παρακάτω:
Κοιτώντας τους εξοπλισμούς της Tonale, μεταξύ Veloce και Ti εντοπίζω τις εξής διαφορές κυρίως:
Η Veloce έχει:- Κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo
- Alcantara καθίσματα/ταμπλώ
- Αλουμινένια πεντάλ
- Αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων
- Ενεργητικές αναρτήσεις
Η Ti έχει:
- Καθίσματα ύφασμα/δερματίνη
άλλα πράγματα που φαντάζομαι έχει η Veloce, οπως το IACC.
Η απορία είναι η εξής: Στις δαγκάνες απλά αλλάζει το χρώμα ή έχει καλύτερες τετραπίστονες; Πραγματικά από τα υπόλοιπα δεν με καίνε ούτε τα Alcantara (όσο ωραία κι αν είναι) ούτε οι ενεργητικές αναρτήσεις.
Έχω προσφορά μίσθωσης για ετοιμοπαράδοτο Ti σε κόκκινο/γκρι με 445+ΦΠΑ ευρώ τον μήνα και 495+ΦΠΑ για παραγγελία Veloce σε πράσινο με αναμονή ~5 μήνες. Για το Veloce στην εξαγορά κοστίζει και 2000+ΦΠΑ ευρώ παραπάνω. Ίδιο πρώτο μίσθωμα και service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία Alfa Romeo. Κινητήρας VGT 160hp.
Είδα το Veloce σε πράσινο και έπαθα πλάκα, θέλω να δω αν αξίζει η αναμονή κυρίως και τα παραπάνω 745 ευρώ τον χρόνο.
-
Δεν είναι Alfa Romeo πλέον εδώ και χρόνια. Ένα μίγμα fiat Peugeot, με την υπογραφή της stellantis
-
βασικα ειναι ενα κομπας...
ατυχως....
με ομορφες ταπετσαριες
αλλα και μεγαλες ελειψεις σε εξοπλισμο, για ρωτα ας πουμε για acc -
@atari70 said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν είναι Alfa Romeo πλέον εδώ και χρόνια. Ένα μίγμα fiat Peugeot, με την υπογραφή της stellantis
Καμία σημερινή Alfa Romeo δεν έχει σχέση με Peugeot/PSA. Οι μεγάλες Giulia/Stelvio είναι καθαρόαιμες AR, η Tonale είναι στην πλατφόρμα FCA Small-Wide.
-
Αυτη η ανοησία που θέλει τις Alfa Romeo να είναι προϊόν παρθενογέννεσης ή τουλάχιστον να έχουν σάσσι από κάποιον καροτσέρη, πρέπει να εκλείψει κάποια στιγμή. Όλα μα όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται μηχανικά μέρη μεταξύ τους εδώ και 10ετίες. Σημασία έχει πως αποδίδει το κάθε αυτοκίνητο στο δρομο και όχι με ποιον μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη.
Έχω βρει στο Κέυμαν άπειρα σηματάκια VW, Audi μέχρι και ballast ίδιο με Τουοτα και ποιος ξέρει και τι άλλο μου διαφεύγει. Αυτό τι σημαίνει? Ότι έχει καμία σχέση με αυτά?
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτη η ανοησία που θέλει τις Alfa Romeo να είναι προϊόν παρθενογέννεσης ή τουλάχιστον να έχουν σάσσι από κάποιον καροτσέρη, πρέπει να εκλείψει κάποια στιγμή. Όλα μα όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται μηχανικά μέρη μεταξύ τους εδώ και 10ετίες. Σημασία έχει πως αποδίδει το κάθε αυτοκίνητο στο δρομο και όχι με ποιον μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη.
Έχω βρει στο Κέυμαν άπειρα σηματάκια VW, Audi μέχρι και ballast ίδιο με Τουοτα και ποιος ξέρει και τι άλλο μου διαφεύγει. Αυτό τι σημαίνει? Ότι έχει καμία σχέση με αυτά?
Δεν συμφωνώ στο 100%. π.χ. οι bmw (οι καλές όχι οι γιαλαντζί μπροστοκούνα) δεν μοιράζονται μηχανικά μέση με κανένα άλλο (άντε με καμια ρολς). Το ίδιο και η Μερτσέντες. Τώρα ναι σε ομίλους που έχουν 6-7 μάρκες, λογικό να είναι ίδια ή παρόμοια αμάξια.
Για την Πόρσε γνωστό, αφού ανήκει δυστυχώς στον όμιλο. Από εποχής 924 είχαν κοινά μηχανικά μέρη.
Για τις Άλφα τώρα, το πρόβλημα δεν είναι η "παρθενογέννεση" αλλά ότι οτι δεν φτιάχνουν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα πλέον, γιατί έχουν χάσει την ταυτότητά τους.
-
δεν υπαρχει θεμα μοιρασματος, ποιος νοιαζεται
αλλα το κομπας που στηριζεται η τοναλε ειναι πολυ μετριο αυτοκινητο με σοβαρα θεματα ακαμψιας και μετριας αποδοσης των κινητηρων σε σχεση με τα επισημες ανακοινωσεις -
E και? Έχει καμία σχέση στη πραγματικότητα, στο δρόμο δηλ, με την Τονάλε? Καμία απολύτως.
Άσε που και το Κομπασσ μια χαρά είναι. Όλη αυτή η κατηγορία των c-suv σκουπίδια είναι κατά βάση. Υπερυψωμένα μεσαία χατς με αναιμικούς κινητήρες και χαζο στήσιμο προκειμένου να κρύψουν επιμελώς τις αδυναμίες τις κατασκευής. Επομένως γιατί θα έπρεπε η Alfa να βγάλει κάτι τόσο ξεχωριστό? Όσες φορές έβγαλε το ξεχωριστό πήγε άπατο για πολλούς και διάφορους λόγους. Τώρα πανε με το flow μπας και ανακάμψουν.
-
Επομένως γιατί θα έπρεπε η Alfa να βγάλει κάτι τόσο ξεχωριστό?
Γιατί ειναι η alfa romeo και λέει ότι θέλει να ανταγωνιστεί την bmw & thn MB. Εαν δεν θέλει, τότε να το πει και να μην έχει αυταπάτες ότι ειναι πρίμιο ή κάτι άλλο. Αυτό λέω έχει χάσει την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της και για αυτό πήγε άπατη. Κάποτε έβγαζε σοβαρά αμάξια καί η τεχνολογία που είχε η αλφέτα το 1975 η bmw την έβλεπε με το κυάλι.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Επομένως γιατί θα έπρεπε η Alfa να βγάλει κάτι τόσο ξεχωριστό?
Γιατί ειναι η alfa romeo και λέει ότι θέλει να ανταγωνιστεί την bmw & thn MB. Εαν δεν θέλει, τότε να το πει και να μην έχει αυταπάτες ότι ειναι πρίμιο ή κάτι άλλο. Αυτό λέω έχει χάσει την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της και για αυτό πήγε άπατη. Κάποτε έβγαζε σοβαρά αμάξια καί η τεχνολογία που είχε η αλφέτα το 1975 η bmw την έβλεπε με το κυάλι.
Τι καλύτερο έχει η αντίστοιχη BMW X1 / Merc GLA?
Alfa Romeo Tonale