-
-
Καλημέρα, στο dolphin πως σας φαίνεται η λειτουργία της αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας προβολέων? σε εμένα δεν με έχει ικανοποιήσει πλήρως καθώς ενώ ενεργοποιείται σε σχετικά σωστές συνθήκες, αργεί να απενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικό για τους απέναντι οδηγούς.
-
Καλημέρα, στο dolphin πως σας φαίνεται η λειτουργία της αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας προβολέων? σε εμένα δεν με έχει ικανοποιήσει πλήρως καθώς ενώ ενεργοποιείται σε σχετικά σωστές συνθήκες, αργεί να απενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικό για τους απέναντι οδηγούς.
Για δες μήπως έχει στα settings κάποια κλίμακα ευαισθησίας και ρυθμίζεται
-
Εγώ δεν ήξερα καν ότι έχει αυτή τη δυνατότητα και ξαφνιάστηκα όταν ενεργοποιήθηκαν αυτόματα την πρώτη φορά. Ρύθμιση δεν έχει πάντως, μόνο ενεργοποίηση - απενεργοποίηση της λειτουργίας.
7 μέρες και το app δεν έχει ενεργοποιηθεί. 🥲
Από ότι βλέπω άλλοι έφτασαν μέχρι και 3 εβδομάδες -
Δεν ρυθμίζεται,σε μικρές περιαστικές σκοτεινές διαδρομές, δεν με προβλημάτισε. Ίσως λίγο να αργούσε να ενεργοποιηθεί, αλλά αμέσως είχε φωτισμό οπότε δεν προβληματίζει. Το συγκρίνω με Toyota που στο ίδιο σημείο ανάβει κ σβήνει.
-
Εγώ δεν ήξερα καν ότι έχει αυτή τη δυνατότητα και ξαφνιάστηκα όταν ενεργοποιήθηκαν αυτόματα την πρώτη φορά. Ρύθμιση δεν έχει πάντως, μόνο ενεργοποίηση - απενεργοποίηση της λειτουργίας.
Από ότι βλέπω άλλοι έφτασαν μέχρι και 3 εβδομάδεςΕμένα έκανε ακριβώς 7 μέρες,από Παρασκευή που παρέλαβα σε επόμενη Παρασκευή.
-
Από ότι βλέπω άλλοι έφτασαν μέχρι και 3 εβδομάδεςΕμένα έκανε ακριβώς 7 μέρες,από Παρασκευή που παρέλαβα σε επόμενη Παρασκευή.
ειχες κανει account στο byd app απο πριν και εμπαινες που και που και τσεκαρες; Εκανες account οταν σου εμφανισε το qr code; Το qr code εμφανιστηκε ξαφνικα ή επρεπε να πατησεις κανενα μενου;
-
Είμαστε στον αέρα. Καλή απόλαυση.
-
Εξαιρετικότατο άρθρο, συγχαρητήρια! Το μόνο που μου έλειψε είναι μια φωτό από το εσωτερικό..
-
ειχες κανει account στο byd app απο πριν και εμπαινες που και που και τσεκαρες; Εκανες account οταν σου εμφανισε το qr code; Το qr code εμφανιστηκε ξαφνικα ή επρεπε να πατησεις κανενα μενου;
Καλησπέρα,
είχα κάνει account από πριν και ζήταγε το qr.
Μέχρι την ημέρα που ενεργοποιήθηκε είχε το μενού με το qr το app. Την 7η ημέρα απλά μπήκα στην εφαρμογή τυχαία και είχε το αυτοκίνητο, δεν πέρασα κανένα qr.Και ένα μικρό update μέχρι τώρα:
(+)
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης
Πολύ προσεγμένο & ποιοτικό εσωτερικό, προσωπικά μου αρέσει και εμφανισιακά και στα περισσότερα υλικά του, μαζί και τα καθίσματα που είναι πολύ όμορφα.
Χώροι
Καταναλώσεις 12,5 - 13,5 kw/100km πολύ εύκολα.
Ικανοποιητικά φρένα
Εντυπωσιακά γρήγορο τώρα που το ανοίγω σιγά σιγά.
Και γενικά πολύ αγχολυτικό στην οδήγηση.(-)
Κάπως πλαδαρή οδική συμπεριφορά αν το πιέσεις με ασαφές τιμόνι, στο comfort mode, (δεν έχω δοκιμάσει το sport).
Δεν με βολεύει το κουμπί των αλάρμ που πρέπει να κοιτάξω το βράδυ για αν το βρω
Δεν έχω συνηθίσει ακόμα τις περιμετρικές κάμερες αν κ 1-2 φορές με βοήθησαν
Δεν με ικανοποίησε η λειτουργία εναλλαγής αυτόματης σκάλας μεγάλων φώτων.Μπορεί και να ξέχασα τίποτα
Γενικά πολύ happy -
Είμαστε στον αέρα. Καλή απόλαυση.
Απο αυτά που διαβάζω, είναι ξεκάθαρη η επιλογή (και υπεροχή του Μόντελ 3). Ειδικά σε θέμα αυτονομία (Νο1 κριτήριο) και άλλες λεπτομέρειες που μετράνε στα ηλεκτρικά το Τέσλα ειναι πολυυυυ μπροστά.
-
-
Καλησπέρα,
είχα κάνει account από πριν και ζήταγε το qr.
Μέχρι την ημέρα που ενεργοποιήθηκε είχε το μενού με το qr το app. Την 7η ημέρα απλά μπήκα στην εφαρμογή τυχαία και είχε το αυτοκίνητο, δεν πέρασα κανένα qr.Και ένα μικρό update μέχρι τώρα:
(+)
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης
Πολύ προσεγμένο & ποιοτικό εσωτερικό, προσωπικά μου αρέσει και εμφανισιακά και στα περισσότερα υλικά του, μαζί και τα καθίσματα που είναι πολύ όμορφα.
Χώροι
Καταναλώσεις 12,5 - 13,5 kw/100km πολύ εύκολα.
Ικανοποιητικά φρένα
Εντυπωσιακά γρήγορο τώρα που το ανοίγω σιγά σιγά.
Και γενικά πολύ αγχολυτικό στην οδήγηση.(-)
Κάπως πλαδαρή οδική συμπεριφορά αν το πιέσεις με ασαφές τιμόνι, στο comfort mode, (δεν έχω δοκιμάσει το sport).
Δεν με βολεύει το κουμπί των αλάρμ που πρέπει να κοιτάξω το βράδυ για αν το βρω
Δεν έχω συνηθίσει ακόμα τις περιμετρικές κάμερες αν κ 1-2 φορές με βοήθησαν
Δεν με ικανοποίησε η λειτουργία εναλλαγής αυτόματης σκάλας μεγάλων φώτων.Μπορεί και να ξέχασα τίποτα
Γενικά πολύ happyΤο comfort mode στο τιμόνι το κάνει υπερβολικά ασαφές. Το γύρισα σε sport και η κατάσταση βελτιώθηκε ΠΑΡΑ πολυ. Στο προτείνω!
Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες σχετικά με το app. -
Επιφυλασσόμενος να διαβάσω το άρθρο του Δημήτρη για να δω αν όντως συμφωνούμε στην άποψη μας για το seal (το έχω οδηγήσει μόνος) να αναφέρω ότι βρεθήκαμε με @dettol και πήγαμε βόλτα με το δελφινάκι !
Κινηθήκαμε και εντός Αμαρουσίου και σε ΑΟ μέχρι Μαρκόπουλο όπου σκίσαμε και κάτι σάντουιτσαρες στου Ρερρα (το μέρος προτείνεται για βραδυνή έξοδο καθημερινής μαζί με τα αμάξια).Στα θετικά:
Χώροι: Πολύ άνεση και απλα. Κάθομαι βασιλικά μπροστά και πισω σταυροπόδι. Θυσιάζεται πορτ μπαγκάζ γι αυτό αλλά είναι βαθύ και κανεις δουλειά.
Αναρτηση: απίστευτη άνεση παντού. Δεν είναι για ταρζανιές αλλά καταπίνει τα πάντα, και κρύβει ιδανικά το βάρος του αμαξιού. Θύμισε Toyota στις καλές εκδόσεις με τα διπλά ψαλίδια και τη Χ1 μου. Δοκιμάστηκε και στην άθλια Αγίου Θωμά με εγκάρσιες και λακκούβες ! Εύγε !
Καμερες (360): ένιωσα μαλακας που ο παπαρας ο Ελον δεν έχει βάλει κάτι αντίστοιχο στα τεσλα και μας ταλαιπωρεί με τα vision και τις μαλακιες.
Οθοναρα, καμερακλες τα πάντα όλα. Παιχνίδι το παρκάρισμα.
Αίσθηση οδήγησης: νοιωθεις ότι οδηγείς crossover. Είναι ψηλό για χατς και αυτό είναι πάντα ευχάριστο
Δύναμη: για την κατηγορία και το χαρακτήρα του είναι τούμπανο. Σβέλτο και με καλά φρένα.
Κύλιση: μια χαρά πήγαινε και στα 130. Θόρυβοι κάποιοι αεροδυναμικοί και ελάχιστοι κύλισης (μπράβο στα λινγκ λονγκ). Γενικα σε πολύ καλά επίπεδα!Στα αρνητικά
Εμφάνιση: το μπροστινό δεν βλέπεται
Εργονομία: έχει χώρους αλλά σε άβολα σημεία. Ο τεμπέλης δεν ανοίγει, φως στο ντουλάπι δεν έχει, περίεργα κουμπιά και θέσεις αυτών. Οι ταχύτητες πχ είναι εντελώς κουφό εκεί που είναι.
Χερουλια πορτών λες ότι θα σου μείνουν στα χέρια
Ποιότητα υλικών και συναρμογής: κάποια υλικά δείχνουν πιο ποιοτικά αλλά γενικά έχει σκληρά πλαστικά στα πλαϊνά και κάποια που ήδη τρίζουν. Εγω άκουγα σε όλη τη διαδρομή ένα τσικι τσικι από το ταμπλω μπροστά στο συνοδηγό. Ο Χάρης το άκουγε μόνο σε κατσαρά οδοστρώματα που ακούγονταν περισσότερα. Τα περίμενα καλύτερα !
Χαζές ελλείψεις: δεν έχει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, φως στο ντουλαπάκι, ηλεκτροχρωματικο καθρέπτη και δυστυχώς έχει μαύρη οροφή. Τα φώτα στην πλαφονιέρα και μπρος και πίσω μου φάνηκαν οριακά.Σε γενικές γραμμές το αμάξι στα 20 ήταν κλοπή.
Η γυναίκα μου θεωρώ ότι έχασε ευκαιρία με δαυτο.
Στα 26 βλέπεις πιο εύκολα κάποια από τα παραπάνω αρνητικά αλλά αν σκεφτεί κανείς τι άλλο αγοράζεις με 26 πάλι είναι πολύ καλή αγορά.Πήγαμε και GH και δοκιμάσαμε dc φόρτιση.
Στα 48% που ήταν πήγε κατευθείαν στις 60 kWh και έμεινε κάρφωμενο εκεί μέχρι που σταματήσαμε.
Σε επίπεδο οικονομίας είχε κάπου 14,6 όταν βρεθήκαμε και με το άνοιγμα ΑΟ ανέβηκε στο 16,5;
Γενικα κανένα άλλο ηλεκτρικό δεν έχει το efficiency των Τεσλα.
Επιπλεον δεν έχει one pedal. Αναγέννηση κάνει αλλά η όλη λειτουργία και αίσθηση θυμίζει το Β των υβριδικών της Τογιότα.Και πάλι καλοτάξιδο Χάρη !!
-
Σε επίπεδο οικονομίας είχε κάπου 14,6 όταν βρεθήκαμε και με το άνοιγμα ΑΟ ανέβηκε στο 16,5;
Τα ειπε ολα ο ice. Δυστυχως (για αυτον) εχει πολυ ευαισθητο αυτι και ακουγε τσικι τσικι που ουτε εγω δεν ακουγα (και η γυναικα μου γκρινιαζει οτι ειμαι υπερβολικα ευαισθητος!!)
Οταν βρεθηκαμε πρεπει να ειμασταν λιγο κατω απο 15 και οταν επιστρεψαμε λιγο πανω απο 17, αν θυμαμαι καλα. Αττικη οδο πηγαιναμε 110-120 και με λιγα ανοιγματα στα 130. Δεν εχω ασχοληθει να μετρησω καταναλωση διοτι προοριζεται για αποκλειστικη χρηση εντος της πολης, οποτε η αυτονομια δεν ειναι ζητημα. Θα εμπιστευτω ομως τις μετρησες του bjorn.ΥΓ: καταλαβα τι εφταιγε σε προηγουμενο μου ποστ, οπου ανεφερα οτι ξεκινησε η φορτιση μετα τα μεσανυχτα, ενω ειχα βαλει schedule αλλη ωρα. Λαθος ρυθμιση μου ηταν.
-
Τα ειπε ολα ο ice. Δυστυχως (για αυτον) εχει πολυ ευαισθητο αυτι και ακουγε τσικι τσικι που ουτε εγω δεν ακουγα (και η γυναικα μου γκρινιαζει οτι ειμαι υπερβολικα ευαισθητος!!)
Οταν βρεθηκαμε πρεπει να ειμασταν λιγο κατω απο 15 και οταν επιστρεψαμε λιγο πανω απο 17, αν θυμαμαι καλα. Αττικη οδο πηγαιναμε 110-120 και με λιγα ανοιγματα στα 130. Δεν εχω ασχοληθει να μετρησω καταναλωση διοτι προοριζεται για αποκλειστικη χρηση εντος της πολης, οποτε η αυτονομια δεν ειναι ζητημα. Θα εμπιστευτω ομως τις μετρησες του bjorn.ΥΓ: καταλαβα τι εφταιγε σε προηγουμενο μου ποστ, οπου ανεφερα οτι ξεκινησε η φορτιση μετα τα μεσανυχτα, ενω ειχα βαλει schedule αλλη ωρα. Λαθος ρυθμιση μου ηταν.
Το τσικι τσικι το άκουγα σε όλη τη διαδρομή. Κάποια στιγμή κράτησα κάπως το ταμπλω και σταμάτησε.
Αν βρεθεί ο μάστορας να το ακούσει θα στο φτιάξει.
Αλλα ναι έχω απίστευτα ευαίσθητο αυτί.Να προσθέσω στο μινι review ότι και ηχητικά ήταν αξιοπρεπές οπως και σε επίπεδο software και ταχύτητας μενού.
Η κατανάλωση του πάντως σε συνδυασμό με την αργή ταχυφορτιση θα έκανε ένα μακρινό ταξίδι λιγότερο ευχάριστο.
Στην ίδια διαδρομή με το Τεσλα κάνω γύρω στα 12 -14 με σαφώς ανώτερες ταχύτητες και φυσικά πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης. Στο Γκόλντεν ήρθε δίπλα μας ένα atto το οποίο αν και με μόλις 18% μπαταρία ξεκίνησε να φορτίζει με 28 kWh !!!
Στο Γκόλντεν είδα για πρώτη φορά και τεσλα να βάζει έντονους υδρατμούς κατά τη φόρτιση λόγω της υγρασίας !! Ευτυχώς το είχα διαβάσει αλλά άλλο να το βλέπεις.
BYD forum