-
Γελοίες καταστάσεις...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γελοίες καταστάσεις...
Γελοίο λέγαμε κάποτε εμείς οι παλιοί, που κάποιος κουβαλούσε το τηλέφωνο στη καφετέρια και το άφηνε πάνω στο τραπέζι...
Μετά λέγαμε Γελοίο το να έχει τηλέφωνο "παντόφλα" να μη χωράει στις τσέπες...
Όταν στα πεζοδρόμια θα γίνεται απ τα καλώδια, ότι γίνεται σε μερικές παραλίες απ τα καλάμια ψαρέματος και τις μισινέζες, θα μας φαίνεται "κανονικό".
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γελοίες καταστάσεις...
Γελοίο λέγαμε κάποτε εμείς οι παλιοί, που κάποιος κουβαλούσε το τηλέφωνο στη καφετέρια και το άφηνε πάνω στο τραπέζι...
Μετά λέγαμε Γελοίο το να έχει τηλέφωνο "παντόφλα" να μη χωράει στις τσέπες...
Όταν στα πεζοδρόμια θα γίνεται απ τα καλώδια, ότι γίνεται σε μερικές παραλίες απ τα καλάμια ψαρέματος και τις μισινέζες, θα μας φαίνεται "κανονικό".
Ούτε το κινητό ενοχλούσε κανένα ούτε η "παντόφλα" στην τσέπη , καλάμια ψαρέματος σε παραλία καλοκαιριάτικο πράγμα δύσκολο πρέπει να είναι πολύ απομακρυσμένη παραλία και πάλι πολύ δύσκολο και "ηλίθιο", η μπαλαντέζα με τις πρίζες εκτεθειμένες με κίνδυνο να πάει ένα παιδάκι ή σκυλί να το πειράξει είναι πραγματικός κίνδυνος , το καλώδιο να το πατήσει ένας ηλικιωμένος και να πέσει και να χτυπήσει είναι πραγματικός κίνδυνος , ακόμα και ένας μικρός αθώος βΡομά τρέχοντας με την λεία μπορεί να σκοντάψει και να το συλλάβουν ...και δεν έχει καρτιά το πεντί?
-
Είναι μέχρι να το πάρουν γραμμή οι ευπαθείς. Μέχρι και τον ηλεκτρικό πίνακα θα ξηλώσουν απο το χολ τραβώντας την μπαλαντεζα!
-
Σε κάθε περίπτωση παραμένει γελοίο το σκηνικό αυτό.
Είναι ο ορισμός της ελληναραδικης λογικής και των μικρών αυταρχισμων
-
Υπερβάλλετε. Αν παρκάρεις σωστά, με τον φορτιστή και την υποδοχή κοντά το πολύ-πολύ να θες δυο μέτρα καλώδιο. Έχω δει στο εξωτερικό θέσεις στάθμευσης στον δρόμο και δεν είδα πουθενά καλώδιο να κρεμάει.
Δεν υπάρχουν φορτιστές με δέσμιο καλώδιο, όπως οι αντλίες των βενζινάδικων, αλλά να μαζεύουν μέσα αυτόματα; -
Γελοίες καταστάσεις...
Ισχύει. Φαντάσου τώρα μπαλαντεζες να κρέμονται από τους πάνω ορόφους.... Βάζεις και ένα λαμπάκι και Χριστούγεννα όλο το χρόνο.
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Υπερβάλλετε. Αν παρκάρεις σωστά, με τον φορτιστή και την υποδοχή κοντά το πολύ-πολύ να θες δυο μέτρα καλώδιο. Έχω δει στο εξωτερικό θέσεις στάθμευσης στον δρόμο και δεν είδα πουθενά καλώδιο να κρεμάει.
Δεν υπάρχουν φορτιστές με δέσμιο καλώδιο, όπως οι αντλίες των βενζινάδικων, αλλά να μαζεύουν μέσα αυτόματα;Καθόλου υπερβολή , Αν παρκάρεις σωστά ? δηλαδή να έχεις βάλει καφάσια στην ιδανική θέση μπροστά απο το σπίτι? 2 μέτρα καλώδιο ? Μόνο? 2-3μ είναι το πεζοδρόμιο βάλε και 5 μέτρα πρασιά και 1-2 ορόφους πάνω ,... ειδική παραγγελία καρούλι απο καυκά ! Στην φωτογραφία που ανέβασα βλέπεις το καρούλι άδειο συνήθως αυτά έχουν το λιγότερο 20-25μ καλώδιο
-
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γάτος ο φίλος, σου λέει μην γκρινιάξει κάνεις που τραβάω μπαλαντεζα στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι ας βάλω ένα πολυμπριζο να πάρουν και άλλοι ρεύμα. Να τον δω στην βροχή τις θα κάνει...
Στη βροχή βάζουν πλαστική σακούλα στην ένωση της μπαλαντεζας. Το έχω δει μάλιστα είχε παρκάρει από την απέναντι πλευρά του δρόμου. Όπως και σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών είχε ρίξει μπαλαντεζα από τον πρώτο όροφο για να φορτίσει.
-
Δεν ζήσαμε το γαϊτανάκι μικροί, θα το ζήσουμε μεγάλοι.
Θα έρχονται αι τουρίσται να βγάζουν φωτογραφίες όπως τα γκραφίτι, θα είναι φολκλορ γρηκ λαντσκέηπ.
-
Αυτό απαγορεύεται. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επιτρέπει την ρευματοδότηση σε εγκαταστάσεις σε δημόσιο χώρο από το ρολόι του σπιτιού ή του καταστήματος. Αυτο περιλαμβάνει ακόμα και φωτιστικά ή ανεμιστήρες στα τραπεζάκια της καφετέριας στο πεζοδρόμιο.
Εγώ εννοώ κανονικούς φορτιστές με ορισμένες θέσης φόρτισης στον δρόμο, όπως βρίσκεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. -
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν υπάρχουν φορτιστές με δέσμιο καλώδιο, όπως οι αντλίες των βενζινάδικων, αλλά να μαζεύουν μέσα αυτόματα;Έχω φίλο που μένει στα Πατήσια σε μια κάθετο της Αχαρνών. Αυτός είναι στον 5ο όροφο και θέλει να του δείξεις πως ακριβώς να παρκάρει. Βέβαια αρχικά θα είναι ικανοποιημένος αν του βρεις κάπου να παρκάρει! Τί να λέμε τώρα.........
-
Η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο της αυτοκίνησης.
Η αυτονομία θα περιοριστεί, τα κέντρα των πόλεων ίσως κλείσουν και βέβαια η λύση θα δοθεί στα αυτόνομα αμάξια.
Σε μία προβολή 30 χρόνων, η κατάσταση στην Αχαρνών που αναφέρει ή θα έχει ομαλοποιηθεί, η δεν θα μπορείς να μείνεις καθόλου.
Τότε προφανώς στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο σου θα πηγαίνει αυτόνομα στον χώρο στάθμευσης , όπου θα φορτίζεται και όταν το χρειάζεσαι θα έρχεται.
Αν έχεις δικό σου βέβαια και δεν νοικιάζεις με την ώρα.
Μέχρι τότε τα θερμικά θα κρατηθούν και τα υβριδικά θα είναι μία ενδιάμεση λύση, εκτός αν τα ηλεκτρικά γίνουν φθηνότερα των συμβατικών μέχρι τότε.
-
Σε μία προβολή 30 χρόνων, η κατάσταση στην Αχαρνών που αναφέρει ή θα έχει ομαλοποιηθεί, η δεν θα μπορείς να μείνεις καθόλου.
Εγώ έχω ένα σπίτι στη Λιοσίων. Και τώρα δεν μπορείς να μείνεις, αλλά όχι γιατί δεν βρίσκεις να παρκάρεις...
Το κέντρο της Αθήνας έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το που να φορτίσεις το ηλεκτρικό. -
Γνωστά αυτά, για αυτό στην προβολή στο μέλλον αναφέρω 2 περιπτώσεις...
-
Το μεγαλυτερο προβλημα της ηλεκτροκινησης ειναι πως το οικολογικο αποτυπωμα της δυσκολα μπορει να γινει οικολογικο.
Μπαταριες που απαιτουν εξωτικα υλικα, ποσοτητα ενεργειας που πρεπει να παραχθει και να διανεμηθει στο δικτυο και φυσικα το θεμα της ανακυκλωσης.
Ηδη θεωρω την ιστορια με τα Φεβ αποτυχημενη. Αυτο σε λιγα χρονια θα φανει. Οταν τα σημερινα φεβ θα ετοιμαζονται για αποσυρση.
Προβλεπω μαφιοζικες μεθοδους στην ανακυκλωση των μπαταριων με διαδικασιες μεσω των οποιων τα ανακυκλωσιμα μερη θα πηγαινουν στα γνωστα καλα παιδια και τα εξοδα αξουαλ και οικολογικα θα επιβαρυνουν το φτωχο νοτο. -
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το μεγαλυτερο προβλημα της ηλεκτροκινησης ειναι πως το οικολογικο αποτυπωμα της δυσκολα μπορει να γινει οικολογικο.
Μπαταριες που απαιτουν εξωτικα υλικα, ποσοτητα ενεργειας που πρεπει να παραχθει και να διανεμηθει στο δικτυο και φυσικα το θεμα της ανακυκλωσης.
Ηδη θεωρω την ιστορια με τα Φεβ αποτυχημενη. Αυτο σε λιγα χρονια θα φανει. Οταν τα σημερινα φεβ θα ετοιμαζονται για αποσυρση.
Προβλεπω μαφιοζικες μεθοδους στην ανακυκλωση των μπαταριων με διαδικασιες μεσω των οποιων τα ανακυκλωσιμα μερη θα πηγαινουν στα γνωστα καλα παιδια και τα εξοδα αξουαλ και οικολογικα θα επιβαρυνουν το φτωχο νοτο.ηδη εχει επιβαρυνθει ο φτωχος νοτος με κατι ντατσια ανακυκλωσιμα.....
χαχαχαχ -
Γατουλη ωραιο το αστειο αλλα σοβαρολογω.
-
-
Να θέσω ένα θέμα εδώ που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση.
Στα αυτοκίνητα η επιδότηση φτάνει μέχρι τα 8.000 ευρώ και στα τρίκυκλα τα 3.000 ευρώ
ενώ σε scooter/μοτοσυκλέτες, η επιδότηση είναι 800 ευρώ.Με γεγονός ότι τα αξιοπρεπή scooter αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 7.000€ και βάλε, και οι μοτοσυκλέτες τουλάχιστον 15.000 (συχνά 20.000), θεωρώ τελείως άδικο, αλλά και με αντίθετα αποτελέσματα από ότι έχει ανακοινωθεί την αναλογία που έχει προκύψει.
"..έπρεπε να παραμείνει στα επίπεδα του προηγούμενου προγράμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ξεπερνά το 20% της αξίας του μοντέλου, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800 ευρώ ακόμη και σε μια μοτοσυκλέτα των 20.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η επιδότηση στα αυτοκίνητα αυξήθηκε από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό από 6.000 στα 8.000 ευρώ, ενώ στα επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα καθώς και στα μικροαυτοκίνητα το ποσοστό ανέβηκε από 20% σε 40% και το μέγιστο ποσό από 800 ευρώ σε 3.000 ευρώ."
Είμαι σε θέση αγοράς παρόμοιου δικύκλου, αν οι επιδόσεις 125αριου είναι τώρα στα 7.000€, και εγώ χρειάζομαι 300αρι που ξεκινάνε, τα καλά, έχει και φθηνότερα, από 4.500€, η διαφορά είναι τεράστια, και για την χρήση που θέλω, ούτε καν κοντά, αν όμως οικονομικά πλησίαζαν την χαμηλότερη κατηγορία 2κυκλων, ίσως να τα κοιταγε περισσότερος κόσμος.
Αυτή τη στιγμή, δεν αξίζει να επενδύσει κάποιος στην ηλεκτροκίνηση, εκτός από τα πολύ φθηνά που είναι για κοντινές αποστάσεις και κέντρα πόλεων, οι μεγαλύτερες επιλογές θα σου αφαιρέσουν πολύ περισσότερο κεφάλαιο, ενώ σύντομα θα είναι obsolete όπως τα κινητά 4ετιας που έχουμε στα συρτάρια μας..οι μεγάλες εταιρείες (Honda/Suzuki/Piaggio/Yamaha και οι υπόλοιπες) έχουν ΕΛΆΧΙΣΤΑ - έως καθόλου ηλεκτρικά, και ότι έχουν είναι στην μικρότερη κατηγορία αυτή τη στιγμή, μικροσκοπικά/φθηνά scooter.
Παράδειγμα Piaggio, το φθηνό μοντέλο έχει τελική 25χλμ/ώρα..
https://www.piaggio.com/gr_EL/models/piaggio-1/piaggio-1-1-2-kw-2021/
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης