Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    • 1
    • 2
    • 1112
    • 1113
    • 1114
    • 1115
    • 1116
    • 1127
    • 1128
    • 1114 / 1128
    Περί αυτοκίνησης
    183
    22555
    1012151
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • cirus
      cirus @piliourits last edited by cirus

@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Το γεγονός ότι χρειάζεται explainer για να πείσει τους οδηγούς να μην φοβούνται (!) το ταξίδι με ηλεΧτρικό, λέει πολλά πράγματα από μόνο του.
      Σύμφωνα με όσα έχουμε συσσωρεύσει μέχρι τώρα, η τρέχουσα ηλεκτροκίνηση απευθύνεται στο ποσοστό όσων, έχοντας πόρους να διαθέσουν για αγορά νέου οχήματος, διαθέτουν χώρο για φόρτιση στο σπίτι και μπορούν να τα καταφέρουν με όση σύνεση και προγραμματισμό χρειάζονται τα ταξίδια.
      Εγώ πιθανόν στο σύντομο μέλλον να ανήκω σε αυτή τη μερίδα και προτρέπω δυο τρεις δικούς μου που ταιριάζουν στο προφίλ αυτό, αλλά για τη γενική πλειοψηφία, τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά, τα οποία έχουν σχεδόν απαντηθεί απ' τα φουλ υβριδικά...

ΑΝ οι πανηλιθιοι που κυβερνουν σε αυτο το κρατος περασουν ενα απλο νομο οτι ΟΛΟΙ οι φορτιστες ανεξαρτητως εταιρειας θα μπορουν να λειτουργουν χωρις δικο τους application και να δεχονται VISA και MASTERCARD τοτε ΚΑΝΕΝΑ explainer δεν θα χρειαζοταν παρα μονο για να μαθει καποιος να ξεχωριζει την Ταχυφορτιση από την απλή AC φορτιση που ειναι αργη

τα φουλ υβριδικα δεν χρειαζονται καμια εξηγηση γιατι δεν αλλαζει τιποτα σε σχεση με ενα συμβατικο βενζινη. Δεν εχεις κατι διαφορετικο που κανεις. Τα κανει ολα μονο του και απλα καιει λιγοτερο

ενα ηλεκτρικο ειναι κατι εντελως διαφορετικο , δεν ειναι μια αναβαθμισμενη εκδοση ενος συμβατικου που ακροβατει σε 2 κοσμους και εχει τα θετικα και τα αρνητικα και απο τους 2

Οποτε ΝΑΙ αν θες να πας σε εναν ολοκαινουργιο κόσμο σιγουρα καλο ειναι να μαθεις καποια πραγματα για την λειτουργια των φορτιστων μιας και δεν ειναι το ιδιο ευκολο και γρηγορο οσο ενα βενζιναδικο

και στα ηλεκτρικα εχουν απαντηθει ολα, απλα πρεπει να ασχοληθεις να τα μαθεις. Στα υβριδικα απλα δεν ηταν αναγκαιο να μαθεις κατι, η λειτουργια στην καθημερινοτητα ενος χρηστη δεν αλλαζει. Βενζινη εβαζε στο παλιο, βενζινη βαζει και στο υβριδικο

Cirus the virus

J 1 Reply Last reply Reply Quote 7
      • J
        jousis @cirus last edited by

@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

οι φορτιστες ανεξαρτητως εταιρειας θα μπορουν να λειτουργουν χωρις δικο τους application και να δεχονται VISA και MASTERCARD

Η ΕΕ ήδη έχει σπρώξει προς την κατεύθυνση που λες πλέον (οδηγία; νόμος; δεν θυμάμαι) και θα γίνει.
        Αλλά λίγο υπομονή.

Μέχρι να έρθουν οι νέοι φορτιστές παντού, να βρουν COBOL προγραμματιστή να τους γράψει τα εξτραδάκια, να βρουν τεχνικούς να εκπαιδεύσουν, έχουμε λίγο χρόνο. 😀

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • D
          dettol last edited by

Εινα πολυ ωραια σειρα με βιντεο αυτη. Μπραβο στους ανθρωπους που την εχουν επιμεληθει. Μονο καλο ειναι να υπαρχουν τετοια βιντεο, στα ελληνικα, οπου εξηγουν οσο πιο απλα γινεται τα βασικα σημεια των ηλεκτρικων οχηματων. Προφανως ειναι καλυτερα να βλεπουν τετοια οι ανθρωποι που δεν εχουν επαφη, παρα χαζομαρες για φωτιες, ηλεκτροπληξιες και ενα σωρο αντιστοιχες βλακιες.

Φοβαμαι οτι τους εμπλεξε λιγο το συγκεκριμενο επεισοδιο, ειδικα εκει που ανεφερε συνεχως νουμερα 🙂 και απορω γιατι δεν αναφερουν εφαρμογες οπως τo abrp. Το plugshare το ανεφερε.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • piliourits
            piliourits last edited by

Να κάνω λίγο τρολαρισμα μια και γράψατε για φωτιές;

Youtube Video

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• J
              jousis @fiverg last edited by

@fiverg said in TESLA FORUM:

Π.χ. καλοκαίρι έρχεται, είσαι με 30% και σου έρχεται να πεταχτείς μέχρι Κιάτο-Ξυλόκαστρο για εκδρομούλα. Διαδρομή 1 και κάτι ώρας θα την κάνεις +ένα μισάωρο για να σταματήσεις για φόρτιση.

(έχω κάνει χειρότερα)
              Ειδικά για την διαδρομή που είπες, την έβαλα απο περιέργια για το δικό μου μικρό BEV, 15 λεπτά καθυστέρηση.
              Που στην πραγματικότητα είναι 12 γιατί έχω βάλει επίτηδες λίγο παραπάνω κατανάλωση στο abrp.
              dc0d46be-895f-4493-976b-fc8034d066bc-image.png

Z 1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • D
                dettol last edited by dettol

Ο Φάνης αναφέρθηκε στην δική του πραγματικότητα όπου δεν θα τον ενοχλούσε η έλλειψη φορτιστή σπίτι του. Άλλον θα ένιωθε ότι τον περιορίζει.
                Μια επισήμανση μόνο διότι την βλέπω συχνά, σε καθημερινή βάση δεν υπάρχει λόγος να αδειάσει η μπαταρία και για αυτό το επιχείρημα «γεμίζω στο ρεζερβουάρ σε 5» είναι άτοπο. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, «παίζει» σε συγκεκριμένο εύρος. Εγω πχ είμαι στο 30-60%. Άλλος που θέλει να είναι πιο έτοιμος για γρήγορες αποδράσεις μπορεί να παίζει 60-80%.
                Πάντως οι αυθόρμητες εξορμήσεις δεν είναι σαν το κόψιμο που πρέπει να τρέξεις στην τουαλέτα. Εχεις σίγουρα 1 ώρα μπροστά σου, που σημαίνει 11kwh φόρτισης ή γύρω στο 15%. Για τους περισσότερους, θα έλεγα ότι έχουν μπροστά τους ολόκληρο βράδυ για να προετοιμαστούν

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                • Z
                  zaxosm @jousis last edited by

@jousis said in TESLA FORUM:

Π.χ. καλοκαίρι έρχεται, είσαι με 30% και σου έρχεται να πεταχτείς μέχρι Κιάτο-Ξυλόκαστρο για εκδρομούλα. Διαδρομή 1 και κάτι ώρας θα την κάνεις +ένα μισάωρο για να σταματήσεις για φόρτιση.

(έχω κάνει χειρότερα)
                  Ειδικά για την διαδρομή που είπες, την έβαλα απο περιέργια για το δικό μου μικρό BEV, 15 λεπτά καθυστέρηση.
                  Που στην πραγματικότητα είναι 12 γιατί έχω βάλει επίτηδες λίγο παραπάνω κατανάλωση στο abrp.

Τη στρεσσαρεις φουλ τη μπαταρια 😂

Hyundai Tucson 1.6 MHEV 160ps
                  Hyundai Inster 42kwh

J D 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                  • J
                    jousis @zaxosm last edited by

@zaxosm said in TESLA FORUM:

Είναι leasing 😀

Κοίτα, οκ, κάφρος δεν είμαι γιατί κάποιος έρμος θα το αγοράσει μετά, αλλά ούτε και δούλος του ΙΧ.
                    Μόνιμα το έχω 30-80 αλλά όταν μου την βαράει ή όταν πάω ταξίδια/εκδρομές, θα φορτίσω DC όπως του αρμόζει.
                    Δεν μπορώ σε ταξίδι να το έχω 30-80.

Τελευταίο ταξίδι 550+550χλμ πχ το έκανα μόνιμα 5-50%, δεν γίνεται αλλιώς αν πας για ΣΚ κάπου.
                    Δεν μπορείς κ να χάσεις έξτρα 2 ώρες ούτε να κάθεσαι μισή ώρα σε ΣΕΑ.

F 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                    • D
                      dettol @zaxosm last edited by

(έχω κάνει χειρότερα)

Δεν είδα κάτι παράξενο. Σε τι αναφέρεσαι;

Z 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • R
                        red_monster @fiverg last edited by

@fanis75 said in TESLA FORUM:

@dettol said in TESLA FORUM:

Καθομαστε και λεμε εδω μεσα (και εγω ο ιδιος πρωτος απο ολους) οτι ειναι προϋποθεση για να εχεις ηλεκτρικο, να μπορεις να φορτισεις σπιτι ή στη δουλεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τελικα ισχυει αυτο.

Zώντας καθημερινά για 1 μήνα με ηλεκτρικό χωρίς οικιακή φόρτιση, θα πώ ότι δεν ειναι καθόλου απαραίτητο να μπορείς να φορτίσεις στο σπίτι ή στην δουλειά. Εαν μπορείς, σαφώς και ειναι ακόμα πιο εύκολο, βολικό και φυσικά οικονομικό. Αλλά και χωρίς αυτή τη δυνατότητα, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα - φυσικά έχει σημασία και που μένεις.

Εγώ έχω φορτιστή στα 7' με τα πόδια από το σπίτι μου. Πήγαινα κάποια στιγμή μέσα στο ΣΚ ή καθημερινή απόγευμα, το πρίζωνα και πήγαινα σπίτι. Όταν ήταν έτοιμο (ή ήθελα το αμάξι) πήγαινα το έπαιρνα και μια χαρά. Μου ήταν τόσο βολικό που κάνω δεύτερες σκέψεις εαν άξιζε που έβαλα φορτιστή στο σπίτι!!

Κι όμως είναι εξόχως προβληματικό! Αν είσαι τύπος εκδρομικός και της βόλτας... Π.χ. καλοκαίρι έρχεται, είσαι με 30% και σου έρχεται να πεταχτείς μέχρι Κιάτο-Ξυλόκαστρο για εκδρομούλα. Διαδρομή 1 και κάτι ώρας θα την κάνεις +ένα μισάωρο για να σταματήσεις για φόρτιση.
                        Μην πω να θέλεις να πας έστω και φορτισμένος σε κανέναν φίλο με εξοχικό στα 200 χλμ... Θα φτάσεις σπίτι του με 30% απόθεμα και από την οικιακή σούκο θα παίρνεις 2 kw κάθε ώρα, ήτοι 20 kw/h αν κάτσεις ακίνητος για κανένα 10 ωρο. Πάλι δεν σε φτάεναι να επιστρέψεις χωρίς να σταματήσεις για φόρτιση.
                        Είπαμε, ηλεκτρικό και "αυθορμητισμός" δεν συμβαδίζουν, αν προσθέσεις και την μη ύπαρξη φορτιστή δυσκολεύεις την ζωή σου πολύ...

Μπορεί να σου έρθει να πας ακατούρητος Αθήνα-Σόφια, ούτε για εκεί κάνει !

• Z
                          zaxosm @dettol last edited by

@dettol said in TESLA FORUM:

(έχω κάνει χειρότερα)

Δεν είδα κάτι παράξενο. Σε τι αναφέρεσαι;

4% τη μια 7% την αλλη γραφει στο screenshot που ανεβασε ο jousis! Γι αυτο το ειπα 😉

Hyundai Tucson 1.6 MHEV 160ps
                          Hyundai Inster 42kwh

• J
                            jousis @fiverg last edited by

Αν μιλάμε για tesla πόσα χλμ έκανες με το 50%? Και με τι ταχυτητα?

Δεν έχω τέσλα, θα σου πουν τα παιδιά εδώ καλύτερα, εγώ περαστικός περίεργος είμαι 😀

Αν όμως έχεις χρόνο και θες να παίξεις, κάνε δωρεάν λογαριασμό στο abetterrouteplanner και βάλε πως έχεις όποιο ιχ σκέφτεσαι να πάρεις.
                            Ότι λέει με τις default ρυθμίσεις, είναι σωστό. Θα έλεγα και 1-2% πιο απαισιόδοξο.

@zaxosm
                            Το 7 είναι για ερασιτέχνες, πάω κ γυρνάω απο ναύπλιο με buffer γιατί ξέρω οτι ακόμα κι αν ξεμείνω Αθήνα 1χλμ απο το σπίτι έχει παντού DC 😀

F 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • F
                              fiverg @jousis last edited by

Αν όμως έχεις χρόνο και θες να παίξεις, κάνε δωρεάν λογαριασμό στο abetterrouteplanner και βάλε πως έχεις όποιο ιχ σκέφτεσαι να πάρεις.

To εκανα ήδη πριν καιρό για κάποια ηλεκτρικά που μου προσφέρονταν σαν εταιρικά. Με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου για ένα τυπικό Αθήνα - Ιωάννινα ξεκινώντας με 30% μου έβγαζε τουλάχιστον δύο στάσεις για όλα όσα δοκίμασα (ix1, eqa, tesla y...). Γι αυτό και λέω ότι η μη ύπαρξη φορτιστή σπίτι κάνει τα πράγματα περίπλοκα αν είσαι εκδρομικός και "αυθόρμητος" τύπος...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • J
                                jousis last edited by

(σε πιστεύω, τόσο βγάζει by default και γενικά ναι, φόρτιστη στο σπίτι είναι όνειρο)
                                Ρε συ, ξεκινάς απο αυθόρμητο ταξίδι στο κιάτο και κατέληξες ακατούρητος γιάννενα.
                                Ούτε γάτος σε εποχή αναπαραγωγής δεν κάνει τέτοια επιχείρηση. 😀

Εδώ με το ionic 5 lr που προτείνω σε όσους καίγονται για μεγάλα ταξίδια (γιατί αυτό μου αρέσει εμένα, όχι οτι είναι το "καλύτερο"):
                                bc7fc84e-2bef-4835-8d1d-2bb38614e19e-image.png

Μπορείς να πατάς στο destination charge και να βάζεις 1-2% γιατί τελικά θα φτάσεις με 4-5% και στον προορισμό σου θα το αφήσεις να φορτίσει. Δεν χρειάζεται να φτάσεις με 20%, ανούσιο.

• R
                                  red_monster @nass last edited by

@nass said in TESLA FORUM:

@red_monster
                                  Αν θυμάμαι καλά το πρώτο μαζικής παραγωγής και πραγματικά προσιτό ηλεκτροκίνητο δεν ήταν το Model 3 αλλά το Nissan Leaf. Και η Tesla συνεχίζει να μη διαθέτει ένα χαμηλού κόστους BEV, κάτι που έχουν καταφέρει άλλοι κατασκευαστές κυρίως Κινέζοι και Κορεάτες.

Τα όσα λες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από την παράθεση των αρχών του φορντισμού (σιγά που έχεις διαβάσει το βιβλίο):
                                  Το Model T έκανε όντως την αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό.
                                  Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη με κανένα μοντέλο της Tesla, η ηλεκτροκίνηση παραμένει σε όλο τον δυτικό κόσμο πλην εξαιρέσεων (πχ. Νορβηγία) μια σχετικά περιθωριακή μορφή ηλεκτροκίνησης με μονοψήφια ή άντε χαμηλά διψήφια (χωρίς ευθύνη της Tesla, συμφωνώ, ίσα-ίσα που έκανε ό,τι μπορούσε με το θέμα των δικτύων φορτιστών). Μόνο στην Κίνα έχει αυτή τη στιγμή σημαντική παρουσία ως μερίδιο αγοράς η ηλεκτροκίνηση και εκεί δεν είναι market leader η Tesla.
                                  Αρα επιμένω ότι η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη.

Εχεις πιαστεί από μια πρόταση και προσπαθείς να κάνεις την τρίχα τριχια ! Δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, δεν κατανοείς την αναλογία, απαντας μόνο σε ότι σε βολεύει, πάμε παρακάτω, να μην κουράζουμε και τους υπόλοιπους !
                                  Μένουμε στο ότι ο μέσος έλληνας αγόραζε μαζικά μοντελ Τ πριν του κόψει τα λοτζιστικς ο WW!

• kilomeater
                                    kilomeater @nass last edited by kilomeater

........ηλεκτροκίνηση παραμένει σε όλο τον δυτικό κόσμο πλην εξαιρέσεων (πχ. Νορβηγία) μια σχετικά περιθωριακή μορφή ηλεκτροκίνησης με μονοψήφια ή άντε χαμηλά διψήφια (χωρίς ευθύνη της Tesla, συμφωνώ, ίσα-ίσα που έκανε ό,τι μπορούσε με το θέμα των δικτύων φορτιστών). Μόνο στην Κίνα έχει αυτή τη στιγμή σημαντική παρουσία ως μερίδιο αγοράς η ηλεκτροκίνηση και εκεί δεν είναι market leader η Tesla.

εεεε..... εδω περα παντως (NL) ειναι πανω απο μονοψήφιο
                                    https://evboosters.com/ev-charging-news/full-electric-vehicle-sales-bev-hit-40-market-share-in-the-netherlands/

και το καταλαβαίνεις και απο το δικτυο φορτιστων
                                    Οταν ειχα παρει το δικο μου πρωτο μήνα κατεβήκαμε Γερμανία με αρνητικές θερμοκρασιες . Αμαθος εγω λεω πως θα φορτίσουμε που θα βρουμε.... Ολλανδια Βελγιο ειναι αστειό να εχει κάποιος range anxiety , εχει 400αρηδες fast charge σε ρυθμό κουραστικό γιατι δεν ξέρεις τι να διαλέξεις . Ηταν και η τελευταία φορά που υπήρξε σχετική ανησυχία

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                    • S
                                      super-t @nass last edited by super-t

@red_monster
                                      Αν θυμάμαι καλά το πρώτο μαζικής παραγωγής και πραγματικά προσιτό ηλεκτροκίνητο δεν ήταν το Model 3 αλλά το Nissan Leaf. Και η Tesla συνεχίζει να μη διαθέτει ένα χαμηλού κόστους BEV, κάτι που έχουν καταφέρει άλλοι κατασκευαστές κυρίως Κινέζοι και Κορεάτες.

Τα όσα λες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από την παράθεση των αρχών του φορντισμού (σιγά που έχεις διαβάσει το βιβλίο):
                                      Το Model T έκανε όντως την αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό.
                                      Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη με κανένα μοντέλο της Tesla, η ηλεκτροκίνηση παραμένει σε όλο τον δυτικό κόσμο πλην εξαιρέσεων (πχ. Νορβηγία) μια σχετικά περιθωριακή μορφή ηλεκτροκίνησης με μονοψήφια ή άντε χαμηλά διψήφια (χωρίς ευθύνη της Tesla, συμφωνώ, ίσα-ίσα που έκανε ό,τι μπορούσε με το θέμα των δικτύων φορτιστών). Μόνο στην Κίνα έχει αυτή τη στιγμή σημαντική παρουσία ως μερίδιο αγοράς η ηλεκτροκίνηση και εκεί δεν είναι market leader η Tesla.
                                      Αρα επιμένω ότι η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη.

Ποιο διψήφιο και κάτω είναι χαμηλό για εσένα;

Ή αλλιώς, το 2025 τα diesel πούλησαν λιγότερο από τα BEV στην Ε.Ε. είναι η dieselοκίνηση μια περιθωριακή μορφή μετακίνησης, πιο περιθωριακή από τα ηλεκτρικά;

Νούμερα σε λίγο.

Χωρίς Νορβηγία γιατί το 98 % χαλάει το scaling.

alt text

• A
                                        axel12p last edited by axel12p

Καλύτερα να μην συγκρίνουμε τον αριθμό των διαθέσιμων diesel μοντέλων, με τον αντίστοιχο αριθμό των ηλεκτρικών...

Σύμφωνα με το Gemini, στην Ελληνική αγορά διατίθενται περίπου 120-130 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ έχουν απομείνει μόλις 40-50 diesel.

Με εξαίρεση το προηγούμενο Renault Clio, το φτηνότερο diesel που μπορεί να αγοράσει κάποιος σήμερα πρέπει να είναι ένα από τα Sportage/Tucson (με τιμή από 32.000€).
                                        Και φυσικά δε συζητάμε για επιδοτήσεις και προσφορές στα diesel....

Οπότε ναι, τα diesel είναι στο περιθώριο εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.

Αν υπήρχαν διαθέσιμα μοντέλα το ποσοστό επί των πωλήσεων θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικό 🙂

• piliourits
                                          piliourits last edited by

Η εμπειρία και οι ευσεβείς πόθοι ενός ηλεκτροκίνητου ταξιτζή:

https://www.facebook.com/share/v/1EEydBFYAp/

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

cirus D 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                                          • N
                                            nass last edited by

@super-t
                                            Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, θεωρώ ότι πάνω από 20-25% θεωρώ ένα ποσοστό στο σύνολο μιας αγοράς "σημαντικό"

Η σύγκριση με τα Diesel εξυπηρετεί κάποιο σκοπό εκτός από την κατάληψη χώρου στην οθόνη ?
                                            Η σύγκριση πρέπει να γίνει με όλες τις μορφές καυσίμων:
                                            Ιδού από τα δεδομένα του ACEA για όλες τις πωλήσεις στην ΕΕ το 2025

HEV: 34.5%
                                            Petrol: 26.6%
                                            BEV: 17.4%
                                            PHEV: 9.4%
                                            Diesel: 8.9%
                                            Other: 3.3%

Αν δε κάνουμε την αναγωγή στο σύνολο του στόλου, όχι μόνο στις νέες πωλήσεις τότε το ποσοστό είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Προφανώς ανεβαίνουν τα BEV και προφανώς είναι το μέλλον αλλά έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν. Και επιμένω ότι ένα κύριο πρόβλημα για την περαιτέρω διάδοση των BEV είναι η ύπαρξη φορτιστών για την συνήθη (δε λέω "καθημερινή" γιατί όντως δεν χρειάζονται κάθε μέρα) φόρτιση σε αστικό περιβάλλον, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι των πόλεων δεν είναι κάτοχοι ιδιωτικής θέσης στάθμευσης άρα και εγγυημένης δυνατότητας συνήθους φόρτισης.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1112
                                            • 1113
                                            • 1114
                                            • 1115
                                            • 1116
                                            • 1127
                                            • 1128