-
Και φθηνοοοοο
-
Εδώ η τεχνολογία της μπαταρίας που είναι in house εξέλιξη και παραγωγή.
Θα συνεργαστεί με τη vw από το το 2026 για τα ηλεκτρικά της. Οπότε βλέπουμε πως ίσως η παραγωγή των ηλεκτρικών περάσει στην Ινδία σε συνεργασία με τη manindra, για αυτό κλείνουν κάποια εργοστάσια τώρα στην Γερμανία.
Αναφέρει τα ακραία τεστ που είναι δεκάδες φορές πάνω από τα εξεταζόμενα πρότυπα ασφαλείας και μας λέει πως η μπαταρία πρακτικά είναι σε άλλο επίπεδο.
-
To τεστ με τα ποτήρια γεμάτα νερό και η αγελάδα, είναι το χαριτωμένο και συνάμα συναρπαστικό του πώς βλέπουν την τεχνολογία διάφοροι πολιτισμοί.
-
Εδώ ο Πρόεδρος μας παρουσιάζει τις τεχνολογίες που ανέπτυξαν, σε άπταιστα αγγλικά. Τον φαντάζομαι σε συζητήσεις με τον Τσίπρα.
Boron steel σε σημεία κλειδιά στην πλατφόρμα, δίπλα ψαλίδια και ηλεκτρονική ανάρτηση.
Παρατήρηση. Θα μπορούσαν να βάλουν έναν παρουσιαστή που μιλάει άψογα αγγλικά να μας αναλύσει. Προτίμησαν την προφορά τους που είναι χαρακτηριστική. Ο λόγος;;; Είναι εθνικά υπερήφανοι και θέλουν να το επικοινωνήσουν προς τον κόσμο. Μια νέα Ινδία ξυπνάει.
-
Σχεδιαστικά μοιάζει με ένα πιο εκκεντρικό jaguar ipace. Αυτό με τα ποτήρια το λάνσαρε πρωτη η lexus σε μια διαφήμισή της αλλά χωρίς να κινείται το αυτοκίνητο! holy cow!
-
Γενικά οι Ινδοί ότι σχεδιάζουν αντιγράφουν την jaguar και τα Range Rover. Τα θεωρούν ως πρότυπα αυτοκίνητα.
Πες με όλα μέσα 25Κ. Ιδιαίτερα που το είδα σε μαύρο ή λευκό θα έκανε πάταγο και στην Ελλάδα, και εμείς κλαρινογαμπροι είμαστε. (Λογικά θα τους βαρέσουν με δασμούς και αυτούς)
Έχει και ωραία features. Οπως να δείχνει το BLISS στον πίνακα οργάνων από κάμερα όπως τα Hyundai. Κτλ
Εδώ σε πραγματικές συνθήκες χάους στους ινδικούς δρόμους.
Υ.γ έχουν ρε φίλε στο 5:50" μια σιδεριά μέσα στη μέση σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Κάνεις δεν αγχώνεται. Τι να λέμε, οι άνθρωποι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ηλεκτρικά λοιπόν φτηνά για την πόλη και ακόμα καλύτερα με λήζινγκ.
Επειδή έχω ηλεκτρικό με leasing, θα σου πω οτι αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, αλλα δεν ειναι τόσο απλό, εξαρτάται από την τιμή του leasing, το οποίο εχει πάρει την ανιούσα. Αν είναι να δώσεις στην τετραετία τα χρήματα που κάνει το όχημα να το αγοράσεις (αφαιρόντας την επιδότηση), δεν αξίζει το leasing, καλύτερα αγορά. Το μόνο που ειναι ακριβό, ειναι η ασφάλεια και η πιο συχνή θεωρητικά αλλαγή των ελαστικών. Το leasing συμφέρει υπό συγκεκριμένες συνθήκες ειδικά στα ηλεκτρικά, πχ ένα Tesla βγαίνει πέριπου 9-10 χιλιάρικα το χρόνο το leasing, πες μου ένα λόγο να μην το αγοράσω?
Το λήζινγκ μπαίνει γιατί αν είσαι εταιρεία έχεις μεγάλες απαλλαγές, αν είσαι ιδιώτης δεν έχεις την έννοια της μεταπώλησης και έχεις την δυνατότητα στα 4 χρόνια να επιλέξεις αν σε συμφέρει να το αγοράσεις στην τότε κατάσταση που θα είναι τα ηλεκτρικά.
Αν το αγοράσεις έχεις μεγαλύτερες απαλλαγές
Για πες το αναλυτικά γιατί προς το παρόν ξέρω, ότι βάζεις την επιδότηση συν φπα για προκαταβολή, καταθέτεις την αίτηση στο ΚΗ (όχι το ψήφισμα) και πληρώνεις τις δόσεις και κάποια στιγμή παίρνεις πίσω την επιδότηση.
Αν είσαι εταιρεία περνάς τις δόσεις στα έξοδα με 150 % απόσβεση.
Αν είσαι ιδιώτης δεν περνάς τίποτα.
Περνάνε τα 4 χρόνια και σου λένε θέλουμε τόσα λεφτά να το πουλήσουμε.
Τι απαλλαγές έχεις τότε ?
Δεν μιλάω για την περίπτωση να το έχεις συμφωνήσει από την αρχή να το αγοράσεις, γιατί τότε θεωρώ ότι χάνεις το πλεονέκτημα να επιλέξεις αν θα το πάρεις ή όχι και σε τι τιμή.
-
Ωραία δοκιμή και ωραία σχόλια.
Στην παρουσίαση αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έχει δική του AI όπου συνομιλείς μαζί της και της λες το τι θέλεις από το αυτοκίνητο. Όχι απλά φωνητικές εντολές. Αλλά συζήτηση με AI. Αναφέρουν πως έχει πάνω από 33 εκατομμύρια γραμμές κώδικα και είναι η πιο sophisticated στην αυτοκίνηση!
Το στερεοφωνικό συμφωνα με καποιες μετρήσεις (έφεραν και κάτι σχετικούς στην παρουσίαση του) με συγκεκριμένα standards είναι κορυφαίο και μονάχα ένα premium όχημα (μάλλον γερμανικό) έπιασε το ίδιο σκορ στις μετρήσεις αλλά με πολλαπλάσια τιμή. Εχει πραγματικό Dolby atmos (και όχι alike) με 16 ηχεία
Αυτό με το στερεοφωνικό είναι αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ να πω την αλήθεια τα εξαιρετικά ηχοσυστήματα είναι ένα παναικροβο σπορ.
Εχει επίσης δίπλα ψαλίδια και ηλεκτρονική ανάρτηση όπου προσαρμόζεται αναλόγως τον δρόμο.
Ξεκινά εκεί σε αυτούς από 20Κ με τη μικρή μπαταρία. Πες 25-27Κ φουλ έξτρα με τη μεγάλη. Χωρίς επιδότηση
Ε ρε γλέντια.
Υ.γ @dimsabas το αυτοκίνητο είναι όπως λένε, drift machine
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραία δοκιμή και ωραία σχόλια.
Στην παρουσίαση αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έχει δική του AI όπου συνομιλείς μαζί της και της λες το τι θέλεις από το αυτοκίνητο. Όχι απλά φωνητικές εντολές. Αλλά συζήτηση με AI. Αναφέρουν πως έχει πάνω από 33 εκατομμύρια γραμμές κώδικα και είναι η πιο sophisticated στην αυτοκίνηση!
Το στερεοφωνικό συμφωνα με καποιες μετρήσεις (έφεραν και κάτι σχετικούς στην παρουσίαση του) με συγκεκριμένα standards είναι κορυφαίο και μονάχα ένα premium όχημα (μάλλον γερμανικό) έπιασε το ίδιο σκορ στις μετρήσεις αλλά με πολλαπλάσια τιμή. Εχει πραγματικό Dolby atmos (και όχι alike) με 16 ηχεία
Αυτό με το στερεοφωνικό είναι αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ να πω την αλήθεια τα εξαιρετικά ηχοσυστήματα είναι ένα παναικροβο σπορ.
Εχει επίσης δίπλα ψαλίδια και ηλεκτρονική ανάρτηση όπου προσαρμόζεται αναλόγως τον δρόμο.
Ξεκινά εκεί σε αυτούς από 20Κ με τη μικρή μπαταρία. Πες 25-27Κ φουλ έξτρα με τη μεγάλη. Χωρίς επιδότηση
Ε ρε γλέντια.
Υ.γ @dimsabas το αυτοκίνητο είναι όπως λένε, drift machine
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ηλεκτρικά λοιπόν φτηνά για την πόλη και ακόμα καλύτερα με λήζινγκ.
Επειδή έχω ηλεκτρικό με leasing, θα σου πω οτι αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, αλλα δεν ειναι τόσο απλό, εξαρτάται από την τιμή του leasing, το οποίο εχει πάρει την ανιούσα. Αν είναι να δώσεις στην τετραετία τα χρήματα που κάνει το όχημα να το αγοράσεις (αφαιρόντας την επιδότηση), δεν αξίζει το leasing, καλύτερα αγορά. Το μόνο που ειναι ακριβό, ειναι η ασφάλεια και η πιο συχνή θεωρητικά αλλαγή των ελαστικών. Το leasing συμφέρει υπό συγκεκριμένες συνθήκες ειδικά στα ηλεκτρικά, πχ ένα Tesla βγαίνει πέριπου 9-10 χιλιάρικα το χρόνο το leasing, πες μου ένα λόγο να μην το αγοράσω?
Το λήζινγκ μπαίνει γιατί αν είσαι εταιρεία έχεις μεγάλες απαλλαγές, αν είσαι ιδιώτης δεν έχεις την έννοια της μεταπώλησης και έχεις την δυνατότητα στα 4 χρόνια να επιλέξεις αν σε συμφέρει να το αγοράσεις στην τότε κατάσταση που θα είναι τα ηλεκτρικά.
Αν το αγοράσεις έχεις μεγαλύτερες απαλλαγές
Για πες το αναλυτικά γιατί προς το παρόν ξέρω, ότι βάζεις την επιδότηση συν φπα για προκαταβολή, καταθέτεις την αίτηση στο ΚΗ (όχι το ψήφισμα) και πληρώνεις τις δόσεις και κάποια στιγμή παίρνεις πίσω την επιδότηση.
Αν είσαι εταιρεία περνάς τις δόσεις στα έξοδα με 150 % απόσβεση.
Αν είσαι ιδιώτης δεν περνάς τίποτα.
Περνάνε τα 4 χρόνια και σου λένε θέλουμε τόσα λεφτά να το πουλήσουμε.
Τι απαλλαγές έχεις τότε ?
Δεν μιλάω για την περίπτωση να το έχεις συμφωνήσει από την αρχή να το αγοράσεις, γιατί τότε θεωρώ ότι χάνεις το πλεονέκτημα να επιλέξεις αν θα το πάρεις ή όχι και σε τι τιμή.
-
Απο το FB group της ηλεκτροκινησης:
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ ένα γεγονός που με λυπεί σχετικά με φόρτιση σε σταθμό Lidl στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν γνωρίζουν το Lidl παρέχει δωρεάν φόρτιση και για μισή ώρα (μέχρι τώρα) με 17kW DC, 11AC ή ταυτόχρονα ac και DC με μειωμένη έξοδο και στις 2 εξόδους σε αρκετά καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα όπου έχει σταθμό φόρτισης. Πάω λοιπόν να φορτίσω και ένα άλλο όχημα Tesla φορτίζει στο dc και σε 1-2 λεπτά θα φτάσει η ώρα να κόψει (30 και κάτι λεπτά). Είμαι δίπλα στο φορτιστή κόβει και ο 'κυριος' ανοίγει την πόρτα κατεβαίνει και έχει την απαίτηση να ξαναβάλει στο καπάκι το αυτοκίνητο να φορτίσει άλλη μισή ώρα ενώ εγώ προσπαθώ να του εξηγήσω ότι είναι σε δωρεάν φόρτιση και το Lidl κόβει στο μισάωρο για να φορτίσει και ο επόμενος! Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Ο επόμενος πόλεμος δεν θα γίνει για το νερό αλλά για τη φόρτιση του ηλεκτρικού χαχαχ
-
Κλασικός ελληνάρας παρτάκιας, ποια η έκπληξη?
-
Ποιες εταιριες ειναι οι επιλογες για φορτιση στις ΕΟ αυτη τη στιγμη;
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εκτός από παρτάκιας, αγενής και απαίδευτος!!! προσωπικά, έχω εγκαταλείψει τις ελπίδες μου εδώ και πολλά έτη οτι αυτή η χώρα μπορεί να πάει μπροστά με αυτούς τους ιθαγενείς ( ο Χάρη Κλυν έλεγε πολύ έξυπνα, οτι είμαστε η μοναδική αφρικανική χώρα με άσπρους πολίτες).
Στο θέμα μας, το ΚΗ3, έχει μονο 2 μύρια υπόλοιπο, δεν βγαίνει η χρονιά από οτι φαίνεται.
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εκτός από παρτάκιας, αγενής και απαίδευτος!!! προσωπικά, έχω εγκαταλείψει τις ελπίδες μου εδώ και πολλά έτη οτι αυτή η χώρα μπορεί να πάει μπροστά με αυτούς τους ιθαγενείς ( ο Χάρη Κλυν έλεγε πολύ έξυπνα, οτι είμαστε η μοναδική αφρικανική χώρα με άσπρους πολίτες).
Στο θέμα μας, το ΚΗ3, έχει μονο 2 μύρια υπόλοιπο, δεν βγαίνει η χρονιά από οτι φαίνεται.
Άξιοι εκπρόσωποι της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη.
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ποιες εταιριες ειναι οι επιλογες για φορτιση στις ΕΟ αυτη τη στιγμη;
ανοιξε plugshare και τα λεει αναλυτικα.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απο το FB group της ηλεκτροκινησης:
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ ένα γεγονός που με λυπεί σχετικά με φόρτιση σε σταθμό Lidl στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν γνωρίζουν το Lidl παρέχει δωρεάν φόρτιση και για μισή ώρα (μέχρι τώρα) με 17kW DC, 11AC ή ταυτόχρονα ac και DC με μειωμένη έξοδο και στις 2 εξόδους σε αρκετά καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα όπου έχει σταθμό φόρτισης. Πάω λοιπόν να φορτίσω και ένα άλλο όχημα Tesla φορτίζει στο dc και σε 1-2 λεπτά θα φτάσει η ώρα να κόψει (30 και κάτι λεπτά). Είμαι δίπλα στο φορτιστή κόβει και ο 'κυριος' ανοίγει την πόρτα κατεβαίνει και έχει την απαίτηση να ξαναβάλει στο καπάκι το αυτοκίνητο να φορτίσει άλλη μισή ώρα ενώ εγώ προσπαθώ να του εξηγήσω ότι είναι σε δωρεάν φόρτιση και το Lidl κόβει στο μισάωρο για να φορτίσει και ο επόμενος! Τα συμπεράσματα δικά σας.
σε σημεια με δωρεαν φορτιση δεν θα βγαλεις ακρη, ειδικα μεσα στην πολη.
-
Τι θέλει να πει αυτό το όμορφο πονημα ; Ότι και οι οδηγοί τεσλα μπορεί να είναι μαλακες όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας ;
-
Ότι είναι δωρεάν παροχή πάντα προσέλκυει μαλακές σαν τις μύγες , τι να κάτσουμε να αναλύσουμε τώρα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης