-
Μου το είχες απαντήσει, αλλά το επιβεβαίωσα, απλά μου είπε ότι χρειάζεται κάποιες διαδικασίες.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μου το είχες απαντήσει, αλλά το επιβεβαίωσα, απλά μου είπε ότι χρειάζεται κάποιες διαδικασίες.
Καμμία διαδικασία. Βγάζεις ενημερότητα και αν υπάρχουν, έστω και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτή βγαίνει με παρακράτηση. Την στέλνεις στο ΚΗ και προχωράει η πληρωμή, πρώτα πληρώνεται η εφορία και ότι μείνει πάει στο λογαριασμό σου.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
δες το, ειναι πολυ επιμορφωτικο.
Δεν ξέρω εαν αντέχω τόση βλακεία μαζεμένη....δεν έχω και χρόνο!
-
Αλλά είδα και τον Φάνη. Ο άλλος με το Τέσλα έκανε 110000 χλμ σε 2,5 χρόνια δηλαδή 44000 τον χρόνο. Αμα το βάλουμε με 365 μέρες βγαίνουν 120 χλμ την ημέρα.
Και με τόσο λίγα χλμ για ταξί θα ήθελε 3000 για συντήρηση ?
΄
Ό,τι νάναι για να βγεί το αφήγημα. 18 μήνες έχει το ταξί ο άνθρωπος. Και επίσης, ώς επαγγελματίας, στην Mercedes δεν εκανε σέρβις κάθε 30.000χλμ, αλλά κάθε 10.000χλμ. Και ήθελε φρένα (πόλη γαρ) κάθε 25-30.000χλμ (και ξέρουμε πόσο έχουν τα τακάκια σε E class). Για ξανακάνε υπολογισμούς, με 10 σέρβις Mercedes και 4 αλλαγές σε τακάκια και μια δίσκους. -
Δεν ασχολούμαι με γερμανικά.
Εσύ είχες γράψει για 2,5 χρόνια...
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
δες το, ειναι πολυ επιμορφωτικο.
Δεν ξέρω εαν αντέχω τόση βλακεία μαζεμένη....δεν έχω και χρόνο!
Έλα καλέ. Στην Ελλάδα μένεις. Εχουμε μεγάλη ανοχή στη βλακεία!
-
Δεν ασχολούμαι με γερμανικά.
Εσύ είχες γράψει για 2,5 χρόνια...
Ασχολείσαι ή όχι, αυτά ειναι τα νούμερα - δεν είναι επιχείρημα αυτό!!
-
Μια έσχατη λύση είναι η φόρτιση στη μαρίνα του νησιού, αλλά θα πρέπει να έχεις adapter για τον mobile charger σου. Τα νησιά δεν με ενθουσιάζουν γενικά οπότε είναι λίγο blind spot στις γνώσεις μου. Το καλοκαίρι πήγα Λήμνο και φόρτιζα είτε στο ξενοδοχείο (σουκο) είτε στον ΑΒ.
τι μετατροπέα χρειάζεσαι για αυτό;
-
Τα ηλεκτρικά όπως είναι σήμερα, βασικά τα Tesla είναι προς το συμφέρον του ταξιτζή. Το γιατί δεν τα επιλέγει είναι απορίας άξιο.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα ηλεκτρικά όπως είναι σήμερα, βασικά τα Tesla είναι προς το συμφέρον του ταξιτζή. Το γιατί δεν τα επιλέγει είναι απορίας άξιο.
Γιατί θέλει να είναι σίγουρος ότι, από άποψη αυτονομίας, θα φτάσει εκεί που θα τού πει ο πελάτης.
Το ταξί είναι όχημα που δουλεύει 24/7. Οι 2-3 ώρες για φόρτιση δεν είναι χρόνος που μπορούν θέλουν να διαθέσουν οι ταξιτζήδες. -
@mesastou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια έσχατη λύση είναι η φόρτιση στη μαρίνα του νησιού, αλλά θα πρέπει να έχεις adapter για τον mobile charger σου. Τα νησιά δεν με ενθουσιάζουν γενικά οπότε είναι λίγο blind spot στις γνώσεις μου. Το καλοκαίρι πήγα Λήμνο και φόρτιζα είτε στο ξενοδοχείο (σουκο) είτε στον ΑΒ.
τι μετατροπέα χρειάζεσαι για αυτό;
Νομιζω εχουν μπλε βιομηχανικη (δηλαδη μονοφασικη), οποτε πρεπει ο mobile charger σου να μπορει να παρει τετοιον μετατροπεα. Ειναι πολυ ακριβη λυση αλλα αν φτασεις στο αμην, το κανεις και αυτο.
-
@nickthetrib said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γιατί θέλει να είναι σίγουρος ότι, από άποψη αυτονομίας, θα φτάσει εκεί που θα τού πει ο πελάτης.
Το ταξί είναι όχημα που δουλεύει 24/7. Οι 2-3 ώρες για φόρτιση δεν είναι χρόνος που μπορούν θέλουν να διαθέσουν οι ταξιτζήδες.Μια χαρά μπορεί να είναι σίγουρος. Απλά σημαίνει ότι το ταξί ειναι δικό του και δεν νοικάζει, άρα δεν δουλεύει διπλή βάρδια. Με κανονική βάρδια 10-12 ώρες, μια χαρά ειναι. Για όσα τα νοικιάζουν και δουλεύουν 24/7, ναι δεν κάνει το ηλεκτρικό.
-
Το ταξί είναι όχημα που δουλεύει 24/7. Οι 2-3 ώρες για φόρτιση δεν είναι χρόνος που μπορούν θέλουν να διαθέσουν οι ταξιτζήδες.Μια χαρά μπορεί να είναι σίγουρος. Απλά σημαίνει ότι το ταξί ειναι δικό του και δεν νοικάζει, άρα δεν δουλεύει διπλή βάρδια. Με κανονική βάρδια 10-12 ώρες, μια χαρά ειναι. Για όσα τα νοικιάζουν και δουλεύουν 24/7, ναι δεν κάνει το ηλεκτρικό.
Δεν ξέρω κανέναν που να μην δουλεύει βάρδιες το ταξί!!!
Υπάρχουν τέτοιοι??? -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ταξί είναι όχημα που δουλεύει 24/7. Οι 2-3 ώρες για φόρτιση δεν είναι χρόνος που μπορούν θέλουν να διαθέσουν οι ταξιτζήδες.Ναι αλλά έχουν υψηλότερα καθαρα κέρδη ακόμα και αν δεν λειτουργήσουν για 2-3 ώρες. Δηλαδή δεν χρειάζεται να εργάζονται τόσες ώρες διότι οι πάγιες και δυναμικές δαπάνες είναι αισθητά μικρότερες.
-
Για όσα τα νοικιάζουν και δουλεύουν 24/7, ναι δεν κάνει το ηλεκτρικό.
Ακόμα και έτσι , εφόσον η εξοικονόμηση από τα σέρβις και λοιπά αναλώσιμα είναι τόσο μεγάλη , ίσως, λέω ίσως, οι ώρες που χάνονται στη φόρτιση , τελικά να τους "στοιχίζουν" λιγότερο.
Πάντως , ο κλάδος είναι πάρα πολύ δύσπιστος προς τα ηλεκτρικά σε βαθμό που και να τους τα χαρίζανε δε θα τα έπαιρναν. Μήπως είναι δύσκολη ( και ακριβή) και η φανοποιεία , τα ανταλλακτικά ή οτιδήποτε άλλο κρίσιμο για επαγγελματικά που το "χάνουμε"; Είναι εύκολο μια αντιπροσωπεία όπως η τεσλα να διαχειριστεί έναν απότομα αυξημένο στόλο επαγγελματικών ; ( έστω ότι όλοι αγόραζαν τεσλα πχ; ) . Κάτι βλέπουν και δεν τους προσελκύει το ηλεκτρικό ακόμα, δε μπορεί να είναι όλοι ντουγάνια....
-
Δεν ξέρω κανέναν που να μην δουλεύει βάρδιες το ταξί!!!
Υπάρχουν τέτοιοι???Πάρα πολλοί. Βασικά όσοι ειναι σωστοί και είναι δικό τους το ταξί. Ειδικά για τα ηλεκτρικά που αναφέρομαι, προφανώς και δεν δουλεύουν βάρδιες. Εδώ δουλεύουν σπάνια ώς κανονικά ταξί, είναι κυρίως με ραντεβού από στάνταρ πελάτες και εφαρμογές. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ, δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα, είτε συνεχόμενα είτε σπαστά (π.χ. ραντεβού 12 το βράδυ και μετά 5 το πρωί).
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάτι βλέπουν και δεν τους προσελκύει το ηλεκτρικό ακόμα, δε μπορεί να είναι όλοι ντουγάνια....
Τίποτα δεν βλέπουν, απλά έχουν μάθει στην λαμογιά με το Σκόντα 20ετιας και σέρβις όπου είναι πιο φτηνά, χωρίς dpf, με ανταλλακτικά ό,τι νάναι. όποιος έχει σοβαρό ταξί και το προσέχει, προφανώς και βλέπει να οφέλη του ηλεκτρικού. Δεν ειναι βλάκες σε όλη την Ευρώπη που έχουν κυρίως ηλεκτρικά ταξί.
-
Κάτι βλέπουν και δεν τους προσελκύει το ηλεκτρικό ακόμα, δε μπορεί να είναι όλοι ντουγάνια....
Τίποτα δεν βλέπουν, απλά έχουν μάθει στην λαμογιά με το Σκόντα 20ετιας και σέρβις όπου είναι πιο φτηνά, χωρίς dpf, με ανταλλακτικά ό,τι νάναι. όποιος έχει σοβαρό ταξί και το προσέχει, προφανώς και βλέπει να οφέλη του ηλεκτρικού. Δεν ειναι βλάκες σε όλη την Ευρώπη που έχουν κυρίως ηλεκτρικά ταξί.
Πάντως σε Βαρκελώνη και Ρώμη που ταξίδεψα πρόσφατα σε ποσοστό 80% τα ταξί είναι hev (σχεδόν όλα toyota) και 20% bev. Για κάποιο λόγο ακόμη οι ταξιτζήδες αντιστέκονται ακόμη στα ηλεκτρικά παρά τα κίνητρα που έχουν δοθεί. Πιστεύω ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου ατυχήματος φοβούνται την ολική καταστροφή (τα bev λογικά θα εκτιμώνται για πλάκα από τις ασφαλιστικές ως ολική καταστροφή και ασύμφορα ως επισκευάσιμα) και τα ασφάλιστρα θα είναι στο θεό. Εάν τα ασφάλιστρα της μεικτής για ηλεκτρικό είναι 1.500 ευρώ για ένα ιδιώτη, για το ταξί λογικά θα υπερβαίνει τα 2Κ
-
Ναι αλλα στην Ελλαδα πολλα ταξι κανουν μεταφορες απο και προς την περιφερεια. Και ειναι καλα λεφτα.
-
δεν ισχυει, κυριως υβριδικα εχουν
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης