-
Πολύ θέλω να δω να εφαρμόζεται αυτό Ελλάδα
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
...τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα τα πρέπει η φόρτιση της μπαταρίας να μην υπερβαίνει το 40% ώστε να μπορεί να φορτωθεί στο πλοίο κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο.
Επίσης στα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα υγραερίου ή φυσικού αερίου θα πρέπει η δεξαμενή των συγκεκριμένων καυσίμων να μην φέρει καύσιμο άνω του 50% της χωρητικότητας της δεξαμενής...
Η καινούργια νομοθετική ρύθμιση για τα πλοία της γραμμής.
ευτυχως θεε μου ηρθε αυτή η απόφαση/νομος ΣΤΑΘΜΟΣ που θα μας σωσει και θα μας προστατευσει!!!!
γιατι στα πλοία της γραμμης ευτυχως ολοι οι κανονισμοί τηρούνται κατα γραμμα (αποστασεις αυτοκινητων μεταξύ τους για να υπάρχει ευκολη διαφυγη σε περιπτωση πυρκαγιας, υπεραριθμοι κτλ) και το μονο που ειχε προβληματίσει είναι αυτό.
Μενω υσηχος οτι όλα θα τηρηθουν και είμαστε ασφαλεις.
Αν για κατι μπορω να είμαι υπερηφανος, είναι για τις συγκοινωνίες μας στην Ελλάδα. Ολα λειτουργουν ρολόι και με το γράμμα του νόμου για να μην πω με το "κόμμα" του νομου. Αστικα λεωφορεια, κτελ, τρενα, καραβια είναι πρότυπα για το εξωτερικό. Εγω λέω να κάνουμε και κανα σεμιναριο στους ξένους να μαθαίνουν οι ασχετοι πως να κάνουν τα πάντα με ασφαλή τροπο. Μερικές υπογραφούλες είναι και όλα παρουσιαζονται καταπληκτικα. Τωρα αν γινει και κανα ατυχημα με νεκρους οπως στα τέμπη μικρό το κακό.
Ο νομος ειναι καλύτερος και από τον θεο. Και συγχωρει και παραγράφει τους υπεύθυνους πολιτικούς ακομα και αν οι ίδιοι δεν ζητουν συγχωρεση!!!!!! Ε αυτο είναι μαγκιά!!!!
-
Αχαχαχα.....κλαίω με τα σχόλια, ειδικά του Cirus, τα είπε όλα ακριβώς όπως ειναι!!
Εδώ δεν ελέγχουν άλλα και άλλα, θα ελέγχουν το ποσοστό φόρτισης?!?!?! όταν στα νησιά σε βάζουν μέσα άρων άρων (θέλουν να φορτώσουν σε 5') και ξεκινάνε χωρίς καν να έχει κλείσει η μπουκαπόρτα, θέλω να δω τους υπαλλήλους της ναυτιλιακής (ή τους λιμενικούς...χαχα) να κάθοναι να ελέγχουν το % φόρτισης της μπαταρίας....κλαίω!!
-
Τι ακριβώς λύση δίνει η μεταφορά EV & PHEV με μπαταρία φορτισμένη μέχρι το 40%, έχει καταλάβει κανείς;
Εμένα μου ακούγεται ως π@π@ριά.
Επίσης αν κάποιος με EV θέλει να πάει σε κάνα μικρό ξερονήσι, που θα βρει εκεί να φορτίσει για να μπορέσει να βγάλει τις διακοπές του; -
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι ακριβώς λύση δίνει η μεταφορά EV & PHEV με μπαταρία φορτισμένη μέχρι το 40%, έχει καταλάβει κανείς;
Επίσης αν κάποιος με EV θέλει να πάει σε κάνα μικρό ξερονήσι, που θα βρει εκεί να φορτίσει για να μπορέσει να βγάλει τις διακοπές του;μην ασχολεισαι καν. Εφτιαξαν μια χαζη διαταξη, ωστε να παρουν πισω την αλλη χαζη διαταξη που ειχαν φτιαξει με τα ασυνοδευτα ηλεκτρικα. Ενας ακομα νομος/διαταξη που περασε και κανεις δεν θα ακολουθησει.
-
Αν άραγε χαζή η διάταξη ; Τι προβλέπει η τεσλα για τη μεταφορά οχημάτων με αεροπλάνο και καράβι ;
Το αν εφαρμοστεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
-
ΗΠΑ ότι φοράει μπαταρία και μπαίνει σε πλοίο (υβριδικό, ηλεκτρικό κλπ), πρέπει να έχει ειδικό αυτοκόλλητο σε όλα τα τζάμια που το τοποθετούν οι υπευθυνοι, στο οποίο να το αναγράφει ευδιάκριτα για να το γνωρίζουν οι πυροσβέστες και το προσωπικό του πλοιου.
-
Ευτυχώς που σπάνια πάω σε νησί έτσι όπως έχουν ακριβύνει τα ακτοπλοϊκά και που έτσι και αλλιως ποτε δεν θα πήγαινα με μεγάλο αμάξι ή το βασικο μου.
Τελευταία φορα που πήγα το 2017 Πάρο πήρα το 108 (το 3ο δηλαδη και leased).
Τώρα σε κάτι φερυ του κολου όπως το Αρκιτσα - Αιδηψός πάω με το μικρό της γυναίκας και καραούλι μέσα για τον κάθε μαλακα που κολλάει δίπλα ή προσπαθεί να περάσει φορτωμένος ανάποδα (έχω κοντέψει να αρπαχτώ στα χέρια με τους καφρους που ζουν ανάμεσα μας) -
Εγώ το ανάποδο, νησί κάθε χρόνο (κάποιες φορές και 2 φορές) και δεν ασχολούμαι με τα αμάξια, δεν θέλω άλλα άγχη. Από πέρσι με το Κρος, αλλά πριν με Κορόλα, πιο πριν με Κουγκα, πιο παλιά με την 116. Μόνο η Ζ4 δεν είχε μπει σε καράβι γιατί έβρισκε παντού....χαχαχα!!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η τιμή είναι ψεύτικη. Ναι, έχουν 45 χήνες τα ηλεκτρικά, αλλά αυτό διότι δεν έχουν τέλος ταξινόμησης και φόροι, και επιδοτούνται και από πάνω. Αν μπούνε και αυτά στο λογαριαζμό, το 45 θα γίνει 65-70. Στα 65 υπάρχουν και καλά θερμικά.
Κάνετε συγρίσεις επί ίσοις όροις, ολ άδερ ίκουαλς που λένε και στο χωριό.
Προς ώρας η σύγκριση τα ευνοεί.Δεν συμφωνώ...γιατί στα πάντα υπάρχουν στρεβλώσεις. Και το πετρέλαιο είναι πάμφθηνο, αλλά το πληρώνουμε ακριβά λόγω φόρων. Είναι αδιάφορα τα αίτια της τελικής τιμή, σημασία έχει πόσο πληρώνει ο καταναλωτής ένα προϊόν. Οπότε η σύγκριση θα γίνει με βάση την τιμή και όχι υποθετικά σενάρια που ίσως ισχύσουν στο μέλλον ίσως και όχι.
Δεν ειναι υποθετικο οτι τα αυτοκινητα εχουν δασμους και τελος ταξινομησης. Εχουν και εξαιρουνται τα ηλεκτρικα για να "μπουν" στην αγορα και για τον ιιδιο λογο εχουν επιδοτηση και φορολογικα κινητρα.
Αναλογο αυτου θα ηταν αν οσοι εχουν full hybrids δεν πληρωναν ΕΦΚ στα καυσιμα. Δεν θα πουλιοταν τιποτα αλλο.
Αντιστοιχα εχει γραφτει αρκετες φορες πως τα 43Κ γινονται 35 με την επιδοτηση και 25 μετα τις αποσβεσεις σε βαθος 2 ετων.
Ποσοι θα εδιναν τα λεφτα τους αν τα 43Κ ηταν αυτα χωρις τιποτα αλλο;
-
Εγώ το ανάποδο, νησί κάθε χρόνο (κάποιες φορές και 2 φορές) και δεν ασχολούμαι με τα αμάξια, δεν θέλω άλλα άγχη. Από πέρσι με το Κρος, αλλά πριν με Κορόλα, πιο πριν με Κουγκα, πιο παλιά με την 116. Μόνο η Ζ4 δεν είχε μπει σε καράβι γιατί έβρισκε παντού....χαχαχα!!
Αν μπορεις να δώσεις οσα ζητάνε στα πλοία, χαλάλι.
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Επίσης αν κάποιος με EV θέλει να πάει σε κάνα μικρό ξερονήσι, που θα βρει εκεί να φορτίσει για να μπορέσει να βγάλει τις διακοπές του;Υπάρχει κενό νόμου αφού ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός επεξεργάζεται κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει αν όλα πάνε καλά από το 2027 σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές EVs.
To ποσοστό του 40% SoC είναι όντως αυθαίρετο. Ως γενική προσέγγιση όμως, ασχέτως ότι είναι πρακτικά ανεξέλεγκτο από τους χωροφυλάκους, άρα ανεφάρμοστο, στηρίζεται σε σωστή βάση.
Όσο περισσότερο φορτισμένη είναι μια μπαταρία τόσο μεγαλύτερα τα στιγμιαία θερμικά φορτία και οι μέγιστες θερμοκρασίες όσο και ο ρυθμός έκλυσης τοξικών και εύφλεκτων αερίων σε περίπτωση θερμικής διάσπασης και πυρκαγιάς.
Βασικά αυτοσχεδιάζουν και αυτοί διότι η Διεθνής Ένωση Ναυτασφάλισης έχει εκδόσει ήδη σχετική γενική οδηγία που δεν μπορούν να γράψουν στα παπάρια τους αφού η χώρα έχει μια ελάχιστη υποχρέωση συμμόρφωσης.
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν μπορεις να δώσεις πας ζητάνε στα πλοία, χαλάλι.
Μπορώ δεν μπορώ, δεν έχω άλλη λύση για διακοπές. Εκεί υπάρχει δωρεάν διαμονή, οπότε τελικά βγαίνει πιο οικονομικά από το να πάω αλλού χωρίς ακτοπλοϊκά, αλλά να πληρώσω διαμονή.
Η αλήθεια ειναι ότι έχουν ακριβύνει πάρα πολύ, το έχουν χέσει - μονοπώλιο βλέπεις, νάναι καλά ο Κυριάκος! -
εχω αποκλεισει αρκετα νησια απο το πλανο διακοπων ακριβως για αυτον τον λογο. Το θεωρω απαραδεκτο να πρεπει να δωσω 800 ευρω για ακτοπλοικα εισητηρια (5 ατομα + αυτοκινητο) για να παω πχ στη ναξο. Παιρνουμε αεροπλανακι και παμε εξωτερικο αν ειναι να δωσουμε τοσα χρηματα για εισητηρια.
Ευτυχως, υπαρχουν ακομα νησιωτικοι προορισμοι που τα ακτοπλοικα δεν εχουν ξεφυγει και αυτους προτιμω (οταν παμε σε νησια).
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εχω αποκλεισει αρκετα νησια απο το πλανο διακοπων ακριβως για αυτον τον λογο. Το θεωρω απαραδεκτο να πρεπει να δωσω 800 ευρω για ακτοπλοικα εισητηρια (5 ατομα + αυτοκινητο) για να παω πχ στη ναξο. Παιρνουμε αεροπλανακι και παμε εξωτερικο αν ειναι να δωσουμε τοσα χρηματα για εισητηρια.
Ευτυχως, υπαρχουν ακομα νησιωτικοι προορισμοι που τα ακτοπλοικα δεν εχουν ξεφυγει και αυτους προτιμω (οταν παμε σε νησια).
Ιστιοπλοικο!
Γλιτωνεις ακτοπλοικα, διαμονη, και μετακινηση στο καθε νησι.
Ασε που δεν καθεσαι διπλα στον καθε πληβειο στις ξαπλωστρες. -
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ιστιοπλοικο!
Ασε που δεν καθεσαι διπλα στον καθε πληβειο στις ξαπλωστρες.ουτε με πιστολι στον κροταφο. Οπως η ηλεκτροκινηση δεν ειναι για καποιους, ετσι και τα ιστιοπλοϊκα δεν ειναι για αλλους (πχ εμενα)
-
Ιστιοπλοικο!
Ασε που δεν καθεσαι διπλα στον καθε πληβειο στις ξαπλωστρες.Συμφωνώ....αρκεί να ξέρεις και να σου αρέσει! Για εμένα ειναι οι ιδανικές διακοπές, αρκεί να ειναι καλή η παρέα. Γενικά διακοπές με σκάφος είναι ό,τι καλύτερο, δεν υπάρχει σύγκριση! Απλά λεφτά δεν υπάρχουν....χαχα!!
-
Ειλικρινά ποια νησιά έχουν μείνει με φυσιολογικά ακτοπλοϊκά;;;;
Εξαιρώ νησιά όπως Κύθηρα, Σκύρο , Θάσο και λοιπά σε απόσταση το πολύ δύο ωρών ,σε όλα τα άλλα τα ακτοπλοϊκά έχουν φτάσει στο Θεό.
Ακόμα και το Ελλάδα - Ιταλία που ανέκαθεν ως τιμή ήταν πολύ πιο φυσιολογική, έχει ξεφύγει φέτος στις ¨δοκιμές" που κάνω, άλλο που εξακολουθεί να φαντάζει το κόστος πιο λογικό από ότι οι εσωτερικές γραμμές. -
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ειλικρινά ποια νησιά έχουν μείνει με φυσιολογικά ακτοπλοϊκά;;;;
Εξαιρώ νησιά όπως Κύθηρα, Σκύρο , Θάσο και λοιπά σε απόσταση το πολύ δύο ωρών ,σε όλα τα άλλα τα ακτοπλοϊκά έχουν φτάσει στο Θεό.Γιατι τα εξαιρεις; παραμενουν νησια; θα προσθεσω ανδρο, υδρα, λημνο και τζια. Ανδρο και θασο ειδικα, περασαμε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ και ανετα ξαναπηγαινα. Στην ανδρο δεν με ενθουσιασαν τα καταλυματα, αλλα θασο ξαναπηγαινα ανετα. Υπηρχαν μαλιστα σκεψεις να παμε θασο δευτερη συνεχομενη χρονια.
-
Ιστιοπλοικο!
Ασε που δεν καθεσαι διπλα στον καθε πληβειο στις ξαπλωστρες.Συμφωνώ....αρκεί να ξέρεις και να σου αρέσει! Για εμένα ειναι οι ιδανικές διακοπές, αρκεί να ειναι καλή η παρέα. Γενικά διακοπές με σκάφος είναι ό,τι καλύτερο, δεν υπάρχει σύγκριση! Απλά λεφτά δεν υπάρχουν....χαχα!!
πολυ αργο βαρεμαρα , σαν ηλεκτρικο στη λεα για να φτασει μεχρι την πριζα .
καλυτερο ενα τετοιο
Με το απαραιτητο αξεσουαρ , καπελλο σαν του μπαρμπα γιαννη του Λατση .
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης