-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ευχαριστώ για τις ευχές. Πρωτομιλήσαμε για το Dolphin στις 4/11, πρέπει να το παρήγγειλε 1-2 μέρες μετά. Η πλάκα είναι ότι παρέλαβε νωρίτερα από έναν από τους δύο ξαδέρφους μου. Ναι, για όσους έχουν καλό μνημονικό, ένας από τους δύο που θα πάρει το Lynk, θα πάρει κι ένα Δελφίνι για τη γυναίκα του. Το παρήγγειλε μια εβδομάδα πριν τον πολύτεκνο, αλλά πήρε την ακριβή έκδοση, που δεν είχε ακόμα φτάσει στην Ελλάδα. Ενώ ο πολύτεκνος, πήρε κάποιο που ήταν ήδη εδώ, κι ας μην τον ενθουσιάζει το χρώμα.
Ωραιος, προσπαθησα να πεισω τον αδελφο μου να το αγορασει (τετοια ευκαιρια νομιζω μια φορα στα 10 χρονια βγαινει στην αγορα αυτοκινητων) αλλα ματαια. Το λευκο και το ασημενιο ειναι πολυ καλυτερα χρωματα απο αυτο το γκρι τα εχω δει απο κοντα αλλα για τετοια τιμη το ξεχνας το χρωμα.
235 εκτελωνιστηκαν μεσα στον νοεμβριο.
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ευχαριστώ για τις ευχές. Πρωτομιλήσαμε για το Dolphin στις 4/11, πρέπει να το παρήγγειλε 1-2 μέρες μετά. Η πλάκα είναι ότι παρέλαβε νωρίτερα από έναν από τους δύο ξαδέρφους μου. Ναι, για όσους έχουν καλό μνημονικό, ένας από τους δύο που θα πάρει το Lynk, θα πάρει κι ένα Δελφίνι για τη γυναίκα του. Το παρήγγειλε μια εβδομάδα πριν τον πολύτεκνο, αλλά πήρε την ακριβή έκδοση, που δεν είχε ακόμα φτάσει στην Ελλάδα. Ενώ ο πολύτεκνος, πήρε κάποιο που ήταν ήδη εδώ, κι ας μην τον ενθουσιάζει το χρώμα.
Ωραιος, προσπαθησα να πεισω τον αδελφο μου να το αγορασει (τετοια ευκαιρια νομιζω μια φορα στα 10 χρονια βγαινει στην αγορα αυτοκινητων) αλλα ματαια. Το λευκο και το ασημενιο ειναι πολυ καλυτερα χρωματα απο αυτο το γκρι τα εχω δει απο κοντα αλλα για τετοια τιμη το ξεχνας το χρωμα.
Εμενα ούτε να πάει να το δει η γυναίκα.
Πηγε ασυζητητί στο θερμικό κουτάλα απο το κινέζικο.Ναι αλλα το κινεζικο ειναι πολυ καλυτερο για χρηση στην πολη. Ο αδελφος μου ουτε ηξερε οτι υπαρχει κατι τετοιο.
-
Mercedes-Benz is rethinking braking systems for electric vehicles with its new "in-drive brake" concept. This design integrates the brakes directly into the drivetrain, eliminating traditional calipers and rotors. A circular brake pad connected to the motor's output shaft presses against a stationary water-cooled ring within an enclosed system.
Aimed to last the vehicle's lifetime without servicing, it reduces maintenance costs and captures brake dust—a significant urban pollutant—in a compartment that doesn't require emptying. By moving braking components away from the wheels, unsprung weight is lowered, improving handling and ride comfort. Currently undergoing testing, this innovation aligns with upcoming Euro 7 emissions standards and could set new benchmarks for EV braking technology.
-
Εμενα ούτε να πάει να το δει η γυναίκα.
Πηγε ασυζητητί στο θερμικό κουτάλα απο το κινέζικο.Ναι αλλα το κινεζικο ειναι πολυ καλυτερο για χρηση στην πολη. Ο αδελφος μου ουτε ηξερε οτι υπαρχει κατι τετοιο.
Ναι Αγη μου ειναι και δεδομένης και της υποδομής που έχω φτιάξει θα ήταν τέλειο. Αλλά δεν ήθελε να το ακούσει καν!
Το Αττο στο δρόμο που το είχε δει της άρεσε και με είχε ψήσει να το δω. Μάλιστα αν δεν επέμενε ο πωλητής να τους κάνω κατάθεση 1000 ευρώ προκαταβολής τραπεζικά αντί να πάρει ένα 500αρικο με κάρτα ίσως τώρα διαβάζατε τα ντεσου του Αττο
Αλλά επέμενε οπότε γύρισα σπίτι και το απόγευμα πήγαμε για άλλα.Αλλά ήθελε μανιτζεβελο, ψηλό, με καλύτερη (γερμανική) απτή ποιότητα και με απόκριση στο γκάζι (ακομα σχολιάζει τα της επιτάχυνσης και το «πατιναρισμα» του υβριδικού παρότι το μαζντογιαρις είναι σαφώς καλύτερο του προηγούμενου).
Το δελφίνι πέραν της οικονομίας και περισσότερου εξοπλισμού δεν κάλυπτε κανένα κουτάκι της.
Στην τελική υπάρχει πια στην οικογένεια diversity τεχνολογιών, αυτή ειναι happy για να μην μου τα ζαλίζει, πήρα γρήγορα πίσω το εταιρικο μου μαζντογιαρις για να κυκλοφορώ κάθε μέρα προς το γραφείο (αυτός ήταν ο σκοπός του), και υπάρχει και ένα ακόμα αμάξι για λίγο πιο μακρινές ή χωριάτικες διαδρομές (τκρος) όπου με ένα χαμηλό ηλεκτροκίνητο δεν θα τις εκανες. (Added bonus: είναι κουτάλα μήπως μάθει η κόρη σε αυτό).Πάντως για εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση με καλά στοιχεία ηλεκτρικού, καλή τιμή (κλοπή με την επιδότηση) και εξοπλισμό το δελφίνι μπορεί να γίνει και το μοναδικό οικογενειακο.
Προσωπική ένσταση η εμφάνιση, λόγος για τον οποίο εγώ, για δική μου χρήση, δεν θα το αγόραζα (όπως για δική μου χρήση δεν θα αγόραζα και το tcross λόγω αποκλειστικά θερμικού και κουτάλας-ούτε dsg δεν θα αγόραζα).Τελωσπαντων επιλογές πια υπάρχουν πολλές.
Επόμενο ηλεκτρικό που θα κοιτάξω θα είναι ο γλάρος.
Δείχνει ιδανικό για οικονομικος καθημερινός χαμάλης. -
Μην μου τον παρεξηγείτε τον απολυμαντικό.
Εχει και αυτός τα ζόρια του με τη «μαούνα» που έχει μπλέξειΔημήτρη ευτυχώς ο φίλος σου αποζημιώθηκε για τη λαχτάρα που έφαγε την προηγούμενη Παρασκευή. Να υποθέσω ότι υπέβαλε κανονικά από προχθές που μεταφέρθηκαν κονδύλια, σωστά ;
Πάντως έχω απορια ως πολύτεκνος πόσο διαφορά θα δει σε χώρους σε σχέση με το scala που είχε.
Ναι, υπέβαλε και με πήρε τηλέφωνο ανακουφισμένος. Μετά είδα το μήνυμά σου.
Το Scala θα παραμείνει, απλώς θα αλλάξει ρόλο. Ήδη μου επαίνεσε τους χώρους του Δελφινιού. Πορτ-μπαγκάζ δεν τον πολυνοιάζει. Όταν είναι να ταξιδέψει με όλη τη φαμίλια, έχει ένα 14θέσιο πουλμανάκι Ford.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης