-
Ευχαριστώ παιδιά για τις σκέψεις σας. Δεν έχει ανοιχτεί ο κινητήρας μου και δεν ξέρω που ακριβώς το καίει. Αν κρίνω και απο τον θόρυβο που κάνουν οι βαλβίδες όταν είναι κρύο, μάλλον εκεί γίνεται η δουλειά. Για επισκευή ρώτησα και μου λένε τιμές γύρω στο 1000ρικο. Και το 1ο σημαντικό είναι το αν γίνει σωστή δουλειά που λέει ο Σαράντης. Το 2ο είναι ότι το κόστος αγοράς ενός 1.8 με επισκευή θα πάει πόσο; 2.000; είναι η μέρα με την νύχτα σαν απόδοση. Το θέμα μου είναι αν ο 1.8 μπαίνει σκέτος στο δικό μου ή αν όχι τι άλλο πρέπει να αλλάξω στο αυτοκίνητο.
-
Λοιπόν το 'δικό μας' Astra G (10/1998) ήταν από τα πρώτα και φορούσε το Χ14 1.4 90 άλογα. Ύστερα από ανεπιτυχή επισκευή σε φλάντζα κεφαλής και τρύπα στο μπλοκ μπήκε ο X16XEL, ο 1.6 100 ίπποι (έτος 2006). Δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι άλλο (κιβώτιο - φρένα κλπ) αλλά το αυτοκίνητο έγινε λίγο πιο οικονομικό και πιο γρήγορο. Το 2013 πήγε για σκραπ καθώς μας είχε ταράξει στα σε προβλήματα στα περιφερειακά. (Α/C δεν έψυχε, λαμπάκι αερόσακου κλπ). Πάντως στη θέση σου θα δοκίμαζα λάδια 10W40 από το Lidl και θα μετρούσα κάθε 200χλμ την κατανάλωση. Σε άλλες μηχανές μου έχει περιορίσει - σταματήσει το κάπνισμα - κατανάλωση ελαίου.
-
Ο χρήστης logginick έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά για τις σκέψεις σας. Δεν έχει ανοιχτεί ο κινητήρας μου και δεν ξέρω που ακριβώς το καίει. Αν κρίνω και απο τον θόρυβο που κάνουν οι βαλβίδες όταν είναι κρύο, μάλλον εκεί γίνεται η δουλειά. Για επισκευή ρώτησα και μου λένε τιμές γύρω στο 1000ρικο. Και το 1ο σημαντικό είναι το αν γίνει σωστή δουλειά που λέει ο Σαράντης. Το 2ο είναι ότι το κόστος αγοράς ενός 1.8 με επισκευή θα πάει πόσο; 2.000; είναι η μέρα με την νύχτα σαν απόδοση. Το θέμα μου είναι αν ο 1.8 μπαίνει σκέτος στο δικό μου ή αν όχι τι άλλο πρέπει να αλλάξω στο αυτοκίνητο.Δεν ξέρω στο G, στο Η που έχω το 1.6, έχει πίσω δισκόφρενα. Αν έχεις ταμπούρα ίσως η έκδοση των 1.8 έβγαινε με δισκόφρενα πίσω. Το ίδιο και για μπροστά δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερα. Στα ηλεκτρολογικά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνεις αλλαγές στην πλεξούδα. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο γίνει γρηγορότερο καλό θα είναι να σκεφθείς και για την ανάρτηση. Επίσης πιθανόν θα χρειασθείς διαφορετική εξάτμιση από την εξαγωγή και μετά. Με την εξάτμιση, καζανάκια, καταλύτη και αισθητήρα λ από το 1.4 μπορείς να είσαι; Αν δεν έχεις ζαντολάστιχα μεγαλύτερα μάλλον θα χρειασθείς.
Κατανάλωση/Αξιοπιστία Opel Astra G