-
Τα πρώτα νέα για το Facelift το 2023 μιλάνε για μικρές αλλαγές στην εμφάνιση αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το κινητήριο υβριδικό σύνολο που ο 1.8 θα αντικατασταθεί μάλλον με τον 1.5.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Τα πρώτα νέα για το Facelift το 2023 μιλάνε για μικρές αλλαγές στην εμφάνιση αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το κινητήριο υβριδικό σύνολο που ο 1.8 θα αντικατασταθεί μάλλον με τον 1.5.
Αν ο νέος κινητήρας είναι πιο οικονομικός τότε θα αξίζει αν κάποιος δε βιάζεται.
Γιατί ο τωρινός νομίζω εχει μεγάλη κατανάλωση. -
Πώς την κρίνεις την βασική αλλαγή Φάνη; Σε επιδόσεις/κατανάλωση σε σχέση με τον 1.8hybrid θεωρείς ότι θα κερδίσει ή θα χάσει το όχημα; Για τις υπόλοιπες αλλαγές διαβάζω φωτιστικά σώματα νέας σχεδίασης με νέο αποτύπωμα και στο εσωτερικό 12" digital cockpit & 10" infotainment, αμφότερα βελτιωμένα.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Πώς την κρίνεις την βασική αλλαγή Φάνη; Σε επιδόσεις/κατανάλωση σε σχέση με τον 1.8hybrid θεωρείς ότι θα κερδίσει ή θα χάσει το όχημα;
Χωρίς να είμαι ειδικός, θετική την βλέπω την αλλαγή και πιστεύω θα κερδίσει. Το υβριδικό σύνολο με τον 1.5 είναι πιο καινούργιο σε σχεδίαση και για εμένα καλύτερο σαν υλοποίηση αφού έχει πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα. Είναι ουσιαστικά το 2λιτρο με 1 κύλινδρο λιγότερο. Ο 1.8 είναι βετεράνος πια ως κινητήρας, τον βελτιώνουν συνεχώς αλλά δεν πάει άλλο πια.
Επίσης στο Γιάρις (που όμως είναι πιο ελαφρύ) είχε τέτοια σπιρτάδα που δεν έχω ξανασυνατήσει σε υβριδικό Τογιότα, αλλά δεν έχω οδηγήσει το 2λιτρο ακόμα. Τέλος, ίσως είναι και λόγο ευκολίας παραγωγής, αφού το 1.5 με το 2λιτρο είναι σχεδόν ίδια και έτσι καταργώντας τον 1.8, ουσιαστίκα έχουν μια γραμμή παραγωγής για τα μικρά υβρίδια.
-
Αυτό τον προβληματισμό έχω και εγώ σχετικά με το έξτρα βάρος σε σχέση με το Yaris. Αυτό που λες πάντως ότι ουσιαστικά ο 1.5 είναι ο dynamic force -1 κύλινδρο πολύ καλό. Παντού τα καλύτερα λένε για τον DF. Άντε με το καλό να έρθει να το δούμε. Και λίγη ηχομόνωση ρε Ιάπωνες στο f/l....
-
Και λίγη ηχομόνωση ρε Ιάπωνες στο f/l....
Αχαχαχα!! Προσθέτει βάρος...!
Πάντως ο 1.5 έχει πολύ πιο ωραίο ήχο από τον 1.8 που ειναι σαν βουητό. Ο 1.5 έχει μια σπορτίφ χροιά και εμένα με ενχολεί λιγότερο σαφώς από τον 1.8. Για το βάρος που λές, είναι παρόμοιο με του Γιάρις Κρος οπότε έχουμε μια αίθηση. Δεν ξέρω εαν θα τον ρυθμίσουν διαφορετικά στο Κορόλα λόγω βάρους.
Εγώ αυτό που θα ήθελα και στο δικό μου και στο Φ/Λ είναι πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα, γύρω στα 100 άλογα. Θα βελτίωνε πολύ το αυτοκίνητο.
-
Και λίγη ηχομόνωση ρε Ιάπωνες στο f/l....
Αχαχαχα!! Προσθέτει βάρος...!
Πάντως ο 1.5 έχει πολύ πιο ωραίο ήχο από τον 1.8 που ειναι σαν βουητό. Ο 1.5 έχει μια σπορτίφ χροιά και εμένα με ενχολεί λιγότερο σαφώς από τον 1.8. Για το βάρος που λές, είναι παρόμοιο με του Γιάρις Κρος οπότε έχουμε μια αίθηση. Δεν ξέρω εαν θα τον ρυθμίσουν διαφορετικά στο Κορόλα λόγω βάρους.
Εγώ αυτό που θα ήθελα και στο δικό μου και στο Φ/Λ είναι πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα, γύρω στα 100 άλογα. Θα βελτίωνε πολύ το αυτοκίνητο.
Μπορεί και να το κάνουν. Αρκεί όμως να είναι σε θέση να φτάνει να το φορτίζει το μέγεθος της γεννήτριας
-
Άντε επιτέλους, μπας και πάρουμε και εμείς Toyota Hybrid (not)!
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
ειναι παρα παρα πολυ αδυναμος, αφου το 1ο βραδυ νομιζα οτι δεν αναβε τιποτα!
καμια σχεση με αυτο που βλεπω εδω
Πραγματικά έχω μείνει άναυδος.
Αν δεν κάνω λάθος ειναι η ίδια έκδοση που εχω κι εγω, 2λιτρο style.
Δραματική διαφορά στον φωτισμό σε σχέση με αυτο που βλεπω στο βίντεο, οπως και στις προωθητικές ενέργειες που διαφημίζουν τόσο πολυ τον ατμοσφαιρικό φωτισμό.
Το δικό μου με το ζόρι αχνοφαινεται σε απόλυτο σκοτάδι. Σε ερώτηση μου στην αντιπροσωπεία σχετικά με αυτό η απάντηση ήταν "ε όλα έτσι είναι" -
@dublin said in Toyota Corolla 2019:
Ε ναι έτσι είναι. Αν αφορά όμως iCockpit σε συνδυασμό με haptic feedback 30k για b-suv με ημιακαμπτο τα δίνουμε από τα σκαλοπάτια "γιατί η νύφη είναι όμορφη", σωστά σύγαυρε; Αυτοκινητιστικό είναι το forum, όχι dating!
Δεν θέλω νευράκια στην απάντηση. Συγνώμη που πήρα την πρωτοβουλία από τους Toyotaκηδες αλλά όταν κάνεις καζούρα να μάθεις και να την δέχεσαι
-
Ε ναι έτσι είναι. Αν αφορά όμως iCockpit σε συνδυασμό με haptic feedback 30k για b-suv με ημιακαμπτο τα δίνουμε από τα σκαλοπάτια "γιατί η νύφη είναι όμορφη", σωστά σύγαυρε; Αυτοκινητιστικό είναι το forum, όχι dating!
Δεν θέλω νευράκια στην απάντηση. Συγνώμη που πήρα την πρωτοβουλία από τους Toyotaκηδες αλλά όταν κάνεις καζούρα να μάθεις και να την δέχεσαι
Είχαμε Auris, το πιο βαρετό στην ιστορία των αυτοκινήτων μας! Προτιμησαμε να μείνουμε 18 μήνες με το C3 παρά να κρατήσουμε για πρώτο το Toyota! Ευτυχώς δεν το σκοτώσαμε και τελείως (καλή τιμή από spot-a-wheel).
Κανείς ένα λάθος όμως, για 18 μήνες (σχεδόν), κάναμε άπειρα test drive μεταχειρισμένων και καινούργιων Β και C suv, μέχρι και διακοπές με νοικιαρικα για να βγάλουμε συμπεράσματα, με το που είδαμε, και έπειτα οδηγήσαμε το 2008 η επιλογή έγινε. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι λίγο εξτραδακια, αλλά ευπρόσδεκτα!
Για πολύ κόσμο αυτό το αυτοκίνητο είναι η χρυσή τομή, από έναν γνωστό μου που πήρε με τάσια με 18.500 μέχρι έναν γείτονα εδώ πιο πάνω με GT, όσοι ξέρω είναι ευχαριστημένοι. Αυτό δεν είναι το σημαντικότερο; 2 χρόνια μετά από την αγορά, να χαμογελάς ακόμη;!
Μέσα για καζουρα, τέτοιος είμαι και εγώ, και έχω ζήσει με Άγγλους και Ολλανδούς, εκεί να δεις τι γινόταν, εμείς είμαστε γατάκια σε τέτοια θέματα!
Το κυπελλακι χρειαζόταν, αλλά το πρωτάθλημα και τα play off είναι ο στόχος! Το χάρηκα πολύ πάντως!
-
Είχαμε Auris, το πιο βαρετό στην ιστορία των αυτοκινήτων μας!
Δεν υπάρχει...το είχαμε στην τράπεζα και το οδηγούσα σε εταιρικά ταξίδια...ήθελα να κατέβω να το σπάσω!!
Όμως το Αουρις δεν έχει καμία σχέση με τα νέα Τογιότα. Πιο κοντά σε Φορδ είναι παρά σε παρελθοντικά Τογιότα. Για αυτό εξάλλου εξεπλάγην ευχάριστα όταν το οδήγησα από τύχη και έτσι το αποφάσισα.
-
Είχαμε Auris, το πιο βαρετό στην ιστορία των αυτοκινήτων μας!
Δεν υπάρχει...το είχαμε στην τράπεζα και το οδηγούσα σε εταιρικά ταξίδια...ήθελα να κατέβω να το σπάσω!!
Όμως το Αουρις δεν έχει καμία σχέση με τα νέα Τογιότα. Πιο κοντά σε Φορδ είναι παρά σε παρελθοντικά Τογιότα. Για αυτό εξάλλου εξεπλάγην ευχάριστα όταν το οδήγησα από τύχη και έτσι το αποφάσισα.
Καλά, ναι, δεν το συγκρίνω. Καλά πάει η μάρκα, και οι πωλήσεις προς απάντησή μου!
To έλεγα και πριν βγουν, τα Cross θα αφήσουν ιστορία στις πωλήσεις, και το C-HR είναι αντικειμενικά πανέμορφο.
-
Σήμερα ενημερώθηκα ότι έφτασε Πειραιά παραγγελία 13/10/21 Δευτέρα περνάει τελωνείο
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Σήμερα ενημερώθηκα ότι έφτασε Πειραιά παραγγελία 13/10/21 Δευτέρα περνάει τελωνείο
Με το καλό να το παραλάβεις!
Αν επιτρέπεται πότε σου είχαν δώσει ημερομηνία παραλαβής όταν το παρήγγειλες; -
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Με το καλό να το παραλάβεις!
Αν επιτρέπεται πότε σου είχαν δώσει ημερομηνία παραλαβής όταν το παρήγγειλες;13/4.
Σε ευχαριστώ πολύ! -
@sabas_thess σχετικα με την αλλαγή ελαστικών και τον θόρυβο, άλλαξα από pirelli (ούτε σκληρά ούτε μαλακά υποτίθεται) σε primacy 4.για να πω την αλήθεια πολυ μικρή διαφορά είδα προς το καλύτερο αλλά τπτ το ιδιαίτερο.εξακολουθουν να μ φαίνονται θορυβώδη κ ειδικά σε τραχύ οδόστρωμα δεν έχει σχέση με άλλα αυτοκίνητα. Έχω καταλήξει ότι φταίει η ηχομόνωση γενικά που περνάει στην καμπίνα εύκολα θόρυβος απ έξω. Κ εννοείται αεροδυναμικός.
-
@gpaleg said in Toyota Corolla 2019:
@sabas_thess σχετικα με την αλλαγή ελαστικών και τον θόρυβο, άλλαξα από pirelli (ούτε σκληρά ούτε μαλακά υποτίθεται) σε primacy 4.για να πω την αλήθεια πολυ μικρή διαφορά είδα προς το καλύτερο αλλά τπτ το ιδιαίτερο.εξακολουθουν να μ φαίνονται θορυβώδη κ ειδικά σε τραχύ οδόστρωμα δεν έχει σχέση με άλλα αυτοκίνητα. Έχω καταλήξει ότι φταίει η ηχομόνωση γενικά που περνάει στην καμπίνα εύκολα θόρυβος απ έξω. Κ εννοείται αεροδυναμικός.
Δύο ερωτήσεις. Έχεις το sdn το TS ή το hatch; Ρωτάω γτ υποτίθεται το sdn έχει αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Επίσης έχεις βάλει σχάρα οροφής ή ανεμοθραυστες;
-
Δύο ερωτήσεις. Έχεις το sdn το TS ή το hatch; Ρωτάω γτ υποτίθεται το sdn έχει αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Επίσης έχεις βάλει σχάρα οροφής ή ανεμοθραυστες;
hatch έχω μοντέλο του 21 (δεν θεωρω ότι έχουν κάνει καμιά βελτίωση). ζάντες 17 και δεν έχω ουτε ανεμοθραύστες ούτε σχάρα.
-
Σήμερα πέρασα από την αντιπροσωπεία μετά τη δουλειά για να εξοφλήσω και πήρα και τον αριθμό πλαισίου με ενημέρωσαν ότι το αμάξι είναι στα κεντρικά της toyota. Δευτέρα περνάει τελωνείο Τρίτη θα είναι Θεσσαλονίκη.
Toyota Corolla 2019