-
εγώ που έχω τα ίδια ελαστικά δεν γλιστράει το μπροστινό αλλά το πίσω, σαν παλιό γαλλικό κάνει. Για αυτό και το πείρα...αν τελικά αυτό ήταν λόγω των ελαστικών και το χάσω, δεν ξέρω αν αξιζει
-
Μας βλέπω όσοι περιμένουμε ή είμαστε σε φάση αγοράς να παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο σε 2 χρόνια και αν..
https://www.newsauto.gr/news/i-epomeni-krisi-stin-aftokinitoviomichania-tha-ine-tou-magnisiou/
-
Ωραία με το facelift θα παραλάβετε το προηγούμενο?
Καλά θα πάει και αυτό!!!!! -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Το αζωτο στα ελαστικα δρομου δεν κανει τιποτε. Ασε που σε 1-2-3 μηνες που θα χρειαστει να ξαναβαλεις λιγο αερα που φυσιολογικα θα χασουν, εχεις χασει οτι πλεονεκτημα υποτιθεται εχουν.
Τα ηλεκτρονικα επεμβαινουν αναλογα με τη ρυθμιση που εχει κανει το εργοστασιο. Οταν επεμβαινουν αναβοσβηνει το αναλογο λαμπακι στο ταμπλο. Μηπως ησουν μακρια απο το οριο γιαυτο δεν μπηκαν;
Τα Primacy 4 τα φοραω σε αλλο αυτοκινητο και ειναι πολυ καλα. Πες μας εντυπωσεις οταν τα βαλεις.
ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ, το άζωτο βοηθάει στο ότι δεν θερμαίνεται το ελαστικό με αποτέλεσμα την αλλοίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου ειδικά τους θερμούς μήνες.Εάν κάνω λάθος διορθώστε με.
Δεν ξέρω που είναι το όριο του κορόλα,ούτε εάν ενεργοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά κοίταξα φυσικά. Το αμάξι γλίστρησε όμως προοδευτικά και ένοιωθα ότι αν το πιέσω λίγο ακόμα θα με μαζεύουν από τα χωράφια.
Σε παρόμοια κατάσταση δοκιμάζοντας ένα βόλβο V 40
στον ίδιο δρόμο και στη δύσκολη στροφή μετά το βενζινάδικο του χωριού καθώς κατέβαινα από τον Τρίλοφο στο σημείο που ενώνεται και με τον δρόμο που έρχεται από το χωριό προς τα κάτω στο αεροδρόμιο,εκείνη την πολύ κλειστή δεξιά στροφή το βόλβο έχασε άκομψα το πίσω μέρος που πήγε να βγει από το δρόμο. Ο συνοδηγός πωλητής χλώμιασε ,αλλά πριν προλάβω να πάω στο ανάποδο τιμόνι και γκάζι,το αυτοκίνητο επανήλθε σαν να το πήρε ένα μαγικό χέρι,μου θύμισε ένα χειμώνα που προσπαθούσα να κατεβώ στην Εθνική βγαίνοντας από το Μέτσοβο προς Θεσσαλονίκη με το δρόμο χιονισμένο όπου παρενέβαινε το ESP..!!
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ και ο λόγος που δεν το αγόρασα τότε.
Το κορόλα ή έχει πιο ήπια αντίδραση,ή γέρασα όπως είπες και μου φάνηκε ότι το ζόριζα,πράγμα που δεν το νομίζω,διότι αυτό το γλίστρημα και το διόρθωμα ειδικά στο SLK είναι τόσο χαρακτηριστικό και το έχω ζήσει πολλές φορές..!! Το Μερσεντέ δεν κάνει βήμα χωρίς ηλεκτρονικά,όποιος τα βγάλει απλά στην πρώτη γκαζιά είναι εκτός δρόμου,έχει τόσο κοντό μεταξόνιο,μηδέν ασφάλεια χωρίς αυτά..!!
Τώρα τι να σου πω ένας απλός οδηγός είμαι με ένα κορόλα τελείως συμβατικό,έτσι το ένοιωσα έτσι γράφω.
Απλά διασταυρώνω την άποψη μου και με άλλους πολλούς που γράφουν για αυτά τα ελαστικά και τη συμπεριφορά τους.
Εγώ πάντως θα τα αλλάξω. -
Τα ep150 τα έβγαλα στα 31.000 γιατί πλέον γλιστρούσαν αρκετά και είχαν αρχίσει να ξεραίνονται και στο πλάι.
Έχω βάλει τα michelin e.primacy και έχω κάνει περίπου 800 χιλιόμετρα με αυτά.Τα πάω προσεκτικά μέχρι να τα στρώσω. Έβαλα την πίεση που προτείνει η toyota για ταχύτητες άνω των 160χλμ. Ήταν λάθος επιλογή γιατί έκανε το αμάξι πιο ξερό στις αντιδράσεις του. Κάποια στιγμή θα κατεβάσω λίγο τις πιέσεις. Η εντύπωση μου είναι πως πρόκειται για πολύ καλύτερο ελαστικό από το ep150, αλλά σιγά το νέο . Είναι λίγο πιο οικονομικά, αλλά δεν θα τα έλεγα ιδιαίτερα πιο ήσυχα. Πιο πολύ θα έλεγα πως άλλαξε ο ήχος, παρά πως μειώθηκε, άλλωστε έχουν την ίδια σήμανση θορύβου (69db). Το κράτημα έχει εμφανώς βελτιωθεί, αλλά, μέχρι να βάλω τις σωστές πιέσεις, επιφυλάσσομαι.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Τα ep150 τα έβγαλα στα 31.000 γιατί πλέον γλιστρούσαν αρκετά και είχαν αρχίσει να ξεραίνονται και στο πλάι.
Έχω βάλει τα michelin e.primacy και έχω κάνει περίπου 800 χιλιόμετρα με αυτά.Τα πάω προσεκτικά μέχρι να τα στρώσω. Έβαλα την πίεση που προτείνει η toyota για ταχύτητες άνω των 160χλμ. Ήταν λάθος επιλογή γιατί έκανε το αμάξι πιο ξερό στις αντιδράσεις του. Κάποια στιγμή θα κατεβάσω λίγο τις πιέσεις. Η εντύπωση μου είναι πως πρόκειται για πολύ καλύτερο ελαστικό από το ep150, αλλά σιγά το νέο . Είναι λίγο πιο οικονομικά, αλλά δεν θα τα έλεγα ιδιαίτερα πιο ήσυχα. Πιο πολύ θα έλεγα πως άλλαξε ο ήχος, παρά πως μειώθηκε, άλλωστε έχουν την ίδια σήμανση θορύβου (69db). Το κράτημα έχει εμφανώς βελτιωθεί, αλλά, μέχρι να βάλω τις σωστές πιέσεις, επιφυλάσσομαι.
ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ μου έβαλαν κάτι σαραντάρια πίεση και όταν το πήρα ήταν σαν αεροπλάνο..!!
Κατέβασα 33-34 και το αυτοκίνητο σταμάτησε να είναι κούτσουρο..!!
Οι λαστιχάδες μου είπαν ότι εκεί πρέπει να είναι η πίεση.
Μέσα στη Μπρίτζεστοουν δεν βρήκα τη διάσταση μας 205Χ55Χ16, ούτε στο Σκρουτζ.
Στις παραπλήσιες διαστάσεις ο δείκτης εξωτερικού θορύβου ήταν 70 και 71, τα primacy 4 έχουν 68, 3 db δεν είναι και λίγα...!!!
Να υποθέσω ότι ήταν παραγγελία της Τογιότα..??
Πάντως στην Ελληνική Μπρίτζεστοουν εγώ δεν τα βρήκα,μιλάμε για τα ecopia 150...!!!
Tα αλλάζω όμως γιατί δεν κρατάνε καλά στο δρόμο και όχι για τον θόρυβο που βγάζουν...!!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ μου έβαλαν κάτι σαραντάρια πίεση και όταν το πήρα ήταν σαν αεροπλάνο..!!
Κατέβασα 33-34 και το αυτοκίνητο σταμάτησε να είναι κούτσουρο..!!
Οι λαστιχάδες μου είπαν ότι εκεί πρέπει να είναι η πίεση.
Μέσα στη Μπρίτζεστοουν δεν βρήκα τη διάσταση μας 205Χ55Χ16, ούτε στο Σκρουτζ.
Στις παραπλήσιες διαστάσεις ο δείκτης εξωτερικού θορύβου ήταν 70 και 71, τα primacy 4 έχουν 68, 3 db δεν είναι και λίγα...!!!
Να υποθέσω ότι ήταν παραγγελία της Τογιότα..??
Πάντως στην Ελληνική Μπρίτζεστοουν εγώ δεν τα βρήκα,μιλάμε για τα ecopia 150...!!!
Tα αλλάζω όμως γιατί δεν κρατάνε καλά στο δρόμο και όχι για τον θόρυβο που βγάζουν...!!!
Καλά 31000 χλμ. .έχεις ήδη ξεπεράσει τα όρια και για ένα καλό ελαστικό,πόσο μάλλον αυτό το ecopia -
Οι εκδοσεις με 17'' τι λαστιχα φορουν;
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Οι εκδοσεις με 17'' τι λαστιχα φορουν;
Την ίδια απορία έχω. Κι'εγώ παραλαμβάνω Δεκέμβριο με 17'αρες ζάντες και γενικα με εχουν τρομάξει αυτα που ακούω για τα λάστιχα εδω μέσα σε σημείο που σκέφτομαι να τα αλλάξω με το που πάρω το αμάξι
-
Τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι πολύ μέτρια, αλλά δεν θα τα χαρακτήριζα και επικίνδυνα, ώστε να σε τρομάζουν. Πιο ψύχραιμα θα έλεγα πως, όταν τα αλλάξεις, θα έχεις κάνει μια καλή αναβάθμιση στο αυτοκίνητο. Μην ανησυχείς και με το καλό να παραλάβεις και να χαρείς το νέο σου αυτοκίνητο!
-
Καλησπέρα σε όλους της παρέας.Περιμενω την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου για να παραλάβω το αμάξι, Corolla Hybrid Sedan ,Active . Ξέρει κάποιος να μου πει τι λάστιχα φοράει?Και θα ήθελα ν'ακουσω γνώμες ως προς τον συναγερμό!!!!Αν έβαλε κάποιος,η σκέφτεται να βάλει!!!!Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα βάλω!!!! Ευχαριστώ
-
@gpip said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα σε όλους της παρέας.Περιμενω την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου για να παραλάβω το αμάξι, Corolla Hybrid Sedan ,Active . Ξέρει κάποιος να μου πει τι λάστιχα φοράει?Και θα ήθελα ν'ακουσω γνώμες ως προς τον συναγερμό!!!!Αν έβαλε κάποιος,η σκέφτεται να βάλει!!!!Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα βάλω!!!! Ευχαριστώ
Καλησπέρα έχω παραγγείλει το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο και το περιμένω τον Απρίλιο λάστιχα αυτό που είδα στην έκθεση φορούσε τα falken sincera τα οποία ήταν made in Japan αν και δεν λέει τίποτα αυτό και έχουν τη φήμη των μέτριων.
Σχετικά με το συναγερμό τον οποίο επέλεξα ως ένα από τα δώρα το μόνο που μου είπαν είναι ότι έχει πλήρη συμβατότητα με το κλειδί και τα πλήκτρα του και ότι είναι μάρκας cobra να σου πω την αλήθεια είναι το 5ο από τα 7 συνολικά αυτοκίνητα που έχω αλλάξει έως τώρα που δεν θα έχει εργοστασιακό συναγερμό αλλά τοποθετημένο στην αντιπροσωπεία ποτέ και με κανένα δεν είχα πρόβλημα οπότε τον επέλεξα χωρίς σκέψη.. -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
falken sincera
Κι εγω περιμενω hatchback hybrid αρχές Δεκέμβρη (με πηγαν 1 μηνα πίσω) τον συναγερμο επέλεξα αλλα έχω ενδοιασμούς μετα απο όσα έχω διαβάσει εδω μέσα οτι ξυλώνουν ταμπλό κοβοράβουν καλώδια κτλ
-
Πότε σου είχαν πει ότι θα έρθει το αμάξι και σε πήγαν ένα μήνα πίσω? Εγώ πέρασα την προηγούμενη βδομάδα από την αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ POLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Ανατολικά και μου είπαν δεν έχω καθυστέρηση και το σύστημα το δείχνει ότι έρχεται και 5μερς πιο νωρίς.Οσο για τον συναγερμό δεν μου το πρότειναν για δώρο, πήρα άλλα δωράκια που τα διάλεξα εγώ, είμαι και εγώ λίγο επιφυλακτικός μ'αυτα που ακούω εδώ μέσα.Ο συναγερμός που βάζουν είναι ο απλός?Μου είπαν ότι στοιχίζει 200-250€
-
Πότε σου είχαν πει ότι θα έρθει το αμάξι και σε πήγαν ένα μήνα πίσω? Εγώ πέρασα την προηγούμενη βδομάδα από την αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ POLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Ανατολικά και μου είπαν δεν έχω καθυστέρηση και το σύστημα το δείχνει ότι έρχεται και 5μερς πιο νωρίς.Οσο για τον συναγερμό δεν μου το πρότειναν για δώρο, πήρα άλλα δωράκια που τα διάλεξα εγώ, είμαι και εγώ λίγο επιφυλακτικός μ'αυτα που ακούω εδώ μέσα.Ο συναγερμός που βάζουν είναι ο απλός?Μου είπαν ότι στοιχίζει 200-250€
Από τη πόλις Θέρμης το πήρα και εγώ ο συναγερμός μου είπαν ότι στοιχίζει 250.
Τι άλλα δώρα πήρες; Σχετικά με την παράδοση και σε εμένα έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία στις 14/4 και μου είπε σε μεταγενέστερη επικοινωνία ότι ίσως έρθει λίγο νωρίτερα αλλά για αργότερα μου το απέκλεισε. -
Εχω παραγγήλει απο αρχες καλοκαιριού και με είχαν για αρχές Νοεμβρίου και το πήγαν αρχές Δεκέμβρη.
Corolla hatchback hybrid 2.0l -
Έχουμε και λέμε παιδιά.Το παρήγγειλα το Sedan μέσα Ιουνίου και μου είχαν δώσει ημερομηνία 10/11/21 και την προηγούμενη βδομάδα που πέρασα από εκεί είδαμε μαζί στο σύστημα μέσα ότι έρχεται 5/11/21.Τωρα από δώρα πήρα.1) Πατάκια υφασμάτινα (αυτοί τα θεωρούν δώρο) 2)Το βαλιτσακι ΤΟΥΟΤΑ PROTECT, έχει μέσα ειδική αλοιφή για προστασία του χρώματος και ένα υλικό που περνιέται στο σαλόνι με αποτέλεσμα να γίνεται αδιάβροχο!!! 3) Στα πλευρικά μαρσπιε σε όλες τις πόρτες το λογότυπο COROLLA 4) Πλαστικό προστασίας πίσω στο πορτ μπαγκαζ. Θα προσπαθήσω μήπως και πάρω κάτι ακόμη.
-
Έχει κάποιος εντυπώσεις από το 1.5 125 ιππους; Τι κατανάλωση έχει;
-
Παίδες να ρωτήσω, με πιο σκεπτικό θεωρείτε απαραίτητο τον συναγερμό;
Δηλαδή σας έτυχε ποτέ, ή μάθατε από κάποιον, πως έγινε απόπειρα κλοπής ή φθοράς ενός αυτοκινήτου, αλλά γλίτωσε επειδή άρχισε να βαράει ο συναγερμός;
Έχει κάποια άλλη χρήση που δεν τη ξέρω;
Δεν έχω βάλει ποτέ συναγερμό σε κανένα αμάξι, θα έβαζα μόνο αν ήταν μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού, αλλά αν είχα την επιλογή θα έπαιρνα την αξία του συναγερμού σε χρήμα ώστε να έχω μερική & ολική προστασία κλοπής στην ασφάλιση για όσο έχω το αμάξι. -
Με το ίδιο σκεπτικό το ότι έχουμε πυροσβεστήρα και δεν επαναπαυόμαστε μόνο με την ασφάλεια πυρός. Και ναι, ένας καλός συναγερμός μπορεί και να αποθαρρύνει και να αποτρέψει κλοπές.
Toyota Corolla 2019