-
masterauto δεν θα διαφωνησω απο εμφανιση ,εσωτερικο,εξοπλισμο αν και το 208(με το 8αρι) εχει υπερβολικα για μενα μπλιμπλικια που ανεβαζουν την τιμη και ισως δεν ειναι και αναγκαια,απο την αλλη αγοραζεις πιο φτηνα 30 αλογα παραπανω και λιγο καλυτερους χωρους
-
Καλησπέρα, παρήγγειλα ένα 208 100ρι EAT8 GT Line μπλε μεταλλικό.
Προέρχομαι από Fiat Bravo TJET 150ρι του 2008. Να ξέρετε διάβασα σήμερα που σας βρήκα όλο το θέμα, λέτε για αυξημένη κατανάλωση ακόμα και στα 7.5-8 λίτρα στην πόλη. Γελάω απλά, εγώ ξεπερνάω τα 10 με άνεση. Λέτε για κοπάνημα, γελάω περισσότερο! Έκανα test drive το 130ρι EAT8 και μου φάνηκε αρκετά πιο μαλακό από το δικό μου με τις εργοστασιακές 18' που βρίσκεις παντού.
Με κέρδισε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μόνο KIA Xceed θα έπαιρνα με 22, αλλά είχα ως απαίτηση το αυτόματο (το KIA πάει στα 26 με τέτοιο και λογικό, άλλη κατηγορία αυτοκίνητο).
Οικογένεια δεν έχω, το 90% των μετακινήσεών μου είναι στην πόλη όπου πολλές φορές τα 1,80 του Bravo είναι οριακά σε πλάτος, με 5 ποντους διαφορά θα είμαι πολύ ανετότερος. Δεν με ενόχλησε το μικρότερο μέγεθος ούτε το άνοιγμα των πίσω πορτών και οι μικρότεροι χώροι καθώς άντε σε κάνα ταξιδάκι 1 φορά το χρόνο να το χρειάζομαι... Θα ήθελα λιγάκι μόνο να με κολλάει πίσω όπως το Bravo μιας και έχουν παρόμοια ροπή για τα κιλά τους, αλλά ειλικρινά το μόνο που θα μου λείψει από το Bravo είναι η πανοραμική ανοιγόμενη οροφή.
Θα ήθελα επίσης να χωρέσει η διχρωμία (μαύρη οροφή) χωρίς να αλλάζει το τέλος ταξινόμησης, αλλά δεν χωράει για 30€ και δεν είναι διατεθειμένοι να μου κόψουν το 30ρι.
Δε βλέπω την ώρα να έρθει...!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
Θα ήθελα επίσης να χωρέσει η διχρωμία (μαύρη οροφή) χωρίς να αλλάζει το τέλος ταξινόμησης, αλλά δεν χωράει για 30€ και δεν είναι διατεθειμένοι να μου κόψουν το 30ρι.
Δε βλέπω την ώρα να έρθει...!
Κατ' αρχάς με το καλό να το παρακάνεις και καλοτάξιδο!
Για το 30άρι της διχρωμίας (και για οποιοδήποτε άλλο έξτρα) δεν είναι ότι δεν θέλουν να στο κόψουν, αλλά ότι δεν μπορούν να στο κόψουν από εκεί που μετράει, τη λιανική τιμή προ φόρων.
-
Με το καλό να το παραλάβεις κ να το χαρείς με Υγεία!!
το πήρες και στο καλύτερο χρώμα!!
-
Παιδιά σας ευχαριστώ! Για μένα άξιζε η GT Line γιατί με 2200€ βάζεις πολλά έξτρα, πραγματικά πολλά. Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω, μέχρι και τα touch led στην πλαφονιέρα ή το μαύρο εσωτερικό κάνουν διαφορά. Την προτίμησα από το να έπαιρνα ένα Allure 130ρι στα ίδια χρήματα. Άλλωστε 30 άλογα βρίσκονται και αργότερα...
Τώρα εντάξει η ημιαυτόνομη οδήγηση gimmick είναι δεν περιμένω κάτι, συν ότι όλα αυτά τα multimedia συστήματα των εταιρειών δε μου λένε τίποτα καθώς στο Bravo έχω βάλει μια car-specific οθόνη Android όπου κάνεις τα πάντα.
-
Πολύ καλή επιλογή!
Τα 100hp βέβαια θα είναι αισθητά λιγότερα απ' του Bravo πρώτον για...μαθηματικούς λόγους και δεύτερον γιατί ο t-jet είναι old school τουρμπάκι και δίνει άλλη αίσθηση. Το 208 είναι γραμμικό μέχρι αηδίας και εν τέλει πάει καλύτερα απ' ότι υποδεικνύουν τα 100hp αλλά και πάλι θαύματα δε γίνονται.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση προφανώς και δεν τίθεται θεμα σύγκρισης αφού θα είναι 2-2.5λτ πιο κάτω το 208 στις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Τα 7.5-8λτ φαίνονται πολλά σε κάποιους είτε γιατί ζουν σε χωριά ή κάνουν περιαστικές διαδρομές είτε γιατί οδηγούν diesel/αέριο είτε γιατί απλά σέρνονται στους δρόμους μην κάψουν κάνα λίτρο παραπάνω. Κατά τα άλλα για κλασικές αστικές διαδρομές με κίνηση κτλ που κάνουμε οι περισσότεροι είναι μια χαρά αναμενόμενα νούμερα.
-
Από αξιοπιστία δεν υπάρχει περίπτωση να σε προβληματίσει. Έχω το ίδιο μοτέρ με τα 110hp σε 208 πρώτης γενιάς FL εδώ και 3.5 χρόνια και δεν υπάρχει κανένα θέμα τόσο σε αυτό όσο και στα άλλα καμιά 100στη εταιρικά πετρέλαιο που διαχειρίζομαι. Οπότε μπορεί να είναι φρέσκο το μοντέλο αλλά τα μηχανικά του μέρη είναι πολύ δοκιμασμένα.
Εφόσον λοιπόν είναι τόσο συνειδητοποιημένη η επιλογή δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει!
-
Αξιοπιστία εννοώ και τα τριγύρω μπλιμπλίκια. Το Bravo σε κάποια πράγματα είναι αστέρι (ξέρεις ότι θα γυρίσεις το κλειδί και θα σε πάει εκεί που θέλεις ακόμα και με βλάβη), σε κάποια άλλα δευτερεύοντα όμως χωλαίνει (μα να μου μείνει το σκιάδιο στο χέρι εν μέσω διακοπών το καλοκαίρι πχ? Αλλά οκ του τα συγχωρώ, 12 ετών αυτοκίνητο είναι...). Αλλά anyway για 5 χρόνια (της εγγύησης) θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Θα συμφωνήσω, εξ' άλλου εγώ δεν το αγοράζω ως τέρας αξιοπιστίας ή έχοντας βλέψεις ότι είναι ένα 'ειδικό' αυτοκίνητο. Ένα αμαξάκι πόλης είναι σε όμορφο περιτύλιγμα, γεμάτο τεχνολογία που δε θα πει όχι και για μερικά ταξιδάκια το χρόνο στη μικρή μας Ελλάδα. Το πλήρωσα αδρά για αυτό που είναι γιατί με γοήτευσε. Με μοναδική προϋπόθεση το αυτόματο κιβώτιο και έως τα 22,5 χιλιάρικα που βαράει σκαλοπάτι το ειδικό τέλος ταξινόμησης, για αυτοκίνητα (και SUV) κατηγορίας B και C, έπαιρνα Giulietta Diesel TCT, Corolla CVT, i30 fastback DCT, Ceed DCT ακόμα και KONA με 170 άλογα DCT. Αυτοκίνητα μεγαλύτερα και γρηγορότερα από το 208. Ή με σαφώς λιγότερα χρήματα έπαιρνα RIO DCT με 7 χρόνια εγγύηση κι όλας ή το καινούριο Corsa EAT8. Αλλά σε όλα κάτι με χάλαγε, θες το παρωχημένο design μέσα, θες η τεχνολογία, θες η εξωτερική εμφάνιση. Το 208 μόλις το πρωτοαντίκρυσα στην έκθεση αυτοκινήτου σκέφτηκα 'οπππ τι είναι αυτό εδώ το ενδιαφέρον μικρούλι??'. Μπαίνοντας μέσα είπα 'το θέλω!'
Δεν είχα σκοπό να αλλάξω το Fiat, ευχαριστημένος είμαι.
Πολύ καλή επιλογή!
Τα 100hp βέβαια θα είναι αισθητά λιγότερα απ' του Bravo πρώτον για...μαθηματικούς λόγους και δεύτερον γιατί ο t-jet είναι old school τουρμπάκι και δίνει άλλη αίσθηση. Το 208 είναι γραμμικό μέχρι αηδίας και εν τέλει πάει καλύτερα απ' ότι υποδεικνύουν τα 100hp αλλά και πάλι θαύματα δε γίνονται.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση προφανώς και δεν τίθεται θεμα σύγκρισης αφού θα είναι 2-2.5λτ πιο κάτω το 208 στις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Τα 7.5-8λτ φαίνονται πολλά σε κάποιους είτε γιατί ζουν σε χωριά ή κάνουν περιαστικές διαδρομές είτε γιατί οδηγούν diesel/αέριο είτε γιατί απλά σέρνονται στους δρόμους μην κάψουν κάνα λίτρο παραπάνω. Κατά τα άλλα για κλασικές αστικές διαδρομές με κίνηση κτλ που κάνουμε οι περισσότεροι είναι μια χαρά αναμενόμενα νούμερα.
-
Πρώτες παιδικές ασθένειες ?
http://worldscoop.forumpro.fr/t13022p100-2019-peugeot-208-ii-p21
-
Στην πρώτη φωτό η πόρτα μοιάζει σχεδόν χτυπημένη...
Συγνώμη έτσι στο παρέδωσαν και δεν το πήρες χαμπάρι στον έλεγχο παράδοσης ή έγινε μετά την αγορά; Και σε πόσο χρονικό διάστημα, ποτέ πρόλαβε;...
-
Στην πρώτη φωτό η πόρτα μοιάζει σχεδόν χτυπημένη...
Συγνώμη έτσι στο παρέδωσαν και δεν το πήρες χαμπάρι στον έλεγχο παράδοσης ή έγινε μετά την αγορά; Και σε πόσο χρονικό διάστημα, ποτέ πρόλαβε;...
Δεν είναι δικό μου, το βρήκα στο forum του link.
-
Α sorry δεν το κατάλαβα. Ίσως είναι fake, ίσως όχι. Πάντως γενικά λένε καλό είναι να αφήνεις την γραμμή να ρολάρει κάνα 6μηνο πριν πάρεις αμάξι που πρωτοβγήκε...
-
e-208
-
θα βλέπουμε ποιο πολλά τέτοια συγκριτικά από εδώ και πέρα μάλλον.
Μου έκανε εντύπωση αυτό το σχόλιο 'Το 208, το οποίο δεν είναι και παράδειγμα ευρυχωρίας για την κατηγορία, είναι πιο άνετο με αισθητά πιο φαρδιά καμπίνα και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.'
έχω καιρό να οδηγήσω MINI αλλά δεν περίμενα να υπερτερεί εκεί το 208.
-
Τι σχεση εχει το βρετανικο mini
με τα βρερανικα στοιχεια με αυτο το πλαστικο πραγμα;
Το τελευταιο πραγματικο rover ή γενικως βρετανικο οχημα με βρετανικη αισθητικη, ακομα και υπο την σκεπη της bmw, ηταν το rover 75 , μετα ολα εγιναν πλαστικουρες και ιδια μεταξυ τους.
-
Καλημέρα,
Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω την έκδοση Allure με 100 άλογα και αυτόματο κιβώτιο EAT8.
Από τους κατόχους πως πάει από κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με επίσημα στοιχεία;
-
Ψαχνωντας να δω τις εκδοσεις. (Με τρωει μεσα μου, τα psa ειναι αγαπες!)
Επεσα εδω.
Οριστε εκδοση. Με τα φωτα του gt line, με ανοιχτοχρωμη εσωτερικη οροφη και πανοραμικη, με 3d πινακα οργανων, με 16αρες ζαντες και οχι 18 αρες και ολα οσα χρειαζομαστε στην ουσια.
Δεν μπορουσαν να κανουν μια τετοια εκδοαη και εδω;
-
Τελικά o χώρος αποσκευών είναι 310 ή 265 lt?
2019 Peugeot 208 II