-
E λοιπόν να σε πληροφορήσω ότι το Polo έχει ποιότητα κύλισης στο μ.ο. της κατηγορίας. Με DCC δεν έχω δοκιμάσει μιας και δεν παίζει να υπάρχει σε ελληνικό αυτοκίνητο πλην έκδοσης GTI κι αυτό ελέγχεται, αλλά έχοντας DCC στο Seat μου, να σου πω ότι κι αυτό δεν κάνει θαύματα. Πχ το comfort του DCC δεν έχει διαφορά απ΄ τη βασική ανάρτηση απλά σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις κατ' επιλογή και τη sport.
Το Fiesta και το 208 ας πούμε έχουν καλύτερη ποιότητα κύλισης με το 208 να είναι και αισθητά πιο αθόρυβο γενικώς ενώ ακόμα και το C3 είναι πιο άνετο αλλά αυτό δεν το βάζω στα τοπ γιατί έχει γενικά μία 'φθήνια' στο damping. Φαίνεται δηλαδή ότι έχει cost cutting η επιλογή της ανάρτησής του.
Ξαναλέω, δε το παίζω έξυπνος απλά έχω την τύχη να μπορώ να δοκιμάζω κατά καιρούς διάφορα και μάλιστα back to back οπότε είναι εύκολο να διακρίνω διαφορές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα και πλέον ελάχιστοι μύθοι της αυτοκίνησης διατηρούνται.
Μιλάμε πάντα για το 208 gt line με τις 17άρες και το 50άρι προφίλ ? Αν το έχει καταφέρει αυτό η peugeot αξίζει συγχαρητήρια .
-
Περιέργως...είναι σα να το έχω γράψει εγώ.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-peugeot-208-12-puretech-130-gt-line
-
Μια χαρά είναι η ανάρτηση στο c3 όπως και του fiesta και του polo. Ίσως και πιο smooth.
-
Πάλι τα κατάφερε η Peugeot να φτιάξει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο με θέση οδήγησης για νάνους.
-
Στα χρήματά του αγοράζεις παρόμοιας ποιότητας άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων, μέσα στα οποία κολυμπάς πέρα-δώθε με απλωτές.
-
Γύρισε ο susukis, κάποιος να τον μπλοκάρει...θα τα βγάλει όλα άχρηστα...
-
Σταματα βρε....πεζακιας ειμαι
-
Λοιπον το οδηγησα.... δεν κρατηθηκα και πηγα να το δω...αλλωστε αγαπω ακρετά τα πεζω.
Λοιπον, το αυτοκινητο δεν ειναι οπως τα περιγραφουν στα περιοδικα.
Συγκρινω με το swift μιας και αναφερθηκε πιο πανω
Εξηγουμε:
Οντως εχει 1 με 1,5 κλικ πιο ανετη αναρτηση απο ενα swift.... στα εγκαρσια κομματια ακουγεται και παλι θορυβος απο την αναρτηση αλλα το ακους σαν να φορας βαμβακι στα αυτια... το νιωθεις πιο αφρατο.
Μου θυμησε υπερβολικα το 308 mk1 σε αισθηση κυλισης. Με αυτο εχω κανει πολλα χιλιομετρα και το γνωριζω.
Τωρα το μοτερ των 1,2 λιτρων και των 100hp ειναι πραγματικα ραφιναρισμενο αρκετα καλα, αλλα φαινεται στην πραξη οτι ειναι τρικυλινδρο...και αυτό οχι στο ρελαντι, αλλα στην κυλιση. Δηλαδη ενω το turbo του δίνει τη δυνατότητα του τραβηγματος απο χαμηλά, εάν κινησε με 50χλμ/ωρα και βαλεις 5η σχεση (6ταχυτο ειναι) νιωθεις καποιες δονησεις σε ολο το αμαξωμα, στο swift 1,2 mild hybrid που οδηγησα αυτο δεν υπαρχει.
Το τιμονι ειναι ενα κλικ καλυτερο του swift, αλλα playstation... καμια σχεση με παλια ραλλακια και alfa romeo ή ακομα και με fiesta
Η αισθηση του κιβωτιου 1,5 με 2 κλικς χειροτερο του swift
Η οθονη του καντραν με το 3d panel ειναι απλα φανταστικη. Τελεια και παυλα. Ειναι απλα τελεια.
Οι χωροι 1,5 κλικ χειροτεροι του swift....
Λεπτομερειες τωρα:
Τα καθισματα απο πιαω θυμιζουν πολυ την xsara facelift, εχουν το ιδιο ακριβως υλικο και αισθηση με την xsara του τοτε.
Ο ηχος κλεισιματος απο τις πορτες ειναι χειροτερος απο του swift.
Το ταμπλο μαλακο...αλλα δεν μπορουσες να το πιασεις ετσι οπως ειναι η σχεδιαση του ταμπλό...οποτε αχρηστο τελειως...καλο ειναι να υπαρχει αλλα οκ. Προτιμουσα να ειναι μαλακο στο πανω μερος στις πορτες.
Τι αλλο;;;
Αααα
Μετα πηγα και ειδα το κορσα....
Το κορσα ειναι το 208 που θα επρεπε να ειναι αν δεν αγοραζεις κορδελες και φρου φρου.
Το κορσα μ αρεσει αρκετα να πω την αληθεια....
-
Οι χώροι του γενικά είναι μαζεμένοι , αλλά στην θέση οδήγησης χωράω πολύ άνετα και είμαι 1,94 .
-
Πιστεύω ότι ο Lap επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μου σχετικά με το 208 .Το λεβγιεδάκι του hybrid , η ποιότητα λειτουργίας του κινητήρα , οι χώροι για τους επιβάτες , κλείσιμο πόρτας (αλλά και πορτ μπαγκάζ θα προσθέσω εγώ ) το βάζουν μπροστά από το 208 ,ενώ το ταμπλό και η άνεση της ανάρτησης είναι καλύτερα στο 208 .
Εγώ θα θέσω και μια άλλη παράμετρο για τα μικρά αυτοκίνητα . Η μεγάλη διαφορά ενός μικρού αυτοκινήτου με ένα μεγαλύτερης κατηγορίας φαίνεται , κατά την ταπεινή μου γνώμη , όταν πάρεις ένα swift ,ένα 208 , ένα clio , ένα i20 , ένα yaris και το φορτώσεις 4 άτομα και αποσκευές . Εκεί θέματα ,όπως η ανάρτηση (απόσβεση και αντοχή ) , ο κινητήρας , τα φρένα κλπ δέιχνουν ότι το αυτοκίνητο είναι στα όριά του . Για αυτό είμαι σκεπτικός για μικρά αυτοκίνητα που φτάνουν τα 20-21.000 ευρώ . Προσωπικά είμαι υπέρ των αυτοκινήτων με μικρές διαστάσεις αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο κύριου αυτοκινήτου για μία οικογένεια , χωρίς να γίνονται μεγάλες υποχωρήσεις .
Για δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο , οικογένειας ή για το κύριο αυτοκίνητο εργένη ή νέου ζευγαριού είναι μια χαρά , αλλά μέχρι εκεί. Οπότε τα 22.000 που ζητάνε για ένα 208 τα θεωρώ πολύ υψηλό τίμημα που θα έχει μικρή ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό.
-
Νομίζω ότι αυτή η κατηγορία παίζει μέχρι τα 16-17000 € . Μετά υπάρχουν ελάχιστοι που τα αγοράζουν .
Από την άλλη μπορεί του Σουίφτ να έχει κάποια χαρακτηριστικά , αλλά μπροστά στο 208 , είναι σαν την συμπαθητική κοπέλα που λέμε για κάποια που είναι απλά αδιάφορη , μπροστά στην μ......ρα που όλοι θέλουμε ....
-
Από την άλλη μπορεί του Σουίφτ να έχει κάποια χαρακτηριστικά , αλλά μπροστά στο 208 , είναι σαν την συμπαθητική κοπέλα που λέμε για κάποια που είναι απλά αδιάφορη , μπροστά στην μ......ρα που όλοι θέλουμε ....
Σωστά, αλλά η μ....αρα θέλει και πολλά λεφτά για να δείχνει ωραία, αλλιώς θα την βλέπεις μόνιμα αγουροξυπνημένη, με τσίμπλες, χωρίς make up και με νυχτικιά. Για να είναι σέξι και ωραία θέλει πολλά φτιασίδια. Και εκεί είναι η αντίρρησή μου, σου δείχνουν κάτι απίστευτα όμορφα 208 και μετά βλέπεις το βασικό και νομίζεις ότι είναι άλλο αυτοκίνητο, μια γενιά πίσω! Και λές 'εγώ θέλω αυτό που οδήγησα' και σου λένε '¨βεβαίως, κοστίζει €27.000'!!!
-
Οχι βρε συ . Εξωτερικά δεν αλλάζει πολύ . Τώρα αν θέλεις αυτόματα και μεγάλους κινητήρες από αμάξια των 4 μ. με ιπποδυνάμεις δίλιτρων 10ετίας , εντάξει κάπου ξεφεύγεις...
-
Εξωτερικά αλλάζει λόγω των φώτων με το νύχι. Είναι πολύ διαφορετικό από μπροστά. Και με την βλακεία της εισαγωγικής, εαν θες τα full LED (για να είναι όμορφο εκτός από πρακτικό) πάς αναγκαστικά στην GT Line και φορτώνεσαι και ένα σωρό άλλα άχρηστα έξτρα που τα πληρώνεις. Μεγάλο φάουλ αυτό, άλλη μια ηλιθιότητα της εισαγωγικής.
Πιο δίλιτρο έβγαζε 100 ή και 130 άλογα?
-
Μιλάω για τα 130 και 155 άλογα . Την περασμένη δεκαετία πολλά δίλιτρα ήταν σε αυτό το εύρος . Βέβαια δεν ξέρω αν το 208 έχει τα 155 ή σταματάει στα 130 ...
-
Μιλάω για τα 130 και 155 άλογα . Την περασμένη δεκαετία πολλά δίλιτρα ήταν σε αυτό το εύρος . Βέβαια δεν ξέρω αν το 208 έχει τα 155 ή σταματάει στα 130 ...
Στα 155 ναι το καταλαβαίνω. Το 208 μέχρι 130 προς το παρόν, δεν έχει έκδοση με μεγαλύτερη ιπποδύναμη.
-
Ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει αυτό. Το Swift είναι τενεκές σε σχέση με το 208 σε θέματα κύλισης, ηχομόνωσης, συναρμογής, ποιότητας κατασκευής, gadget κτλ. Οι πίσω πόρτες του 208 πχ κλείνουν με καλύτερο ήχο απ' ότι του Golf.
-
Lap wrote:
Ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει αυτό. Το Swift είναι τενεκές σε σχέση με το 208 σε θέματα κύλισης, ηχομόνωσης, συναρμογής, ποιότητας κατασκευής, gadget κτλ. Οι πίσω πόρτες του 208 πχ κλείνουν με καλύτερο ήχο απ' ότι του Golf.
Καμία .Μα καμία σχέση. Το swift είναι γεροδεμένο και πανάλαφρο. Μην συγχέουμε το βαρύ με την ποιότητα κατασκευής.Όποιος το έχει , ξέρει τι ισχύει. Επίσης λειτουργούν όλα τα χειριστήρια άψογα, ο κινητήρας δεν καταλαβαίνεις καν αν δουλεύει και το κιβώτιο είναι για φίλημα.Στην κύληση λόγω του ότι είναι made in Japan , δυσανασχετεί σε κάποιες κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. Οι πόρτες και το πορτ μπαγκάζ κλείνουν με εξαιρετικό ήχο. Όσον αφορά τα gadget κοστίζουν τρελλά στο 208 και σε 3 χρόνια θα κάνει 10.000 σαν μεταχειρισμένο .Λίγο πιο κάτω από το swift που ακόμα θα τρέχουν τα 7 χρόνια εγγύηση......
-
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε λοιπόν. Κατ' εμέ δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο, οριακά ανήκουν στο ίδιο segment μιας και το Swift παίζει ενδιάμεσα στα mini και super mini. Υπάρχει λόγος που είναι τέτοια η διαφορά της τιμής (πέρα απ' την premium τιμολόγηση του 208) και αυτό φαίνεται στους περισσότερους τομείς αλλά κυρίως στα υλικά, στη συναρμολόγηση και στην απτή ποιότητα.
Μόνο το Mini και το Α1 μπορούν να συγκριθούν ευθέως με το 208 σε θέματα ποιότητας.
-
Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε έναν cute χαμάλη με κάτι που προσπαθεί να πλασαριστεί ως μπιζού. Αν θα το καταφέρει στη συνείδηση του κόσμου είναι άλλο θέμα.
2019 Peugeot 208 II