-
Για τις υπερβολικά σκληρές αναρτήσεις λένε και στο Autogefühl.
Δεν υιοθετώ την άποψή τους, φίλε Lap, όπως δεν υιοθετώ πλήρως την άποψη ενός αφιερώματος στο youtube ή σε κάποιο περιοδικό. Μου έχει κάνει εντύπωση, όμως, που δεν έχω βρει κανέναν να λέει 'To Corsa είναι το καλύτερο supermini σε...'
Αν υπάρχει κάποιος φίλος που το έχει οδηγήσει, πραγματικά θέλω ν' ακούσω την άποψή του.
-
Αρα εχει διαφορα δηλαδη.....ενδιαφερον...δεν το οδηγησα....πιστεψα πως ειναι ιδιο με το 208 που οδηγησα...
O matt watson...σε καποια με βρισκει συμφωνο οταν τα οδηγω και εγω σε καποια ομως οχι και τοσο.
Βεβαια δεν οδηγω supercars σαν αυτον.
Στα πεει θεαης οδηγηση του 208, το κολπο για να δεις τα οργανα αλλα και να μπορεις να κινησεις το γονατα απο κατω ειναι να τραβιξεις το τιμονι προς τα εσενα. Δηλαδη θυνιζει τη θεση οδηγηση ενος wrc, περιπου.
Εκει τη θεση αυτή την βρισκω αρνητικη καπως, διοτι αν μπω πιστα...οντως ειναι ωραια θεση...καθε μερα ομως μπες βγες για δουλειες....αραξε στο φαναρι, κουνα τα γονατα σου,...πιες καφε πιο αραχτος καθως περιμενεις και περιμενεις και περιμενεις...εκει αρχιζεις και νιωθεις στριμωχτα. Εκτος αν αποφασισεςι οτινθα βλεπεις τα 2/3 του πινακα οργανων. Τοτε ο.κ τελειο ειναι και με το μικρο τιμονακι, μια χαρα
Εντωμεταξυ τα uk specs σε αρκετα αυτοκινητα πολλες φορες εχουν πιο σκληρα σετ απς, ειναι παραδοση τους αυτο.
-
Είναι στο σημείο που αρχίζει να αναφέρεται στην οδηγική συμπεριφορά.
Άντε, βρε γάτε, οδήγησέ το να μας δώσεις τα φώτα σου.
-
Σύμφωνα με το CAR πάντως, το Corsa είναι πιο σφιχτό-κοφτερό από το 208 και πιο πολύ προς το Fiesta σε αυτόν τον τομέα, χωρίς όμως να φτάνει την κορυφαία συμπεριφορά του Ford (αλλά παίρνει 4 αστέρια, ενώ το 208 μένει στα 3).
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/vauxhall/corsa-hatchback/
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/peugeot/208-hatchback/
Όπως και να έχει, για το Opel καλύτερα να γράφουμε στο κατάλληλο θέμα.
-
Μωρε μια χαρα το βγαζει το κορσακι... μη ξεχνας οτι με τα χιλιομετρα γενικα και οι αναρτησεις μαλακωνουν, εστω λιγουλακι.
Δεν ξερω, δυσκολη αποφαση.
Παντως το 8 αρι το ζηλεψα....και η τοποθεσια εκει μοιαζει με την ελλαδα... και εκανα εικονα σε στροφιλικια με τα αυτακια....και μετα αραγμα με 8 η σχεση στον αυτοκινητοδρομο...
Αλλο πραγμα το αυτοματο
-
Ενδιαφερον θεματακι...θα το ψαξω...
Περιμενα να ειναι σχεδον ιδια....
Παντως εγω ειχα διαφορετικη αποψη απο αυτην που εγραφαν τα περιοδικα και δη εδω στους 4τροχους....στην παρουσιαση....
Νομιζα οτι θα οδηγουσα κατι το φοβερο, αλλα μπα.
Ενα peugeot 308 mk1 ειναι κατ εμε, με πολυ πιο ελαφρυ τιμονι, τα ξερω αρκετα καλα αυτα τα γαλλικα εκεινης της εποχης....με οντως εντυπωσιακο σχεδιασμο ο οποιος δυσκολευει τον οδηγο του λογω των διαστασεων της συγκεκριμενης κατηγοριας. Δηλαδη αυτο το εσωτερικο σε διαστασεις 308 θα ηταν κουτι.
Ο γατος θα μας πει....εχουν περασει αρκετα καλα αυτοκινητα απο τα χερια του...πιστευω θα βγαλει καλο συμπερασμα.
Μη παρεξηγουμαστε...ΔΕΝ ειναι κακο αυτοκινητο....αλλα οκ... εντυπωσιακο οντως ειναι.
-
Προσωπικά περίμενα το 208 να είναι καλύτερο σε θέμα ανάρτησης (οδήγησα την GT Line), με απογοήτευσε ελαφρώς για Peugeot. για τα δικά μου γούστα, το Φιέστα συνεχίζει να είναι στην κορυφή, ειδικά όσων αφορά την ποιότητα κύλισης.
-
Γενικό σχόλιο για όλα σχεδόν τα καινούρια μικρά . Σχεδόν όλα μα όλα κοπανάνε στους ελληνικούς αστικούς καρόδρομους. Ειδικά δε όταν μιλάμε για τις ''καλές'' εκδόσεις .Έχω κάνει την εκτίμηση ότι πιθανόν φταίνε 3 παράγοντες :
- Τα νέα μικρά είναι όλα ελαφρύτερα ,χωρίς να έχουν ακολουθήσει ακόμα οι εταιρίες ελαστικών με μαλακότερα πλαινά.
2.Το μέγεθος των ζαντών που μπαίνουν πλεόν στα μικρά και κατά συνέπεια το προφίλ των ελαστικών , δεν νομίζω ότι συμβαδίζει με τις αναρτήσεις(όχι ανεξάρτητη) ,των μικρών .
- Οι ελληνικοί απαράδεκτοι καρόδρομοι , με λακούβες , κακοτεχνίες,νεροφαγώματα και σαγρέ άσφαλτο , χειροτερεύουν την ήδη οριακή άνεση των μικρών .
Τώρα αναφέρομαι στον μέσο οδηγό . Ο οδηγός που έχει συνηθήσει σε χαμηλώματα ανάρτησης, προφίλ 40 κλπ τα βλέπει όλα άνετα .....
Απλά ο βαθμός του uncofortable αλλάζει . Αλλά uncofortable . Πάνε οι εποχές που ακούγαμε, σιδερώνει τις ανωμαλίες....
-
@Masterauto: Και εγώ έτσι πίστευα, μέχρι που οδήγησα το Φιέστα...αξίζει να το οδηγήσει κάποιος, όχι για το κράτημά του αλλά για την ποιότητα κύλισης (το έχει ξεχωρίσει και το Drive ως το μεγαλύτερο πελονέκτημά του), ακόμα και με τις 17αρες.
-
Πάντως το Corsa είναι τρελό ντιλ δεδομένου ότι έχει κοινά μηχανικά μέρη με το 208. Σήμερα μου στείλανε τιμοκατάλογο και το GS-line 130hp EAT8 έχει αρχική λιανικής τα 17.280€!! ΤΣΑΜΠΑ!
Εξίσου νορμάλ τιμές έχει και ο προαιρετικός εξοπλισμός. Πχ:
ηλεκτρικό χειρόφρενο: 100€
keyless start: 150€
matrix led: 700€ (τα eco led είναι στανταρ στα elegance & gs-line)Μόνο τα πακέτα αισθητήρων και κάμερας είναι κάπως τσιμπημένα αλλά όχι τίποτα φοβερό (450€).
-
Απλά τα αυτοκίνητα είναι αρκετά πιο σφιχτά σε σχέση με πριν 20-30 χρόνια. Δείτε φωτογραφίες από περιοδικά της εποχής πόσο έγερναν εκείνα στις στροφές και πόσο τα σημερινά. Βάλτε και τα λάστιχα με τα πολύ πιο χαμηλά πλαϊνά σήμερα. Δεν είναι πάντως και τόσο άβολα για να γίνεται θέμα...
-
Πάντως το Corsa είναι τρελό ντιλ δεδομένου ότι έχει κοινά μηχανικά μέρη με το 208. Σήμερα μου στείλανε τιμοκατάλογο και το GS-line 130hp EAT8 έχει αρχική λιανικής τα 17.280€!! ΤΣΑΜΠΑ!
matrix led: 700€ (τα eco led είναι στανταρ στα elegance & gs-line)Μόνο τα πακέτα αισθητήρων και κάμερας είναι κάπως τσιμπημένα αλλά όχι τίποτα φοβερό (450€).
Ακριβώς και αν δεν θες την Gs line και τον μαυρο εσωτερικό ουρανό ( τι μαλακια αυτη η μοδα) πας σε elegance με υφασμα και δερμα στα καθισματα ....οπως το gt line 208
Οι τιμες του corsa με τα 130 αλογα και το 8αρι ειναι καλυτερες της Ax! Κουλα (Baleno), στην τοπ εκδοση με το turbo 1.0 115 hp και το 6 αρι αυτοματο ενώ κατασκευαζοταν Ινδία και όχι στην Ευρωπη!!!!!!!!
-
το είδα σήμερα. Πολύ φιλικές τιμές καβγά το προτιμούσα απο το 208. Βέβαια από κάπου θα έχουν κόψει πχ οι τροχοί είναι μικρότεροι και φθηνότεροι.
ειδα και το 208 για να έχεις μπροστινούς αισθητήρες και full LED μόνο στην GT Line πράγμα που το κάνει λίγο ακριβο..
-
αυτοκινητου μεταξυ δυο ξαδερφων...οδηγησα και τα δυο,πολυ κοντα σαν αισθηση πισω απο το τιμονι.
Αγοραζεις ομορφια εξωτερικη και εσωτερικο μαγεια με 100 αλογα, 8αρι και εξοπλισμο τουμπανο με 22000 η γερμανο 130αρι με προσθηκες με καποια βασικα οπως ζαντες,κλιμα,τεμπελη,καμερα και συστημα παρκαρισματος και καποια ακομα με 20000? καθε βοηθεια και προταση-αποψη δεκτη
-
Παντως προσοχη....οδηγησες την φουλ τελεια εκδοαη στο ενα και την μεααια στο αλλο..για βαλε ολα τα καλουδια...διχρωμιες, δερματα , πανοραμικες οροφες, ηλεκτρονικο πινακα οργανων κτλ και στο corsa...ετσι θα ηταν πιο τιμια η συγκριση.
Γενικά το 208 πρεπει να εχει την πιο εντονη σχεδιαστκά προσωπικοτητα μαζι με το swift και ισως το c3. Και τα τρια ξεχωριζουν και δεν μοιαζει κανενα αλλο με αυτα.
-
την gt line οπως ειναι μαμα χωρις προσθετα και gs line με extra καμερες,τεμπελη,κλιμα και παλι η διαφορα ειναι χαωδης ως προς τον εξοπλισμο,βεβαια παλι οικονομικοτερο και +30 αλογα που ειναι το σημαντικοτερο
-
Έχω μπει στο 208 στις εκδόσεις allure και gtline και στο Corsa στις εκδόσεις Elegance και Gs Line.
Αν κρίνεις εξωτερικά δεν υπάρχει σύγκριση. Από τη μια έχεις τη Σκάρλετ Γιοχάνσον -που σε μερικούς ανώμαλους δεν αρέσει- και από την άλλη τη Βασούλα της διπλανής πόρτας, καλό κορίτσι κατά τ' άλλα.
Οδηγικά, πώς μπαίνει το καθένα στις στροφές, πόσο γρήγορα πιάνεις με την όπισθεν τα 100 σε ανηφόρα και άλλα τεχνικά θέματα δεν ξέρω, νεός οδηγός στους 4 τροχούς γαρ. Ακούω με προσοχή τι λένε τα υπόλοιπα παιδιά, που κάτι παραπάνω ξέρουν από εμένα, και προσπαθώ ν' αποφασίσω ποιο αμάξι θα παραγγείλουμε μέχρι το τέλος του μήνα.
Ξέρω, όμως, ότι πήγαμε τέσσερα άτομα στην αντιπροσωπεία της Peugeot, και τα τέσσερα μείναμε με το στόμα ανοικτό όταν το αντικρύσαμε. Προσωπικά, μου έχει κλέψει την καρδιά και ελπίζω να το παραγγείλουμε σε μερικές ημέρες.
-
VS
-
Δεν τίθεται θέμα για το ποιο από τα δύο συγγενικά μοντέλα είναι ομορφότερο/εντυπωσιακότερο. Όποιος όμως θέλει περισσότερο αυτοκίνητο για τα χρήματα που θα δώσει τότε το Κόρσα είναι η κατάλληλη επιλογή δεδομένου ότι τα μηχανικά μέρη είναι ίδια και είναι και τα τοπ της κατηγορίας.
-
Ο εξοπλισμός της gs line νομίζω ότι έχει αρκετές ελλείψεις . Για παράδειγμα η έλλειψη κλιμά . Ακόμα τα καλά led , και ο εξοπλισμός για το παρκάρισμα . Εγώ θεωρώ και υπερ χρήσιμο το ACC .
Αν προσθέσεις σε αυτά και το μεταλλικό είσαι σίγουρα στα 20.000 .Από την άλλη εμφανισιακά θεωρώ καλύτερο το 208 ,στο εξωτερικό αλλά και πιο ενδιαφέρον εσωτερικά . Από τα δύο συνολικά θα προτιμούσα το 208 .
2019 Peugeot 208 II