-
Λόγω της προστασίας των πεζών το έχασε, το λέει και το δελτίο τύπου του EuroNCAP.
-
Μόνο 4 αστέρια στα κρας τεστ. Για τα μπάζα τελικά το νέο 208.
Για να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα αξίζει να δούμε γιατί πήρε 4/5.
Με μια γρήγορη ματιά χωρίς καν να ανοίξουμε το pdf βλέπουμε ότι το έχει: 91% στην προστασία ενηλίκων, 86% παιδιών, 56% προστασία πεζών και 71% σύστημα ασφαλείας.
Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πλ χαμηλού σκορ στην προστασία πεζών και στα σύστημα ασφαλείας κόστισαν 1 αστέρι.
Για τα μπάζα μπορεί να χαρακτηριστεί η BMW 1 Series. Ενώ πήρε 5/5 έχει 83% ενηλίκων, 87% παιδιών, 76% πεζών και 72 σύστημα ασφαλείας.
-
Να προσέχουν οι πεζοί και όχι το πεζώ!
-
Κανένα πεντάστερο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί 'για τα μπάζα', μην ακούω αστειότητες τώρα...
-
Κανένα πεντάστερο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί 'για τα μπάζα', μην ακούω αστειότητες τώρα...
Όταν έχει 83% προστασία ενηλίκων & 87% παιδιών τότε ναι! 5/5 επειδή πήρε υψηλό % στην προστασία πεζών. Υποτίθεται ότι το τεστ έχει ως σκοπό να δείξει πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος. Πως ακριβώς η προστασία πεζών επηρεάζει την ασφάλεια των επιβατών?
Το 208 απέτυχε αλλά η σειρά 1 με διπλάσια αρχική τιμή πέτυχε...
-
Τι καψα και αυτή με το alarm...εμείς που παρκάρουμε με φλας δεν το πατάμε ποτέ
Να το έχω πατήσει 2-3 φορές μέσα σε ένα 6μηνο; να πω για τα κουμπιά για τα καθίσματα που τα δουλεύω κάθε μέρα, Οκτώβρη-Απρίλη, μάλισταquoted for emphasis.
Αυτό το καρκίνωμα με τη χρήση των αλάρμ, το χρωστάμε στους ταξιτζήδες...
-
kiloMeater wrote:
Τι καψα και αυτή με το alarm...εμείς που παρκάρουμε με φλας δεν το πατάμε ποτέ
Να το έχω πατήσει 2-3 φορές μέσα σε ένα 6μηνο; να πω για τα κουμπιά για τα καθίσματα που τα δουλεύω κάθε μέρα, Οκτώβρη-Απρίλη, μάλισταquoted for emphasis.
Αυτό το καρκίνωμα με τη χρήση των αλάρμ, το χρωστάμε στους ταξιτζήδες...
Σωστή η επισήμανση, αλλά αν κάτι έχει επικρατήσει, είναι βολικό να το χρησιμοποιούμε για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα στους δρόμους.
Από εκεί και πέρα όμως, το κουμπί του αλάρμ δεν είναι θέμα ευκολίας, αλλά ασφάλειας. Σε απότομα φρεναρίσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί τους ερχόμενους από πίσω (τα καινούρια αυτοκίνητα το κάνουν αυτόματα, αλλά τα παλιότερα όχι).
-
Κριμα να μην βγει σε gti εκδοση....
-
Σίγουρα θα το βγάλουν αργότερα σε έκδοση με τον 1600άρι με τα 200κάτι άλογα. Απλά θα κοστίζει περί τα 30 χιλιάρικα
-
Κριμα να μην βγει σε gti εκδοση....
Σίγουρα θα το βγάλουν αργότερα σε έκδοση με τον 1600άρι με τα 200κάτι άλογα. Απλά θα κοστίζει περί τα 30 χιλιάρικα
https://www.autoblog.gr/2019/10/05/h-peugeot-skotwnei-to-onoma-gti/
-
-
Adaptive cruise control εχει;;;
Πολυ ακριβο. Στα 21.000 φανταζομαι αγοραζεις το ερχομενο hybrid yaris με ολα μεσα εναντι του 208 και του αυτόματου 8 αριου με την τουρμποβενζινη και την λογικα διπλασια καταναλωση στα αστικα κεντρα
-
Θα έλεγα ότι έχει καλό εξοπλισμό , τα συστήματα ασφαλείας όλα και με το ακτιβ ,χτυπάει την αγορά , ενώ από το αλούρ και πάνω έχει πολλά πράγματα .
-
Καλησπέρα κύριοι. Αύριο Τετάρτη πάω να το δω με την γυναίκα (για την γυναίκα). Θα πάρει πρώτη αυτοκίνητο εκείνη τελικά. Έχουμε συνοποψήφια τα Yaris, Clio. Το 208 ακόμα δεν υπάρχει διαθέσιμο (Θεσσαλονίκη) για testdrive. Πέμπτη έχουμε testdrive Yaris 1.5 βενζίνη και Παρασκευή Clio 1000αρι. Εντυπώσεις για το 208 από αύριο βράδυ λοιπόν. Πάντως ως εικόνα τα 208/Clio είναι έτη φωτός μπροστά από το Yaris. Θα φανεί και στο αποτέλεσμα....
-
Ακριβό ειναι με πολλες ελλείψεις σε εξοπλισμό. Μόνο η GT Line εχει καλο εξοπλισμό. Γελασα με τους μηχανικά ρυθμιζομενους καθρεπτες (σαν το Panda ένα πράγμα) εν ετη 2020 και με τέτοια σχεδίαςη....αχαχα!!
-
Καλησπερα σας.
Μπορειτε να περιμενετε το νεο yaris;;;.....μηπως να παρεις εσυ καρο πρωτα;;;;
Λενε θα εχει αισθητη διαφορα...
Στα περι clio στα 16000 ευρω που το ειδα...δεν ενθουσιαστικα καθολου.
Τιποτα το ιδιαιτερο, μου θυμησε κλασικο γαλλικο δεκαετιας και σε πλαστικα και σε αισθηση κιβωτιου, χωρους κτλ
Στα 20.000 θα ειναι ωραιο, αλλά απαιτει πολλα χρη,ατα για να φανει.
-
Καλησπερα σας.
Μπορειτε να περιμενετε το νεο yaris;;;.....μηπως να παρεις εσυ καρο πρωτα;;;;
Λενε θα εχει αισθητη διαφορα...
Το σκέφτηκα και εγώ να περιμένουμε το νέο Yaris το καλοκαίρι του 2020 αλλά επειδή έχουμε ήδη δύο οχήματα (Octavia 5 2005 βενζίνη, Fiesta 2012 td) δεν θέλουμε να φορτωθούμε τρίτο αμάξι. Οπότε θα το πάρουμε στο όνομα του πεθερού ο οποίος έχει ένα σαπακι Astra 2005 μοντέλο. Θέλει να ξεφορτωθεί το Astra για να γλιτώσει τα φουσκωμένα τέλη οπότε θέλουμε να παραγγείλουμε άμεσα μεστον Δεκέμβρη το καινούργιο.
Για εμένα επίσης δεν έχει έρθει η ώρα. Θα περιμένω τα νέα 2008/Captur το β' εξάμηνο του 2020 καθώς αποφασίσαμε να κατέβουμε κατηγορία στην 'B-suv' για πρώτο αμάξι. Με τα νέα δεδομένα μεγεθών της επόμενης γενιάς 'B-suv' νομίζω θα είμαστε καλυμμένοι με 1-2 παιδιά (ακόμα δεν έχουμε).
-
Τσιμπημένο έως ακριβό το βρίσκω σε σχέση με το Clio.
Στους 100hp το Clio με 16.500 προσφέρει την Dynamic που μου δείχνει πιο σωστά και γεμάτα εξοπλισμένη (έχει FullLed απ'όσο είδα) από την αντίστοιχη Allure του 208 με τιμή 17.100. Η Allure 1.2 130 με το ΕΑΤ8 έχει όσο ή RS line EDC 130 του Clio (που κανονικά θα αντιστοιχούσε στην GT-line 130hp του 208,αλλά δεν υπάρχει).
Επίσης, ένα περιέργο ότι η διαφορά manual με αυτόματο στα 1.2 100hp στη ίδια έκδοση GT-line,είναι μόλις 600ευρώ (21.100 με 21.700)
Πολύ όμορφο μέσα-έξω,ντιζαϊνάτο το 208,αλλά στα μάτια μου το Clio φάνηκε πιο αυτοκίνητο overall.
-
Ακριβό ειναι με πολλες ελλείψεις σε εξοπλισμό. Μόνο η GT Line εχει καλο εξοπλισμό. Γελασα με τους μηχανικά ρυθμιζομενους καθρεπτες (σαν το Panda ένα πράγμα) εν ετη 2020 και με τέτοια σχεδίαςη....αχαχα!!
Για Allure πάμε και κάτι άκουσα ότι έχει πίσω ταμπούρα. Μου γύρισαν τα μυαλά και κατέβηκαν στις φτέρνες! Περισσότερα αύριο που θα πάρω προσφοράς. Έχεις 1000 δικιά για το Gt-line. Πολλά τα λεφτά για να το πάρεις πλήρες. Γι'αυτό και έβαλα όριο την έκδοση Allure.
-
Πολύ όμορφο μέσα-έξω,ντιζαϊνάτο το 208,αλλά στα μάτια μου το Clio φάνηκε πιο αυτοκίνητο overall.
Συμφωνώ 100% με όσα είπες. Για λόγους ψυχαναγκασμού (παράνοια, Ζυγός) θα ήθελα να 'setαρω' επιλογές με την σύζυγο αλλά αυτή τη στιγμή πιθανότερο βλέπω να πάμε στο Clio dynamic για την σύζυγο και αργότερα πρώτα ο Θεός Gt-line 2008 για εμένα...
Έχω σκαλωσει άσχημα με το εσωτερικό της Peugeot αλλά και με το EAT8...
2019 Peugeot 208 II