-
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι. Είναι λογικό να περιμένω έκπτωση σε καινούργια μοντέλα; Κι αν ναι, πόσο να περιμένω, ποιο ποσό θεωρείται φυσιολογικό για να πιέσω;
Όχι, να μην περιμένεις μεγάλη έκπτωση (εκτός εαν έχουν κάποιο προωθητικό), ειδικά σε τέτοια μοντέλα. Ίσως κάτι από €200-500 το πολύ.
-
Τόσο υπολόγιζα κι εγώ, να μου το αφήσει γυρω στα 19.200. Είδωμεν.
-
Σε αγγλικά περιοδικά διάβασα ότι ακόμα και το νέο Corsa είναι καλύτερο οδηγικά από το 208. Και φυσικά μετράει αυτό, καθώς πολλοί αγοραστές είναι πιτσιρικάδες ή 40άρηδες που έχουν ακόμα νεανική καρδιά. Εγώ για παράδειγμα, που είμαι εν δυνάμει αγοραστής της κατηγορίας, θα έπαιρνα το πιο στριφτερό.
-
Χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα 2 όταν πήγα στην έκθεση στο 208 μπήκα 4-5 φορές. Δεν ήθελα να βγω. Μιλάω για το GT line για να μην παρεξηγούμαι.
Μπαίνω και στο Clio και βγήκα πραγματικά σε 3'. Δεν μου άρεσε καθόλου. Μάλιστα μου έκανε και λίγο παλιό. Δεν μου έβγαζε αυτό του νέου μοντέλου.
Περί ορέξεως βέβαια..
-
Πήγα σήμερα στη VW, με τόσα που είχα ακούσει περίμενα να μη μου κόψουν ούτε ευρώ.
Κι όμως, μου έκοψαν 500 ευρώ στο Highline 115 DSG, το παίρνω με 19.000 με τέλη πινακίδες, τα πάντα όλα και άλλα 400 στο T-Cross με πιθανότητα, όπως είπε, να μου κόψει άλλα 200-300 ευρώ και να μου κάνει δώρο αισθητήρες και συναγερμό, άρα μιλάμε για 19.600-19.900 ευρώ.
Και η απορία μου είναι η εξής, είναι δυνατόν να σου κάνει τέτοια έκπτωση η vw και στο τέλος να καταλήγει να είναι πιο ακριβή η Peugeot από τη VW; Δηλαδή, το 208 κάνει όσο το T-Cross;
-
Φυσικά, γιατί να μην είναι δυνατόν? Ευθέως ανταγωνιστικές είναι οι δύο εταιρίες με την Peugeot μάλιστα να κινείται (και δικαίως) σε πιο premium μονοπάτια.
Απ' την άλλη είναι και θέμα timing γιατί στη μία περίπτωση έχουμε ένα μοντέλο μερικών εβδομάδων παρουσίας στην αγορά και στην άλλη έχουμε μοντέλα που πλησιάζουν στην ανανέωσή τους. Είναι και τέλος του έτους και είναι άγνωστο ποιος κατασκευαστής/εισαγωγέας είναι πιο κοντά στους στόχους του και άρα έχει την εμπορική πολιτική που έχει. Πάντως κακώς έχει επικρατήσει ότι η φάουβε δεν κάνει εκπτώσεις. Μια χαρά εκπτώσεις κάνει, όπως όλοι.
-
Peugeot 208 allure με αυτόματο κιβώτιο και έξτρα κάμερα οπισθοπορείας 19.500 με το κλειδί στο χέρι. Η έκπτωση ειναι περίπου 1050 ευρώ (μεταλλικό χρώμα και επιπλέον 450 ευρώ ακόμα).
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά πλέον...
-
Για εμένα το Allure έχει σοβαρές ελλείψεις, με κυριότερη τα φώτα LED. Καλύτερη επιλογή το GT, αν και φορτώνεσαι άχρηστο εξοπλισμό. Δες μήπως βάλεις και τα απλά LED στο allure, έχουν χαμηλή τιμή (γύρω στα €200).
-
Η χρυσή τομή είναι η Allure plus που έχει 2-3 πραγματάκια παραπάνω απ' την allure χωρίς να ξεφεύγει σε επίπεδα gt-line. Μάλιστα έχει περιθώριο για κάποια (βασικά κατ' εμέ) έξτρα όπως τα eco led (260€) και visio pack 2 (360€) χωρίς να αλλάζει κλίμακα. Θεωρώ με 20Κ και κάτι ψιλά παίρνεις ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο super mini που πιθανότατα είναι και το ποιοτικότερο αυτή τη στιγμή.
Εναλλακτικά παίρνεις το εξίσου καλό Corsa που του λείπουν μεν κάτι κόλπα τύπου 3D digital panel αλλά σου μένουν και κάμποσα € στην τσέπη.
-
Ποια είαι αυτή η έκδοση Στεφάν? Όταν πήγα πριν 2 εβδομάδες να το δω, δεν μου είπαν για τέτοια έκδοση. Καινούργια είναι ή είναι μόνο για εταιρικά?
-
Την έχει κανονικά ο τιμοκατάλογος που έχω και είναι ανάμεσα σε allure και gt-line. Δεν ξέρω αν για κάποιο λόγο δεν την αναφέρουν οι έμποροι γιατί η αλήθεια είναι και το προηγούμενο είχε allure plus και έγινε γνωστή μόνο προς το τέλος της διάθεσής του.
Αν ανέβαζε pdf θα έκανα upload τον τιμοκατάλογο και καμιά φώτο από το test drive αλλά έτσι όπως είναι το φόρουμ αυτό, τρέξε ψάξε γύρευε...
-
Την έχει κανονικά ο τιμοκατάλογος που έχω και είναι ανάμεσα σε allure και gt-line. Δεν ξέρω αν για κάποιο λόγο δεν την αναφέρουν οι έμποροι γιατί η αλήθεια είναι και το προηγούμενο είχε allure plus και έγινε γνωστή μόνο προς το τέλος της διάθεσής του.
Μάλλον είναι για εταιρικές πωλήσεις, γιατι δεν υπάρχει ούτε στον επίσημο τιμοκατάλογο, ούτε σο προσπέκτους που δίνουν στους πελάτες, ούτε στα τεχνικά που κυκλοφόρησαν με το δελτίο τύπου!
-
Όχι δεν είναι για εταιρικές. Για εταιρικές έχουν βγάλει έκδοση Business που δεν είναι διαθέσιμη στους εμπόρους παρά μόνο στις εταιρίες leasing.
-
Για εμένα το Allure έχει σοβαρές ελλείψεις, με κυριότερη τα φώτα LED. Καλύτερη επιλογή το GT, αν και φορτώνεσαι άχρηστο εξοπλισμό. Δες μήπως βάλεις και τα απλά LED στο allure, έχουν χαμηλή τιμή (γύρω στα €200).
Δίκιο έχεις όσον αφορά τα φώτα led, κι εγώ τα θέλω. Υπάρχει κάπου η λίστα με τον εξοπλισμό που μπορεί να τοποθετηθεί;
Στο επίσημο σάιτ δεν μου βγάζει διαμορφωτή για να δω τι μπορώ να βάλω.
-
Αυτά μπορούν να προστεθούν ως έξτρα στο 1.2 puretech 100hp Allure EAT8
Εφεδρικός τροχός 16' ZHJC 9,82 129,18 170,0
Εμπρός προβολείς Eco LED με αυτόματη ενεργοποίηση (Autolight) & αυτόματη λειτουργία
υαλοκαθαριστήρων
WV71 15,02 197,59 260,0
Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί 'Proximity' με Push-button Start και φωτισμό υποδοχής και αποχαιρετισμού YD07 20,79 273,56 360,0
Συναγερμός με περιμετρική προστασία, ογκομετρικό ανιχνευτή και υπερκλείδωμα AB08 20,79 273,56 360,0
Φυμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα και την πόρτα του χώρου αποσκευών VD09 5,78 75,99 100,0
Πανοραμική γυάλινη οροφή Cielo με χειροκίνητο σκιάδιο OK01 39,27 516,72 680,0
Visio Park 1 :- Κάμερα οπισθοπορείας 180° (παρέχει στην οθόνη αφής την εικόνα και μια προβολή του περιβάλλοντος
χώρου πίσω από το 208 σας)
WY38 15,02 197,57 260,0
Visio Park 2 : - Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός και πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση
- Κάμερα οπισθοπορείας 180° (παρέχει στην οθόνη αφής την εικόνα και μια προβολή του περιβάλλοντος
χώρου πίσω από το 208 σας)
WY24 20,79 273,56 360,0
Pack 'Safety Plus' : - Active Safety Brake με camera & Radar (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή
λειτουργία, αναγνώριση πεζού & ποδηλάτη)
ZVCA 24,26 319,15 420,0
Pack 'Drive Assist Plus' : - Active Safety Brake με camera & Radar (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή
λειτουργία, αναγνώριση πεζού & ποδηλάτη) - Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go
- Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist (διαθέσιμο
αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων)
ZVCC 56,60 744,68 980,0
Σύστημα Multimedia & Navigation με οθόνη αφής 10'' High Definition, 3D Navigation, λειτουργία Mirror
Screen triple play (Apple CarPlayTM / Android Auto / MirrorLink), Bluetooth, 4 θύρες USB (1 Type A Data
& 1 Type C Charging εμπρός + 2 θύρες Type A Charging πίσω), ραδιόφωνο DAB και 6 ηχεία (4 εμπρός + 2
πίσω)
ZJ17 45,05 592,71 780,0
Ασύρματη - επαγωγική φόρτιση κινητού (συσκευές συμβατές με το πρότυπο Qi) E301 13,86 182,37 240,0
Κίτρινο Faro μεταλλικό 2TM0 0,00 0,00 0,0
Λευκό Banquise παστέλ WPP0 12,70 167,17 220,0
Γκρι Artense μεταλλικό F4M0 33,50 440,73 580,0
Γκρι Platinium μεταλλικό VLM0 33,50 440,73 580,0
Μαύρο Perla Nera μεταλλικό 9VM0 33,50 440,73 580,0
Κόκκινο Elixir μεταλλικό έγχρωμης επίστρωσης VHM5 39,27 516,72 680,0
Λευκό Nacré περλέ μεταλλικό τριπλής επίστρωσης N9M6 39,27 516,72 680,0
Μπλε Vertigo μεταλλικό τριπλής επίστρωσης SMM6 39,27 516,72 680,0
- Κάμερα οπισθοπορείας 180° (παρέχει στην οθόνη αφής την εικόνα και μια προβολή του περιβάλλοντος
-
Φοβερός ο Stefan!! Ευχαριστούμε.
Εγώ δεν την έχω την λίστα, απλά μου την είχε δείξει ο πωλητής όταν κάναμε διαμόρφωση. Έχει πάρα πολλά έξτρα...μόλις δεις τον κατάλογο των έξτρα καταλαβαίνεις πόσ αλείπουν από την συγκεκριμένη έκδοση!!
-
@stefan147, σ' ευχαριστώ πολύ, respect!
Έχω προσθέσει το Visio Park 1, θα βάλω και τα led και τέλος. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο συναγερμός, αλλά αν πέσεις σε κανένα τσακάλι τι να σου κάνει ο συναγερμός...
-
Η έκδοση Allure Plus έχει επιπλέον της allure:
-
Peugeot Connect SoS
-
Σύστημα Multimedia & Navigation με οθόνη αφής 10'' High Definition, 3D , λειτουργία Mirror
Screen triple play (Apple CarPlayTM / Android Auto / MirrorLink), Bluetooth, 4 θύρες USB (1 Type A Data
& 1 Type C Charging εμπρός + 2 θύρες Type A Charging πίσω), ραδιόφωνο DAB και 6 ηχεία (4 εμπρός + 2
πίσω) -
Eπαγωγική Φόρτιση κινητού
-
Φυμε πίσω κρύσταλλα
-
VISIO PARK 1 Κάμερα οπισθοπορείας 180° (χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος)
οι δε τιμές στο site της Peugeot αναφέρουν:
1.2 100 Allure 17.100 / (EAT 19500)
1.2 100 Allure Plus 18.600 / (EAT 20.500)
1.2 100 GT Line 21.100 / (EAT 21.700)
1.2 130 EAT Allure 21.700
1.2 130 EAT Allure Plus 24.900
1.2 130 EAT GT Line 26.800
1.5 HDI 100 Allure 19.400
1.5 HDI 100 Allure Plus 20.400
1.5 HDI 100 GT line 21.600
-
-
@stefan147, σ' ευχαριστώ πολύ, respect!
Έχω προσθέσει το Visio Park 1, θα βάλω και τα led και τέλος. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο συναγερμός, αλλά αν πέσεις σε κανένα τσακάλι τι να σου κάνει ο συναγερμός...
Υπόψιν επειδή το έψαχνα τα eco led είναι τα απλά φανάρια με τα κάτοπτρα και 'λάμπες' led (smd δηλαδή). Υλοποίηση τύπου Leon, Civic, βασικού Q3 κλτ εξ' ου και η φιλική τιμή των 260€.
Τα full led που είναι και αυτορυθμιζόμενα, με προτζέκτορες, διαφορετικά drls κτλ είναι διαθέσιμα μόνο στη gt-line.
Εξυπακούεται φυσικά ότι και τα eco led είναι πολύ πολύ καλύτερα από τα αλογόνου και αξίζουν και με το παραπάνω τα επιπλέον χρήματα, εφόσον σε παίρνει βέβαια.
Αν με ρωτούσες πάντως για 100€ διαφορά θα έβαζα ασυζητητί το Visio pack 2 γιατί είναι τεράστια ευκολία οι μπροστινοί αισθητήρες ακόμα και για τόσο μικρό αυτοκίνητο. Όπως επίσης θα το χτύπαγα άνετα σ' αυτό το φοβερό κίτρινο μεταλλικό που μάλιστα είναι χωρίς χρέωση. Το test drive που είχα αυτές τις μέρες ήταν στο κόκκικο Elixir που είναι επίσης φανταστικό αλλά εξωφρενικά ακριβό. 680€ για χρώμα σε super mini είναι τρελά λεφτά πιστεύω.
-
Υπόψιν επειδή το έψαχνα τα eco led είναι τα απλά φανάρια με τα κάτοπτρα και 'λάμπες' led (smd δηλαδή). Υλοποίηση τύπου Leon, Civic, βασικού Q3 κλτ εξ' ου και η φιλική τιμή των 260€.
Τα full led που είναι και αυτορυθμιζόμενα, με προτζέκτορες, διαφορετικά drls κτλ είναι διαθέσιμα μόνο στη gt-line.
Πολύ σωστά τα λές (έχουν και άλλη σχεδίαση, χωρίς τις 'νυχιές').
Και φυσικά στην Ευρώπη μπορούν να τοποθετηθούν τα Full LED και στην allure, αλλά εδώ κλασσικά ο Συγγελίδης αποφάσισε να μην τα δίνει διαθέσιμα ώς έξτρα...τραγικός!.
2019 Peugeot 208 II