-
Ε σχετικό είναι αυτό. Η Allure με τη gt-line για το 100αρι ΕΑΤ8 έχουν διαφορά 2.100€ η οποία μου φαίνεται αρκετά δικαιολογημένη βάσει του τι παίρνεις. Τα full led θα τα έδινε γύρω στα 700-900€ οπότε ίσως να κανιβάλιζε μετά τη gt-line.
Άποψή μου είναι ότι allure και allure plus έπρεπε να έχουν στανταρ τα eco led και αλογόνου να έχουν μόνο οι βασικές εκδόσεις που απευθύνονται κυρίως σε εταιρικούς στόλους.
-
Παιδιά, να σας ρωτήσω κάτι.
Η Peugeot τι τιμές έχει για ανταλλακτικά και service; Φθηνές, κανονικές ή ακριβές;
Επίσης, ισχύει αυτό που ακούγεται για τη vw, ότι όσον αφορά ανταλλακτικά και service είναι φαρμακείο;
-
Η Πεζώ είναι σχετικά νορμάλ....η vw σε κάνει να βγεις από την αντιπροσωπεία να δεις αν μπήκες σε vw ή Lamborghini...
-
Να καταλάβω , 20-21.000 ευρώ για μικρό ΙΧ , με κατανάλωση 7-8 λίτρα και αμφίβολη αξιοπιστία . Νομίζω ότι είναι υπερβολικό.
Υπάρχουν καλύτερες επιλογές με πολύ λιγότερα χρήματα.
-
Η αμφίβολη αξιοπιστία πως ακριβώς προκύπτει? Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές?
Το 208 δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε (σχετικά) έχοντες που δε βάζουν τόσο ψηλά το κριτήριο vmf στην επιλογή του αυτοκινήτου τους.
-
Η αμφίβολη αξιοπιστία πως ακριβώς προκύπτει? Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές?
Το 208 δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε (σχετικά) έχοντες που δε βάζουν τόσο ψηλά το κριτήριο vmf στην επιλογή του αυτοκινήτου τους.
Είναι υπερβολικά ακριβό . Το swift GLX HYBRID έχει τον ίδιο εξοπλισμό με 4000-5000 λιγότερο .MADE IN JAPAN και 7 χρόνια εγγύηση. Νομίζω με καλύτερη φημολογούμενη αξιοπιστία και μεταπώληση από PEYGEOT. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό το 208 ,λέω ότι είναι υπερβολικά ακριβό . Και η κατανάλωσή του είναι τσιμπημένη .
-
Νομίζω ότι ένα μέρος του επιπλέον κόστους είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού μόλις μπεις και στα δύο αμάξια....
-
Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο οχημάτων. Δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό και οριακά ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Κατά τα αλλά εάν γίνει back to back σύγκριση των δύο είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς από που προκύπτει αυτή η διαφορά στην τιμή.
Τα περί αξιοπιστίας και κατανάλωσης τα αφήνω απ' έξω καθώς δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να μπορούμε να βασιστούμε.
-
Νομίζω ότι ένα μέρος του επιπλέον κόστους είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού μόλις μπεις και στα δύο αμάξια....
Έχω μπει και στα 2. Η διαφορά δεν είναι 5000 ευρώ . Και όσον αφορά την αξιοπιστία, την εγγύηση και την κατανάλωση , νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση.....
-
Το να μπεις δεν αρκεί. Τα 5Κ δε φαίνονται μόνο στην απτή ποιότητα και τα υλικά που προφανώς έχουν χαώδη διαφορά υπέρ του Peugeot. Τα 5Κ φαίνονται (κυρίως) στις καλύτερες επιδόσεις, το καλύτερο κιβώτιο (τόσο το manual όσο και το αυτόματο), την πολύ ανώτερη ποιότητα κύλισης, την πολύ ανώτερη ηχομόνωση και τα διάφορα κόλπα που δεν είναι καν διαθέσιμα στο Suzuki (πχ digital panel).
Γενικώς το Swift είναι μία αξιοπρεπέστατη πρόταση που δεν παύει όμως να είναι budget πρόταση και άρα τίθεται αντιμέτωπο με ανάλογες κατασκευές. Κάποιος που κοιτάει Audi A1, Mini Cooper, 208 και άντε βία και Polo, δεν κοιτάει ταυτόχρονα και Swift.
-
And the winner is: Peugeot 208
[b]Το Peugeot 208 είναι το «Αυτοκίνητο του 2020».[/b]
Oι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Peugeot 208 ως «Αυτοκίνητο του 2020».
Η επιλογή έγινε με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, το Peugeot 208 βγήκε νικητής μιας αμφίρροπης μάχης με το Kia XCeed.
Αναλυτικά οι βαθμοί που απονεμήθηκαν σε κάθε αυτοκίνητο έχουν ως εξής:
Peugeot 208 412
KIA XCeed 396
Renault Clio 329
VW T-Cross 222
Citroen C5 Aircross 216
Skoda Scala 216
DS 3 Crossback 208
Mazda 3 179
Audi A1 177
Suzuki Jimny 145
Στoυς εκλέκτορες του θεσμού ανήκει o Σωτήρης Τσαντίλης, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, ο οποίος κατένειμε τις ψήφους του ως εξής:
Peugeot 208 18
KIA XCeed 16
Renault Clio 14
DS 3 Crossback 9
Skoda Scala 9
Mazda 3 8
VW T-Cross 8
Citroen C5 Aircross 7
Audi A1 6
Suzuki Jimny 5
-
Το να μπεις δεν αρκεί. Τα 5Κ δε φαίνονται μόνο στην απτή ποιότητα και τα υλικά που προφανώς έχουν χαώδη διαφορά υπέρ του Peugeot. Τα 5Κ φαίνονται (κυρίως) στις καλύτερες επιδόσεις, το καλύτερο κιβώτιο (τόσο το manual όσο και το αυτόματο), την πολύ ανώτερη ποιότητα κύλισης, την πολύ ανώτερη ηχομόνωση και τα διάφορα κόλπα που δεν είναι καν διαθέσιμα στο Suzuki (πχ digital panel).
Γενικώς το Swift είναι μία αξιοπρεπέστατη πρόταση που δεν παύει όμως να είναι budget πρόταση και άρα τίθεται αντιμέτωπο με ανάλογες κατασκευές. Κάποιος που κοιτάει Audi A1, Mini Cooper, 208 και άντε βία και Polo, δεν κοιτάει ταυτόχρονα και Swift.
Δεκτά αυτά . Αυτό που δεν καταλαβαίνει κάποιος, που θα κάνει αυτήν την κίνηση , είναι ότι πάλι θα έχει ένα μικρό αυτοκίνητο , με ότι συνεπάγεται αυτό . Προσωπικά έχω κάνει test drive σχεδόν όλα τα μικρά (όχι το 208 ακόμα) , όλα έχουν θέματα ηχομόνωσης και όλα (ειδικά στις καλές εκδόσεις με τις μεγάλες ζάντες ) κοπανάνε. Μιλάω για την αίσθηση στην οδήγηση.
Το Mini είναι icon οπότε είναι μια κατηγορία μόνο του.Τώρα αν κάποια έχουν digital copkit ή καλύτερη φάσα , δεν νομίζω να τα κάνει αυτόματα premium. Η κατηγορία γενικά είναι budjet. Και για αυτό θεωρώ αστροδιαστημικά τα 21.000 για 208 , το οποίο σε 4 χρόνια μεταχειρισμένο θα κάνει 10.000.
-
Προσωπικά, τα λεφτά δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια.
Τα δουλέψαμε σκληρά με την κυρά μου και επειδή είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο θέλουμε κάτι που θα είναι ασφαλές και ωραίο, να χαίρεσαι να το οδηγείς. Δεν περίμενα να προσανατολίζομαι προς το 208, αλλά μου έκαναν πολύ καλή προσφορά.
Οι άλλες μου επιλογές είναι το Polo Highline (19.000), T-Cross (19.800 με πιθανότητα να πέσει άλλα 300-400 ευρώ) και το νέο Opel Corsa Elegance. Στο Opel περιμένουμε να δούμε αν δικαιούμαστε έκπτωση επειδή η γυναίκα είναι μέλος του Opel Partners.
Ένα πράγμα που με χαλάει στο 208 είναι ότι δεν μπορώ να βάλω ειδοποίηση τυφλού σημείου, αλλά μόλις πήγαμε στην αντιπροσωπεία και το είδαμε, το ερωτευθήκαμε, ήθελα να το πάρω και να φύγω. Μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μού έβγαλε τέτοιο συναίσθημα.
-
Μα το μικρό αυτοκίνητο γιατί να είναι πρόβλημα? Οι περισσότεροι που αγοράζουν από αυτή την κατηγορία το κάνουν λόγω διαστάσεων πρωτίστως και μετά όλα τα άλλα. Επίσης τα αυτοκίνητα γενικότερα έχουν ακριβύνει κι αυτό μας φαίνεται γιατί αντίστοιχα δεν έχουν αυξηθεί τα εισοδήματά μας αλλά αυτό είναι δικό μας πρόβλημα, όχι της Peugeot και της κάθε Peugeot.
Eγώ θα πρότεινα μία βόλτα με το 208 πάντως γιατί είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Φθηνό δεν είναι προφανώς αλλά έχει πολλά περισσότερα που το κατατάσσουν στα premium, πέρα από το digital cockpit ή τα συστήματα ασφαλείας.
Γενικώς και πέρα από στερεότυπα και προσωπικές αγκυλώσεις, καλό θα είναι όσοι είμαστε λάτρεις της αυτοκίνησης να υπολογίζουμε πλέον την Peugeot σαν premium (ή near premium εάν θέλετε) κατασκευαστή γιατί τέτοιος είναι. Έγινε η αρχή με το 3008 mk2 και η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή.
-
Προσωπικά, τα λεφτά δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια.
Τα δουλέψαμε σκληρά με την κυρά μου και επειδή είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο θέλουμε κάτι που θα είναι ασφαλές και ωραίο, να χαίρεσαι να το οδηγείς. Δεν περίμενα να προσανατολίζομαι προς το 208, αλλά μου έκαναν πολύ καλή προσφορά.
Οι άλλες μου επιλογές είναι το Polo Highline (19.000), T-Cross (19.800 με πιθανότητα να πέσει άλλα 300-400 ευρώ) και το νέο Opel Corsa Elegance. Στο Opel περιμένουμε να δούμε αν δικαιούμαστε έκπτωση επειδή η γυναίκα είναι μέλος του Opel Partners.
Ένα πράγμα που με χαλάει στο 208 είναι ότι δεν μπορώ να βάλω ειδοποίηση τυφλού σημείου, αλλά μόλις πήγαμε στην αντιπροσωπεία και το είδαμε, το ερωτευθήκαμε, ήθελα να το πάρω και να φύγω. Μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μού έβγαλε τέτοιο συναίσθημα.
Δεν ήξερα ότι το σκέπτεσαι προσωπικά .Δεν είχα διαβάσει από την αρχή. Αν το έχεις οδηγήσει και σου έβγαλε την ποιότητα μεγαλύτερου αυτοκινήτου ,προχώρα με τα χίλια . Στην εμφάνιση και εμένα μου αρέσει .Για το T-cross για ποια έκδοση μιλάς ? Το έχω οδηγήσει και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις πάντως .Και το opel πάντως με 3-4 βασικά εξτρά φτάνει τις 20.000.
-
Το πόσο αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για ένα προϊόν που επιτελεί την ίδια λειτουργία, αλλά έχει ανώτερο design ή/και ποιότητα ή/και 'όνομα' ή/και αναγνωρισιμότητα, είναι κάτι που δεν αποτιμάται με αντικειμενικά κριτήρια.
Κλασσικότερο παράδειγμα όλων ίσως είναι το τζιν παντελόνι. Όλα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά και είναι φτιαγμένα από το (σχεδόν) ίδιο υλικό, αλλά υπάρχει αγοραστικό κοινό και για τα τζιν των 15 Ευρώ της λαϊκής και για τα 501 των 100 Ευρώ και για τα Armani των 300 Ευρώ.
-
Καλό χρυσό το 208 και όλα τα καινούρια Peugeot αλλά αυτό το πράγμα που πρέπει να έχεις το τιμόνι αγκαλιά για να βλέπεις τον πίνακα οργάνων είναι τουλάχιστον λάθος...
Μιλάμε ότι σε πλήρη περιστροφή του τιμονιού, σχεδόν ακουμπάει τα γόνατα...
-
Η πρώτη έκδοση, η Life. Αυτόματο 115 άλογα. Από 20.350 μου το αφήνουν 19.800 με το κλειδί στο χέρι, ίσως να μου κόψουν και κάτι ακόμα, όπως είπα παραπάνω.
Η VW έχει πολύ καλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά φοβάμαι το κόστος των σέρβις και τα ανταλλακτικά. Επίσης, οι εκπομπές του T-Cross είναι στα 114, ενώ του 208 μόλις 96, αν θυμάμαι καλά.
Το Opel με μεταλλικό χρώμα και Park & Go Pack βγαίνει 19.036 χωρίς πινακίδες κλπ. Η Opel ως τώρα δεν μου έχει κάνει καθόλου έκπτωση. Το 208, 19.500 με το κλειδί στο χέρι.
-
Το πόσο αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για ένα προϊόν που επιτελεί την ίδια λειτουργία, αλλά έχει ανώτερο design ή/και ποιότητα ή/και 'όνομα' ή/και αναγνωρισιμότητα, είναι κάτι που δεν αποτιμάται με αντικειμενικά κριτήρια.
Κλασσικότερο παράδειγμα όλων ίσως είναι το τζιν παντελόνι. Όλα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά και είναι φτιαγμένα από το (σχεδόν) ίδιο υλικό, αλλά υπάρχει αγοραστικό κοινό και για τα τζιν των 15 Ευρώ της λαϊκής και για τα 501 των 100 Ευρώ και για τα Armani των 300 Ευρώ.
Το Armani είναι εγνωσμένο premium product . Την αναγνώριση λόγω label θα την απολαύσεις σίγουρα . Η peugeot είναι wanna be premium . Ένα το κρατούμενο. Και δεύτερο και κυριότερο το παντελόνι δεν περιμένει να το μεταπουλήσεις μετά από 3-4 χρόνια.....
-
Το 208 είναι ένα κομψοτέχνημα και για αυτό θα το αγοράσει οποίος το αγοράσει. Αν πας να κανείς οικονομοτεχνική σύγκριση με αλλά αυτοκίνητα της κατηγορίας και μικρότερη τιμή η με αλλά αυτοκίνητα της μεγαλύτερης κατηγορίας με την ίδια τιμή δεν πρόκειται να το αγοράσεις ποτέ.
2019 Peugeot 208 II