-
Όταν έχω τις ακριβε(ί)ς τιμές θα τις ανεβάσω.
-
Χρονια πολλα και καλα με υγεια σε ολους. Καλως σας βρηκα, ειμαι επιδοξος αγοραστης του Captur
Ναι, ετσι εχουν τα πραγματα. Ενδιαφερομαι για τον 1000αρι κινητηρα με LPG και βενζινη, ο οποιος στην εκδοση Dynamic συμφωνα με το Site κοστιζει κατι παραπανω απο 21,000€. Χθες, λοιπον, στην αντιπροσωπεια με ενημερωσαν πως η εν λογω εκδοση πλεον ξεκιναει στα 21,980, διχως να συμπεριλαμβανεται μεταλλικο χρωμα (+600), διχρωμια (+300) , λοιπα εξοδα κλπ κλπ.
Σημερα εκανα και Test Drive το αυτοκινητο - το βενζινοκινητο των 1000κεκ/100hp (διχως LPG). Αυτο που λιγο με 'ξενερωσε' ηταν το οτι οσο οδηγουσα, αν ειχα το δεξι μου χερι στον μοχλο των ταχυτητων, ενιωθα καποιους 'κραδασμους' στο χερι, κατι που μου εκανε αρνητικη εντυπωση - αυτους τους κραδασμους δε τους νιωθω ουτε καν στο μικρουλι Peugeot 208 που εχω στην κατοχη μου αυτη τη στιγμη. Ειναι ιδεα μου, ειμαι υπερβολικος, ή είναι φυσιολογικο;
Κατα τα αλλα, το αυτοκινητο μου φανηκε εξαιρετικο, απλως με προβληματισε (περα απο αυτο το θεμα με το μοχλο ταχυτητων) και η αυξηση στην τιμη - αν και δυστυχως αυτο ειναι θεμα 'κακου timing' για μενα, μια που τετοιες αυξησεις εχουμε σε ολα τα μοντελα.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!
Οι αντιπρόσωποι έχουν νέο τιμοκατάλογο για το Captur, οι οποίες έχουν ανέβει όσο και στο Clio V πρόσφατα. Δηλαδή 1.000 με 1.500 ευρώ σε τιμές καταλόγου. Ευτυχώς όχι σε επίπεδα Duster. Και εδώ ο 1.0άρης βενζίνη έπεσε στα 90 άλογα ένω το αέριο παραμένει στα 100.
Επίσης έχουν τιμές και εκδόσεις τόσο για το υβριδικό με τα 140 άλογα (το ίδιο σύνολο με το Clio V) όσο και για το plug-in με τα 160.
Όταν έχω τις ακριβείς τιμές θα τις ανεβάσω.
-
Απλα ειναι πιο σφιχτός ο επιλογέας για καλυτερη αισθηση και νιωθεις τα γραναζια. Απολυτα λογικο. Αν δεν νιωθεις τιποτα τοτε υπαρχει και δυσκολια στην αλλαγη σχεσεων.
Μια χαρα ειναι.
-
Επίσης έχουν τιμές και εκδόσεις τόσο για το υβριδικό με τα 140 άλογα (το ίδιο σύνολο με το Clio V) όσο και για το plug-in με τα 160.
Είδα στο γαλλικό site της Renault πως στο Captur δεν είναι ο full hybrid του Clio με τα 140hp.Αν κατάλαβα είναι mild hybrid που προσφέρεται και με manual και με το EDC κιβώτιο,αποδίδει 260Νm ροπή (αντί 240 του 130 hp), με ~ 0,5sec καλύτερο 0-100 και 3-4 km/h καλύτερη τελική.Επίσης εχει 133-134 grCO2 στο WLTP (αντί για 124-129 στο NEDC του υπάρχοντος των 130hp).
-
Γενικά μην αφήνεις το χέρι στον επιλογέα,
https://carbrokers.gr/συνήθειες-που-φθείρουν-το-αυτοκίνητο/
αν θες LPG νομίζω είναι μονόδρομος, αν σου αρκεί βενζίνη το 2008 Allure ίσως σε ικανοποιήσει περισσότερο σε πολλά θέματα. Αυτά τα 2 και το Puma νομίζω είναι το τοπ 3 στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, δύσκολα να κάνεις λάθος με ένα από αυτά.
-
Αυτό δεν το ήξερα, σ' ευχαριστώ πολύ. Το επιπλέον κόστος του LPG δεν με απασχολεί, ξέρω ότι θα το αποσβέσω. Γιαυτό και πάω σε αυτή την έκδοση.
Έχω οδηγήσει το 2008, η allure εκδοση ηταν απο τα πρωτα αυτοκινητα που είδα όταν ξεκινησα να ψαχνω. Δυστυχως ή ευτυχώς δεν με βόλεψε καθόλου στην οδήγηση. Δεν μου άρεσε που έπρεπε να βλέπω τον πίνακα πάνω από το τιμόνι και όχι μέσα από αυτό, δεν μου άρεσε ούτε η αίσθηση του μικρού τιμονιού.... Δεν ξέρω, δεν με βόλεψε καθόλου. Επιπλέον το Captur μου αρέσει περισσότερο αισθητικά - και φυσικά δεν συνάντησα αυτά τα 'θεματα' που σου ανεφερα με το 2008.
Όσο για το Puma, στην πολη που μενω δυστυχως δεν υπαρχει αντιπροσωπεία Ford.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
αν θες LPG νομίζω είναι μονόδρομος, αν σου αρκεί βενζίνη το 2008 Allure ίσως σε ικανοποιήσει περισσότερο σε πολλά θέματα. Αυτά τα 2 και το Puma νομίζω είναι το τοπ 3 στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, δύσκολα να κάνεις λάθος με ένα από αυτά.
-
Αυτό δεν το ήξερα, σ' ευχαριστώ πολύ. Το επιπλέον κόστος του LPG δεν με απασχολεί, ξέρω ότι θα το αποσβέσω. Γιαυτό και πάω σε αυτή την έκδοση.
Έχω οδηγήσει το 2008, η allure εκδοση ηταν απο τα πρωτα αυτοκινητα που είδα όταν ξεκινησα να ψαχνω. Δυστυχως ή ευτυχώς δεν με βόλεψε καθόλου στην οδήγηση. Δεν μου άρεσε που έπρεπε να βλέπω τον πίνακα πάνω από το τιμόνι και όχι μέσα από αυτό, δεν μου άρεσε ούτε η αίσθηση του μικρού τιμονιού.... Δεν ξέρω, δεν με βόλεψε καθόλου. Επιπλέον το Captur μου αρέσει περισσότερο αισθητικά - και φυσικά δεν συνάντησα αυτά τα 'θεματα' που σου ανεφερα με το 2008.
Dublin wrote:
Τέλεια! διάλλεξε χρώμα και καλοτάξιδο!
-
Χαχα, αν σου πω οτι πραγματικα δυσκολευομαι; Το πορτοκαλι / μαυρο μου φαινεται πολυ.. εντονο για τα δεδομενα, το γκρι-μαυρο πολυ συνηθισμενο, το μπλε μαυρο μια μεση λυση... Ομως μου αρεσουν και τα 3 αυτα και δεν ξερω που να καταληξω. Σταματαω εδω τον προβληματισμο μου γιατι θα με παρουν με τις πετρες ( 'Προβληματα που εχει ο κοσμος!....' )
Nefilim wrote:
Dublin wrote:
Τέλεια! διάλλεξε χρώμα και καλοτάξιδο!
-
Λευκο ή ασημι..... Δειχνει ογκώδες και ιδιαιτερα στο ασημι φαινονται οι καμπυλες της λαμαρινας
-
Λευκο ή ασημι..... Δειχνει ογκώδες και ιδιαιτερα στο ασημι φαινονται οι καμπυλες της λαμαρινας
Εγώ είμαι fan του λευκού. Το πρώτο expression που παράγγειλα ήταν λευκό όμως όταν πήρα απόφαση για να πάω σε dynamic υπήρχε μόνο 1 ασημί μαύρο το οποίο και πήρα. Τώρα που το βλέπω μου αρέσει πολύ περισσότερο από το λευκό μαύρο. Βέβαια αυτά ειναι γούστα...
-
Το άσπρο είναι λίγο ξεπερασμένο πλέον, έχει γεμίσει ο τόπος. Είναι εντάξει για μικρά και εργαλεία που δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά το ένα το καλό σου να έχει ένα ωραίο χρώματακι να γουστάρεις. Τώρα μόλις στο περπάτημά μου είδα ένα 2008 πέρλα και πάλι άσπρο μου φάνηκε..
Εγώ είμαι μπλε/γκρί τελευταία.
-
Ευχαριστω για τις προτασεις σας παιδια. Το ασημι - μαυρο ειναι το αυτοκινητο σε αυτο το review? https://www.youtube.com/watch?v=rzufsbAjLfo&ab_channel=trcoff.gr
-
Υπάρχουν πάντως ετοιμοπαράδοτα κομμάτια με παλιό τιμοκατάλογο σε πολλές εκδόσεις.
-
Καλός ήρθες , χαίρομαι που δεν ακούς συρίνες (βλέπε Dublin) που προσπαθούν να προσηλυτίσουν κόσμο στα 2008 ! Εγώ έχω το πορτοκαλί με μαύρη οροφή LPG Dynamic , τα τρία ποιο δυνατά χρώματα είναι το πορτοκαλί , το κόκκινο και το μπλε !Στην lion είχαν ένα κόκκινο στην αυλή πήγαινε να το δείς αν έρθεις Αθήνα ! και το μπλε τα σπάει . Αν έδινα παραγγελία τώρα ίσως να ρίσκαρα με άλλα χρώματα όπως τα 3 που βλέπεις στο βίντεο !
EDIT: Μην πάρεις πορτοκαλί και γίνουμε πολλοί , πάρε από τα άλλα
![](iframe width=)
-
Στα 3 αυτά B-suv (2008,Captur,Puma), έχουν βγάλει πολύ όμορφα γκρι,μπλε και κόκκινα μεταλλικά.
-
Καλός ήρθες , χαίρομαι που δεν ακούς συρίνες (βλέπε Dublin) που προσπαθούν να προσηλυτίσουν κόσμο στα 2008 !
: Μην πάρεις πορτοκαλί και γίνουμε πολλοί , πάρε από τα άλλα
Χαχα! Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σπρώξιμο τα συγκεκριμένα, πουλάνε πολύ καλά και τα 2, και το Puma βεβαίως βεβαίως.
-
Εμένα πάντως ο κουμπάρος μου που έκλεισε το πούμα το είχε αποκλείσει εντελώς το captur λόγω πορτ μπαγκαζ και χώρων πίσω, όπως και το εσωτερικό δεν του άρεσε. Εγώ δεν έχω άποψη για το αμάξι γιατί δεν το έχω δει από κοντά.
-
Το είδα χθες στην Λ. Μαραθώνος, ήταν μπροστά μου και πάταγε αρκετά το γκάζι. Αρκετά 'πρισμένο' και φωνάζει από μακρυά ότι είναι κροσόβερ. Θυμίζει πάρα πολύ το προηγούμενο, αλλά ο μεγαλύτερος όγκος διακρίνεται. Ωραία σχεδίαση.
Αυτό που δεν μου άρεσε (και το καταλαβαίνω και εγώ ως πρώην κάτοχος αυτής της κατηγορίας) είναι ότι πολλοί αγοράζουν SUV/Crossover και θεωρούν ότι έχουν μικρομεσαία σβέλτα σπορτίφ χάτσμπακ. Και αυτό το διαπίστωσα και χθες. Δεν είναι έτσι όμως. Για αυτό θέλει προσοχή στους δρόμους και οι ιδιοκτήτες να κατανοούν τα όρια του αυτοκινήτου τους και την κατηγορία τους.
-
Εμένα πάντως ο κουμπάρος μου που έκλεισε το πούμα το είχε αποκλείσει εντελώς το captur λόγω πορτ μπαγκαζ και χώρων πισω, όπως και το εσωτερικό δεν του άρεσε. Εγώ δεν έχω άποψη για το αμάξι γιατί δεν το έχω δει από κοντά.
Αν εξαιρέσεις το mega box, έχουν σχεδόν τα ίδια λίτρα και το captur έχει και ρεζέρβα standart(αλλά όχι και στο lpg), για τους πίσω χώρους οι ποιο πολλοί εδώ το βρήκαν 'κοντό' εμένα μια χαρά μου φάνηκε, αλλά από εσωτερικό είναι η νύχτα με την μέρα σε σχεδίαση το puma το βάζω λίγο ποιο πάνω από το βαρετό kamiq και το παλιακο vitara άντε και του aircross! Όπως και να έχει Captur - 2008 - Puma είναι η αφρόκρεμα στην κατηγορία και το cx30 αλλά δεν πλησιάζετε οικονομικά!
-
Το είδα χθες στην Λ. Μαραθώνος, ήταν μπροστά μου και πάταγε αρκετά το γκάζι. Αρκετά 'πρισμένο' και φωνάζει από μακρυά ότι είναι κροσόβερ. Θυμίζει πάρα πολύ το προηγούμενο, αλλά ο μεγαλύτερος όγκος διακρίνεται. Ωραία σχεδίαση.
Αυτό που δεν μου άρεσε (και το καταλαβαίνω και εγώ ως πρώην κάτοχος αυτής της κατηγορίας) είναι ότι πολλοί αγοράζουν SUV/Crossover και θεωρούν ότι έχουν μικρομεσαία σβέλτα σπορτίφ χάτσμπακ. Και αυτό το διαπίστωσα και χθες. Δεν είναι έτσι όμως. Για αυτό θέλει προσοχή στους δρόμους και οι ιδιοκτήτες να κατανοούν τα όρια του αυτοκινήτου τους και την κατηγορία τους.
Δίκιο έχεις ως προς στην χρήση το κάθε αμάξωμα για την δουλειά που προορίζεται . Όπως έχω πει δεν το έχω ζορίσει ακόμα σε στροφές , αλλά γυρνώντας προχθές από περιφερειακό Αιγάλεω που έχει κάποια πολύ ανοιχτά 's' και με συνδυασμό την λίγο μεγάλη ταχύτητα μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι σταθερό -στιβαρό και δεν παλαντζάρει πέρα - δώθε ( νομίζω και αυτό ήταν το πρόβλημα σου με το aircross?) με εξέπληξε ευχάριστα ένιωσα σιγουριά ! Τώρα για ποιο πολλές στροφές δεν ξέρω , αν σπάσω την καραντίνα την πρωτοχρονιά και πάω Αλεποχώρι θα σου πω !
Renault Captur II