-
@lap said in Renault Captur II:
Πω νταλκας! Ωραίο!!!
Ουαου. Εντυπωσιακή δουλειά. Ολοκαίνουργιο!!!
Το γεγονός ότι έβαλες ολοκαίνουργια μέρη και δεν σου τράβηξαν τα παλιά αλλάζει τα πάντα...Προσπαθήσαμε να ισιώσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά δεν έλεγε και πολλά ίσως κάποιος "παραδοσιακός" φαναρτζής να το έφτιαχνε πιο καλό αλλά νομίζω ο τεχνίτης που ασχολήθηκε με το αμάξι μου φαίνεται ( στα δικά μου μάτια ) ότι όντως έχει κάνει καλή δουλειά με τις κόλες και τις πόντες ...
Πάρε άλλο ένα
Youtube Video -
Και μετά απο 4 μήνες και κάτι ψιλά έφτασε η ώρα να αποχωριστώ το Fiat 500x , θα μου λείψουν λίγο τα γκάζια του και περισσότερο το αυτόματο κιβώτιο αλλά δεν θα μου λείψει καθόλου η κατανάλωση του (9,5/100 ), ευχάριστο αυτοκίνητο που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια ανέβηκε πολύ μιας και το θεωρούσα μία καθαρά life style επιλογή μόνο και μόνο επειδή είναι το"500" , αφού έφαγε όλο το ξύλο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις και στις αγγαρείες ήρθε η ώρα να πάει πίσω στην εξυπηρέτηση πελατών πλυμένο - γυαλισμένο - αρωματισμένο .
Καψούρα welcome home
-
-
Ααα ξέχασα να πώ πως το τιμολόγιο ήταν στα 7.158ε και με κάποιες γενναίες εκπτώσεις -45% στο φανοποιείο- βαφείο και -15% στα ανταλλακτικά έφτασε τελικό ποσό 5.234 ΜΟΝΟ για μία τζούφια στούκα ...
-
-
Θα το βάλω και στις τεχνικές απορίες αν δε βρω απάντηση εδώ :
Αυτές οι 2 USB θύρες είναι που μπορώ να συνδέσω το κινητό στο infotainment , μπορώ από την πίσω πλευρά που μπαίνουν οι φίσες να βγάλω μια γραμμή usb? Θέλω να ενώσω το aa wireless αλλά δεν θέλω το καλώδιο να ξεκινάει από μπροστά .Ξέρουμε κάποιον ηλεκτρονικό- ηλεκτρολόγο που ίσως να θέλει να κάνει αυτή την δουλειά ? Θα ήταν προτιμότερο να πάω σε έναν κομπιουτερά που έχει καλύτερες γνώσεις σε θύρες usb?
Και εδώ ένα με τα καλώδια να φαίνονται
-
@yem said in Renault Captur II:
Θα το βάλω και στις τεχνικές απορίες αν δε βρω απάντηση εδώ :
Αυτές οι 2 USB θύρες είναι που μπορώ να συνδέσω το κινητό στο infotainment , μπορώ από την πίσω πλευρά που μπαίνουν οι φίσες να βγάλω μια γραμμή usb? Θέλω να ενώσω το aa wireless αλλά δεν θέλω το καλώδιο να ξεκινάει από μπροστά .Ξέρουμε κάποιον ηλεκτρονικό- ηλεκτρολόγο που ίσως να θέλει να κάνει αυτή την δουλειά ? Θα ήταν προτιμότερο να πάω σε έναν κομπιουτερά που έχει καλύτερες γνώσεις σε θύρες usb?
Και εδώ ένα με τα καλώδια να φαίνονται
Στο puma το ενα usb στην κονσολα φαινοταν λιγο και το δευτερο μεσα στον τεμπελη ψιλο αχρηστο...
Ηρθε η ωρα που με το aa wireless πραγματικα εκανε την δουλεια που έπρεπε....
Αν καταφερεις και σου βγαλει προεκταση usb στον τεμπελη θα σωθεις....
-
Πήρα τηλέφωνο για service , είναι το ετήσιο παρότι έχω μόνο 6.500χλμ . Ο υπεύθυνος συνεργείου είπε ότι δεν χρειάζομαι αλλαγή λάδια - φίλτρα και θα κάνουμε μόνο αλλαγή φίλτρου καμπίνας , κάρτα καυσαερίων , κάτι τυπικούς ελέγχους κτλ μου είπε αν θέλω κάνουμε Full Service αλλά αυτός βάση το service book προτείνει όχι.
Ενδιάμεσα εγώ είχα αλλάξει λάδια φίλτρα ( προβλεπόμενα ) , να αλλάξω λάδια έχω κάνει μόνο 3.500χλμ τι λέτε ? -
Το βιβλίο service σου τι λέει;
Υποθέτω 15.000χλμ ή ένα έτος.
Οπότε με δεδομένο ότι κάνεις 6-7.000χλμ. ετησίως κι έχεις ήδη αλλάξει στα 3.500, θα πρότεινα να μην αλλάξεις και περιμένεις για όταν κλείσεις 1 έτος για λάδια (σε κάποιους μήνες) ή "συντονίζεις" κι αλλάζεις τώρα,ώστε να συμπίπτει η αλλαγή με το ετήσιο service. -
@panormus772 said in Renault Captur II:
Οπότε με δεδομένο ότι κάνεις 6-7.000χλμ. ετησίως κι έχεις ήδη αλλάξει στα 3.500, θα πρότεινα να μην αλλάξεις και περιμένεις για όταν κλείσεις 1 έτος για λάδια (σε κάποιους μήνες) ή "συντονίζεις" κι αλλάζεις τώρα,ώστε να συμπίπτει η αλλαγή με το ετήσιο service.Μάλλον σε μπέρδεψα, έκλεισε χρόνο με μόνο 6500χλμ (λόγο covid και ατυχήματος) σωστά το Service book λέει κάθε 15κ ή χρόνο αλλά Ο υπεύθυνος συνεργείου παρόλα αυτά είπε ότι είναι οκ να περιμένω τα 15κ για αλλαγή μιας και τα 6500 είναι πολύ λίγα.
-
Οπότε με δεδομένο ότι κάνεις 6-7.000χλμ. ετησίως κι έχεις ήδη αλλάξει στα 3.500, θα πρότεινα να μην αλλάξεις και περιμένεις για όταν κλείσεις 1 έτος για λάδια (σε κάποιους μήνες) ή "συντονίζεις" κι αλλάζεις τώρα,ώστε να συμπίπτει η αλλαγή με το ετήσιο service.Μάλλον σε μπέρδεψα, έκλεισε χρόνο με μόνο 6500χλμ (λόγο covid και ατυχήματος) σωστά το Service book λέει κάθε 15κ ή χρόνο αλλά Ο υπεύθυνος συνεργείου παρόλα αυτά είπε ότι είναι οκ να περιμένω τα 15κ για αλλαγή μιας και τα 6500 είναι πολύ λίγα.
Εγώ Yem θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις γιατί είσαι στο χρόνο πάνω για να ξεμπερδεύεις και να μην μπερδεύεσαι αργοτερα
-
Δεν μπερδεύτηκα. Κατάλαβα ότι άλλαξες λάδια π.χ. στους 6 μήνες,οπότε για να συμπληρώσεις έτος για λάδια θες άλλο ένα 6μηνο περίπου.Αλλά,έτσι θα έχεις πάντα διαφορά φάσης με το ετήσιο service (αφού δεν συμπληρώνεις το όριο των χλμ. για να τα κανεις ταυτόχρονα).
15.000 απ'ότι φαίνεται δεν κάνεις σε ένα έτος, θες λίγο παραπάνω,οπότε ούτε του χρόνου.Γι αυτό συμφωνώ με alex, καν'τα τώρα όλα,για να μην μπερδεύεσαι στο μέλλον με χλμ. ή χρόνο. -
Μιας και κοιτούσε γνωστός μου, πλέον το Captur προσφέρεται μόνο με τον 1000αρη στην χώρα μας; Είτε βενζίνη είτε LPG?
https://www.renault.com.gr/cars/captur/specifications-and-equipment.html
Δεν βλέπω κάτι άλλο στο site -
@babisstinson said in Renault Captur II:
Μιας και κοιτούσε γνωστός μου, πλέον το Captur προσφέρεται μόνο με τον 1000αρη στην χώρα μας; Είτε βενζίνη είτε LPG?
Δεν βλέπω κάτι άλλο στο siteΣτο site δεν έχει άλλα υπάρχει και ο 1.3 κανονικά (χθες ρώτησα στον Σφακιανακη για λογαριασμό φίλου)
-
@babisstinson said in Renault Captur II:
Δεν βλέπω κάτι άλλο στο siteΕκεί που λέει "Μοντέλα",θα επιλέξεις όχι το απλά "Επιβατικά",αλλά το "Επιβατικά ηλεκτρικά κι υβριδικά".Εκεί έχει το 1.3 mehv (και κάποια στιγμή -αν κι όταν ίσως έρθει- από του χρόνου και το full hybrid 145hp)
-
Εχετε δίκιο. Καλά ποιος σκέφτηκε να τα διαχωρίσει έτσι; Πφφφ
Ευχαριστώ! -
Πως θα είχε σασπένς η μέρα σου; Να λες και ένα ευχαριστώ!!!
-
@dpit said in Renault Captur II:
Η εκδοση που θα παω ειναι η dynamic...
Οι βασικες μου ερωτησεις ειναι 3:
1.Αν η καταναλωση ειναι γυρω στο 8χιλ ανα 100 χιλιομετρα(καθως κανω καθε μερα 45 χιλ για δουλεια κ πισω)
2.Αν τα 100 αλογα τα βγαζουν περα για ενα ταξιδι με ταχυτητα 130-140 (οχι κατι extreme)...πχ με ενα παιδι κτλ...στο μελλον
Καθως το αμαξι δν εχω σκοπο να το κρατησω για 2-3 χρονια*
3.Αξιοπιστια μεχρι στιγμης...Ευχαριστω...:)
1.Στο αέριο θα είσαι 8-10 (πιο κοντά στο 10) σε συνθήκες Αθήνας με κίνηση και σταμάτα ξεκίνα σε στενάκια .Εθνικη και ανοιχτό δρόμο απο τα 100-130 θα είσαι στο 6-7 max, με το 6άρι σασμάν φαντάζομαι θα πηγαίνει πιο ξεκούραστα με 140
2. Εγώ με τις επιδόσεις δεν έχω πρόβλημα κάτι θυσιάζεις κάτι κερδίζεις , φορτωμένος με 2 παιδιά που έχω κάνει κοντινές εκδρομές εθνική και στροφές σε επαρχιακό με πήγε μια χαρά.
ΑΝ τα χιλιόμετρα σου δεν είναι όλα σταμάτα ξεκίνα στην πόλη δες και κανένα diesel γιατί κάνεις αρκετά χιλιόμετρα .
3. Από ζημιές δεν έχω να σου πω κάτι εκτός από ένα πρόβλημα στο κομπρεσέρ του κλιματισμού που είχαν κάποιοι σε περσινά μοντέλα 2020 ( αυτά με το 5άρι σασμάν) και 2-3 άκουγαν λίγο αέρα από την κολώνα πίσω από τον οδηγό . Αυτές ήταν ας το πούμε οι "τακτικές βλάβες" οι οποίες ήταν ίδιες και στο Ιταλικό Forum που εκεί έχει καλό δείγμα λόγο μεγάλων πωλήσεων . -
Καλημέρα
Είμαι πολύ προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να αγοράσω
Capture lgp (dynamic) η Arkana
Αν ήξερα ότι δεν θα έχω πρόβλημα να ταξιδεύω επαρχία με 3 άτομα και μια βαλίτσα θα αγόραζα capture (23.300)
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ;
Το πρόβλημα μου δεν είναι η διαφορά 3.000€
Αλλά κάνω 1500 Χμ το μήνα και θα προτιμούσα το lpg
Ευχαριστώ πολύ -
@ntinos1957 said in Renault Captur II:
Καλημέρα
Είμαι πολύ προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να αγοράσω
Capture lgp (dynamic) η Arkana
Αν ήξερα ότι δεν θα έχω πρόβλημα να ταξιδεύω επαρχία με 3 άτομα και μια βαλίτσα θα αγόραζα capture (23.300)
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ;
Το πρόβλημα μου δεν είναι η διαφορά 3.000€
Αλλά κάνω 1500 Χμ το μήνα και θα προτιμούσα το lpg
Ευχαριστώ πολύ1500 δεν είναι λίγα αλλά ούτε και πολλά βέβαια εξαρτάται που τα κάνεις, αν πχ είναι όλα μέσα στην πόλη ή μόνο εθνική. Εμείς είμαστε 4μελης οικογένεια με 2 μικρά παιδιά δεν μπορώ να πω ότι παίζουμε μπάλα αλλά δεν λείπουν οι χώροι. Αν είσαστε 3μελης που λες θα είσαστε άνετοι . Το Arkana είναι πολύ πιο μακρύ από το captur κατά σχεδόν 40 πόντους και 7-8 πόντους φαρδυτερο δεν το λες και φιλικό για πόλη αν δεν έχεις γκαράζ στο σπίτι και στην δουλειά.
Renault Captur II