-
Ο πεθερός μου είχε ενα 204 και μετά ένα 505.Mia xara όλα.
Μετά πήγε σε BMW και του έφεξε. -
Το ίδιο με τον @dublin , ένα 306 του πατέρα το κρατήσαμε μέχρι το 2010 με 100κ εκτός απο αισθητήρα λάμδα που αλλάχτηκε 2 φορές στον Πετιμεζά δεν μας είχε βγάλει κάτι άλλο . Το μοναδικό που λυπήθηκα όταν το έδωσα για να πάρω την φώκια .
Μετά ένα 407 του 2005 το έχουμε ακόμα αλλά δεν έχει πολλά χιλιόμετρα , εκτός από την κεντρική οθόνη του ac που μαύρισε από τον ήλιο και την ασφαλειοθήκη που αλλάξαμε δεν έχει βγάλει κάτι άλλο .
Σημείωση ότι και στα 2 τα service γίνονταν όπου νάναι και κάνανε ότι νάναι , συνήθως τα βασικά λάδια/φίλτρα και στα βαριά βαριά και κανένα ιμάντα -
@yem said in Peugeot 5008 (SUV):
Το ίδιο με τον @dublin , ένα 306 του πατέρα το κρατήσαμε μέχρι το 2010 με 100κ εκτός απο αισθητήρα λάμδα που αλλάχτηκε 2 φορές στον Πετιμεζά δεν μας είχε βγάλει κάτι άλλο . Το μοναδικό που λυπήθηκα όταν το έδωσα για να πάρω την φώκια .
Μετά ένα 407 του 2005 το έχουμε ακόμα αλλά δεν έχει πολλά χιλιόμετρα , εκτός από την κεντρική οθόνη του ac που μαύρισε από τον ήλιο και την ασφαλειοθήκη που αλλάξαμε δεν έχει βγάλει κάτι άλλο .
Σημείωση ότι και στα 2 τα service γίνονταν όπου νάναι και κάνανε ότι νάναι , συνήθως τα βασικά λάδια/φίλτρα και στα βαριά βαριά και κανένα ιμάνταγιεμ ομως η οθονουλα η κεντρικη εχει μισο χαρτι και χαλαει συνεχεια... ενας σκοτσεζος τις φτιαχνει και του δινει τα 500, αλλιως η αντιπροσωπεια εχει κατι μαλακιες που δεν ταιριαζουν! γαλλοι.... παθων σε 407 που ειχα δανειστει περιμενωντας τη ντελτα και τελικα καλυτερα να κινιομουνα με βαν χουλ. και καιει και η στάιλις σκαφη 20 και
-
Ναι καίει το κώλο του , κυριολεκτικά , και δεν πάει βήμα . Ήταν η πρώτη έκδοση με τα 117 ατίθασα , μετά το έβγαλε νομίζω με 125 .
Μέσα στην πόλη είναι ανυπόφορο κακή ορατότητα - μεγάλο μέγεθος - αργή απόκριση γκαζιού και περίεργη θέση οδήγησης είναι μερικά πράγματα που με κάνουν να μην το οδηγώ ποτέ .
Βέβαια απο τότε είχαν οι Γάλλοι φουλ έξτρα εκδόσεις που τώρα τα πληρώνεις -αν τα βρείς- -
Ποτέ δεν έφτιαχναν ποιοτικά αυτοκίνητα οι Γάλλοι. Είχαν κάποια επιμέρους πλεονεκτήματα σε θέματα που είναι καλοί και έχουν τεχνογνωσία σα λαός. Σαλόνι και αναρτήσεις κυρίως.
Στα μηχανολογικά θέματα κυρίως μοτέρ και ακόμα περισσότερο στα ηλεκτρολογικά ήταν ένα δράμα.
Νεώτερος που ασχολιόμουνα πιο πολύ με τεχνικά και συνεργεία, έβλεπα τα μαστόρια να μπαίνει Γαλλικό στο μαγαζί και ν' ανατριχιάζουν. Μπουρδέλα τ' ανεβάζανε, μπουρδέλα τα κατεβάζανε. Κάποιοι είχαν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ που δεν τα αναλάμβαναν καθόλου.
Το αν έχουν βελτιωθεί οι νεότερες γενιές αυτοκινήτων δεν το ξέρω. Πολύ αμφιβάλλω όμως και τα καινούργια εξέλιξη των παλιών θα είναι, πάνω στην ίδια βάση θα χτίζονται. -
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
Σημείωση ότι και στα 2 τα service γίνονταν όπου νάναι και κάνανε ότι νάναι , συνήθως τα βασικά λάδια/φίλτρα και στα βαριά βαριά και κανένα ιμάνταγιεμ ομως η οθονουλα η κεντρικη εχει μισο χαρτι και χαλαει συνεχεια... ενας σκοτσεζος τις φτιαχνει και του δινει τα 500, αλλιως η αντιπροσωπεια εχει κατι μαλακιες που δεν ταιριαζουν! γαλλοι.... παθων σε 407 που ειχα δανειστει περιμενωντας τη ντελτα και τελικα καλυτερα να κινιομουνα με βαν χουλ. και καιει και η στάιλις σκαφη 20 και
Δεν τα ξέρετε καλά. Οι οθόνες μαύρισαν διότι καιγόταν ένα λαμπάκι απο πίσω το οποίο άλλαζε...δωρεάν. Δεν ήταν αυτόφωτες. Μετά το 2005-2006 βελτιώθηκαν κάπως με καλύτερες ταινίες και δεν χαλούσαν εύκολανμε τη ζέστη. Ήταν της sagem νομίζω.
-
@andya3. Είχαν κάποια θέματα αξιοπιστίας αλλά ήταν πολύ καλοί κινητήρες. Απλά οι μαστόροι που πήγαινες ήταν άσχετοι από γαλλικά. Συχνό φαινόμενο αυτό
-
@lap said in Peugeot 5008 (SUV):
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
Δεν τα ξέρετε καλά. Οι οθόνες μαύρισαν διότι καιγόταν ένα λαμπάκι απο πίσω το οποίο άλλαζε...δωρεάν. Δεν ήταν αυτόφωτες. Μετά το 2005-2006 βελτιώθηκαν κάπως με καλύτερες ταινίες και δεν χαλούσαν εύκολανμε τη ζέστη. Ήταν της sagem νομίζω.
οχι, δεν ειναι οθονες κανονικες. λεντοπανελ ειναι. εποχης.
-
Ναι ρε τα ξέρω . Στο fl διόρθωσαν την ποιότητα της λεντοταινιας.
Δύο ήταν τα θέματα τους. είτε καιγόταν τα τρία λαμπάκια από πίσω ή ένα από αυτά είτε όπως λες καιγόταν η λεντοταινια. Στα προ fl χαλούσε με την ζέστη και τον καιρό. Στα fl την έφτιαξαν την λεντοταινια και πλέον έμειναν να καίγονται μόνο τα λαμπάκια τα οποία αλλάζουν σε 1 λεπτό με μηδέν κόστος -
Μιλάμε για παροιμιώδη αναξιοπιστία…σε άφηνε στον δρόμο η οθόνη….
-
Τι περιμένετε να σας γράψω ?
Για τα μαστόρια του άντυα που έκαναν σέρβις μόνο σε καντέτ με σφυρί και δρεπάνι ?
Θυμάμαι τα μαστόρια όταν πρωτοείδανε DS. Νεάντερνταλ που έβλεπαν διαστημόπλοιο ήταν...
Και είχαν και άποψη τα ζώα.
Αφού ξεφορτώθηκα το γερμανικό μπουρδέλο γκόλφ το 1987 πήρα 2 ΒΧ μία το 87 και μία το 91, 2 ΖΧ ένα το 91 και ένα το 97 και μία ΧΑΝΤΙΑ το 98, εκείνη την περίοδο του 80-90 και είχα και ένα Πόνυ από το 1981 μαζί με το γκόλφ.
Πέρσι που βγάλανε το πρόγραμμα για να δούμε αν είναι ασφαλισμένα τα αμάξια και έβλεπες το ιστορικό τους, πέρα από την δεύτερη BX που ήξερα ότι είχε ατύχημα αυτός που την αγόρασε, το πρώτο ΖΧ, είχε αποσυρθεί μόλις το 2020, ενώ το δεύτερο κυκλοφορούσε ακόμα, όπως και η ΧΑΝΤΙΑ που την έχω εγώ.
Και όχι μόνο τα δικά μου.
Διασκεδάζω αφάνταστα με αυτά που γράφετε.
Το μόνο πρόβλημα που είχαν ήταν ο γερμανικός πρινς, που είχαν αγχωθεί για να αλλάξουν τους άσπαστους tu και xu.
Το να μιλάνε δε για αξιοπιστία οι γερμανοί, είναι το ίδιο σαν να μιλάνε για χιούμορ και για γαστρονομία.
-
Οκ cruiser. Τα δικά σου Γαλλικά ήταν ποιοτικά. Εγώ μιλάω για τα υπόλοιπα Γαλλικά.
Επίσης δεν είναι μόνο θέμα αξιοπιστίας. Μπορεί να πάθεις μια βλάβη, οκ πληρώνεις και τη φτιάχνεις. Δεν παθαίνει βλάβη κάθε μέρα ένα αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι, όλα διαχειρίσιμα είναι.
Το θέμα με τα Γαλλικά είναι ότι υπήρχε κατάρρευση στην κυριολεξία από ένα σημείο και μετά. Δεν προλάβαινες να φτιάξεις το ένα και χάλαγε το άλλο.
Πως έλεγε η ταινία "νοικοκυρές σε απόγνωση". Κάπως έτσι, ιδιοκτήτες και μαστόροι σε απόγνωση. -
@kkostask said in Peugeot 5008 (SUV):
Μιλάμε για παροιμιώδη αναξιοπιστία…σε άφηνε στον δρόμο η οθόνη….
αυτα προλαβα εγω στις λιγες μερες που τοχα. γενικα ο ιδιοκτητης του και συνεταιρος μου σε αλλη μπιζνα απο τη βασικη μεχρι και σημερα, οπου δει σημα πεζω και γαλλικουρες φτυνει - ουτε το 3008 μου γλυτωσε. πολλες οι ζημιες και τα πεταμενα λεφτα σε εποχες αγιουριασης, αν θυμαμαι καλα αυτο ηταν που τον αφησε απο τιμονι πηγαινοντας για νερακι στη στροφη με το λυομενο μαναβικο και μεχρι να ερθει η οδικη του εσπασε τα φαναρια απο τα νευρα. χρεπια ανηκουστα.
ειναι γνωστη ποσοτητα στην αγορα, ακομη και οι ποδηλαταδες ακουγοντας 'γαλλικο', χρεπι σκεφτονται -
Τυχαίνει να ξέρω πολλούς με γαλλικά και τέτοια θέματα δεν είχαν.
Αντίθετα όπως διαβάζουμε στο θέμα του φορμέντορ τα γερμανικά ήταν απ΄ έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.
Το γκόλφ σε βλάβες το πλήρωσα 2-3 φορές, ενώ 13 γαλλικά δεν έχουν κοστίσει ούτε το 1/3 των βλαβών του γκολφ και μάλιστα 4 πέρασαν την δεκαετία. Οσα τα έδινα στα 4-6 χρόνια, πέρα από σέρβις τίποτα άλλο.
Οσο δε για την άποψη των μαστόρων, την ξέρω και από τα γιαπιά...
Κάνουν την μλκια και όταν τους ρωτάς γιατί, σου λένε : σκέφτηκαααα...
Είσαι εδώ για να σκέφτεσαι του λέω.... και μαζεύεται...
Ετσι και στα αμάξια, άσχετοι που ήξεραν μόνο τα βασικά και ότι ξέφευγε από αυτά ήταν αυτό προβληματικό και όχι αυτοί οι άσχετοι.
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Αντίθετα όπως διαβάζουμε στο θέμα του φορμέντορ τα γερμανικά ήταν απ΄ έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.
Το γκόλφ σε βλάβες το πλήρωσα 2-3 φορές,
Τι σχέση έχει το Γκολφ με Γερμανικά!?!? Για αυτό το πλήρωσες....για να μάθεις. Γερμανικά = BMW και Μερκ (τα μεγάλα - όλα το '80) και φυσικά Porsche. Τα Γερμανικά πάντα ήταν κούκλα μέσα/έξω, αρκεί να είναι πραγματικά Γερμανικά.
-
Μεγάλες BMW και Merc είχαν ελάχιστοι. Ούτε το 5 %.
Αλλά γιατί αυτές ξέφευγαν ?
Την δεκαετία της αφθονίας, οι φίλοι με τα φορτηγά Χ5, είχαν άπειρα θέματα. Τα Καγιέν ? Εγώ με το ML, υδραυλικό τιμόνι στους 10 μήνες, κιβώτιο ταχυτήτων στα 2 χρόνια, τριξίματα από το τρίμηνο, ηλεκτρικά προβλήματα στα πίσω φώτα από το 6μηνο και άλλα.
Αν πάμε παλιότερα 60, 70, πολύ ποιοτικότερο το Βόλβο που είχαμε από μπεμβέ και μερικές μέρκ.
-
To δικο μου Peugeot παντως φετος κλεινει 14 χρονια και δεν επαθε κατι. Βεβαια φοβαμαι τον Πρινς γι αυτο και θα φυγει, αλλά με βαρια καρδια
-
@alexandros-k said in Peugeot 5008 (SUV):
To δικο μου Peugeot παντως φετος κλεινει 14 χρονια και δεν επαθε κατι. Βεβαια φοβαμαι τον Πρινς γι αυτο και θα φυγει, αλλά με βαρια καρδια
Που βέβαια είναι της μπεμβε γερμανικός και έχουν υποφέρει τα μίνι από αυτόν και κάποιες μικρές μπεμβε.
-
Την δεκαετία της αφθονίας, οι φίλοι με τα φορτηγά Χ5, είχαν άπειρα θέματα. Τα Καγιέν ? Εγώ με το ML, υδραυλικό τιμόνι στους 10 μήνες, κιβώτιο ταχυτήτων στα 2 χρόνια, τριξίματα από το τρίμηνο, ηλεκτρικά προβλήματα στα πίσω φώτα από το 6μηνο και άλλα.
Δεν ήξεραν να το οδηγήσουν, δεν τα σεβόντουσαν (όπως κάποιος φίλος σου νιάου) και τα αυτοκίνητα τους τιμώρησαν. Άσε που ό,τι χάλαγε ήταν Γαλλικό εξάρτημα...γνωστό αυτό!!
-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
Δεν ήξεραν να το οδηγήσουν, δεν τα σεβόντουσαν (όπως κάποιος φίλος σου νιάου) και τα αυτοκίνητα τους τιμώρησαν. Άσε που ό,τι χάλαγε ήταν Γαλλικό εξάρτημα...γνωστό αυτό!!
Στα 207 παντως Φανη, οτι ειναι γερμανικο χαλαει. Και εχει πολλά εξαρτηματα γερμανικα
Peugeot 5008 (SUV)