-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Που βέβαια είναι της μπεμβε γερμανικός και έχουν υποφέρει τα μίνι από αυτόν και κάποιες μικρές μπεμβε.
Και εδώ παραπληροφόρηση!!
Η ΜΕΓΙΣΤΗ BMW τους είπε πως να φτιάξουν ένα μοτέρ της προκοπής και οι Γάλλοι σκατά το έκαναν, ούτε τις οδηγίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν....τόσο σκραπες σε μηχανολογία! Οπότε το πήρε η BMW και το έφτιαξε μόνη της, για τα δικά της (μετά το φιάσκο των Γάλλων και του Μινι) και είναι άσπαστο τώρα αλλά μόνο το Γερμανικό, το Γαλλικό εξακολουθεί να διαλύει γιατί δεν είπαν το μυστικό οι Φρίτσηδες - όχι οτι οι παρλεβου θα καταλάβαιναν από μηχανολογία.
-
Ναι Φάνη, ό,τι πεις...
Πρόσεξε την προπέλα γιατί σε φυσάει και θα κρυώσεις...
-
Ποιο τον φοράει;
-
Αυτό που αρπάζει φωτιά...
Από την τεχνολογία...
-
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
Που βέβαια είναι της μπεμβε γερμανικός και έχουν υποφέρει τα μίνι από αυτόν και κάποιες μικρές μπεμβε.
Η ΜΕΓΙΣΤΗ BMW τους είπε πως να φτιάξουν ένα μοτέρ της προκοπής και οι Γάλλοι σκατά το έκαναν, ούτε τις οδηγίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν....τόσο σκραπες σε μηχανολογία! Οπότε το πήρε η BMW και το έφτιαξε μόνη της, για τα δικά της (μετά το φιάσκο των Γάλλων και του Μινι) και είναι άσπαστο τώρα αλλά μόνο το Γερμανικό, το Γαλλικό εξακολουθεί να διαλύει γιατί δεν είπαν το μυστικό οι Φρίτσηδες - όχι οτι οι παρλεβου θα καταλάβαιναν από μηχανολογία.
Δεν τον φοραει πια η BMW
-
Τον φόρεσε στους πελάτες της, για αυτό...
-
Τον φόρεσε στους πελάτες της, για αυτό...
Αλλουνού οι πελάτες είναι 6 μήνες χωρίς αμάξι πάντως.....χαχα!!
-
@georgekn said in Peugeot 5008 (SUV):
@mastoras78 said in Peugeot 5008 (SUV):
Δυστυχώς έχει βουήξει ο τόπος με τα adblue.. όπως λέει και τετράποδος φίλος μας, δεν είναι θέμα αν θα σου βγάλει πρόβλημα αλλά το πότε θα στο βγάλει. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει η περίπτωση παρά την αλλαγή το πρόβλημα να επανεμφανιστεί και φτού και από την αρχή και πάλι έξοδα.
Πάντως τα 300 που σου ζητάνε είναι πολύ λίγα για τη συγκεκριμένη βλάβη, να τα λέμε και αυτά.
Ναι καλά είναι τα 300... αλλά το θέμα είναι το πόσες φορές θα ξαναπληρώσουν οι ιδιοκτήτες γιατί ξανά και ξανά καί ξανά παρουσιάζεται το πρόβλημα... όπως και εσύ αναφέρεις πιο πάνω.
Οπότε για κάποιον που χρησιμοποιεί το diesel αυτοκίνητο του όπως πρέπει... σχεδόν χάνεται το όφελος οικονομίας καυσίμου, συν τις χαμένες ημέρες αναμονής ανταλλακτικών και επισκευής του οχήματος.
Σκεφτείτε και τα επαγγελματικά της stellantis τι πρόβλημα δημιουργείται σε εταιρείες που τά έχουν επιλέξει.Όπως και να έχει δεν είναι συμπεριφορά αυτή σε πελάτες που έχουν δώσει από 25000 έως 40000 € για τα προβληματικά οχήματα τής εταιρείας, το να σηκώνει τα χέρια ψηλά στην επίλυση του προβλήματος και να σου παίρνει και 300 ευρώ για να ξανά έχεις το ίδιο θέμα ξανά μετά από μερικά χλμ.
Παντως παρατηρησα οτι μπορει να ειναι και θεμα καυσιμου διοτι αν οδηγω χαλαρα σβηνουν ολες οι ενδιεξεις. Αυτο βεβαια κατα ενα τροπο δεν το πολυκαταλαβαινω αφου οταν υπαρχει ενα προβλημα δειαρκειας τουλαχιστον το check engine δεν θα επρεπε να σβηνει. Εν τω μεταξυ η ενδειξη adblue αναβει ΜΟΝΟ σε πολυ επιθετικη οδηγηση. Αν ξαναεπανερθω σε χαλαρη οδηγηση σβηνει και μονο τις 2 πρωτες φορες που παρουσιασε το προβλημα μου εβγαλε αναομεινοντα χλμ.. Επειτα δεν ξαναναψε ποτε η ενδειξη απομενοντων χιλιομετρων. Υποψιαζομαι επεισης μηπως εχει "βρωμισει" ο αισθητηρας του adblue και τελικα δεν ειναι θεμα αντλιας η κατι αλλο. Συνηθως διαβασα οτι το adblue εχει την ταση να κρυσταλλοποιειται. Παντως ειναι μια "βλαβη" που τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει ενδειξη ακινητοποιησης. Κυκλοφορω κανονικα μεχρι το ραντεβου που εχω κλεισει να το φτιαξουν αλλα μεχρι τοτε θα το παρακολουθω να δω τι παιζει..
-
@alexandros-k said in Peugeot 5008 (SUV):
To δικο μου Peugeot παντως φετος κλεινει 14 χρονια και δεν επαθε κατι. Βεβαια φοβαμαι τον Πρινς γι αυτο και θα φυγει, αλλά με βαρια καρδια
Ποιο έχεις; Γενικά peugeot + prince = συνεργείο for ever!
To δικο μου Peugeot παντως φετος κλεινει 14 χρονια και δεν επαθε κατι. Βεβαια φοβαμαι τον Πρινς γι αυτο και θα φυγει, αλλά με βαρια καρδια
Το ίδιο μοτέρ στα πεζώ έβγαλε τρομερά θέματα που δεν είχαν τα bmw/mini, πχ να πηδάνε χρονισμό, αντλίες υψηλής, κλπ.
-
@dublin said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
@dublin said in Peugeot 5008 (SUV):
@gatoz said in Peugeot 5008 (SUV):
Αυτό είναι καδένα όχι ιμάντας.
Αλλά από την γκαντεμιά τα έχεις μπλέξει...
Περιμένω λογύδριο υπέρ του Κούλη, τώρα που είστε συνάδελφοι...
οκ, διορθωνω για τον φιλο
φιλε μας καλε με 5008, να ξερεις οτι εγω εχω την ακριβοτερη δυνατη εκδοση του 3008 - hybrid4/2021 στα 53000 και μου το εχουν στο συνεργειο ηδη πεντεμιση μηνες .
εγω λοιπον δηλωνω οτι εκανα μεγαλο λαθος που σου ειπα οτι στο ντηζελ σου χαλαει ο ιμαντας και μπορει να διαλυθει ο κινητηρας σου. σου ζηταω συγνωμμη.
αυτο που χαλαει στον κινητηρα σου ειναι η καδενα και οταν χαλασει διαλυεται το μοτερ σου και μια και εισαι εξω απο εγγυηση θα πρεπει να το πληρωσεις εσυ ο ιδιος, μια και εδω εκαναν επισης λαθος εκτιμηση απο το εργοστασιο και δεν κανουν ανακληση.
αλλα και ανακληση να κανουν, μην ξεγελαστεις, σου βαζουν μια 1mm φαρδυτερη καδενα και προσευχεσαι να μην παθεις παλι τα ιδια.
γενικα ΕΙΜΑΙ κατοχος παρομοιου αυτοκινητου με το δικο σου, εχω και στην εταιρεια μου ενα 3008 1.5d auto, 1 208 1.5d και 2 c4 1.5d auto και στο γιο μου ενα corsa 1.5d με τον ιδιο κινητηρα με τα 3008/5008, σου λεω ξεκαθαρα
΄ΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙΣ'Το έχουν βγάλει αυτά τα αυτοκίνητα το συγκεκριμένο θέμα;
Φιλε μου με αυτα που διαβαζω γενικως και σε αλλες μαρκες εχω καταλαβει οτι δεν υπαρχει πια καλη μαρκα οπως ηταν καποτε δλδ πριν 30 χρονια + πριν ακομα βγουνε τα αμαξια της αντιρυπαντικης τεχνολογιας και πριν "φορτωσουν" τα αμαξια με ολα αυτα τα ηλεκτρικα συστηματα που μπορει ανα πασα στιγμη να σε αφησει στον δρομο απο εναν κολλημενο αισθητηρα...!!!!
Πορευομαστε πια με αυτα που πουλανε κι οσο προχωραει η τεχνολογια στα αμαξια τοσο θα πληθαινουν και τα προβληματα τους
.Διαβαζα forum με ιδιοκτητες του ομιλου VW Group. Εκει να δεις προβληματα που εχουν καθε τρεις και λιγο στα συνεργεια ειναι.
Ελπιζω επειδη δεν το ταλαιπωρω μεσα σε κινηση το αμαξι κι οτι κινουμε σε ανοιχτους δρομους να μειωθουν τα προβληματα που μπορει να προκυψουν. Ειναι και θεμα τυχης σε τελικη αναλυση απο οτι εχω καταλαβει γενικως.
Οσο κανω κανονικα τα σερβις του και δεν το παραμελω και φυσικα την οδηγικη συμπεριφορα μου προς το αμαξι ελπιζω να εχω οσο λιγοτερα προβληματα γινεται.
Αλλοστε οπως εγραψα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε σοβαρα θεματα ουτε με εχει αφησει ποτε στον δρομο γιατι δεν ειμαι και νεος οδηγος 40 χρονια στο τιμονι εχω μαθει να αφουγκραζομαι τον καθε περιεργο ηχο που μπορει να προκυψει.
Ακομα και τωρα με το adblue που μου εγραφε οτι σε 1100χλμ θα ειναι αδυνατη η εκκινηση εχω κανει ηδη παραπανω χλμ χωρις θεμα.
Εχτες μαλιστα εσβησε και το check engine απο μονο του. Τωρα δεν μου εχει αναψει ξανα το λαμπακι του adblue.
Το μονο που θεωρω οτι ειναι μεγαλη βλακεια που κανανε το συστημα αυτο να ακινητοποιει το αμαξι διχως να εχεις μηχανικο προβλημα. Απαραδεκτο..!!!Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, δηλαδή μάλλον την γλύτωσες; Μπορεί να είχε κολλήσει κάνα κρυσταλλακι και ξεκόλλησε;
Μακάρι να ξέραμε τι ακριβώς παίζει.
Δεν έχουν πουληθεί πολλά 5008, αλλά οι κινητήρες είναι ίδιοι σε ντουζίνες μοντέλα. Μιλάμε για εκατομμύρια στην Ευρώπη.
VW συνέχεια ακούω για προβλήματα και θέματα, απλά το έχουν συνηθίσει μάλλον!
Τουλάχιστον δεν καίγονται όπως στο σκάνδαλο με τις BMW και τα ηλεκτρικά Κορεατικα. Δεν λέω ότι δεν είναι τραγικό, απλά έχει διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας. Και εμάς μας έχει πάει καλά ο όμιλος μέσα στα χρόνια, δεν είχαμε ποτέ κάποιο θέμα σε πολλά αυτοκίνητα, και επίσης είναι και πολύ ωραία και άνετα αυτοκίνητα.
Μπαα για να την γλυτωσω δυσκολα το κοβω. Απλα οπως λες κι εσυ μπορει να ειναι θεμα κρυσταλλοποιοησεις του adblue.Μεχρι στισγμης παντως το προβλημα υπαρχει αλλα με προυποθεσεις δλδ. αν οδηγω γρηγορα αναβει το adblue & check engine μαζι. Μετα απο λιγο σβηνει το adblue και παραμενει το check συνεχεια. Αν δεν το κινησω μια μερα και βαλω μπροστα σβηνει κι αυτο και δεν αναβει οσο οδηγω νορμαλ.Μου εχει σβησει και σε ωρα που οδηγω νορμαλ, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται. Παντως χλμ adblue δεν μου ξαναεβγαλε παρα μονο την πρωτη φορα 2-3 φορες. Το παρακολουθω και εχω την υποψια μηπως ειναι θεμα και καυσιμου δλδ βγαζει πολλους ρυπους την ωρα ωρα που το "γκαζωνω" σε γρηγορη οδηγηση αλλα μετα σε χαλαρο mode δεν κουραζει το συστημα να υπερλειτουργει για τους ρυπους και σβηνει το adblue. Περιμενω να καψω ολο το καυσιμο και να βαλω νεο να δω αν θα το κανει.Βασικα παιζει ρολο οτι κινουμαι και σε επαρχιακους δρομους χωρις κινηση κι ετσι "καθαριζει" το συστημα. Παντως ποτε δεν μου εχει αναψει η ενδειξη για αναγεννηση dpf διοτι δεν μου μπουκωνει ποτε το αμαξι αφου οδηγω παντα σε ανοικτους δρομους και εθνικη ως ποτε το ανοιγω το αμαξι.
-
Φάνη δίκιο έχει ο λαός, κόψε κάτι και συ.
Που ρουφάνε λαδάκια από τα 50κ χλμ, που έχεις τους πολλαπλασιαστές spare λες και είναι μπαταρίες σε τηλεκατευθυνόμενο, που κλάνουν κάτι βάνος που και που, που τα diesel λόγω egr έπαιρναν φωτιά, που βάζουν ελαττωματικά ρεβερβουάρ και τρέχουν οι βενζίνες χύμα κάτω και αν δεν το πάρεις χαμπάρι (παθών) μπορεί να χορεύεις σαν τον Γιώργο Αρμένη με τις φωτιές στο παλτό, που όλα τα "μεγάλα" πάνε συνεργείο φουλ, πχ κάτι M5 που τα έπαιρναν στο χέρι γιατί στέγνωναν από λάδι στους μεσαίους κυλίνδρους (όλα είναι εταιρικά βέβαια και στα @@ τους).
Δεν λέω για μίνι.... που καίνε περισσότερο λάδι από τα kfc σε ολόκληρο το Kentucky, κλπ κλπ κλπ.
Ο prince ήταν ένα πείραμα που δεν πέτυχε δυστυχώς.
Μακάρι να είχα ένα παλιό, καλό bmw να το κρατήσω για πάντα. Αλλά αυτά τα νέα ....όλο οθόνες, μπλιμπλίκια και @@ μάντολες είναι. -
@xenos said in Peugeot 5008 (SUV):
Που ρουφάνε λαδάκια από τα 50κ χλμ, που έχεις τους πολλαπλασιαστές spare λες και είναι μπαταρίες σε τηλεκατευθυνόμενο, που κλάνουν κάτι βάνος που και που, που τα diesel λόγω egr έπαιρναν φωτιά, που βάζουν ελαττωματικά ρεβερβουάρ και τρέχουν οι βενζίνες χύμα κάτω και αν δεν το πάρεις χαμπάρι (παθών) μπορεί να χορεύεις σαν τον Γιώργο Αρμένη με τις φωτιές στο παλτό, που όλα τα "μεγάλα" πάνε συνεργείο φουλ, πχ κάτι M5 που τα έπαιρναν στο χέρι γιατί στέγνωναν από λάδι στους μεσαίους κυλίνδρους (όλα είναι εταιρικά βέβαια και στα @@ τους).
Δεν λέω για μίνι.... που καίνε περισσότερο λάδι από τα kfc σε ολόκληρο το Kentucky, κλπ κλπ κλπ.
Μακάρι να είχα ένα παλιό, καλό bmw να το κρατήσω για πάντα. Αλλά αυτά τα νέα ....όλο οθόνες, μπλιμπλίκια και @@ μάντολες είναι.Το νέο δόγμα εδώ μέσα είναι μόνο Toyota τώρα πια, οπότε όλα τα υπόλοιπα προφανώς και είναι για τα πανηγύρια.
-
@super-t said in Peugeot 5008 (SUV):
Το νέο δόγμα εδώ μέσα είναι μόνο Toyota τώρα πια, οπότε όλα τα υπόλοιπα προφανώς και είναι για τα πανηγύρια.
Για παλιά toyota που έχω κάποια εμπειρία, ναι, βγάζω το καπέλο εννοείται.
Για τα νέα δεν εκφέρω γνώμη ακόμα. -
Μακάρι να είχα ένα παλιό, καλό bmw να το κρατήσω για πάντα. Αλλά αυτά τα νέα ....όλο οθόνες, μπλιμπλίκια και @@ μάντολες είναι.Το νέο δόγμα εδώ μέσα είναι μόνο Toyota τώρα πια, οπότε όλα τα υπόλοιπα προφανώς και είναι για τα πανηγύρια.
Έτσι σιγά σιγά προσαρμόζεστε
-
207 rallye
-
Το ίδιο μοτέρ στα πεζώ έβγαλε τρομερά θέματα που δεν είχαν τα bmw/mini, πχ να πηδάνε χρονισμό, αντλίες υψηλής, κλπ.
Και τα Mini ακριβως τα ιδια θεματα με τα Peugeot ειχαν .
Για τις Bmw δεν ξερω. Η bmw νομιζω τον φορεσε πιο μετα τον κινητηρα αυτον, οποτε ειχαν λυσει καποια θεματα -
Λάθος μεγάλο.
Απλά σε μπεμβε και μίνι τα έκρυβαν.
Γνωστός μου με μίνι, μια χαρά του έβγαλε το πρόβλημα.
-
Το νέο δόγμα εδώ μέσα είναι μόνο Toyota τώρα πια, οπότε όλα τα υπόλοιπα προφανώς και είναι για τα πανηγύρια.
Για τα νέα δεν εκφέρω γνώμη ακόμα.Ναι δεν χάλαγε το ραδιόφωνο ΑΜ που είχαν στάνταρ, όταν οι Ευρωπαίοι τα έδιναν τα αμάξια χωρίς ραδιόφωνο,
-
Λάθος μεγάλο.
Απλά σε μπεμβε και μίνι τα έκρυβαν.
Γνωστός μου με μίνι, μια χαρά του έβγαλε το πρόβλημα.
Επέτρεψε μου λόγω ιδιότητας (πρώην ιδιοκτήτης bmw) να έχω μπει/διαβάσει πολύ στα διάφορα φόρα και να διαφωνήσω μαζί σου, τουλάχιστον για τα bmw.
Tα μίνι γενικά παρότι ίδια εταιρία, είχε άλλο προσανατολισμό. -
Για τα νέα δεν εκφέρω γνώμη ακόμα.Ναι δεν χάλαγε το ραδιόφωνο ΑΜ που είχαν στάνταρ, όταν οι Ευρωπαίοι τα έδιναν τα αμάξια χωρίς ραδιόφωνο,
Τουλάχιστον έφταναν 400κ χλμ χωρίς να καίνε καθόλου λάδια, πρωτόγνωρη εμπειρία για τις περισσότερες εταιρίες εκείνη την εποχή. Το προτιμώ.
Peugeot 5008 (SUV)