-
Φιλαράκι θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο με 13000-14000 ευρώ ταβάνι.Είναι ανάμεσα στο να πάρει ένα καλό μεταχειρισμένο πχ Golf Focus Megane Astra Civic μαξιμουμ τριετίας,ακόμα και 116 Α180 Α3 Giulietta μαξιμουμ πενταετίας ή να πάρει ένα καινούριο ίδιας κατηγορίας πιο 'απλό' πχ Baleno η Τipo η κάτι πιο μικρό,καινούριο όμως.Yaris,Corsa κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το καινούριο είναι καινούριο με ότι συνεπάγεται αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.Από την άλλη το μεταχειρισμένο κρύβει πολλά και διάφορα.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. -
Φιλαράκι θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο με 13000-14000 ευρώ ταβάνι.Είναι ανάμεσα στο να πάρει ένα καλό μεταχειρισμένο πχ Golf Focus Megane Astra Civic μαξιμουμ τριετίας,ακόμα και 116 Α180 Α3 Giulietta μαξιμουμ πενταετίας ή να πάρει ένα καινούριο ίδιας κατηγορίας πιο 'απλό' πχ Baleno η Τipo η κάτι πιο μικρό,καινούριο όμως.Yaris,Corsa κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το καινούριο είναι καινούριο με ότι συνεπάγεται αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.Από την άλλη το μεταχειρισμένο κρύβει πολλά και διάφορα.
Εξαρτάται από τις απαιτήσεις. Αν θέλει επιδόσεις-στρίψιμο-εξοπλισμό-μούρη, τότε αναγκαστικά σε μεταχειρισμένο. Αν θέλει όμως απλά να κάνει την δουλειά του, το καινούριο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Προσωπικά θα κοιτούσα καινούριο μικρότερης κατηγορίας, αν οι χώροι δεν είναι πρώτιστο κριτήριο.
-
Τι θέλει από το αυτοκίνητο;
Πόσα χιλιόμετρα ανά έτος;
Καύσιμα;
Βοήθησε λίγο περισσότερο -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Τι θέλει από το αυτοκίνητο;
Πόσα χιλιόμετρα ανά έτος;
Καύσιμα;
Βοήθησε λίγο περισσότεροΑυτό που τον απασχολεί βασικά είναι να έχει ένα όσο πιο ολοκληρωμένο πακέτο γίνεται.Βασικά θέλει να κάνει την δουλειά του,χωρίς να υπολείπεται κάπου σημαντικά.Εξ'ου και το ολοκληρωμένο πακέτο.
Μιλάμε για περίπου 15.000χλμ ανά έτος.Δεν έχει πρόβλημα αν είναι βενζίνη ή πετρέλαιο.
Να σημειώσω ότι ο φίλος είναι 28 ετών και δεν έχει οικογένεια(ακόμα). -
15.000χλμ/έτος δεν νομίζω ότι πάει για πετρέλαιο...
Στα χρήματα αυτά μπορεί να πάρει και ένα καλό μεταχειρισμένο και καινούργιο.
Αν είναι κυρίως στη πόλη θα μπορούσε να δει κάτι σε yaris hybrid... ή υβριδικό για οικονομία...αλλά δεν ξέρω αν φτάνει το budget.
Θα έλεγα και σε cng (Φυσικό αέριο) αν έχει πρόσβαση σε πρατήρια..
Σα κάτοχος νέου Ibiza (Φυσικού αερίου ) στα χρήματα αυτά το ibiza θα τον ικανοποιήσει, έχοντας χώρους και για οικογένεια αν χρειαστεί αργότερα... και για οικονομία δε το συζητάω, έχοντας φτάσει τις 5.000χλμ σε 40 ημέρες που το έχω.
Τα lunch edition που είχαν φέρει στην αρχή είναι full εξοπλισμένα πχ.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14167051/ -
Aν θέλει ολοκληρωμένο πακέτο σε αυτό το budget τότε μεταχειρισμένο. Από τη στιγμή που μιλάμε τα 3-4 ετών αυτοκίνητο με 60-70.000χλμ μπορεί να βρει κάτι πολύ αξιόλογο.
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
15.000χλμ/έτος δεν νομίζω ότι πάει για πετρέλαιο...
Στα χρήματα αυτά μπορεί να πάρει και ένα καλό μεταχειρισμένο και καινούργιο.
Αν είναι κυρίως στη πόλη θα μπορούσε να δει κάτι σε yaris hybrid... ή υβριδικό για οικονομία...αλλά δεν ξέρω αν φτάνει το budget.
Θα έλεγα και σε cng (Φυσικό αέριο) αν έχει πρόσβαση σε πρατήρια..
Σα κάτοχος νέου Ibiza (Φυσικού αερίου ) στα χρήματα αυτά το ibiza θα τον ικανοποιήσει, έχοντας χώρους και για οικογένεια αν χρειαστεί αργότερα... και για οικονομία δε το συζητάω, έχοντας φτάσει τις 5.000χλμ σε 40 ημέρες που το έχω.
Τα lunch edition που είχαν φέρει στην αρχή είναι full εξοπλισμένα πχ.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14167051/Μιας και ξέχασα να το αναφέρω,τους 11 από τους 12 μήνες του έτους θα το κυκλοφορεί στην πόλη.Μόνο το καλοκαίρι κανα ταξίδι και ίσως και το Πάσχα.
Με αυτή τη λογική καλύτερο είναι ένα μεταχειρισμένο μικρό οικογενειακό πχ Astra ή ένα καινούριο πιο απλό ίδιας κατηγορίας πχ Baleno η πιο μικρό πχ Ibiza?
Το μεταχειρισμένο σε αυτή την κατηγορία που ψάχνουμε έχει ανέσεις και τεχνολογίες αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος για το παρελθόν του.Από την άλλη το καινούριο είναι καινούριο αλλά έχει λιγότερους χώρους ανέσεις και τα σχετικά. -
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Το μεταχειρισμένο σε αυτή την κατηγορία που ψάχνουμε έχει ανέσεις και τεχνολογίες αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος για το παρελθόν του.Από την άλλη το καινούριο είναι καινούριο αλλά έχει λιγότερους χώρους ανέσεις και τα σχετικά.
Ούτε για το καινούργιο θα πρέπει να είσαι...
Με έναν καλό έλεγχο μπορείς να μάθεις τα πάντα για ένα αυτοκίνητο. Εννοείται ότι αποφεύγεις νοικιάρικα και leasing υπαλλήλων (τα καταλαβαίνεις λόγω βασικών εκδόσεων). -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το μεταχειρισμένο σε αυτή την κατηγορία που ψάχνουμε έχει ανέσεις και τεχνολογίες αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος για το παρελθόν του.Από την άλλη το καινούριο είναι καινούριο αλλά έχει λιγότερους χώρους ανέσεις και τα σχετικά.
Ούτε για το καινούργιο θα πρέπει να είσαι...
Με έναν καλό έλεγχο μπορείς να μάθεις τα πάντα για ένα αυτοκίνητο. Εννοείται ότι αποφεύγεις νοικιάρικα και leasing υπαλλήλων (τα καταλαβαίνεις λόγω βασικών εκδόσεων).Όταν λες 'Ούτε για το καινούργιο θα πρέπει να είσαι...';
-
Μπορεί στο φόρτωμα/ξεφόρτωμα κάπως να χτυπήθηκε και να το ξανάφτιαξαν, μπορεί αυτός που τα ανεβοκατεβάζει να είναι πίθηκος και να τα οδηγάει σαν.....πίθηκος. Μπορεί να ισχύει και αυτό που λεν ότι το πρώτο ''στρώσιμο'' γίνεται στο τελωνείο.
Ακραία σενάρια μεν αλλά όχι ότι δε γίνονται για να λες ότι είσαι 100% σίγουρος για το (μικρό) παρελθόν τους. -
Ε εντάξει, υπερβάλλεις τώρα Πάνο. Αυτά που λες είναι μια στο εκατομμύριο και τα ίδια θα έπαθε και το μεταχειρισμένο όταν ήταν καινούριο με αυτήν την λογική. Σαφώς πιο ασφαλής επιλογή το καινούριο. Πάντως επειδή μιλάμε για χρήση μέσα στην πόλη, προσωπικά θα προτιμούσα ένα καινούριο supermini.
-
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Με αυτή τη λογική καλύτερο είναι ένα μεταχειρισμένο μικρό οικογενειακό πχ Astra ή ένα καινούριο πιο απλό ίδιας κατηγορίας πχ Baleno η πιο μικρό πχ Ibiza?.
Το νέο ibiza αλλά και το νέο polo δε τα λες μικρά
Ας πάει να δει από κοντά, να μπει σε 3-4 μοντέλα -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε εντάξει, υπερβάλλεις τώρα Πάνο. Αυτά που λες είναι μια στο εκατομμύριο και τα ίδια θα έπαθε και το μεταχειρισμένο όταν ήταν καινούριο με αυτήν την λογική. Σαφώς πιο ασφαλής επιλογή το καινούριο. Πάντως επειδή μιλάμε για χρήση μέσα στην πόλη, προσωπικά θα προτιμούσα ένα καινούριο supermini.Ε ναι είναι λίγο ακραίο αλλά επειδή έχω δει ξεφόρτωμα δε μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος για το ''καινούργιο''. Εγώ πάλι επειδή μιλάμε για πόλη θα έπαιρνα μεταχειρισμένο γιατί όσο να ναι το καινούργιο δε θα θελα να το βλέπω με γδαρσίματα.
-
Το νέο ibiza. Είναι στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει, καινούριο, έχει χώρους κ αρκετά πλήρη εξοπλισμό.
-
Πράγματι, στην κατηγορία του είναι απο τα πιο φαρδιά νομίζω (1,78) και με τίμιο εξοπλισμό για τα χρήματά του.
Ένα θέμα με το χρόνο παράδοσης έχει, που σύμφωνα με πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας, μια σημερινή παραγγελία μπορεί να παραδοθεί προς το τέλος του έτους... -
Αυτο>Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Το νέο ibiza. Είναι στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει, καινούριο, έχει χώρους κ αρκετά πλήρη εξοπλισμό.
-
Καλορίζικο το ibiza !
-
Αν μπορεί να κανει 1000 κατι ευρώ υπέρβαση παιρνει το Jazz καινούριο κ εχει αυτοκινητο για μια ζωη.
Μακράν καλύτερο απο όσα κοιτάει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αγορά αυτοκινήτου