-
Έχω ΤΟΥΟΤΑ που την έχει αριστερά.
Σε κάποια βενζινάδικα η μάνικα έχει δυσκολία.
Από περιέργεια πρόσεξα ότι Γερμανοί και Ιταλοί τη βάζουν δεξιά, που είναι και το σωστό.
Ρενώ δεξιά Πεζώ αριστερά.
Γιαπωνέζοι και Κορεάτες αριστερά (όχι όλοι)
Άγγλοι αριστερά.Φαίνεται να πηγαίνει κατά παράδοση με τη φορά της κίνησης στις κατασκευάστριες χώρες (όχι πάντα όμως)
Δε θά έπρεπε να υπήρχε αυστηρότερη τυποποίηση ;
-
Από περιέργεια πρόσεξα ότι Γερμανοί και Ιταλοί τη βάζουν δεξιά, που είναι και το σωστό.
Άγγλοι αριστερά.Φαίνεται να πηγαίνει κατά παράδοση με τη φορά της κίνησης στις κατασκευάστριες χώρες (όχι πάντα όμως)
-
-
Δε νομίζω να τίθεται θέμα τυποποίησης. Άλλωστε τα βενζινάδικα έχουν δυνατότητα να πας είτε από τη μια είτε από την άλλη μεριά της αντλίας.
Μου θύμησες και ένα πρόσφατο περιστατικό που ο τύπος επειδή ήταν πιασμένες οι αντλίες που βόλευαν στην τάπα μου (αριστερά) με πήγε σε αντλία που είχε δεξιά τη μάνικα. Φτάνει του λέω; Φτάνει μου λέει και όντως έφτασε, αλλά για να γίνει αυτό την πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και μου άφησε κάτι ωραιότατα σημάδια. -
Δεν υπάρχει 'σωστό ή λάθος'...όπου βολεύεται ο κατασκευαστής,βάση της τοποθέτησης του δοχείου καυσίμου!!
-
Στο Citroën μου του 2012 είναι δεξιά στο BMW μου του 2017 δεξιά, στο MX-5 μου είναι αριστερά. Με δεδομένο ότι η BMW έχει ένα μικρό σημαδάκια στο ταμπλό για το σημείο που βρίσκεται το πόρτα κι πιστεύω ότι ίσως έχει να κάνει με την εκάστοτε αγορά
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Γερμανοί και Ιταλοί τη βάζουν δεξιά, που είναι και το σωστό
Γιατί είναι αυτό το σωστό? Στο φινάλε αν την έχεις στην αντίθετη πλευρά από τον οδηγό έχεις το πλεονέκτημα ότι μπαινοβγαίνεις πιο εύκολα γιατί είσαι στην αντίθετη πλευρά από τις αντλίες, τα λάστιχά τους και τον υπάλληλο που γεμίζει.
Το Ντάστερ που έχω είναι έτσι, καθώς και πολλά σαμουράικα και είναι η διάταξη που προτιμώ.
Έπειτα, οι αντλίες στο βενζινάδικο είναι double face, απ' όποια μεριά και να πας το αυτοκίνητο θα εξυπηρετηθείς.
Xώρια που υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα με το στόμιο του ρεζερβουάρ στο κέντρο, κοντά ή πίσω από την πινακίδα. Είναι και αυτά λάθος?Το πιο ωραίο είναι να υπάρχει η ένδειξη στο καντράν για το που είναι το στόμιο :
https://www.huffingtonpost.com/map-happ ... 57704.html
-
Ο χρήστης athws έγραψε:
Πεζώ αριστερά.Στο δικό μου,peugeot 307 mod 2001 είναι δεξιά η τάπα.Αλλά και αν πάω σε βενζινάδικο και η διαθέσιμη αντλία είναι αριστερά έχουν μεγάλα λάστιχα και φτάνει.Δεν είναι νταλίκα!Κάνεις λίγο πιο μπροστά και φτάνει η μάνικα.
-
Λογικά θα έχει να κάνει με βάση σε ποια πλευρά του δρόμου οδηγούνται τα αυτοκίνητα. Παραδοσιακά τα αριστεροτιμονα που κινούνται στην δεξιά πλευρά θα έχουν δεξιά την τάπα καθώς εκεί βόλευε όταν σταματάμε για ανεφοδιασμό στην δεξιά πλευρά του δρόμου.
Ανάλογα τα δεξιοτιμονα που σταματάνε στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Γι'αυτό τα Ιαπωνικά έχουν αριστερά την τάπα καθώς κατά παράδοση οδηγούν στην αριστερή λωρίδα.Αλήθεια οι Αγγλικές μάρκες που έχουν την τάπα ; Δεν το έχω προσέξει.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Λογικά θα έχει να κάνει με βάση σε ποια πλευρά του δρόμου οδηγούνται τα αυτοκίνητα. Παραδοσιακά τα αριστεροτιμονα που κινούνται στην δεξιά πλευρά θα έχουν δεξιά την τάπα καθώς εκεί βόλευε όταν σταματάμε για ανεφοδιασμό στην δεξιά πλευρά του δρόμου.Ανάλογα τα δεξιοτιμονα που σταματάνε στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Γι'αυτό τα Ιαπωνικά έχουν αριστερά την τάπα καθώς κατά παράδοση οδηγούν στην αριστερή λωρίδα.Αλήθεια οι Αγγλικές μάρκες που έχουν την τάπα ; Δεν το έχω προσέξει.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Πολύ σωστά! Αυτό τουλάχιστον έχω συμπεράνει κι εγώ (χωρίς να το έχω διαβάσει κάπου) και μου έχει μείνει κι εμένα η απορία για τα αγγλικά (δεν τα έχω παρατηρήσει).
Σχετικά με τα βενζινάδικα προσπαθώ να πηγαίνω απ' τη μεριά που βρίσκεται η τάπα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην κάνει μεγάλη διαδρομή η μάνικα. Αν πάω απ' την ανάποδη σταματάω λίγο πιο μπροστά για να περνάει άνετα από πίσω. Έχει τύχει σε γνωστό να τη στριμώξουν από πίσω και ν' αφήσει σημαδάκι επειδή το στόμιο ακούμπησε πάνω στο πίσω φτερό.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Έχει τύχει σε γνωστό να τη στριμώξουν από πίσω και ν' αφήσει σημαδάκι επειδή το στόμιο ακούμπησε πάνω στο πίσω φτερό.Είναι τελικά πολλοί οι ηλίθιοι στα βενζινάδικα...
Παθών κι εγώΜου θύμησες και ένα πρόσφατο περιστατικό που ο τύπος επειδή ήταν πιασμένες οι αντλίες που βόλευαν στην τάπα μου (αριστερά) με πήγε σε αντλία που είχε δεξιά τη μάνικα. Φτάνει του λέω; Φτάνει μου λέει και όντως έφτασε, αλλά για να γίνει αυτό την πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και μου άφησε κάτι ωραιότατα σημάδια.
[spoiler:gwjof4ne]
[/spoiler:gwjof4ne]
-
Λογικά θα έχει να κάνει με βάση σε ποια πλευρά του δρόμου οδηγούνται τα αυτοκίνητα.
Όχι. Σε όποια πλευρά και να έχει την τάπα, μπορείς εσύ κάλλιστα να παρκάρεις από την αντίθετη πλευρά προς την αντλία. ή και από την ίδια. Εσύ διαλέγεις.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γερμανοί και Ιταλοί τη βάζουν δεξιά, που είναι και το σωστό
Το πιο ωραίο είναι να υπάρχει η ένδειξη στο καντράν για το που είναι το στόμιο :
https://www.huffingtonpost.com/map-happ ... 57704.html
Στο Fiesta πάντως στο καντράν στο δείκτη της βενζίνης έχει ένα βελάκι που σου δείχνει σε ποια μεριά είναι η ταπα. Όντως βοηθάει αλλά μετά το συνηθίσεις και δεν το κοιτάς καν.
Και είναι αριστερά η τάπα της βενζίνης. -
Η ένδειξη είναι γι' αυτόν που νοικιάζει διάφορα αυτοκίνητα ή έχει πολλά στην κατοχή του. Αυτός που έχει ένα αμάξι και οδηγάει μόνο αυτό το συνηθίζει από την πρώτη εβδομάδα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Έχει τύχει σε γνωστό να τη στριμώξουν από πίσω και ν' αφήσει σημαδάκι επειδή το στόμιο ακούμπησε πάνω στο πίσω φτερό.
Είναι τελικά πολλοί οι ηλίθιοι στα βενζινάδικα...
Παθών κι εγώΜου θύμησες και ένα πρόσφατο περιστατικό που ο τύπος επειδή ήταν πιασμένες οι αντλίες που βόλευαν στην τάπα μου (αριστερά) με πήγε σε αντλία που είχε δεξιά τη μάνικα. Φτάνει του λέω; Φτάνει μου λέει και όντως έφτασε, αλλά για να γίνει αυτό την πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και μου άφησε κάτι ωραιότατα σημάδια.
[spoiler:1nod47xv]
[/spoiler:1nod47xv]
Και το εκνευριστικό είναι ότι ακόμα κι αν στριμώχνεσαι οι (περισσότεροι) βενζινάδες επιμένουν ότι 'φτάνει'. Λες και θα τους στοιχίσει τίποτα να πας λίγο πιο μπροστά!
-
-
Στο ένδοξο και οριακά τρισηρωικο 106 μου την έχω δεξιά πάντως.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
μου έχει μείνει κι εμένα η απορία για τα αγγλικάΤο Disco το έχει δεξιά, το ίδιο και τα Rover εκείνης της εποχής. H E-Type όμως το έχει αριστερά. Μερικά αυτοκίνητα (π.χ. F40) είχαν 2 ρεζερβουάρ και άρα στόμια και στις δύο μεριές.
Και είναι αριστερά η τάπα της βενζίνης.
Περίεργο. Στο Focus είναι στα δεξιά.
-
Στα ΙΧ μου είμαι κομμουνι (SportKA, ZR160) και στα αγωνιστικα μου λιγο πιο δεξιος από τον Χιτλερ (106 Rallye 1.3, Kadett GSi 16v).
Ευελπιστώ στο επομενο ετος το κατσαπλιαδικο ZR να μεταπηδησει στην άλλη πλευρα και ως άλλος Corbyn να χαλασει τη σουπα με λαχανάκια Βρυξελλων των αλλων 2...
-
Δεξιοτίμονη Alfa Romeo την έχει στα δεξιά (θα ήταν παράλογο να την αλλάξουν πλευρά λόγω θέσης τιμονιού).
Στο βενζινάδικο την έχετε αριστερά ή δεξιά ;