-
Υem wrote:
Το tpms πως το λες είναι το υγρό?
TPMS=tyre pressure monitoring sensor. Είναι ο αισθητήρας του αυτοκινήτου που μετράει την πίεση των ελαστικών και σε ειδοποιεί αν κάπου υπάρχει απώλεια.
Ευχαριστώ
-
@realzeus αν μένεις σε μεγάλη πόλη που θα το κάνεις κομμάτια το λάστιχο? Πρέπει να είσαι και λίγο Γκαντέμης, έχω πάθει λάστιχο 3-4 φορές το φουσκωσα και γρήγορα βουλκανιζατερ! Μόνο μια φορά ήμουν άτυχος που κάποιος ψυχικά ασθενείς πήρε μια μικρή σούβλα και τρύπησε από καμιά 20αρια αυτοκίνητα τα λάστιχα, ήμουν από τους 'τυχερούς' και μου σουβλισε τα δύο λάστιχα που δυστυχώς δεν φτιαχνονταν!
@samatistas έχει repair kit σε όλα!
@asteris θα με θυμηθείς όταν δεν θα χωράει η 3η βαλίτσα της κοπελιάς για το διήμερο... Να σε δω που θα βάλεις τη ρεζέρβα! Χαχαχ
Το tpms πως το λες είναι το υγρό? Μου έχουν πει πολλοί ότι οι βουλκανιζατεραδες δεν το γουστάρουν γιατί λερώνει πολύ το λάστιχο από μέσα και ή δεν αναλαμβάνουν επισκευή του ελαστικού ή κάνουν προχειροδουλειες!
Πάρε ένα τέτοιο και μια τσιμπίδα στο αμάξι και θα είσαι άρχοντας [https://a.aliexpress.com/_m0Q1VVx](http://€ 1,82 40%OFF | 2020 Black/ Yellow Car Tire Repair Tool Auto Car Bike Tubeless Tire Tyre puncture tire repair Kit Plug Garage Car Accessories a href=)'>http://€ 1,82 40%OFF | 2020 Black/ Yellow Car Tire Repair Tool Auto Car Bike Tubeless Tire Tyre puncture tire repair Kit Plug Garage Car Accessories https://a.aliexpress.com/_m0Q1VVx
Το έχω βρει και σε κινεζομαγαζα εδώ στην Αθήνα
TPMS είναι Tyre Pressure Monitoring System. Το έχει το αμάξι και ενημερώνει αν κάποια ρόδα έχασε αέρα. Οπότε τις μικρές διαρροές τις προλαβαίνεις, βίδες-καρφιά κλπ. Αν το σκίσεις σε καμιά λακούβα, τότε πας και οδική, εντάξει μιά στο χίλιες είναι η πιθανότητα, πιό πιθανό να φορτωθείς από κάνα βρωμοκαύσιμο.
Στα ταξίδια αν χρειαστεί πέφτει το 1/3 του πίσω καθίσματος και χωράν τα πάντα. Τουλάχιστον έτσι κάναμε με Panda και Punto EVO που είχα, τώρα έχω και 100 λίτρα παραπάνω πορτ-παγκάζ πλέον. Με το σακ-βουαγιάζ, την βάζω την ζάντα και στο κάθισμα πίσω από τον οδηγό, δεν λερώνει...
-
Υem wrote:
Το tpms πως το λες είναι το υγρό?
TPMS=tyre pressure monitoring sensor. Είναι ο αισθητήρας του αυτοκινήτου που μετράει την πίεση των ελαστικών και σε ειδοποιεί αν κάπου υπάρχει απώλεια.
Δεν υπάρχουν αισθητήρες πλέον, το ABS την κάνει την δουλειά. Μετράει περιστροφές κάθε ρόδας και αν κάποια 'τρέχει' πιό γρήγορα, σημαίνει ότι έχει χάσει αέρα και επειδή έχει κάτσει, έχει πλέον μικρότερη περιφέρεια, άρα κάνει περισσότερες περιστροφές από τις υπόλοιπες...
-
Το λέω όμως στο ποστ!
@realzeus αν μένεις σε μεγάλη πόλη που θα το κάνεις κομμάτια το λάστιχο?
Σε ταξίδι χωρίς αποσκευές (ΠΧ επαγγελματικό) οκ δεν το ανέφερα, έχεις χώρο! αλλά σε εκδρομή - διακοπές δεν νομίζω κάποιος να αφαιρέσει αποσκευές για την Ρεζέρβα, αν και έχει χώρους το Clio...
Δε λέω ότι είναι άχρηστη αλλά την βγάζεις και χωρίς νομίζω (και ελπίζω)
Αν χρειαστείς λάστιχο σε κανένα Πήλιο, ή Ζαγοροχώρια, τι θα κάνεις; Θα περιμένεις την οδική να έρθει να σε φορτώσει μετά από 5-6 ώρες; Τέσπα, κουβέντα κάνουμε απλά, αλλά μην το θεωρείτε απίθανο. Καλύτερα μια ρεζέρβα, παρά μια άχρηστη βαλιτσουλα της κυράς...
-
Καλά ναι... Μακριά από εμάς!! Σίγουρα σε απομακρυσμενες περιοχές επιβάλλεται!
Αλήθεια έρχονται τώρα που μιλάμε για ρόδες τα αυτοκίνητα με Μπουλονια ασφαλείας?
-
@Asteris πήρες για Ρεζέρβα αυτή την μικρούλα φαντάζομαι την βοηθητική? Πόσο και σε τι διάσταση? Τι διάσταση Λάστιχα φοράς?
-
@Asteris πήρες για Ρεζέρβα αυτή την μικρούλα φαντάζομαι την βοηθητική? Πόσο και σε τι διάσταση? Τι διάσταση Λάστιχα φοράς?
Όχι ρεζέρβα ανάγκης. Κανονικών διαστάσεων θέλω, μια και θα βρίσκεται σε τσάντα, εκτός αυτοκινήτου. Έχω μια 4x100 από προηγούμενο αμάξι και θα της φορέσω 185/65/15, από μεταχειρισμένα. Το αμάξι φοράει 195/55/16.
-
Σε 150χλμ. μικτής διαδρομής (πόλη,επαρχιακό,εθνική) έγραψε 5 lt/100km,αλλά λέει ότι με λίγο καλύτερη προσπάθεια από τη δική του πέφτει κι άλλο (δεν το είχε συνηθίσει πλήρως). Πιο συγκεκριμένα μέσα στην πόλη (Ρώμη) από 3,8-4,2 με μέση 4lt/100, σε επαρχιακό 5,1 και στην αυτοστράντα έως 6,2lt/100km (δε λέει με πόσα km/h).
-
Τα πρώτα 1000χλμ με LPG, τα έκανα με 48€ και μάλιστα δεν το πρόσεχα και ιδιαίτερα, όπως οδηγάω πάντα. 65 λίτρα σύνολο, 6.5 λίτρα τα 100χλμ. Τιμή υγραερίου ελαφρώς πιασέκωλο, στα 0.75€ στην περιοχή μου (shell εταιρικό). Υποθέτω μετά το στρώσιμο, σε κάνα δυό χιλιάδες χιλιόμετρα, θα πέσει κι άλλο.
Πιό οικονομικά, μόνο αν το σβήσεις και το σπρώχνεις...
-
Πω πω....δεν υπαρχει.
Να το χαρεις ρε Αστερι ....εξαιρετικη επιλογη,
-
-
Το ίδιο λέμε, χρεώθηκαν και σε μένα. Μέχρι την παραγωγή Ιουνίου το Dynamic είχε και το δερμάτινο τιμόνι και τα προβολάκια. Τώρα έχει TEP και τα προβολάκια έξτρα.
Να ξέρεις ότι θα έπρεπε να έχεις στην μπροστά μάσκα, τα νίκελ διακοσμητικά, όπως αυτό:
To ΜΥ2020 θα έπρεπε να τα έχει. Τα τούρκικα το βάλανε ήδη από Σεπτέμβριο, εγώ θα τα ζητήσω να έρθουν να τα φορέσω και γω. Πλήρωσα τιμόνι και προβολάκια, οπότε αυτό που μπήκε σαν έξτρα, το απαιτώ.
Περα απο τα νικελακια στη μασκα ξερουμε τί αλλο περιλαμβανει η εκδοση ΜΥ2020?
-
Τι δεν περιλαμβάνει:
Δερμάτινο τιμόνι,
Προβολάκια ομίχλης
Κουμπί ξεκλειδώματος στην πόρτα συνοδηγού
3D πίσω φώτα (δεν το πολυκατάλαβα, γιατί νομίζω το δικό μου τα έχει).
Τι περιλαμβάνει:
Μπροστά νίκελ
Αυτά αφορούν την έκδοση Dynamic που πήρα.
-
3D πίσω φώτα (δεν το πολυκατάλαβα, γιατί νομίζω το δικό μου τα έχει).
Οι οριζόντιες γραμμές στα τελειώματα των φωτιστικών σωμάτων (εμπρός και πίσω) στα 3D είναι φωτιζόμενες στα 2D είναι απλά διακοσμητικες, μου φαίνεται σαν εξτρα ασφαλείας μιας και το αυτοκίνητο το βράδυ είναι πολύ ποιο ορατό από τα πλάγια!
-
Τότε μάλλον αυτό αφαιρέθηκε από τις μικρότερες εκδόσεις, γιατί το δικό μου τα έχει πίσω-μπρος. Αν το αφαιρούσαν από την Dynamic θα είχα ξενερώσει, τα έχω δει τα 2D σε Authentic και ήταν κακόμοιρα...
-
Έτσι ακριβώς και στο Captur, μόνο η Dynamic τα φοράει! Φοβερά λες και είναι άλλα φανάρια!
-
Υπαρχουν φωτογραφιες, δεν καταλαβα τι εννοείτε
-
Υπαρχουν φωτογραφιες, δεν καταλαβα τι εννοείτε
Κάτσε να πάω στον υπολογιστή γιατί ούτε με το brave δεν κατάφερα να ανεβάσω σωστά
-
Στην Dynamic/RS-Line, όλα τα τμήματα του φαναριού είναι LED.
Στην Authentic/Expression, μόνο το πάνω εξωτερικό είναι LED και τα άλλα πρέπει να είναι απλοί ανακλαστήρες.
Στο 0:20-0:30, βλέπεις ένα φανάρι Dynamic/RS-line. Έχει αναμμένα και τα τρία τμήματα LED.
-
Ουτε που φαινεται η διαφορα. Δεν το ειχα προσεξει.
Γενικα με το lpg ειναι παρα πολυ καλη προταση,
Εντωμεταξυ θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε ελεγαν πως θα βγαλουν πινακα οργανων 11 ιντσων αλλα τελικα δεν εβγαλαν. Κρατησαν το μικροτερο. Αρα, ισως στο fl
Renault Clio V