-
https://www.antallaktikaonline.gr/castrol/15503440
Είναι και φθηνά
-
Είναι και φθηνά
Στην αντιπροσωπεία πόσο θα το χρεώνουν το λάδι?
Ακούω από πολλούς που λένε ότι παίρνουν τα ανταλλακτικά από 3ους και το πάνε στην αντιπροσωπεία και πληρώνουν μόνο το κόστος των εργατικών ! Αυτό ισχύει ? Φαντάζομαι ότι πρέπει να συνεννοηθείς με το συνεργείο πρώτα αν δέχεται !
-
Είναι και φθηνά
Ευρέθη σε Castrol. Από Todos.gr. 30€ το πεντάλιτρο. Πάω αύριο να πάρω. Όποιος θέλει παραγγέλνει τηλεφωνικά για την ώρα, δεν το έχουν ακόμη στο site. Θα μπει ρουφηχτό από τον δείκτη, μόνος μου την πρώτη στα 1500. Τις άλλες στα πλαίσια του service, δεν θα ασχοληθώ για μιά φορά το χρόνο που είναι, ας κάνει και 50-60€ στην αντιπροσωπεία.
-
Πολύ καλές επιδόσεις συγκριτικά με τα άλλα full hybrid (στα επίπεδα του diesel 1.5 115hp και σε μερικά σημεία και καλύτερα)
http://www.zeperfs.com/en/match8801-8341-8682-8116-8761.htm
Κι εδώ πολύ καλά λόγια αν και δεν αναφέρουν την κατανάλωση (λέει ότι είναι σε μετρήσεις ακόμη με άλλον δοκιμαστή)
Υ.Γ. Κρίμα όμως που και τα υβριδικά γίνονται στην κ@λοχώρα... Ανασταλτικός παράγοντας αγοράς..
-
Ευρέθη σε Castrol. Από Todos.gr. 30€ το πεντάλιτρο. Πάω αύριο να πάρω. Όποιος θέλει παραγγέλνει τηλεφωνικά για την ώρα, δεν το έχουν ακόμη στο site. Θα μπει ρουφηχτό από τον δείκτη, μόνος μου την πρώτη στα 1500. Τις άλλες στα πλαίσια του service, δεν θα ασχοληθώ για μιά φορά το χρόνο που είναι, ας κάνει και 50-60€ στην αντιπροσωπεία.
Μιλάς με γρίφους γέροντα....
Να μου τα γράφετε αναλυτικά ρε παιδιά αφού είμαι άσχετος!
+Όταν λες Ρουφηχτά τι εννοείς?
+Γιατί κάνουμε αλλαγή λαδιων τόσο νωρίς?
-
Μετραμε τεσσερις μηνες και 1300 χλμ πλεον με την Κλειω και θα μου επιτρεψετε να γραψω δυο λογια,ετσι σαν ενα ατυπο review,εχοντας στο μυαλο σας οτι η Κλειω ειναι στη Συρο με ενα μικρο οδικο δικτυο που σιγουρα δεν μπορει κανεις να δει τις πραγματικες δυνατοτητες του αυτοκινητου.
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Προκειται κατ αρχην για το ατμοσφαιρικο μοτερ των 75 ιππων.Ναι ειναι αργο αλλα για την Συρο ειναι ενταξει.Πολιτισμενη λειτουργια,αθορυβο με πολυ ακριβες κουμπωμα των ταχυητητων.Παντως σε σχεση με το Γκολφ των 75 ιππων που ειχα αποδυκνυεται πιο ζωηρο και ας εχει λιγοτερη ροπη.Σε καταναλωση βλεπω 5,8-6,1/100χλμ....Για να σας δωσω ενα μικρο δειγμα το Γκολφ ηταν πανω απο τα 7 ενω το Αιγκο που επισης εχω στα 5,5 περιπου....
ΧΩΡΟΙ
Πολυ ικανοποιητικοι εως πολυ καλοι θα ελεγα συγκριτικα με αλλα της κατηγοριας του.Εμενα με καλυψαν.Ο πιτσιρικας καθεται σαν πριγκιπας στο καθισματακι του στις isofix θεσεις πισω.Κουμπωσε αμεσως και με ασφαλεια.Εγω καθομαι ανετα πισω αποβτον εαυτο μου (1,77) και εχω χωρο και για τα γονατα και για το κεφαλι.Στα συν οτι υπαρχουν χειρολαβες οροφης κατι που εχει καταργηθεο απο πολλα ανταγωνιστικα μοντελα.Ο χωρος αποσκευων ειναι τετραγωνισμενος και βαθυς αν και δεν νομιζω να ειναι 391 που λεει η Ρενο αλλα πιο ρεαλιστικο μου φαινεται το 340 που εχω διαβασει καπου.Στα συν εδω οτι εχει κανονικη ρεζερβα και μαλιστα κατω απο το καλυμμα του χωρου αποσκευων και οχι κατω απο το αυτοκινητο οπως στο Κλιο 4.Ενω ανταγωνιστες χρεωνου εξτρα τις ρεζερβες και αυτες σε περιπτωσεις σε διασταση αναγκης.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Στο δρομο ανταποκρινεται πολυ καλα,νιωθεις σιγουρια εχει ενα πολυ ακριβες και 'κοφτερο' τιμονι και βλεπεις οτι το πλαισιο αντεχει πολλα αλογα.Σιγουρα παραπανω απο τα 130 της 'καλης' εκδοσης.Περναει ομαλα απο τις ανωμαλιες του δρομου και δεν ακους τιποτα παραμονο ενα ελαφρυ γδουπο.Αεροδυναμικοι θοευβοι δεν ακουγονται παρ ολο που εχω βαλει ανεμπθραυστες στα μπροστινα παραθυρα....
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Επειδη το τελειο δεν υπαρχει,πρεπει να γκρινιαξω και για κατι....:)
Δεν εχει πισω πλαφονιερα,.Οποτε παω να δεσω το παιδι μετα βιας βλεπω τις πορπες.
Στο συστημα πολυμεσων επρεπε να υπαρχει ενσς περιστροφικος διακοπτης τουλαχιστον για το volume.Ναι μεν υπαρχει πισω απο το τιμονι χειρηστηριο αλλα και εκει ειναι κουμπια.
Ενω τα φωτα ειναι led pure vision τα φωτα της πινακιδας ειναι θερμου τυπου.Τσιγγουνια;;;;Εδω η Ρενο επρεπε να λεει οτι η expression ΕΧΕΙ φωτα led.Κακως κατα τη γνωμη μου δεν το αναφερουν
Αυτα παιδια ελπιζω να μην κουρασα.
Εν κατακλειδι το Κλιο ειναι μια αριστη αγορα κατα τη γνωμη μου.
-
Πήγαινε σε ένα συνεργείο σαν άνθρωπος, άλλαξε και φίλτρο.
-
asteris wrote:
Μιλάς με γρίφους γέροντα....
Να μου τα γράφετε αναλυτικά ρε παιδιά αφού είμαι άσχετος!
+Όταν λες Ρουφηχτά τι εννοείς?
+Γιατί κάνουμε αλλαγή λαδιων τόσο νωρίς?
Υπάρχει αντλία υγρών, που βάζεις ένα σωληνάκι από τον μετρητή της στάθμης και σου ρουφάει τα λάδια έξω, χωρίς να λύσεις ποδιές και να ξεβιδώνεις τάπες του κάρτερ. Μετά γεμίζεις με τα καινούργια λάδια από το στόμιο κανονικά. Έτσι κάνεις ενδιάμεσες αλλαγές λαδιών μόνος σου, χωρίς έξοδα. Μιά αλλαγή λαδιών στα 1000-1500 χιλιόμετρα, βοηθάει να φύγουν όσα γρέζια αφήνει το στρώσιμο του μοτέρ και δεν τα παγιδεύει το φίλτρο λαδιού, ώστε να καθαρίσει ο κινητήρας από την πρώτη ταλαιπώρια. Θεωρητικά βοηθάει την μακροζωΊα του μοτέρ, για όσους έχουν σκοπό να το κρατήσουν και για εξαψήφια νούμερα χιλιομέτρων...
-
Ευχαριστώ, αυτό θεωρητικά δεν αφήνει κατακάθια στο Κάρτερ?
Λογικά αυτή την δουλειά την κάνουν τα βενζινάδικα?
-
Αν είναι να κάνετε την (ανούσια) αλλαγή στα 1000 χλμ, κάντε την σωστά. 10 Ευρώ παίρνουν σε ένα συνοικιακό συνεργείο και άλλα 5-10 Ευρώ το φίλτρο.
-
Αν είναι να κάνετε την (ανούσια) αλλαγή στα 1000 χλμ, κάντε την σωστά. 10 Ευρώ παίρνουν σε ένα συνοικιακό συνεργείο και άλλα 5-10 Ευρώ το φίλτρο.
Α) Γιατί ανούσια?
Β) ποιο σωστό μου ακούγεται να πας σε συνεργείο,
-
Διότι αν χρειάζονταν, ο κατασκευαστής θα το περιλάμβανε στο πρόγραμμα συντήρησης. Αυτές οι δοξασίες έχουν μείνει από παλιότερες εποχές, όταν οι ίδιοι οι κατασκευαστές προέβλεπαν αλλαγή λαδιών στα πρώτα 1000 χλμ. Η εξέλιξη της μεταλλουργίας, της κατεργασίας και των λιπαντικών όμως, εξάλειψε αυτήν την ανάγκη, για αυτό δεν προβλέπεται τέτοια αλλαγή πια. Αν όμως μάθει κάτι ο καταναλωτής από παλιά, δύσκολα αλλάζει χούι. Μου θυμίζει την μακαρίτισσα την γιαγιά μου, που μέχρι την δεκαετία του '90 που αποδήμησε, έβραζε το γάλα για τον φόβο του μελιταίου πυρετού. Τα γάλατα περνούσαν παστερίωση εδώ και δεκαετίες, αλλά εκείνη έτσι είχε μάθει από μικρή...
-
Ναι, η μεταλλουργία αλλάζει, αλλά η ίδια η Renault λέει στο manual του αυτοκινήτου, να μην το ζορίζεις πάνω από τις 3-3.5Κ στροφές, ή τα 130χαω, για τα πρώτα χίλια χιλιόμετρα. Άρα έχει τριβές παραπανίσιες και μέταλλα που έρχονται στις ανοχές τους δια της υποχρεωτικής επαφής μεταξύ τους, άρα και ρινίσματα. Κάποια θα τα πιάσει το φίλτρο, κάποια είναι πολύ μικρά και θα γυρνάνε για 15 ή 30Κ χιλιόμετρα στο μοτέρ. Δεδομένου ότι δεν είμαι και ο μέσος ευρωπαίος που θα το αλλάξω πριν τις 100.000 χλμ, λέω να το χαραμίσω το 30ευρο. Και μιλάμε για μοτέρ πορδή των 1000cc, πιεσμένο και στριμωγμένο, που το μόνο που του μένει για να βγάλει κάνα χρονάκι παραπάνω, είναι η καλή συντήρηση.
Η απόφαση οριστικοποιήθηκε χτες, όταν οικογενειάρχης φίλος με Qashqai 1.2Tce, με είπε ότι στα 130Κ ξεκίνησε να καίει λάδια...
-
Το αν θα σου κάψει λάδι είναι τυχαίο, στα 130.000 χλμ είναι λογικό πάντως.
-
Ευχαριστώ, αυτό θεωρητικά δεν αφήνει κατακάθια στο Κάρτερ?
Λογικά αυτή την δουλειά την κάνουν τα βενζινάδικα?
Τα σύγχρονα λάδια δεν αφήνουν μούργα στο κάρτερ, ειδικά σε τόσο νέο αμάξι. Και εννοείται η διαδικασία δεν είναι για να αντικαταστήσει την κανονική αλλαγή λαδιών, είναι για κάνω τις ενδιάμεσες αλλαγές από τα κανονικά service. Δεν πρόκειται να αλλάζω λάδια άνα 30Κ που λέει η Renault, σε αυτοκίνητο με καδένα και 100hp στο λίτρο, που να χτυπιέται κάτω η Renault και όλο το 4Tforum μαζί...
Η αλλαγή μέσω αντλίας είναι πανεύκολη για τον οποιονδήποτε. Στα βενζινάδικα δεν πρόκειται ποτέ να βρεις 5W-30 RN17, θα σου πετάξουν μέσα ότι τους καπνίσει, αν σε κόψουν για χαϊβάνι. Πριν 20 μέρες σε shell, βάλανε φίλο με αμάξι 20ετίας να πληρώσει 80€ λάδια Helix Ultra 5W-40 full συνθετικά (το αμάξι δεν μπορεί να πιάσει ούτε 130 στην ευθεία από τα θέματα που έχει). Μάθε και κάντο μόνος σου...
-
Το αν θα σου κάψει λάδι είναι τυχαίο, στα 130.000 χλμ είναι λογικό πάντως.
Αν το κάνω αλλαγές ανά 30Κ, όπως λέει το manual και η Renault, είμαι σίγουρος ότι το 1.0Tce θα ξεκινήσει να καίει πριν τα 100Κ...
-
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι η Ρενώ κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς εδώ...
-
H Renault ξέρει ότι το Clio το έχει κάνει 1ο Supermini στην Ευρώπη ο γάλλος, ο γερμανός και οι τριγύρω χώρες. Και αυτοί θα το κρατήσουν 5-6 χρόνια και δεν θα προλάβουν να το δουν να καίει παραπάνω λάδια κι από Golf 4. Και θα ξαναγοράσουν το Clio 6 γιατί τους βόλεψε και δεν θα συναντήσουν τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας του. Εμάς που θα το κρατήσουμε 15 χρόνια και 200.000χλμ, ούτε να μας φτύσει η εταιρία όταν θα βγούμε από την εγγύηση. Σκασίλα της. Οπότε λαδάκια ανά 10-15Κ και στην χειρότερη θα έχω δώσει 150-200€ τζάμπα. Αλλά αν συμβεί το ανάποδο, αυτός που πήγε by-the-book μπορεί να ανοίγει μοτέρ σε 7-8 χρόνια. Λέω να το ρισκάρω με τα 200€...
-
Αστερη η Ρενο λεει 30κ ή ενα χρονο.....
Εγω επειδη ειμαι κοντα στο ατυπο οριο δηλ 1300 χλμ.,δεν εχω σκοπο να τ αλλαξω.Θα αλλαχτουν πανω στο χρονο στο ετησιο σερβις που ειναι και η οδηγια της Ρενο.Αυτο που διαβασες στο manual ισχυει,και ισχυει για ολα τα αυτοκινητα της αγορας ανεξαρτητου μαρκας.Αυτο γινεται για να μπορουν τα μεταλλα να ερθουν ομαλα σε επαφη πριν 'ξεσκισεις' το μοτερ.Στην ουσια ειναι το ρονταρισμα του κινητηρα.Ποσο μαλλον στα τουρμπατα μοτερ που ειναι ηδη πιεσμενα.Πολυ σωστα αναφερεις οτι η καδενα χρειαζεται σωστη λιπανση για να μην εχεις προβληματα.Σημειωση τα ντιζελ μοντελα εχουν οδοντωτο ιμαντα.
-
Σε συνεχεια του 'review' μου μια παρατηρηση ακομη.Το start/stop δεν απενεργοποιηται μονιμα.....οποτε πρεπει να το σβηνω καθε φορα που βαζω μπρος....
Renault Clio V