-
Στα έξτρα δεν πληρώνεις το κόστος, αλλά την όποια 'ωφέλεια' λαμβάνεις από αυτό. Και το μεταλλικό χρώμα κοστίζει €1.5 παραπάνω στο εργοστάσιο (ναι τόσο είναι!) και το χρεώνουν από €300 μέχρι και κάποιες χιλιάδες €. Το ίδιο και με τις ζάντες, τους αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ. Από τα έξτρα βγάζουν χρήματα τα εργοστάσια.
-
Όπως είπε πολύ σωστά και ο Φάνης, τα έξτρα στοιχεία εξοπλισμού είναι το 'παντεσπάνι' των εργοστασίων.
-
Όπως είπε πολύ σωστά και ο Φάνης, τα έξτρα στοιχεία εξοπλισμού είναι το 'παντεσπάνι' των εργοστασίων.
Βρε καλά κάνουν. Απλά αν τα είχαν πιο λογικές τιμές και όχι 'ξεζούμισμα', όλο και κάποιος θα τα έβαζε. Με 400€ AAC και 470€ Blind spot, δεν έχω δει κανέναν ακόμα να τα έχει φορέσει...
-
Ε μη βαλεις μεταλλικο χρωμα και βαζεις ενα απο τα δυο.
-
Ναι βρε Lap, αν το χρώμα (που όπως λέει ο Φάνης) στοιχίζει 1.5€ γιατί να πάει +800€ και τα bsw και acc +850€ και αφού έχεις acc και bsw και lane assist και ηλεκτρική υπόβοηθηση τιμονιού γιατί θέλει αλλά 800€ για auto park? Στην ουσία πληρώνεις σχεδόν τα ίδια εργαλεία 2 & 3 φορές!
-
Ε μη βαλεις μεταλλικο χρωμα και βαζεις ενα απο τα δυο.
Το μεταλλικό που πήρα το τριπλής, ήταν δώρο έτσι κι αλλιώς (θες πες από 560€->0€, θες πες από 1.5€->0€).
AAC και Blind spot θα τα πάρω σαν στάνταρ εξοπλισμό στο Clio 6, σε 7-8 χρόνια. Θα κρατήσω το 800άρι για τότε, να πάρω την ολογραφική απεικόνιση περιβάλλουσας κίνησης (HSTD-Holographic Surround Traffic Display) που θα έχει τότε σαν εξτρά, γιατί άμα δεν την πάρω, βάζω στοίχημα ακόμα εδώ θα είσαι να μας την λες πόσο αναγκαία είναι...
-
Μπα;;;; τι ειναι αυτο;;;;
Απο τωρα ετσι εκ πρωτης όψεως το βλεπω ως αναγκαιο...... να το βαλετε.
Τριολης;....ποιο;
-
Αυτό που θέλει να πει ο γύρος (και έχει δίκιο) είναι ότι σας φαίνεται ακριβό ένα έξτρα στοιχείο εξοπλισμού που αυξάνει την οδική ασφάλεια με κόστος ένα πεντακοσάρικο, ενώ πολύ εύκολα δίνετε το πεντακοσάρικο για μεταλλικό χρώμα. Ασχέτως από το ποσό αυτά κοστίζουν πραγματικά στο εργοστάσιο.
Δεν έχει δηλαδή λογική αυτό που λέει ο asteris ότι ο κόσμος δεν βάζει AAC ή blind spot λόγω κόστους, όταν οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν τα ίδια περίπου λεφτά ως έξτρα για ένα μεταλλικό χρώμα, που πέρα από εμφάνιση (και αυτή όχι όταν κάθεσαι στη θέση του οδηγού) δεν προσφέρει τίποτα άλλο!
-
Και γω θεωρώ πεταμένα λεφτά τα 500€ για blind spot, για έναν έμπειρο οδηγό που ξέρει πως να κινηθεί στον δρόμο, ανάβει φλας και ελέγχει όσο πρέπει πριν αλλάξει λωρίδα, και πιό πολύ θα ταίριαζε σε κάναν ξεχασμένο παππού ή κάνα κοριτσόπουλο που μόλις πήρε δίπλωμα. Άσε που άμα περιμένεις να δεις το λεντάκι στον καθρέφτη, φέξε μου και γλύστρισα, θα βγεις χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Θέλει και beeper για προειδοποίηση...
Και που τελειώνει κατά την γνώμη σας η κούρσα για εξοπλισμό ασφαλείας, να βγάλουμε τις ζάντες αλουμινίου για να βάλουμε HUD να μην παίρνουμε τα μάτια μας από τον δρόμο, να πετάξουμε το Navi για να φορέσουμε τετραπίστονες να κοκκαλώνει το αμάξι, να βάλουμε τους τεχνικούς της Renault να κάνουν την αναγνώριση πινακίδων να δίνει υποχρεωτικά εντολή στα φρένα άμα είμαστε πάνω από το όριο, τι άλλο να κάνουμε;
Όσο και να θεωρείτε απαραίτητο το να ρίξει τα λεφτά κάποιος σε ασφάλεια, άλλο τόσο πρέπει να καταλάβετε ότι αν ο αγοραστής δεν γουστάρει αυτό που βλέπει, ΔΕΝ θα αφήσει τα ωραία του λεφτάκια στο καινούργιο αμάξι, θα πάρει ένα μεταχειρισμένο να κάνει απλά την δουλειά του. Άμα δεν το γούσταρα το Clio όπως το έβλεπα με το μεταλλικό του και τις ζαντούλες του, δεν έχωνα 17-18 χιλιάρικα, έπαιρνα με τα μισά ένα καλομεταχειρισμένο Corsa/Punto/Polo 6-7 χρονών, που δεν έχουν ούτε υποψία αυτοματιστών ασφαλείας τέτοιου τύπου και τα ρέστα δρακουλίνια που έλεγε και η διαφήμιση. Οπότε να με συμπαθάτε, αλλά εφόσον έκανα το σκ@τό μου παξιμάδι να βρω 17 χιλιάρικα για να πάρω ένα πολύ πιό ασφαλές αυτοκίνητο σε σχέση με το προηγούμενο, δικαιούμαι να δώσω και 7-8 κατοστάρικα να κάνω και λίγο το γούστο μου...
-
Τριολης;....ποιο;
Μπλε-Κοκκινο-Πορτοκαλί-Βεραμάν που έχουν κωδικό ΤΕ, έχουν ειδικό βερνίκι υψηλής αντοχής και γυαλάδας, που κάπου διάβασα ότι είναι τριπλής επίστρωσης και πρώτη φορά χρησιμοιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εγώ πήρα το μόνο που έβγαινε στο υγραέριο, το Flamma Red. Ήταν και είναι νομίζω ακόμα δώρο για κάποια αυτοκίνητα στοκ (εγώ το παρήγγειλα Ιούλιο και το πρόλαβα δώρο, παρότι ειδική παραγγελία που έφτασε προχτές Ελλάδα).
-
@asteris καλά τα λες για τα γούστα και τα έξτρα, και εγώ σε χρώμα τα έδωσα, αλλά λες :Άσε που άμα περιμένεις να δεις το λεντάκι στον καθρέφτη, φέξε μου και γλύστρισα, θα βγεις χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Θέλει και beeper για προειδοποίηση... Όχι για να το πάρει στα πάνω του ο #gatos και ο #Lap αλλα η ΣΟΥΖΟΥΚΑ ΒΙΤΑΡΑ όταν βγάζεις φλας για αλλαγή λωριδας και σου ανάβει λαμπάκι και beeper έχει και δόνηση στο τιμόνι αν έχει βρει πιθανό εμπόδιο!
-
Γενικά αυτή είναι και η δική μου γνώμη, πρώτα η ασφάλεια, αλλά μετά την ασφάλεια παίζει ρόλο και το συναίσθημα.
Ακόμη και 13.000 να δώσεις για το Sandero, θες να σου αρέσει, δεν νομίζω κάνεις να παίρνει οποιοδήποτε όχημα και να θέλει να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που μπαίνει μέσα, ή να το βλέπει έξω από το σπίτι του και να σιχτιριζει..
Και αυτό που λέω συνήθως. Αν κάτι κάνει 13.000 αλλά το σιχαίνομαι, θα βρω τα άλλα 2-3.000 να κάνω την ζωή μου καλύτερη.
Κάπως έτσι έγινε και με το C3 Aircross, ουσιαστικά θα συμβιβαζομουν για να γλυτώσω μερικές χιλιάδες ευρώ, σεβαστό και ήταν 50-50% μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά αγοράζω σε βάθος δεκαετίας (καλά να είμαστε) και ένα προϊόν που μπαίνεις μέσα με την οικογένειά σου για 150.000χλμ. Αποφασίσαμε ότι άξιζε την 'υπέρβαση'.
Η ομορφιά και η ευχαρίστηση είναι δικαίωμα στη ζωή, άλλα ρούχα φοράμε όταν σκάβουμε (γι'αυτό έχουμε το αγροτικό Ford), άλλα καθημερινά στη δουλειά (b max/C3) και άλλα σε ταξίδια και κυρίως όταν μπαίνουν τα παιδιά και άλλες καταστάσεις (2008).
-
@asteris Μονο το red flame και το orange valencia ειναι χρωματα τριπλης επιστρωσης....Το βεραμαν και το μπλε οχι....Φαντασου οτι το μπλε δεν χρεωνεται καν εδω στην Ελλαδα....Εγω εχω το πορτοκαλι,το πηρα και εγω δωρο.
-
@asteris Μονο το red flame και το orange valencia ειναι χρωματα τριπλης επιστρωσης....Το βεραμαν και το μπλε οχι....Φαντασου οτι το μπλε δεν χρεωνεται καν εδω στην Ελλαδα....Εγω εχω το πορτοκαλι,το πηρα και εγω δωρο.
Δίκιο έχεις, τώρα είδα τον αστερίσκο στο φυλλάδιο.
Θα είχα λευκό dynamic από τον Αύγουστο, αλλά μια και βάλανε δώρο όλα τα χρώματα, είπα δεν μπιπ, θα περιμένω και θα βάλω και 1-2 πράματα εξτρά που τα ήθελα, και ας κάνει 2 μήνες παραπάνω, μια στα 10 χρόνια παίρνεις καινούργιο, ας κάνω λίγη υπομονή...
Αύριο αν εδεήσει το συγκοινωνιών, θα πάρω στα χέρια την γαλλιδούλα. Βλέπω να το στρώνω πριν την Δευτέρα...
-
Εγω να σου πω την αληθεια μου ξεκινησα για το μπλε....στην πορεια σκεφτηκα οτι θα λερωνει ευκολα οποτε στραφηκα στο ασημι....Αλλα οταν πηγα αντιπροσωπεια και ειδα τι πορτοκαλι αλλαξα γνωμη.....
Ετοιμοπαραδοτο ηταν το δικο μου.Θα ηθελα να ειχα πισω ηλεκτρικα παραθυρα αλλα οκ.Ενω ζαντες μπορει να του βαλω αργοτερα του εμποριου γιατι δεν με ενθουσιαχουν τα εργοστασιακα σχεδια.....
Και εγω μετα απο 16 χρονια με τη 'Γκολφω' αλλαζω αυτοκινητο....
-
Γενικά αυτή είναι και η δική μου γνώμη, πρώτα η ασφάλεια, αλλά μετά την ασφάλεια παίζει ρόλο και το συναίσθημα.
Ακόμη και 13.000 να δώσεις για το Sandero, θες να σου αρέσει, δεν νομίζω κάνεις να παίρνει οποιοδήποτε όχημα και να θέλει να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που μπαίνει μέσα, ή να το βλέπει έξω από το σπίτι του και να σιχτιριζει..
Και αυτό που λέω συνήθως. Αν κάτι κάνει 13.000 αλλά το σιχαίνομαι, θα βρω τα άλλα 2-3.000 να κάνω την ζωή μου καλύτερη.
Κάπως έτσι έγινε και με το C3 Aircross, ουσιαστικά θα συμβιβαζομουν για να γλυτώσω μερικές χιλιάδες ευρώ, σεβαστό και ήταν 50-50% μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά αγοράζω σε βάθος δεκαετίας (καλά να είμαστε) και ένα προϊόν που μπαίνεις μέσα με την οικογένειά σου για 150.000χλμ. Αποφασίσαμε ότι άξιζε την 'υπέρβαση'.
Η ομορφιά και η ευχαρίστηση είναι δικαίωμα στη ζωή, άλλα ρούχα φοράμε όταν σκάβουμε (γι'αυτό έχουμε το αγροτικό Ford), άλλα καθημερινά στη δουλειά (b max/C3) και άλλα σε ταξίδια και κυρίως όταν μπαίνουν τα παιδιά και άλλες καταστάσεις (2008).
Δεν τελειώνει ποτέ αυτή η συζήτηση, μπορούμε να γράφουμε ο καθένας κι από κάτι και να χουμε όλοι δίκιο... π.χ. 'ελπίζει' ο κάθε αγοραστής πως θα κάνει 150Κ χιλιόμετρα, μπορεί να ξυπνήσει το πρωί και (χτύπα ξύλο) εκεί που το πάρκαρε να το βρει βίδες (έχει συμβεί), ή το όμορφο χρώμα που πλήρωσε να το βρει κατσαβιδιασμένο ακριβώς γιατί ήταν όμορφο, να βγει ένα ραντεβού με καινούριο πρόσωπο και την άλλη μέρα να το βρει έτοιμο για το βαφείο (έχει συμβεί, ρωτήστε εκεί στα βόρεια), ενώ άλλος το χει το ακριβότερο το όμορφο και το πλένει και το γυαλίζει και μένει από μπαταρία γιατί δεν έχει λεφτά για βενζίνα (έχει συμβεί) ή άλλος που πήρε το φθηνότερο με τα λεφτά που δεν έδωσε να χει κάνει πάμπολλες εκδρομές και να χει χαρεί τους δρόμους όλης της Ελλάδας... τα αναλώσιμα αγαθά όπως το αυτοκίνητο, υπάρχουν για όλα τα γούστα. Ο εξοπλισμός ασφαλείας όμως βοηθάει λίγο παραπάνω να υπάρχει κάποιος υγιής και την επομένη μέρα, να το χαρεί αυτό που αγόρασε.
-
Αυτό που θέλει να πει ο γύρος (και έχει δίκιο) είναι ότι σας φαίνεται ακριβό ένα έξτρα στοιχείο εξοπλισμού που αυξάνει την οδική ασφάλεια με κόστος ένα πεντακοσάρικο, ενώ πολύ εύκολα δίνετε το πεντακοσάρικο για μεταλλικό χρώμα. Ασχέτως από το ποσό αυτά κοστίζουν πραγματικά στο εργοστάσιο.
Δεν έχει δηλαδή λογική αυτό που λέει ο asteris ότι ο κόσμος δεν βάζει AAC ή blind spot λόγω κόστους, όταν οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν τα ίδια περίπου λεφτά ως έξτρα για ένα μεταλλικό χρώμα, που πέρα από εμφάνιση (και αυτή όχι όταν κάθεσαι στη θέση του οδηγού) δεν προσφέρει τίποτα άλλο!
Σιγά μη τη νοιάζει τη κουμπάρα αν το δικό μας έχει blind spot ή όχι, λες και είναι υφασμάτινη φέτα στο ταμπλό ή διχρωμία στην οροφή...
-
Ρε παιδια ελεος πια με τοblind spot.Εχει καταντησει αηδια πια.Ο καθενας απο εμας τους αγοραστες ας κρινει αν θελει ή οχι στο αυτοκινητο του.
Εγω ΔΕΝ το ηθελα και ΔΕΝ εβαλα,τοσο απλα.....
Και φυσικα δεν θυσιαζω πεντε κατοσταρικα για blind spot,λες και ειχαμε και χτες....
-
Ρε παιδια ελεος πια με τοblind spot.Εχει καταντησει αηδια πια.Ο καθενας απο εμας τους αγοραστες ας κρινει αν θελει ή οχι στο αυτοκινητο του.
Εγω ΔΕΝ το ηθελα και ΔΕΝ εβαλα,τοσο απλα.....
Και φυσικα δεν θυσιαζω πεντε κατοσταρικα για blind spot,λες και ειχαμε και χτες....
Ούτε εσύ θα χάλαγες 500 για blind spot, ούτε κανείς... όλα καλά!
-
Εγω θα χαλουσα 500 ευρω για ενα συστημα ασφαλειας...400 ευρω κοστιζει το κινητο μου.
Renault Clio V