-
Το ράψιμο αλλά θέλει τρόπο και καλό τεχνίτη που να γουστάρει την όλη φάση και να μην την βλέπει μόνο σαν μεροκάματο - ξεπέτα..
Έξω τζάμια, έξω λάστιχα σε πόρτες και πορτ-μπαγκάζ, και καινούργιες πόντες ανάμεσα στις παλιές, βάψιμο στα σημεία που ούτως ή άλλως καλύπτονται, και μοντάρισμα. Η καρότσα θα μείνει φρέσκια για πάρα πολλά χρόνια χωρίς τριγμούς και στρεβλώσεις.
Φαντάσου σκηνικό που έχει γίνει άπειρες φορές και οι παθόντες ακόμα αναρωτιούνται πως την έπαθαν.
Φτάνεις με καινούργια λάστιχα στη στροφή, ακόμα χειρότερα αν είναι καλή η άσφαλτος και στρίβεις με την ταυτότητα στο στόμα και ξαφνικά λίγο πριν την έξοδο τρως ένα χαστούκι και σβουρίζεις χωρίς να το καταλάβεις και αναρωτιέσαι τι έγινε αφού όλα ήταν υπό έλεγχο.
Η μαλακή καρότσα παραμορφώθηκε, έστριψε σαν ελατήριο στον διαμήκη της άξονα και κάποια στιγμή το ελατήριο αυτό αποφορτίστηκε γιατί δεν - κουρδιζόταν - άλλο και επανήλθε βίαια στην θέση του αποφορτίζοντας ταυτόχρονα και την ανάρτηση, το αποτέλεσμα μερικά σβουρίδια στο δρόμο και οι τυχεροί αναρωτιούνται, οι άτυχοι δεν είναι μαζί μας για να περιγράψουν τον τρόμο τους.
Ακραίο παράδειγμα αλλά απόλυτα αληθές ειδικά με αυτοκίνητα των δεκαετιών 60-70-80-90, άντε μερικά μέχρι το 2000, μετά τα πράγματα καλυτέρεψαν αλλά ακόμα απέχουν αρκετά, γιατί ο διπλασιασμός στις πόντες κοστίζει χιλιάδες εργατοώρες στα εργοστάσια αφού η καρότσες θα παραμένουν πολλαπλάσιο χρόνο στα ρομπότ συγκόλλησης.
Ας θυμηθούμε όταν στα καινούργια μοντέλα μας αναγγέλλουν ότι έχει μεγαλύτερη ακαμψία κατά Χ ποσοστό, τίποτα περισσότερο από την αύξηση των κολλήσεων παντού.
-
Ενταξει εχουν και αλλη σχεδιαση σε καποια σημεια τα νεοτερα ...βλεπε νεα πλατφορμα τηςsuzuki με ενιαιους δοκους απο εμπρος ως πισω για περιορισμο των συγκολλησεων και των καθετων ενισχυτικων δοκων αλλα γενικα ακριβως οτι λεει ο Ρενακιας.
Για παραδειγμα η toyota στο yaris κρατησε το ιδιο μοντελο τοσα χρονια οταν ενισχυσε την παλαια πλατφορμα του με 100 και κατι πονταροσμαρα σε σημεια κλειδια μαι στην ουσια αναναιωσε το αυτοκινητο για μια ακομα γενια.
-
Εχω βαλει μονωση σε ολο το αμαξι (εξαιρεση ο ουρανος) ετσι ειμαι παθων-μαθων σε μερικα πραγματα.
Απο την μια αξιζει τον κοπο και με το παραπανω μαλιστα (εχω βαλει ως και εξτρα τσιμουχες σε 4 πορτες-καπο-πορτ μπαγκαζ) με τεραστια διαφορα απο θεμα εξωτερικων ηχων-σφυριγμα αερα γιατι δεν υπαρχει κενο.
Μπορειτε να κανετε το τεστ του χαρτιου και θα εκπλαγειτε με το κενο που εχετε ιδιως στις πορτες.
Υλικα αμα το ψαξεις πλεον υπαρχουν πολλα,τα πρωτα χρονια δεν ειχαμε και πολλες επιλογες και ξεκιναγαμε με πισσοχαρτο,τωρα με το ebay-amazon βρισκεις πχ μονωτικα υλικα φοβερα !
ΠΡΟΣΟΧΗ τι βαζετε στο καπο (αυξημενη θερμοκρασια,λαδια-κινδυνος φωτιας) και ιδιως στο πορτ μπαγκαζ (πλαινα-πατωμα) απο θεμα νερου (υγρασια-να περασει πχ νερο απο το φαναρι) γιατι ΟΛΗ η δουλεια σας θα παει στραφι.
Μετα ειναι πολυς κοπος για να βγαλετε το μονωτικο-καθαρισμα-στεγνωμα-τοποθετηση νεου κλπ.
Να υπολογισετε το εξτρα βαρος διοτι δεν ειναι ολα τα μονωτικα ''αφρωδη'' πχ αυτα για συντονσμους-κραδασμους προσθετουν αρκετο βαρος.
-
@meco said in Τριγμοί και ηχομόνωση. Υπάρχει λύση:
Όλο σχεδόν το RAV4 μου είναι επενδυμένο με dynamat extreme. Δεν έχουν μόνο οι 3 πίσω πόρτες και ο ουρανός. Στα υπόψη βέβαια ότι το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται κυρίως για μείωση κραδασμών, τριγμών και συντονισμών. Παρόλα αυτά προσφέρει παραπάνω από ικανοποιητική ηχομόνωση χωρίς ξαναλέω να είναι αυτός ο σκοπός του. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και το αυτοκίνητο είναι επενδυμένο έτσι εδώ και 12 χρόνια. Πέρα από την ησυχία όντως κάποιοι τριγμοί/συντονισμοί από το αμάξωμα εξαφανίστηκαν.
Τριγμοί και ηχομόνωση. Υπάρχει λύση