-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γιατί το ινσίνια που έφεραν πουλάει ?Εδώ έπαψε να πουλάει η C και η Ε και όλοι πάνε στα Σουβ .
Συμφωνω...αλλα δεν εχει καμια σημασια!! Οφείλεις ως εισαγωγική εταιρεία να έχεις ΟΛΑ τα διαθέσιμα μοντέλα. Αλλίως εισαι δημόσιο...
-
Μια χαρά πουλάνε τα σεντάν στας Ευρώπας. Το 508 είναι όμορφο (έρωτας τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο), αλλά δεν βλέπω να είναι κάπου κορυφαίο.
-
Τρίχες πουλάνε πλέον τα σεντάν, μόνο στα μεγάλα αμαξώματα στέκονται κάπως. και πάλι καμία σχέση με το ένδοξο παρελθόν. Κάτω από 4,5-4.6μ. τα ψάχνεις με το φανάρι. Το Τζέτα το λαικό το έκοψε από 1/1/2018, μέχρι τότε πούλαγε 1 Τζέτα για κάθε 120 Γκόλφ, η απορία μου είναι πως το κράταγε τόσα χρόνια.
Σιτροέν Ελυζέ/Πεζώ 301, ιδιαίτερα το β, είναι σπάνια, C5 σερνόταν εδώ και χρόνια, λίγο καλύτερα το 508 ΜΚ1, C6 άστο, αλλά κ.α. Π.χ. Aβένσις καπούτ, έβαλαν τώρα το μεγαλύτερο Κάμρυ να πάρει ομολογκασιόν για να υπάρχει κάτι στην κατηγορία (θα πιάσει τον πάπα από τα τομπολίνια του).
Το Χόντα Σιβίκ σεντάν είναι σχεδόν ανύπαρκτο, το Άκκορντ καπούτ εδώ και καιρό.
Και στα μεγαλύτερα έχουν πέσει δραματικά οι πωλήσεις τους.Ενδιαφέρον δε έχει το γιατί πουλάνε αυτά που πουλάνε. Σε κάποιους αρέσουν, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.
Έχουν μεγάλη πέραση για ταξιά, επίσης προσφέρονται για μετατροπή σε υγραέριο φ.α. με δεξαμενές-θερμοσίφωνας στο πορτμπαγκάζ, λύση που παίζει πολύ ιδιαίτερα σε ανατολική Ευρώπη, ενώ κάποια λειτουργούν και ως αστυνομικά, τρεις κατηγορίες που παίζουν δυνατά σε σεντάν και ανεβάζουν τις ούτως ή άλλως αναιμικές πωλήσεις τους.
Σκέφτεστε που θα ήταν χωρίς αυτές ? -
Είσαι υπερβολικός! 3άρες, C Class, A4, Mondeo κλπ πουλάνε υπέροχα! Τώρα κάτι 301 και λοιπές αστειότητες δεν χωράνε στην συζήτηση.
-
-
Aφού είμαι υπερβολικός, πάρτε τις πωλήσεις της Μερσεντές Ε-κλάσε :
Στο 50% περίπου σε σχέση με ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, και ενώ ενδιάμεσα η αγορά έχει ανεβάσει σαλ. Να τ' αφήσω?
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/mercedes-benz/mercedes-benz-e-class/Περίπου ίδια εικόνα για Α4, 3άρι και Ινσίνια
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/audi/audi-a4/
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/bmw/bmw-3-series/
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/opel-vauxhall/opel-insignia/
Το Μοντέο πουλάει υπέροχα, σκίζει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 4-6 φορές κάτω:
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/ford/ford-mondeo/
Τέλος, το C-κλάσε με περίπου 30-40% κάτω ανακυρήσσεται ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής ( o undisputed που λέμε, σαν τον Τάισον) :
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/mercedes-benz/mercedes-benz-c-class/
Άκκορντ, Αβένσις δεν προκρίθηκαν καν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια χαρά πουλάνε τα σεντάν στας Ευρώπας. Το 508 είναι όμορφο (έρωτας τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο), αλλά δεν βλέπω να είναι κάπου κορυφαίο.Σχεδιαστικα μεσα. Και ποιοτικα υποθετω αν κρινουμε απο τα suv αδελφια του. Εξωτερικη σχεδιαση επισης διαστημοπλοιου σε σχεση με κατι passat-a4 κτλπ. Ανετο θα ειναι, πανω απο αξιοπρεπεις επιδοσεις εχει αφου δεν υπαρχει περιπτωση για diesel. Ε δε θελει και κατι αλλο ο μπαρμπανονος
Υ.Γ. Το να συζηταμε τι παιζει με τις πωλησεις στην Ελλαδα ειναι σα να συζηταμε για καποιο θεμα στο χωριο μας σε σχεση με την Αθηνα
-
Ποιοτικά (απτή ποιότητα, φινίρισμα, ποιότητα υλικών) αποκλείεται το 508 να είναι κορυφή, σε μια κατηγορία που παίζει το Α4.
Όπως δεν είναι και τα SUV αδέλφια του. Καλή ποιότητα έχουν, αλλά η Audi πρωτίστως (και Mercedes, BMW μετά) έχει ξεφύγει σε αυτόν τον τομέα.
-
Ας μην αρχισουμε αυτη την αεναη συζητηση Ο οποιος εχει ματια να βλεπει και χερια να πιανει εχει καταλαβει αυτη τη στιγμη οτι τα suv της peugeot παιζουν στα ισα τους ανταγωνιστες τους στο θεμα ποιοτητα καμπινας ενω ακομα και αν χανουν σε ορισμενα σημεια η διαφορα στη τιμη αγορας σε αρκετες περιπτωσεις δεν αντικατοπτριζει αυτη τη διαφορα. Και μετα ειναι και το σχεδιαστικο θεμα οπου προσωπικα η peugeot εχει τα καλυτερα εσωτερικα αυτη τη στιγμη με διαφορα.
-
Και ματιά και χέρια έχω. Και βλέπω και πιάνω! Η απτή ποιότητα των καλύτερων Peugeot είναι πραγματικά αναβαθμισμένη, αλλά κορυφή δεν είναι! Πως να το κάνουμε; Η δήλωση αυτή ήταν υπερβολική!
Το θέμα κόστους δεν τέθηκε και σε τελική ανάλυση το αν αξίζει ή όχι είναι κάτι που δεν αποτιμάται με τον ίδιο τρόπο από όλους. Κι ένα Seiko ή ένα Citizen είναι πολύ καλά ρολόγια, αλλά κάποιοι αγοράζουν Panerai. Ποιος έχει δίκιο;
-
Ωραια απλα διαφωνουμε και δε βλεπω το λογο να συμφωνησω με το γεγονος οτι αναμασας γερμανικα στερεοτυπα. Ιδιως το να μου συγκρινεις την X1 με το 3008 π.χ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ωραια απλα διαφωνουμε και δε βλεπω το λογο να συμφωνησω με το γεγονος οτι αναμασας γερμανικα στερεοτυπα. Ιδιως το να μου συγκρινεις την X1 με το 3008 π.χ...Δεν αναμασώ κανένα στερεότυπο. Μια χαρά μπορώ να κρίνω χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις και εμπάθειες. Εξάλλου δεν έχω premium γερμανικό αλλά Focus (τον ουραγό της κατηγορίας του σε φινίρισμα).
Έχεις συγκρίνει ποιοτικά 3008 με Q3 και βρήκες ανώτερο το λέοντα; Έχεις δει το εσωτερικό του τρέχοντος Α4 και δεν σε έπεισε, οπότε θεωρείς ότι θα το ξεπεράσει ποιοτικά το 508;
-
Για οτι γραφω παντα τα εχω δει απο κοντα. Ακομα και στο ''Οδηγησα'' δε γραφω ''μετακινησεις''... αλλα μετα απο μερικες εκατονταδες km συνηθως ή οταν τα εχω για καποιες μερες και οχι td.
-
Ναι, αλλά δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα... Έχει καλύτερη ποιότητα και φινίρισμα το 3008 από το Q3;
Κατά τ' άλλα αν η απάντηση σου ήταν σπόντα για τις εντυπώσεις που κατέγραψα από το σύντομο test drive του Fiesta ST, πραγματικά δεν με αγγίζει. Ήμουν απόλυτα σαφής για τις συνθήκες που έγινε και για το πόσο επιφανειακό ήταν. Βρες κάτι άλλο να πεις...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ωραια απλα διαφωνουμε και δε βλεπω το λογο να συμφωνησω με το γεγονος οτι αναμασας γερμανικα στερεοτυπα. Ιδιως το να μου συγκρινεις την X1 με το 3008 π.χ...
Δεν αναμασώ κανένα στερεότυπο. Μια χαρά μπορώ να κρίνω χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις και εμπάθειες. Εξάλλου δεν έχω premium γερμανικό αλλά Focus (τον ουραγό της κατηγορίας του σε φινίρισμα).
Έχεις συγκρίνει ποιοτικά 3008 με Q3 και βρήκες ανώτερο το λέοντα; Έχεις δει το εσωτερικό του τρέχοντος Α4 και δεν σε έπεισε, οπότε θεωρείς ότι θα το ξεπεράσει ποιοτικά το 508;
Μιας και ανέφερες το A4, οι 4 τροχοι είχαν γράψει το εξής για την ποιότητα εσωτερικού του Peugeot 3008: Ξεπερνάει σε αυτήν την αναμέτρηση όλη την κατηγορία και το τοποθετείς σε επίπεδο Audi Α4, μόλις μπροστά και από αυτήν την Giulia.. https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysi ... ugeot-3008 καλά όσο για το Q3 δεν υπάρχει σύγκριση... Και μόνο που το Q3 μοιάζει σαν εσωτερικό που σχεδιάστηκε το 2000 και το 3008 σαν εσωτερικό του μέλλοντος, η κουβέντα τελειώνει..
-
Κατ 'αρχάς συζητάμε για ποιότητα και όχι για σχεδιασμό! Κατά δεύτερον δεν με απασχολεί τι έγραψαν οι 4Τ (ή οποιοδήποτε περιοδικό αυτοκινήτου) όταν έχω προσωπική άποψη. Ειδικά για κάτι τόσο προφανές όσο η απτή ποιότητα, σε όποιον έχει κάποια εμπειρία.
Ξαναρωτάω λοιπόν για τελευταία φορά (μια και όπως φαίνεται δεν θες να απαντήσεις) θεωρείς ότι το νέο 3008 έχει καλύτερη απτή ποιότητα, φινίρισμα και ποιότητα υλικών από το γερασμένο Q3; Το εσωτερικό του Α4 δεν σε πείθει ποιοτικά ότι είναι κορυφαίο (και σαφώς ανώτερο της Giulia που ανέφεραν οι 4Τ); Παρακαλώ άσε το θέμα design στην άκρη. Δεν ήταν αυτό το θέμα μας εξαρχής!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ξαναρωτάω λοιπόν για τελευταία φορά (μια και όπως φαίνεται δεν θες να απαντήσεις) θεωρείς ότι το νέο 3008 έχει καλύτερη απτή ποιότητα, φινίρισμα και ποιότητα υλικών από το γερασμένο Q3; Το εσωτερικό του Α4 δεν σε πείθει ποιοτικά ότι είναι κορυφαίο (και σαφώς ανώτερο της Giulia που ανέφεραν οι 4Τ);
Δε θελω ν απαντησω(?) Εχω και μια ζωη να τρεξω εκτος απο το ν απανταω στα φορα...
Επεσες και στη περιπτωση γιατι το ''γερασμενο'' Q3 το εχει κολλητος και ναι θεωρω ανωτερο το 3008. Η giulia θεωρω οτι ειναι λιγο καλυτερη ανα σημεια (πχ πολυ καλυτερο καντραν) απο την 3αρα που τωρα θα αντικατασταθει και ειναι λογικο η νεα να την ξεπερασει. Θεωρω επισης οτι giulia και 3 για τα χρηματα που ζητανε επρεπε να εχουν προσεξει πιο πολυ τα κουμπακια-λεβιεδακια σε ανοχες,φινιρισμα,υλικο. Τωρα για το A4 δυσκολα διαλεγα. Σαφως ανωτερη της giulia αν οντως αυτο δηλωσαν οι 4Τ δεν ειναι παντως. Δεν υπαρχει καμια διαφορα χαωτικη. Σχεδιαστικα σιγουρα προτιμω την Ιουλια μεσα αλλα οκ ας το αφησουμε εξω αν θελεις να συζητησουμε μονο για τη ποιοτητα αν και απο το πρωτο ποστ για το 508 τη κουβεντα την εθεσα και στα δυο επιπεδα... Απο τα seg D ισως η C να ηταν η ποιοτικη επιλογη της κατηγοριας σε προσλαμβανουσα ποιοτητα αλλα δεν την εχω δει για πολυ ωρα μεσα να την επεξεργαστω
Η φραση ''δε με πειθει'' ειναι προβοκατορικη. Δεν ειπα ποτε οτι κατι δε με πειθει. Το να μη με πειθει για τα χρηματα που ζηταει κατι ναι. Απο εκει και περα σιγουρα αναφερθηκα και στη σχεδιαση απο τα πρωτα ποστ,ξαναλεω.Ναι, αλλά δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα... Έχει καλύτερη ποιότητα και φινίρισμα το 3008 από το Q3;
Κατά τ' άλλα αν η απάντηση σου ήταν σπόντα για τις εντυπώσεις που κατέγραψα από το σύντομο test drive του Fiesta ST, πραγματικά δεν με αγγίζει. Ήμουν απόλυτα σαφής για τις συνθήκες που έγινε και για το πόσο επιφανειακό ήταν. Βρες κάτι άλλο να πεις...Μπορω να βρω πολλα να πω γενικως απο διαφορα ποστ διαφορων Οτι εγραψα στο εγραψα για να καταλαβεις οτι δεν αξιζει για εμενα ν ανοιξω μια επιφανειακη κουβεντα ειτε αυτη ειναι για μια οδηγικη εμπειρια ειτε για ενα σαλονι (ποιος ο λογος να κανεις ενα ανουσιο ποστ οπως αυτο για το ST) για κατι που δε το ξερω ή εχω δει καλα καλα. Με λιγα λογια τις καλυψα τις ερωτησεις σου σε περιπτωση που δε καταλαβες. Και σιγουρα το 508 πρεπει να το δουμε και πρωτα απο κοντα. Μετα θα εχουμε αποψη...και μετα θα εχεις και δικαιωμα στη σιγουρια σου περι A4 vs 508...
Υ.Γ. Το μικρο σου ειναι Χαρης και η ηλικια σου 23?
-
Βρε σεις αμάν και πως κάναμε να ξαναδούμε τον νονο.
Μην τον τσιτώνετε!
Τουλάχιστον μέχρι να μας γράψει ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες εντυπώσεις από το Rav που οδηγεί για να γίνει ωραία κουβεντούλα για τα SUV. [emoji16][emoji16][emoji16]Ως προς τα εσωτερικά των αυτοκινήτων εγώ ποτέ δεν κατάλαβα μεγάλες διαφορές σε ποιότητα και συναρμογη (εκτός αν μιλάμε για...αγροτικά). Προσωπικά το πρώτο που κοιτάω είναι η θέση οδήγησης και το πόσο οδηγοκεντρική είναι πχ μέχρι στιγμής με διαφορά κορυφαία θεωρώ αυτή της 156 , και μετά του τρέχοντος Leon. Μετά κοιτάζω την σχεδίαση και εκεί με εχουν κερδίσει αρκετά τα 308 και 208 που κυκλοφορούν καθώς έχουν και καλή θέση οδήγησης. (δεν έχω μπει στο 3008)
Τα σύγχρονα Audi , VW , BMW μολις μπαίνω μέσα μου μοιάζουν πολύ λιτά και μοιάζουν πιο στενάχωρα . (όχι πραγματικά αλλά σαν αίσθηση) Επίσης με απογοητεύουν και σαν θέση οδήγησης ειδικά η BMW που είναι περίεργο αυτό, το ίδιο και στα golf 7 και Α3 που κατά την άποψη μου είναι χειρότερα από πριν σε αυτό τον τομέα.
Ως προς την ποιότητα υλικών σε κάποιες πολύ ακριβές Mercedes που έχω ...ζουληξει μου φάνηκαν σαν... αφρολεξ αλλά ίσως να φταίει που είμαι βλάχος! Φυσικά αντιλαμβάνεσαι την ανωτερότητα υλικών όπως το καλό δέρμα ή ξύλο αλλά πρώτα πρέπει να με κερδίσουν σχεδίαση και θέση.Θέλω να πως ειδικά τα μαλακά πλαστικά είναι μια μικρή λεπτομέρεια, ενώ προέχει η ποιότητα των υλικών που σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων δεν έχει μεγάλες διαφορές, και κυρίως η συναρμογη και το δέσιμο του ταμπλό και της κονσόλας κλπ.
Δεν παραβλέπω πως οι Γερμανοί είναι μανούλες στην αίσθηση ποιότητας που δίνει ένα εσωτερικό και τα κλικ - κλακ χειριστηριων που έχουν αναγάγει σε επιστήμη, αλλά είναι περισσότερο αίσθηση και η πραγματική, απτή ποιότητα δεν είναι τόσο ανώτερη.
Τώρα ως προς το 508 το έχω ξαναγράψει κάνα δυο φορές, τούτο εδώ μέσα μοιάζει σαν supercar, είναι απίστευτη η σχεδίαση του και φαίνεται πολύ οδηγοκεντρικο με την κεντρική κονσόλα που στρίβει προς τον οδηγό και τον περιβάλλει όμορφα , συν το κεντρικό τούνελ plus το μικρό τιμονακι.
PS : ξέχασα να συμπεριλάβω στα εσωτερικά που μου αρέσουν και το κορυφαίο κατά την άποψη μου DS5!
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το Θέμα καθαρίστηκε από τα off-topic και τις κοκορομαχίες. Την επόμενη φορά θα υπάρξουν ποινές!
-
Ένα από το ομορφότερα sedan (μακράν πιο όμορφο από την Ιουλία για εμένα)...και το 1ο έφτασε και στην Ελλάδα επιτέλους!!
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... stin-elada
Σύντομα θα μάθουμε και τιμές.
Nέο Peugeot 508